Suknia marzeń cz. IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 12:10   #4291
Paulima
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia marzeń cz. IV

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Uważam tak ponieważ wysłałam ok. 1400 kobiet do ślubu i jeśli 50 z nich wybrało takie sukienki jakie sobie wypatrzyło w necie, to wszystko.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

to też
rozumiem, ale nie każdy ma taki sam tok działania przy wyborze sukienki.
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:18   #4292
mylady21
Wtajemniczenie

Zasada jest ta sama, czy kupujesz tusz do rzęs, sukienkę, czy samochód.
Rób jak chcesz - to Twój czas.
To jakby leczyć ząb poradami z netu zamiast iść do dentysty
Stary 2012-08-01, 12:57   #4293
axox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
jest jeszcze jeden plus wybrania sie do salonu - niektorzy nie umieszczaja wszystkich modeli w internecie, nie kazdy salon updaejtuje strone regularnie

niektore salony nie robia tego tez ze wzgledu na kopiowanie wzorow przez inne salony

z tym się zgadzam. Ja też zdecydowałam się na suknie, której nie widać na stronie salonu, a okazało się, że jest w ofercie

Ja myślę, że można pogodzić to i to, popatrzyć w necie i pomierzyć
mimo, że moje internetowe typy raczej się sprawdzały w realu, to np. okazało się, że ciężko przewidzieć jaki odcień bieli pasuje do nas.
Ja np. byłam nastawiona na tak zwaną śmietankową biel, a okazało się, że do mojej ciemnej karnacji zdecydowanie bardziej pasowały jaśniejsze tony, co wykluczyło cześć moich typów.
axox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:12   #4294
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
slicznie wyglądałaś, naprawdę miałaś wszystko super dopasowane

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Ty uważasz tak, ja uważam inaczej Oglądanie zdjęć w internecie daje mi jako taki pogląd na to, jak sukienki wyglądają. Dzięki temu wiem, jakie na pewno mi się nie podobają, a które mogą być, ale np. nie jestem pewna, bo chcę jeszcze je poprzymierzać.
A że zdjęcia modelek w sukienkach są poprawiane w photoshopie to oczywiste przecież wiem, jaką mam figurę i już jako tako potrafię ocenić, które fasony odpadają. Nie muszę się sugerować zdjęciem modelki w sukience, raczej biorę pod uwagę to, jak ja będę wyglądać.
Oczywiste jest też to, że najpierw oglądam na necie, a później idę do salonów nie zakładam nigdy, że to co wybiorę ze zdjęcia będzie moją sukienką i nie spojrzę na inne. Może się okazać, że wejde do salonu i któraś z sukienek rzuci mnie na kolana nie wykluczam tego.
Poza tym większość moich znajomych albo najpierw szukała na internecie, a potem kupowała, albo wybierała z internetu i takie sobie szyła i zazwyczaj sukienki pasowały i leżały bardzo ładnie
Tyle ode mnie
z sukniami ślubnymi to jest często tak, że mimo tego, że wiemy co na co dzień nam pasuje, jaką mamy figurę itd to w większości zdarza się tak, że suknia będzie zupełnie inna od twojego typu... bo np pani w salonie coś ci zaproponuje, co będzie bezkonkurencyjne, a normalnie nie zwróciłabyś na tą sukienkę uwagi... ale z drugiej strony, to jest nasz czas przygotowań i jednym z jego aspektów jest oglądanie zdjęć sukienek w necie, ja akurat sama przejrzałam mnóstwo i miło wspominam ten czas (ale oczywiście jak większość kupiłam coś na co nie zwracałam uwagi przy przeglądaniu stron )
Wiadomo jednak, że mierzenie sukni nie da się zastąpić... nawet rodzaj materiału może ci nie pasować.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez axox Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo za zdjęcia pięknie wyglądałaś mogę spytać ile masz wzrostu? Może to głupie pytanie ale pamiętasz ile miałaś warstw tego tiulu?:P

Małgoś->dzięki Twojej radzie odważyłam się przymierzyć taki krój i to było to może i mnie skraca, ale na pewno pasuje do mnie wiesz ja też nie jestem zwolenniczką satyny, ale ta akurat wygląda mało błyszcząco i elegancko. coś podobnego wklejam co myślisz?
O tak, tutaj to wszystko zupełnie inaczej się prezentuje, bardzo ładnie a czy dół sukienki nie zaczyna się zbyt wysoko? Chyba że akurat taki fason na tobie lepiej leży??
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:36   #4295
axox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

O tak, tutaj to wszystko zupełnie inaczej się prezentuje, bardzo ładnie a czy dół sukienki nie zaczyna się zbyt wysoko? Chyba że akurat taki fason na tobie lepiej leży??
"Moja" jest troszkę inna, podobna, ale jednak troszkę inna dół układa się bardziej w A i chyba rzeczywiście jest troszkę niżej osadzony
Stary 2012-08-01, 21:56   #4296
AnnBlus
Rozeznanie

Dziewczyny proszę doradźcie, którą suknię wybrać. Muszę zdecydować sama, nikt mi nie pomoże niestety:

1. http://www.davidsbridal.com/Product_...ures-All-Gowns
2. http://www.davidsbridal.com/Product_...ures-All-Gowns
3. http://www.davidsbridal.com/Product_...e-by-Vera-Wang
4. http://www.davidsbridal.com/Product_...e-by-Vera-Wang
5. http://www.davidsbridal.com/Product_...ures-All-Gowns
AnnBlus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 22:16   #4297
Malgos_12
Zakorzenienie

AnnBlus - A zacznijmy od tego którą mierzyłaś... i jak wyglądają na tobie, jak się w jakiej czułaś...czy to w ciemno?? bo jak bez mierzenia to ja do tego ręki nie przyłożę... mogę wyrazić opinię na temat tego jak wyglądają na modelce, ale co z tego?
szczerze to żadna mi się nie podoba, a ta 3-cia to dla mnie jakiś koszmar, ale pewnie jest ktoś kogo urzekną te suknie...

Axox - a nie masz zdjęcia? strasznie jestem ciekawa jak wygląda

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-08-01 o 22:19
Stary 2012-08-01, 22:51   #4298
AnnBlus
Rozeznanie

Cytat:
AnnBlus - A zacznijmy od tego którą mierzyłaś... i jak wyglądają na tobie, jak się w jakiej czułaś...czy to w ciemno?? bo jak bez mierzenia to ja do tego ręki nie przyłożę... mogę wyrazić opinię na temat tego jak wyglądają na modelce, ale co z tego?
szczerze to żadna mi się nie podoba, a ta 3-cia to dla mnie jakiś koszmar, ale pewnie jest ktoś kogo urzekną te suknie...
trzecia rzeczywiście może się nie podobać, mi podoba się z nich najmniej. Dla mnie chyba ta druga najlepsza. Ostatnią widziałam na żywo, wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciu. Nie mierzyłam jeszcze żadnej. Sytuacja jest taka, że przymierzę i od razu będę musiała zdecydować. Trudna sprawa nie wiem czy w ogóle kupię, ale się mocno zastanawiam.
Stary 2012-08-01, 23:02   #4299
Malgos_12
Zakorzenienie

Jedno wiem, że nie kupiłabym bez mierzenia bo aż dwa razy bym źle wybrała sukienkę...
Stary 2012-08-01, 23:04   #4300
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja kupiłam całkiem inna suknie niż zamierzałam Ja zobaczyłam swoją na wieszaku to nie chciałam nawet przymierzać ale koleżanka która pracowała w salonie mi nakazała i powiedziała, że to suknia dla mnie
Więc tak jak mówi Malgos, bez przymierzenie nie ma kupowania

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 07:56   #4301
magnusia
Zakorzenienie

Małogoś i the rock mają rację trzeba mierzyć bo rzeczywistość weryfikuje preferencję. Ja również kupiłam zupiełnie inny krój i model niż chciałam. Gdyby nie pani z salonu (na siłę wcisnęła na mnie kieckę ) to bym w życiu na nią nie spojrzała a tak- znalazłam swoją wymarzoną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 08:27   #4302
apylka
Raczkowanie

Z wyborem sukni bywa różnie. Ocziwiście, że mierzenia nic nie zastapi i oczywistym jest, że trzeba mierzyć.
Ale nie widze nic złego w oglądaniu sukienek w necie. Oglądamy mnóstwo różnych rzeczy, wiec suknie te zmożna sobie pooglądać, zorientować się mniej więcej w ofercie. Po co ta krytyka, że to marnowanie czasu? Równie dobrze można powiedzieć, że czytanie tego forum to marnowanie czasu. Nie przesadzajmy. Każdy robi, jak uważa.
Ja akurat suknię, którą znalazłam w necie i która mi się spodobała od razu, właśnie kupiłam. Oczywiscie poszłam do salonu ją przymierzyć, spodobała się od razu, ale na wszelki wypadek poprzymierzałam jeszcze kilkanaście innych dla pewności, ale żadna juz mi się tak nie podobała. To samo twierdziły Panie w salonach, że ta wybrana przeze mnie w necie jest właśnie dla mnie najlepsza.
Nie ma więc reguły.
apylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 08:30   #4303
mylady21
Wtajemniczenie

Reguła to jest, tylko Ty jesteś wyjątek od niej.
Stary 2012-08-02, 09:26   #4304
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
A to właśnie pisałam troche wcześniej o Kasioonya - bo wcale nie jest wysoka a taka długość ślicznie wyglądała, ale teraz same możecie ocenić na zdjęciach
heh, kochana ;*

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
slicznie wyglądałaś, naprawdę miałaś wszystko super dopasowane
dziękuję

Cytat:
dziękuję Ci bardzo za zdjęcia pięknie wyglądałaś mogę spytać ile masz wzrostu? Może to głupie pytanie ale pamiętasz ile miałaś warstw tego tiulu?:P
Ty na pewno też będziesz wyglądała pięknie mam 168cm wzrostu i wydaje mi się, że taki krój wcale mnie nie skrócił - choć może tylko mnie się tak wydaje
niestety nie pamiętam ile miałam warstw tiulu, ale być może uda mi się wyjąć kieckę z pudła, to policzę i dam Ci znać

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:21   #4305
axox
Raczkowanie

Cytat:

Axox - a nie masz zdjęcia? strasznie jestem ciekawa jak wygląda
Niestety Pani w salonie nie zgodziła się na zdjęcia, a w ogóle nie mogę znaleźć jej w necie może na jesiennych przymiarkach uda mi zrobić

AnnBlus-> a czy masz okazję kupić ORYGINALNĄ suknie tej producentki? Bo wszelkie podrobione wyglądają najczęściej tragicznie...

Edytowane przez axox
Czas edycji: 2012-08-02 o 10:24
Stary 2012-08-02, 11:00   #4306
Vildi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vildi Pokaż wiadomość
Nie bardzo wiedziałam gdzie zadać to pytanie
Czy ktoś się orientuje co to za sukienka? Albo z jakiego materiału wykonany jest dół? Bardzo podoba mi się sposób w jaki układa się ona w tańcu.

http://www.youtube.com/watch?feature...J3TifjAks&NR=1
Naprawde nikt sie nie orientuje?

i najnowszy - 3
Vildi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:01   #4307
Malgos_12
Zakorzenienie

Vildi - Zapytaj MyLady ona dobrze orientuje się w materiałach.
Dla mnie laika w tej kwestii to wygląda na tiul i przynajmniej częściowo (jeśli nie w całości) ''własny'' projekt sukienki
Stary 2012-08-02, 16:01   #4308
AnnBlus
Rozeznanie

Cytat:
Niestety Pani w salonie nie zgodziła się na zdjęcia, a w ogóle nie mogę znaleźć jej w necie może na jesiennych przymiarkach uda mi zrobić

AnnBlus-> a czy masz okazję kupić ORYGINALNĄ suknie tej producentki? Bo wszelkie podrobione wyglądają najczęściej tragicznie...
Oryginalną właśnie. Wypuściła tańszą kolekcję do sieci salonów David's Bridal. Coś na takiej zasadzie jak projektanci robią dla H&M
Stary 2012-08-02, 16:58   #4309
Vildi
Rozeznanie

Malgos_12 dzieki za rade

i najnowszy - 3
Vildi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 19:37   #4310
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

mnie pierwsza zachwyca
a gdzie te sukienki można dostać?
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:15   #4311
nutik
Rozeznanie

Nr 5 jest przepiękna sama szukam podobnej
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 23:23   #4312
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
mnie pierwsza zachwyca
a gdzie te sukienki można dostać?
U.S. only.

Ale ja nie przepadam. Ładne na zdjęciu, średnie na żywo. David's to moloch i tę masówkę widać.

Z Anglosaskich firm zdecydowanie wolę Alfreda Angelo czy Sincerity.
Stary 2012-08-03, 00:17   #4313
AnnBlus
Rozeznanie

Cytat:
U.S. only.

Ale ja nie przepadam. Ładne na zdjęciu, średnie na żywo. David's to moloch i tę masówkę widać.

Z Anglosaskich firm zdecydowanie wolę Alfreda Angelo czy Sincerity.
Właśnie ta 5 wygląda na żywo o wiele lepiej niż na zdjęciu kolor soft white, taki delikatny, mleczny nie biały dający po oczach jak większość. Materiał rewelacyjny. Rzeczywiście David's to moloch i z ichniejszych sukien w oko wpadło mi tych kilka Very Wang właśnie. Niestety, w moim rozmiarze nie było ani jednej, dlatego wracam do Polski z niczym, bo na zamówienie trzeba czekać 2 miesiące... Ale miło było pomarzyć
Stary 2012-08-03, 07:55   #4314
apylka
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn, które mają długie welony, tzw. mgiełki (3m), z jakiego materiału są one uszyte?
Bo mi krawcowa uszyła, ale on jest taki dosc sztywny, a ja myśłałam raczej o bardziej lejącym, taki przynajmniej mierzyłam w salonie.
Z jakiego materiału powinien być uszyty tego typu welon?
Stary 2012-08-03, 10:10   #4315
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja to miałam tiul (chyba) ale jakoś lejący to on nie bardzo był, poza tym przy fryzurze często spryskuje się go lakierem żeby się fajnie trzymał.
Stary 2012-08-03, 10:18   #4316
apylka
Raczkowanie

Cytat:
Ja to miałam tiul (chyba) ale jakoś lejący to on nie bardzo był, poza tym przy fryzurze często spryskuje się go lakierem żeby się fajnie trzymał.
Bo własnie ten zwykły tiul jest dosc sztywny, słyszałam, że jest tiul jedwabny (ale on jest chyba hiszpański i drogi) i ten ponoć jest taki mieciutki, lejący. Jest jeszcze jakiś tiul matowy, który też jest chyba bardziej lejący od zwykłego.
Bo mi krawcowa uszyła z takiej jakiejś siteczki, nie wiem, co to, ale to jest sztywne i moim zdaniem na taki długi welon nie bardzo pasuje, nie ma tego fajnego efektu, tylko wygląda jak ucięta firanka.
Stary 2012-08-03, 11:00   #4317
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apylka Pokaż wiadomość
Bo własnie ten zwykły tiul jest dosc sztywny, słyszałam, że jest tiul jedwabny (ale on jest chyba hiszpański i drogi) i ten ponoć jest taki mieciutki, lejący. Jest jeszcze jakiś tiul matowy, który też jest chyba bardziej lejący od zwykłego.
Bo mi krawcowa uszyła z takiej jakiejś siteczki, nie wiem, co to, ale to jest sztywne i moim zdaniem na taki długi welon nie bardzo pasuje, nie ma tego fajnego efektu, tylko wygląda jak ucięta firanka.
Firanki są najfajniejsze.

Wypierz ten welon po prostu ręcznie i wypłucz w środku zmiękczającym Tyle motyle.
Stary 2012-08-03, 11:43   #4318
apylka
Raczkowanie

Cytat:
Firanki są najfajniejsze.

Wypierz ten welon po prostu ręcznie i wypłucz w środku zmiękczającym Tyle motyle.
Ja nie mówię, że firanki nie są fajne wszystko jednak zależy, kto czego oczekuje, a mi zależało na welonie takim miękkim, opływającym. Nie sądzę, żeby pranie i płukanie w lenorze zmiękczyło go wystaczająco, to jest zupełnie inny materiał. Poza tym, bałabym się robić takie ekperymenty z welonem.
Próbuję znaleźć więc w warszawskich salonach właśnie taki z miękkiego tiulu albo z czegoś innego podobnego (nie znam sie na tkaninach), bo welon to akurat wazna rzecz - uwieńczenie całej kreacji ślubnej, wiec chcę mieć taki, jaki sobie wymarzyłam.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Mylady, chyba, ze orientujesz się, gdzie mogę takie cudo nabyć?
Stary 2012-08-03, 18:30   #4319
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz w salonach nie gryzą. Przymierzane suknie też nie
Twoja "suknia idealna" na zdjęciu może okazać się porażką i niewypałem w rzeczywistości.

Nie szkoda czasu/ życia na oglądanie tych tysięcy zdjęć? To naprawdę donikąd nie prowadzi...
zgadzam się

ja początkowo mierzyłam w całkiem inne kroje i modele zdjęcie katalogowe mojej sukni mi się w ogóle nie podoba. Swoją kupiłam tzn zamówiłam rok i 2 msc od ślubu i nie żałuję tego bo była idealna... a zmierzyłam raptem 5 sukien ale ponoć jestem jedną z nielicznych tak zdecydowanych
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:52   #4320
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
tak, tak wszystkimi łapkami popieram pomysł, bo sama wystąpiłam w sukni tej długości i jestem meeega zadowolona
u mnie dół był tiulowy i myślę, że nie wyglądał zbyt ciężko... a na pewno taki nie był - suknia była lekka i bardzo wygodna tutaj trochę zdjęć: http://floweroflove.pl/index.php/201...lubin-legnica/ może Cię zainspirują
a ja mam pytanie o buty co to za jedne? drogie? i gdzie można dostać, zobaczyć w katalogu czy coś w tym stylu?

Tak jak dziewczyny mówią - nie powinno się decydować na suknię bez mierzenia (chociaż sama jeszcze nie mam wybranej sukni )

ale z tych które pokazałaś podoba mi się jedynie ostatnia - pozostałe jak dla mnie zbyt wydziwione.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości