|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
A z tymi śniadaniami, to tak jak Ewa napisała, dziwię się, że do tej pory robiłaś ![]() Ledwo zipiesz, a jeszcze wstajesz robić "staremu koniowi" (przepraszam za wyrażenie) jedzenie do pracy. No chyba, że Tobie to sprawia przyjemność- to rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Chyba kupię zwykłe. Kurcze, wywaliłam niepotrzebnie kasę na te rurkowe. A wiedziałam, że z tych rurek korzystać nie będę... Bezmyślna jestem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gadałam z nim, ale to jak grochem o ścianę, on się nie przyzna do błędu, zwłaszcza, że jeszcze jego siostra uważa, że on ma racje;/ i mu przytaknęła... powiedział, że ma taki humor bo jest niewyspany,,, tylko, że to ja wstaje i karmie,przewijam,nosze, kołysam itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zadomowienie
|
tak one ciekną jak wyjmie się rurke musi ona być też tak kiedyś zrobiłam i ciekło
#1175 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mojego jest raz tak, jak na tych zdjęciach, raz jak musztarda, raz jak jajecznica, raz rzadkie, że aż płynne, a raz takie uformowane - często różne konsystencje w jednej kupie. Wojtek jest na nutramigenie, czyli laktozy nie ma. Pediatra powiedziała, że to niedojrzały układ trawienny i różnie sobie radzi w zależności od sytuacji.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-01 o 17:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja na żywca ![]() Matko ale jestem z☠☠☠bbaann... ledwo zipie a jeszcze wtargac się na góre dzisiaj jakoś nie miałam siły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skok może trwać kilka dni... Cytat:
![]() Ja jeszcze prasowałam... Normalnie cieknie mi po nogach... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, nie mam dzieciowych sklepów blisko...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie, ze Majcia cały dzien nie spała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
My się musimy zabrać za kąpanie... Pieluchy Dada nie są dla nas dobre...
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Justyś może być, że skok rozwojowy. Mój marudzi cały dzień, ale nie płacze bardzo. Ciekawe jak dziś z usypianiem. Dziewczyny karmiące mm: jak duże macie butle? Nie wiem jakie kupić... |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1189 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam z Adasiem w Rossmanie, kupiłam sobie herbatkę dla kobiet karmiących ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- gdzie teraz opłaca się kupić pampersy? potrzebuję "2" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
ksim dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() a ja sobie pije piwko.... dzis moje dziecko ejst jak aniolek tfu tfu ![]() u nas sprawdzaja sie pampersy i dady, uzytkuje tez huggisy ale sa twarde i jakies takie.... butelki tez mam tt 260 bez rurek i chyba niedlugo bede musiala kupic same smoczki 2ki plus jeszcze jeden do kaszek? zeby podawac zupki. jutro leo zacyzna 4ty miesiac!: ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-01 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tżta pogoń za takie teksty i pogadaj z nim na temat podziału obowiązków. Może chociaż w weekend Cię będzie mógł odciążyć. Cytat:
Ja bym kanapek nie robila, ale każda z nas jest inna. Ogólnie Ci faceci mają z nami czasami za dobrze. Cytat:
Trzymaj się kochana i miss zagląda. Może napisz do niej na privie?? Cytat:
![]() Cytat:
Butelki odpowiedziałam wyżej i zamawiałabym przez neta chyba, bo w auchanie są one na pewno ale kosztują prawie 20zł. Na necie znajdziesz chyba taniej i polecam kupić od razu co najmniej 3. Tak mi się wydaje. Miki dzisiaj pobił rekord jedzenia. Wciągnął 625ml. ![]()
![]() |
#1192 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no widzisz kotku niby normalna a nienormalna Jeśli chodzi o cerę to ma ładną, czasem jakieś potówki wyjda, więc nie wiem czy poprostu te kupy są normalne |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Rozeznanie
|
Ja to nie wiem co jest z tymi chłopami, mój też mnie dziś wkurzył albo to ja jestem przewrażliwiona... ale zaproponował mi, że zabierzemy się z małym w sb do jego mamy, a tam jest dużo ludzi, małe dzieci i ogólnie bardzo głośno i nie ma żadnego wygodnego i zacisznego miejsca np. na uśpienie maluszka, nakarmienie i zmianę pieluchy, ot nie miałabym gdzie z nim iść żeby go uspokoić i wyciszyć, a wiadomo, że dla 3 tyg dzieciaczka za dużo nowych osób i innych bodźców kończy się histerycznym płaczem, a wtedy wszyscy się na mnie patrzą jak na złą matkę bo nie potrafię uspokoić dziecka i zacząłby się terror laktacyjny - bo pewnie cyc go uspokoi, a tak będzie płakał bo nie dostaje cyca ... wrr ja mu daję smoczka i przytulam do piersi i się uspokaja
![]() ![]() no kurde czy naprawdę powinno się jeździć z 3 tyg maluchem po rodzinie?? po co? ja już tracę siłę... chyba zacznę udawać że źle się czuję po cc i boli mnie brzuch może wtedy nie będzie nalegał na wyjazdy... ![]() zresztą ten mój chłop uważa, że dziecko powinno cały czas spać i ciągle chce go usypiać, normalnie ja nie wiem jak ja z nim wytrzymam jeszcze 2,5tyg jego urlopu - no chyba wolałabym sama w domu siedzieć z dzieckiem bo coś mnie trafia.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak zapytam co myślicie o podaniu jej herbatki? bo moja babcia tak doradza, że przecież nie może tak co godzinę jeść i w ogóle no i kilka osób też mówiło o herbatkach i już sama nie wiem może jej podać? Tylko położna z kolei mówiła, że nie do pajać i zgłupieć można ;/ ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
360 to jeszcze za wielka. Chyba dokupię jedną 260. Cytat:
![]() Ja huggisów i babydreamów nie próbowałam. Huggisy ponoć dobre... Może kupimy paczkę i zobaczymy. Piotrek też wciąga 120 i ma chęć na więcej... Może taki niespokojny jest, bo jest niedojedzony? Użeramy się z usypianiem. Ja wymiękłam. Mąż poszedł dl niego, po moich komentarzach na temat jego zaangażowania... Cytat:
Cytat:
![]() Brawo dla Mikiego za jedzonko! ![]() Piotrek też takie budyniowe kupy wali... Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Normalnie udusiłabym za takie gadanie!!!!!! A jakby mi ktoś powiedział, że jestem złą matką, to już wstępu do mojego domu by nie miał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie podaję Hani herbatek. Czasami Jej daję wodę, ale Ona rzadko chce ją pić. Jak takie małe dziecko chce cycusia co godzinę, to trzeba dawać co godzinę. Widocznie ma takie potrzeby. To nieprawda, że jak dziecko nie śpi w dzień, to śpi w nocy ![]() Czytałaś książkę "język niemowląt"? Może to nie jest jakaś biblia, ale trochę rozjaśnia w głowie. Można szybciej zrozumieć swoje dziecko dzięki tej książce. Może Ty po prostu przeoczasz moment, kiedy Twoje dziecko jest zmęczone? Albo znudzone? Później jest ciężko je uspokoić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Wtajemniczenie
|
Moja Córeczka śpi już od godziny więc i ja się zbieram
![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybacz, ale niech się ten Twój chłop porządnie stuknie w głowę. No aż mi się ciśnienie podniosło... Spróbuj spokojnie wyłapać moment kiedy dziecko jest śpiące... ziewa, wyciera buzię w Twoje ramię jak jest na rękach. Spróbuj ululać, tulić, śpiewać, w końcu coś zadziała. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Maciej jest grzeczny, nie mega ![]() Aha, byliśmy ze znajomymi też z maluchem, więc koncerty na dwa głosy były. Nikt nigdy nie zwrócił nam uwagi, że coś jest nie tak ![]() Właściciele zresztą też mają dzieciaki, trochę starsze, jakieś 4-6 lat, więc doskonale wiedzieli czego się spodziewać po gościach z dziećmi ![]() CO do ustawień... różnie, w zależności od warunków. Zdjęcia portretowe robię obiektywem 50mm 1.8, przysłona zazwyczaj w granicach 1.8-3.2, zależy od tego co chcę uzyskać, ISO 100-400. Później trochę wyostrzam i rozjaśniam. Ot cała filozofia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Jaka słodka truskaweczka!!!
![]() No... Głowa nie ta... Już wiem czemu ta 260 przeciekała... Założyłam nakrętkę od 150... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.