|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Bafi@home moja Majeczka też nosi 68 choć są troszeczkę za duże.
a ile twoja Klaudia ma wzrostu i ile waży
|
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, czy mi się wydaje czy nasze dzieciaczki są wyjątkowo ładne?
![]() I Ola i Klaudusia i Majeczka.... i jaki babiniec mamy Grono "Filipkowych" księżniczek się powiększa... szczęściarz mały![]() Bafi, mi tą książkę mąż ściągnął z netu w kilka minut - 2,24MB. Jakby co to mogę spróbować w kawałkach na mejla ci wysłać. |
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to Filip waży 2,5kg więcej Ale myślę, że przesadziłam z karmieniem na żądanie, eh jaka stara taka głupia. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
A ja jem już wszystko
|
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
carya ja tez poproszę na maila ok tą ksiażeczkę
|
|
|
|
#906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam książkę z netu
|
|
|
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
Melonko, powieś Mai coś w zasięgu łapek - tylko tuż przed nosem - a zacznie machać łapkami i zaczepiać o to, a potem już będzie łapać. Może być pałąk nad bujaczkiem albo taka "brama" z wiszącymi zabawkami, albo sznur czy gumka z klockami albo grzechotkami rozciągnięta między krawędziami łóżeczka.
Moja Marianka zaczeła sobie też trzymać smoczek, czasem jak machnie łapką to go sobie wyrywa i jest wrzask. No oczywiście najlepiej łapie jak się jej podaje zabawkę, grzechocze nią albo pipka, ona sie zainteresuje i tak stopniowo wyciąga po nią łapki. Ale trzymać dobrze nie umie i wkłada sobie w oko .U nas słuch po badaniu oczywiście w porządku - jak ją moje burczenie w brzuchu rozbudza przy usypianiu! |
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Carya bardzo chetnie
moj mail to barbara.farion@gmail.com jesli sie uda to poslij w calosci moja skrzynka jest pojemna
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
No naprawde, najładniejsze dzieciaczki mamy
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o papusianie to tez juz jem wszytsko i Klaudia zadnych alergii nie ma - tfu tfu i dobrze
byleby tak bylo zawsze Carya zgadzam sie ze nasze dzieciaczki sa sliczniusie Naprawde przeurocze
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
ma 60 cm i wazy 6 kg
|
#912 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja w sprawie ksiazek
![]() Carya narobilas ochoty na czytanie i zamowilam ksiazke na allegro w zestawie z druga ksiazka "Język niemowląt"+"Język dwulatka"-24 zł zestaw - tylko kieswdy ja znajde czas na czytaniej ak moje dziecko ostatnio mnie tak terroryzuje .Ostatnio zjadlam ogorka kiszonego, bo pediatra powiedziala ze moge no i rzeczywiscie Amelce nic nie jest, juz jem ogorkowa, ktora tak lubie
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Watko - mozemy się nazwać dumnymi mamusiami ślicznych wrzesniowo-pazdziernikowo-listopadowych pociech
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
to str. zna której jset ta ksiązka www.torun.mm.pl/~wakietka/jnth.pdf
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Maczkinko - wlasnie ogorasy kiszone to musze jeszcze przetestowac. Bo je uwielbiam ale ich nie jem jak zalatwilam mojej siedmiodniowej Klaudii kolkę bo zjadłam przesmaczne ogórasy kiszone. Jak sie mała wtedy męczyła to była jej jedyna kolka naszczeście.
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Sucha ale Twoje malenstwo ma bujna fryzurke
normlanie rewlecaja.Moj tez mial dosc bujne po urodzeniu ale teraz to zostaly mu juz tylko z przodu bo te z tylu sie juz wytarly Bafi ja mam podobny bujaczek i sprawdza sie rewelacyjane, choc na pocztaku juz zwatpilam czy to byl dobry pomysl z tym zakupem bo Mikolaj wolal lezec na macie niz w bujaczku ale teraz to wkladam malego do bujaczka, wlaczam mu wibre a maly kwiczy i sie smieje Nita pwnie ze Cie pamietamy Carya ja tez wto nie moglam uwierzyc ze po debridacie moze byc jeszcze gorzej ale popatrz nie jestes jedynym takim przypadkiem ze malenstwa po tym placza.A wczoraj znowu byla kupka Nie mam watpliwosci ze nasze dzidzie sa przesliczne Melonka no to ladne postepy robi Twoja mala Zauwazylam ostatnio ze moj maly zaczyna miec juz jakby uregulowany tryb dzienny ale za to w nocy spi juz 6 godzin Zycze Wam milusiego dnia |
|
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Melonka
Bylismy dzis z Olim na szczepionce, oczywiscie byl placz, lzy, jedna Pani powiedziala, ze ''widac ze to chlop, bo tylko chlopy tak placza' 14 marca jeszcze 1 szczepienie. Wazymy 7090kg i mierzymy 61cm Pozatym moj paczek jest zdrowiutenki. pozdrawiamy |
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
o tak nasze maleństwa są piękniusie
|
|
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
bafi, już wysyła - powolo bo powoli ale może jakoś sobie nasze skrzynki poradzą
też ci wysyłam z gmaila.Melonka, jak chcesz tą książkę to napisz mi swój adres albo widzę że już sama znalazłaś?
|
|
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj to z waga to chyba przoduje
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Carya dziekuje czekam na twojego meiloska Kurcze wkurzam sie bo nie umiem zaladowac zdjecia - i to zdjecie z komorki jest nie wiem czy jest jakies trafione od godziny kombinuje i nie ma szans buu caly czas upload failed grrrrr!!!!
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Melonku napisz na priva do naszej moderatorki Mariqi - by dodac Twoja Maje do Kalendarza
Beda dwie "blizniaczki" ciekawe czy będa miały podobne charakterki.
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak jest u was z powrotem do figóry z przed ciązy. Ja się odchudzam - dodam ze juz nie karmię .
No i u mnie masakra z rozstępami. napiszcie jak jest u was i jak z tym walczycie |
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
a u nas skaza się uaktywnia choć już nawet grama mleka sera itp nie jem
![]() na szczepieniu pediatra powiedziała ze szans zadnych nie ma zeby jej podać normalne sztuczne mleko i dostałyśmy bebilon pepti skóra małej się luszczy i jest podrażniona pomimo kąpieli w oilatumie. kurna chata...mała waży mało patrząc na wasze pociechy bo ma 4,5 miesiąca około 65-68 cm a waży 6,125 - ale pediatra nic na ten temat nie mowila wiec sie nie czepiam a że nasze pociechy są najśliczniejsze to dawno wiedziałam |
|
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
Witam najślicznijsze dzieciaczki na forum i ich mamunie
My już po szczepieniu. Nawet za bardzo nie zaczęła płakać. Tylko słabo przbrała tym razem tylko 550 gram. Pani doktor zleciła dodatkowe badania. Mam nadzieje, że powód słabego przybierania szybko się wyjaśni. Znikam na jakiś czas. Potrzebuję ciszy i spokoju. Muszę pomyśleć nad życiem. Włąśnie się dowiedziałam, że w niedzielę wieczrem w wypadku samochodowym zginęła moja przyjaciółka z dzieciństwa (spłonęli z mężem w samochodzie) |
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
Pasliku - bardzo wspolczuje, bo to ogromny szok....
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Maja ma skończone 3mc i nie przesypia całej nocki zasypia o 20 przebudza się o 1 czasem 2 przewijam ją daję cyca i śpi dalej potem około 5-6 i potrafi nie spać do 9-12.
Na szczęście robi już kupki codziennie, bo miała kłopoty z załatwianiem ale odstawilismy herbatkę koperkową i jest ok teraz dostaje wodę z glukozą. A wy co dajecie swoim pociechom do picia? |
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
a i ciągle śpi z główką na jedną stronę co robić?
|
|
|
|
#930 | ||
|
Raczkowanie
|
Melonka kladz dzidzie na boczku i pod plecki cos podluz zeby nie mogla sie przekrecac
potem jak przywyknie do tego boczku to kladz na zmiane ja tak robilam i teraz spi po rowno na obydwie strony
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Grono "Filipkowych" księżniczek się powiększa... szczęściarz mały
. I tak prawdę mówiąc to nie bardzo widzę rezultaty - wciąż się układa asymetrycznie. Oczywiście musiałam pójść prywatnie, bo termin dostałyśmy na 21 lutego, a już ze trzy tygodnie ćwiczę z nią sama - nasza służba zdrowia
.

.
caly czas upload failed grrrrr!!!!