|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
|
Nie, ale do tej pory zanim zaczęły się problemy miała tak jak by swoje pory o których chciała jeść zwłaszcza w nocy potem wszystko się rozregulowało;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zadomowienie
|
karozka biedaku współczuje!
![]() sailor na odparzenia kup Tormentiol, mysmy sie dzieki temu pozbyli czerwonej du.py. A nic innego nie działalo.... aha i ja u mamy też nie mam łózeczka, Borys spi ze mną na lozku i obydwoje jestesmy mega zadowoleni, ja go mam pod reka a on ma pod nosem cyca ![]() wózek zabraliśmy ze sobą. U mnie nie ma problemu finansowego, ale tak sobie mysle, ze jedna gęba do wyżywienia ( przepraszam za dosłowność ![]() a mam takie pytanie - ten Twój wczesniej przed narodzinami dziecka też taki był ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Moje bobo śpi w bujaczku... Na wibracjach... Oby polubił...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
Gabi, karnację ma po M, on jest ciemny, chociaż jego ojciec jest jeszcze ciemniejszy. Jak położna pierwszy raz przyszła to myślała, że M jest Włochem, na 3 spotkaniu nam to powiedziała
![]() Hania oczywiście dama pełną gębą na tych zdjęciach ![]() Ja bym chciała żeby Adaś spał w łóżeczku, ale to jego ksztuszenie się i to, że nie może złapać wtedy oddechu, mnie przerażają. On to robi też podczas snu, nie wyobrażam sobie iść do kuchni coś robić i zostawić go w pokoju, nawet jak spi. Jak już muszę coś zrobić to czekam aż się obudzi, wkładam go do huśtawki i idzie ze mną. Łazienkę jak sprzatam to to samo, stawiam go w drzwiach i się przygląda a ja mam go na oku. Mam nadzieję, że mu to przejdzie chociaż już kilka dni się nie krztusil a wczoraj chyba ze 4 razy w ciągu dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zadomowienie
|
Udało mi się małego złapać z otwartymi oczkami
Kochany mój bąbelek |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i kręgosłup M ma zdrowy teraz trzeba szukac przyczyny w biodrze.a my zmarnowaliśmy pół roku na TK i rezonans ![]() ![]() Szymon tak dzisija nawija że aż jestem pod wrazeniem,gada praktycznie cały czas tylko wtedy kiedy spi jest cicho ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zadomowienie
|
Tacca, mojemu potówki zeszły dopiero po krochmalu i to też bardzo powoli a wszystko miał ze 2 tyg na buźce mimo, ze potem na dworze już chłodniej było.
anulka4771 fajnie jak Szymcio tak już gada, moj dopiero zaczyna jakieś pojedyncze dźwięki wydawać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Wtajemniczenie
|
Gdzies ty go chowala-cudeńko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewa, Adaś jest po prostu piękny!!! Ja się w nim zakochałam ![]() ![]() Znowu się wściekłam ![]() ![]() P rozwalił sobie porządnie palca w pracy. Ma dziurę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, odnośnie odparzonej pupy, to ja ostatnio kupiłam i tak sobie trzymam w domu na wszelki wypadek krem Balneum - a kupiłam go dlatego, że pewnie pamiętacie, jak pisałam o moich przejściach z niby-cholestazą - pomagał mi balsam balneum i parafina. Ten krem nazywa się "Krem na pupę", a kupiłam go dlatego, że włąśnie jest na odparzenia i uwaga! zawiera jakieś składniki neutralizujące te "żrąco-odparzające", że tak powiem własciwości kupki. Nie ma barwników, konserwantów i w ogóle niby megadelikatny. Mam nadzieję, że mi się nie przyda, ale mieć mam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle, to muszę Ci powiedzieć, że z przyjemnością wielką czytam Twoje posty! Widać, że świetnie się odnalazłaś w roli mamy i po dawnych smuteczkach nie zostało ani śladu! Super! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1333 |
Zadomowienie
|
Gabi, my w centrum hehe a Wy?
Ostatnio jak z Adasiem gadałam i mu mówiłam jaki jest piękny to mama się ze mnie smiała, że każda matka tak myśli o swoim dziecku po czym pół godziny później słyszę zza ściany "Adaś jest najpiękniejszy na świecie, taak, Adaś ma śliczne oczka..." i tak w kółko ![]() P niech lepiej jedzie jak dziura porządna, bo jakies zakżenie mu się wda i dopiero będzie. Mój też się boi zastrzyków, krwi itp, więc norma, dziwię się, że poród przeżył. Idziemy chyba na spacerek na jakąś godzinkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zadomowienie
|
Sliczny bąbelek
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Mi na potowki lekarka kazała kąpać mała w manganie potasu taki różowy krysztalki daje się do kąpieli 2 dni wszystko znikło kosztuje to 5zł
#1335 |
Wtajemniczenie
|
Jaki fajniutki!
![]()
#1336 | |||
Rozeznanie
|
Hej!
Ale gorąco... Hani chyba też bo jakaś marudna i ciągle chce cycusia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Twoja mama mieszka z Wami? różowa ja nie przekuję uszu dopóki Hania sama tego nie będzie chciała. ![]() Gaabi słodka ta Twoja Haneczka. ![]() ![]() ewus to nie tak daleko w konkury do mojej Hani. ![]()
![]() |
#1337 | |||||
Zakorzenienie
|
O rety! No buziolek jak malowanie!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piotruś dziś się trochę pouśmiechał i porozdawał buziaki... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No cóż.. Mój Piotruś też jest najpiękniejszy na świecie... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
pomozcie bo mi sie mozg lansuje
mam wprowadzac produkty stale.... kolezanka mi kazala kupic kleik ryzowyi gotowe danie w sloiczku.... poszlam do sklepu i dostalam oczaplasu kupilam kleik kukurydziany... to nie to samo nie ? moge podac zamiast ryzowa kukurydziana?? sloiczka nie wiedzialam jakiego wziasc powiedzcie mi czy najlepiej cos na pocztaku gotowac<i jak> czy kupic sloiczki..... jakie sloiczki? jak ten kleik mam podawac? zrobie krzywde mojemu dziekcu jak zaczne kombinowac....to dla mnie czarna magia
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-03 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem... Też chętnie poczytam, choć u nas do urozmaiconych posiłków jeszcze daleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was miała cholestazę? U mnie pojawiła się w 8-9miesiącu ciąży, spuchły mi nogi i nadal wyglądam jak shrek :/ białko w moczu też pewnie nadal mam, ale ponoć w połogu nie ma sensu się badać i trochę się martwię, że nic się nie zmienia po porodzie :/
Kiedy Wam zeszła opuchlizna? nadal krwawię, co mnie już dobija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A to normalne, moja Hania też jest najpiękniejsza na świecie ![]() P ma w pupie to co mówię. Powtarza, że to nic takiego i nie trzeba jechać na ip. A dziura w palcu na przynajmniej 2 szwy ![]() ![]() A poród też nie wiem jak P przeżył. No ale w końcu to ja się męczyłam, a nie On ![]() Dziękuję. A gdzie zdjęcia Twojej Haneczki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
http://www.dziecko.nestle.pl/produkty/kleiki.aspx ten 1szy kupilam.... kupic ten 2gi??
#1344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zadomowienie
|
Spróbuj sobie prowadzić. Ja mam zeszyt w linie i w nim wpisuję kiedy mały skończył jeść i od której do której spał, wtedy też jak płacze to wiem czy to pora karmienia czy może snu. Kiedyś też kodowałam w głowie, ale później wszystko zaczęło mi się mylić a teraz jest o wiele prościej. Tak samo jak wiem, że mały je, potem jest godzina-półtorej zabawy i sen (średnio 30minut do godziny).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Tacca;35661927]Nam powiedziała przy mm, żeby dawać po kropelce, a jak dziecko jest długo na dworze w taki słoneczny dzień, to można nawet nie dać, bo ze słonka też witaminkę ciągnie.
Mój w dzień w wózku leży, czasem sypia. [QUOTE=Efijy;35657596] Nie wiem jak przy dokarmianiu... ![]() Ja staram się go oduczyć spania w wózku w domu bo lada moment nasza gondola będzie za mała a spanie w spacerówce odpada.Poza tym trochę przyzwyczaił się do bujania w wózku przed snem więc teraz staram się go przyzwyczaić w domu tylko do łóżeczka żeby jak odpadnie gondola nie było dymu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko było całkowicie słoiczkowe - potem z jedzeniem normalnych posiłków nie było żadnego problemu. Ja uważam, że albo gotuje się samemu, ale wtedy to muszą warzywa i owoce naprawdę czyste, co do których mamy gwarancję albo słoiczki. Wybrałam słoiczki, bo jednak normy słoiczkowe są ostre, więc mam gwarancję i odpowiednich składników i proporcji i czystości, a poza tym szkoda mi czasu na robienie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-03 o 17:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Heh a z która dziewczynką bedzie randkował mój Szymon ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
dzieki kotek
![]() zapisalam co mi powiedzialas, kjutro poszukam sloiczkow a jakich firm sloiczki kupowalas ?? warzywka mam z dzialki, niepryskane daleko od drogi ale w zimie warzywek nie bedzie.... podalam ten kleik kukurydziany, ale nozem zrobilam wieksza dziurke w smoczku....wcinal az mu sie uszy trzesly trzymajcie kciuki zeby nie bylo sensacji zoladkowych to jak tak za 3-4 dni nic mu nie ebdzie to w pn wprowadzam cos nowego ale najpierw zupke < z jednego warzywa? ona przeciez noiedobra bedzie;p....> czy moze cos na slodko? andzya te kleiki sa bezglutenowe, tez mam andzieje ze mojemu nic po nim nie ebdzie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-03 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wstawiałam ostatnio. Takie z kuzynem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.