|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() uzywalam normalnej masci na opryszczke ale nie przypomne sobie nazwy gin pozwolil mi tym smarowac jak masz watpliwosci zadzwon do swojego lekarza albo zapytaj w aptece
|
|
|
|
|
|
#752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11mm to duży zarodek? U mnie w 7tygodniu i 4 dniu CRL(to chyba wielkosc dziecka) wynosiła 1,27cm- wydawało mi się, też, że dużo, ale lekarka powiedziała, że wielkośc odpowiada wiekowi ciąży...Chyba co organizm to inaczej (Ja też z tych mniejszych 162cm a Tż 182-to moze po nim Niemniej jednak cieszę się z Tobą![]() Ja dziś cały dzień przeleżałam, nie wiem czy to przez upał, ale w ogóle nie mam siły- zwolnienie się jednak przydało. |
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Isia G! Gratuluję, ja też się już nie mogę doczekać, kiedy usłyszę serduszko A dzidziuś wygląda już bardziej jak ludzik niż fasolka |
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie powiedziała, to pewnie nie. lekarz zazwyczaj mówi, że jakieś badania trzeba/daje skierowania. |
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Zaświadczenie lekarskie
Od 1 stycznia 2012 r. do otrzymania becikowego ponownie wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Zaświadczenie potwierdza fakt odbycia co najmniej trzech wizyt u ginekologa - w każdym trymestrze ciąży. Musi zostać wypisane na specjalnym formularzu określonym w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2009 r. "w sprawie formy opieki medycznej nad kobietą w ciąży, uprawniającej do dodatku z tytułu urodzenia dziecka". Wzór zaświadczenia lekarskiego dostępny jest w portalu becikowe.com Formą opieki medycznej, o której mowa w rozporządzeniu, są świadczenia zdrowotne udzielane w ramach:
---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
Gratuluję piękne maleństwo ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- dziewczyny ja mam chyba ostatnio jakiegoś cholernego pecha.... teraz zamiast słodko sobie spać to męczę się z bólem zęba, którego zakończyłam leczyć kanałowo w środę, no chyba że to inny ząb bo ten ból jest mega promieniujący |
|
|
|
|
|
#757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze uda sie szybko zaleczyć ząbka
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na 10 mam pierwszą wizytę u gina.
Ciągle mam mega mdłości i trochę wymiotuję. Żyć się odechciewa. ![]() Spać mogę iść, jak synek zaśnie - po 21. A do pracy wstaje o 5 rano. Ciężko.
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() można się dołączyć w zeszłą sobotę ujrzałam dwie kreseczki przed wczoraj byłam u lekarza i min braku usg stwierdził ze wszystko wskazuje na to ze jestem w ciąży ok 5-6 tyg wczoraj byłam zrobić podstawowe badania i w poniedziałek mam wizyte
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Strippi gdzie się podziewa nie ma kto dopisać mnie do listy a ja mam taką okropna ochotę na kluski z truskawkami że chyba mnie tu w pracy skręci dobrze że mam truskaweczki zamrożone to sobie na kolacje zrobie
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki
Cytat:
a na kiedy termin ci wychodzi? a ja byłam dziś oddać krew do badań i poszlo 4 próbówki masakra
|
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak narazie z objawów ciązy to z dnia na dzień mam coraz większy i niestety coraz barziej mnie boli biust, zmęczenie mogła bym pł dnia przespać a wieczorem nie wiem kioedy usypiam i troche mdłości ale to jak za dużo zjem lub gdy przerwa miedzy posiłkami jest za duża. jak macie jakies pytania to smiało
|
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulujemy Dzidziolka!Jeju, ja wczoraj byłam taka zmęczona, że musiałam się położyć w ciągu dnia i zasnęłam. Później nie mogłam dojść do siebie;/ Mama z siostrą wczoraj powiedziały, że robię się jak pączek hehe waga narazie stoi w miejscu ale chyba naprawdę się zaokrąglam gdzieniegdzie przybywa boczków i tracę talię... Dobrze, że piersi już tak strasznie nie bolą i można spać w nocy.
|
|
|
|
#764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
za wizytę,jak zobaczysz maluszka na pewno zrobi Ci się lepiejCytat:
!---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#765 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
no to sporo z ciebie ywciągneli
![]() Cytat:
najgorsze ze musze często coś przegryzać bo inaczej mdli mnie nie do wytrzymania, chociaz jak jem to tez mnie mdli mi za to moja 3 latka wczoraj jak nie chciałam jeśc obiadu powiedziała "jedz bo nie urośniesz" a potem też stwierdziła ze mam duży brzuszek![]() dopiero 11 jak tu do 16-tej wytrzymać
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie już od tygodnia portki w brzuch cisną. Co gorsza mam takie lekkie ciągniecia i pobolewania brzucha. Nie wiem czy to od jelit- bo czasem mnie pogoni i przechodzi, czy od macicy...Nie są to jakieś mocne bole, a raczej takie uczucie ciągnięcia, ale czasem aż musze się położyć....Normalne?Czy konsultować z lekarzem? Bo następną wizytę mam pod koniec sierpnia dopiero
.
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka - wizyta niby ok, ale usg dopiero o 18:30 mam mieć, bo nie było wolnych aparatów.
Wielkość macicy wskazuj na 7 tydzień i ciążę pojedynczą. Ale do wieczora może wytrzymam.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2012-08-03 o 11:46 |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
tak nieśmiało dołączę do wątku ![]() W poniedziałek zrobiłam pierwszy test i wynik okazał się niestety negatywny.. bylam mocno rozczarowana, ale iskierka nadziei jeszcze była, gdyż to byl dzień przed spodziewana regularna @ a i z obserwacji wynikało mi, ze owulacja sie spóźniła, wiec @ tak naprawdę powinna sie dopiero byla w czwartek pokazać (przynajmniej tak przypuszczam )W czwartek zrobiłam ponowny test i pojawiła sie słabiutka, bo słabiutka, ale druga kreska na teście ![]() To moja 3.cia ciąża, dwie poprzednie niestety straciłam. Mam przeogromna nadzieje, ze tym razem sie uda i do konca bede mogla pozostac z Wami na watku kwietniowych mam ![]() Termin porodu wychodzi z kalkulatora na 11. kwietnia 2013
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez tu nowa trzymam kciuki aby wszystko było tym razem ok
|
|
|
#772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzieci(mam jeszcze 6 latka) -przyzwyczajone do mojego płaskiego brzucha-obserwują jak ich mama ROŚNIE , a jeszcze nic nie wiedzą...ale na pewno się bardzo(!!!)ucieszą bo "zamówienie "na dzidzie było już daaaaawno....Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
! I trzymam kciuki aby wszystko było dobrze !
|
|||
|
|
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to teraz czekamy na usg i na foteczki Cytat:
no w końcu jakaś kwietniówka
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za tak mile powitanie
![]() Pierwszy termin u lekarza mam na 21 sierpnia. Czy to Strippi aktualizuje liste? Do niej mam pisac PW?
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj kochana.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#780 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja niby mdłości nie mam, ale jakoś nie potrafię wymysleć niczego dobrego na obiad, bo wstręt nagle mam do kazdej tej rzeczy![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a ja Wam się wyżalę, że wczoraj miałam straszny wieczór i nieprzespaną noc... Tż zreszta też... Wszystko od rana bylo super, trochę się wzięłam za porządki, zrobiłam ogórki konserwowe... ale w sumie nic forsującego I nagle o 18, gdy sobie rozmawiałam z moim Tż, nagle poczułam, że cos popłynęło. Poleciałam do lazienki z nadzieją, że to może jakaś większa ilość śluzu... Ale niestety - to bylo krwawienie żywo czerwoną krwią Jak ja się strasznie wystraszyłam. Tym bardziej, że bylo tego dość sporo - zmieniłam dwie wkladki i potem już założyłam podpaskę myśląc o najgorszym A jak na zlość do mojej gin nie mogłam się dodzwonić. Udało mi się dopiero przed 20stą. Krwawienie wtedy już trochę ustalo, choć nie do końca. Powiedziała, że jesli ustanie, to mogę poczekać do wizyty dziś rano, ale jeśli nie - mam jechać do szpitala. Tak więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądał wieczór i noc. Strach przed pójściem do łazienki. Nawet kolo 23ciej stwierdziłam, że idę pod prysznic i oboje się ubraliśmy żeby jechać do szpitala. Ale jeszcze raz poszłam sprawdzić i krwi już było mniej i nie była już taka czerwona. No i trochę śluzu tez się przewijało. Na szczęście krwawieniom nie towarzyszyl zupełnie żaden ból. Więc stwierdziliśmy że zaczekamy jeszcze godzinę. A potem jeszcze godzinkę... i jeszcze godzinkę.W końcu o 3ciej stwierdziłam, że prawie całkiem ustało i pojedziemy rano do mojej gin. Ale naprawdę z duszą na ramieniu. Jak gin mnie zbadała i powiedziala, że dzidzia ma się dobrze, to myślałam, że poryczę się ze szczęściaA przy okazji dzisiejzej wizyty gin zalożyła mi już kartę ciąży ![]() Mam zwiększoną dawkę luteiny do 6 tabl/na dobę no i mam brać nospę dopóki będą krwawienia. No i jeśli będą - koelejna wizyta za tydzień a jesli nie to za 2 tygodnie. Dostaąłm też zwolnienie na 2 tygodnie, tak więc wygląda na to, że póki co nie wrócę do pracy po urlopie. Zobaczymy za 2 tyg co dalej...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

Niemniej jednak cieszę się z Tobą

mam nadzieje ze uda sie szybko zaleczyć ząbka
05.07.2008 

wczoraj byłam zrobić podstawowe badania i w poniedziałek mam wizyte
dobrze że mam truskaweczki zamrożone to sobie na kolacje zrobie

jak narazie z objawów ciązy to z dnia na dzień mam coraz większy i niestety coraz barziej mnie boli biust, zmęczenie mogła bym pł dnia przespać a wieczorem nie wiem kioedy usypiam i troche mdłości ale to jak za dużo zjem lub gdy przerwa miedzy posiłkami jest za duża. jak macie jakies pytania to smiało
za wizytę,jak zobaczysz maluszka na pewno zrobi Ci się lepiej
najgorsze ze musze często coś przegryzać bo inaczej mdli mnie nie do wytrzymania, chociaz jak jem to tez mnie mdli
I nagle o 18, gdy sobie rozmawiałam z moim Tż, nagle poczułam, że cos popłynęło. Poleciałam do lazienki z nadzieją, że to może jakaś większa ilość śluzu... Ale niestety - to bylo krwawienie żywo czerwoną krwią
Jak ja się strasznie wystraszyłam. Tym bardziej, że bylo tego dość sporo - zmieniłam dwie wkladki i potem już założyłam podpaskę myśląc o najgorszym