|
|
#721 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
ale dzięki za info.. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to takie eleganckie.. bardzo fajne.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczysz, że za tydzień już będzie wszystko tak jak powinno być.. wyraźnie.. ![]() kciuki za wizytę ![]() jestem wykończona.. byłam z mężem i córą w Krakowie na zakupach.. padam na ryjek.. nie wiem jak ja wytrzymam w aucie trasę nad morze..
|
|
|
#722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie dziś byli rodzice caly dzien, ogarnialismy chate, a wieczorem bylam u ginka w tym glupim lux medzie i nie bylo usg! na usg dopiero dostalam skierowanie. eh. i nie poogladalam dzidziola. ale mam skierowanie na mase badań heh.
|
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czy wybieracie się na badania prenatalne ?? ja umówiłam się na 14.08.12
mam nadzieję, że wszystko będzie OK
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#725 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
monicca1989 a czy robiłaś już badanie beta HCG ?? |
||
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że te badania nie są obowiązkowe. No chyba, że jest się w ciąży w wieku powyżej 35 lat, albo są do tego wskazania.
Ja muszę zrobić najpierw wszystkie podstawowe badania. Na razie powiadomiliśmy rodziców, że zostaną dziadkami. Mama od razu wręczyła mi pościel dla dziecka z wełny owczej. Mega jest i sama ją mam, a Bąbel na pewno załapie po mnie alergię na roztocza więc się przyda ![]() Teraz zaś co chwila wchodzę babystology.com i oglądam jak wygląda moje maleństwo. Jestem zachwycona!
|
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh... wkurzyłam się tylko...
Nie, wydruków mi nie dał, sobie wydrukował i zabrał. Mąż kręcił wszystko telefonem, ale tak średnio widać. Właśnie chcę to zgrać i jako min. grafik coś z tego wyciągnąć. Niestety upławy znowu się trochę pojawiły. Próbuje jeszcze załatwić wizytę na poniedziałek/wtorek w większym mieście. I tak tam jedziemy, bo szwagra musimy z lotniska odebrać. A tam i szpital jest i ginekolog na miejscu. Koleżanka zadzwoni i spróbuje coś załatwić. Co 5 min a to jestem wściekła a to mi wszystko jedno. Ehhh nie palę od roku, ale mam ochotę zapalić i jeszcze się napić alkoholu. A tu poszliśmy na pizze i nawet z serem pleśniowym zjeść nie mogłam. Teraz rozumiem swoją szwagierkę, która straciła dzidzie 2 razy i stwierdziła, że na razie daje sobie spokój. Jak to wszystko jednak jest nie tak i się nie uda, to nie wiem kiedy zdecyduje się na kolejne podejście - chyba bym musiała na pierwsze 3 miesiące ciąży się do Polski przenieść. Idę się upić Kokomjólkiem (czyt. kakao w kartoniku). |
|
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak to badanie na cytomegalię wygląda?Cytat:
Ale nie chce mi się szukać nie wuadomo gdzie tańszego, jesli do tego mam 10 min piechotą. Mieści się zresztą w szpitalu, w którym planuję rodzić
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już w pracy. Jutro pierwsza wizyta u gina i już dzisiaj mi się śniło, że do szpitala jechałam na jakieś badania. W końcu zobaczę dziedzię ![]() Póki co nie czuję malucha jakoś specjalnie. Czuję za to mega mdłości. I to dziwne jedzenie: wczoraj na obiad jadłam śliwki, dzień wcześniej maliny i gotowane ziemniaki... Ble....
|
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że już badania dużo z Was zaczęło robić, ja to jestem w tym zielona nawet wszystkie nie wiem co znaczą ale wzięłam się już za czytanie na necie i pomału, pomału... łapie. Jeżeli chodzę na razie na nfz to jakie badania można zrobić bezpłatnie? |
||
|
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
Najważniejsze, że jest dzieciątku i bije serduszko! Nie przejmuj się tygodniami....
Co do upławów wczoraj pytałam ginekologa i powiedział, że prawdopodobnie jest to problem z kosmówką w macicy. Na to najlepiej wcinać progesteron. Kurcze, dziewczyny siędzę w pracy i zastanawiam się kiedy polecę do WC Marzę, żeby być w łóżku!
|
|
|
#733 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
![]() Cytat:
ale jeszcze ani razu nie zwrociłam za to męczy mnie już od wstania rano, a najgorzej jest to wytrzymać w pracy ![]() Cytat:
Cytat:
ja w 1 c. płaciłam tyle co normalnie za usg a poprostu trwało trochę dłużej Cytat:
mi tylko na razie 4 kazał zrobićfajnie że masz tak bliziutko szpital! Cytat:
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja natomiast łykam garściami prochy-teraz i tak mniej, bo miałam wczesniej 3x1 no-spa, 2x2 duphaston, 1xfolik, 1xmagne B6, teraz no-spa tylko 2x1 i duphaston 2x1, ale dodała lactowaginal. Chyba dlatego tak dużo brałam, bo to był czas, w którym straciłam 1 kruszynkę, ostatnio na USG p. doktor powiedziała, że nie ma się do czego przyczepić, poza malutkim krwiaczkiem na szyjce. Qrcze dziewczyny tak się boję, czekam tylko aż minie I trymest, wtedy już prawdopodobieństwo donoszenia jest dużo większe...A dziś mi się zaczyna 9 tydzień ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- przezierność karku, - kości nosowe, - czynność serca w tym przepływ krwi przez zastawkę trójdzielną. Mi się wydaje, że są to standardowe badania wykonywane podczas USG. Jedno z najważniejszych USG. Koszt jak za wizytę u mnie akurat 120zł.
|
|
|
|
#736 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do badań, to ja też jeszcze nic nie mam.. lekarz sam Ci każe zrobić.. ![]() Cytat:
![]() mi też się tak wydaje z tym usg, bo w pierwszej ciąży moja gin mi robiła i płaciłam normalnie..
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęściara w łóżku leży
Znalazłam sposób, żeby odganiać co chwilkę na chwilkę ataki mdłości... jak tylko coś mnie bierze to sobie wcinam coś. A to gryz kanapki, a to jakiś owoc, 3 łyki soku. Narazie pomaga... tylko nie wiem czy na dłuższą metę to się sprawdzi. Denerwuję się tylko, a praca też mi nie idzie... chyba pozbieram materiały (żeby pracować w domu) i zmyję się na kilka dni na zwolnienie. Kurcze, a ja serduszka nie widziałam u naszej fasolki. Następna wizyta 28.08 więc dopiero wtedy. Zazdroszczę Wam okropnie! Ale pierwszą "fotografię" dzieciątka mam
|
|
|
#739 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaz nie wiadomo wezme sobie cos na droge i jak oddam krew to odrazu wszamam Cytat:
Cytat:
ale kurde wy wszystkie strasznie drogo płacicie ja chyba mam najtaniej 70zl.---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
zapomnialam powiedziec ze lekarz wczoraj mi zapisal witaminy najpierw powiedziala ze nie bo mdlosci a potem ze jednak musze z jodem chyba na ta moja tarczyce i oczywiscie najdrozsze te matruelle , ciekawe czy sa jakies inne z jodem tansze. a na mdlosci b6 3razy po 1 tabl.
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ledwo doszłam na badania z pustym żołądkiem chociaż rano taki mały kawałeczek chceba musiałam ugryźć bo bym chyba mam nadzieję że mi to nie wpłynie na wyniki, dziś idę odebrać po południu i może na to WR pójdę jeszcze. I też kanapke miałam w torebce![]() A jesli chodzi o lekarza to naprawde mało płacisz, u nas najtaniej to chyba 90 zł albo ja o tańszych nie wiem
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym Was jeszcze zapytać o taką rzecz otóż chodzi o becikowe trzeba być u lekarza przed 10t. Ale to ma być jakieś specjalne zaświadczenie w tym celu czy np karta ciąży później wystarczy? Czy jak?
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Rozeznanie
|
bo jestem na urlopie wychowawczym..
Cytat:
![]() już po śniadaniu i o niebo lepiej.. uff.. za to obiadów ostatnio nie chce mi się gotować, bo nie mogę patrzeć na te wszystkie rzeczy.. ale rodzinę muszę nakarmić..
|
|
|
#743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś leczo
Mniam jedyna potrawa, na która mam ochotę![]() JA też dzisiaj łóżkowa, nic mi się nie chce, na nic nie ma siły i jeszcze coś mi brzuch dokucza, tak jakby troche tli, ciągnie, czasem zaboli- też tak macie ?
|
|
|
|
|
#745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Napisałam do teściowej żeby mi może coś załatwiła, szwagier w poniedziałek na Islandię przylatuje. Cytat:
![]() A dziś dzień jak co dzień. Rano trochę brzuch bolał, teraz jest ok. Byliśmy z mężem w przychodni, bo tym razem on musiał coś załatwić. Widziałam matki z takimi małymi bobaskami... I przylazłam do domu i się rozryczałam na maksa. Ale może i dobrze, trochę mi zeszło napięcie. Zresztą jako objaw ciąży to zrobiłam się płaczliwa. Oglądałam ostatnio z mężem zaległe otwarcie olimpiady i też chciałam ryczeć. Zaraz do pracy... a potem piątek i urlop. |
||
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też płaczliwa jestem ostatnio- to chyba normalne. 3maj się i głowa do góry pozytywne myślenie dobrze zrobi Tobie i Kruszynce
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ogorkową ale mam smaka na kapuśniak a jeszcze bardziej na kaszanke ![]() a ja własnie kończe prace i już tylko piątek i weekend
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, moze ktoras z obecnych juz mam miala w ciazy opryszcze na ustach? bo mi wylazla i specjalnie sie tym nie zmartwilam bo co jakis czas mialam i zawsze sobie z nia dawalam rade, ale jak zaczelam szukac jakis domowych sposobow na to ustrojstwo, to sie doczytalam, ze w ciazy moze byc niebezpieczna, choc zdania wszedzie byly podzielone, bo ze niby jak juz sie ma tego wirusa i wytwarza sie przeciwciala od lat to ze niby nic sie nie stanie. Ale juz sama nie wiem.. nie chce dzwonic do lekarza z kazda bzdura jak jakas spanikowana przyszla mamuska:P
I jeszcze jedno, czy na druga wizyte tez macie robic badania krwi i moczu? bo w sumie nic mi Pani doktor nie powiedziala, ze mam znowu robic, a niby czytalam , ze sie co miesiac w ciazy robi... hmm.. jak wy macie?
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!!!
Wróciłam od gina. I to nic, że czekałam przeszło godzinę, bo jestem uchachana od ucha do ucha. Byłam u niego pierwszy raz na NFZ. Facet kompetentny, rzeczowy, wszystko wyjaśnia i dlatego u niego tyle się czeka. Ja byłam na 14 a weszłam po 15. Bo on wszystko wytłumaczy, pokaże, wyjaśni. Założył mi kartę ciąży, kazał zrobić badania i dodatkowo mam zrobić toxo, różyczkę i TSH, bo wciąż biorę leki na niedoczynność tarczycy. Zbadał a potem zrobił USG. Zarodek wg USG ma 8 tg i 4 dni i jest dość spory - 17 mm. Powinien mieć ok 11 mm. Więc to jakiś kolos może będzie - za Tatusiem. Znowu będę najniższa w rodzinie, córka już dawno temu mnie przerosła. Ma 14 lat i 175 cm. A ja 164cm...buuu. Mąż 185. Beta duża, zarodek duży, brzuch duży. Wybaczcie jakość zdjęcia, ale to zdjęcie zdjęcia, więc dlatego takie mało wyraźne. Niewiarygodne uczucie, jak tak patrzysz i widzisz to maleńkie serduszko, takie maciupkie a tak szybko bijące. Ale się cieszę!!!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

i powiem jedno - nie zwróciłam uwagi na długość tego pasa z gumką i to był błąd. Pas kończył się w połowie brzucha, więc jak zakładałam, to po chwili zjeżdżał mi w dół i spodnie spadały. Pas powinien być na cały brzuch aż pod biust 

Ale nie chce mi się szukać nie wuadomo gdzie tańszego, jesli do tego mam 10 min piechotą. Mieści się zresztą w szpitalu, w którym planuję rodzić
Marzę, żeby być w łóżku!
ale jeszcze ani razu nie zwrociłam za to męczy mnie już od wstania rano, a najgorzej jest to wytrzymać w pracy
ja w 1 c. płaciłam tyle co normalnie za usg a poprostu trwało trochę dłużej
05.07.2008
Jakie możemy tabletki brać na ból głowy?