|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Brumek cudna bransoletka
![]() ![]() agni historia jak z bajki! ![]() Ja coraz bardziej wiążę przyszłość z Anglią, oczarował mnie ostatnio Londyn nocą ![]()
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dziękuję Wam kochane- zawsze można liczyć na szybką odp!
Zapodam jakiś probiotyk ( mam chyba lactid w lodówce ) i ew. kupię smectę. U mnie masakra tak pozatym, bo się smok zgubił ![]() agni chyba każda z nas po przeczytaniu Twojej historii wydała z siebie lekkie westchnienie...Piękne i romantyczne. A w języku duńskim występuje imię Emil? Brumku świetna bransoletka. Madziulka serio myślicie nie wracać? Gotuję krupnik, bo moje dziecię kocha.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
Na dzień dzisiejszy nie planujemy wracać do Polski. Nawet mam w planach ściągnięcie do Anglii swoich rodziców
![]()
#2494 | |
Zakorzenienie
|
brumeczku kiedys pytałaś, czy to co czarne co miał I. zniknęło. Zniknęło i to na pupie i na ramieniu. Ale została taka maluśka kropka czerwona ( jak krostka ) po jednym i drugim. Do tej pory nie wiem co to było.
Ktoś się mnie jeszcze coś pytał, ale zapomniałam. A! żaneta czy zrobiłam foto na basaenie. Nie mam, z podniecenia zapomniałam aparatu wziąśc ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Ja kocham Londyn. Boże, jak mi się podoba to miasto. Zawsze miło wracam do wspomnieć z UK ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak na marginesie gdzies wyczytalam ze dzemy to na pektynie a nie zelatynie (galaretka) powinno sie robic bo zelatyna to zwierzece i moga jakies bakterie (jakie ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-08-02 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-b...527004423.html Mam nadzieję, że tż zdąży na all zamówić i zamontować zanim wyjedzie. Cytat:
![]() Nam znajomy w sklepie rowerowym pokazywał taki http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-b...527004423.html Na Hamaxa kręcił głową, chyba mu chodziło o cenę ![]() A do sosu to mam dodać świeży czosnek? Bo mi się coś myśli że sos czosnkowy+majonez. Cytat:
![]() ![]() Z Twojej historii wynika, że zaszłaś w ciążę zanim poznałaś T ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Ja wczoraj zesmażyłam jabłka i dodałam galaretkę. Wrzące przełożyłam do słoików i zakręciłam. Bez pasteryzacji. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Ja jakbym miała możliwość wyjechania z tż i Radkiem zagranicę to nawet bym się nie obejrzała. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
Też właśnie wystąpiła u mnie lekka konsternacja w pewnym momencie czytanie historii Agni
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bajka bajką, ale podłogi szoruję ja! ![]() Cytat:
![]() Emil jak najbardziej występuje w jezyku Duńskim ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Emil mi obsikał puzzle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- wiecie co, klikam i klikam wam w te podpisy i sprawdzam w rankingu,a tam tylko stronczek. a co z resztą? ![]() klikac dalej? i dlaczego pokazuje tylko 50 osób, a co z resztą?nie wygrywaja? do 20 sierpnia to ja chyba odcisków dostanę od tego klikania ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2500 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to zamawiaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Na początku nic innego nie robił, tylko to szarpał. Teraz od czasu do czasu ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Madziulka - przejdź się kiedyś jak będzie odpływ wzdłuż tamizy tak wieczorkiem w weekend to zobaczysz jakie cuda tworzą z piasku ludzie. normalnie siedzą w korycie rzeki, ale że jest akurat odpływ to mają sporo miejsca i tworzą różne rzeźby piaskowe. kiedyś facet oswietlił pieknie to takimi straymi latarniami i zrobił obraz " piraci z Karaibów", do tego w tle słychac było motyw z tego filmu. cudnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bawię się ![]() Ze zwycięskiej grupy wygrywa chyba 50 osób, nawet jak nie ma ich w rankingu a mają odpowiednią ilość głosów to jakaś nagroda pocieszenia jest. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Radek wstał dzisiaj o 7:15. Pierwszą drzemkę zaczął dopiero o 13:40. Śpi nadal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole mam humor do d... poklocilam sie z TZ i tesciowa wyprowadzila mnie wczoraj z rownowagi - powiedziala ze jakie drugie dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() Ponadto tata dalej mnie denerwuje - ja rozumiem ze choroba i wogole, ale braku wdziecnzosci, a wrecz niewdziecznosci i wyzwisk to juz chyba nie zrozumiem. Przepraszam, ze znow o sobie, ale .... eh...
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Madziulka_17 myślisz o nie wracaniu do Pl WOW powodzenia !!! Myślicie nad kolejnymi dziećmi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Wtajemniczenie
|
Myślimy o jeszcze jednym dziecku, ale za parę lat.
#2506 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Humor dalej do bani mam. Jeszcze dzisiaj okazało się, że ta nasza architekt znowu coś źle zrobiła, źle obliczyła itp, przez co została jedna ściana źle wybudowana i jutro muszą burzyć ![]() Warszawianki i dzieciaczki- wszyscy piękni! ![]() ![]() Marzenko, Twoje zdjęcia jak zwykle cudowne ![]() ![]() I tulę Cię mocno, niech złe emocje idą siooooo ![]() Zanetko, Twoja Emi widać zadowolona na przejażdżce, super ![]() A nie boisz się Emilie wozić bez kasku? Brumku, fajna ta bransoletka, chyba też bym taką chciała ![]() Gdzie Ania? Telik, daj mi kopa w dupę żebym też zaczęła się ruszać ![]() Póki co tylko rosnę, a raczej moja waga ![]() Youyou zazdroszczę morza!! ![]() Oliweczko, ![]() Agni, fajna historia ![]() ![]() ![]() Dominik też uwielbia odkurzać, najpierw idę ja, odkurzacz a za nim/na nim mój syn ![]() Dzisiaj byliśmy z rana na rowerze, zrobiliśmy od razu zakupy. Popołudniu przyjechała moja mama i pojechaliśmy do CH, kupiłam kilka rzeczy Domkowi. Pokażę Wam nasz budujący się domek: |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
![]() Góral z powrotem w K ![]() Mnie znowu łapie chandra i nie chcę Wam tu zaśmiecać forum... Poza tym prawie całymi dniami siedzimy na dworze - czasem aż do obrzydzenia, ale i tak to lepsze niż w mieszkaniu. Zdjęcia warszawianek super! Widzę, że nie tylko u nas musi być mama w nocy i ogólnie do spania... Kiedyś Mały się wybudził, gdy ja się kąpałam, to A. go ryczącego przyniósł pod drzwi łazienki, bo ten nie dał się uspokoić. Gdy go potem jeszcze karmiłam, to kilka razy odrywał się od UU i sprawdzał, czy oby na pewno to ja jestem ![]() A w dzień ryczy za tatą i w ogóle najlepiej, żebyśmy oboje z nim non stop siedzieli, to jest najszczęśliwszy. Chyba, że idziemy na spacer, to już taty mu nie brakuje ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Patryk boi się odkurzacza i w ogóle nie lubi urządzeń AGD ![]() ![]() ![]() ![]() A odnośnie wyjazdu za granicę (agni ciekawa historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Wtajemniczenie
|
Spotkanie w brumkowie świetne, aż chciałabym sie tamteleportowac do was
Jaś ma taki sam kapelusz jak mój Lili musiała być podrywana przez 2 facetów ![]() No. Brumiatko moje słodkie, już wyobrażam sobie te świetne dźwięki ![]() Bransoletka- mam podobna, w kształcie ludzka z imieniem mojego synka i data jego urodzin, brumeczku na fotce z bransoletka masz ten lakier o którym myśle ![]() Cytat:
Co do ruchu to nie kopie tak pięknych i smutnych kobiet Buziaka co najwyżej mogę dać ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-08-02 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() My już jesteśmy spakowani, i o jakiejś 4:30 rano ruszamy w drogę ![]() Trzymajcie kciuki obyśmy dojechali cali do Gniezna, a potem do iustynki ![]()
#2511 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Padam na mordkę, pół Mielca dzisiaj obeszła piechotą ![]() A teraz się wkurzyłam, bo Amelka zasnęła, a jakiś kretyn wypuścił z balkonu racę i mi się dziecko okropnie przestraszyło i zerwało z płaczem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. własciwie to liczy, tylko w drugą stronę - już rozmawia o następnym, oczywiście synku - "no bo przecież będziecie mieć jeszcze dzieci, jednemu to smutno" ![]() Przykro mi, że tata sie nadal tak zachowuje ![]() Natka, rośnie domek ![]() ![]() Marinka, oby Igorkowi szybko przeszło ![]() Aha, też miło wspominam Londyn i chętnie bym tam pojechała ![]() Tyle pamiętam, spadam pod prysznic, bo się do kanapy przyklejam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Agni
![]() Brumku ![]() ![]() bry wieczór tak się przywitam wieczorową porą ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
![]() ![]() świetne! Cytat:
![]() z wody najczęściej, albo z warzyw/owoców zanieczyszczonych, a źle umytych No, to tyle co mi zacytowało, resztę nadrabiam bez cytowania. Ząbki - mamy pastę Ziajka od pierwszego ząbka, szczoteczkę Jordan, mały chyba lubi myć zęby, ale upiera się że musi sam ![]() Marinko, trzymam kciuki za Igorka! A powiedz mi, co z tymi jego czarnymi kropeczkami? Brumek, bardzo ładna bransoletka! Dziubeczku, spóźnione STO LAT! ![]() ![]() telik, ja miałam kiedyś azalię, ale jak poczytałam o skutkach ubocznych, to nawet nie zaczynałam z nią zabawy. Niestety większość skutków zwykle mnie dopada... warszawskie spotkanko świetne! Zazdroszczę! ![]() agulaabar, współczucie dla TŻa ![]() Muszę teraz trochę pochwalić moich panów ![]() ![]() ![]() Ale widzę, że mały bardzo się cieszy że tata jest w domu. Świetnie się dogadują, obydwu sprawia przyjemność to że się sobą zajmują ![]() ![]() A dziecię mnie zaskakuje z dnia na dzień, czasami wierzyć mi się nie chce że taki maluch potrafi tak dużo rozumieć. Ostatnio regularnie nam szczęki opadają. Dzisiaj - jak siedział przy miseczce z porzeczkami i przed jedzeniem odrywał sobie resztki ogonków... ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie mogę kupić pieluchy-majteczki, te bez zapinania. W Rossmannie znalazłam tylko BD, oryginalnych pampków nie było/ W gole jeszcze jakaś forma robi takie gatko-pieluszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Aniu
![]() Cytat:
a robią chyba jeszcze huggisy ale nie widziałam ich nigdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Nateczko, a wiadomo już coś o paszporcie, jakies "przecieki" macie? Bo jesli Wiedeń nie wypali, to może np. przyjedziecie we troje na 2-3 dni do naszej pięknej stolicy i wtedy się poznamy ![]() ![]() 3. To rób! ![]() 4. Pogrubione - otóż to! ![]() 5. Rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak tam teściowa - stęskniła się za Wami? ![]() Na na chndrę masz tu ode mnie wielkiego buziaka ![]() Cytat:
![]() A kwatera na później jest? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() 2. Tak, tak, tak! :d W poniedziałek sobie kupiłam i zaraz sie cała wymalowałam ![]() ![]() Teściowa wyszła ze szpitala i już jest w domu. Obolała oczywiście, ale jest dobrze ![]()
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Widziałam w rossie tylko zwykłe, a to są różowe damskie i niebieskie męskie :P czy jedne uniwersalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny polecajace smarta
Powiedzie czy to ten model http://allegro.pl/smart-trike-rowere...528241419.html ![]()
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o te http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta...tive-girl/id/3 tylko nigdzie nie ma już tych dużych paczek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to zawsze na 100% są w auchan i w realu ![]() Cytat:
![]() 2. Ale masz dzielnego i fajnego męża, Aniu ![]() ![]() ![]() Moje dziecko ostatnio jakieś galopujące postępy robi ![]() ![]() Mówi (!!!) "papa" i robi też. Robi tak jak Indianie: "Ułałałałała" (Adrji ściągnęłam od Was ![]() Potarfi włączyć i wskazać każdą lampę w domu i nie tylko w domu. Wszystko jedno czy ma pstryczki, czy pokrętła, czy sznureczki do ciągnięcia. Robi "cześć" Pokazuje, ze czegoś nie ma (rozkłada rączki i kręci główką) ![]() jak nie chce już jeść to też kręci główką na nie. Ale mu reklamę zrobiłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() To jest SPOTR, a my mamy ZOO ![]() Taki: http://allegro.pl/smart-trike-zoo-ro...521657932.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.