|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Mojemu tez sie zdarza, ze sie wkurzy w nocy, ale teraz np. tylko on wstaje do Michala zebym mogla odpoczac. Ale tutaj w nocy jego rozumiem - Ty karmisz piersia i nie ma jak wstac. Za to w ciagu dnia...? Moze po prostu odciagnij mleko, daj mu dziecko, przypomnij o zmianie pieluchy lub kiedy mniej wiecej bedzie glodny i poloz sie spac. Tak samo z kapiela - niech tatus wykapie - Ty nakarmisz ![]() Chociaz pewnie juz probowalas wszystkiego... A co nie tak z jego mama, bo chyba cos ominelam? Wspolczuje diety... Ale trzymam kciuki zebys jednak nie musiala rezygnowac z karmienia piersia, widac jak Ci zalezy
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
oj Soleilka z tz bym powazna rozmowe przeprwadzila bo to naprawde szczyt wszystkiego..........
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weź się za niego |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
ha tz byl na miescie i kupil mi nowe garnki
![]() hmm czy to aluzja ze mam zaczac znowu gotowac?
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
SzPital ma najazd z sanepidu
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
super
a maczalas w tym palce?
|
|
|
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz mu wbić do głowy, że jest ojcem i w zwiążku z tym ma też nowe obowiązki![]() A dlaczego masz zrezygnować z nabiału? Przecież nie możesz żyć samym chlebem i wodą ![]() Cytat:
Cytat:
własnom piersiom ![]()
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
![]() Wczorajsza sytuacja z mamą TŻ: do pokoju ciągle wchodzi nam pies TŻ (husky malamut) jest on duży, ma grubą sierść, którą wszędzie rzuca, do tego rzuca się na ludzi, skacze po łóżkach itp. Ja się nie zgadzam, żeby pies wchodził nam do pokoju bo: Po pierwsze rzuca sierść, później jest w całym pokoju, a ja noszę ją na rękach. Ostatnio Mały miał na ustach, jakby zjadł to mógłby się zadławić Po drugie Mały w ciągu dnia leży na naszym łóżku i nie daj Boże jakby pies na niego wskoczył Po trzecie pies jest zazdrosny i jak się kogoś przytula to się rzuca, chce drapać, piszczy. Próbowaliśmy go z TŻ oduczyć, ale dziadkowie i mama TŻ rozpuszczają psa jak dziadowski bicz i my go za coś każemy a oni po kryjomu w nagrodę dają mu cukierki ![]() Wczoraj pies wszedł nam do pokoju, to go wygoniłam. A mama TŻ zamiast to zrozumieć to do mnie ma pretensje i się drze. TŻ jej tłumaczył o co chodzi, to ona broni psa zamiast zacząć przejmować się wnuczkiem Bo dla niej pies jest cacy i ona nie widzi tego, że jest źle wychowany...
|
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polać Jej!Cytat:
|
||
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
i bardzo dobrze
|
#3132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą u mnie jest podobnie - moi rodzice (mój Kuba to ich drugi wnuk) zakochani w moim brzuchu do granic możliwości - dali nam na wózek (co prawda nie na cały ale 1000zł), ile razy nie przyjadą to zawsze coś przywiozą - kocyk, kaftanik, body, śliniaczek... no zawsze coś. A teściowie... to będzie ich pierwszy wnuk i nic... niby teściowa też się troszczy i w ogóle ale... ostatnio mnie zapytała czy mam śliniaczki dla młodego, bo widziała ładne to mogłabym sobie kupić Nie ma się co martwić rzeczami na które nie mamy wpływu. Od tego tylko wrzody na żołądku i nic więcej. Trzymaj się maleńka i nie daj się |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry Soleilka, ale jakbym byla na Twoim miejscu to bym tztowi taka wojne zrobila ze by ku.r.wa po suficie latal a "tesciowej" bym powiedziala co mysle dokladnie i nie pomijajac niczego miedzy innymi zeby sie nie wpierdalala i zajela swoimi sprawami a psa jak chce to ma nawet u siebie w lozku klasc ale Ty sobie nie zyczysz zeby mial stycznosc z twoim dzieckiem!
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to tylko moja zasluga ale tak dzwoniłam i powiedziałam co myślę o tamtejszych warunkach
![]() ![]()
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
I bardzo dobrze
Pomogłaś w tym?Ja zamierzam się pobawić podobnie w restauracji w której mój brat pracował Tylko poczekam aż będzie większy ruch żeby zrobiło to na nich większe wrażenie bo w lecie to mało ludzi chodzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i na moje żeby psa wykąpała to stwierdziła, że psów się nie kąpie
Pies ma 4 lata, wyobraźcie sobie jak śmierdzi...
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po co są szampony dla psów i psi fryzjerzy? Skąd ona się urwała? Mój duży psiur nie był kąpany pół roku i capi a co dopiero ![]() pewnie też się psa nie czesze.....mój boże....
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to juz sie z TZ umowilam, ze jesli zdarzy sie tak, ze Michal bedzie mial ciezsza noc, to on z nim siedzi, ja i tak bede wykonczona dniem i noca z dziecmi. U niego w pokoju jest kanape, moze sobie usiasc i go uspokoic, a jak bedzie trzeba to moga we 2 tam spac. Wszystko zalezy jak sie dogadamy z naszymi facetami, mi byloby glupio budzic go po to zeby potrzymal dziecko do odbekniecia, za to kapanie, zmiana pieluchy, karmienie butelka albo w pozniejszym etapie lyzeczka, ubieranie ciuszkow, spacery - to co innego i licze na to, ze bedzie to robil jak najczesciej ![]() Zreszta jak TZ Soleilki mowi takie teksty w nocy, to raczej bym zaczela od dawania mu dziecka w ciagu dnia.
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś w dzpitalu u mego gina by mi na becikowe wypełnił i ordynator mi dzień dobry nie odpowiedzial
![]() polozna do mnie jak się czuje a ja mowie ze ja ok ale moje dziecko musiało 2 tyg w szpitalu spedzic a ona zrobiła mine tylko i polowała glowa
|
#3141 |
|
Rozeznanie
|
Pędzę do lekarza
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3143 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pies mojej teściowej też rozpuszczony (i do tego głupi) ale boi się mnie (chociaż nigdy w życiu nic mu nie zrobiłam). Nawet na schody nie wchodzi bo wie, że dostanie opieprz I mam spokój.Dziękuję ![]() Cytat:
Tak, tak i jeszcze raz tak!!! Albo cytując premiera Marcinkiewicza - yes, yes, yes ![]() Cytat:
Niech ktoś tam zrobi porządek
|
|||
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pokłóciliśmy się z TŻ o to też, że weszła nam do pokoju i oznajmiła, że w przyszłym tygodniu bierze Fabiego na spacer i idzie z nim do swojej koleżanki. Ja powiedziałam do TŻ, że nie życzę sobie, żeby zabierała go po koleżankach, bo dziecko to nie lalka pokazowa. To on mnie oskarżył o to, że mojej mamy koleżanki też Fabiego widziały i problemów nie robiłam, ale... Ja sama poszłam do mamy i one u niej siedziały już. Mama po nikim nie chodziła. Dodatkowo one poleciały od razu do sklepu kupić mu jakieś prezenty (przyszły z 3 paczkami pampersów), więc już głupio było zamknąć się w innym pokoju. Nie miałabym nic przeciwko gdyby zaprosiła do domu koleżankę i chciała go tu pokazać, ale bez przesady żeby z moim dzieckiem po obcych babach jeździła
![]() Ja naprawdę psychicznie nie dam z nią rady. Jeszcze w tej kwestii nie mam wsparcia u TŻ. Czasami na nią krzyknie gdy widzi, że coś jest nie tak, ale niektórych rzeczy nie rozumie... I dla niego moja mama jest wiecznie be. Tylko nie widzi ile nam pomogła, a jego mama za przeproszeniem wyżej sra niż dupe ma
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny mam tyle roboty w domu a kompletnie brak motywacji i energii...
w dodatku smok sie obudzil ale ospala poltora godziny no naprawde szal cial. |
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusiu mam zakaz nabiału bo jako dziecko miałam skazę białkową i Fabi może też ją mieć
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym powiedziala, ze karmie i nie moze wziac, bo nawet jak odciagne, to moze byc za malo. I tyle. Nie lepiej by Ci bylo u Ciebie w domu?
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym być na swoim z TŻ, a tu nie ma jak Miałabym wtedy wokół dupy jej gadanie
|
|
|
|
|
#3149 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że Ci mama pomogła, ja walczę od jutra ze sprzątaniem poremontowym i szykowaniem wszystkiego,niestety nie ma mi kto pomóc ![]() Wrzucisz jakiś zdjęcia ze zrobionego mieszkanka? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda ![]() Cytat:
Też o tym pomyślałam- część facetów pojmuje ojcostwo jako zrobienie dziecka i zabawę z nim przez chwilkę jak jest grzeczne Przykro mi, przytulam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma co, udana babka |
|||||
|
|
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam moje drogie
troszkę nie na bieżąco jestem:/ albo wy więcej piszecie albo ja mam mniej czasu, pewnie jedno i drugie, nasz maluszek coraz mniej w dzień śpi i robi się z niego straszny smok, ma takie fałdki na nogach że szok, spotkałam ostatnio na spacerze znajomą z dzieckiem 2 miesiące starszym i nasz maluch od niego większy (nie grubszy) będziemy chrzcić w październiku, ja nie wiem kto go uniesieWidziałam że Norniczka urodziła, GRATULUJE !!!! to się wyczekałaś Cytat:
z tż to współczujea w ciągu dnia tż pomaga mi dużo no ale zazwyczaj muszę powiedzieć czego oczekuje, to tylko chłop w końcu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

I on do mnie, że zmęczony jest... To co ja mam powiedzieć
Od 2 dni spałam aż godzinę...
)
chleb dalej tylko pszenny... zero smażonych do 3 miesiąca, dalej dieta lekkostrawna... I mam uważać co jem i baczniej go obserwować

Będzie to ciężko sprać 
kawał chłopa. I ile przytył