|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
hej
![]() Nie mam za bardzo kiedy tu Was czytać, trochę spraw mi się nagromadziło i problemów do rozwiązania. Takie życie. Jesteśmy po drugim szczepieniu, szczepiliśmy skojarzonymi. Antoś waży 5,5 kg ![]() ![]() Za 2 tygodnie mamy usg serca,pediatra chce sprawdzić wszystko profilaktycznie. Antoś dużo się uśmiecha i zaczyna głowę trzymać. AAA i na maxa się ślini,pakuje rączki do buzi, w niektórych miejscach ma spuchnięte,białe dziąsła ![]()
#1232 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Ciężka noc była... Znowu mąż zaspał. Już mu nawet nie mówiłam, żeby wziął dziś urlop, bo i tak by nie wziął. Kiedy to moje dziecko przestanie budzić się z rykiem... Zejdę przedwcześnie przez takie pobudki. Dada się nie sprawdza. Muszę dziś pampersów dokupić. Cytat:
![]() Piękna waga! ![]() Cytat:
Brawo dla Waszych maleństw!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My musimy dziś wypełznąć... Tak się zastanawiam czy w samej pieluszce młodego nie wyprowadzić... Cytat:
![]() Mój mąż się w nocy nie budzi nawet jak mały płacze. Chyba głuchy jest... I czasem też po momentach kryzysowych jest opryskliwy, ale przechodzi mu. Czasem w złości na niego nakrzyczę i to najgorzej przyjmuje... Cytat:
Cytat:
Obudził się... A miałam nadzieję, że jeszcze nogi sobie wydepiluję... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() u nas dady są ok! a sprawdzałyście kiedyś kto produkuje pieluchy dada dla biedronki???????? sprawdźcie będziecie zdziwione moje dziecię dzisiaj marudne, nie śpi, tylko 10-15 minutowe drzemki robi, a piąstki to też pakuje do buzi i cała ośliniona jest, czy wasze dzieci też już gaworzą? moja gada jak najęta do zabawek, ale robi to dziwnie bo zawsze na wdechu. 11 sierpnia kończymy 3 miesiące no i tego dnia mamy chrzciny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój dzieć dziś spał od 22:00 do 6:00 bez pobudki ![]() ![]() ![]() Podziwiam was, że wytrzymujecie z takimi "mężczyznami", którzy (i tu wybaczcie za zwrot) spłodzili i na tym ich rola się zakończyła. Nie wyobrażam sobie, żeby mój partner mnie tak zostawił z tym wszystkim i jeszcze dogadywał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Zadomowienie
|
a jeżeli mam taką z koperku normalną nie słodzoną? ona tak pociamkała i nie chciała więcej, i tak myślałam, że to dlatego, że nie słodka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Osławione truskawki. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie prałam
![]() |
#1240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- nie tyle co nie pozwala, co tak skrytykował,że mi się odechciało... że jakaś głupia baba pisze książkę a ja się na to daje nabierać i czytam... i że mi to nie pomoże w niczym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zdania że dziecku sie nie dosładza.Wiesz może i pic jej się nie chce lub musi się oswoic z nowym smakiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Zadomowienie
|
Ha ha rama to w takim razie pewnie są podobne jakościowo
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- No własnie jak pierwszy raz jej w nocy dałam to się strasznie krzywiła,,, ale jej się polepszyło z brzuszkiem... a teraz już się nawet tak nie krzywiła, ale też wypiła kilka łyczków i już nie chciała... |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc mojemu dady odparzyły dupke troche. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wieku to między naszymi pociechami jest 5 dni różnicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Herbatki Hipp polecam. Rumiankową, bo mój za koperkiem coś nie przepada. Jeszcze mam taką na trawienie, ale jeszcze nie otwierałam. ![]() Cytat:
![]() Mój też spał po 6 godzin, ale już niestety tak nie chce. Jak mi prześpi 3 godziny ciągiem to jestem szczęśliwa... Na pocieszenie Ci powiem, że godziny jedzenia mu się w miarę ustaliły i już jestem przygotowana. To wielka ulga. ![]() ![]() A książka może nie sprawdza się w 100%, ale trochę w głowie rozjaśnia. Warto przeczytać. Mi pomogła. Choć mój mąż też był sceptyczny, tylko założył, że jeśli mi to pomoże to czemu nie. Szybko się czyta. Ja czytałam nawet trzymając małego na rękach, oczywiście nie podczas karmienia, bo trzeciej ręki nie mam. Dalej bywa ciężko, ale to już nie to co było. A mały dziś się do mnie tak uśmiechnął, że aż mnie coś w sercu ukłuło. A on nie jest wesołym dzieckiem... Idę dam jeść i uciekamy na dwór. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Sailor! To prężenie się to prawdopodobnie gazy i wzdęcia. Mój też tak ma, teraz już rzadziej, herbatki pomagają. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Wtajemniczenie
|
Ale mi sie Szymon rozespał śpi ponad 2 godzinki gdzie jemu to sie nie zdarza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Rozeznanie
|
U nas od pampersów pupka była cała czerwona, teraz mamy dady i choć troszkę mniej chłoną to się sprawdzają i pupka blednie
![]() zresztą naszej mega kupki to i pampers nie wchłania ![]() ![]() ![]() sailormaary oj gdybyś Ty widziała jak Krystian się krzywił gdy pierwszy raz dostał czystą wodę normalnie jakbyś mu kwasek cytrynowy dała do picia, drugi raz pił, pił a wody wcale nie ubyło z butli a ruszał buzią z 5min ![]() ![]() ![]() mój tata też doradzał dosładzanie, moczenie smoczka w słodkiej wodzie - żeby dziecko chciało, ale uparcie z mężem jesteśmy temu przeciwni ![]() ![]() ![]() ![]() nie jedziemy do teściowej, mąż jest na mnie zły, co mnie wnerwia bo nie chce dokładnie powiedzieć o co chodzi i mnie zbywa, kurde niech sobie sam jedzie i nie wraca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Niestety dalej nie mam czasu Was czytać i tylko tak wpadam czasem. Mój Staś to nie wdał się w matkę i śpiochem nie jest jak w dzień prześpi w sumie tak dwie godziny to wszystko w nocy to różnie. Najgorsze zę nauczył sie spać w wózku w nocy to tylko zasypia potem jakoś udaje mi sie go przełożyć do łóżeczka ale w dzien to już prawdziwa wojna zeby zasną nie mam pojecia jak go tego oduczyć ![]() Jeśli chodzi o pampersy to powiem Wam że jak dla mnie to 2 dada może być 3 to do d...y a pampers te w pomarańczowym opakowaniu też żadna rewelacja na dodatek strasznie perfumowane. Jak dla mnie huggies żądzą są chłonne i nie czuć wilgoci ostatnio kupiłam huggies super dry w realu paczkę 104szt za 75zł to chyba dobra cena w każdym bądź razie jakby co to moim zdanie warte przetestowania miałam 3 a teraz 4 bo wydaje mi sie ze huggies te rozmiary są trochę mniejsza i dla mojego to 3 już troszke małe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie mówiąc już nic o braku apetytu - bo jak wypije w ciągu dnia kilka szklanek słodkiego, to ma kalorii na pół dnia i o zębach... potem jak dziecko w nocy zbudzi się np. 2,3 razy, bo mu się chce pić, to raczej słabo widzę mycie zębów po nocy po słodkiej herbatce czy jakimś soku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-02 o 15:16 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój dziec śpi już ponad 2 godziny ( a przypomnę, że w nocy spał od 22:0 do 6:00 bez pobudki na jedzenie). Czy im dziecko starsze to je częściej czy rzadziej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=sailormaary;3565598 4]a ile twój ma? moja spała już nawet 6 godzin bez pobudki a teraz nie chce ... coś jej się odwidziało;([COLOR="Silver"]
Oj to gratulacje ![]() Dziewczyny wiecie jak to jest z witaminą d jak się dokarmia butelką? czy też się podaje on to tylko raz dziennie dostaje butelkę na noc tak robię ostatnio wcześniej to tylko jak babcia z nim była. |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mulacik kochany |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zadomowienie
|
Czy dziecku w trakcie karmienia piersią może mleko wylecieć nosem?
8ewus8 jaki boski mulacik ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-08-02 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
Malwinka w ciągu doby zjada 700-800 ml mleka mm, pediatra kazała odstawić witaminę d, ponieważ wystarczającą ilość mała otrzymuje w mleku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zadomowienie
|
Słodki a jaki opalony
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Maja spi od 13, obudziła sie po 15 zjadła i spi dalej. W porównaniu do wczorajszego bezsennego dnia, to dzis jest fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Wtajemniczenie
|
Jak Michał był tylko na mm, to podawałam po kropelce dziennie vigantolu na zalecenie pediatry. Wtedy nie było jeszcze tych kapsułek - mam wrażenie, że w nich jest więcej, niż 1 kropla. Wojtek tylko na mm ma dostawać po kapsułce co 2 dni. Też na zalecenie pediatry, oczywiście
![]() ![]() ![]()
#1260 |
Zakorzenienie
|
doczytam was powoli ale teraz mam pytanie jak to jest z glutenem??? już mam mętlik w głowie - podkreślam, że karmie piersią i tutaj właśnie się gubię - jedni piszą żeby karmić tylko piersią do skończonego 6 miesiąca inni że od 4 miesiąca dziecko powinno dostawać pół łyżeczki kaszki! czy ktoś wie o co chodzi z tym karmieniem, oczywiście jeśli karmi się piersią, bo z dziećmi na butelce jest trochę inaczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.