Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 19:22   #4351
pokszyfka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
moje dziecie nie chce zadnych upek-why:m ur:

w czym kapiecie dzieci??zastanawiam sie nad nivea baby pielegnujacy plyn do kapieli
kąpie mydełkiem oilan
Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Wiecie co moje dziecko najbardziej lubi?dentinox,jak posmaruje to smakuje to jak ja czekoladę
kilka dni temu kuoiliśmy ten d. i leży...może coś by dało i w nocy by się nie budziła
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
bożeeeeee zepsuła nam sie klima w aucie i do jutra niema szans żeby naprawić ugotujemy sie wtym aucie

dziewczyny fbukowe w klubie zapodałam link do konkursu prosze o lajkiładnie proszebardzo ładnie prosze...hehhee

ja kąpie teraz w Jonsonie fioletowym bosko pachnie
pozostaje wam ino wrzucić 5teczke...wiatr we włosach muchy w zębach
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Goldi Gotye właśnie leci
ile razy to usłysze odrazu widzę skarpete...

a się wkurzyłam na tż, w nagrodę pewnie jutro nie pójdzie do pracy(sb jest nieobowiązkowa) i trochę zajmie się małą...będę mogła się pouczyć

blanki
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:24   #4352
princessskaa
Wtajemniczenie

Kurcza, zabezpieczenie do gniazdka kupcie czy coś..

My byłyśmy dzisiaj z malutką w centrum. Mała pierwszy raz mpkiem jechała i bardzo jej się podobało Na deptaku loda zjadłam, zakupki w Rossmanie - mamy tą osłonkę za trzy owocowe słoiczki Hippa i kaszki mleczno-ryż w promo, druga 50% taniej. Potem poszłyśmy do pracy do tż i z nim wróciłyśmy do domku. Na obiad wstąpiliśym do McDonalda, mamy dwie szklaneczki (każda za powiększony zestaw)

Mała już marudna do snu, więc uciekam.

Do jutra Mamcie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:40   #4353
kasia_aa
Zadomowienie

Czesc dziewczyny doczytalam was, pozyczylam na wieczor tel tzta (bo oczywiscie go nie ma)zeby was troche nadrobic, lapek - kaput:/ tak mi brakuje wiazu przez caly dzien! Malemu wyszedl zabek kluje nim jak nid wiem i rysuje lyzeczki, ogolnie maruda ale da sie przezyc, biorac pod uwage ze ja calymi dniami sama dobrze ze chociaz na spacery polubil chodzic. Ale mialam zaczac od najwazniejszego smerfik tyle modlitw i trzymanych kciukow ze musi byc dobrze!!! Nie ma innej opcji!
Ja uzywam do kapana babydream taki 500 ml do ciala i wlosow i jest ok, co ja mialam jeszcze ofp....dzis byl dol, nawet pomalowanie paznokci u stop nie pomoglo, ale maly sie tak cudnie do mnie usmiechal przy zasypianiu ze zle emocje minely. Zaraz ide robic henne , potem malne paznokciie u rak, bedzie ok. Zachorowalam na te rzesy!!!! Panna mloda na weselu na ktorym bylam sobie zrobils cuuudo, ale obecnie slabo z funduszami. Ale co sie odwlecxe to nie uciecze. No ale musze os ze soba zrobic, zapuszczam grzywke bo mi sie juz znudzila i chyba sie na rudo zrobie
Aaaa jak ktos mogl ac psu na imie kasia ja niewiem
Ale sie rozpisalam!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:45   #4354
saaraa_lub
Rozeznanie

Pokszyfko u mnie po posmarowaniu d. liczba pobudek bez zmian ale spróbuj a nóż będzie lepiej.
Boszsz co ja przeżyłam dopiero,z powodu upału znów śpimy na dole, a tu jest łóżko d sciany i Mały przed snem jak zwykle wędrówki ludów urządzał i tym razem wspinał sie po scianie dodam,ze cały czas na niego patrzyłam, jakoś rączka mu sie obsunęła i nie wiem czy sie ugryzł w język czy uderzył o ścianę w noc czy glową ale zaczął przeraźliwie płakać, jeszcze jak w płaczu zmarszczył nosek to wydawało mi się,ze złamany juz wołałam tz żeby na pogotowie jechać a jak gadzina zobaczyła swój jeździk to zaczął sie śmiać i w ogóle zapomniał o wszystkim może sie po prostu wystraszył?

Ja kawę mrozną robiłam tak:do blendera mleko (sojowe ), pół banana, 2 łyżeczki kawy, 4 kostki lodu i mieszałam aż powstała piana i wlałam do szklanki (wcześniej ścianki oblałam sosem czekoladowym) w wersji lux jeszcze 2 łyzeczki baileys'a

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-08-03 o 19:51
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:59   #4355
Oliveira79
Zadomowienie

hej

kurde przez ta pracę mam czas dla was tylko wieczorem jak juz się dorwe do lapa, to ledwo zdażę doczytac i juz wszystkie ida spać

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Oli widzę Cię

podczytuj, podczytuj D
nio czasem do Was zaglądam

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

w nocy dajecie cycusia, butelkę czy wodę?
moje cycusie zaczynają wysiadać, tylko jeden się napełnia...drugi tak tylko ciut ciut...
u nas wciąż zazwyczaj dwie pobudki na cyca, rzadko da się oszukac wodą

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Czy ma któras z Was coś położone na paznokciach?jakiś żel czy cus innego?Ja na swoje już patrzeć nie mogę i chętnie cos bym sobie zrobiła tylko nie wiem jak to sie sprawdzi przy Maluszku.
u mnie akryl - własnie wczoraj uzupełnialam

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
polecam żelowe na formie-NIE na tipsie.
super przy małum dziecku bo NIE obcji zadrapania,a można zrobić nei za długi takie ze 2 mm za opuszek.sama bym zrobiła gdybym miała kasę.
a ja żeli nie lubię, bo czesto powietrzem podchodzą

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

w tym Sz-nie to sami dziewni ludzie, Panstwo Kulturalni i pies-Kasia to nie wyjatek, ide wczoraj z mlodym a spacerze kolo dzialek, a facet wola do psa Ania
o jaaaa

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja kąpie teraz w Jonsonie fioletowym bosko pachnie
ja też ale najbardziej lubię ten plyn do kapieli z oliwka Nivea - swietna skóra po tym jest

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:03   #4356
goldika
Zakorzenienie

kochane to ja uciekam na Mazury na weekend. Pojawie sie w pn, prosze nie pisac za duzo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:03   #4357
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Poza tym zul Mi mowil ze bawili sie bardzo ladnie tylko co chwila wybuchali placzem- poszedl zobazyc co jest- chlopcy wyrwali kabel od ladowania bazy do telefonu domowego i go namietnie jedli. Zul mowi ze mozliwe ze jak brali do buzi to ich dc popiescil
Jezu trzeba miec oczy dookola glowy, kupilam 2 bramki na schody, zabezpiezenia kontaktow, takie cosie do szuflad i drzwi, telefon byl odstawiony wysoko bo po niego siegali- ale gniazdko jest na ich poziomie- niewazne ze krzeslem zastawione bo oni pod krzeslo wlezli i za kabel ciagneli
jakby to byl kawał, to boki zrywać, ale że to real to ciary przechodzą

Stary 2012-08-03, 20:05   #4358
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
moj tez zgrzyta odkad mu gorne wyszly dokladnie tam samo robia moje swinki morskie

: hahaha:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:08   #4359
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

My byłyśmy dzisiaj z malutką w centrum. Mała pierwszy raz mpkiem jechała i bardzo jej się podobało Na deptaku loda zjadłam, zakupki w Rossmanie - mamy tą osłonkę za trzy owocowe słoiczki Hippa i kaszki mleczno-ryż w promo, druga 50% taniej. Potem poszłyśmy do pracy do tż i z nim wróciłyśmy do domku. Na obiad wstąpiliśym do McDonalda, mamy dwie szklaneczki (każda za powiększony zestaw)
kupilam 4szt

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kochane to ja uciekam na Mazury na weekend. Pojawie sie w pn, prosze nie pisac za duzo
marzenie ściętej glowy

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

glam cieszę się razem z Tobą z końca rehab

Stary 2012-08-03, 20:12   #4360
nettka_
Zadomowienie

Paulinka ledwo zaczęła raczkować a już na schody się wspina

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-08-03, 20:15   #4361
saaraa_lub
Rozeznanie

Dla tych co kąpią w johnsonie to jest jakaś promo w biedrze i te płyny bodajze po 9,99 są.

Wariateczko bo johnson podobno bardzo uczulający jest dlatego ja nawet nie próbuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 21:08   #4362
glamourous
Zakorzenienie

Ja do kapieli uzywam nivea nutri sensitiv z oliwka i jak dla mnie to cud- pieknie nawilza, mega wydajny- buteleczka za 15 zeta starcza na ponad 2 mce

Moje zule usnely o 19.30 ale
Myslalam ze sie zaraz obudza a oni w miare spokojnie spia. Wrzucilam im do Kasski na noc homeo tabletki na zeby i zobaczmy
Ide spac
Stary 2012-08-03, 21:13   #4363
dygotka8
Zakorzenienie

.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:17   #4364
owieczka86
Zadomowienie

No doszły do mnie te chmury doszły ale co z tego jak wcale nie padało,choć na dworku się schłodziło trochę ale w domu dalej skwar

Ja używam tego płynu z nivea i jestem zadowolona

Filip zasnął dopiero 15minut temu. Nie mógł zasnąć z gorąca chyba posiedziałam z Nim trochę na balkonie

Coś jeszcze miałam komuś napisać ale nie pamiętam komu i co ...:-(
Uciekam spać bo oczy się same zamykają trzymajcie kciuki żeby ta nocka była lepsza od poprzedniej ;-) i żebym chociaż 4godziny bez pobudki się kimneła...

Dobranoc mamusie i maluszki :-*
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:28   #4365
nettka_
Zadomowienie

Moja księżniczka dopiero co zasnęła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 21:42   #4366
wariateczka88
Zadomowienie

mowiac o nivea macie na mysli ten?
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...ink-nivea_baby
3 produkt,nutri sensitiv czy cos takiego
ja tez uciekam spac,bosssz padam

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:54   #4367
dygotka8
Zakorzenienie

ja o tym http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...lyn-do-kapieli

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 22:01   #4368
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

a ja o tym (glam chyba też)
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...UTRI-SENSITIVE

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

mało się pieni = ale efekt rewelacyjny

Stary 2012-08-03, 22:26   #4369
basiula19
Zadomowienie

ja wreszcie plan na dzień dzisiejszy zrealizowałam kręgosłup i nogi mi napierdzielają......tak pokszyfko tylko szkoda roboty fryzjera bedzie i te muchy bleee ale w sumie nie piątek hehehe fujaaaaaaa lece spać bo pewnie o 7 mały pobudke nam zrobi jak ostatnimi dniami ma w zwyczaju a juz tak fajnie nam spał do 8

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 22:29   #4370
Seona
Zakorzenienie

Nie było mnie chyba z miesiąc Najpierw byłam u mamy, później pojechaliśmy tylko we dwoje na 4 dni do Międzyzdrojów później u teściów i nie było kiedy wejść. Nad morzem było cudnie!! Ale 4 dni bez dzieci to chyba max u nas ja tak się stęskniłam, że później przez tydzień nawet na minutę ich nikomu nie oddałam ale później już wszystko wrociło do normy i raz w tyg. jak idziemy na większe zakupy, to babcie dostają małe prezenty one się cieszą i my też

Poza tym sajgon w domu. Lili próbuje chodzić, staje i się przesuwa, wszystko zabiera Pati, ta płacze i się denerwuje, rzuca hasła typu: "ale mnie wkurza ta Liliana", "nie mam już do Ciebie sił" itp.

Ale ogólnie jest ok, ale na neta nie ma prawie wcale czasu Dzisiaj w gościnnym była tak masakra, że zgubiłam Lili serio wchodzę a jej nie ma szukam, wołam, wyszłam na balkon, wyglądam na dół!!! dziecka nie ma, łzy miałam w oczach a ona po cichu weszła pod stół, do kąta pod szafę i coś gryzie nic jej nie było widać ani słychać, ani nie zagugała, nic!!! zawał to mało co przeżyłam!!!!

Dygotka

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 06:08   #4371
glamourous
Zakorzenienie

Seona witaj

Co za nocka chyba najlepsza od ostatnich 9 mcy, zasneli zaraz po 7 i wstali o 6 z uwaga- tylko 1 pobudka na cyca
Czuje sie jak po tygodniowym urlopie
Stary 2012-08-04, 06:32   #4372
princessskaa
Wtajemniczenie

Seonko Dobrze, że mieliście taki wypadzik we dwoje - na bank dobrze to wpłynęł0 na Wasz związek No cztrey dni bez dzieci to wyzwanie - mój rekord to trzy dni i też zawsze jestem taka stęskniona, że ciągle bym małą tuliła i całowała i widzę jej postępy i myślę, że już urosła hehe

Glam gratki za nockę

DZIŃ DYBRY

U nas nocka git, mała zasnęła po 20, wstała 6:30, w nocy raz na smoka zawołała. Tż pojechał do pracy, ja już pranie wstawiłam. Może dzisiaj wieczorem gdzieś wyjdziemy, bo teściowa usilnie chce przyjechać do małej i z nią zostać, a żebyśmy sobie skorzystali z tego i gdzies poszli - no to trzeba korzystać Chyba, że nie będzie za bardzo co i z kim Bo jak na razie jeszcze nikt ze znajomych nie określił planów.

Jejjjjjj, wczoraj widziałam ogłoszenie mieszkania do wynajęcia - normalnie marzenie, ale cena nas przerasta (nawet jeśli i ja pójdę do pracy)

Baha za brak fotki firanek. Człowiek tu z zaciekawieniem szuka i szuka, a ta nie wstawiła
Stary 2012-08-04, 06:50   #4373
saaraa_lub
Rozeznanie

Padam,mam dosć,pobudki co godzinę albo 50 minut.
Stary 2012-08-04, 06:59   #4374
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Padam,mam dosć,pobudki co godzinę albo 50 minut.
Stary 2012-08-04, 07:07   #4375
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

a ja o tym (glam chyba też)
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...UTRI-SENSITIVE

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

mało się pieni = ale efekt rewelacyjny
Ooo to ja chyba sobie to sprawie, bo kartofel nie da sie niczym po kapieli juz posmarowac i w sumie od dawna juz tego nie robie.

Czemu to dziecko musi od rana jecc, jesze oczu nie otworzyl i juz jeczal:/ zalamka
Stary 2012-08-04, 07:09   #4376
ja_dalia
Wtajemniczenie

witajcie

hej seonka super że mieliscie chwile dla siebie za osiagniecia Lili

glam - za nocke

saaaraaa współczuje

u nas nocne apogeum chyba mija

młoda de facto wstała o 6 radosna jak skowronek, ale dała mi do 7.40 pospac bo bawiła sie sama, potem 20 min sie pobawiłysmy razem, poprzytulałyśmy i zasneła o 8 a ja mam czas na Was, kąpiel, śniadanie... no luxik i dziś już takak radosna ...

a co do plynu do kapieli to ja używam babydream z rossmana, 1000 ml za 15,99 i tez bardzo sobie chwale

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-08-04 o 07:10
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 07:14   #4377
kasia_aa
Zadomowienie

Godz pisalam poprzedniego posta w tym czasie jakkos uspokoilam ta jeczale tetax bawi sie na golasa za to tz zlapal kolejnego minusa wrocil wczoraj o 2 do domu i jeszcze nas obuzil, foch! Zreszta nawet mi sie nie chce krzyczec i robic awantury. Wogole mi sie nie chce z nim rozmawiac. I tak sie zreszta przyzwyczailam ze geby nie mam do kogo otworzyc
Dobra niemarudze juz ide cos zjrsc bo od 6 juz kawa wypita. Moze jak brzuch napelnie to sie hunor poprawi;
Stary 2012-08-04, 07:20   #4378
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
za to tz zlapal kolejnego minusa wrocil wczoraj o 2 do domu i jeszcze nas obuzil, foch! Zreszta nawet mi sie nie chce krzyczec i robic awantury. Wogole mi sie nie chce z nim rozmawiac. I tak sie zreszta przyzwyczailam ze geby nie mam do kogo otworzyc
Dobra niemarudze juz ide cos zjrsc bo od 6 juz kawa wypita. Moze jak brzuch napelnie to sie hunor poprawi;
a to jaki

Napełnij czekoladą
Stary 2012-08-04, 07:30   #4379
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Co za nocka chyba najlepsza od ostatnich 9 mcy, zasneli zaraz po 7 i wstali o 6 z uwaga- tylko 1 pobudka na cyca
Czuje sie jak po tygodniowym urlopie

Suuuuperklaski :klas ki:

Seona no w końcu zawitałaś do nas

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Paulinka jeszcze śpi a ja buszuje hehe ogólnie w nocy była jedna pobudka na cycka.....i na przeraźliwy krzyk komar małą ugryzł

Stary 2012-08-04, 08:00   #4380
Seona
Zakorzenienie

może mi ktoś streścić co się działo? nie mam szans nadrobić.

dziewczyny jak Wy to robicie, że ludzie Wam kupują rzeczy na allegro? już chyba 2 aukcję tego samego wystawiam i nic już zaniżyłam cenę, no ale za darmo przecież nie oddam

rety, saara, pobudki co godzinę?!?!?? o matqo, ja już nie pamiętam jak to jest

jeny i znowu wciągnęłam się i siedzę tu zamiast się zajmować domem

pokaże Wam jeszcze tylko mój "mały" bałagan ale bywa jeszcze gorzej, serio nie można opanować moich dzieci i ich zabawek. Tam pod stołem w kąciku gdzie ciężarki to wczoraj Lilianka mi się schowała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STH77513.jpg (36,9 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STH77515.jpg (44,1 KB, 58 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości