Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 12:51   #3751
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Mnie zdziwiło, jak mi powiedzieli, że w Holandii nie pociągają do odpowiedzialności kasjerek, w sensie, że nie potrącają im z pensji, jak coś na ich zmianie będzie przycięte na kasie. Sklep ma od tego swoje środki i im to obojętne, czy się na kasie pomylą, czy nie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:53   #3752
201604181004
Konto usunięte

pewnie zależy od sklepu i tak dalej
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:55   #3753
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
pewnie zależy od sklepu i tak dalej
Właśnie dokładnie nie wiem, jak to jest, ale słyszałam, że w większości mają taką praktykę. Dla mnie to dziwne. Zawsze mi się zdawało, że jak są jakieś błędy na kasie, to odpowiada osoba, która w danym czasie tą kasę obsługuje?
Stary 2012-08-02, 12:57   #3754
gazowane lody
Zakorzenienie

ja jak pracowałam na kasie to było mi potrącane jak miałam manko.. ale jak miałam więcej to mi nie dawali

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:00   #3755
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
ja jak pracowałam na kasie to było mi potrącane jak miałam manko.. ale jak miałam więcej to mi nie dawali
Tu się możesz mylić i nic Ci nie zrobią...
Stary 2012-08-02, 13:13   #3756
gazowane lody
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Tu się możesz mylić i nic Ci nie zrobią...
fajnieeee

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:16   #3757
BioIvO
Zakorzenienie

Zdziwiła mnie ostatnio jedna matka w sklepie. Ludzi pełno, synek jej sie gdzieś oddalił a ona go woła: Kuba, Gruby, no chodź tu do mnie Gruby. A potem Pulpet, stój tu obok mnie bo sie zgubisz. Na miejscu tego krągłego 10 latka byłabym zdruzgotana matką.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:17   #3758
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zdziwiła mnie ostatnio jedna matka w sklepie. Ludzi pełno, synek jej sie gdzieś oddalił a ona go woła: Kuba, Gruby, no chodź tu do mnie Gruby. A potem Pulpet, stój tu obok mnie bo sie zgubisz. Na miejscu tego krągłego 10 latka byłabym zdruzgotana matką.
O ja pier...niczę . Kiedyś oglądałam program o dzieciach z anoreksją, w tym było kilku chłopców. Zaczęli się maniakalnie odchudzać, bo któreś z rodziców ich ciągle strofowało i koledzy się z nich śmiali.
Stary 2012-08-02, 13:20   #3759
chrumeczka
Przyczajenie

Dziwią mnie dziennikarze Właśnie oglądam wiadomości, a w nich dziennikarka mówi, że Wrocław i Poznań nie dorównują Warszawie, bo w Warszawie jest 1000 rowerów miejskich, a we Wrocławiu i Poznaniu jest tylko 300 i 80 rowerów No tak, bo Wrocław- miasto kilka razy mniejsze od Warszawy powinno mieć ich 1000
chrumeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:25   #3760
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrumeczka Pokaż wiadomość
Dziwią mnie dziennikarze Właśnie oglądam wiadomości, a w nich dziennikarka mówi, że Wrocław i Poznań nie dorównują Warszawie, bo w Warszawie jest 1000 rowerów miejskich, a we Wrocławiu i Poznaniu jest tylko 300 i 80 rowerów No tak, bo Wrocław- miasto kilka razy mniejsze od Warszawy powinno mieć ich 1000
Gdzie tam...Wrocek powinien mieć 2000 rowerów, żeby nie być gorszy . A tak poważnie, to pewnie chodzi o te rowery, które można sobie na ulicy pożyczyć, przez zalogowanie się w systemie. W stolicy się tym jarają, a we Wrocławiu to działa już chyba 3. rok
Stary 2012-08-02, 13:34   #3761
chrumeczka
Przyczajenie

Cytat:
Gdzie tam...Wrocek powinien mieć 2000 rowerów, żeby nie być gorszy . A tak poważnie, to pewnie chodzi o te rowery, które można sobie na ulicy pożyczyć, przez zalogowanie się w systemie. W stolicy się tym jarają, a we Wrocławiu to działa już chyba 3. rok
Tak o te rowery mi chodzi Wrocław jest mniejszy- ma mniej rowerów. Podobnie Poznań. Ale gdzie tam! Trzeba wspomnieć, że te miasta nie dorównują Warszawie Już niedługo w tvn24 zaczną Warszawę traktować jak świętość, tak ją teraz wychwalają
chrumeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:40   #3762
dudipopka
kobieta za ladą

ogłoszenie o prace ---poszukiwany cukiernik.....bądz ......................... .....................cuki erniczka

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:46   #3763
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrumeczka Pokaż wiadomość
Tak o te rowery mi chodzi Wrocław jest mniejszy- ma mniej rowerów. Podobnie Poznań. Ale gdzie tam! Trzeba wspomnieć, że te miasta nie dorównują Warszawie Już niedługo w tvn24 zaczną Warszawę traktować jak świętość, tak ją teraz wychwalają
Ja mam czasem wrażenie, że tvn24 to taka warszawska telewizja regionalna, jak np. tvp Wrocław czy inne takie. Jak już pokazują, to stolicę i się podniecają. Jak jest coś ciekawego gdzie indziej, to mega zdziwienie, że "na prowincji" ludzie normalnie żyją, a nie w lepiankach
Stary 2012-08-02, 13:50   #3764
201604181004
Konto usunięte

też mnie to wkurza a najbardziej jak właśnie jakieś tvn24 podaje

SZOK NA ULICY KOPERKOWEJ PIES ZJADŁ NIEMOWLĘ

dobra, tak jakby cała polska wiedziała że koperkowa znajduje się w Warszawie... po co podawać miasto totalnie zbędne. ale to nie tylko w odniesieniu do stolicy, generalnie mnie to denerwuje
Stary 2012-08-02, 13:55   #3765
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
też mnie to wkurza a najbardziej jak właśnie jakieś tvn24 podaje

SZOK NA ULICY KOPERKOWEJ PIES ZJADŁ NIEMOWLĘ

dobra, tak jakby cała polska wiedziała że koperkowa znajduje się w Warszawie... po co podawać miasto totalnie zbędne. ale to nie tylko w odniesieniu do stolicy, generalnie mnie to denerwuje
No co Tyyy, każdy z "prowincji" powinien mieć taką metropolię, jak Warszawa w jednym paluszku. Każdą dzielnicę i każdą ulicę . Przepraszam wszystkie rdzenne Warszawianki, ale w stolycy jedyne, co mi się podobało, to PKiN, Muzeum Powstania Warszawskiego i Stare Powązki.
No i wkurza mnie myślenie, że stolyca jest zajefajna a reszta to wieś, gdzie kury wbiegają pod tramwaje ciągnięte przez parę koni, bo prądu nie ma.
Stary 2012-08-02, 14:01   #3766
201604181004
Konto usunięte

Mi się stolica bardzo podoba, jestem nią wręcz oczarowana ^^ i bardzo wielu miłych ludzi ostatnio spotkałam, nawet pan na parkingu podszedł ostatnio do mojego samochodu i się spytał jak się podoba w stolicy i jak mi dzień mija także ja jestem fanem, ale w wiadomościach się zachowują nie wiem jakby faktycznie każdy musiał wiedzieć że taka i siaka ulica to oczywista oczywistość że to warszawa nie
Stary 2012-08-02, 14:06   #3767
natalkaa7522
Zakorzenienie

To mnie rozwala http://www.pudelek.pl/artykul/42050/..._glupi_polacy/
Stary 2012-08-02, 14:08   #3768
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się stolica bardzo podoba, jestem nią wręcz oczarowana ^^ i bardzo wielu miłych ludzi ostatnio spotkałam, nawet pan na parkingu podszedł ostatnio do mojego samochodu i się spytał jak się podoba w stolicy i jak mi dzień mija także ja jestem fanem, ale w wiadomościach się zachowują nie wiem jakby faktycznie każdy musiał wiedzieć że taka i siaka ulica to oczywista oczywistość że to warszawa nie
Fajnie jest spotkać miłych ludzi tak znienacka . Ja mam takie szczęście tutaj. Jak nie pan myjący okna to pan jeżdżący takim samochodzikiem myjącym ścieżki rowerowe. Zawsze ktoś zagada, co tam, pogada o pogodzie itp. Raz złapałam szok, bo szło dwóch policjantów i "dzień dobry" i uśmiech. Już myślałam, że coś chcą, a oni tylko się przywitali i sobie poszli.
Stary 2012-08-02, 14:13   #3769
natalkaa7522
Zakorzenienie

MonikaFaustyna, nie mogę czytać jak ciągle piszesz o tym jacy to ludzie w Holandii są super, zawsze szczęśliwi, uśmiechają się, NAWET policjanci (bo policjanci to się w ogóle nie uśmiechają). Tylko w Polsce to wieś, gdzie wszyscy z krzywymi ryjami chodzą i nikt nie jest miły.
Stary 2012-08-02, 14:19   #3770
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
dałabym sobie rękę uciąć, że jeszcze 1,5 roku temu nie było tych stojaków na rowery...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:21   #3771
Phoce
Flawless

Cytat:
No co Tyyy, każdy z "prowincji" powinien mieć taką metropolię, jak Warszawa w jednym paluszku. Każdą dzielnicę i każdą ulicę . Przepraszam wszystkie rdzenne Warszawianki, ale w stolycy jedyne, co mi się podobało, to PKiN, Muzeum Powstania Warszawskiego i Stare Powązki.
No i wkurza mnie myślenie, że stolyca jest zajefajna a reszta to wieś, gdzie kury wbiegają pod tramwaje ciągnięte przez parę koni, bo prądu nie ma.
Naprawdę spotkałaś się z takim czymś? Ja jak ponad dwa lata mieszkam w Warszawie nic takiego nie zarejestrowałam. Pochodzę z Suwałk i jedyne co słyszę, czy u nas rzeczywiście tak zimno sama zawsze żartuję, że nasz ratusz to iglo, a na zimę ściąga się asfalt
Mnie bardziej dziwi to, jak ludzie z mniejszych miejscowości napływają do Warszawy i uważają się za wielkichcotoniejawarszawi aków.
Ja tam zawsze się śmieję, że prawdziwi Warszawiacy to na Powązkach leżą
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:28   #3772
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Naprawdę spotkałaś się z takim czymś? Ja jak ponad dwa lata mieszkam w Warszawie nic takiego nie zarejestrowałam. Pochodzę z Suwałk i jedyne co słyszę, czy u nas rzeczywiście tak zimno sama zawsze żartuję, że nasz ratusz to iglo, a na zimę ściąga się asfalt
Mnie bardziej dziwi to, jak ludzie z mniejszych miejscowości napływają do Warszawy i uważają się za wielkichcotoniejawarszawi aków.
pogrubione

zgadzam się z ostatnim zdaniem

Mnie dziwi, że jak mówię, że pochodzę z gór, to się dziwią, dlaczego nie mam góralskiego akcentu. Jakby góry były tylko w Zakopanem...
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:35   #3773
megamag
BAN stały

Jak chcecie się podziwić zachowaniom dziennikarzy, zajrzyjcie na ten panpage: http://www.facebook.com/naglowki
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:35   #3774
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
To jest cudowne
Dobrze że masz dystans do siebie, bo czasem jak rozmawiam z ludźmi z innych miast (i wcale nie takich wiosek, miasteczek) i zapytam się o coś związanego z ich miastem to jest krzyk w stylu:
-A co ty sobie myslisz, że to tylko w Warszawie tak jest, a gdzie indziej się pierze w rzece i nie ma prądu?
Stary 2012-08-02, 14:44   #3775
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Pewnie, że teraz jest dużo możliwość. Tylko, że żeby te pomoce naukowe pomogły, to trzeba z dziećmi siedzieć, czytać im te książeczki, robić wyklejanki itp. A wielu rodziców, to je raczej kupuje zamiast.

Co do błędów, dziecko uczy się języka powtarzając po rodzicach, jak rodzice mówią z błędami, to powtarza błędy. I tak zaczyna się od mówienia, nikt nie poprawia, bo nawet nie wie, że to źle. Pisanie to już w ogóle zostawia się szkole. Tam ma się nauczyć. A jak mi nie idzie, to zaraz się załatwi zaświadczenie o dysortografii. Strasznie mnie to wkurza, bo bez przesady aż tak to zaraźliwe nie jest. Poza tym, jak ktoś ma dysortografię, to nie znaczy że nie może się nauczyć, tylko że jest mu dużo trudniej. Mój TŻ ma dysortografię i całkiem nieźle sobie radzi, dużo wysiłku go to kosztowało, ale naprawdę niewiele robi błędów.

Odnośnie dysortografii- śmieszą i dziwią mnie ludzie, którzy nagminnie walą błędy w tym, co piszą. I nie na kartce, a w Internecie. Bo o ile kartka błędu nie podkreśli i nie zasugeruje wersji poprawnej, to przeglądarka internetowa-tak. Ale jak coś się napomknie, to "ja mam dysleksję/dysortografię/inne dys-".

A, no i racja, dziwi mnie to sadzenie się Warszawy z wypożyczanymi rowerami, bo tak dużo, och, ach. Gdyby to było pierwsze miasto z tego typu usługą, to i może bym zrozumiała, ale tak nie jest.
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:45   #3776
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
ogłoszenie o prace ---poszukiwany cukiernik.....bądz ......................... .....................cuki erniczka
Przez te wszystkie ministry Muchy i doktory Środy doszło do jakiejś niepoprawności politycznej. Kobieta już nie może być psychologiem czy inżynierem, bo jest kobietą, a to słowa w rodzaju męskim.
Niedługo autobusy będą prowadziły kierownice, a w wojsku będą żołniereczki. Straszności.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam to było tak, że jedna osoba napisała głupi komentarz, a później reszta się dołączyła, ironicznie wyśmiewając głupotę tej pierwszej. Ale oczywiście o tym już słowa nie ma.
Trzeba pokreślić, że wszyscy Amerykanie są głupi, a wszyscy Polacy oczywiście wiedzą czy stan Nebraska ma dostęp do oceanu i z jakimi innymi stanami sąsiaduje.

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2012-08-02 o 14:46
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:00   #3777
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dlatego napisałam "chyba 3 rok". Wiem, że zaczęli zakładać tą sieć, jak byłam na magisterce... ok no to max 2 lata już ma. Mój błąd . Jednakże, nie widzę sensu jarania się tym, że w stolicy coś takiego jest. Nie oni pierwsi, nie ostatni. Wypożyczanie rowerów w wielu miastach europejskich to norma, tak, jak korzystanie z autobusów, czy tramwajów (chociaż, nie wszędzie one jeżdżą).

Ja z określeniem "prowincja"w takim znaczeniu, że "oo co to tam ciekawego w miasteczku X, które jest np. na Dolnym Śląsku, ho ho ho, bo u nas w stolicy to tego nie ma", zauważyłam w telewizjach śniadaniowych. Tak jakby w innych miejscach nie mogła kwitnąć kultura i nie mieszkaliby tam kreatywni ludzie.

A to z Amerykanami... zakładam, że to robienie sobie jaj. Nawet jeśli faktycznie nie znają geografii Europy, to no sorry, nie muszą. Nie wiem, czemu wszyscy nagle wymagają od całego świata znajomości geografii itp. Ciekawe, czy ci, którzy się tak śmieją, znają dobrze geografię samej Polski? W ogóle, dziwi mnie to, że u nas się wymaga nie wiadomo jakiej wiedzy w szkole, która jest dość krótkotrwała. Sama przyznam, że jako absolwentka geografii, często muszę coś sprawdzić w necie. Przepraszam, że nie mam szczegółowego atlasu świata w mózgu. Zawsze uważałam, że ważniejsza jest umiejętność korzystania ze źródeł, typu książki, mapy, atlasy, bedekery itp. niż uczenie się czegoś na pamięć. Owszem, warto mieć jakąkolwiek wiedzę i wiedzieć, np. że Beneluks to nie nazwa proszku do prania, tylko określenie na rejon Belgii, Holandii i Luksemburgu.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-08-02 o 16:07
Stary 2012-08-02, 16:10   #3778
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Trzeba pokreślić, że wszyscy Amerykanie są głupi, a wszyscy Polacy oczywiście wiedzą czy stan Nebraska ma dostęp do oceanu i z jakimi innymi stanami sąsiaduje.

A tam Nebraska od razu. Wczoraj się spotkałam z panem, który był pewny, że Kanada jest w USA. No. Bo jego córka tam pracuje, to on wie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:23   #3779
Bothi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Z tego co czytałam to było tak, że jedna osoba napisała głupi komentarz, a później reszta się dołączyła, ironicznie wyśmiewając głupotę tej pierwszej. Ale oczywiście o tym już słowa nie ma.
A ja myślałam, że oni tak naprawdę A bardzo mnie zastanawiało, dlaczego nikt na mapie położenia Polki nie sprawdził.
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:27   #3780
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bothi Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że oni tak naprawdę A bardzo mnie zastanawiało, dlaczego nikt na mapie położenia Polki nie sprawdził.
Bo trzeba umieć ją czytać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości