|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ile razy to usłysze odrazu widzę skarpete... a się wkurzyłam na tż, w nagrodę pewnie jutro nie pójdzie do pracy(sb jest nieobowiązkowa) i trochę zajmie się małą...będę mogła się pouczyć ![]() blanki
|
|||
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcza, zabezpieczenie do gniazdka kupcie czy coś..
![]() My byłyśmy dzisiaj z malutką w centrum. Mała pierwszy raz mpkiem jechała i bardzo jej się podobało Na deptaku loda zjadłam, zakupki w Rossmanie - mamy tą osłonkę za trzy owocowe słoiczki Hippa i kaszki mleczno-ryż w promo, druga 50% taniej. Potem poszłyśmy do pracy do tż i z nim wróciłyśmy do domku. Na obiad wstąpiliśym do McDonalda, mamy dwie szklaneczki (każda za powiększony zestaw) ![]() Mała już marudna do snu, więc uciekam. Do jutra Mamcie |
|
|
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny doczytalam was, pozyczylam na wieczor tel tzta (bo oczywiscie go nie ma)zeby was troche nadrobic, lapek - kaput:/ tak mi brakuje wiazu przez caly dzien! Malemu wyszedl zabek
kluje nim jak nid wiem i rysuje lyzeczki, ogolnie maruda ale da sie przezyc, biorac pod uwage ze ja calymi dniami sama dobrze ze chociaz na spacery polubil chodzic. Ale mialam zaczac od najwazniejszego smerfik tyle modlitw i trzymanych kciukow ze musi byc dobrze!!! Nie ma innej opcji!Ja uzywam do kapana babydream taki 500 ml do ciala i wlosow i jest ok, co ja mialam jeszcze ofp....dzis byl dol, nawet pomalowanie paznokci u stop nie pomoglo, ale maly sie tak cudnie do mnie usmiechal przy zasypianiu ze zle emocje minely. Zaraz ide robic henne , potem malne paznokciie u rak, bedzie ok. Zachorowalam na te rzesy!!!! Panna mloda na weselu na ktorym bylam sobie zrobils cuuudo, ale obecnie slabo z funduszami. Ale co sie odwlecxe to nie uciecze. No ale musze os ze soba zrobic, zapuszczam grzywke bo mi sie juz znudzila i chyba sie na rudo zrobie ![]() Aaaa jak ktos mogl ac psu na imie kasia ja niewiem![]() Ale sie rozpisalam! |
|
|
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
Pokszyfko u mnie po posmarowaniu d. liczba pobudek bez zmian ale spróbuj a nóż będzie lepiej.
Boszsz co ja przeżyłam dopiero,z powodu upału znów śpimy na dole, a tu jest łóżko d sciany i Mały przed snem jak zwykle wędrówki ludów urządzał i tym razem wspinał sie po scianie dodam,ze cały czas na niego patrzyłam, jakoś rączka mu sie obsunęła i nie wiem czy sie ugryzł w język czy uderzył o ścianę w noc czy glową ale zaczął przeraźliwie płakać, jeszcze jak w płaczu zmarszczył nosek to wydawało mi się,ze złamany juz wołałam tz żeby na pogotowie jechać a jak gadzina zobaczyła swój jeździk to zaczął sie śmiać i w ogóle zapomniał o wszystkim może sie po prostu wystraszył?Ja kawę mrozną robiłam tak:do blendera mleko (sojowe ), pół banana, 2 łyżeczki kawy, 4 kostki lodu i mieszałam aż powstała piana i wlałam do szklanki (wcześniej ścianki oblałam sosem czekoladowym) w wersji lux jeszcze 2 łyzeczki baileys'a
Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-03 o 20:51 |
|
|
|
#4355 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
kurde przez ta pracę mam czas dla was tylko wieczorem jak juz się dorwe do lapa, to ledwo zdażę doczytac i juz wszystkie ida spać nio czasem do Was zaglądam ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- ja też ale najbardziej lubię ten plyn do kapieli z oliwka Nivea - swietna skóra po tym jest
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
kochane to ja uciekam na Mazury na weekend. Pojawie sie w pn, prosze nie pisac za duzo
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- glam cieszę się razem z Tobą z końca rehab
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka ledwo zaczęła raczkować a już na schody się wspina
|
#4361 |
|
Rozeznanie
|
Dla tych co kąpią w johnsonie to jest jakaś promo w biedrze i te płyny bodajze po 9,99 są.
Wariateczko bo johnson podobno bardzo uczulający jest dlatego ja nawet nie próbuje. |
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do kapieli uzywam nivea nutri sensitiv z oliwka i jak dla mnie to cud- pieknie nawilza, mega wydajny- buteleczka za 15 zeta starcza na ponad 2 mce
Moje zule usnely o 19.30 ale ![]() Myslalam ze sie zaraz obudza a oni w miare spokojnie spia. Wrzucilam im do Kasski na noc homeo tabletki na zeby i zobaczmy Ide spac
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
No doszły do mnie te chmury doszły ale co z tego jak wcale nie padało,choć na dworku się schłodziło trochę ale w domu dalej skwar
Ja używam tego płynu z nivea i jestem zadowolona Filip zasnął dopiero 15minut temu. Nie mógł zasnąć z gorąca chyba posiedziałam z Nim trochę na balkonie Coś jeszcze miałam komuś napisać ale nie pamiętam komu i co ...:-( Uciekam spać bo oczy się same zamykają trzymajcie kciuki żeby ta nocka była lepsza od poprzedniej ;-) i żebym chociaż 4godziny bez pobudki się kimneła... Dobranoc mamusie i maluszki :-*
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Moja księżniczka dopiero co zasnęła
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
mowiac o nivea macie na mysli ten?
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...ink-nivea_baby 3 produkt,nutri sensitiv czy cos takiego ja tez uciekam spac,bosssz padam
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- a ja o tym (glam chyba też) http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...UTRI-SENSITIVE ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- mało się pieni = ale efekt rewelacyjny
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
ja wreszcie plan na dzień dzisiejszy zrealizowałam kręgosłup i nogi mi napierdzielają......tak pokszyfko tylko szkoda roboty fryzjera bedzie i te muchy bleee ale w sumie nie piątek hehehe fujaaaaaaa lece spać bo pewnie o 7 mały pobudke nam zrobi jak ostatnimi dniami ma w zwyczaju a juz tak fajnie nam spał do 8
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie chyba z miesiąc Najpierw byłam u mamy, później pojechaliśmy tylko we dwoje na 4 dni do Międzyzdrojów ja tak się stęskniłam, że później przez tydzień nawet na minutę ich nikomu nie oddałam one się cieszą i my też![]() Poza tym sajgon w domu. Lili próbuje chodzić, staje i się przesuwa, wszystko zabiera Pati, ta płacze i się denerwuje, rzuca hasła typu: "ale mnie wkurza ta Liliana", "nie mam już do Ciebie sił" itp. Ale ogólnie jest ok, ale na neta nie ma prawie wcale czasu serio wchodzę a jej nie ma szukam, wołam, wyszłam na balkon, wyglądam na dół!!! dziecka nie ma, łzy miałam w oczach nic jej nie było widać ani słychać, ani nie zagugała, nic!!! zawał to mało co przeżyłam!!!!Dygotka
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Seona witaj
Co za nocka Czuje sie jak po tygodniowym urlopie
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Seonko
No cztrey dni bez dzieci to wyzwanie - mój rekord to trzy dni i też zawsze jestem taka stęskniona, że ciągle bym małą tuliła i całowała i widzę jej postępy i myślę, że już urosła Glam gratki za nockę ![]() DZIŃ DYBRY ![]() U nas nocka git, mała zasnęła po 20, wstała 6:30, w nocy raz na smoka zawołała. Tż pojechał do pracy, ja już pranie wstawiłam. Może dzisiaj wieczorem gdzieś wyjdziemy, bo teściowa usilnie chce przyjechać do małej i z nią zostać, a żebyśmy sobie skorzystali z tego i gdzies poszli - no to trzeba korzystać Chyba, że nie będzie za bardzo co i z kim Bo jak na razie jeszcze nikt ze znajomych nie określił planów.Jejjjjjj, wczoraj widziałam ogłoszenie mieszkania do wynajęcia - normalnie marzenie, ale cena nas przerasta (nawet jeśli i ja pójdę do pracy) Baha |
|
|
|
#4373 |
|
Rozeznanie
|
Padam,mam dosć,pobudki co godzinę albo 50 minut.
|
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu to dziecko musi od rana jecc, jesze oczu nie otworzyl i juz jeczal:/ zalamka |
|
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
hej seonka super że mieliscie chwile dla siebie za osiagniecia Lili glam - za nocke saaaraaa u nas nocne apogeum chyba mija młoda de facto wstała o 6 radosna jak skowronek, ale dała mi do 7.40 pospac bo bawiła sie sama, potem 20 min sie pobawiłysmy razem, poprzytulałyśmy i zasneła o 8 i dziś już takak radosna ... ![]() a co do plynu do kapieli to ja używam babydream z rossmana, 1000 ml za 15,99 i tez bardzo sobie chwale
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-08-04 o 08:10 |
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
Godz pisalam poprzedniego posta w tym czasie jakkos uspokoilam ta jeczale tetax bawi sie na golasa
za to tz zlapal kolejnego minusa wrocil wczoraj o 2 do domu i jeszcze nas obuzil, foch! Zreszta nawet mi sie nie chce krzyczec i robic awantury. Wogole mi sie nie chce z nim rozmawiac. I tak sie zreszta przyzwyczailam ze geby nie mam do kogo otworzycDobra niemarudze juz ide cos zjrsc bo od 6 juz kawa wypita. Moze jak brzuch napelnie to sie hunor poprawi;
|
|
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napełnij czekoladą
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Suuuuper ![]() klaski :![]() ![]() klas ki:Seona no w końcu zawitałaś do nas ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Paulinka jeszcze śpi a ja buszuje hehe ogólnie w nocy była jedna pobudka na cycka.....i na przeraźliwy krzyk komar małą ugryzł
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
może mi ktoś streścić co się działo?
nie mam szans nadrobić. dziewczyny jak Wy to robicie, że ludzie Wam kupują rzeczy na allegro? już chyba 2 aukcję tego samego wystawiam i nic już zaniżyłam cenę, no ale za darmo przecież nie oddam![]() rety, saara, pobudki co godzinę?!?!?? o matqo, ja już nie pamiętam jak to jest ![]() jeny i znowu wciągnęłam się i siedzę tu zamiast się zajmować domem pokaże Wam jeszcze tylko mój "mały" bałagan ale bywa jeszcze gorzej, serio nie można opanować moich dzieci i ich zabawek. Tam pod stołem w kąciku gdzie ciężarki to wczoraj Lilianka mi się schowała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

ładnie prosze

dobrze ze chociaz na spacery polubil chodzic. Ale mialam zaczac od najwazniejszego smerfik tyle modlitw i trzymanych kciukow ze musi byc dobrze!!! Nie ma innej opcji!
d sciany i Mały przed snem jak zwykle wędrówki ludów urządzał i tym razem wspinał sie po scianie
dodam,ze cały czas na niego patrzyłam, jakoś rączka mu sie obsunęła i nie wiem czy sie ugryzł w język czy uderzył o ścianę w noc czy glową ale zaczął przeraźliwie płakać, jeszcze jak w płaczu zmarszczył nosek to wydawało mi się,ze złamany juz wołałam tz żeby na pogotowie jechać a jak gadzina zobaczyła swój jeździk to zaczął sie śmiać i w ogóle zapomniał o wszystkim
jak juz się dorwe do lapa, to ledwo zdażę doczytac i juz wszystkie ida spać 

serio