|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
o reszcie jeszcze pomyślę ![]() Enigmama, waga wydaje mi się w normie ale to było w 6 miesiącu, teraz 2 na plusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powinno być przecież na odwrót? a spróbuj może pieczywa chrupkiego, ja po 3 kanapeczkach z serkiem topionym miałam 116 a po razowcu z chudą wędliną157 Cytat:
przyjemnego wypoczynku a ja znowu nie śpię, kończę paprykę pasteryzować
|
|||||
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Katee udanego wypoczynku życzę
![]() Jeśli chodzi o termometr to my mamy z baby one za 20 kilka zł . Nie szalejmy z termometrem ponieważ uważam że mimo wszystko te stare rtęciowe są najdokładniejsze
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
nam położna poleciła kupić w aptece enemę ( taką lewatywę do użytku domowego). i użyć ją gdy skurcze dopiero się zaczną bo później to lepiej sobie odpuścić, by do szpitala spokojnie dojechać.
|
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
nie kupiłam w drogerii jak była promocja ... ja jednak skłaniam się do lewatywy a ta apetczna to jaka? słyszała któraś już o niej ??? dobra jutro doczytam Was
|
#3368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Znowu nadrabiania było masa, ale dałam rade chociaż z cytowaniem już nie ![]() Gratuluje rozpoczętych tygodni i udanych wizyt niespełna 4 tygodnie ![]() Cytat:
fakt mam pełno maskotek w tym kilka grających to może coś sie nada bo już zupełnie nie wiem co kupić jak tego jest za dużo ![]() Cytat:
fajnie to napisałaś i sie uśmiałam do łez bo miałam podobny przypadek Cytat:
ogółem należe do pulchniejszych osób więc mały miał z czego zabierać ![]() No ale teraz on zaczyna więcej na wadze przybierać to i ja też musze ![]() A brzuchol urósł mocno a i dzieciak silniejszy bo jak piźnie to mam oczy jak ping-pongi ![]() Cytat:
o w morde, przesrana akcja ![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj sie bo możesz podwinąć troche a i na dłużej maluchowi starczy A ja dzisiaj poprasowałam wszystko co dzidziusiowe oprócz trzech pajaców bo musiałam je wyprać jeszcze raz ![]() Dwie godziny prasowałam i mam spokój już z tym na dłuższy czas ![]() Zmęczona jestem całym dniem i poprzednią nocą bo do kitu spanie miałam. Oby dzisiaj było lepiej. Dobrej nocki |
|||||
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
witam sie poznym wieczorkiem
dzieki za kciukasy lekarz powiedzial,ze Pola nie bedzie gigantem skoro mamusia i tatus wypasieni nie sa ![]() tylko ta lekarka zle pomierzyla ją ostatnio i mnie wystraszyla pinda jedna ![]() na ktg mam chodzic co tydzien ![]() zielona gratuluje mieszkanka i zazdroszcze![]() sara graatuluje prawka .ja 5 razy oblalam i na razie dalam sobie spokój![]() katee milego wypoczynku wszyscy u mnie juz spia,tylko ja jak zwykle turlam sie po łóżku dobrze,ze jutro sobota to sobie pospie ![]() aha.ale dzien nie obyl sie bez przykrych niespodzianek i zepsula nam sie kuchenka
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tej babie to tylko na dupę...ostatnia porcja papryki dochodzi nareszcie, bo już padam na pysk...
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
uwielbiam papryczke ze słoika
i cukinie
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podaj pezepis na buraczki z papryka??? ![]() my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc 63 dni do godziny 0
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane,
przed chwilą wstałyśmy Was troszku po nadrabiać, bo później jedziemy do teściów i cały dzień nas nie będzie. Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35 stawiamy z Jagódką soczek![]() i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że wieczorem i dzisiaj rano znów mnie brzuch pobolewa ![]() zmykam Was poczytać ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- enigmama to super, ze z malutką wszystko w porządku. Rośnie jak na drożdżach ![]() anesh śliczne zakupki, różowy kombinezonik kate za spokojną podróż i udanego wypoczynku życzęi_k Piotruś śliczne imię ![]() muminek 7 miesiąca. Teraz to już szybko Ci zleci, sama tak nie dawno się cieszyłam, że 7 miesiąc zaczynam, a tu za 2 tygodnie już 9![]() tamlin to odpoczywaj kochana, jak się kochana dzisiaj czujesz? kajaja to świętujemy dzisiaj razem kolejny tydzień.
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-08-04 o 07:38 |
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w szpitalu z marszu na IP robią lewatywę i właśnie trzeba mieć swoją tą apteczna enemę. |
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie do tp 44 dni ale na pewno tyle nie wytrwamy, wydaję mi się, że przy dobrych wiatrach to do końca sierpnia Jagódka wysiedzi, jak to mnie ginek uprzedził
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wypinanie pupy/plecków![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Wczoraj wróciłam z pracy i nic już mi się nie chciało. Pogoda też mnie dobijała. W mieszkaniu sauna. Mąż chory. On pod kocem bo mu zimno, a ja w bieliźnie cała mokra ![]() Gratuluję wszystkim udanych ostatnich wizyt ![]() I gratuluję rozpoczętych tygodni coraz bliżej i bliżej![]() Kraven, Katee udanego urlopu ![]() My dzisiaj 37 rozpoczynamy Co do termometrów to ten z lidla mi już nie działa - mam nadzieję, że to tylko bateria ![]() A rtęciowych juz raczej nie można kupić. Zresztą im dziecko będzie bardziej aktywne tym bardziej będzie się liczył czas, a rtęciowym dość długo się mierzy. I Kubuś tez obrócony a ja nadal czuję ruchy wokół pepka bardziej. Pod żebrami nic a nic. jedynie dzięki czkawce jestem pewna, że główke ma nisko o na środku. |
|
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() Ja sie przywitam i ide jeszcze podrzemać bo znowu niewyspana jestem z racji częstgo chodzenia siku i przeciągania sie małego w brzuchu. To będzie urwis jak jego tata na 10000000% ![]() Ja dzisiaj tak jak obiecałam 3 dni temu, pochwale sie iiiiiż obchodzimy z mężulem 5tą rocznice ślubu ![]() Pytałam go wczoraj jak ją spędzimy to oczywiście niewiadomo ![]() Macie jakiś ciekawy pomysł na to i nie musząc kasy wydawać bo w tym miesiącu jesteśmy wycyckani na amen z pieniędzy ![]() gratulinki Cytat:
kolejne gratulacje ![]() I co to masz z tym brzuszkiem że tak często boli ![]() Cytat:
a mamy ten sam termin...
|
||
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
nie mialam kilka dni neta ale nadrobilam was po części .Gratuluje udanych wizyt i duzych dzieciaczkow widze,że kilka z Was już na końcówce![]() melduje,że dzisiaj na suwaczki mamy 30 tydzień w końcu![]() i stawiamy soczek
|
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
No Iwoncia to gratulacje z okazji rocznicy
Co do różnicy wieku to u nas będzie niecałe 2 lata. Nie było to planowane i tak jest chyba najlepiej ![]() Z jednej strony po cichu liczyłam na dziewuszkę, a z drugiej drugi chłopak wychodzi bardziej ekonomicznie no i kontakt między rodzeństwem tej samej płci często jest lepszy. Mąż chciał drugiego chłopca to maSzczerze to jakoś jestem spokojna czy dam radę. Mąż lekko się niepokoi. |
|
|
|
#3383 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam ten z Lidla, testowałam, całkiem fajny jest. Cytat:
![]() Cytat:
Iwoncia gratulacje rocznicy, 5 lat to już sporo czasu, u nas kilka dni temu 1 rocznica była. Biorę się za jakieś sprzątanie a tak mi się nie chce... |
|||||||
|
|
|
#3384 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no jak tak można się do rodzącej odezwać, jak ona i tak pewnie nie czuła co się dzieje, masakryczna babaCytat:
Cytat:
A ja wczoraj skończyłam 28 lat! ![]() Poświętowałąm z mężem i znajomymi, którzy z Olsztyna przyjechali i już po powrocie nie miałam siły do kompa siadać więc chwalę się dzisiaj! |
|||
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Iwoncia Gratulacje! dużo miłości na dalsze lata życzę Dziś przyniosłam ze skrzynki paczuszkę z bebilonu i też mam tego stojącego miśka niestety ... jak nie wysyłali to nie wysyłali a teraz w ostatnim czasie kilka z nas dostało więc dziewczęta czekające na paczuszkę sprawdzić skrzynkę radzę ![]() Oto on A ja dziś sałatkę z ogórków z czosnkiem robię
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje kochana Dziękuje bardzo Ja na razie zmykam, wieczorem jak dam rade to wejde z Wami poklachać ![]() Udanego dnia mamusiom i brzusiom życzę |
|
|
|
#3387 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Zasnąć wczoraj nie mogłam, bo brzuch twardy miałam jak kamień, poza tym jak mnie Mati pizgnął w nerę to się poryczałam z bólu. Później płakałam bo mi nie wygodnie było, bo brzuch bolał, bo nogi mnie kręciły. I ogólnie wczoraj bylo nie fajnie. W końcu przeszłam samą siebie i jedną kołdrę swoją miałam między nogami, drugą Pauli pod nogami aby wyżej były, a trzecią Kropkową się przykryłam i jakoś zasnęłam. W nocy jak się budziłam to brzuch bolał, teraz też pobolewa. Nic dziś nie robię tylko leżę. Ja nie chcę być pierwsza, nie mam komody ani wózka. Poza tym ja mam urodzić po 20-tym września bo wtedy pracy mam mniej ![]() Ja też i fajny jest. Cytat:
Cytat:
O to coś takiego: http://allegro.pl/enema-plyn-do-lewa...516339240.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje z okazji wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() ![]() klask i:
|
|||||
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę Tamlin, że za tobą też ciężka nocka, u mnie również połączona z bólem głowy i takimi skurczami tylko w dolnej prawej części brzucha. Nie mogłam spać na żadnym boku jedynie spanie na wznak ale zaś nie szło bo malizna rozpychała mi żebra i naciskała na przeponę. Wzięłam dwie nospy i nie wiele to dało. Teraz jest spokój ale znów z rana zażyłam dwie nospy. Ja zauważyłam że mniej więcej co drugą noc mam spanie do
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-04 o 10:34 |
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
weronika_91 mogę poprosić linka do tej paczuszki z bebilonu
bo nie mogę znaleść tego na stronie głównej
|
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamcie!
Też miałam ciężką noc wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi, trzeba było przygotować kolację, potem posprzątać więc się trochę zmachałam. A w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, tylko trochę wyżej to są skurcze HB czy co? ![]() Przybyło mi 13 kg W pracy mam problemy i się denerwuję wszystkim za bardzo, niby od połowy sierpnia mam nie pracować ale widzę że oczekiwano że tak szybko ich nie zostawię i mam wyrzuty sumienia :/ Każdej z Was gratuluję kolejnych tygodni !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

o reszcie jeszcze pomyślę 
ale to było w 6 miesiącu, teraz 2 na plusie
Dzisiaj paskudnie się czuję. Pomijając, że po kilku dniach przerwy znowu zaliczyłam
, to w dodatku brzuch tak mnie rwie , że musiałam połknąć nospę forte i magnez. Jedyne pocieszenie to fakt, że jak odpoczywam to brzuch przestaje być twardy. Moja położna mówiła, że mam jechać na IP dopiero, gdyby odpoczynek nie przynosił skutku. Do tego dochodzi ten paskudny kręgosłup. Ja chyba teraz obrywam za takie bezproblemowe pierwsze miesiące ciąży, bo mam wiele objawów typowych dla I trymestru typu nudności, wstręt do zapachów. 
powinno być przecież na odwrót? 

i zazdroszcze
na dupę...
i cukinie 

63 dni do godziny 0

za spokojną podróż i udanego wypoczynku życzę
ciagle jakies wypukosci kolo pepka, pewnie glowka 

klask i: