Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 03:10   #3481
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cześć !

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Jeśli kupię to mogę Ci dać znać co i jak

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Dziś tata znalazł pasikonika w mieszkaniu, gdyby nie to,że mieszkamy na 4tym piętrze wszystko byłoby ok
One są bardzo dobrymi skoczkami {} i wspinaczami . Nie trzeba było wyrzucać, to grałby Ci, no i muszki, i komary zjadał .

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Dobry skład Taki właśnie podobny do tych Bielend po opalaniu. treściwy - z kokosem, masłem shea i kakaowym.
Coraz bardziej się do niego przekonuję . Co prawda miejscami wałkuje się, ale to pewnie dlatego, że przesadzam z ilością. Po paru użyciach z przedramion i nóg już mi się tak nie sypie . Ale takiego nawilżenia czy też natłuszczenia nie zauważyłam . Być może zauważę po piątym opakowaniu {}, no i ręce słońce mi "złapało", a to pogłębiło efekt suchości . Ale kosmetyk dobry, można kupować . Do skóry normalnej też się nada, bo wsiąka ładnie . Kupię to drugie masło z oliwą i porównam .

Cytat:
Napisane przez Estelle
A już tam nawet zamówiłam, muszę odebrać, bo to wspólnozakupowe było.
Wczoraj dostałam informację, że wysłali . Szybko . Zamawiałam w czwartek .
Zamówiłam między innymi ekstrakt z czarnego bzu . Nigdy nie miałam z tym styczności, a - jak obiecują : dobry dla cery naczynkowej i ma nawilżać .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jest jeszcze Archipelag Piękna, czy coś, też fajne rzeczy mają, jesli nic mi się nie pomyliło. I beautyever, tani
Hłe, hłe, hłe !
Poszopingowałabym z wielką przyjemnością, ale jakoś chęci do dużego bełtania brak . Być może ta nowa dostawa zmobilizuje .

Cytat:
Skorki to te co szczypią ?
No niby mają te szczypce i dlatego szczypawkami je zwą, ale nie przypuszczam, żeby ludzi gryzły czy szczypały . Te odnóża to raczej ich broń do polowania . One brzydzą, bo są niewyględne .

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
A tak na poważnie to się nie dziwię, bo ja ostatnio właśnie coś pokopałam
Ano widzisz ! Dlatego ja, pomna na koszt godziny pracy specjalisty, nic nie naciskam {}, czego nie znam .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Padłam - a tu druga część

A ja kompletnie nie rozumiem, o co w tym chodzi {pomijając polszczyznę i styl } ? Przysłali dziewczynie bez wcześniejszego uzgodnienia badziewie, to ma rację, że skrytykowała . I tak jeszcze za łagodnie . To tak jakby mnie firma zaproponowała współpracę, z "okiem" na reklamę i przysłała do testowania kosmetyki wysuszające lub na trądzik .
A drugi filmik - nie mogę znaleźć komentarzy, ale wnioskuję z jej wypowiedzi, że paskudne były . Rację ma, że opieprzyła, bo rację miała, że skrytykowała firmę i produkty .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Chociaż jedno trzeba jej przyznać - włosy ma cudne
W ogóle - ładna .

Cytat:
Essence się do mnie dobiera na blogu
Pewnie chcą, żebym usunęła zdjęcia jesiennych limitek
A co ? Nie można zdjęć wstawiać ? Powinni być wdzięczni za reklamę .

Dawaj link do tych blogerek . Lubię jak się baby za łby biorą .

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 08:17   #3482
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam informację, że wysłali . Szybko . Zamawiałam w czwartek .
Zamówiłam między innymi ekstrakt z czarnego bzu . Nigdy nie miałam z tym styczności, a - jak obiecują : dobry dla cery naczynkowej i ma nawilżać .
Z ekstraktami to trzeba uważać. Sam roztwór wodny to jednak mało. Miałam tak z serum owocowym. Niby każdy składnik cud-miód, a po nałożeniu na paszczę w formie toniku z nawilżeniem jakoś tak... nijak Lepiej dawać pod krem. Albo z kremem zmieszać

Kasiu, masz butelkę z atomizerem? Bo jutro [wreszcie ] wysłałabym Ci kosmetyki i nie wiem, czy do przesyłki dodać Ci flaszkę ze sprayem, czy sama buteleczka z zawartością bez atomizera wystarczy.
Cytat:
Hłe, hłe, hłe !
Poszopingowałabym z wielką przyjemnością, ale jakoś chęci do dużego bełtania brak . Być może ta nowa dostawa zmobilizuje .
Mam nadzieję, że zmobilizuje
Cytat:
A co ? Nie można zdjęć wstawiać ? Powinni być wdzięczni za reklamę .

Dawaj link do tych blogerek . Lubię jak się baby za łby biorą .

Miłego dnia
A nie, tam tylko kilka wypowiedzi było, nic takiego, żeby kudły leciały
Ogólnie chodzi o to, że ta filmowa jest z wykształcenia kosmetyczką, że robiła tipsy i makijaże w swoim salonie i najprościej rzecz biorąc nie były to prace wysokich lotów, a w sieci gwiazdorzy... A krytykowała jedna z blogerek właśnie, co pracowała obok jej salonu i widywała ją czasami.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 08:51   #3483
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No niby mają te szczypce i dlatego szczypawkami je zwą, ale nie przypuszczam, żeby ludzi gryzły czy szczypały . Te odnóża to raczej ich broń do polowania . One brzydzą, bo są niewyględne .
Mnie zawsze mówiono, że szczypawki gryzą i uciekałam od nich jak najdalej.

Cytat:
A ja kompletnie nie rozumiem, o co w tym chodzi {pomijając polszczyznę i styl } ? Przysłali dziewczynie bez wcześniejszego uzgodnienia badziewie, to ma rację, że skrytykowała . I tak jeszcze za łagodnie . To tak jakby mnie firma zaproponowała współpracę, z "okiem" na reklamę i przysłała do testowania kosmetyki wysuszające lub na trądzik .
A drugi filmik - nie mogę znaleźć komentarzy, ale wnioskuję z jej wypowiedzi, że paskudne były . Rację ma, że opieprzyła, bo rację miała, że skrytykowała firmę i produkty .
Kasia, ale mnie chodziło właśnie o sposób w jaki skrtytykowała i w ogóle o sposób wypowiedzi Nie, że skrytykowała, tylko w jaki sposób.
Zwłaszcza na tym drugim filmiku.
Chodziło mi przede wszystkim o ton, bo była tak oburzona, że firma śmiała przesłać jej coś takiego
Poza tym (a propos samej krytyki kosmetyków) miałam wrażenie, że ona krytykuje coś czego tak naprawdę nie zna, bo nigdy nie używała. Np ten jej ton (taki zniesmaczony), kiedy mówiła o eyelinerze w proszku - no skoro mineralny, od firmy produkującej kosmetyki mineralne, to w czym miał być? W żelu? W płynie? Miałam wrażenie jakby ona w ogóle nie wiedziała co to są kosmetyki mineralne. Chyba, że dla niej minerały to np podkład Rimmela.
No i rozśmieszyło mnie też trochę to, że przez pół filmiku powtarzała, że TA OSOBA, która jej to przysłała ją okłamała, że nie oglądała jej filmików i w ogóle jej nie zna

Cytat:
W ogóle - ładna .
Owszem, tylko niepotrzebnie ładuje na siebie tyle tapety, bo w niektórych filmikach wyglądała trochę strasznie.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 09:48   #3484
ImmortalLover
Zakorzenienie

[QUOTE=Heroldin;35604372]
One są bardzo dobrymi skoczkami {} i wspinaczami . Nie trzeba było wyrzucać, to grałby Ci, no i muszki, i komary zjadał .

[/QUOTE]
na szczęście nie ma u nas komarów Czasem coś ciachnie,ale nie to co w poprzednich latach (z reguły kończyło się wizytą u lekarza i jakimiś alertekami)

Mnie mama tak zawsze mówiła,że szczypią i to bardzo boli Zaś koleżanka,że wchodzą do uszu, szczypią i później się nic nie słyszy

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:

Padłam
http://www.youtube.com/watch?v=s11_Awv3l1M

a tu druga część
http://www.youtube.com/watch?v=-Zs_G0UREbA

Chociaż jedno trzeba jej przyznać - włosy ma cudne
Oglądam teraz

ładne ma włosy i buzie

Dziś będę się farbować Zatęskniło mi się za starym rudym kolorem włosów

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

W sumie nie rozumiem dlaczego aż tak się rzuca

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Miałam wrażenie jakby ona w ogóle nie wiedziała co to są kosmetyki mineralne. Chyba, że dla niej minerały to np podkład Rimmela.
No i rozśmieszyło mnie też trochę to, że przez pół filmiku powtarzała, że TA OSOBA, która jej to przysłała ją okłamała, że nie oglądała jej filmików i w ogóle jej nie zna
Tak "ta osoba" mnie rozwaliła Poza tym produkty na pewno mają jakieś plusy,ale skoro ona takich nie używa...

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 10:19   #3485
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Tak "ta osoba" mnie rozwaliła Poza tym produkty na pewno mają jakieś plusy,ale skoro ona takich nie używa...
No właśnie tego "rzucania" też nie rozumiem.

Skoro nie używa kosmetyków mineralnych to po co nawiązywała współpracę i zgodziła się, żeby firma wysłała jej kosmetyki?
Stary 2012-07-31, 10:28   #3486
ImmortalLover
Zakorzenienie

W sumie poza nietrafionym kolorem to nic się nie dzieje Chyba,że jeżeli wysłaliby jej np czerwony cień to już by było lepiej?:?

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-07-31, 20:06   #3487
'Estelle'

Cytat:
Mnie mama tak zawsze mówiła,że szczypią i to bardzo boli Zaś koleżanka,że wchodzą do uszu, szczypią i później się nic nie słyszy
O, słyszałam o tym włażeniu do ucha, jak byłam dzieckiem i bardzo się tego bałam
Cytat:
No właśnie tego "rzucania" też nie rozumiem.

Skoro nie używa kosmetyków mineralnych to po co nawiązywała współpracę i zgodziła się, żeby firma wysłała jej kosmetyki?
Pewnie liczyła na full-wypaśną paczkę, 10 kolorów minimum, a do tego cała paleta bigów, no i kabuki, przecież nie miała
Napatrzyła sie pewnie na swatche innych firm mneralnych. Lime Crime czy Aromaleigh mają piękne, soczyste kolory

Po 'aferce' z Essencem aż się boję na bloga wchodzić
Ciekawe, co mogą mi zrobić
Na wszelki wypadek chyba sobie zrobię zapasową kopię

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

A jeszcze odnośnie tej lali z filmu, bo się pluje o kolory, albo o to, że ona nie używa w takiej formie, to moim zdaniem firma jeszcze lepiej zrobiła, że jej wysłała takie produkty, bo mogła poznać nową formułę i wzbogacić kolekcję o kolor, jakiego jeszcze nie ma Bo piąty niebieski cień... przecież nie będzie się wszystkimi naraz malować

No ale... panienka ma pretensje do całego świata...

Stary 2012-07-31, 20:11   #3488
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
O, słyszałam o tym włażeniu do ucha, jak byłam dzieckiem i bardzo się tego bałam

A jeszcze odnośnie tej lali z filmu, bo się pluje o kolory, albo o to, że ona nie używa w takiej formie, to moim zdaniem firma jeszcze lepiej zrobiła, że jej wysłała takie produkty, bo mogła poznać nową formułę i wzbogacić kolekcję o kolor, jakiego jeszcze nie ma Bo piąty niebieski cień... przecież nie będzie się wszystkimi naraz malować
Ja się tego dowiedziałam jakieś 2 lata temu i się bałam zasnąć

Też właśnie doszłam do tego wniosku- po to testuje,żeby sprawdzić nowości,a nie stare oklepane kosmetyki, których ciagle używa

Stary 2012-08-01, 04:30   #3489
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Z ekstraktami to trzeba uważać.
Właśnie dlatego, żem ja w tym kierunku nieszkolona, trochę obawiam się bełtania . Można sobie kuku zrobić .
Na stronie sklepu, przy opisach produktów, napisane jest właśnie miedzy innymi, żeby ten ekstrakt z bzu pod coś kłaść . Zamówiłam u nich też dwie maski z algami i mam zamiar właśnie pod nie położyć . Jakby co - kosmetyczka postawiona w stan gotowości . Byłam u niej ostatnio na zabiegu algami . Co tydzień chodziłabym, ale ... 200,00 zł. {tzn. cały zabieg - peeling, masaż, maska}.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Kasiu, masz butelkę z atomizerem?

Mam .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ogólnie chodzi o to, że ta filmowa jest z wykształcenia kosmetyczką, że robiła tipsy i makijaże w swoim salonie i najprościej rzecz biorąc nie były to prace wysokich lotów, a w sieci gwiazdorzy...
Przerost ego !
Powiem szczerą prawdę - ja w ogóle nie rozumiem tego zjawiska : filmiki na YouTube . Jakim trzeba być bezkrytycznym narcyzem, żeby coś takiego uprawiać . Nie rozumiem . Może to takie parcie, żeby celebrytą być . A tak w ogóle to i tego nowomodnego określenia "celebryta" też nie pojmuję . Kto to jest "celebryta" ? Co on celebruje ?

Cytat:
Kasia, ale mnie chodziło właśnie o sposób w jaki skrtytykowała i w ogóle o sposób wypowiedzi Nie, że skrytykowała, tylko w jaki sposób.

Z tym zgadzam się w całej rozciągłości . Chamowato to brzmi .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Nie oglądałam jej innych filmików . Ona tak zawsze gwiazdorzy ?

Cytat:
na szczęście nie ma u nas komarów
To masz szczęście . Co prawda u mnie komarów też nie ma {olejek goździkowy jak zwykle}, ale jestem od stóp do głów pożarta przez te małe muszki .

Cytat:
Dziś będę się farbować Zatęskniło mi się za starym rudym kolorem włosów

Mam nadzieję, że nie użyjesz jakiegoś chłamu ?!

Cytat:

Bo liczyła na większe profity. Przy takiej ilości wejść na te jej filmiki ...

Cytat:
A po co np. wizażowe dziewczyny tłuką się w tych wszystkich darmowych konkursach ? Byle tubka paskudy z Vichy, byle jakieś badziewie, a już pół Wizażu w "kliknij, proszę" .

Cytat:
W sumie poza nietrafionym kolorem to nic się nie dzieje
Moim zdaniem - jak już chcieli nawiązać współpracę, powinni uzgodnić .
Do jakości {trwałość} też miała zastrzeżenia .
Narobiła sobie koło pióra, bo jak to odsłuchają przedstawiciele innych firm, będą od niej dziesiątą ulicą uciekać .

Cytat:
Pewnie liczyła na full-wypaśną paczkę, 10 kolorów minimum, a do tego cała paleta bigów, no i kabuki, przecież nie miała
Otóż właśnie !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Po 'aferce' z Essencem aż się boję na bloga wchodzić
Ciekawe, co mogą mi zrobić
Aż tak na prawie autorskim nie znam się. Musiałabym rzucić okiem . Nawet nie pamiętam czy mam w domu jakieś publikacje na ten temat . Poszperam .
Przede wszystkim musiałabyś dokładnie przeczytać co jest napisane na tej stronie {?}, z której kopiowałaś zdjęcia i informacje . Coś Ci przysłali, palcem grożąc i kazali usunąć ? Jeśli tak, musieli podać podstawę prawną .

Skorków {szczypawek}nie bójcie się . Z tym włażeniem do ucha to legendy . A jak już wlezą { }, to na pogotowiu wyciągną .

Wczoraj skonsultowałam z kosmetyczką {na pedicure byłam} powód wałkowania się tego isanowego masła. Jej odpowiedź - brak peelingu . Ile w tym prawdy ? Nie wiem . Dzisiaj postaram się wypeelingować i posmarować, bo fajny to kosmetyk .

Miłego dnia

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ----------

Czytam temat o blogerkach i robię w majty ! Matko kochana !

Edytowane przez Heroldin
Czas edycji: 2012-08-01 o 04:58
Stary 2012-08-01, 10:05   #3490
'Estelle'

Cytat:
Właśnie dlatego, żem ja w tym kierunku nieszkolona, trochę obawiam się bełtania . Można sobie kuku zrobić .
Na stronie sklepu, przy opisach produktów, napisane jest właśnie miedzy innymi, żeby ten ekstrakt z bzu pod coś kłaść . Zamówiłam u nich też dwie maski z algami i mam zamiar właśnie pod nie położyć . Jakby co - kosmetyczka postawiona w stan gotowości . Byłam u niej ostatnio na zabiegu algami . Co tydzień chodziłabym, ale ... 200,00 zł. {tzn. cały zabieg - peeling, masaż, maska}.
Pod maseczkę jak najbardziej Pod kremy i inne takie też
Cytat:
Przerost ego !
Powiem szczerą prawdę - ja w ogóle nie rozumiem tego zjawiska : filmiki na YouTube . Jakim trzeba być bezkrytycznym narcyzem, żeby coś takiego uprawiać . Nie rozumiem . Może to takie parcie, żeby celebrytą być . A tak w ogóle to i tego nowomodnego określenia "celebryta" też nie pojmuję . Kto to jest "celebryta" ? Co on celebruje ?
On jest celebrowany

Co do filmików, fajnie jest, jak ktoś pokazuje coś ciekawego, techniki wykonania makijażu, instruktaże, to jest naprawdę pomocne. Ale niektóre produkcje typu haul albo ulubieńcy mnie denerwują. I o ile u niektórych wynika to z chęci podzielenia się wiedza, to inni chyba robią to właśnie dla sławy. Jakies niespełnione aktorskie ambicje
Cytat:
A po co np. wizażowe dziewczyny tłuką się w tych wszystkich darmowych konkursach ? Byle tubka paskudy z Vichy, byle jakieś badziewie, a już pół Wizażu w "kliknij, proszę" .
szczera prawda
Niby to tylko zabawa, a takie ciśnienie dziewczyny maję, że oesu..... Nawet specjalne kluby klikaczowe pozakładały, gdzie się uczestniczki codziennie meldują i klikają sobie wzajemnie. A jak jakiejś przez 2 czy 3 dni nie ma, to wylatuje z kółka wzajemnej adoracji, bo nieprzydatna Niby nie ma w tym nic niezgodnego z regulaminem, ale moim zdaniem to po prostu nieuczciwe.

Czasem i mi sie dostanie jakimś zbłąkanym PW z prosbą o głosy, np w konkursach na fejsie... Juz pomijając fakt, że niekoniecznie muszę mieć tam profil , co ludzieom we łbach się nie mieści, bo to teraz takie modne Oj, bywam wtedy bardzo niemiła
Cytat:
Moim zdaniem - jak już chcieli nawiązać współpracę, powinni uzgodnić .
Do jakości {trwałość} też miała zastrzeżenia .
Narobiła sobie koło pióra, bo jak to odsłuchają przedstawiciele innych firm, będą od niej dziesiątą ulicą uciekać .
No jakieś tam argumenty niby miała, ale moim zdaniem były takie trochę na siłę i juz koniecznie negatywne. Jak np. z tym cieniem. Aplikacja w kulce sie nie podoba, bo nie można dotrzeć do kącików. OK, rozumiem to, ale dla chcącego nic trudnego, można przecież pociągnąć po powiece pędzelkiem albo przesypać cień do słoiczka. Kolor sie nie podobał, ale to kwestia gustu. Mógł być np. bardzo trwały, dobrze się rozcierać, nie osypywać itp. Pominęła bardzo wiele aspektów, byle tylko wylać swoje frustracje.
I tak jak pisałam, dla mnie te argumenty, że "ona przecież nie używa" są z wzięte. Ja też wielu form kosmetyków nie używałam, co nie znaczy, że są złe
Cytat:
Aż tak na prawie autorskim nie znam się. Musiałabym rzucić okiem . Nawet nie pamiętam czy mam w domu jakieś publikacje na ten temat . Poszperam .
Przede wszystkim musiałabyś dokładnie przeczytać co jest napisane na tej stronie {?}, z której kopiowałaś zdjęcia i informacje . Coś Ci przysłali, palcem grożąc i kazali usunąć ? Jeśli tak, musieli podać podstawę prawną .

Sprawa ma się tak, że żadnej noty i odwołania do paragrafów nie ma.
Oni mi komentarz napisali, żebym się z nimi skontaktowała [nie mogą napisać bezpośrednio, bo nie podaję maila], bo chcą ze mną "poczatować" na temat zdjęć. Czyli chodzi o usunięcie tych, które im nie pasują. Nie pasują te, które pokazują nowe limitki jesienno zimowe. A same foty wypłynęły od nich.

Oni mają grono "wtyczek", które otrzymuje od nich informacje i produkty do testów. Taka współpraca. przy czym dziewczyny mają publikować je w okreslonym czasie. Często jednak albo nie dostają takiej info kiedy, albo swędzą je paluchy I potem wielka poruta i kasowanie postów, bo ich producent upomina, że za wcześnie
Te które są na blogu znalazłam po prostu w sieci, o czym nawet wspominam w notce [pochodzą z portalu vk.com]. Nie wiem, czy mają prawo ode mnie żądać usunięcia.

Jak znajdziesz chwilę, to daj znać, co wyczytałaś
Cytat:
Wczoraj skonsultowałam z kosmetyczką {na pedicure byłam} powód wałkowania się tego isanowego masła. Jej odpowiedź - brak peelingu . Ile w tym prawdy ? Nie wiem . Dzisiaj postaram się wypeelingować i posmarować, bo fajny to kosmetyk .

Miłego dnia
Moim zdaniem niekoniecznie brak peelingu. Niektóre kosmetyki po prostu tak mają. U mnie tak działają kremy Nuxe. Nieważne jak cienko nałożę, na jak bardzo wyszorowaną skórę, jak pociągnę potem paluchem, zawsze coś mi zejdzie.
Inne kosmetyki wałkują się od zbyt dużej ilości.
Czasem owszem, peeling pomaga. Może to być i u Ciebie. Skóra sucha, łuszczy się, więc pod wpływem tarcia i mazidła zbija się w wałeczki.
Ale jak peeling nie pomoże też nie bądź zdziwiona , widać takie masło.
Cytat:

Który? Ten o plotkach?

Stary 2012-08-01, 13:41   #3491
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
To masz szczęście . Co prawda u mnie komarów też nie ma {olejek goździkowy jak zwykle}, ale jestem od stóp do głów pożarta przez te małe muszki .

Mam nadzieję, że nie użyjesz jakiegoś chłamu ?!

Nie uzywałam nigdy,ale co roku się zbieram,żeby coś takiego wypróbować Jedynie co mnie denerwuje co wielkie osy/pszczoły/trzmiele, które latają koło kwiatków sąsiadki i muszą wpaść do nas do mieszkania Ale już niedługo

Joanna szamponetka, efekt średni,więc czekam na zmycie

Dokładnie, też bym doszła do takiego wniosku gdybym prowadziła firmę

Stary 2012-08-01, 22:04   #3492
'Estelle'

Co tak cicho siedzOm i obijajOM się???

Tak, wiem Aga, posta pisają a nawet pisajOM

Stary 2012-08-01, 22:07   #3493
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Nie oglądałam jej innych filmików . Ona tak zawsze gwiazdorzy ?
Ten sobie obejrzyj
http://www.youtube.com/watch?v=4-maT6-mUmg
Ilość zdrobnień mnie powaliła, zwłaszcza "kolczyczki"

Cytat:
Od tak dawna mam w planach zakup tego olejku i cały czas zapominam

Cytat:
Fakt, też mnie to rozwala.

Cytat:
Też czytam

Cytat:
Czasem i mi sie dostanie jakimś zbłąkanym PW z prosbą o głosy, np w konkursach na fejsie... Juz pomijając fakt, że niekoniecznie muszę mieć tam profil , co ludzieom we łbach się nie mieści, bo to teraz takie modne Oj, bywam wtedy bardzo niemiła
Ja też jestem niemiła, bo takie PW od razu zgłaszam

Cytat:
Te które są na blogu znalazłam po prostu w sieci, o czym nawet wspominam w notce [pochodzą z portalu vk.com]. Nie wiem, czy mają prawo ode mnie żądać usunięcia.
A czy fotki są nadal na tym portalu, na którym je znalazłaś?

Cytat:
Joanna szamponetka, efekt średni,więc czekam na zmycie
Jakieś poka poka by się przydało

A propos blogu Kamili - ma takie autfity jakie ma, ja bym się tak w życiu nie ubrała, ale krytykować jej za to nie będę, niech się ubiera jak chce. Jedyne co mogłabym jej zarzucić to zbyt dużo takich samych, niekoniecznie udanych, zdjęć

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Co tak cicho siedzOm i obijajOM się???

Tak, wiem Aga, posta pisają a nawet pisajOM
Skąd wiedziałaś?
Stary 2012-08-01, 23:19   #3494
'Estelle'

Cytat:
Ja też jestem niemiła, bo takie PW od razu zgłaszam
Ja idę o krok dalej. Zaglądam w link i jeśli jest to np. konkurs na fejsie i prośba o głosy na zdjęcie, to szczerze wygarniam lasce, co o takim zdjęciu myślę
Cytat:
A czy fotki są nadal na tym portalu, na którym je znalazłaś?
A nie wiem nawet
Cytat:
A propos blogu Kamili - ma takie autfity jakie ma, ja bym się tak w życiu nie ubrała, ale krytykować jej za to nie będę, niech się ubiera jak chce. Jedyne co mogłabym jej zarzucić to zbyt dużo takich samych, niekoniecznie udanych, zdjęć
W sumie prawda
Stylu bloggerek uznawanych za znawczynie też nie zawsze czaję i niekoniecznie bym się tak ubrała.
Ale zdjęcia K. faktycznie są niezbyt estetyczne.
Ale każdy robi jak umie
Moje blogowe też odstają od poziomu
Cytat:
Skąd wiedziałaś?
Widziałam na pasku

Nie wiem, czy oglądałyście wczoraj wiadomości o tym wybuchu w Lublinie. Co blisko mnie, codziennie tamtędy przejeżdżam.

Stary 2012-08-02, 02:59   #3495
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
On jest celebrowany
Aaaaaa, to już rozumiem .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Nawet specjalne kluby klikaczowe pozakładały, gdzie się uczestniczki codziennie meldują i klikają sobie wzajemnie.

Cytat:
Napisane przez Estelle
I tak jak pisałam, dla mnie te argumenty, że "ona przecież nie używa" są z wzięte. Ja też wielu form kosmetyków nie używałam, co nie znaczy, że są złe
Mnie się wydaje, że sedno sprawy tkwi w tym {jak pisałaś}, że spodziewała się większej gabarytowo paczki, a tu tylko trzy, cztery sztuki . To się dziewczę rozsierdziło .

Pogrzebałam w prawie autorskim i doszłam do wniosku, że nic nie wiem . Jego przepisy są tak sformułowane, że można je interpretować na rożne sposoby . Prawnicy, siedzący w tym temacie, sami nie są w stanie podać jednoznacznej interpretacji .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Oni mi komentarz napisali, żebym się z nimi skontaktowała [nie mogą napisać bezpośrednio, bo nie podaję maila], bo chcą ze mną "poczatować" na temat zdjęć. Czyli chodzi o usunięcie tych, które im nie pasują. Nie pasują te, które pokazują nowe limitki jesienno zimowe. A same foty wypłynęły od nich.
Czy mają prawo tego żądać ? Ja kłóciłabym się . Twój blog nie jest jeszcze blogiem komercyjnym . Stanie się taki, jak zamieścisz chociaż jedną reklamę. Jednak z drugiej strony - opublikowanie zdjęć na blogu dostępnym publicznie można podciągnąć pod "wykorzystanie". Już nie jest wyłącznie do użytku osobistego, a staje się publikacją . I w takiej sytuacji - łup, prawo autorskie . Ale Prawo autorskie przewiduje coś takiego, jak "prawo cytatu" : art. 34. Prawa autorskiego stanowi :
Można korzystać z utworów w granicach dozwolonego użytku pod warunkiem wymienienia imienia i nazwiska twórcy oraz źródła. Podanie twórcy i źródła powinno uwzględniać istniejące możliwości. Twórcy nie przysługuje prawo do wynagrodzenia, chyba że ustawa stanowi inaczej. W przypisach podane jest, że wystarczy adres strony, z której ściągnięto zdjęcie . Ale - wszystko zależy od licencji, na podstawie której opublikowane zostały zdjęcia np. w internecie .
Ale - Art. 35. stanowi : Dozwolony użytek nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy. A takim "godzeniem" może być publikacja zdjęć w miejscu i czasie, na które autor/właściciel nie wyraził zgody .
Nie można bez zgody autora/właściciela publikować zdjęć, które są "utworem" .
Art. 1 ust. 1 prawa autorskiego stanowi : Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór). Nie ustalono jednak jednoznacznej definicji "utworu". W rozumieniu treści tego artykułu ustawy przyjmuje się, że utwór powinien charakteryzować się następującymi właściwościami : stanowić przejaw działalności twórczej i mieć indywidualny charakter. Jakby się uprzeć, te zdjęcia spełniają te warunki - np. "stylizacja" {ustawienie} produktów .
No i gdy zdjęcia zawierają treści indywidualne np. LOGO, nazwę własną, wówczas to bez żadnych "ale" mają zastosowanie przepisy prawa autorskiego .

Reasumując - wesoło nie jest . Jeśli tego zażądają, ja usunęłabym, bo nijak z takim molochem walczyć . Są w prawie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Zależy na jakiej licencji ten portal pracuje . Jeśli np. na creative commons, to można zamieszczać jedynie pod warunkiem podania źródła . Jeśli - na innej, zgoda właściciela jest konieczna .

A przy okazji wpadło mi do głowy, że za publikowanie np. tu na Wizażu gazetek reklamowych ze sklepów też można nieźle oberwać . Z tym, że im zależy na reklamie {bezpłatnej} i przymykają oko.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Który? Ten o plotkach?

Cytat:
Tak, wiem Aga, posta pisają

Cytat:
A propos blogu Kamili - ma takie autfity jakie ma, ja bym się tak w życiu nie ubrała, ale krytykować jej za to nie będę, niech się ubiera jak chce.
Z wielką przykrością muszę przyznać, że mam inne zdanie . Dziewczę {notabene - nieposiadające w domu lustra} wystawia się na widok publiczny, na ogólnodostępnym blogu. Tym samym godzi się na rożnego typu komentarze . Amen .

Cytat:
Nie wiem, czy oglądałyście wczoraj wiadomości o tym wybuchu w Lublinie. Co blisko mnie, codziennie tamtędy przejeżdżam.
Nie. Opowiadaj !

Miłego dnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 12:28   #3496
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś poka poka by się przydało
Jak uda mi się zrobić jakieś normalne zdjęcie to wrzucę

Stary 2012-08-02, 12:58   #3497
'Estelle'

Cytat:
Pogrzebałam w prawie autorskim i doszłam do wniosku, że nic nie wiem . Jego przepisy są tak sformułowane, że można je interpretować na rożne sposoby . Prawnicy, siedzący w tym temacie, sami nie są w stanie podać jednoznacznej interpretacji .

Czy mają prawo tego żądać ? Ja kłóciłabym się . Twój blog nie jest jeszcze blogiem komercyjnym . Stanie się taki, jak zamieścisz chociaż jedną reklamę. Jednak z drugiej strony - opublikowanie zdjęć na blogu dostępnym publicznie można podciągnąć pod "wykorzystanie". Już nie jest wyłącznie do użytku osobistego, a staje się publikacją . I w takiej sytuacji - łup, prawo autorskie . Ale Prawo autorskie przewiduje coś takiego, jak "prawo cytatu" : art. 34. Prawa autorskiego stanowi :
Można korzystać z utworów w granicach dozwolonego użytku pod warunkiem wymienienia imienia i nazwiska twórcy oraz źródła. Podanie twórcy i źródła powinno uwzględniać istniejące możliwości. Twórcy nie przysługuje prawo do wynagrodzenia, chyba że ustawa stanowi inaczej. W przypisach podane jest, że wystarczy adres strony, z której ściągnięto zdjęcie . Ale - wszystko zależy od licencji, na podstawie której opublikowane zostały zdjęcia np. w internecie .
Ale - Art. 35. stanowi : Dozwolony użytek nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy. A takim "godzeniem" może być publikacja zdjęć w miejscu i czasie, na które autor/właściciel nie wyraził zgody .
Nie można bez zgody autora/właściciela publikować zdjęć, które są "utworem" .
Art. 1 ust. 1 prawa autorskiego stanowi : Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór). Nie ustalono jednak jednoznacznej definicji "utworu". W rozumieniu treści tego artykułu ustawy przyjmuje się, że utwór powinien charakteryzować się następującymi właściwościami : stanowić przejaw działalności twórczej i mieć indywidualny charakter. Jakby się uprzeć, te zdjęcia spełniają te warunki - np. "stylizacja" {ustawienie} produktów .
No i gdy zdjęcia zawierają treści indywidualne np. LOGO, nazwę własną, wówczas to bez żadnych "ale" mają zastosowanie przepisy prawa autorskiego .

Reasumując - wesoło nie jest . Jeśli tego zażądają, ja usunęłabym, bo nijak z takim molochem walczyć . Są w prawie .

Zależy na jakiej licencji ten portal pracuje . Jeśli np. na creative commons, to można zamieszczać jedynie pod warunkiem podania źródła . Jeśli - na innej, zgoda właściciela jest konieczna .

A przy okazji wpadło mi do głowy, że za publikowanie np. tu na Wizażu gazetek reklamowych ze sklepów też można nieźle oberwać . Z tym, że im zależy na reklamie {bezpłatnej} i przymykają oko.
Dzięki
W sumie ostatecznie nie wiadomo tak do końca, ale chyba pochowam te posty. Kto chciał zobaczyć, ten zobaczył, to było miesiąc temu. Chociaż teraz widzę, że mi spory ruch generuje tamta notatka.
No i na razie nie mają jak się do mnie dobrać, ale wiadomo, jak się uprą...

Cytat:
Z wielką przykrością muszę przyznać, że mam inne zdanie . Dziewczę {notabene - nieposiadające w domu lustra} wystawia się na widok publiczny, na ogólnodostępnym blogu. Tym samym godzi się na rożnego typu komentarze . Amen .
Nie godzi się
Na blogu zablokowane
Ale wiem o co chodzi

Cytat:
Nie. Opowiadaj !

Miłego dnia
Ano wracam sobie we wtorek z roboty, przejeżdżam koło pasażu handlowego, a tam jakieś wozy transmisyjne i mnóstwo policji, teren ogrodzony taśmą.
Zajeżdżam do domu, a tam mi niania i Yao opowiadają, że słyszały ogromny huk, coś niesamowitego.
A to facet się w sklepie wysadził. Odkręcił 4 butle z gazem. Był podejrzany o zamordowanie żony, znaleziono ją dzień wcześniej ze śladami uduszenia. Policja chciała go przesłuchać wstępnie, a on zabarykadował się. Zarządzono ewakuację pobliskich budynków. Wysadził się zanim dojechali negocjatorzy.
Ale przeżył, poparzenie 80% ciała i drogi oddechowe.

Stary 2012-08-02, 13:07   #3498
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przeżył, poparzenie 80% ciała i drogi oddechowe.
To co się teraz dzieje mnie przeraża A gość niech teraz cierpi :|

Stary 2012-08-02, 13:55   #3499
'Estelle'

Cytat:
To co się teraz dzieje mnie przeraża A gość niech teraz cierpi :|
Mnie niestety też.
Tak sobie jeszcze pomyślałam, że chyba wybrał najgorzej jak mógł. A wcale nie miał źle, z tego co napisali w gazetach - miał kawałek kamienicy, parter wynajmowali pod działalność, kilka interesów otwartych...

Ta żona chciała od niego odejść, więc po pierwsze - niechby odeszła, kijek z tym.
Skoro juz zrobił co zrobił - mógł odpowiadać za zabójstwo w afekcie.

A tak swoim działaniem naraził siebie, funkcjonariuszy [jeden w stanie ciężkim], spowodował straty materialne na swoją rzecz a do tego całe zachowanie jest niczym innym, jak przyznaniem się do winy plus cała premedytacja tego postępowania... Dołożył sobie tylko paragrafów do wyroku. Nie mówiąc już o tak zwyczajnej kwestii jak utrata zdrowia.
I narażenie dzieci na utratę rodziców

Stary 2012-08-02, 14:08   #3500
ImmortalLover
Zakorzenienie

A jeszcze pewnie skończy się na tym,że uznają go za psychicznie chorego i nie pójdzie siedzieć

Stary 2012-08-02, 20:31   #3501
'Estelle'

Cytat:
A jeszcze pewnie skończy się na tym,że uznają go za psychicznie chorego i nie pójdzie siedzieć
Eee, tym razem chyba nie. Zbyt wiele przemyślanych działań i premedytacji w tym było.

Stary 2012-08-02, 22:31   #3502
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja idę o krok dalej. Zaglądam w link i jeśli jest to np. konkurs na fejsie i prośba o głosy na zdjęcie, to szczerze wygarniam lasce, co o takim zdjęciu myślę
A trafiłaś kiedyś na takie, które było fajne?

Cytat:
Widziałam na pasku
Szpiegula

Cytat:
Widziałam we wtorek w wiadomościach i od razu pomyślałam o Tobie.
Przypomniało mi się też morderstwo w moim mieście kilka lat temu - ktoś zastrzelił radnego i zarazem właściciela kantoru.

Cytat:
Ale niech się skupią na komentowaniu ałtfitów, a nie tego, że jest brzydka czy że ma braki w uzębieniu

Cytat:
Nie godzi się
Na blogu zablokowane
Ale wiem o co chodzi
Kiedyś chyba miała dostępne (na tym poprzednim blogu), ale ludzie za bardzo po niej jechali.

Mam wrażenie, że po tym mydle ilość pryszczy na moim czole jest zdecydowanie mniejsza
Stary 2012-08-03, 03:49   #3503
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Jak uda mi się zrobić jakieś normalne zdjęcie to wrzucę
Byle szybko !

Cytat:
No i na razie nie mają jak się do mnie dobrać, ale wiadomo, jak się uprą...
Ano właśnie . Mogą . Są w prawie .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ale wiem o co chodzi

Powinnam napisać : musi zdawać sobie sprawę, że będzie narażona na różnego typu komentarze .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ano wracam sobie we wtorek z roboty, przejeżdżam koło pasażu handlowego, a tam jakieś wozy transmisyjne i mnóstwo policji, teren ogrodzony taśmą.
Ło matko kochana !

Cytat:
Ale niech się skupią na komentowaniu ałtfitów, a nie tego, że jest brzydka czy że ma braki w uzębieniu

I z tym się nie zgodzę . Chociażby trochę samokrytycyzmu czasem życie ratuję . A jaki ona ma ałtfity ? Żeby chociaż ubrać się umiała. Toż te jej stylizacje o pomstę do nieba wołają . I tu nie wchodzi w grę sprawa gustu . A i temat w założeniu ma charakter prześmiewczy . A ona powinna być szczęśliwa, bo tylu wejść to nigdy nie miała. Tylko, że skutkiem ubocznym tej sławy jest to, iż cała Polska z niej się śmieje .

Cytat:
Kiedyś chyba miała dostępne (na tym poprzednim blogu), ale ludzie za bardzo po niej jechali.

No i każdy normalny człowiek wnioski wyciągnąłby.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Mam wrażenie, że po tym mydle ilość pryszczy na moim czole jest zdecydowanie mniejsza
Zbieram się, bo za taksówkarza robię. Sąsiad wczoraj pooopłynął .

Miłego dnia

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 05:56   #3504
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
I z tym się nie zgodzę . Chociażby trochę samokrytycyzmu czasem życie ratuję . A jaki ona ma ałtfity ? Żeby chociaż ubrać się umiała. Toż te jej stylizacje o pomstę do nieba wołają . I tu nie wchodzi w grę sprawa gustu . A i temat w założeniu ma charakter prześmiewczy . A ona powinna być szczęśliwa, bo tylu wejść to nigdy nie miała. Tylko, że skutkiem ubocznym tej sławy jest to, iż cała Polska z niej się śmieje .
No właśnie dlatego napisałam "ałtfity" - tak z przymrużeniem oka miało być, bo na temat jej "stylizacji" mam takie samo zdanie jak Ty
Chociaż jak oglądam czasami zdjęcia "wielkich" blogerek to też bym się tak w życiu nie ubrała

Cytat:
No i każdy normalny człowiek wnioski wyciągnąłby.
Zgadzam się Ale może dla niej ważniejsza jest "sława" i ciuchy za darmo

Cytat:
No nie, znowu?? Kasia, masz zdecydowanie zbyt miękkie serducho
Stary 2012-08-03, 10:39   #3505
'Estelle'

Cytat:
A trafiłaś kiedyś na takie, które było fajne?

Jak na razie nie widziałam

Kiedyś dostałam też zaproszenie do fanpejdża na fejsie, i był całkiem niczego sobie, ale nie skorzystałam, pewnie jakaś kolejna farma.

Czekaj, czeka, przypomnij mi - jakie mydło? Zrobiłaś w końcu zakupy w Lawendowej?
Cytat:
Ło matko kochana !
Noooo....
Kiedyś w bloku obok mnie złapali też jakiegoś gwałciciela.
Cytat:

No niestety, samokrytycyzmu brak.
Najważniejsze [dla niej], że jest sławna i na tym polu może sie równać z prawdziwymi szafiarami zawsze może powiedzieć, że jest oryginalna, ma własny styl i nikogo nie kopiuje , taka outsiderka
Cytat:

Miłego dnia
Kaaaaaaaasiaaaaaa

BTW. Kremiszcza daj do lodówki. Sa niby zakonserwowane, ale lepiej jednak w chłodnym trzymać. Gdyby wystąpiło rozwarstwienie, to sie nie przejmuj, krem nie jest zepsuty. Po prostu mocznika dobrze nie ustabilizowałam i dlatego.

Odżywka do włosów też do lodówki. Nie wiem ile wytrzyma, mimo, że z konserwantem. Mazidła na wodzie bywają kapryśne.

Cytat:
No właśnie dlatego napisałam "ałtfity" - tak z przymrużeniem oka miało być, bo na temat jej "stylizacji" mam takie samo zdanie jak Ty
Chociaż jak oglądam czasami zdjęcia "wielkich" blogerek to też bym się tak w życiu nie ubrała

Słynne smokingowe spodnie a'la dresy adidasa

Stary 2012-08-03, 13:39   #3506
ImmortalLover
Zakorzenienie

Podeślecie mi linka tej dziewczyny?

Stary 2012-08-03, 18:40   #3507
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Czekaj, czeka, przypomnij mi - jakie mydło? Zrobiłaś w końcu zakupy w Lawendowej?[/COLOR]
Nie, jeszcze nie. Na razie myję tym przywiezionym z Grunwaldu - nie pamiętam co dokładnie w nim jest, ale ma zatopione jakieś zioła - na pewno nagietek i tymianek. I jakieś olejki ma, między innymi chyba laurowy.
Do Lawendowej i Tuli cały czas się przymierzam

Cytat:
Podeślecie mi linka tej dziewczyny?
Chodzi Ci o K.? Jeśli tak to masz http://newlifewithfashion.blogspot.com/

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 19:45   #3508
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi Ci o K.? Jeśli tak to masz
Dzięki Tak myślałam,że to ona

Stary 2012-08-03, 20:26   #3509
Finlora
Zakorzenienie

Zapomniałam zupełnie o tych biedronkowych promocjach, dopiero dzisiaj mi się przypomniało
Płynów Bielendy już praktycznie nie było, zostało tylko kilka oliwkowych.
Kupiłam tylko róż Bell i pomadkę bezbarwną.
I cukier trzcinowy kupiłam na spróbowanie - drogie cholerstwo
Zastanawiam się jeszcze, bo jest pierwsza część Trylogii Czarnego Maga za 15 zł.
Stary 2012-08-03, 20:55   #3510
'Estelle'

Cytat:
Nie, jeszcze nie. Na razie myję tym przywiezionym z Grunwaldu - nie pamiętam co dokładnie w nim jest, ale ma zatopione jakieś zioła - na pewno nagietek i tymianek. I jakieś olejki ma, między innymi chyba laurowy.
Do Lawendowej i Tuli cały czas się przymierzam

Chodzi Ci o K.? Jeśli tak to masz http://newlifewithfashion.blogspot.com/
Aaaa, zupełnie zapomniałam o tym grunwaldzkim

Jutro mam rodzinny zjazd

Właśnie zrobiłam podsumowanie zużyć zeszłego miesiąca i porażka... prawie nic nie ubyło
Albo ja przesadnie oszczędzam, albo one naprawdę strasznie wydajne

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości