|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Mnie zdziwiło, jak mi powiedzieli, że w Holandii nie pociągają do odpowiedzialności kasjerek, w sensie, że nie potrącają im z pensji, jak coś na ich zmianie będzie przycięte na kasie. Sklep ma od tego swoje środki i im to obojętne, czy się na kasie pomylą, czy nie.
|
|
|
|
#3752 |
|
Konto usunięte
|
pewnie zależy od sklepu i tak dalej
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak pracowałam na kasie to było mi potrącane jak miałam manko.. ale jak miałam więcej to mi nie dawali
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwiła mnie ostatnio jedna matka w sklepie. Ludzi pełno, synek jej sie gdzieś oddalił a ona go woła: Kuba, Gruby, no chodź tu do mnie Gruby. A potem Pulpet, stój tu obok mnie bo sie zgubisz. Na miejscu tego krągłego 10 latka byłabym zdruzgotana matką.
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kiedyś oglądałam program o dzieciach z anoreksją, w tym było kilku chłopców. Zaczęli się maniakalnie odchudzać, bo któreś z rodziców ich ciągle strofowało i koledzy się z nich śmiali. |
|
|
|
|
#3759 |
|
Przyczajenie
|
Dziwią mnie dziennikarze
Właśnie oglądam wiadomości, a w nich dziennikarka mówi, że Wrocław i Poznań nie dorównują Warszawie, bo w Warszawie jest 1000 rowerów miejskich, a we Wrocławiu i Poznaniu jest tylko 300 i 80 rowerów No tak, bo Wrocław- miasto kilka razy mniejsze od Warszawy powinno mieć ich 1000
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A tak poważnie, to pewnie chodzi o te rowery, które można sobie na ulicy pożyczyć, przez zalogowanie się w systemie. W stolicy się tym jarają, a we Wrocławiu to działa już chyba 3. rok
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wrocław jest mniejszy- ma mniej rowerów. Podobnie Poznań. Ale gdzie tam! Trzeba wspomnieć, że te miasta nie dorównują Warszawie Już niedługo w tvn24 zaczną Warszawę traktować jak świętość, tak ją teraz wychwalają
|
|
|
|
|
#3762 |
|
kobieta za ladą
|
ogłoszenie o prace ---poszukiwany cukiernik.....bądz ......................... .....................cuki erniczka
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Konto usunięte
|
też mnie to wkurza a najbardziej jak właśnie jakieś tvn24 podaje
SZOK NA ULICY KOPERKOWEJ PIES ZJADŁ NIEMOWLĘ dobra, tak jakby cała polska wiedziała że koperkowa znajduje się w Warszawie... po co podawać miasto totalnie zbędne. ale to nie tylko w odniesieniu do stolicy, generalnie mnie to denerwuje
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przepraszam wszystkie rdzenne Warszawianki, ale w stolycy jedyne, co mi się podobało, to PKiN, Muzeum Powstania Warszawskiego i Stare Powązki.No i wkurza mnie myślenie, że stolyca jest zajefajna a reszta to wieś, gdzie kury wbiegają pod tramwaje ciągnięte przez parę koni, bo prądu nie ma. |
|
|
|
|
#3766 |
|
Konto usunięte
|
Mi się stolica bardzo podoba, jestem nią wręcz oczarowana ^^ i bardzo wielu miłych ludzi ostatnio spotkałam, nawet pan na parkingu podszedł ostatnio do mojego samochodu i się spytał jak się podoba w stolicy i jak mi dzień mija
także ja jestem fanem, ale w wiadomościach się zachowują nie wiem jakby faktycznie każdy musiał wiedzieć że taka i siaka ulica to oczywista oczywistość że to warszawa nie
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie rozwala
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja mam takie szczęście tutaj. Jak nie pan myjący okna to pan jeżdżący takim samochodzikiem myjącym ścieżki rowerowe. Zawsze ktoś zagada, co tam, pogada o pogodzie itp. Raz złapałam szok, bo szło dwóch policjantów i "dzień dobry" i uśmiech. Już myślałam, że coś chcą, a oni tylko się przywitali i sobie poszli.
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
MonikaFaustyna, nie mogę czytać jak ciągle piszesz o tym jacy to ludzie w Holandii są super, zawsze szczęśliwi, uśmiechają się, NAWET policjanci (bo policjanci to się w ogóle nie uśmiechają). Tylko w Polsce to wieś, gdzie wszyscy z krzywymi ryjami chodzą i nikt nie jest miły.
|
|
|
|
#3770 |
|
Konto usunięte
|
dałabym sobie rękę uciąć, że jeszcze 1,5 roku temu nie było tych stojaków na rowery...
|
|
|
|
#3771 | |
|
Flawless
|
Cytat:
sama zawsze żartuję, że nasz ratusz to iglo, a na zimę ściąga się asfalt ![]() Mnie bardziej dziwi to, jak ludzie z mniejszych miejscowości napływają do Warszawy i uważają się za wielkichcotoniejawarszawi aków. Ja tam zawsze się śmieję, że prawdziwi Warszawiacy to na Powązkach leżą
|
|
|
#3772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zgadzam się z ostatnim zdaniem Mnie dziwi, że jak mówię, że pochodzę z gór, to się dziwią, dlaczego nie mam góralskiego akcentu. Jakby góry były tylko w Zakopanem... |
|
|
|
|
#3773 |
|
BAN stały
|
Jak chcecie się podziwić zachowaniom dziennikarzy, zajrzyjcie na ten panpage: http://www.facebook.com/naglowki
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że masz dystans do siebie, bo czasem jak rozmawiam z ludźmi z innych miast (i wcale nie takich wiosek, miasteczek) i zapytam się o coś związanego z ich miastem to jest krzyk w stylu: -A co ty sobie myslisz, że to tylko w Warszawie tak jest, a gdzie indziej się pierze w rzece i nie ma prądu?
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A, no i racja, dziwi mnie to sadzenie się Warszawy z wypożyczanymi rowerami, bo tak dużo, och, ach. Gdyby to było pierwsze miasto z tego typu usługą, to i może bym zrozumiała, ale tak nie jest. |
|
|
|
|
#3776 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
Niedługo autobusy będą prowadziły kierownice, a w wojsku będą żołniereczki. Straszności. Cytat:
Trzeba pokreślić, że wszyscy Amerykanie są głupi, a wszyscy Polacy oczywiście wiedzą czy stan Nebraska ma dostęp do oceanu i z jakimi innymi stanami sąsiaduje. Edytowane przez coffee Czas edycji: 2012-08-02 o 14:46 |
||
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego napisałam "chyba 3 rok". Wiem, że zaczęli zakładać tą sieć, jak byłam na magisterce... ok no to max 2 lata już ma. Mój błąd
. Jednakże, nie widzę sensu jarania się tym, że w stolicy coś takiego jest. Nie oni pierwsi, nie ostatni. Wypożyczanie rowerów w wielu miastach europejskich to norma, tak, jak korzystanie z autobusów, czy tramwajów (chociaż, nie wszędzie one jeżdżą). Ja z określeniem "prowincja"w takim znaczeniu, że "oo co to tam ciekawego w miasteczku X, które jest np. na Dolnym Śląsku, ho ho ho, bo u nas w stolicy to tego nie ma", zauważyłam w telewizjach śniadaniowych. Tak jakby w innych miejscach nie mogła kwitnąć kultura i nie mieszkaliby tam kreatywni ludzie. A to z Amerykanami... zakładam, że to robienie sobie jaj. Nawet jeśli faktycznie nie znają geografii Europy, to no sorry, nie muszą. Nie wiem, czemu wszyscy nagle wymagają od całego świata znajomości geografii itp. Ciekawe, czy ci, którzy się tak śmieją, znają dobrze geografię samej Polski? W ogóle, dziwi mnie to, że u nas się wymaga nie wiadomo jakiej wiedzy w szkole, która jest dość krótkotrwała. Sama przyznam, że jako absolwentka geografii, często muszę coś sprawdzić w necie. Przepraszam, że nie mam szczegółowego atlasu świata w mózgu. Zawsze uważałam, że ważniejsza jest umiejętność korzystania ze źródeł, typu książki, mapy, atlasy, bedekery itp. niż uczenie się czegoś na pamięć. Owszem, warto mieć jakąkolwiek wiedzę i wiedzieć, np. że Beneluks to nie nazwa proszku do prania, tylko określenie na rejon Belgii, Holandii i Luksemburgu. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-02 o 16:07 |
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam Nebraska od razu. Wczoraj się spotkałam z panem, który był pewny, że Kanada jest w USA. No. Bo jego córka tam pracuje, to on wie
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

. Kiedyś oglądałam program o dzieciach z anoreksją, w tym było kilku chłopców. Zaczęli się maniakalnie odchudzać, bo któreś z rodziców ich ciągle strofowało i koledzy się z nich śmiali.
Właśnie oglądam wiadomości, a w nich dziennikarka mówi, że Wrocław i Poznań nie dorównują Warszawie, bo w Warszawie jest 1000 rowerów miejskich, a we Wrocławiu i Poznaniu jest tylko 300 i 80 rowerów
Wrocław jest mniejszy- ma mniej rowerów. Podobnie Poznań. Ale gdzie tam! Trzeba wspomnieć, że te miasta nie dorównują Warszawie