|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
czego ja zupełnie nie ogarniam.
|
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj sobie odpuściłam forum, bo była u mnie szwagierka no i dzisiaj nadrabianie; i na polowaniu wczoraj byłam - na koniki polne chodziłam po łące sąsiada jak bocian, ze słoikiem w rękach, ale ciężko te cholerniki było złapać, bo jak już miałam dwa w słoiku i chciałam tzreciecgo wrzucić, to te dwa wyskoczyły )Cytat:
małż mi zawsze mówi, żeby wtedy dużego palca doginać do góry, ale ja wtedy nie mam do tego głowy
|
|
#4863 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do imienia Kasia to oczywiście według mnie najśliczniejsze imię pod słońcem, hehe Ja bardzo lubię swoje imię, nadał mi je Tato, Mama całą ciążę czuła że urodzi synka - Michałka, a tu wyszła dziewucha i zupełnie nie miała pomysłu na imię, Tato po prostu poszeł i wpisał w metryce Katarzyna BTW mój Tato to Piotr ![]() Cytat:
Dziewczyny byłam w niedzielę w Auchan i kupiłam 3 bodziaki, każde za 4,99. Nie znam jeszcze płci, ale nie mogłam się opanować. Pokazuje zdobycze Obawiam się, że te dwa body na rozmiar new born moga okazać się za małe, ale musiałam je kupić
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imion, to moje też wybrał tata, nawet mama opowiadała jak wybierał - pisał imię w pełnej wersji w notesiku, po czym wołał zdrobnieniami, jak mu coś nie pasowało, to skreślał i wybrał takie, które mu się podobało i pełne i w zdrobnieniu. Nawet do niedawna był ten notesik w domu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-02 o 14:32 |
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
a mi imie wybierała Ciocia podobno
chyba po porodzie się zastanawiali jak mi dac na imię i tak popatrzyła na mnie i mówi a może takie no i tak juz zostalo
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
http://nowysacz.naszemiasto.pl/artyk...,t,tm,zid.html
nasz pies bierze udział w konkursie za suchą karmę
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze mówi, trzeba złapać palce i tak jakby dociągnąć do siebie !! w danej chwili to boli ale za to później łydki nie bolą i można normalnie chodzić ![]() a ja mam takie pytanko jestem w 15 tyg 5 dniu, czyli mówi się że w 16 tygodniu ciąży od daty ostatniej miesiączki. to jak mam się umawiać na usg połówkowe które robi się między 18-22 tc ?? mam sobie obliczyć że jak będę w dajmy 17 tyg 4 dniu to już mogę iść czy dopiero jak rzeczywiście będę miała np. 18tydz 3 dni ?? mam nadzieję że nie pomieszałam |
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego brata narzeczona- nota bene 38 lat i to jej nie pierwsze dziecko- pani prawnik- sama widziałam jak pije wino ja pierdziele, ja teraz jadę do Chorwacj- my to z mężem podróżujemy głównie w celach kulinarnych, naprawdę pierwsze co pomyślałam,że szkoda,że nie napiję się wina i nie zjem surowych ostryg no ale kurde świat się nie zawali, napije się za to za mnie mój TZ i też będzie dobrze wiecie co-przed chwilą się obudziłam, TZ dziś w domu i oboje się rzuciliśmy na wyrko ![]() głodek nas obudził, czekam aż teściowa skończy pichcić bo zaraz padnę |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głos oddany fajny psiak |
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
heh dzięki w imieniu psa
![]() swoją drogą to są niektóre super psiaki i maja malutko głosów, a takie standardowe to wybujane wyniki, także można pomyśleć, że ktoś ma neostradę i zmienia sobie IP non stop jest tam taki kochaniutki chow-chow
|
|
|
|
#4872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
albo masować duży palec u nogi
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
albo jak złapie skurcz łydy to na pięcie stawać, zawsze mnie puszcza wtedy
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak mi się przypomniało: kiedyś jeszcze wtedy nie z małżem troszkę sobie figlowaliśmy wieczorkiem i po wszystkim kładę się na plecach, patrzę na sufit, a tam taki ogromniasty konik polny, jeszcze dodatkowo z takim kolcem z tyłu to ja w krzyk, a małż mi mówi, że przed chwilą ten konik siedział mi na plecach, ale nie chciał mi nic mówić, bo byłoby po całej akcji i tylko go strącił![]() także jak to ten sam, to uważajcie - podglądacz i zboczeniec
|
|
#4876 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Podoba mi się Twój, fajnynooo, ostatnimi dniami jak się kładę, to myślę tylko o tych kopniakach ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35653092] A dzisiaj skończyłam, miały być długie rękawy, ale miałam tylko 1 motek i raczej by nie starczyło [/QUOTE]Świetny, jak byłam mała to ciocia mi robiła na drutach, ale takie majstersztyki to nie były ![]() Cytat:
Cytat:
Z moim wsiuńsko brzmiącym, bardzo polskim nazwiskiem brzmiałoby to naprawdę komicznieZrobiłam leczo, ale to chyba na jutro, a teraz zjadłam kaszkę manną z jagódkami i sokiem malinowym![]()
|
||||
|
|
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gorąco u mnie dzisiaj - u Was też? Aż mnie głowa z tego wszystkiego boli, bo duszno i parno.
Moja mama ugotowała rosołek. Oczywiście musiałam sobie doprawić, ale się właśnie zajadam. Mniam.
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope oddany głos na psiaka !
niech wygrywa ![]() Właśnie wróciłąm z tesco , ledwo co prawda ale wróciłam , jaki upaaaaałł !!! Ale w końcu kupiłam pierwszą rzecz dla mojego Maleństwa i cieszę się jak dziecko Teraz czuję się taka bardzo w ciąży Nawet jak powiedziałam Brzuszkowi że kupiłam Mu smoczek to chyba się spodobało bo coś mi zaświergoliło w środku Jak ja byłam mała to nosiłam smoczek do 4 roku życia a mama mówi że potrafiłam nosić kilka smoków na raz A jak wyrzucałam ostatni smoczek to zrobiłam to bardzo teatralnie, poszłam z babcią do kojca z moim psem wyjęłam smoka z buzi zrobiłam mu "pa pa" i rzuciłam psu żeby on sobie teraz gryzł hahaha |
|
|
|
#4881 |
|
Rozeznanie
|
Ano ciepło, ciepło. Pokazuje mi 28 stopni. Dobrze, że na balkonie już cień, nawet troszkę zawieje od czasu do czsu, to psy się tam trochę ochłodzą
![]()
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, bo pamiętam że dałam się w końcu namówić podstępem, bowiem rodzice nagadali mi, że w wodzie są teraz malutkie rybki i potrzebują smoczków, więc ja, zwierzolub, poszłam z nimi na most i wrzuciłam do rzeki wszystkie smokusie
|
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co mama mówiła, to ja krótko chodziłam ze smoczkiem - do ok 1 roku, ale nie obyło się to bez problemów.
|
#4884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslałam że zejde z tego świata ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Ja jak tylko czułam ze skurcz się zbliża to zaraz budziłam męża i krzyczałam MASUJ (zaprawiony w bojach to wiedział co robić, nawet na śpiąco ). On mi masował ta nieszczęsną łydkę a ja dodatkowo prostowałam stopę, tzn zeby była w jednej lini z reszta nogi i jakoś pomagało....
|
||
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
To ja w ciąży mam delikatniejsze skurcze niz wcześniej
Wcześniej aż płakałam, bo ból był tak niesamowity. Ani prostowanie stopy nie pomagało, ani masowanie. Ledwo trochę przeszło i kładłam nogę delikatnie, to znowu się zaczynało. Na drugi dzień miałam problemy z tą nogą. teraz tylko lekko wyprostuję stopę i napnę łydkę i przechodzi szybciutko.
|
#4890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny zadzwoniłam do tej poradni genetycznej bo już nie mogłam na dupie usiedzieć i okazało się, że są wyniki. Niedawno je odebrałam i mam bardzo małe ryzyko chorób genetcznych!!!!! 1:8000 czyli maluch jest zdrowy! moje podstawowe ryzyko z wieku to 1:1000 a na podstawie chemii z krwi, tych wszystkich parametrów typu przezierność wyszło mi 1:8000 czyli znacznie zmalało! Nie muszę robić aminopunkcji ani już konsultować tego z lekarzem. Ale mi ulżyło! Teraz mogę na nowo zacząć się cieszyć moim Leo
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

czego ja zupełnie nie ogarniam.

chodziłam po łące sąsiada jak bocian, ze słoikiem w rękach, ale ciężko te cholerniki było złapać, bo jak już miałam dwa w słoiku i chciałam tzreciecgo wrzucić, to te dwa wyskoczyły
małż mi zawsze mówi, żeby wtedy dużego palca doginać do góry, ale ja wtedy nie mam do tego głowy
Nie mam pojęcia.
Już od początku znajomości mówiliśmy, że jak chłopiec to właśnie Piotruś. Dla dziewczynki jeszcze nie mamy wybranego imienia. Mi się podoba Patrycja albo Emilia, a mężowi Zuzanna. Zobaczymy co to będzie.

to ja w krzyk, a małż mi mówi, że przed chwilą ten konik siedział mi na plecach, ale nie chciał mi nic mówić, bo byłoby po całej akcji i tylko go strącił
Teraz musimy imię wymyślić, bo Mikołaj nie pasuje 
z jagódkami i sokiem malinowym