|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
![]() Ja oglądam olimpiadę - triathlon. Myślicie, że po nim by nas wzięło? Wygląda dobrze - rower, bieg, pływanie...
|
|
|
|
|
#3542 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad.2. będzie co nosić a mówiłam teściowej żeby nie kupowała tych maleńkich ubranek na 56, to ona zawsze mnie kwitowała że dzieci się rodzą malutkie nawet mój argument że ja urodziłam się duża do niej nie docierał bo twierdziła że na pewno coś mi się pomyliło to teraz bedzie mieć.... mała będzie w te ciuszki lalki ubierać ![]() Cytat:
za akcjęCytat:
![]() Cytat:
już chce w ten wtorek urodzićmlodaj gratulacje |
||||||
|
|
|
#3543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego kupujesz pozostały osprzęt nowy i po sprawie ![]() depoison pisała, że miała go wypożyczonego czyli nie jest to problemem
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby tak dalej!mój tz w nocy mi pomagał, bo dziś ma wolne: przewijał i trzymał do odbicia, nawet nie musiałam go prosić. I śmiaje się zawsze jak mała puszcza bąki
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny
![]() ja już wróciłam z urlopu ![]() było fajnie choć nie obyło się bez niespodzianek ![]() nasza Hania rozbójnica przyszła na świat 29.07.2012 o godz 11:45 i miała 54cm, i 2850g wagi ![]() córcia chyba ma poczucie humoru po tatusiu, bo zachciało jej się przyjść na świat na Mazurach ![]() acha wybaczcie, że wcisnęłam się w kolejkę
Edytowane przez kasikkkkka Czas edycji: 2012-08-04 o 10:56 |
|
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie i Hani Super, że tak poszło ![]() Dziewczyny z terminami - może wyjeżdżamy? Skoro to też działa?
|
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamusie
![]() My juz od czwartku w domciu. Póki co mamy się bardzo dobrze ![]() Malutka dość dużo spi także na brak czasu nie narzekam ale staram sie jak najwiecej czasu spędzac z Zosia.Wogole Zosia bardzo fajnie przyjęła Asie Całuje ja non stop , głaszcze i do niej mówi Tylko musimy niezle uwazać bo czasem jest "delikatna"inaczej:brzyda l:Ja bardzo szybciusienko wróciłam do siebie. Już od wtorku śmigam jakbym wogole nie rodziła:P Rodziłam jednak w prywatnym szpitalu (z refundacją NFZ) i jestem barddddddzooooo zadowolona Warunki,personel ekstra![]() Wczoraj za namowa położnej zaliczyliśmy już pierwszy spacerek w czwórke My sie karmimy ok 15-20 min i małej wystarcza ![]() Nordiczka, Młodaj , Cz4rnul Serdeczne gratulacje |
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() klask i:pamiętny urlop mieliście....czekamy na opis jak to Wam poszło, bez podstawowych rzeczy, których zapewne nie braliście na urlop????
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam!
kasika super! Gratulacje! A gdzie rodziłaś? czarnula gratulacje! agunia moja też ma ten meszek jak się pupcia zaczyna karolka na porodówke! a tak serio, to ja też wszystkiego próbowałam, nie zadziałało ale za to poród był ekspres paula pewnie to indywidualna sprawa, ale ja uważam że jak pojawia się krew to coś zaczyna się dziać. trzymam kciuki
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Zosi za takie fajne przyjęcie siostrzyczki
|
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja już po zakupach.
Cytat:
Cytat:
![]() No i mamy pierwszą sierpniówkę, która została lipcówką
|
||
|
|
|
#3554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Paula jak z krwia to juz super blisko |
|
|
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na opis porodu
|
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez ma ten laktator odnośnie żakietu do kremowej sukienki , to żółty pasuje?? bo takowy mam, ale wtedy jaka torebka?byty mam kremowe. Chociaż jak dla mnie własnie coś własnie w kolorze kawy z mlekiem lub brązu by mi pasowało, bo nie che kolejnego krzykliwego, w tym żółtym to chodzę baaardzo rzadko. Mysśałam tez o czerwonym i czerwonej torebce. Lubię ten kolor,ale tez nie za bardzo chce się rzucać w oczy ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- czarnula, kasikkk gratulacje dziewczyny ![]() linzeysuper, że Zosia jest za siostrzyczką! Jak w czwartek odwiedził mnie brat ze swoim 4-letnim synkiem i na pytanie czy fajna mała? odpowiedział, że fajna ,ale jak padło pytanie czy chciałby taką siostrzyczkę to już nie bardzo, brata tez już nie chce( ma starszego). Hmm.. czyżby dziecko było takie cwane, że wiedziało, że dodatkowe dziecko w rodzinie to mniej dla niego (uwagi rodziców, zabawek ,wspólny pokój etc)? |
||
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jakie odcienie jednego i drugiego ale może pasować. Tylko właśnie chyba znikniesz przy innych kolorach. Ja bym wybrała jakiś żywszy kolor żakietu i butów.Ja właśnie mam używany medela swing za niecałe 300 zł z przesyłką
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Kasika no to blisko mnie
ja rodziłam w Mrągowie karolka, wiesz takie coś co się u mnie działo to nic. 2 cm rozwarcia od 37tygodnia a tak urodziłam w 41 dzięki kroplówce
|
|
|
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fakt - młoda jest rozpieszczona i rozpuszczona jak dziadowski bicz i gdyby nagle musiała się dzielić z rodzeństwem to byłaby tragedia. |
|
|
|
|
#3561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
lub odcienie brązu. Pamiętaj, że jak będzie chłodno, to czerwona torebka na tle czerwonego żakietu będzie "niewidoczna", czyli powinnaś mieć torebkę na dłuższym pasku, albo te elementy stroju powinny się różnić.
|
|||
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Ja wczoraj wyszłam popołudniu ze szpitala.
Malutka jest sliczna, ale strasznie duzo przy niej roboty i z niczym się nie wyrabiam. Mam nadzieję że za niedługo ogarnę wszystko i będę bardziej zorganizowana. 9 dniowy pobyt w szpitalu dał mi się we znaki, myslaąłm że tam zwariuje... A opis porodu zostawiam na kiedy indziej, chociaż jak mała jeszcze pospi to może uda mi się dzisiaj napisac ![]() Pozdrawiam i gratuluje nowym mamusiom
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie i Malutkiej
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Mlodaj, Cz4rnul4, Kasikka- wielkie gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
|
|
|
#3565 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc!
A ja mam cały czas skurcze przepowiadacze ale bardzo nieregularne. W nocy troszkę bardziej bolały ale wzięłam kąpiel i przeszło...męczą mnie te skurczyki ....mogłyby w końcu do czegoś prowadzic! Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje! Wybaczcie ale nie mam siły na bardziej szczegółowe nadrabianie... po obiedzie mam gości i musze troche ogarnac...a ruchy przy tych przepowiadaczach mam jak żółw... ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Acha, PAULA! Trzymam kciuki za rozkręcenie się akcji! Dwie z moich koleżanek też ruszyło po amnioskopii! JEdną tego samego dnia, a drugą po dwóch dniach
|
|||
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogromne gratulacje
|
|
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=Cx9Uw...ature=youtu.be
![]() to już chyba świadome uśmieszki ![]() ![]() się nagadałam przy tym
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

:confu sed:
:rolleyes :

Tak się zastanawiam, czy odszedł by mi ten czop, gdyby nie to badanie, bo może to dzięki niemu się coś ruszyło 

klask i:pamiętny urlop mieliście....czekamy na opis jak to Wam poszło, bez podstawowych rzeczy, których zapewne nie braliście na urlop????

żartowniś