|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Rozeznanie
|
kurcze, nam lekarka powiedziała żeby dawać wit d bo nie wiadomo ile z tego mm przyswoi ;/ i teraz już zgłupiałam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Efijy;35657596] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co mu zrobiłaś, że w bujaku śpi??? Mój posiedzi chwilkę i zaczyna płakać... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
tu tez o tym glutenie cos jest http://dzidziusnews.pl/?letId=4,3459961,t2
moj maly od rana ryczy tak ze pewnie go w calym bloku slyszac i pcha rece do buzi... nie wiem o co mu chodzi;/ napewno nie ejst glodny....;/ moze zeby mu ida ? dzis sie tak slinil, ze cale ramie na bluzce uslinil jhak tak cala noc bedzie sie darl to mi leb peknie edit- dalam mu czopa uspokajajacego cos czuje ze noc bedzie ciezka zassal palca i zasnal...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-02 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dziś zasnął podczas karmienia. Wróciłam do metody usypiania przy karmieniu z kołysanką... Dośpiewałam mu jeszcze ze smokiem i jak odkładałam to się nawet nie ocknął... Jaka ulga... Niech sobie dzieć słodko śpi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba ten skok albo jak ktoś już mówił, zmiana mleka na to właściwe, bo to tak wygląda jak by coś z brzuszkiem jej się działo... no i też rzuca cycem ![]() Ale dzisiaj już było spokojniej,,, śpi właśnie grzecznie po kąpieli ja też się położę ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Ja dam mojej dzisiaj herbatkę bobovita bo mam próbkę zobaczymy, ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Też bym chciała, żeby mój przesypiał noce... Teraz się cieszę jak mi się uda go szybko w miarę uśpić.
![]() Odpoczywaj póki Ninka śpi, ja miałam tak, że jak szłam przyłożyć głowę do poduszki, to Piotrek zaczynał koncert... ![]() Mój mąż jak widzi, że ja już resztką sił ciągnę to bierze się za młodego. Może Twój potrzebuje czasu, pewnie nie rozumie potrzeb dziecka, ale to od kobiety się wymaga, żeby rozumiała. ![]() ![]() Kurczę... Jakiś jołop zaczął wiercić... ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Mąż się zdenerwował i idzie szukać łotra... Choć jeszcze 22 nie ma... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze odnośnie kupy małego, musze ograniczyć nabiał i owoce. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() tez ma dziurkęw brudce? tak mi się wydaje, ze ma Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-08-02 o 21:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
napisałam taki piękny długi post - odniosłam się szczególnie do Sailomaar i co? i pstro...komputer mi się wyłączył
zatem skwituje szybko: Proszę Cię dziewczyno weź wałek i przywal nim w głowe swojego męża, potem odciągnij mleko zostaw butelkę i dziecko i wyjdź na godzinę, bo tyle mu naprawdę wystarczy - z domu, zobaczysz jak szybko zmieni zdanie! Ten osobnik powinien Cię wspierać a nie kopać pod tołą dołki! a tak aprops - język niemowląt istnieje, każdy ma swój - jak myślisz jak próbują się z nami porozumieć nasze dzieci? może właśnie przeczytanie czegoś rozjaśniłoby Ci sytuację, może wpadłabyś na trop - to nie Biblia, ale zawsze jakiś punkt odniesienia ps: co do płaczu, a czy Twój mąż w ogóle wziął pod uwagę to że może dziecko miało za dużo bodźców - tych wszystkich ciotek i innych i chciało tylko ciszy i spokoju trochę mieć? takie dzieci się szybko męczą i nie potrafią same wyciszyć |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sklepach Carrefour jest fajna promocja na pampersy za 79,99 zł. Paczki takie same jak w tesco, tyle że o 10 zeta tańsze. Pampki w rozm. 3 wychodzą po 53 gr. Niunia jak postaępy w A6W? Dajesz radę? Widać już jakieś efekty? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | |
Zadomowienie
|
Witajcie,
jejku jakoś brrakuje mi ostatnio czasu na wizaż.. ![]() Borys trochę marudny, nie wiem czy przez chorobę czy przez skok 8tygodniowca. Do tego ja nagle opadlam z sil, czuje sie mega slabo, musze sie kopsnac na morfologię chyba. Kiedys rano nie bylam w stanie go podniesc, taka bylam slaba i ciagle mi sie chce spaaaaac i spaaaaac, szczegolnie od rana do 15tej, zauwazylam ze popołudniami i wieczorem jestem bardziej do życia. Brakuje mi kawy, zdecydowanie ! Moje dziecko z dnia na dzien robi ogromne postępy , które radują mą facjatę przeokrutnie ![]() ![]() ![]() ![]() strasznie to urocze patrzeć na postępy takich szkrabów. to na prawdę niesamowite. _agata świetne foty, fajnie ze sie urlop udał, Maciej jest zabójczo uroczy. Cytat:
a chociaż nie...oprócz telefonow polecających specjalne kredyty, ostatnio wciskali mi jakieś..... AUDI ![]() ![]() ![]() ![]() nasteczka83 matko jedyna....serdecznie współczuje i trzymam kciuki za lepsze chwile. na pewno wszystko będzie dobrze! Zosia urocza! Kotku ciesze sie, ze trafiłaś na specjalistę w kwestii bioderek, mam nadzieje, ze teraz jestes spokojniejsza ![]() a z tymi pajacami - rany.. nie pomyslalam, ze moga szkodzic na bioderka... jesli zas chodzi o nieumiejętne pieluchowanie czy dbanie o pępek, od razu nasuwa mi sie sprawa z chustowaniem. Tez mam podobne zdanie - jesli ktoś robi to poprawnie to nie szkodzi. w tym tygodniu byly dwa takie dni, kiedy to Borys zasnal nam kolo 19tej zanim zdazylysmy z mama go wykąpac i spał do 12 lub 1 w nocy, a my razem z nim ![]() ![]() ![]() dobra, przerwa na karmienie .....zaraz wracam ![]() ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- moj Bo to czyscioch i chyba jakiś metro ![]() sailormary ja Ci moge tylko z własnego doświadczenia napisać, ze im większą oazą spokoju bedziesz TY, tym spokojniejsze będziesz mieć dziecko. Jakkolwiek denerwujące może okazać się to co napisalam to wierz mi, że to najlepsze lekarstwo na złość Twojego dziecka. Sama nie wierzyłam, dopóki nie przyjechalam do mamy, która pomogła mi się odstresować i uspokoić. Moje dziecko teraz uznaję za normalne, nie jest ani aniołkiem ani diabłem wcielonym, po prostu jest normalnym , przeciętnym niemowlęciem, które na codzien bywa grzeczne, spokojne i radosne, a smęci i męci tylko wtedy gdy coś mu dolega, albo jego matka go nie rozumie albo oleje (no zdarza sie nam jeszcze ![]() jest lekkim terrorystą co prawda, bo przyzwyczaił sie troszkę do noszenia na rękach, trochę moja mama go roznosiła, a trochę ja, szczególnie teraz, jak ma ten cholerny katar, i nawet lekarka mi kazala nosić go w miarę mozlliwości pionowo na rękach. I cwaniak szybko załapał o co chodzi i bywa czasami tak, ze odkładasz gościa a on w ryk, podnosisz na rece spokoj, odkladasz ryk, podnosisz spokoj, w jednej chwili , od razu , normalnie jakby mu ktoś właczał i wyłączał przycisk Mute albo On Off. Ale to też nie jest cały czas, tylko jak jest zmęczony czymś, albo go katar wkurzy. I jakkolwiek jestem tym noszeniem zmeczona bo moj terrorysta wazy juz prawie 6kg , to jednak nie dziwie mu sie, wyobraz sobie przez tyle tygodni ciągle leżeć ![]() ![]() Reasumując : sprobuj sie wyciszyć i wsłuchać w potrzeby swojego dzieciątka. jednak reszte jutro doczytam ![]() dobranoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
A du.pa. 2 dni juz nie cwiczyłam, bo?? sama nie wiem. a juz nie sprawiały mi trudności.
muszę zacząć od nowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() widzę, że Borys wydłuża sobie powoli czas snu ![]() ![]() Niestety nieszczęsna godzina 3cia nadal jest w użyciu ![]() ![]() Kurcze jak przeskoczyć tą 3cią .....??? Macie jakieś pomysły ? Cytat:
Moj mąż jaki jest to jest, ale nawet proponowal mi, ze bedzie mlodemu w nocy podawal butle,jak sobie wczesniej uzbieram pokarm i mu zostawie w lodowce. Nie robie tego bo i tak mi cieknie w nocy z cyców i jak mu powiedzialam, ze ja i tak musze a poza tym chce go karmić w nocy samocycnie ![]() ![]() ![]() Polecam!!! Polecam jeszcze jedną rzecz, jak Borys mial 2 tygodnie i nie w głowie byly mi kawki z koleżankami, czy inne rozrywki, to po prostu zostawialam Młodego ze Starym i szłam na zakupy. Samo wyjscie z domu dużo mi dawało, musialam sie ubrać, uczesać, ogarnąć, wyszłam do ludzi, znajome twarze w sklepie osiedlowym, spotkana po drodze znajoma, to nic że dzwigałam siaty ![]() Co do babci !! Pamiętaj , że Ty sama doskonale wiesz, co potrzebuje Twoje dziecko. Jeżeli uwazasz, ze potrzeba dzidzi cyca i jest głodne co 30 minut to proponuj piers co 30 minut. Nie sluchaj starych bab za przeproszeniem i z calym szacunkiem do Twojej babci. Ja wychodze z zalozenia , ze przy kp dziecko karmi sie na żądanie i niczym nie oszukuje jesli dobrze przybiera na wadze i nie tyje na potege, ale na piersi chyba nie ma tego problemu. Dzięki dyskusji z Kotkiem uwazam tak samo w stosunku do karmienia mm. Tak wiec jesli Twoje dziecko chce jesc co godzine , a Ty chcesz je karmić piersią co godzinę , to karm! i rob tak jak Ci serce i rozum podpowiada. Mozesz dopajać Malą jak jest baaaaardzo gorąco, ale ja tego nie robię, mimo iż karmię mieszanie. Zawsze dopajam cycem. Jak Borysowi chce sie pić a nie jesć, to ssie 1-2 minuty i puszcza cyca. Herbatki zabieram tylko na spacer i wtedy go dopajam, bo nie chce mi sie wyjmować cyca na minutę co 15 minut ![]() Moze Twoja Mała nie spi ze stresu, czytałaś może Język Niemowląt? Polecam , na prawdę. Spróbuj Jej uregulować jakoś rytm dnia. Mój Borys też nie chciał spać, jak większość wątkowych dzieci, ale wspólnymi siłami i radami i interpretacjami JM doszłysmy tu wszystkie do jakiegoś "sposobu" na własne dziecko. Pamiętaj, że im starsze tym będzie bardziej uregulowane i przewidywalne. Spróbuj wprowadzic rytm : karmienie, zabawa, sen, karmienie zabawa, sen, karmienie , zabawa, sen , itd... ja to tylko odwracam przed kąpielą: najpierw troszkę podkarmiam, potem kąpiemy, potem dokarmiam i od razu mam "zwłoki", które śpią tak mocno , że nie sposób obudzić. Rób ciepłą kąpiel, ja mojego syna "gotuję", on mi juz ziewa w kąpieli. Jak go ubieram to jest tak zmęczony tym wszystkim, ze ledwie co trzyma oczkaotwarte, jest mega spokojny, ssie sobie smoka i pozwala się ubrać , a potem bardzo spokojnie je, bez nerwów, dzięki temu się najada z piersi (bo w ciagu dnia ma z tym problem), potem dostaje butle na lepszy sen , odbijamy sie juz na śpiocha , a potem po prostu go odkładam do lozka czy łózeczka, daje buziaka i wychodzę z pokoju, czasem ma oczka otwarte ale za chwilę zamyka je i śpi. Kąp między 19 a 20tą, tak, zeby najpozniej o 21 Mała spała , ponoć nalepszy sen dzieci jest w godzinach od 20tej do 24, i to by się zgadzało , bo ja kąpałam Borysa kiedyś około 23ciej, a odkąd kąpiemy okolo 19-20tej to przesypiał mi 3-3,5 godziny ciągiem, a teraz już coraz dłużej, dziś tak jak pisałam , spał do 2 w nocy. U nas pomagało jeszcze przy usypianiu w ciagu dnia to, że ja go NIE usypiałam, tylko oddawałam komuś do uśpienia. Albo jak mąż przychodził z pracy to dostawał w drzwiach dzieciaka do uśpienia, albo tera robi to moja mama, bo mnie Borys w ciagu dnia nie chce usnać. Najlepiej zasypia jak go zostawiam samego w pokoju w łóżku, ale nie zawsze sie da, bo czasem jest tak zdenerwowany, ze nie moge go zostawić samego, bo by sie zaplakał na śmierć chyba. wiec jak mama jest w domu to go przejmuje , albo jak wraca z pracy to dostaje wnuczka w drzwiach hahaha i jakoś sobie radzimy w ten sposob, moze niech Ci wszyscy , którzy Ci tak "dobrze" radzą po prostu mogliby przyjść i Ci pomóc, a nie sypać złotymi radami. Wracając jeszcze do siostry zakonnej - nie chce być niemiła, ale niechże ona zajmie się swoimi obowiązkami, jej zapewne nikt nie radzi jak ma żyć, bo kto by śmiał radzić zakonnicy to i ona niech się nie wtrąca w życie innych, jeśli akurat nie ma zapewne bladego pojęcia o tym o czym mówi. Gabi widząc zdjęcie Hani śpiącej w kołysce w truskawkowym pajacu wspominam Twoją truskawkomanię ciążową ![]() Cytat:
Co do wcześniejszej wypowiedzi, może Mała się darła dlatego, że ją tyle osób nosiło i zapewne była przerzucana z rąk do rąk. Ja raz pozwoliłam na takie traktowanie Borysa i pożałowałam do tego stopnia ( nie mogłam go potem uśpic przez kolejne kilkanaście godzin) , że od tamtej pory nie pozwalam go brać na ręce nikomu poza osobami, których twarze zna , a nawet jesli zna to też zachowuje umiar. Jak ktoś się burzy to odpowiadam, ze to ja potem go usypiam i spedzam z nim reszte dnia czy nocy i po rpstu chce sie wyspać, jestem jego matką i wiem najlepiej czego potrzebuje moje dziecko , wiem też czego nie potrzebuje i nie bede mu fundować pseudo atrakcji bo jakiś stary człek chce spełnić swoją potrzebę kosztem malucha. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
Bry
Dziękujemy za komplementy w imieniu Adasia ![]() Dzisiaj jestem wyspana. Wczoraj miałam średnią noc, bo bardzo stękał cały czas, niby spał przy tym, ale ja nie mogłam. Może po tej szczepionce, bo ostatnio spał już raczej spokojnie. Byłam skonana aż pod wieczór mnie zaczęła głowa boleć, wzięłam apap i o 22ej poszłam spać do drugiego pokoju zostawiając Adasia mężowi. Miał uszykowaną butelkę mleka odciągniętego w lodówce i miał go nakarmić koło północy (millena, ja też chcę żeby wstawał dopiero o 2ej! buu)no i tym sposobem M obudził mnie dopiero o 3ej na karmienie! spałam 5 godzin ciągiem, od razu mi dziś lepiej. sailormaary proponuję Ci też tak zrobić raz na kilka dni chociażby, od razu inaczej się funkcjonuje. Ja w niedziele zawsze oddaje synka mężowi, idzie z nim na spacer albo siedzi na huśtawce na podwórku a ja, jak jestem zmęczona to idę spać albo po prostu robię coś dla siebie. Za to dzisiaj obudzil się z płaczem takim nagłym, nie takim jak zwykle, glodowym. Chyba to takie coś co Tacca opisywała, wystraszyłam się trochę. Tacca, bujaka on uwielbia, jak dla mnie ta huśtawka trochę za szybko buja na najwolniejszej prędkości, więc mąż zwolnił ją przyklejając czarną izolację póki co, więc Mały siedzi i się gapi jak oszalały na tą izolację! nawet zabawki go tak nie interesują. Potem, jak będzie cięższy to się odklei, bo pod ciężarem ona wolniej chodzi. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-08-03 o 07:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
No zaraz sie pochlastam z tymi lekarzami
![]() Własnie dzwonila do mnie pani dr chirurg u której bylismy z biodrami i ktora nas skierowała na usg. Zrobilismy usg, babeczka od usg powiedziała nam, ze z bioderkami wszystko ok, wynik usg poszedl do lekarki ktora nas skierowała, my mielismy sie tam stawić na kontrole. ALe Borys zachorował i ja sobie odpuściłam jazdy do Krakowa, tym bardziej, jesli wszystko mialo byc ok. No to doslownie przed chwilą dzwonila lekarka, opierdzielając mnie, ze uwaga.. BYCIE MATKĄ i leczenie dziecka nie polega na tym, ze przyjdzie sie raz do lekarza .... ![]() ![]() na prawdę mialam ochote jej coś dowalić, szczegolnie za tekst o byciu matką, niech spierdziela i zajmie sie swoimi wnukami jak ma a nie bedzie mi tu morały jakieś prawiła. Muszę wrócić w takim razie do posta napisanego przez Kotka i chyba iść skonsultować znów te biodra, kurde...... oszaleje z tym dzieckiem i tymi wszystkimi chorobami i lekarzami i dolegliwościami. Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-08-03 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie moje zdanie jest takie, że na kp nie powinno się dopajać tylko pierś dać na 2-3minuty. Ale pamiętaj Ty wiesz co dla dziecka jest najwalapsze i dla Ciebie też ![]() ![]() Cytat:
Co do godziny pobudki Bo to u nas taką godziną jest 4-4.30 ![]()
![]() |
#1278 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- ale cudna truskaweczka!! ![]()
![]() |
#1279 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Chrzcimy jutro małego, przygotowania pełną parą, wyszła nam wielka impreza później... będzie strasznie dużo ludzi ![]() A w niedzielę wieczorem jedziemy do Zwierzyńca - trochę na LAF, trochę pokorzystać z Roztocza, więc mnie nie będzie jakiś czas Cytat:
Mój też się ślini potwornie . i co to za czop? Cytat:
![]() JA sposobu na 3 też nie mam - budzi się wtedy na cyca. Ale nei walczę, ma ta 3 akiś swój klimat ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj lepiej mała spała co 3h się budziła więc nie tak tragicznie, ale jeszcze nie jest to co było;/ teraz ma czkawkę... w dodatku ma czerwoną pupę,,, nie wiem co robić, zapakowałam ją w tetrę bo teraz cały czas były pampersy, może od nich się tak zrobiło;/ ... ech wierzga nogami... w tetrze to ona już długo nie poleży;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Moja Haneczka kończy dzisiaj 2 miesiące ![]() Wczoraj mieliśmy dzień pełen wrażeń. Rano szczepienie. Później MOPS. Popołudniu odwiedziła nas moja babcia, z którą średnio się dogaduję i podniosła mi ciśnienie ![]() Wieczorem pojechaliśmy nad jezioro (dla znających moje okolice- nad pogorię). Tam trochę odpoczęłam, ale do momentu, aż Hania głośno zaczęła domagać się cyca, a nigdzie w pobliżu nie było ławki wiec gnaliśmy do samochodu, żeby nakarmić głodomora. Na spacerze doszło do małego spięcia z P, a później jeszcze nerwy w samochodzie, bo pies nam zwymiotował ![]() ![]() ![]() Ewa, Adaś jest cudny! Po kim On ma taką ciemną karnację? Cytat:
![]() ![]() Kocyk w truskawki, poduszki w truskawki, bodziaki dla Hani w truskawki.... truskawek nigdy dość!!! ![]() Cytat:
![]() Brawa dla Bo za postępy. Jak tak czytam, to nasze dzieci podobnie się rozwijają ![]() ![]() ![]() A to sesja, jaką zrobiłam kilka dni temu mojej Dziechcince- z pozdrowieniami dla wizażowych Cioć ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-08-03 o 09:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Moja juz coraz rzadziej budzi sie o 3,4 i o 5, wydaje mi sie ze wyrasta z tego. Dzis obudziła sie o 22.30, 2.40 i o 6. 3 karmienia i ja wyspana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi nawet nie zależy teraz żeby wyjść wystarczyło by, żeby zajął się nią w domu a ja dała tylko cycka i sobie pomalowała czy coś... mam zamówienia, które z resztą sam kazał mi wziąć więc teraz powinien mi pomóc żebym się z nich wywiązała a tu kicha... jeszcze sprzątać mam... najlepsze, że ta siostra tak krytykowała, że jak tak można w takim bajzlu żyć, że powinnam się wstydzić... a jak mała cały czas mi ryczy to jak mam sprzątać! ona w ogóle tego nie widzi;/ sprzątałam codziennie do póki mała była spokojna, ale tego nikt nie widział;/ ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
No faktycznie za dużo miała tych bodźców, ale mimo wszystko nie potrafię jej uspać widzę,że ziewa i klei oczy a mimo to nie śpi ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
czy wasi partnerzy lub mężowie przy swoich mamach pokazuja jak to oni się zajmują dzieckem?co sądzicie o przebijaniu uszów w wieku 3 miesięcy?
#1285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Mój przy rodzinie tak samo mało się zajmuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
mój przy swojej mamusi tak skacze a w domu nawet sie nie obudzi jak płacze,mówi że muszę się z nim ugadać że ona ma dyżur wtedy nie będzie spał bo tak to się nie obudzi
#1287 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem 3 miesiące, to za wcześnie na kolczyki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha i TZ juz coraz wiecej sie Maja zajmuje, nie ma porównania to co było, jednak do super taty to mu duzo brakuje... No i przeważnie musze mu powiedziec zajmij sie Nia, a poźniej to juz nie chce mi jej oddac ![]() Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-08-03 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() po nocy spoko! ale to co soe dzialo caly dzien to istna masakra czopki to vibucol na kolki mi je przepisal lek i stosowalam je tez po szczpeionkach maly sie obudzil tylko po 3ciej i nie chcial spac, musialam z 20 min trzymac mu smoka od rana pcha znow te piesci ... czasmai za daleko wepcha i ma odruch wymiotny, lzy mu podchodza do oczu... i sie zacyzna smiac heheheh ![]() http://ubrankadochrztu.com/ lADNE UBRANKa do chrztu... ale troche drogie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-03 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.