|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
ja juz mialam tak raz i facet mi bezczelnie odpisal zeby uwaznie aukcje czytala, bo wyraznie pisze termin realizacji tyle i tyle
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
|
|
|
#3273 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35673102]kurcze jak patrze na pierwszą strone lipcowo-sierpniowych to zdecydowana większosc urodziła wcześniej niż tp.przerażenie mnie ogarnia[/QUOTE] Ale większość po 38 tygodniu. A ostatnio same po terminie. Cytat:
Co do pytania Konczity, które przegapiłam, ja piorę normalnie i nic się z nimi nie dzieje. Cytat:
Cytat:
A to babsko jakieś co najmniej ograniczone umysłowo. Cytat:
Cytat:
Co u Zielonej ja się pytam????????????????? |
||||||
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie kupuję żadnej, przynajmniej na razie. Kalpana ładne ubranka. Nie kuś, bo ja mam zakaz kupowania
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Można sama wode dac w butelce przeciez
A gdzie się podziała Anusia?? |
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No fakt, dawno jej nie było
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
przyszlam Wam sie tylko pochwalic ze mieszkanie przyjelismy bo jest naprawde fajne,w bloku,centralne,parter,pl astikowe okna,3 pokoje,balkon..
warto bylo czekac tyle czasu,ale w koncu na swoim |
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
Nareszcie u mnie powietrze się ruszyło
akurat zdążyłam z zakupów obiadowych przyjść i deszczem walnęło i burza jest ![]() U mnie dzisiaj na obiad kasza gryczana z sosem myśliwskim i kotlety schabowe. Nie chce mi się smażyć ale już odmroziłam ;/ |
|
|
|
#3280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Więc poleżakujmy razem ![]() Cytat:
To co, imprezę robimy? ![]() Cytat:
![]() U mnie zapowiada się cały dzień opadów.. Wątróbkę z bułką wszamiemy ![]() Nie mam siły na nic innego
|
||||
|
|
|
#3281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam na usg i córcia waży 1230 a jestem w 31 tyg - myslicie że to nie za mało. Fakt, że ja jestem nie za duża i chuda w miarę - przytyłam 10 kg - teraz prawie wcale, bo jestem na diecie cukrzycowej i mało przybieram na wadze. Mam za tydz wizytę i się denerwuję, że to za mało. I boli mnie jeszcze brzuch po lewej stronie - zawsze w tym samym miejscu. Co to może oznaczać? Czy normalne rozciąganie brzucha czy może coś poważnego?Miala któraś cos podobnego? |
|
|
|
|
#3282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękny! Cytat:
Cytat:
![]() Jak Was tak dużo to stawiać jakiegoś torta albo lody!!!! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Normalnie Was to dzisiaj.. Bardzo dużo
Od tych lodów to się nie wymigacie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy to mało.. Hmm. W internecie jest dużo tych tabeli z wagą dziecka w danym tygodniu. Sama chciałam Ci napisać ile moja ważyła, ale nie pamiętam.. A nie mam przy sobie karty ciąży żeby kuknąć. I co do wagi na +, to akurat ja miałam w 35t +9kg, a mała ważyła prawie 2kg. Więc ogólnie myślę, że waga Twojej córci jest odpowiednia ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3284 |
|
Raczkowanie
|
Sandra fajna "piłeczka"
Zielona gratuluje! I proszę Was o kciuki za dzisiejszą wizytę pozytywną, jadę z mężusiem ![]() Tymczasem uciekać szykować się na wizytę właśnie...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kiedy zaczynacie remoncik? Dużo do zrobienia jest? A jak się czujesz dzisiaj? Cytat:
![]() Co do wagi, mój w 30t.c. miał 1800 gram, wagowo był na 32 tydzień. |
||
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro gin nic nie mówił, że mało waży jak na ten tydzień to zapewne jest ok mój w 31 tyg miał 1995 g więc sporo więcej .
|
|
#3287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedy przeprowadzka?Cytat:
i super, że z córcią wszystko w porządku. moja w 28t ważyła ok 1000 g więc wagę macie chyba w porządku. ciasto upieczone, łazienka wysprzątana i padłam... jeszcze myjąc kibelek złapał mnie taki skurcz
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umówiłam się na środę na wizytę, na 18:10 ![]() Wcześniej wyjedziemy żeby do sklepów z wózkami się wybrać - może udałoby się nam już kupić albo chociaż zamówić
|
|
|
|
|
#3290 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też chcę nad morze ![]() właśnie od babci wróciłam i tam wszamałam. pychota. ale ja dobrego nie umiem zrobić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
Sara_m7 gratuluję
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona gratuluje mieszkania
![]() Jak synek?
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
kalpana śliczne ubranka
![]() zielona mieszkanka, a Ty jak się czujesz?
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu tak pusto ja sie pytam?
![]() ja wlasnie wstalam, drzemke sobie ucielam bo nudy w tym domu ![]() apropo wozek mi spedza sen z powiek http://allegro.pl/tutek-tambero-woze...510521094.html ale znowu wygladem mnie nie przekonuje i juz sama nie wiem czy patrzec na wyglad czy na to ze jest lekki .. tz porownywal sobie i da sie odczuc roznice w kg.. Konczi babsko wstretne cie wkurzylo, nie dziwie ci sie, u nas zalatwic cos w tym kraju to jest poprostu porazka, wszedzie jak za kare pracuja Aga_ton ty to jestes ale biedna z ta glukoza , wspolczuje Kalpana ale tez piekne te ciuszki masz ![]() Weronika ja chyba tez kupie te herbatki hipp Kraven udanego wypoczynku zycze Zielona gratuluje mieszkanka, to co robisz jakas parapetowe dla ciotek wizazowych? ![]()
|
|
|
|
#3297 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej!
Chociaz pobierznie,ale Was nadrobilam. Ostatnio nie za dobrze sie czulam, mialam straszne bole w krzyzu, przez ktore 2 noce z rzedu nie spalam Siostra jeszcze do tego mnie nastraszyla,ze ona tak miala dzien przed porodemWczoraj wzielam 2 nospy forte i dzisiaj juz problemu nie bylo. W srode mialam spotkanie z polozna, powiedzialam jej ,ze prawie ciagle mam twardy brzuch, ale ona twierdzi,ze to normalne. Co do kloc w dole brzucha, to tez niby normalne, bo dziecko glowka naciska na nerwy itd. Powiedzialam,jej,ze jak bylam w 32tc u polskiego gina to mialam juz 1cm rozwarcie i moze to skracajaca sie szyjka, ale ona skometowala,ze nawet nie chce nic slyszec na temat polskich ginekologow, i ze oni zawsze przesadzaja i robia z ciazy nie wiadomo co. Takze drogie Panie, tak u nas wyglada ta opieka zdrowotna. Dodam,ze zadnego badania ginekologicznego,ani usg po polowkowym nie ma! Wiec niby skad one ku..a wiedza,ze wszystko jest ok???? Poza tym, pranie i prasowanie gotowe, kilka wyprawkowych rzeczy mi tylko brakuje, torba do szpitala niestety niekompletna Jutro odbieramy lozeczko Juhuuuu!!! Co do calej tej ciazy, to ja jakos nie moge narzekac, od poczatku czulam sie niezle,narazie pprzytylam 7-8 kg, rozstepow na szczescie brak(ale przykladnie sie 2*dziennie smaruje) , brzuszek dosc spory,ale tylko z przodu taka pileczka, z tylu nawet nie widac,ze w ciazy jestem Cytat:
Sliczny brzusio, podobny do mojego Ja takie wlasnie zamowilam, jutro je odbieramy Cytat:
A nie sadze,zeby przy normalnych rozmiarach pokojowych, wlasnie To najbardziej rzucalo sie w oczy. Poza tym bede miala do tego moskitiere,wiec mam nadzieje,ze ona odwroci od calej reszty uwage. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
Hej ! juz po wizycie
Myslalam ze to moje wczasowanie wpłynęło jakoś na szyjkę itd ale nic takiego. Szyjka nie skrócona, zamknięta. Mam brać magnez 500 na twardnienia brzucha Malusia ma ok 1800 g Kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni czyli 3 tygodnie przed terminem, bo jak powiedział lekarz naprawde nie ma powodu żeby się częsciej widziec jeszzcze do zrobienia mam morfologię i mocz i koniecznie mam liczyć codziennie ruchy. jestesmy zadowoleni. Maleńka brała sobie do buzi palce od stóp mamy zdjęcie jak ma na policzku paluszki od stópki
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
.Właśnie wróciłam z mamcią z zakupów:P. I jestem tak zadowolona z zakupów dla niuni, że aż się Wam pochwalę .
|
|
|
|
#3300 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
położna nam tak radziła bo podobno w szpitalu gdy jest robiona na chybcika, to może być nieciekawie... tzn. opowiadała nam przypadki, kiedy akcja porodowa przebiegała błyskawicznie i zwyczajnie nie było czasu na posiedzeniu na kibelku więc niektóre kobietki, które nie zdążyły się oczyścić zwyczajnie obsrały się po pachy podczas parcia... i to nie było już przyjemne dla żadnej ze stron...Cytat:
![]() sara a mogłabyś mi podać w skrócie główne punkty Twojej diety, tzn. co możesz głównie jeść a czego unikać? byłabym bardzo wdzięczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do tej pory jakoś ją przełykałam ale dziś popełniłam błąd i kilka łyków glukozy popiłam odrobiną niegazowanej wody... więcej tego nie zrobię ja powtarzam w środę i już mi słabo na samą myśl... Cytat:
przepraszam ale nie mogę się powstrzymać, by tego nie napisać... co za idiotka z tej położnej
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

poważnie dopiero 10 dnia może wysłać? i to roboczego?! to już widzę, że będę czekać i czekać na ten wózek... żeby tylko przyszedł kolor odpowiedni i cały czarny stelaż
ja juz mialam tak raz i facet mi bezczelnie odpisal zeby uwaznie aukcje czytala, bo wyraznie pisze termin realizacji tyle i tyle

ale przystojniak z małego w nich będzie 

brałam fenka i magnez i nie pomaga
tylko raz na siku i wyspałam się jak nigdy