|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
myślałam że w tym okresie to sie pomału odstawia fenka a nie zwiększa dawkę. ale wytrzymaj jeszcze ten tydzień żeby dzidzia była donoszona no i cóż możesz rodzić...
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Koleżanka urodziła w 36t i córcia ważyła 2850 wszystko jest ok więc spokojnie tydzień jeszcze i troszkę
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja tak odstawiam .. dokładnie w sobotę ehhh ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja tej szyjki nie mam. No słucham mego lekarza. ufam mu. po dipherganie mnie muli :ziewa: ide spac dobranoc. jutro sie od rana melduje..
|
|
|
|
#3156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to i ja się zbieram spać. tylko loda najpierw muszę jeszcze wszamać
|
|
#3157 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
matko to te dzieciątka muszą być całe czerwone jak je z tej mazi płodowej wycierają.Cytat:
Cytat:
Oby leki pomogły
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się żegnam .. dobrej nocy
|
#3159 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo tez nie wiem gdzie dostac. a polozna mowila ze tak to najlepiej tantum rozpuszczac i do spryskiwacza i tak kilknascie razy spryskiwac kroczeCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
babak nam na sr polecała, zeby po porodzie smarowac krocze olejem tamanu. podobno działa cuda tutaj tez troche o tym http://maadzikowo.blogspot.com/2012/...-jego-moc.htmlEdytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-02 o 21:44 |
|||||||||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście - wow
. Ja własnie wróciłam do domku, byłam z teściówką na zakupach i kupiła mi prezent imieninowy - ciuszki , rozmiar 38, bo mój przdciążowy rozmiar 36 był lekko ciasnawy . Weszłam w niego, ale wyglądało to jak po młodszej siostrze, hihihi.Z psiurem mym byłam przed chwilą i oczywiście wróciłam pogryziona przez komary.... ach.... |
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mam dzis do dupy dzien.Do poludnia jako tako,potem juz coraz gorzej,na odstresowanie przerzedzilam marchewke i poplewielam troszke ale wieczorem juz nie dalam rady i tak mi hormony poszalaly ze plakalam jak glupia.Maz wrocil z pracy a ja naswet nie umialam powiedziec czemu placze....A jak sie mam czuc jak sama spedzam 12 godz dziennie z dziecmi 2 i niecale 4 lata ?? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- A jutro badanie na cukier,powrtorka z 75g,nie wiem jak tam wysiedze ponad 2 godz :/ |
|
|
|
|
#3162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trzymam kciuki za mieszkanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie orientowałam się, jeżeli chodzi o tego jelpa - jak dla mnie drogi, więc pozostanę przy dzidziusiu. |
|||
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh widze, że głosowac mozna codziennie wiec i teraz klikłam
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuję za info o tym oleju tamanu. Na pewno kupie. ![]() Jak ktoś ma dylemat czy gruszka czy frida to zdecydowanie to drugie. Gruszka w ogóle nie działa jak dla mnie. Maggie u każdego ten czop chyba trochę inaczej wygląda. U mnie to wyglądał, przepraszam za obrazowy opis - jak kawałek świeżej wątróbki. Do dwóch tygodni po odejściu czopa można jeszcze chodzić. Ja urodziłam po 12 godziach.
|
|
|
|
|
#3165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Katarzinka i katrin takie mam do Was pytanko - bo właśnie sobie przeglądałam pierwszy post... - czy Wasze maluchy nie chcą się ujawnić czy po prostu wolicie mieć niespodziankę?
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() I jak poszło? |
|||
|
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze 3 tygodnie... i mogę rodzić.
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeezu jak Wy gawędziecie
![]() Tyle stron do nadrobienia a z cytowaniem problem ![]() Gratuluje udanych wizyt Sojka widzisz nasze kciuki czynią cuda ![]() Ogółem jestem padnięta dzisiaj ![]() Gorąco cały dzień, z rana dokończyłam wczorajsze nieskończone pranie a mężul upichcił ogórkową ![]() Boli mnie cały kręgosłup od tego prania ale wszystkie dzieciowe rzeczy poprane, a jutro prasowanko chyba będzie ![]() Co do torby do szpitala to wszystko już mam ![]() Konczi, ja chyba z tej karuzeli zrezygnuje - przynajmniej na razie bo jakoś tak po przemyśleniach tak niebardzo mi sie widzi ![]() A czym ja gile z noska wyciągać będe to nie wiem bo jakoś sie boje że co nie kupie to tym krzywde dziecku jakoś zrobie no i nie wiem co kupie ![]() Byłam dzisiaj w tesco i widziałam płyn do prania i do płukania z loveli. Mam wrażenie że płyn do prania pachnie lepiej niż proszek ale próbować nie będe ![]() Dzisiaj idąc po schodach na swoje piętro czułam znowu ten fajny zapach co mi sie tak strasznie podoba i już myślałam o tym żeby do sąsiadki klupnąć i spytać co to za zapach ![]() Zrobie to w końcu bo dostane jobla ![]() Poza tym cholera zaczynam na wadze przybierać i mam 1,5kg na plusie ![]() Aż mi rodzice powiedzieli że "nareszcie" chociaż mnie to sie mało podoba ![]() A druga sprawa to taka że dzisiaj zauważyłam pierwsze lekkie puchnięcie stóp, a właściwie kostek i troche na podbiciu widać bo klapek mnie troche dziś uciskał ![]() No i coś miałam napisać jeszcze i zapomniałam eeeeh. Ide już w poduchy - dobranoc! |
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie z fotelowym badankiem
dwie wizyty dziennie mnie wymęczyły całkowicie, i wiecie co- chyba będę tęsknić za moim ginkiem bo..on twierdzi że urodze przed jego powrotem i rzucił mi tylko tekstem "mam nadzieję że niedługo wpadnie do mnie pani z pięknym zdjęciem córeczki " aż mi się tak fajnie zrobiło :PJutro mam dzwonić do szpitala i umówić się na KTG ok 13-17 sierpnia i po tym KTG zapadnie decyzja czy zostaje i rodze czy jeszcze na kilka dni będę mogła iść do domku. Szyjki brak, ujście elastyczne, czyli rozwarcie nadchodzi, omineło mnie pobieranie posiewów bo się okazało że są w szpitalu po moim ostatnim pobycie ![]() no i dostałam nakaz spakowania torby i podstawienia pod drzwi i tak uczyniłam bo do dziś nic w tym temacie nie było ruszane :P
|
#3169 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Masakra... co Ci się przyplątało
. Biedna...Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś koleżanka w pracy mi opowiadała, że jej znajomej to sie i kupa trafiła.... ![]() Cytat:
, teraz już wiem .---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
, bo już się troszku martwiłam co Ci jest. dla tżta![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Też ją pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
.Czyli bedzie dobrze .---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- Cytat:
.Dziękować Tobie dobra kobieto, może mi się uda cosik wygrać, bo jak na razie w swoim życiu to mi się udało wygrać big milka jedynie .
|
|||||||||||
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie do domu wróciłam, byłam na mieście z koleżankami, "upiłam" się pinacoladami i mojito virgin
Siedziałam tak, że nikt nie zauważył że w ciąży jestem i miałyśmy całkiem niezłe powodzenie ![]() U mnie to kłucie w pochwie, dziś okazało się być infekcją A szyjka w porządku, więc to nie zawsze to.
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
nie moge spac juz odm 5.30.Zmierzylam sobie cukier sama na czczo i mam 97,nie wiem czy spadnie jeszcze coś bo musze na 7 meza do pracy zawiesc i dzieci oddtransportować... Książka spakowana juz io mam lepszy humoor niz wczoraj wiec moze nie bedzie tak źle :P
|
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie skracanie szyjki objawia się po prostu.. bólem w cipce. No inaczej tego określić nie można . Czuje jak boli mnie gdzieś tam w środku.Mi właśnie Doktorek też każe wytrzymać 37t. I wtedy rodzić śmiało.. Ale jakoś to do mnie nie przemawia. A co do fenka. Ja mam 36t, skończony 35, i fenka biore 8x1, więc uszka do góry . Cytat:
kasiam - Dokładnie o identyczny projektor mi chodziło! ![]() Cytat:
, więc cytuję ![]() A teraz idę dalej spać, bo nadrobiłam czekając za wzięciem fenka . Bałam się, że prześpię tę godzinę..
|
|||
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
hej mamcie
ja tez juz nie spie,chyba troche denerwuje sie tym dzisiejszym Dopplerem...ale staram sie myslec ,ze wszystko jest w porzadku ![]() ide mlodego do przedszkola budzic ![]() cos mnie dzisiaj w boku rwie chyba mała na nerw uciska
|
#3174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
ja już o 6.30 się obudziłam i nici ze spania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aby Zosia jeszcze troszkę posiedziała w brzuszku
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko raz na siku i wyspałam się jak nigdy no a z fenkiem to i tak widzę ze biorę go mniej.. pocieszajace no coż witam sie w 36 tygodniu skonczonym i zaczynam 37
|
||
|
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() i odpoczywaj duzo bo jak nie to
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane ja tylko na chwile i zmykam leżeć, bo coś mnie strasznie od rana brzusio dołem boli
o 5 obudziłam się głodna jak wilk czułam się dobrze, leżałam, a tu nagle o 7 brzuch mnie zaczął pobolewać i tak cały czas brałam fenka i magnez i nie pomaga
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
sojka no to godzina zero tuż, tuż
![]() ![]() asiulka za wytrzymanie jeszcze tygodnia i 9 miesiąca. Też już chce skończonych mieć 36 tyg, byłabym już spokojniejsza![]() sandra za przepływyweronika a można ją wziąśc z fenkiem?? nie zaszkodzi? bo od kiedy biorę fenka odstawiłam nospę, bo w szpitalu mi jej nie dawali
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

przespanej nocki życzę

matko to te dzieciątka muszą być całe czerwone jak je z tej mazi płodowej wycierają.

3 razy dziennie diphergan.. normalnie tydzien lekomani 

,no niezle..

. Biedna...
oglądam porodówkę na TLC i nie mogę się powstrzymać od łez jak wychodzi dzieciaczek.