Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 15:53   #931
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

A moja Gabi je ostatnio jak prosiak, pluje się i w ogóle masakra Nie wiem co jej się poprzestawiało ale niedawno jeszcze ślicznie jadła bez żądnego plucia
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:53   #932
tikki85
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
Melduję się, że żyję, ale jakoś ostatnio nie mam czasu na komputer, bo jak nie spaceruję to piorę, prasuję albo "rozmawiam" z Andreą. Andrea już coraz częściej śmieje się na głos i wydaje z siebie przeróżne piski, wrzaski i swoje "gli", "geeeej", "ghiii". Jest bardzo towarzyska i nie lubi spędzać czasu sama, więc muszę przy niej siedzieć.
Dalej potrafi zasypiać w wózeczku, choć nie zawsze i później śpi po 2, 3h . No i nie chce już zasypiać na noc o 17.00 tylko o 19, 20.

Pozdrawiamy Was z Andrusią serdecznie!
P1030733a.jpg

Mravka miło czytać, że nie tylko Andreę słychać na całe osiedle . Na mnie ludzie już jakoś dziwnie się patrzą, bo jak Andrea ma zły dzień to ciągle spotykam tych samych ludzi a jak śpi ładnie w wózeczku to nikogo nie mijam .
Gosia...ja też mówię do Andrei - Kluseczko .
Nowaken, ludzie jak widzą Andreę to też mówią "jaka ona duuuuuuża" i wystawiają oczy jak mówię im, że jak urodziła się to miała 47 i 2,9kg

Ja mam taki blender KLIK, jestem z niego zadowolona, ale jeszcze nie robiłam nim zupek dla Andrei

Aa i kupiłam kubeczek treningowy z TT . Andrea pije z niego na spacerze herbatkę. Oczywiście nie sama, bo ja jej...hmmm...wlewam tą herbatkę, ale widać, że jej smakuje.

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-08-02 o 16:03
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:59   #933
karolca
Zakorzenienie

Ewelinka się wyspała i w takim dobrym humorze się obudziła
smieszek.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:02   #934
gosia261282
Gang Iren

Dzieki dziewczyny za odzew odnosnie blenderow

Mam dola z powodu meza.Coraz gorsze jest jego zachowanie,ktore zmusza mnie do placzu,no i Wiki tak samo.Ciagle mialam nadzieje,ze cos sie odmieni,ale na chwile jest dobrze i znowu do d...
Czemu ludzie tak sie zmieniaja,ja tego nie ogarniam.Czuje sie jakby to byl zupelnie inny czlowiek niz ten z ktorym zaczelam byc.Nie wiem co z tym zrobic,bo juz przestaje sie ludzic,ze cos sie odmieni...

Nikii wszystkiego najlepszego!Sto lat!
Stary 2012-08-02, 16:06   #935
tikki85
Zakorzenienie

Gosiu, może to tylko jakiś chwilowy kryzys u TŻ?...

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Karolca jaki uśmieszek słodki
Stary 2012-08-02, 16:16   #936
karolca
Zakorzenienie

Gosia co sie dzieje? Przeciez nigdy nie dawal Ci powodów do smutku

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-02, 16:25   #937
MoniaHan
Wtajemniczenie

Nikki Wszystkiego Najlepszego - milego i wyjatkowego dnia zycze!!!

Gosiu oj to przykre jak tak sie dzieje, ja tez dzis placze ale z niemocy swojej.
Martwie sie tym odparzeniem, bo juz bylo ok bo steryd dzialal, na brzuszku uczulenie lub cokolwiek to jest zeszlo prawie, teraz znow sie troche pojawilo i odparzenie rowniez troche...wymiekam, zmieniam pieluszki juz co godzine, zadzwonilam do lekarza ale dzis go nie ma, jutro rano ma do mnie oddzwonic i mamy sie umowic na wymaz czy tam nie wiem jak to nazwac - w kazdym razie musza Hani to pobrac bo ja sie wykoncze - nie potrafie sie cieszyc z macierzynstwa przez to cholerstwo i zauwazylam ze po kapieli jest gorzej - moze to woda - juz nie wiem, wykapalam ja wczoraj w oilatum i chyba Hani nie sluzy. slini sie na potege - taka ma produkcje sliny ze az na czole ja miala i na oczach i wszedzie - buzie jej myje kilka razy dziennie teraz bo od slinki tez moze zrobic sie podraznienie.
tyle mam do zrobienia a nie mam sily;(
sorki za smuty.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:39   #938
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Mam dola z powodu meza.Coraz gorsze jest jego zachowanie,ktore zmusza mnie do placzu,no i Wiki tak samo.Ciagle mialam nadzieje,ze cos sie odmieni,ale na chwile jest dobrze i znowu do d...
Czemu ludzie tak sie zmieniaja,ja tego nie ogarniam.Czuje sie jakby to byl zupelnie inny czlowiek niz ten z ktorym zaczelam byc.Nie wiem co z tym zrobic,bo juz przestaje sie ludzic,ze cos sie odmieni...

Gosiu raz są lepsze, raz gorsze dni :/ Może to chwilowy kryzys...

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Karolca Ewelinka jest po prostu boska Te jej uśmieszki Widać, że dziecko jest szczęśliwe

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:52   #939
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Tak, kupuję już od dawna ale co jestem w sklepie to zapominam Te dla niemowląt są lepsze, wiem.
a nie dostałaś z hippa razem ze słoiczkiem pierwszego jabłuszka?
Stary 2012-08-02, 16:56   #940
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a nie dostałaś z hippa razem ze słoiczkiem pierwszego jabłuszka?
z Hippa jeszcze nic do mnie nie przyszło. Dostałam z Nestle porcję kaszki mleczno-ryżowej o smaku bananowym i z Bebilonu Mleko następne oraz śliniaczek. I tyle.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-02, 17:05   #941
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki....kolejny dzień marudy Morfika...na szczęście teraz chwilowo przysnął..

Co do blenderów to ja tez muszę kupić i chyba na Brauna zapoluję..

Karinio biedny syncio z tym ząbkowaniem..i zdrowia dla męza

Nowaken szmerami się nie przejmuj to na pewno nic poważnego...a komentarze olej..niech się sobą zajmą..

Emigra oby dzisiejsza noc była lepsza...

Gosia oby to przejściowy kryzys męża był..może trzeba mu dać wyraźnie do zrozumienia że Ci się jego zachowanie nie podoba

Karolca Ewelinka jest przesłodka!

Tikki
śliczna Andrea...no i mój też nie lubi sam spędzać czasu, więc rozumiem

Aguśka super że noc po szczepieniu przebiegła bez problemu...

Konia ale Ci fajnie

Mravka
a Ty nie probujesz uspokoić Robcia na rączkach tylko lecisz z takim wrzaskunem?
Ja też uwielbiam podkówkę..strasznie mnie rozczula...
He He Robcio i jego okrzyki bojowe..

Cziqua napewno synkowi szybko się wyniki poprawią

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

A dziś Oskar zamyślił się na macie teściowa się zaśmiała i Oskar podkówka i w ryk tak się przestraszył. z 10min go uspakajałam jak się uspokoił to teściowa podeszła do niego i miło zagadała " co wystraszyła babcia" a Oskar znów w ryk - więc zrezygnowana poszła. Chyba zapamiętał kto go wystraszył.
Oskarek malutki a już zna się na ludziach

Najlepsze życzenia urodzinowe
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 17:15   #942
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
z Hippa jeszcze nic do mnie nie przyszło. Dostałam z Nestle porcję kaszki mleczno-ryżowej o smaku bananowym i z Bebilonu Mleko następne oraz śliniaczek. I tyle.
no to jak dostaniesz hippa to tam będzie łyżeczka ja nestle już też dostałam a z beblionu jeszcze nic
Stary 2012-08-02, 17:17   #943
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki....kolejny dzień marudy Morfika...na szczęście teraz chwilowo przysnął..

Co do blenderów to ja tez muszę kupić i chyba na Brauna zapoluję..

Karinio biedny syncio z tym ząbkowaniem..i zdrowia dla męza

Nowaken szmerami się nie przejmuj to na pewno nic poważnego...a komentarze olej..niech się sobą zajmą..

Emigra oby dzisiejsza noc była lepsza...

Gosia oby to przejściowy kryzys męża był..może trzeba mu dać wyraźnie do zrozumienia że Ci się jego zachowanie nie podoba

Karolca Ewelinka jest przesłodka!

Tikki
śliczna Andrea...no i mój też nie lubi sam spędzać czasu, więc rozumiem

Aguśka super że noc po szczepieniu przebiegła bez problemu...

Konia ale Ci fajnie

Mravka
a Ty nie probujesz uspokoić Robcia na rączkach tylko lecisz z takim wrzaskunem?
Ja też uwielbiam podkówkę..strasznie mnie rozczula...
He He Robcio i jego okrzyki bojowe..

Cziqua napewno synkowi szybko się wyniki poprawią

Oskarek malutki a już zna się na ludziach

Najlepsze życzenia urodzinowe
To kciuki,aby zly nastroj szybko przeszedl

Kochana, oczywiscie,ze uspokajam..wystarcza na kolejne 50m. Jak dobrze się rozpędze z wózkiem to mam ze 3 postoje zanim dobiegniemy do domu(oczywiscie w owacjach Robciowego niezadowolenia)

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Gosia, nie wiem co powiedziec,bo juz jakis czas temu pisalas,ze sie ciezko dogadujecie ostatnio z Radkiem. Rozumiem,ze "przegiął pałe" i to Cie tak zdołowalo? Czas napewno zmienia nas w jakis sposob, ale wszystko jest do "ogarniecia". Mysle,ze jak sytuacja zmierza w zlym kierunku to trzeba jasno zasygnalizowac,ze nie tedy droga i przeciez nie tak mialo byc. Pamietam,ze pisalas,ze wielokrotnie rozmawialiscie i to jak grochem o sciane. Przykre to,ze musicie przez Niego plakac..i Ty i Wiki, nie rozumiem jak mozna doprowadzic do łez kochane osoby. Moze Nim trzeba potrzasnac,aby sie ogarnal? a moze ma jakies problemy o ktorych nie chce powiedziec?
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Melduję się, że żyję, ale jakoś ostatnio nie mam czasu na komputer, bo jak nie spaceruję to piorę, prasuję albo "rozmawiam" z Andreą. Andrea już coraz częściej śmieje się na głos i wydaje z siebie przeróżne piski, wrzaski i swoje "gli", "geeeej", "ghiii". Jest bardzo towarzyska i nie lubi spędzać czasu sama, więc muszę przy niej siedzieć.
Dalej potrafi zasypiać w wózeczku, choć nie zawsze i później śpi po 2, 3h . No i nie chce już zasypiać na noc o 17.00 tylko o 19, 20.

Pozdrawiamy Was z Andrusią serdecznie!
Załącznik 4807254

Mravka miło czytać, że nie tylko Andreę słychać na całe osiedle . Na mnie ludzie już jakoś dziwnie się patrzą, bo jak Andrea ma zły dzień to ciągle spotykam tych samych ludzi a jak śpi ładnie w wózeczku to nikogo nie mijam .
Gosia...ja też mówię do Andrei - Kluseczko .
Nowaken, ludzie jak widzą Andreę to też mówią "jaka ona duuuuuuża" i wystawiają oczy jak mówię im, że jak urodziła się to miała 47 i 2,9kg

Ja mam taki blender KLIK, jestem z niego zadowolona, ale jeszcze nie robiłam nim zupek dla Andrei

Aa i kupiłam kubeczek treningowy z TT . Andrea pije z niego na spacerze herbatkę. Oczywiście nie sama, bo ja jej...hmmm...wlewam tą herbatkę, ale widać, że jej smakuje.
witaj
no to ładnie Cie corcia zajmuje. Towarzyska kobieta nie ma co sliczne zdjecie!

Oj tak, nas na osiedlu juz znaja i z daleka brame otwieraja jak widza,ze pędze. Zawsze kwituja to "Robcio pewnie głodny" taaa, jakby On tak na jedzenie plakal to bylby problem z glowy. Nasz sasiad zza sciany tez ostatnio z ciekawosci zajrzal do wozka,zeby sie pewnie przekonac kto to tak wyje i zaglusza Mu cisze.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 17:23   #944
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Konkretnie tych tabletek nie brała ale jak dostałam tabletki od gina to non stop miałam plamienia .. co tego stopnia, że je odstawiłam bo nie znałam ani dnia ani godziny kiedy dostawałam mini okresów - masakra.
Teraz nie biore tabletek i czuje jakiś wewnetrzny stres.

przedwczoraj śniło mi się, że jestem na porodówce bo zaczełam rodzić... ale ja zaprzeczam, że nie jestem w ciązy Nagle patrez na swój brzuch a on cały faluje jak podacz ruchów dziecka! obudziłam się cała zlana potem

Też mnie powoli denerwują te komentarze ... że grubiutka, że wielka .. no cholerka - dziecka się nie zmieni a jak komuś się nie podoba dziecięce fałdki mojego dziecka niech to zachwa dla siebie bo kiedy jestem w sklepie, w parku czy poprostu ktoś zajrzy do wózka zawsze to samo Wolałabym,żeby na 'zagadnaie' powiedzieli o jaki fajny bobas a nie 'oo jaKI duży' a ja mówie 'to dziewczynka' i wtedy jest popłoch i ucieka ta rzyczliwa osoba a to też osobny temat, czemu moja dziewczynka musi nosić różowe rzeczy... czemu keidy zakładam jej żółty, zielony, fiolet czy niebieski z góry jest chłopcem.
Kiedy ja komentuje jakieś dziecko nigdy nie zakłądam jego płci bo to krępujące dla komentującego bo a onóż się pomyli no i kłopotliwe dla matki bo ileż można poprawiać. Przyznam się, że nawet czasem dla świętego spokoju nie prostuje założenia, że Zosia do sliczna dzieczynka a nie chłopiec jak komentuje starsza pani z kolejce w sklepie

Niestety dodatkowy mi się kończy juz za 2 dni i zaczynam wychowawczy - mamuska na pełnym etacie
Z tym różowym kolorem to też mnie denerwuje ja nie chcę zeby Ania wciąż była na różowo dlatego smiało jej zakładam body po Antku które nie są ani różowe ani niebieskie tylko tak jak u Ciebie zielone żółte itd.

Z jednej strony Ci zazdroszczę że wracasz do pracy bo mnie już trochę nosi w domu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 17:35   #945
emigra
Zakorzenienie

Mama D a ja mialam nerwa jak mnie ktos pytal ''chlopiec czy dziewczynka?'' patrzac na moje od stop do glow w rozu w dodatku w sukience dziecko
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 17:41   #946
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dzisiaj Ani dałam jabłko ze słoiczka ale jej smakowało

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 17:54   #947
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karolca super ta twoja coreczka

bylismy na dlugim spacerze i z królikiem u weta i na bazarze i u fryzjera prawie 3h i mlody wiekszosc czasu jechal w spacerowce tylko ma problemu z zasnieciem na pleckach niestety ale z tetra na glowie daje rade
jestem tak zmeczona ze szok i jeszcze tak gorąco o matko!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dzisiaj Ani dałam jabłko ze słoiczka ale jej smakowało
ja dalam jablko z bananem ze sloiczka i zjadl mlody az mu sie uszy trzesly

dzis konczymy 5 miesiec stawiam wszystkim po piwku

gosia

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-08-02 o 17:55
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 18:04   #948
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Karolca super ta twoja coreczka

bylismy na dlugim spacerze i z królikiem u weta i na bazarze i u fryzjera prawie 3h i mlody wiekszosc czasu jechal w spacerowce tylko ma problemu z zasnieciem na pleckach niestety ale z tetra na glowie daje rade
jestem tak zmeczona ze szok i jeszcze tak gorąco o matko!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

ja dalam jablko z bananem ze sloiczka i zjadl mlody az mu sie uszy trzesly

dzis konczymy 5 miesiec stawiam wszystkim po piwku

gosia
Gratulacje z okazji ukończenia 5 miesięcy

U nas też upalnie, Madzia strasznie dziś marudna, miała 2 drzemki po ok pół godz, teraz usnęła ok 16:30 i śpi na razie, ciekawe o której znowu ją wykąpię. Dała nam dziś popalić mnie nadal plecy bolą niemiłosiernie że czasem nie wiem jak sie nazywam rano nie mogłam nawet Madzi podnieść.
Kupiłam dziś ten album http://allegro.pl/piekny-wyszywany-a...497749726.html i już nie mogę się doczekać jak mi przyjdzie i będę mogła fotki powklejać tylko najpierw muszę dać je do wywołania

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Ewelinka się wyspała i w takim dobrym humorze się obudziła
Załącznik 4807314
Jaka roześmiana też uwielbiam jak Madzia budzi sie w takim nastroju
Stary 2012-08-02, 18:12   #949
tikki85
Zakorzenienie

Moją Andrusię też mylą z chłopczykiem, bo nie dość, że nie mam różowego wózeczka to podobnie jak Wy nie ubieram jej od stóp do głów w różowy. No ale jak ma spodnie w kwiatki i bluzkę z Minnie to mogliby zauważyć, że to dziewczynka .
Ale ostatnio jak byłam na działce mały chłopczyk...może 4, 5 letni powiedział do swojej babci "to musi być dziewczyna" . Dobrze, że chociaż dzieci nie mylą płci .

Emigra . Kiedyś chłopca do chrztu ubierano na różowo ...no ale jak była w sukience to już nie ma wytłumaczenia

Andrea już śpi,bo była taka marudna, że musiałam położyć ją spać. Oczywiście zasnęła dopiero przy cycu na moim łóżku. Chyba mamy skok, bo mi się dziecko popsuło . Gdzie składa się reklamacje?? ...nie no żarcik...i tak uważam, że mam wyjątkowo grzecznego bobasa.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytrynka już 5 miesięcy...jak ten czas leci
Stary 2012-08-02, 18:30   #950
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytrynko gratulacje dla Wiktorka

gosiu oj bidulko Wiesz ja mysle ze ludzie moze tak bardzo sie nie zmieniaja, tylko my pewnych rzeczy wczesniej nie widzimy albo przymykamy oko..tak mi sie wydaje...Poza tym zwiazek ciagle trzeba pielegnowac a jak jedna strona o to nie dba to jest nieciekawie, bo musza dwie osoby chciec.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 18:58   #951
tynka88
Zadomowienie

Karolca, uśmiech Ewelinki boski, jak gwiazda filmowa

Monia strasznie Ci współczuje tych odparzen u Hani, mam nadzieje, ze w koncu ktos lub cos wam pomoze i bedziesz mogla w pełni cieszyc sie macierzynstwem.

Mój syncio śpi, ale ciezko mi powiedziec czy to juz na noc, wykapalam, zjadł i padł.

Ja jak Mateusz zaczyna sie drzec w wózku to spokojnie sobie ide, bo my spacerujemy w polach i łąkach i nikt sie na mnie nie patrzy jak na wyrodna matke zazwyczaj s placze ,bo mu sie spac chce, wiec wtedy biore go na przetrzymanie i w koncu zasypia.

Natkulec, bardzo ładny ten album Ja musze tez poszukac czegos na all, potrzebuje 3 sztuki, chcialabym powklejac troche zdjec Mateuszka i dac rodzicom, tesciom no i dla nas żeby tez byl

Dziewczyny co kupic na prezent tak do 100 zl, dziecku prawie w wieku Mateuszka, co wy byscie kupily lub chcialy dostac? Chrzestna Mateuszka ma synka 2 tygodnie mlodszego od niego i jak przyjada chcialabym mu cos sprezentowac.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-08-02 o 19:00
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:05   #952
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Karolca, uśmiech Ewelinki boski, jak gwiazda filmowa

Monia strasznie Ci współczuje tych odparzen u Hani, mam nadzieje, ze w koncu ktos lub cos wam pomoze i bedziesz mogla w pełni cieszyc sie macierzynstwem.

Mój syncio śpi, ale ciezko mi powiedziec czy to juz na noc, wykapalam, zjadł i padł.

Ja jak Mateusz zaczyna sie drzec w wózku to spokojnie sobie ide, bo my spacerujemy w polach i łąkach i nikt sie na mnie nie patrzy jak na wyrodna matke zazwyczaj s placze ,bo mu sie spac chce, wiec wtedy biore go na przetrzymanie i w koncu zasypia.

Natkulec, bardzo ładny ten album Ja musze tez poszukac czegos na all, potrzebuje 3 sztuki, chcialabym powklejac troche zdjec Mateuszka i dac rodzicom, tesciom no i dla nas żeby tez byl

Dziewczyny co kupic na prezent tak do 100 zl, dziecku prawie w wieku Mateuszka, co wy byscie kupily lub chcialy dostac? Chrzestna Mateuszka ma synka 2 tygodnie mlodszego od niego i jak przyjada chcialabym mu cos sprezentowac.
Ja szukałam takiego który miałby jak najwięcej stron ten sprzedawca ma wiele różnych albumów, nie tylko do wklejania, więc może coś wybierzesz, a i ceny są przystępne najbardziej mi się podobał taki w skórzanej oprawie ale ponad 300 zł kosztuje, więc "trochę" za drogi

Co do prezentu to może jakąś zabawkę lub ubranko, my dostajemy przeważnie ubranka
Stary 2012-08-02, 19:16   #953
Mravka
Zadomowienie

..o ja glupia. Dopiero T.mnie oswiecil,ze Robciowi to chyba zęby ida
Nie polaczylam kilku "drobnych" faktów jak mega slinienie(wiadro mozna Mu pod buzie podstawiac tak leci) ,pakowanie wszystkiego do paszczy wlącznie z pasami w spacerowce, nocne krzyki i trudnosci z zasypianiem. Do tego zmierzylam dzis temp i ma 37,3 wiec lekko podwyzszona.
Takze zaczynamy wielką przeprawe,bo w wykonaniu Robcia to napewno nie umknie uwadze z pewnoscia caly blok jak i osiedle cięzko zniosa ten czas

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Nikki Wszystkiego Najlepszego - milego i wyjatkowego dnia zycze!!!

Gosiu oj to przykre jak tak sie dzieje, ja tez dzis placze ale z niemocy swojej.
Martwie sie tym odparzeniem, bo juz bylo ok bo steryd dzialal, na brzuszku uczulenie lub cokolwiek to jest zeszlo prawie, teraz znow sie troche pojawilo i odparzenie rowniez troche...wymiekam, zmieniam pieluszki juz co godzine, zadzwonilam do lekarza ale dzis go nie ma, jutro rano ma do mnie oddzwonic i mamy sie umowic na wymaz czy tam nie wiem jak to nazwac - w kazdym razie musza Hani to pobrac bo ja sie wykoncze - nie potrafie sie cieszyc z macierzynstwa przez to cholerstwo i zauwazylam ze po kapieli jest gorzej - moze to woda - juz nie wiem, wykapalam ja wczoraj w oilatum i chyba Hani nie sluzy. slini sie na potege - taka ma produkcje sliny ze az na czole ja miala i na oczach i wszedzie - buzie jej myje kilka razy dziennie teraz bo od slinki tez moze zrobic sie podraznienie.
tyle mam do zrobienia a nie mam sily;(
sorki za smuty.
Jejku jak mi Was szkoda, Monia Ty sie juz tak dlugo z tym meczysz...co chwila to cos. Mam nadzieje,ze naprawde ktos Wam w koncu pomoze i jakies konkrety zapadna,bo ilez moze trwac taki stan. Podziwiam Cie,bo naprawde to wszystko o czym piszesz to czasochlonna robota i co chwila sie odnawia. Domyslam się, ze juz musisz być wykonczona tym stanem rzeczy, bo chyba kazdy by na Twoim miejscu byl.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:30   #954
tynka88
Zadomowienie

juz sama nie wiem, zawsze mam problem jak mam komus prezent kupic bo chcialabym wiele, ale jednak finanase mnie ograniczaja.

jeszcze mam pytanie małe czy myslicie ze podusia dla 4 miesiecznego dziecka do lozeczka juz bedzie ok? czy jeszcze powinien spac na calkiem plasko?

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:40   #955
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć dziewczynki

Znów z doskoku,bo młodemu znów coś nie pasuje

Co do tabletek Cerazette to po nim okresu może nie być przez cały czas ich stosowania. Ja miałam wyłącznie krwawienie na samym początku ich brania. Myślalam,że to okres,ale pielęgniarka rozwiała moje wątpliwości. Co do tej reguły,że trzeba się sztywno trzymać jednej godziny stosowania to nieprawda jest. Bynajmniej tak powiedziała mi pielęgniarka no i w ulotce też jest tak napisane. Ja już kilka ( jak nie kilkanaście) razy bralam np jednego dnia o 9 rano, a następnego koło 16. I testy wyszły negatywne Bo robiłam je własnie ze względu na brak okresu i te ruchy jelit ( które jak dla mnie były podobne do ruchów dziecka).

No i ja też muszę kupić blender.. Bo te słoiczki są za duże i większą ich częśc muszę wyrzucać. Mnie one niestety nie smakują,nie mogę się przemóc żeby je zjeść... Jedynie słoiczki z Heinza i Hippa jeszcze przejdą.. Młody z resztą też je woli. Ostatnio posmakował mu Cottage pie. Nie wiem jak to się w Pl nazywa. Tam jest ziemniaczek,marchewka, cebulki troche i wołowina.. Bałam sie na początku mu go dawać,no bo mięsko.. Ale pisało że od 4 m-ca można dać.. No i dałam i to był strzał w 10. Bo chciał zjeść dużo więcej niż można No i dziś jadł słodkie ziemniaki i też mu podeszły. Wracając do blenderów to ja myślę o Braunie lub Philipsie. A no i brałam też pod uwagę firmy typu Argos lub Morisson albo Tesco. Więc Gosiu może któraś z tych podpasowałaby Ci? Mam kilka rzeczy z Argosu i jestem bardzo z nich zadowolona

A no i Gosiu bodajże pytałaś,czy tu są takie rzeczy podobne do Pana Metki. No i znalazłam coś w te mańkę w Morissonie. Załącze fotkę jak na necie znjadę.. Julek sobie sam ją wybrał. Bo Tomek mu tą krówkę pokazał i Julek już jej nie chciał puścić...

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

to ta krówka

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Co do podusi Tynka to ja bym się jeszcze wstrzymała... Bo to się zle moze skończyć jak sie dziecko we śnie na brzuszek przerzuci... Ale to moje zdanie.

Monia,a może u Hani to jest oznaka zabkowania?? Bo gdzieś przeczytałam,że w czasie ząbkowania skóra dziecka jest wrażliwsza na odparzenia itp...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:43   #956
cziqua
Zadomowienie

dziewczyny doradźcie
u nas w mieszkaniu jest nawet w nocy 25 26 stopni mlody nie znosi byc przykryty co mu mam ubierac na razie spał w pajacach takich w miare lekkich bawełnianych ale nie wiem czy mu nie za cieplo ?

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:46   #957
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie
u nas w mieszkaniu jest nawet w nocy 25 26 stopni mlody nie znosi byc przykryty co mu mam ubierac na razie spał w pajacach takich w miare lekkich bawełnianych ale nie wiem czy mu nie za cieplo ?
Julek to śpi zazwyczaj w krótkim bodziaku,abo w koszulce na ramiączkach.. Do tej pory to pajaca założylam mu na noc może przez jeden tydzień i to jak się urodził. A temp mamy okolo 2stopni i jeszcze okno otwarte jest...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:46   #958
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka współczuje ząbkowania

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie
moj maly najlepiej spi w doby plus pajac i pod nasza koldra wiec w nocy przykrywam go kocykiem jeszcze jak spi u siebie, jego chociaz pielucha musze przykryc jak spi bo sie budzi
Stary 2012-08-02, 19:46   #959
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
juz sama nie wiem, zawsze mam problem jak mam komus prezent kupic bo chcialabym wiele, ale jednak finanase mnie ograniczaja.

jeszcze mam pytanie małe czy myslicie ze podusia dla 4 miesiecznego dziecka do lozeczka juz bedzie ok? czy jeszcze powinien spac na calkiem plasko?
Filip od urodzenia śpi na tzw poduszce klinie i u nas bardzo dobrze sie sprawdza

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 20:16   #960
Asika21
Rozeznanie

A u mnie Zuzia śpi w pampersie, czasem ją przykrywam kocykiem ale i tak go ściąga... W mieszkaniu mam 26-27 stopni...Poza tym pani doktor na mnie nakrzyczała, że przegrzewam dziecko i że jeśli marudzi to może byc z gorąca. Powiedziała mi, że temp 27 stopni to zbyt dużo, 23 to norma i w takim wypadku dzidzia ma leżeć na golaska

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości