|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dziękuję za wszelkie gratulację.
. Troche mnie uspokoiłyście co do tej wagi. Może będę miała małego szkrabka .
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
maggie, a mogłabyś podać linka sprzedawcy, u którego zamawiałaś wózeczek? ja w sumie jestem nastawiona na tako ale jeszcze waham się nad modelem... captvia, laret czy jeszcze coś innego ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Coco, widzę że jesteś powiedz, mi jak Twoje nerki? powiem Ci szczerze, że u mnie znacznie lepiej. po kuracji uroseptem ( 6 tabletek dziennie)i no spie (3-6 tabletek) ból zniknął jak ręką odjął. a wcześniej miałam takie ataki, że małżonek musiał mnie z łóżka ściągać bo sama nie byłam w stanie się podnieść...matko, co za ulga Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-03 o 17:57 |
||
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
aga_ton mam ten sam dylemat
co do wozka..
|
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
bo jakby było 5 rodzajów to i wybór byłby prostszy a tak naprodukowali tego od cholery i człowiekowi w głowie się miesza
kółka piankowe czy dmuchane, kupić z fotelikiem czy bez, koła skrętne czy nie itd... i weź tu bądź mądra |
|
|
|
#3305 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo!
Szykuje rodzinkę na wczasy,trochę poprasowałam,popakowałam, ogarnęłam w domu i brzuch mi czasem twardnieje,niby to normalne,ale boje się jak zniosę podróż... Cytat:
Cytat:
To razem wczasujemy oby pogoda dopisała.Na długo jedziecie i dokąd?Cytat:
przeraża mnie ta lewatywa...Ja załatwiłam się w domu przed porodem i na szczęście takiej akcji nie miałam,choć w niektórych szpitalach to rutyna.A szwagieka mimo,że w domu też to i przy porodzie jeszcze się jej wymsknęło a raz to miała biegunkę przed porodem..Cytat:
wiedzisz,sł oneczko się do Was uśmiechnęło jakaś równowaga musi być.Byłaś już z Oskarem u lekarza prywatnie?Cytat:
Właśnie szwgierki synek tyle waży w 32 Cytat:
A co to za magnez?ile masz go brać dziennie? Aga_ton współczuję bardzo tej glukozy...
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne ubranka. Ja dziś tylko jedną bluzę zakupiłam, śliniak i paputki. Mam już wszystko z ubrań do pół roku, więc nie szaleję już a z większych rzadko coś mi się podoba. |
|
|
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za współczucie odnośnie tej glukozy, ja sama sobie współczuję
ale ja tak łatwo się nie poddam, uparta babka jestem, nie będzie mnie żadna glukoza w.kur.iać w środę idę jeszcze raz, wypiję i ma mi to gówno zostać w żołądku minimum przez 2 godziny bo inaczej wp.ier.dol
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
OMG
przeraża mnie ta lewatywa...Ja załatwiłam się w domu przed porodem i na szczęście takiej akcji nie miałam,choć w niektórych szpitalach to rutyna.A szwagieka mimo,że w domu też to i przy porodzie jeszcze się jej wymsknęło a raz to miała biegunkę przed porodem..Moja siostra radziła mi przed porodem zapodać sobie czopek glicerynowy. Lewatywa jest ok i do przeżycia jeżeli wypróżniasz się w samotności hehe bo jeżeli było by, że ruszyłoby mnie przy położnej to by było okrutne i dla niej i dla mnie. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-08-03 o 18:16 |
|
|
|
#3309 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
klask i:Cytat:
kurcze i że coś takiego może nam się przytrafićKochana ja swoją glukoze 75g popiłam trochę wodą i było mi lepiej,ale później też ledwo się trzymałam,by nie zwymiotować,choć mąż już mi przyniósł miskę z łazienki,ale się przemogłam.Trzymam kciuki,byś dała rade Cytat:
|
|
#3310 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle cały dzień dziś u nas padało jak byłam z mamcią na zakupach i ja taka zadowolona z tą parasolką chodziłam, cały czas mi sie paszcza śmiała:P. I jak wróciłyśmy do mnie do domu to mama mówi: o zobacz słońce wychodzi, a ja do niej: jak dobrze, że zdążyłyśmy wrócić przed
.Cytat:
![]() I dobrze, że umiesz walczyć o swoje , a tą babę to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne ubranka . E tam dziewczęce spodnie.... zobacz kilka postów dalej co ja dla swojej niuni nakupiłam:P.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanko do dziewczyn ze stolicy
możecie mi polecić jakiś sklep, w którym byłby duży wybór wózeczków, także firmy tako? ostatnio byłam w smyku i w blue city ale żadnego modelu tej firmy nie było chętnie pojeździłabym sobie na żywo bo oglądanie w necie mi nie wystarcza
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.rampers.pl/www/siec_sklepow.htm |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybiorę się tam w przyszły weekend. |
|
|
|
|
#3314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli mieszkasz w mieście i poruszasz się głównie chodnikami, koła piankowe będą ok. Jeśli mieszkasz na wsi, albo w takiej okolicy gdzie dużo będziesz brykać po trawce czy drogach nieutwardzonych, tylko dmuchane. Koła skrętne czy nie? Myślę że skrętne, ale bardziej istotna jest wielkość kół. Im mniejsze tym bardziej miastowe, ja popieram skrętne ale większe aby dobrze radziły sobie w śniegu. Jest jeszcze opcja skrętnej jednej ośki, skręca ci się cała ośka a nie kółka jak w mutsy, te właśnie były moim wyborem. Co do fotelika, jak masz samochód to oczywiście tylko z fotelikiem. Szkoda było by budzić malucha i przenosić do wózka jak smacznie śpi. A tak cyk, przenosisz z fotelikiem na stelaż i w drogę na spacerek czy na zakupy. Jedynie można się zastanawiać czy ze spacerówką. Często mamuśki kupują lżejsze, mniejsze spacerówki typu parasolka i spacerówki z 3 w 1 służą bardzo krótko. |
|
|
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Aga-ton dziekuje
![]() Dziewczyny nie bójcie się lewatywy, to nic strasznego, przechodzilam to dwa razy była wykonana dyskretnie w specjalnym pomieszczeniu, zaraz po byłam pozostawiona sama, mogłam skorzystac także z prysznica. Ja na przykład wolę to niż stresować się że może się zdarzyć niespodzianka przykra. To nie jest przeciez bolesne, u mnie w szpitalu to naprawde krótki , dyskretny zabieg. Katee 27 magnezin 500 ale nie zapamiętałam ile tabletek dziennie, musze doczytać. Postaram się jutro wrzucić zdjęcie malusiej na maila. Anesh ubranak śliczne szczególnie kombinezonie różowy ![]() Dziewczyny co do herbatek, różnie dzieciaczki reaguja na koperek włoski, niektóre maluchy maja odwrotną reakcje, wiec najpierw sobie spróbujcie po troszkę… Ja się od wczoraj męczę z malowaniem łożeczka, na kolor. Masakra jakaś, smugi mi jakies wychodzą ale po 2 malowaniu już lepiej, dobrze ze farba nie pachnie i szybko schnie. Z wyprawki ubraniowej już też wszystko mamy, męczy mnie tylko że nie mam prócz koszul nic do szpitala, no ale mam jeszcze dużo czasu. My mamy zaliczkowanego JUMPERA Tako, miała być Captiva wg mnie idealna (dla nas) ale niestety nie damy rady cenowo. Wiem ze wielkim jego minusem jest ciezki dsotep do kosza na zakupy, ale nie jest to dla mnie tak istotne. Po za tym wiosną pewnie i tak kupię spacerówkę, jestem maniaczką wózkową kocham je. Najbardziej nam zalezy na wygodnej gondoli i kołach pompowanych na zimę (+obrotowych które co pradwa na sniegu takie potrzebne nie są ale bez niego są super)
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-03 o 19:16 |
|
|
|
#3316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz nie wiem czy patrzec na wyglad czy na wygode bo na 4 pietro bedziemy go jednak musieli targac Cytat:
|
||
|
|
|
#3317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A wodę się podaje?Cytat:
Cytat:
.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
Niektóre położne radzą by nie dopajać wcale dopóki dziecko jest na samej piersi.
Aga-ton wez jeszcze pod uwagę właśnie wagę, i rozmiary po złożeniu jesli autkiem sie poruszasz też. Dlugość gondoli, i jak jest zabudowana spacerówka.... p.s. przez 7 miesiąc przybrałam 3 kg czy to w normie?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam se jeszcze rurki z biedry, bo tak mnie wczoraj kusiłyście.
Sarenka do nas przyszła właśnie - chciałam jej zrobić zdjęcie, ale Nero ją wystraszył .---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
, żeby wszystko było ok .Lewatywa.... też mnie przeraża. W sh - za 21 z groszami .
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
Enigmama Dziewczyny nie bójcie się lewatywy, to nic strasznego, przechodzilam to dwa razy była wykonana dyskretnie w specjalnym pomieszczeniu, zaraz po byłam pozostawiona sama, mogłam skorzystac także z prysznica. Ja na przykład wolę to niż stresować się że może się zdarzyć niespodzianka przykra. To nie jest przeciez bolesne, u mnie w szpitalu to naprawde krótki , dyskretny zabieg.
Ja się kiedyś zraziłam do lewatywy przy zabiegu operowanej przepukliny kiedy pielęgniarka chciała mi zrobić lewatywę przy trzech pacjentkach z którymi dzieliłam pokój. Powiedziałam, że sobie chyba żartuję, że będę się wypróżniać przy kimś i to jeszcze do baseniku małego
|
|
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darli w środe byłam na wizycie i mój mały już się obrócił nawet nie wiem kiedy i nie czułam się jakoś inaczej ![]() Cytat:
a ostatnio nie wytrzymać i kupiłam 5-pak body na 74, no nie mogłam sie powstrzymać normalnie...Dziewczyny z łóżeczkami 120 x 60 wszystkie macie kołderki 120x90? Bo ja gapa jestem i kupiłam taka posciel 135x100 no i nie wiem czy mi dziecko w tym nie utonie ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- colds jak możesz do dopisz imię mojego synka PIOTRUŚ
|
||
|
|
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie w miescie znowu ciezko bylo dostac inny rozmiar , wszedzie tylko taki |
|
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
ooo dzięki, uspokoiłaś mnie... dałam za poścciel 130 zł i jak by miała leżeć w szafie to byłabym "nie w sosie", delikatnie mówiąc
|
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
nie dam rady was nadrobić...jestem dziś padnieta
zaczynamy 26 tydz dzis czyli 7 miesiąc... glukoza: nic nie piłam...na czczo mialam już 117 i lekarka kazala mi sie 7 razy na dzien kłóć i w wtorek do kontroli z wynikami bo najprawdopodobniej bede brała insuline.Dzidzie sa najważniejsze... |
|
|
|
#3329 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kobiety... przechwaliłam
Dzisiaj paskudnie się czuję. Pomijając, że po kilku dniach przerwy znowu zaliczyłam , to w dodatku brzuch tak mnie rwie , że musiałam połknąć nospę forte i magnez. Jedyne pocieszenie to fakt, że jak odpoczywam to brzuch przestaje być twardy. Moja położna mówiła, że mam jechać na IP dopiero, gdyby odpoczynek nie przynosił skutku. Do tego dochodzi ten paskudny kręgosłup. Ja chyba teraz obrywam za takie bezproblemowe pierwsze miesiące ciąży, bo mam wiele objawów typowych dla I trymestru typu nudności, wstręt do zapachów. Cytat:
O mateńko, biedulko Ty nasza Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Cieszę się, że Piotruś ( widzę, że zapadła decyzja o wyborze imienia) już ma obrót za sobą i bardzo zazdroszczę. Ciekawę jak nasz Antek W poniedziałek mam wizytę położnej to będziemy szukać serduszka do odsłuchania, więc może na podstawie tego będzie można określić czy są szanse na to, że zmienił ułożenie.
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 26 tydzień .Biedna... ale tak jak mówisz - dzidzie najważniejsze .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

. Troche mnie uspokoiłyście co do tej wagi. Może będę miała małego szkrabka 

.
powiedz, mi jak Twoje nerki? powiem Ci szczerze, że u mnie znacznie lepiej. po kuracji uroseptem ( 6 tabletek dziennie)i no spie (3-6 tabletek) ból zniknął jak ręką odjął. a wcześniej miałam takie ataki, że małżonek musiał mnie z łóżka ściągać bo sama nie byłam w stanie się podnieść...
co do wozka..

przeraża mnie ta lewatywa...Ja załatwiłam się w domu przed porodem i na szczęście takiej akcji nie miałam,choć w niektórych szpitalach to rutyna.A szwagieka mimo,że w domu też to i przy porodzie jeszcze się jej wymsknęło
wiedzisz,sł oneczko się do Was uśmiechnęło

klask i:

, żeby wszystko było ok
, to w dodatku brzuch tak mnie rwie , że musiałam połknąć nospę forte i magnez. Jedyne pocieszenie to fakt, że jak odpoczywam to brzuch przestaje być twardy. Moja położna mówiła, że mam jechać na IP dopiero, gdyby odpoczynek nie przynosił skutku. Do tego dochodzi ten paskudny kręgosłup. Ja chyba teraz obrywam za takie bezproblemowe pierwsze miesiące ciąży, bo mam wiele objawów typowych dla I trymestru typu nudności, wstręt do zapachów.