Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 22:07   #691
Callitus
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a któraś się porywa na Bieg Solidarności we Wrocławiu we wrześniu? Wiem, że jeszcze wcześnie i zaledwie pięć kilosków, ale może któraś już wie, że będzie (albo chce być ?
Pamiętam, że w zeszłym roku byl we Wrocławiu organizowany bieg na 10 km, ale nie ma go już A szkoda, bo raczej na ten chciałam się zapisać
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 22:15   #692
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
o łaaaał dla mnie to totalna abstrakcja długo biegasz, że takie dystanse pokonujesz?
biegam od roku, ale myślę, że mogłabym już pokonywać większe dystanse, tyle że nie czuję na razie takiej potrzeby. myślę, że półmaraton by zrobiła w razie konieczności

no i dziewczyny - stało się. dzisiaj miałam swój pierwszy upadek. jakoś na 8 km. dwa wystające z ziemi pręty, nieznana okolica i prawie ciemność.. stukłam lewe kolano, ale dobiegłam do domu - wyszło 10,3km. myślę, że adrenalina podziałała, bo teraz ledwo chodzę mam nadzieję, że w do kolejnego treningu się polepszy.
Stary 2012-08-01, 22:15   #693
barbarossan
Rozeznanie

ŻYJĘ Przebiegłam, równe 10 km 347 metrów w 71 minut, i to biegnąc kilometr pod górę, i później po kładce która ma z jednej strony 69 schodów ( wiem bo liczyłam) i tak samo z drugiej może to bez szału ale dla mnie

do tego 10 minut podskoków, pajaców, i rozciągania, idę sie wykąpać

zamykam kolekcję półmaratonów czas na ...
barbarossan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 22:21   #694
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
biegam od roku, ale myślę, że mogłabym już pokonywać większe dystanse, tyle że nie czuję na razie takiej potrzeby. myślę, że półmaraton by zrobiła w razie konieczności

no i dziewczyny - stało się. dzisiaj miałam swój pierwszy upadek. jakoś na 8 km. dwa wystające z ziemi pręty, nieznana okolica i prawie ciemność.. stukłam lewe kolano, ale dobiegłam do domu - wyszło 10,3km. myślę, że adrenalina podziałała, bo teraz ledwo chodzę mam nadzieję, że w do kolejnego treningu się polepszy.
kolano lodem okładaj

po 20 niestety już się ściemnia, ja dziś kołka przed lasem kręciłam po piachu do środka bałam się wbiegać.Dziś już 40 minut, zobaczymy co na to kolano
Stary 2012-08-01, 22:23   #695
gohs
Zakorzenienie

Ja melduję dzisiaj malutkie 3,6km w tempie 7:00 A i tak przyspieszyłam w porównaniu z ostatnim treningiem
Stary 2012-08-01, 23:34   #696
karton
Zakorzenienie

Witam

Od zawsze marzę o tym by się wreszcie przemóc, przejść przez ciężkie początki i zacząć biegać na dobre... i mam nadzieję, że w tym roku nareszcie mi się to uda

Mogę Was zapytać o opinię o tych butach?
http://moda.allegro.pl/buty-do-biega...517192213.html

Zależy mi na czymś na początek, bo nawet nie mam w czym zacząć
Stary 2012-08-01, 23:36   #697
kama150
Zadomowienie

Dziewczyny uważajcie na bieganie w lesie. Teraz w mojej okolicy złapali starszego pana który lubił młode dziewczyny które chodziły same do lasu. Chyba zrezygnuje na jakiś czas z biegów po lesie...
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 00:20   #698
barbarossan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kama150 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uważajcie na bieganie w lesie. Teraz w mojej okolicy złapali starszego pana który lubił młode dziewczyny które chodziły same do lasu. Chyba zrezygnuje na jakiś czas z biegów po lesie...
eh, ja przebiegam zawsze taką leśną drogą ponad 2 km, ale niedaleko jest policja to pocieszam się że tutaj nie sprawdza się powiedzenie "najciemniej pod latarnią" chociaż 3 miesiące temu, wracałam o 22 z centrum miasta ( a mieszkam w 40 tys. miescie ) więc to nie daleko, i szłam głowną drogą i zaczęło mnie śledzić jakis 4 małoatów, którzy wcześniej chcieli mnie i moje 2 kolezanki przestraszyć pod blokiem, wbiegli szarpneli mnie za reke i uciekli a pozniej szli za mna 3 km(!) myślałam że umre ze strachu, a mój tż nie mógł po mnie przyjechać bo pił piwo , zresztą moja zasadą jest że nie biegam po 22 bo niestety ale u mnie po drodze chodzą lisy, sarny i tak nieciekawie sie z nimi spotkać raz przed takim zwiewałam,bo nie wiedzialam co z sobą zrobic

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Witam

Od zawsze marzę o tym by się wreszcie przemóc, przejść przez ciężkie początki i zacząć biegać na dobre... i mam nadzieję, że w tym roku nareszcie mi się to uda

powiem CI tak jeśli na sam początek to OK!, ja mam sama swoje jakieś nike running kupione 4 lata temu na wycieczcce we Lwowie, wiec w ich "NIKE" wątpie, ale nie narzekam, fajnie się biega
miałam przez chwile Nike co modelowały łhttp://outletstore.pl/images/354484-041_13567b.jpg pośladki przy bieganiu i fajnie leciutko się w nich biegało ale kosztowały 230 zł. i nie były moje a współlokatorki
jeśli masz więcej kasy 150-200 to radzę iść to sklepu sportowego jeśli nie to narazie kupić takie, ale wraz ze wzrostem km kupic lepsze

zamykam kolekcję półmaratonów czas na ...

Edytowane przez barbarossan
Czas edycji: 2012-08-02 o 00:23
barbarossan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 07:57   #699
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Pamiętam, że w zeszłym roku byl we Wrocławiu organizowany bieg na 10 km, ale nie ma go już A szkoda, bo raczej na ten chciałam się zapisać
Dyszka to dla mnie za dużo na razie. Część musiałabym przejść, a resztę doczołgać się

Cytat:
Witam

Ja je mam i bardzo sobie chwalę. Moja noga po raz pierwszy po włożeniu buta stwierdziła "aaaahhh" Ale cena poraża. W Decathlonie są za 59zł, nie masz Decathlonu w pobliżu może?

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:07   #700
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez kama150 Pokaż wiadomość
dobrze że już młoda nie jestem

A tak serio to mój lasek jest czesto odwiedzny przez innych ludzi wzdłuż jednego boku są ogródki działkowe,z drugiej strony ulica,niedaleko osiedle mieszkalne.W dzień się nie boje,ale wieczorem wydaje się straszny Z lasu nie zrezygnuje,szkoda mi stawów na asfalt

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2012-08-02 o 09:08
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:39   #701
Paula_95
Wtajemniczenie

Około 3 km. Więcej nie zrobię.
Czuję się taka...nieproduktywna. Istnieje takie słowo?

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:20   #702
DeeTee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość

No to malutko ważysz, i super, że waga stała A Ty chciałabyś mniej? Oo
Nie chcę ważyć mniej ćwiczę i biegam dla zdrowia Był nawet taki czas, że starałam się przybrać na wadze, ale na próżno.
DeeTee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:59   #703
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
hej Dziewczyny
dołączam do biegających zaczynam od saaaamiutkiego początku. startuję z tym planem: http://bieganie.pl/index.php?cat=6&id=81&show=1. mam nadzieję, że nie skończy się jak zawsze, czyli na niczym liczę na motywację, płynącą z tego wątku w moją stronę
Witaj Kochana! Świetnie, że postanowiłaś biegac oczywiście będziemy Cię wspierac i motywowac Plan treningowy, który wybrałaś jest bardzo fajny, 4 treningi w tygodniu, więc troszkę dyscypliny to wymaga, ale na pewno dasz radę taka drobna sugestia z mojej strony (bo piszesz "mam nadzieję, że nie skończy się to jak zawsze, czyli na niczym"): nawet jeśli jednego dnia nie uda Ci się pobiegac, nie przejmuj się i nie trzymaj kurczowo tego planu.... lepsze są nawet 2-3 treningi w tygodniu niż ich całkowity brak, radośc z tego, że biegasz niż niezadowolenie z tego, że "nie realizujesz planu". Pamiętaj: I TAK ZMIERZASZ W DOBRYM KIERUNKU! Powiem tak: jedno odpuszczenie treningu, a nawet dwa czy trzy, niczego nie przekreśla i o niczym nie decyduje... każdy jeden trening jest lepszy niż żaden Ze mną to było kiedyś tak, że np. planowałam dietę, planowałam jadłospis, planowałam treningi..... i wiesz co, nic z tego nie wychodziło. Taki "plan" (czy to diety czy sportowy) zawsze mnie przytłaczał... czułam, że coś muszę, a jak raz nie wyjdzie, to już klapa, porzucam.... trzeba zacząc od poczatku.... otóż, nic nie trzeba No bo po co się zamartwiac, że coś nam nie wychodzi sport jest po to, żeby się nim cieszyc, to sport jest dla nas, a nie my dla sportu.... a jak zaczną przychodzic efekty i zobaczysz (może po miesiącu, a może po trzech) jak Twoje ciało się zmienia, jak poprawia się cera, jak endorfiny Cię rozpogadzają, to sama będziesz chciała więcej i więcej. Uwierz mi też kiedyś mówiłam "bieganie zabija", nie potrafiłam pokonac 1 kilometra i chodziłam nadąsana jak osa a teraz, jak nałogowiec...... tak więc: witaj wśród biegaczy!!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość
No to idę biegać ! mój tż, powiedział że on po swoim treningu pada na ryj, yh, ma własną siłownie, i basen narzeka mi jeszcze:/ muszę isć sama, a sama nie lubie bo... czuje spojrzenia innych osób na sobie
Mój TŻ z kolei nie lubi biegac, bo "robi masę" i bieganie nie jest na to zbyt dobre.... kolizja priorytetów, bo ja tam uważam, że bieganie jest dobre na wszystko Ale sama też nie lubię, zwłaszcza w zimie

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość
ŻYJĘ Przebiegłam, równe 10 km 347 metrów w 71 minut, i to biegnąc kilometr pod górę (......) idę sie wykąpać
Uwielbiam ten moment po treningu - spocona, ściorana, zmęczona...... i po prysznicu myślę sobie patrząc w lustro "NICE WORKOUT!" czulę się jak Rocky Balboa

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Witam

Witaj Początki bywają trudne, sama to wiem, zaczynałam, porzucałam, zaczynałam, kończyłam i tak w kółko.... pamietaj: każdy z nas zaczynał kiedyś od małego dystansu, od 1 km, nie od razu Rzym zbudowano trzeba to przeczekac, robic swoje i później już "idzie", samo z siebie i naturalnie doczekac tego momentu = bezcenne, na pewno warto!! Nie poddawac się, tylko iśc mimo przeciwności do przodu, nie narzekac, ubrac się, sznurowac buty i heja..... Bo pamiętaj: Komu sił nie starcza, ten ginie w połowie drogi

Co do butów, pewnie, na początek będą ok (zwłaszcza, że pewnie zaczniesz od marszobiegów), później możesz poszukac czegoś odpowiedniejszego, zobaczysz czy wolisz większą czy mniejszą amortyzację, a może pokochasz bieganie naturalne i przywdziejesz 5-palczaki

Powodzenia! Trzymam kciuki
Stary 2012-08-02, 13:04   #704
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Witam

ja biegałam 8 m-cy w Kalenji Ekiden 75. na początek są ok - lekkie, niedrogie, wygodne. ale tylko na krótkie dystanse. takie moje odczucie. pamiętaj kupić cm większe niż nosisz na co dzień.
Stary 2012-08-02, 13:10   #705
karton
Zakorzenienie

barbarorossan, madia, dum - dziękuję bardzo za opinie i rady, a madii dodatkowo za cynk Decathlonowy wybiorę się, może kupię jeszcze przy okazji jakąś fajną koszulkę

Teoretycznie mogę sobie pozwolić na droższe buty ale takie tańsze wydają mi się najrozsądniejszą opcją na początek (skoro mówicie, że złe nie są)... Spróbuję, zobaczę czy złapię bakcyla i wtedy zainwestuję w coś porządnego, tak jak pisze dum - już typowo przystosowanego do moich indywidualnych potrzeb

Dum, muszę Ci powiedzieć, że jesteś wspaniała I taka... pozytywna
Przeczytałam Twoją wiadomość skierowaną do almondfairy i sama się do siebie uśmiecham a później ta do mnie! Dziękuję bardzo

Najbardziej marzy mi się uzależnienie od biegania, dojście do momentu gdy sport stanie się wielką przyjemnością, gdy sama z siebie będę chciała - a nie się zmuszała

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
ja biegałam 8 m-cy w Kalenji Ekiden 75. na początek są ok - lekkie, niedrogie, wygodne. ale tylko na krótkie dystanse. takie moje odczucie. pamiętaj kupić cm większe niż nosisz na co dzień.
O, super Ok, dziękuję bardzo!
Stary 2012-08-02, 13:29   #706
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
Witaj Kochana! Świetnie, że postanowiłaś biegac oczywiście będziemy Cię wspierac i motywowac Plan treningowy, który wybrałaś jest bardzo fajny, 4 treningi w tygodniu, więc troszkę dyscypliny to wymaga, ale na pewno dasz radę taka drobna sugestia z mojej strony (bo piszesz "mam nadzieję, że nie skończy się to jak zawsze, czyli na niczym"): nawet jeśli jednego dnia nie uda Ci się pobiegac, nie przejmuj się i nie trzymaj kurczowo tego planu.... lepsze są nawet 2-3 treningi w tygodniu niż ich całkowity brak, radośc z tego, że biegasz niż niezadowolenie z tego, że "nie realizujesz planu". Pamiętaj: I TAK ZMIERZASZ W DOBRYM KIERUNKU! Powiem tak: jedno odpuszczenie treningu, a nawet dwa czy trzy, niczego nie przekreśla i o niczym nie decyduje... każdy jeden trening jest lepszy niż żaden Ze mną to było kiedyś tak, że np. planowałam dietę, planowałam jadłospis, planowałam treningi..... i wiesz co, nic z tego nie wychodziło. Taki "plan" (czy to diety czy sportowy) zawsze mnie przytłaczał... czułam, że coś muszę, a jak raz nie wyjdzie, to już klapa, porzucam.... trzeba zacząc od poczatku.... otóż, nic nie trzeba No bo po co się zamartwiac, że coś nam nie wychodzi sport jest po to, żeby się nim cieszyc, to sport jest dla nas, a nie my dla sportu.... a jak zaczną przychodzic efekty i zobaczysz (może po miesiącu, a może po trzech) jak Twoje ciało się zmienia, jak poprawia się cera, jak endorfiny Cię rozpogadzają, to sama będziesz chciała więcej i więcej. Uwierz mi też kiedyś mówiłam "bieganie zabija", nie potrafiłam pokonac 1 kilometra i chodziłam nadąsana jak osa a teraz, jak nałogowiec...... tak więc: witaj wśród biegaczy!! [COLOR="Silver"]
witaj siostro włosomaniaczko dzięki za motywujące słowa wczoraj po marszu wróciłam jakaś taka zadowolona nie wiem z czego pewnie mój mózg się cieszył, że tlenu zaznał a nie tylko komp, tv, książka a lato leci...
oprócz biegania planuję jeszcze rower. czekam na TŻta, aż mi napompuje mam jakiś lewy wentyl i pompki nigdzie dostać nie mogę

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:40   #707
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
barbarorossan, madia, dum - dziękuję bardzo za opinie i rady, a madii dodatkowo za cynk Decathlonowy wybiorę się, może kupię jeszcze przy okazji jakąś fajną koszulkę

Teoretycznie mogę sobie pozwolić na droższe buty ale takie tańsze wydają mi się najrozsądniejszą opcją na początek (skoro mówicie, że złe nie są)... Spróbuję, zobaczę czy złapię bakcyla i wtedy zainwestuję w coś porządnego, tak jak pisze dum - już typowo przystosowanego do moich indywidualnych potrzeb

Dum, muszę Ci powiedzieć, że jesteś wspaniała I taka... pozytywna
Przeczytałam Twoją wiadomość skierowaną do almondfairy i sama się do siebie uśmiecham a później ta do mnie! Dziękuję bardzo

Najbardziej marzy mi się uzależnienie od biegania, dojście do momentu gdy sport stanie się wielką przyjemnością, gdy sama z siebie będę chciała - a nie się zmuszała

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

O, super Ok, dziękuję bardzo!
Bardzo mi miło, dziękuję Wierzę, że dojdziesz do takiego momentu, bo bieganie uzależnia trzymam za Ciebie kciuki

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
witaj siostro włosomaniaczko dzięki za motywujące słowa wczoraj po marszu wróciłam jakaś taka zadowolona nie wiem z czego pewnie mój mózg się cieszył, że tlenu zaznał a nie tylko komp, tv, książka a lato leci...
oprócz biegania planuję jeszcze rower. czekam na TŻta, aż mi napompuje mam jakiś lewy wentyl i pompki nigdzie dostać nie mogę
Ehhh te endorfiny super siostro włosomaniaczko!! cieszę się razem z Tobą i czekam na bieżące relacje z tras biegowych
Stary 2012-08-02, 14:57   #708
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Pamiętam, że cacajuate (dobrze napisałam? ) mówiła, że sprinty zwiększają szybkość (czyli musisz spojrzeć w stronę interwałowych treningów ). Nie wiem, czy ona tutaj jeszcze bywa, bo na pewno powiedziałaby Ci więcej

Cytat:
Napisane przez LEW Pokaż wiadomość
Wytrenowanie to połączenie kilku czynników m.in wybiegania(i o tym piszesz),siły i szybkości.
To ostatnie zacznij od najzwykleiszych fartleków czyli popularnej zabawy biegowej.W trakcie zwykłego treningu ,po ok.3 km wplatasz szybsze akcenty (ale nie takie na maxa),najlepiej jakby były w równym tempie,ale jak bedę z narstająca prędkością to nic się nie stanie. Takich szybszych odcinków zrób ok.4-5. Jest to trening zmienny,możesz też wykorzystać teren crossowy ,wzniesienia,piach...
Pamiętaj że nie są to interwały i z założenia powinnaś dosłownie bawić sie prędkością(czyli inaczej niż przy interwałch gdzie biega się na określonym kontrolowanym odcinku,ale róniez kontrolowana jest przerwa).
Jeśli w tygodniu robisz wybieganie to zakończ je przebieżkami np. 5x100m z przerwą też 100m. Jest to jeden z moich ulubionych środków który :pobudza po długim zamulonym biegu i przyczynia się do zmiany techniki biegu .
Nowhere gratuluję podejścia do treningu:wpierw wydłużenie spokojnego wysiłku(wybieganie) potem szybkość :podręcznikowo
dziękuję Wam bardzo, i za rady i za pochwały! czyli postaram się wplatać różne elementy w swoje treningi, chyba poczytam też profesjonalne fora dla biegaczy
ja jadę w Tatry na dwa tygodnie w drugiej połowie sierpnia, rozważam bieganie tam na wypadek niepogody lub różnych niekorzystnych warunków na szlaku... ale nie wiem czy jestem już aż takim zapaleńcem
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:29   #709
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
A może to strach przed zmeczeniem się
Stary 2012-08-02, 21:36   #710
majka166
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość

Mój TŻ z kolei nie lubi biegac, bo "robi masę" i bieganie nie jest na to zbyt dobre.... kolizja priorytetów, bo ja tam uważam, że bieganie jest dobre na wszystko Ale sama też nie lubię, zwłaszcza w zimie
To tak jak mój Biegać lubi, ale ograniczył do minimum, bo też twierdzi, że robi masę i chodzi na siłownię kilka razy w tygodniu ;p Na basen też go ciezko wyciągnąć, bo schudł kilka kg jak pływał regularnie 2 x w tyg.

Tak czytam ile wy biegacie, po 8,10 km i zastanawiam się co ze mną nie tak, bo biegam już 3 miesiące, na początku średnio regularnie bo sesja itd, ale od miesiąca co drugi dzień robię program pumy i jest od maja na tym samym 4,5 min biegu, 0,5 marszu x6 i w rym czasie przebiegam ok 4,5 km i jestem może już nie strasznie zmęczona jak kiedyś, ale bardzo, czerwona jak burak i serce wali jak szalone. Wczoraj podjęłam próbę biegu 30 min bez przerwy, ale zrobiło mi się niedobrze i musiałam się zatrzymać po 12min. Dodam, ze wcześniej uprawiałam regularnie sport, chodzę 2 lata na siłownię i tam też robię aeroby, gram w tenisa, pływam i też się tak samo szybko męczę... Nadwagi nie mam.
majka166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:23   #711
misheall
Wtajemniczenie

Dzisiaj mój mały rekord- pierwsze 7'30''
B 7'30'' M 3' B 7'30''

'It's better to feel pain, than nothing at all
So keep your head up, keep your love'

Pomagam
misheall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:49   #712
laquelle
Raczkowanie

Zaczęłam biegać w sobotę, i przez 3 dni truchtałam po 1,5 km, we wtorek dałam czadu z 3 km w środę zrobiłam sobie wolne żeby moje nogi mogły sobie odpocząć. W sumie to chciałam zrobić sobie 2 dni wolnego ale mnie dziś nosiło i znów 3km Mimo, że to wciąż jest bardziej trucht niż bieg i tak jestem z siebie dumna
laquelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:33   #713
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

wieczorem bedzie moj ostatni bieg. jutro jade do PL
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:39   #714
Paula_95
Wtajemniczenie

Evelinarav, będziemy czekać z chlebem i solą

Ja dzisiaj rano 3 km. Jaki upał :mdleję:

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:44   #715
rudo
Raczkowanie

Cześć, odzywa się kolejna "biegaczka"
Podczytuję wątek już od kilku miesięcy, ale nigdy nie miałam odwagi zacząć. W końcu udało mi się wyjść z domu i biec. Obiecałam sobie wtedy, że jeśli uda mi się wykonać ten jeden tydzień z planu to się odezwę. Jesteście moją nagrodą

Zaczęłam w poniedziałek od biegu 3,5 i marsz 2,5 x4. We wtorek znalazłam plan na 40 minut biegu http://www.treningaerobowy.pl/biegan...40-minut-biegu i od razu zaczęłam od 3 tygodnia ;D
Dziś rano biegłam pierwszy raz 4'b 2'm x 5 i z początku było bardzo ciężko, ale dałam radę. Na razie biegałam 3 razy (aż ) i pokonuję średnio 4 km.
Obawiam się, że mam jakaś barierę psychiczna, nie chcę się za bardzo zmęczyć, boję się o mięśnie. Taki głupi, nieuzasadniony lęk. Mam nadzieję, że minie.

rudo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:47   #716
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Evelinarav, będziemy czekać z chlebem i solą

Ja dzisiaj rano 3 km. Jaki upał :mdleję:
wlasnie chyba dobrego chleba mi brakuje najbardziej
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:18   #717
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
ja jadę w Tatry na dwa tygodnie w drugiej połowie sierpnia, rozważam bieganie tam na wypadek niepogody lub różnych niekorzystnych warunków na szlaku... ale nie wiem czy jestem już aż takim zapaleńcem
Jesteś, jesteś, zwłaszcza jeśli chodzi Ci to po głowie a bieganie po Tatrach to nie lada wyzwanie

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
dlaczego? nie ma takiego pojecia jak nieudany bieg nie można stawiac sobie poprzeczki zbyt wysoko...... tylko biegac, biegac, biegac, a dystanse same zaczna się zwiększac

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez majka166 Pokaż wiadomość
To tak jak mój Biegać lubi, ale ograniczył do minimum, bo też twierdzi, że robi masę i chodzi na siłownię kilka razy w tygodniu ;p Na basen też go ciezko wyciągnąć, bo schudł kilka kg jak pływał regularnie 2 x w tyg.

Tak czytam ile wy biegacie, po 8,10 km i zastanawiam się co ze mną nie tak, bo biegam już 3 miesiące, na początku średnio regularnie bo sesja itd, ale od miesiąca co drugi dzień robię program pumy i jest od maja na tym samym 4,5 min biegu, 0,5 marszu x6 i w rym czasie przebiegam ok 4,5 km i jestem może już nie strasznie zmęczona jak kiedyś, ale bardzo, czerwona jak burak i serce wali jak szalone. Wczoraj podjęłam próbę biegu 30 min bez przerwy, ale zrobiło mi się niedobrze i musiałam się zatrzymać po 12min. Dodam, ze wcześniej uprawiałam regularnie sport, chodzę 2 lata na siłownię i tam też robię aeroby, gram w tenisa, pływam i też się tak samo szybko męczę... Nadwagi nie mam.
Ehhhh Ci nasi pakerzy, jak tu bez nich życ poczekam aż przejdzie na redukcję, wtedy ze mną pobiega na szczęście ich treningi odbywają się etapami redukcja-masa-redukacja-masa (dla tych co nie wiedzą), zwariowac można

ja jak zaczynałam byłam czerwona jak Apacz.... dyszałam jak lokomotywa i musiałam się zagłuszac MP3, żeby tego nie słyszec

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez misheall Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój mały rekord- pierwsze 7'30''
B 7'30'' M 3' B 7'30''
Super! Gratulacje
Stary 2012-08-03, 11:35   #718
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3567240 2]wlasnie chyba dobrego chleba mi brakuje najbardziej [/QUOTE]

U nas też nie ma dobrego chleba

Ja dziś biegam 45 minut planuje, kolano już nie boli Nigdy więcej nie biegam po asfalcie
Stary 2012-08-03, 11:54   #719
DeeTee
Raczkowanie

Wczoraj przebiegłam swoje zwykłe 6 km i czułam, że mogę więcej Czas chyba wydłużyć dystans. Może jutro będzie 8 km?
DeeTee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:58   #720
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudo Pokaż wiadomość
Cześć, odzywa się kolejna "biegaczka"
Podczytuję wątek już od kilku miesięcy, ale nigdy nie miałam odwagi zacząć. W końcu udało mi się wyjść z domu i biec. Obiecałam sobie wtedy, że jeśli uda mi się wykonać ten jeden tydzień z planu to się odezwę. Jesteście moją nagrodą

Zaczęłam w poniedziałek od biegu 3,5 i marsz 2,5 x4. We wtorek znalazłam plan na 40 minut biegu http://www.treningaerobowy.pl/biegan...40-minut-biegu i od razu zaczęłam od 3 tygodnia ;D
Dziś rano biegłam pierwszy raz 4'b 2'm x 5 i z początku było bardzo ciężko, ale dałam radę. Na razie biegałam 3 razy (aż ) i pokonuję średnio 4 km.
Obawiam się, że mam jakaś barierę psychiczna, nie chcę się za bardzo zmęczyć, boję się o mięśnie. Taki głupi, nieuzasadniony lęk. Mam nadzieję, że minie.
Witaj Biegaczko dobrze trafiłaś muszę powiedziec, że jak na początek, świetnie Ci idzie. Tym bardziej, że zaczynasz biegac w lecie, więc miej też na uwadze, że upał jest męczący nawet dla tych co biegają kilka lat mi np. najlepiej biega sie w październiku / listopadzie (powiem Wam tak a propos, że wczoraj lała mi się strużka potu z czoła i to może głupie, ale każda kropla mnie cieszyła..... czy to nie jest jakieś sadystyczne odczucie? ). Wracając do upału, na początku lata brałam udział w półmaratonie (a było już upalnie, wszystkim pot lał się z czoła, słońce prażyło, ani jednej chmurki) - uwierz mi, nie padł jakikolwiek rekord, wiekszośc uczestników osiągnęła czasy gorsze niż "zwykle".... w upale po prostu biega się trudniej i to jest fakt . Zobaczysz na jesieni i łatwiej się oddycha i nogi (które też po lecie będa miały stosowny kilometraż za sobą) będą bardziej rozbiegane

Co do lęku o mięśnie, to nie wiem za bardzo co Ci doradzic... jeśli to tylko obawa o nogi - to wg mnie (ale lekarzem nie jestem i nie wiem czy np. na coś chorujesz? odczuwasz jakieś bóle? jeśli tak, to co innego - musisz iśc do specjalisty ) nie ma się co martwic, człowiek jest stworzony do tego, żeby chodzic i biegac... nasi przodkowie pokonywali na nogach setki kilometrów, polowali, zbierali, uciekali przed wrogiem i zwierzem .... wszystko odbywało sie na nogach (nie to co teraz i niekiedy nasze nogi nie są po prostu przyzwyczajone do większego ruchu ), więc wg mnie nie powinnas miec obaw. Może po prostu znowu zwalę winę na upały, Twoje nogi nieprzyzwyczajone do biegania źle znoszą upały i wydają Ci się cięższe? A może za mało zjadłaś przed biegiem czy wypiłaś mniej wody..? wtedy niestety "noga nie podaje" i nie biega się efektywnie. Ja np. jak zaczynałam biegac po więcej jak 10km postanowiłam sobie przebadac serce, bo chciałam miec pewnośc, że nic mi nie dolega i mogę śmiało wyciskac z siebie siódme poty (też martwiłam się czy nic mi się nie stanie) od razu człowiek się uspakaja, nie odbiera każdego uderzenia serca jak potencjalnego zawału, więc jak widzisz każdy ma jakieś obawy, a szybka wizyta u lekarza i autorytet biełego kitla robią swoje, czlowiek w święty spokoju może trenowac dalej

Jeszcze chciałabym Ci polecic (chyba, że już znasz tą pozycję, bo to w sumie nie jest jakaś nowośc ) fantastyczną książkę "Urodzeni biegacze" - tak na dowód tego, że człowiek urodził się po to by biegac, że bieganie jest fantastyczne, że jesteśmy do niego stworzeni (my i nasze nogi ) i może nieśc nas przez życie... Indianie Ci (Tarahumara) potrafią biegac w upale, w prostych sandałach, po kanionach, setki kilometrów.... Ksiażka jest wspaniała. Naprawdę polecam, ma u mnie 5 gwiazdek, a rzadko je wystawiam

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wielu sukcesów na ścieżkach biegowych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości