![]() |
#3481 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cześć !
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zamówiłam między innymi ekstrakt z czarnego bzu . Nigdy nie miałam z tym styczności, a - jak obiecują : dobry dla cery naczynkowej i ma nawilżać . Cytat:
Poszopingowałabym z wielką przyjemnością, ale jakoś chęci do dużego bełtania brak . Być może ta nowa dostawa zmobilizuje . No niby mają te szczypce i dlatego szczypawkami je zwą, ale nie przypuszczam, żeby ludzi gryzły czy szczypały . Te odnóża to raczej ich broń do polowania . One brzydzą, bo są niewyględne . Cytat:
![]() Cytat:
A ja kompletnie nie rozumiem, o co w tym chodzi {pomijając polszczyznę i styl } ? Przysłali dziewczynie bez wcześniejszego uzgodnienia badziewie, to ma rację, że skrytykowała . I tak jeszcze za łagodnie . To tak jakby mnie firma zaproponowała współpracę, z "okiem" na reklamę i przysłała do testowania kosmetyki wysuszające lub na trądzik . A drugi filmik - nie mogę znaleźć komentarzy, ale wnioskuję z jej wypowiedzi, że paskudne były . Rację ma, że opieprzyła, bo rację miała, że skrytykowała firmę i produkty . Cytat:
Cytat:
Dawaj link do tych blogerek . Lubię jak się baby za łby biorą ![]() Miłego dnia ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiu, masz butelkę z atomizerem? Bo jutro [wreszcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie chodzi o to, że ta filmowa jest z wykształcenia kosmetyczką, że robiła tipsy i makijaże w swoim salonie i najprościej rzecz biorąc nie były to prace wysokich lotów, a w sieci gwiazdorzy... A krytykowała jedna z blogerek właśnie, co pracowała obok jej salonu i widywała ją czasami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zwłaszcza na tym drugim filmiku. Chodziło mi przede wszystkim o ton, bo była tak oburzona, że firma śmiała przesłać jej coś takiego ![]() Poza tym (a propos samej krytyki kosmetyków) miałam wrażenie, że ona krytykuje coś czego tak naprawdę nie zna, bo nigdy nie używała. Np ten jej ton (taki zniesmaczony), kiedy mówiła o eyelinerze w proszku - no skoro mineralny, od firmy produkującej kosmetyki mineralne, to w czym miał być? W żelu? W płynie? ![]() No i rozśmieszyło mnie też trochę to, że przez pół filmiku powtarzała, że TA OSOBA, która jej to przysłała ją okłamała, że nie oglądała jej filmików i w ogóle jej nie zna ![]() Owszem, tylko niepotrzebnie ładuje na siebie tyle tapety, bo w niektórych filmikach wyglądała trochę strasznie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Heroldin;35604372]
One są bardzo dobrymi skoczkami { ![]() No niby mają te szczypce i dlatego szczypawkami je zwą, ale nie przypuszczam, żeby ludzi gryzły czy szczypały . Te odnóża to raczej ich broń do polowania . One brzydzą, bo są niewyględne . [/QUOTE] na szczęście nie ma u nas komarów ![]() ![]() Mnie mama tak zawsze mówiła,że szczypią i to bardzo boli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ładne ma włosy i buzie ![]() Dziś będę się farbować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- W sumie nie rozumiem dlaczego aż tak się rzuca ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro nie używa kosmetyków mineralnych to po co nawiązywała współpracę i zgodziła się, żeby firma wysłała jej kosmetyki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
W sumie poza nietrafionym kolorem to nic się nie dzieje
![]()
![]() |
#3487 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napatrzyła sie pewnie na swatche innych firm mneralnych. Lime Crime czy Aromaleigh mają piękne, soczyste kolory ![]() Po 'aferce' z Essencem aż się boję na bloga wchodzić ![]() Ciekawe, co mogą mi zrobić ![]() Na wszelki wypadek chyba sobie zrobię zapasową kopię ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- A jeszcze odnośnie tej lali z filmu, bo się pluje o kolory, albo o to, że ona nie używa w takiej formie, to moim zdaniem firma jeszcze lepiej zrobiła, że jej wysłała takie produkty, bo mogła poznać nową formułę i wzbogacić kolekcję o kolor, jakiego jeszcze nie ma ![]() ![]() No ale... panienka ma pretensje do całego świata...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też właśnie doszłam do tego wniosku- po to testuje,żeby sprawdzić nowości,a nie stare oklepane kosmetyki, których ciagle używa ![]()
![]() |
![]() |
#3489 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Właśnie dlatego, żem ja w tym kierunku nieszkolona, trochę obawiam się bełtania . Można sobie kuku zrobić . Na stronie sklepu, przy opisach produktów, napisane jest właśnie miedzy innymi, żeby ten ekstrakt z bzu pod coś kłaść . Zamówiłam u nich też dwie maski z algami i mam zamiar właśnie pod nie położyć . Jakby co - kosmetyczka postawiona w stan gotowości . Byłam u niej ostatnio na zabiegu algami . Co tydzień chodziłabym, ale ... 200,00 zł. {tzn. cały zabieg - peeling, masaż, maska}. Cytat:
![]() Mam . Cytat:
Powiem szczerą prawdę - ja w ogóle nie rozumiem tego zjawiska : filmiki na YouTube . Jakim trzeba być bezkrytycznym narcyzem, żeby coś takiego uprawiać . Nie rozumiem . Może to aż takie parcie, żeby celebrytą być ![]() Cytat:
Z tym zgadzam się w całej rozciągłości . Chamowato to brzmi . Cytat:
![]() Nie oglądałam jej innych filmików . Ona tak zawsze gwiazdorzy ? To masz szczęście . Co prawda u mnie komarów też nie ma {olejek goździkowy jak zwykle}, ale jestem od stóp do głów pożarta przez te małe muszki . Cytat:
Mam nadzieję, że nie użyjesz jakiegoś chłamu ?! Cytat:
Bo liczyła na większe profity. Przy takiej ilości wejść na te jej filmiki ... Cytat:
Cytat:
Do jakości {trwałość} też miała zastrzeżenia . Narobiła sobie koło pióra, bo jak to odsłuchają przedstawiciele innych firm, będą od niej dziesiątą ulicą uciekać . Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim musiałabyś dokładnie przeczytać co jest napisane na tej stronie {?}, z której kopiowałaś zdjęcia i informacje . Coś Ci przysłali, palcem grożąc i kazali usunąć ? Jeśli tak, musieli podać podstawę prawną . Skorków {szczypawek}nie bójcie się . Z tym włażeniem do ucha to legendy . A jak już wlezą { ![]() Wczoraj skonsultowałam z kosmetyczką {na pedicure byłam} powód wałkowania się tego isanowego masła. Jej odpowiedź - brak peelingu . Ile w tym prawdy ? Nie wiem . Dzisiaj postaram się wypeelingować i posmarować, bo fajny to kosmetyk . Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ---------- Czytam temat o blogerkach i robię w majty ! Matko kochana ! Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2012-08-01 o 04:58 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | ||||||
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do filmików, fajnie jest, jak ktoś pokazuje coś ciekawego, techniki wykonania makijażu, instruktaże, to jest naprawdę pomocne. Ale niektóre produkcje typu haul albo ulubieńcy mnie denerwują. I o ile u niektórych wynika to z chęci podzielenia się wiedza, to inni chyba robią to właśnie dla sławy. Jakies niespełnione aktorskie ambicje ![]() Cytat:
![]() ![]() Niby to tylko zabawa, a takie ciśnienie dziewczyny maję, że oesu..... ![]() ![]() Czasem i mi sie dostanie jakimś zbłąkanym PW z prosbą o głosy, np w konkursach na fejsie... Juz pomijając fakt, że niekoniecznie muszę mieć tam profil ![]() ![]() ![]() Cytat:
I tak jak pisałam, dla mnie te argumenty, że "ona przecież nie używa" są z ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sprawa ma się tak, że żadnej noty i odwołania do paragrafów nie ma. Oni mi komentarz napisali, żebym się z nimi skontaktowała [nie mogą napisać bezpośrednio, bo nie podaję maila], bo chcą ze mną "poczatować" na temat zdjęć. Czyli chodzi o usunięcie tych, które im nie pasują. Nie pasują te, które pokazują nowe limitki jesienno zimowe. A same foty wypłynęły od nich. Oni mają grono "wtyczek", które otrzymuje od nich informacje i produkty do testów. Taka współpraca. przy czym dziewczyny mają publikować je w okreslonym czasie. Często jednak albo nie dostają takiej info kiedy, albo swędzą je paluchy ![]() ![]() Te które są na blogu znalazłam po prostu w sieci, o czym nawet wspominam w notce [pochodzą z portalu vk.com]. Nie wiem, czy mają prawo ode mnie żądać usunięcia. Jak znajdziesz chwilę, to daj znać, co wyczytałaś ![]() ![]() Cytat:
Inne kosmetyki wałkują się od zbyt dużej ilości. Czasem owszem, peeling pomaga. Może to być i u Ciebie. Skóra sucha, łuszczy się, więc pod wpływem tarcia i mazidła zbija się w wałeczki. Ale jak peeling nie pomoże też nie bądź zdziwiona ![]() Który? Ten o plotkach?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Joanna szamponetka, efekt średni,więc czekam na zmycie ![]() Dokładnie, też bym doszła do takiego wniosku gdybym prowadziła firmę ![]()
![]() |
![]() |
#3492 |
|
Co tak cicho siedzOm i obijajOM się???
![]() ![]() Tak, wiem Aga, posta pisają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3493 | |||||
Zakorzenienie
|
Ten sobie obejrzyj
![]() http://www.youtube.com/watch?v=4-maT6-mUmg Ilość zdrobnień mnie powaliła, zwłaszcza "kolczyczki" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też czytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakieś poka poka by się przydało ![]() A propos blogu Kamili - ma takie autfity jakie ma, ja bym się tak w życiu nie ubrała, ale krytykować jej za to nie będę, niech się ubiera jak chce. Jedyne co mogłabym jej zarzucić to zbyt dużo takich samych, niekoniecznie udanych, zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 | |
|
Ja idę o krok dalej. Zaglądam w link i jeśli jest to np. konkurs na fejsie i prośba o głosy na zdjęcie, to szczerze wygarniam lasce, co o takim zdjęciu myślę
![]() A nie wiem nawet ![]() Cytat:
![]() Stylu bloggerek uznawanych za znawczynie też nie zawsze czaję i niekoniecznie bym się tak ubrała. Ale zdjęcia K. faktycznie są niezbyt estetyczne. Ale każdy robi jak umie ![]() Moje blogowe też odstają od poziomu ![]() Widziałam na pasku ![]() Nie wiem, czy oglądałyście wczoraj wiadomości o tym wybuchu w Lublinie. Co blisko mnie, codziennie tamtędy przejeżdżam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pogrzebałam w prawie autorskim i doszłam do wniosku, że nic nie wiem . ![]() Cytat:
Można korzystać z utworów w granicach dozwolonego użytku pod warunkiem wymienienia imienia i nazwiska twórcy oraz źródła. Podanie twórcy i źródła powinno uwzględniać istniejące możliwości. Twórcy nie przysługuje prawo do wynagrodzenia, chyba że ustawa stanowi inaczej. W przypisach podane jest, że wystarczy adres strony, z której ściągnięto zdjęcie . Ale - wszystko zależy od licencji, na podstawie której opublikowane zostały zdjęcia np. w internecie . Ale - Art. 35. stanowi : Dozwolony użytek nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy. A takim "godzeniem" może być publikacja zdjęć w miejscu i czasie, na które autor/właściciel nie wyraził zgody . Nie można bez zgody autora/właściciela publikować zdjęć, które są "utworem" . Art. 1 ust. 1 prawa autorskiego stanowi : Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór). Nie ustalono jednak jednoznacznej definicji "utworu". W rozumieniu treści tego artykułu ustawy przyjmuje się, że utwór powinien charakteryzować się następującymi właściwościami : stanowić przejaw działalności twórczej i mieć indywidualny charakter. Jakby się uprzeć, te zdjęcia spełniają te warunki - np. "stylizacja" {ustawienie} produktów . No i gdy zdjęcia zawierają treści indywidualne np. LOGO, nazwę własną, wówczas to bez żadnych "ale" mają zastosowanie przepisy prawa autorskiego . Reasumując - wesoło nie jest . Jeśli tego zażądają, ja usunęłabym, bo nijak z takim molochem walczyć . Są w prawie . Cytat:
A przy okazji wpadło mi do głowy, że za publikowanie np. tu na Wizażu gazetek reklamowych ze sklepów też można nieźle oberwać . Z tym, że im zależy na reklamie {bezpłatnej} i przymykają oko. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Miłego dnia ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Jak uda mi się zrobić jakieś normalne zdjęcie to wrzucę
![]()
![]() |
#3497 | ||
|
Cytat:
![]() W sumie ostatecznie nie wiadomo tak do końca, ale chyba pochowam te posty. Kto chciał zobaczyć, ten zobaczył, to było miesiąc temu. Chociaż teraz widzę, że mi spory ruch generuje tamta notatka. No i na razie nie mają jak się do mnie dobrać, ale wiadomo, jak się uprą... Cytat:
![]() ![]() ![]() Na blogu zablokowane ![]() Ale wiem o co chodzi ![]() Ano wracam sobie we wtorek z roboty, przejeżdżam koło pasażu handlowego, a tam jakieś wozy transmisyjne i mnóstwo policji, teren ogrodzony taśmą. Zajeżdżam do domu, a tam mi niania i Yao opowiadają, że słyszały ogromny huk, coś niesamowitego. A to facet się w sklepie wysadził. Odkręcił 4 butle z gazem. Był podejrzany o zamordowanie żony, znaleziono ją dzień wcześniej ze śladami uduszenia. Policja chciała go przesłuchać wstępnie, a on zabarykadował się. Zarządzono ewakuację pobliskich budynków. Wysadził się zanim dojechali negocjatorzy. Ale przeżył, poparzenie 80% ciała i drogi oddechowe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
To co się teraz dzieje mnie przeraża
![]()
![]() |
#3499 | |
|
Cytat:
Tak sobie jeszcze pomyślałam, że chyba wybrał najgorzej jak mógł. A wcale nie miał źle, z tego co napisali w gazetach - miał kawałek kamienicy, parter wynajmowali pod działalność, kilka interesów otwartych... Ta żona chciała od niego odejść, więc po pierwsze - niechby odeszła, kijek z tym. Skoro juz zrobił co zrobił - mógł odpowiadać za zabójstwo w afekcie. A tak swoim działaniem naraził siebie, funkcjonariuszy [jeden w stanie ciężkim], spowodował straty materialne na swoją rzecz a do tego całe zachowanie jest niczym innym, jak przyznaniem się do winy plus cała premedytacja tego postępowania... Dołożył sobie tylko paragrafów do wyroku. Nie mówiąc już o tak zwyczajnej kwestii jak utrata zdrowia. I narażenie dzieci na utratę rodziców ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze pewnie skończy się na tym,że uznają go za psychicznie chorego i nie pójdzie siedzieć
![]()
![]() |
#3501 |
|
Eee, tym razem chyba nie. Zbyt wiele przemyślanych działań i premedytacji w tym było.
![]() |
![]() |
#3502 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szpiegula ![]() Cytat:
Przypomniało mi się też morderstwo w moim mieście kilka lat temu - ktoś zastrzelił radnego i zarazem właściciela kantoru. Cytat:
![]() Kiedyś chyba miała dostępne (na tym poprzednim blogu), ale ludzie za bardzo po niej jechali. Mam wrażenie, że po tym mydle ilość pryszczy na moim czole jest zdecydowanie mniejsza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Byle szybko ! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Powinnam napisać : musi zdawać sobie sprawę, że będzie narażona na różnego typu komentarze . Cytat:
Cytat:
I z tym się nie zgodzę . Chociażby trochę samokrytycyzmu czasem życie ratuję . A jaki ona ma ałtfity ? Żeby chociaż ubrać się umiała. Toż te jej stylizacje o pomstę do nieba wołają . I tu nie wchodzi w grę sprawa gustu . A i temat w założeniu ma charakter prześmiewczy . A ona powinna być szczęśliwa, bo tylu wejść to nigdy nie miała. Tylko, że skutkiem ubocznym tej sławy jest to, iż cała Polska z niej się śmieje . Cytat:
No i każdy normalny człowiek wnioski wyciągnąłby. Cytat:
Miłego dnia ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jak oglądam czasami zdjęcia "wielkich" blogerek to też bym się tak w życiu nie ubrała ![]() Zgadzam się ![]() ![]() No nie, znowu?? Kasia, masz zdecydowanie zbyt miękkie serducho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 | ||||
|
Cytat:
![]() Kiedyś dostałam też zaproszenie do fanpejdża na fejsie, i był całkiem niczego sobie, ale nie skorzystałam, pewnie jakaś kolejna farma. Czekaj, czeka, przypomnij mi - jakie mydło? Zrobiłaś w końcu zakupy w Lawendowej? Noooo.... Kiedyś w bloku obok mnie złapali też jakiegoś gwałciciela. Cytat:
No niestety, samokrytycyzmu brak. Najważniejsze [dla niej], że jest sławna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() BTW. Kremiszcza daj do lodówki. Sa niby zakonserwowane, ale lepiej jednak w chłodnym trzymać. Gdyby wystąpiło rozwarstwienie, to sie nie przejmuj, krem nie jest zepsuty. Po prostu mocznika dobrze nie ustabilizowałam i dlatego. Odżywka do włosów też do lodówki. Nie wiem ile wytrzyma, mimo, że z konserwantem. Mazidła na wodzie bywają kapryśne. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Podeślecie mi linka tej dziewczyny?
![]()
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Lawendowej i Tuli cały czas się przymierzam ![]() Chodzi Ci o K.? Jeśli tak to masz http://newlifewithfashion.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zupełnie o tych biedronkowych promocjach, dopiero dzisiaj mi się przypomniało
![]() Płynów Bielendy już praktycznie nie było, zostało tylko kilka oliwkowych. Kupiłam tylko róż Bell i pomadkę bezbarwną. I cukier trzcinowy kupiłam na spróbowanie - drogie cholerstwo ![]() Zastanawiam się jeszcze, bo jest pierwsza część Trylogii Czarnego Maga za 15 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | |
|
Cytat:
![]() Jutro mam rodzinny zjazd ![]() Właśnie zrobiłam podsumowanie zużyć zeszłego miesiąca i porażka... prawie nic nie ubyło ![]() Albo ja przesadnie oszczędzam, albo one naprawdę strasznie wydajne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.