|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
A później ktoś mówi:fajne buty,a ja:nowe!
|
|
|
|
|
#3722 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3723 | |||||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Cytat:
megamag - o coś takiego mi chodzi. Znam przykład z rodziny. Kuzyn lekcje robi na odczepnego, robi, bo musi, ale nic kompletnie z tego nie rozumie! Chodzi też o zachętę dla dzieci. W marketach pełno różnorodnych książek, pomocy dla dzieci. Począwszy od 2 latków, na licealistach skończywszy. Ale chodzi od dzieci, powiedzmy, do 6 kl. podstawówki. Często w marketach przeglądam książeczki dla dzieci (a co, dzieciństwo wspominam Myślę, że rzecz polega też na tym, że dzieci nie umieją z tego korzystać. Jak ja byłam mała, za książkę czy kolorowankę dałam się pokroić. Niektóre książeczki znałam na pamięć z czytania i wzrokowo. Miałam ok. 5 lat. Ja wiedziałam , jaki zwierzak jest w którym miejscu na następnej stronie Sama jak pilnowałam 2 kuzynostwa, Julka 2 lata, Radek 5 , to kupowałam im różne kolorowanki, książki, sami też malowaliśmy. Tak samo z córką sąsiadki, też wtedy 2 letnią. Dzieci są tym zainteresowane. Syn znajomych, w wieku niecałych 3 lat, składał litery i potrafił przeczytać słowo. Jak skończył 3 lata, to już sam sobie czytał. Szkoda mi takich dzieci, bo to one później odczuwają wszelkie braki ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Ojciec ciężko to przeżywał, mama rozumiała, bo też nie lubiła. A żeby było śmieszniej, mamę w-f'u uczyła teściowa mojego wuefisty Wyszło później w praniu Córka tej pani uczyła mnie sztuki, a związała się właśnie z wuefistą ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czy to powód do śmiechu, czy do rozpaczy... ![]() Przerażają mnie też 'podstawowe' błędy językowe u dzieci i dorosłych. 'Mój' przez 'u' otwarte u dorosłej osoby Ale to może właśnie efekt wcześniej wspomnianego niedbalstwa rodziców...
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wychowywanie dziecka nie oznacza zamknięcia się w klatce. Przecież taka matka może czytać książki, oglądać filmy, śledzić debaty polityczne, sprzedawać rzeczy w Internecie, przeglądać modowe i urodowe nowinki, szyć na maszynie czy rozwiązywać krzyżówki. Coś co lubi, coś co ją odpręża i przy czym spędzała swój czas jeszcze przed pojawieniem się dziecka. To wszystko daje jej pole do popisu w rozmowach, nie musi klepać tylko o dzidziusiu i pieluchach...
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
|
#3725 |
|
lokalna gwiazda
|
A mnie dziwi zachowanie czlowieka, z którym dojeżdżam do pracy. Mam wrażenie, że przez 8 miesięcy zaprzyjaźniliśmy się, rozmawiamy o domowych problemach, o naszych rodzinach, ewentualnie obrabiamy d. współpracownikom, gdy ktoś zalezie nam za skórę. Mamy do siebie zaufanie. Ale wszystko jest ok po drodze. Bo w pracy on mnie totalnie olewa. Gdy się spotkamy np. na kawie we dwoje, to pogadamy, ale gdy wejdzie ktoś jeszcze, to dosłownie jakbym nie istniała.Ludzie myślą, że on mnie nie znosi i niemalże współczują, że z takim typem dojeżdżam.To nie jest właściwie jakiś problem, ale czasem trochę mi przykro.
|
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie głupota. Sytuacja, którą TŻ mi wczoraj opisał:
TŻ poszedł na stację benzynową, bo chciał rozmienić 10 zł na pół. Podchodzi do kasy i mówi babce: "Poproszę na pół". Wiecie co zrobiła? Z uśmiechem... rozdarła banknot na pół TŻ zbaraniał, mówił, że ona się zaczęła śmiać i w końcu dała mu dwie 5-złotówki. Nie potrafię zrozumieć jej zachowania |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-01 o 20:32 |
|
|
|
|
#3728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- chociaż polików to nie aż tak jak Japonki,, ale dziubek musi być ![]() nie będę wstawiać fot ale możecie to sobie wyobrazić |
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki jest sens robienia dzióbków do zdjęć
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie wypisywanie na blogu tekstów w stylu `jutro mam urodziny, ciekawe czy ktoś będzie o nich pamiętał` albo na gg już od samego rana opis `dziękuje wszystkim za życzenia`
Dla mnie to zwykłe wymuszanie życzeń.
|
|
|
|
#3731 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
No i właściwie nie ma problemu skoro TŻ i tak dostał pieniądze, prawda? A kasjerka może banknot wymienić na nowy.
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zadomowienie
|
Też się zastanawialiśmy, czy to nie było w jakimś programie :P Z jednej strony śmieszne, ale z drugiej strony - jakby mi tak ktoś zrobił, to na początku nie byłoby mi do śmiechu :P Chociaż mój TŻ często chodzi na tę stację i mówił, że ta dziewczyna jest średnio bystra, więc nie potrafię zrozumieć o co jej chodziło z tą kasą :P
|
|
|
|
#3736 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Bardziej stawiałabym na chęć rozerwania się w pracy i zobaczenie miny klienta. Miała szczęście, że Twój chłopak powiedział 'proszę na pół', a nie żadne 'mogłaby mi pani rozmienić po 5 złotych' czy coś. Wg mnie całkiem śmieszna sytuacja i pewnie mina Twojego chłopaka też była niezła. Sama bym pewnie wyglądała śmiesznie w takiej sytuacji.Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie, by jakiejś pani kasjerce gdzieś w sklepie na pytanie 'mogłabym być grosika dłużna?' odpowiedzieć z powagą 'nie' tylko po to by zobaczyć jej reakcję, potem się zaśmiać i wyjść. ![]() No bo właściwie, jeśli mnie pyta, to mogę się nie zgodzić. Co innego, gdy kasjerka po prostu uprzejmie mnie informuje 'muszę być dłużna grosika, niestety nie mam wydać'.
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę racji w tym jest. ![]() No ja dzisiaj w sklepie zostałam poinformowana, że nie dostanę grosika w taki sposób: -będzie 9 groszy? -nie, nie mam drobnych. -no to będzie bez grosza. dziękuję, zapraszam ponownie. ![]() Dobrze, ze kasjer znajomym był, bo inaczej zwróciłabym uwagę....
|
|
|
|
|
#3739 | ||
|
Raróg
|
Cytat:
Mi tam zwisa, wydaja czy nie, bo czasami to naprawde, kolejka jak diabli a tu wielka awantura na caly sklep o grosz.
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
ale ten grosik nie idzie do kieszeni kasjerki.. więc nie wiem czemu miałybyście się jej czepiać i jej chamsko odpowiadać..
to wina szefa że nie ma drobnych na stanie na wymianę..
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież to żart... Poza tym to chodzi o podejście. Jest różnica między "bardzo mi przykro, nie mam groszy w kasie", a "reszty nie będzie bo nie mam".
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobre . Czym tu się dziwić ?! Przecież chciał "na pół" . Pewnie, jeden grosz to nie majątek . Tylko dlaczego to nie działa też i w drugą stronę ? Mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby kasjerka darowała mi chociaż grosik . |
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Tu grosz tam grosz i się uzbiera niezła sumka
... jak to mówią "grosz do grosza i będzie kokosza". Dlatego ucieszyłam się, że w PL chcą wycofać 1 i 2 groszówki. Nie dość, że człowiek zbiera niepotrzebny złom, to jeszcze koszty produkcji tego są wyższe, niż wartość. W strefie euro nie ma na szczęście czegoś takiego i dla ludzi to normalne, że jak masz na kasie nabite np. 5,98 €, to się daje 6 € i wszyscy są zadowoleni i nikt nie robi krzyku o głupie 2 centy.
|
|
|
|
#3744 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do błędów, dziecko uczy się języka powtarzając po rodzicach, jak rodzice mówią z błędami, to powtarza błędy. I tak zaczyna się od mówienia, nikt nie poprawia, bo nawet nie wie, że to źle. Pisanie to już w ogóle zostawia się szkole. Tam ma się nauczyć. A jak mi nie idzie, to zaraz się załatwi zaświadczenie o dysortografii. Strasznie mnie to wkurza, bo bez przesady aż tak to zaraźliwe nie jest. Cytat:
Oczywiście taki stan zdaniem naukowców trwa kilka miesięcy, nie do czasu aż dziecko pójdzie do przedszkola. |
||
|
|
|
#3745 | |
|
Raróg
|
Mnie się zdarzało, kiedy nijak nie szło wydać, że tez byłam winna jakieś grosze.
|
|
|
#3746 |
|
Konto usunięte
|
Nie nie, to bardzo źle że kasjerka nie wydaje reszty - grosz do grosza a nadwyżka w kasie jest bardziej ścigana niż manko.
|
|
|
|
#3747 | |
|
Raróg
|
Serio, bardziej ścigana? Tzn?
100 lat temu dorabialam krotko na kasie, nadwyzki szly na bok na jakies duperele typu wyslanie listu przez sklep idt.
|
|
|
#3748 |
|
Konto usunięte
|
Oj to u nas tak nie było, znaczy się nadwyżka do złotówki to u nas nie była problemem, ale wiadomo - grosik tu grosik tam tu się walniesz tam klient nie weźmie reszty i może być problem, bo traktują to jako kradzież i oszukiwanie klienta.... Jeśli nadwyżka jest duża spisuje się protokół i tak dalej i tak dalej. Jak jest duży niedobór to po prostu potrącają ci z pensji te 20 zł i po problemie, 20 zł nadwyżki to już jest problem
|
|
|
|
#3749 | |
|
Raróg
|
Kradziez, no nieźle, jakby celowo chciała okraść, to by ściągneła te 2 dychy jakoś cichcem przed rozliczaniem kasy, a nie liczyla na to, ze kierownik da jej to w prezencie.
|
|
|
#3750 |
|
kobieta za ladą
|
u mnie w pracy ostatnio jest tragedia z wydawaniem grosików 2 groszy,ile człowiek by nie rozmienił gdzieś indziej po godzinie już nie ma ani grosza w kasie
bo wiecie ludzie nie noszą ze sobą miedziaków własnie grosze ,2 grosze ,5 groszy zostaje w domu a grube ze sobą i jest deficyt na rynkumnie zdziwiło ostatnio przechodzenie na pasach tuż przed nadjeżdzającą ciężarówką,dwie nastolatki lat na oko 15 wymineły mnie i nawet nie spojrzały czy coś jedzie czy nie wlazly na pasy ,dobrze ze kierowca zdążył zachamować z piskiem ale zdążyl(jeszcze mnie przepuścił bo stałam z taką miną )---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- u mnie np nie liczymy miedziaków przed zdaniem kasy mogę mieć +/- 5 zł
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

moze nawet mnie to nie dziwi a smieszy
w PODSTAWOWCE mialam takie kozaczki z fredzelkami(kupione parenascie lat temu )a one nadal sa w tym samym sklepie, za ta sama cene, paranoja; dzisiaj szukalam kostiumu kompielowego i poza paroma nowymi, reszte pamietam jeszcze z gimnazjum:P

Córka tej pani uczyła mnie sztuki, a związała się właśnie z wuefistą 

)