|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzień dobry
![]() Agatka ![]() Fiol mam pytanie, ubierasz na wesele buty na obcasie? Bo ja próbowałam kupić jakieś niższe wygodne, ale ciężko znaleźć coś ładnego :/ a w płaskich tak nie do końca się dobrze czuję...
|
#3483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z jednej strony bedzie cala sciana z czerwieni u mnie podlogi szarobiale takie maziane zeby brudu za duzo nie bylo widac o taka: http://www.e-budujemy.pl/?p=42978&sf...3037eeac623160---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Czesc Madzia
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2012-08-04 o 10:08 |
|||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Maga ja na Twoim miejscu poszłabym w płaskich butach, bo na obcasie masz większe ryzyko jakiegoś upadku czy coś.. Ja byłam w płaskich balerinkach z tego względu, że w inne już nogi nie włożę. Nogi po całym dniu miałam tak spuchnięte, że pod stołem siedziałam na boso
Szkoda się męczyć w obcasach |
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry... nadrobiłam 2 strony, więcej nie dam rady, muszę dom ogarnąć.
Cytat:
często o niej myślę....
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie tak szybko czytałam co nowego, że nawet nie cytowałam
więc ciężko będzie o skrót Co do koleżanki, to rzeczywiście brak słów. A ostatnio kuzynka TŻ, która zaszła w ciążę w grudniu mi mówiła, że jak nas raz spotkała na cmentarzu, to aż wciągała brzuch, bo jej tak przykro było co nas spotkało. Więc jednak można to zrozumieć...Zeberka widzisz jak brakuje Twoich streszczeń Kundzia jak tam brzusio? Mnie 2 razy coś zabulgotało lekko i to raczej był Bąbelek, bo pamiętam to uczucie z poprzedniej ciąży. Wczoraj skończyliśmy pełne 17 tygodni Fiol ja myślałam o takich butkach na 2-3cm obcasie, ale kurczę większość teraz na wysokim obcasie jest. Mam jedne fajne płaskie, ale coś mnie w tym roku obcierają, a w zeszłym na 2 weselach w nich byłam. Może jeszcze coś kupię, mam czas do piątku
|
#3487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!!
Fajnie!!!!!!!!!! Cytat:
YORK!!!!!!!!Bradzo mocno Cie przytulam! To starszne co przeszłas. Twója córeczka kocha Cie bardzo tylko nie moze tego powiedziec, a moze mówi tylko w inny sposób? Ja zauważyłam ze po # wszystkie małe dziecie sie do mnie śmiały - tłumaczyłam sobie ze to jest usmiech od mojego aniolka! Dobrze ze znalazłaś lekarke której ufasz! Cytat:
Cytat:
) i meble chce czerwone!FIO! jak dzis Stasiu? BERBIE! jak po szkoleniu? odpoczełas trochę????? |
|||
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Maga ja bym kupiła jakieś szersze, bo jeszcze trochę sierpnia zostało i mogą zacząć Ci nogi puchnąć, ja też wszędzie widzę szpilki na conajmniej 10 cm.. Chyba bym zęby powybijała na takich
Esko Staś wczoraj po południu coś bardziej się rozruszał i miałam ponad 10 ruchów.. A dziś od rana mniej aktywny A jak tam Zosia
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My się zbieramy i znowu na cały dzień na działkę jedziemy. Tż z tatą kładą elewację Aaahhh, oglądałyście olimpiadę? Dwa złota i brąz. Adrian Zieliński z Mroczy to bliziutko nas. Zna go nawet kolega, który w mroczy pracuje jako ratownik medyczny (korzystają na dyżurze z ich siłowni). Mówił, że super chłopak, normalny. Bardzo mu kibicowaliśmy. A o Tomku Majewskim to nie ma co pisać. Julek nawet oglądał (bo tż nadal twierdzi, że Julek będzie kulomiotem jak Majewski ![]() ![]() ) york :przytulam: Zebra mi się wydaje, że bez paragonu powinni spokojnie przyjąć. Kupowałaś na allegro, masz dowód na pewno, chociażby potwierdzenie przelewu jak robisz owsiankę? ja ostatnio w ramach odchudzania kupiłam płatki owsiane górskie, ale nie mam pojęcia jak je robić i jeść ![]() mi lekarz pozwolił ćwiczyć brzuszki po pół roku dopiero. I to powoli. Powiedział, że to, że na zewnątrz jest ładnie, nic nie boli to nie znaczy że jest ok. Przy cc rozcinają bardzo dużo warstw, szwy wewnętrzne rozpuszczają sie sporo dłużej. Więc wcześniej się bałam a teraz nie mam siły na nie ![]() Cytat:
No właśnie, co z Sheh????? |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
FIO! a podobnie. wczoraj na wieczór aktywna a dzis ze 2-3 co bym nie osiwiała całkiem (i to jeszcze trochę wymuszone) i tyle. ale czytałam ze dzieci najaktywniejsze sa na wieczór!
|
|
|
|
#3491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem zastanawiałam się, czy ona jest tak głupia i nie rozumie co i do kogo gada, czy robi to po prostu z premedytacją. To był najgorszy dla mnie czas. Rano przed pracą płakałam gdy miałam do niej iść, gdy wracałam było to samo Teraz nauczyłam się ignorować to co mówi do mnie. Wyłączam się po prostu.Taki nasz los. Mam nadzieję że kiedys się odwróci. |
|
|
|
|
#3492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że jesteś pod opieką lekarza któremu ufasz teraz musi być już tylko dobrze [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35686860]Oglądacie olimpiadę? Ale się ucieszyłam z tego złota ![]() A poza tym to brzuch mnie boli z powodu owu :/ Takie czuję jakby mega wzdęcie ale nie spowodowane przez układ pokarmowy. Zawsze tak mam. Boli mnie bardziej niż w czasie @. A Was boli na owu?[/QUOTE] Mnie od # zawsze jak mam owu to boli brzuch i to tak mocno że mam wrażenie że jajniki mi zaraz wyskoczą
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
york w pełni Cię rozumiem. Zaszłam w ciąże w podobnym czasie jak moja siostra. Ona urodziła 2 tyg wcześniej, jej synek jest zdrowy, a mój zmarł kilka godzin po porodzie.
Miesiąc po poprosiła mnie żebym została chrzestną małego, nie potrafiłam odmówić. Jak widziałam Małego to myślałam, że dlaczego to wszystko się stało, z początku czułam, że między mną, a nim buduje się mur, ale nie umiałam go pokonać. W dniu chrztu poproszono mnie o to, żeby go wziąść na ręcę i zrobić zdjęcie.. A ja wzięłam go na ręcę tylko dlatego, że chciałam poczuć i wyobrazić sobie, że trzymam mojego Synka.. Z czasem zrozumiałam, że nie mogę go karać za to, że ja straciłam swoje dziecko. Dziś mogę powiedzieć, że uwielbiam mojego chrześniaka ![]() Zobaczysz do wszystkiego się dorasta |
|
|
|
#3494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, pani układająca płytki, jak o niej usłyszałam też takie oczy zrobiłam a jeszcze większe jak zobaczyłam łazienkę, która wykonała kobieta kiedyś pracowała jako dekorator wnętrz ![]() Perse- dzięki - jak będę potrzebować kolejnej tubki to się odezwę zapach - owszem specyficzny ale jezeli ma pomóż to przetrwam ![]() nawiasem mówiąc zastanawiam się- patrząc na skład tej maści -czy nie ekonomiczniej byłoby tartą cebulę wymieszać z wazeliną i tym się na noc obkładać... ![]() Cytat:
a takie fronty na połysk są w standardowych wymiarach i miałabym mniejsze pole manewru przy projektowaniu pewnie jakby się uparł to można je też na wymiar zdobyć ale na pewno będą wiele droższe... a zwykłą płytę Tata mi potnie jak mi się tylko wymarzy ![]() Cytat:
zobaczymy jak będzie trzymać...może się obędzie bez reklamacji owsiankę?- nie wiem jak się robi ja robię tak:wsypuję płatki do szklanki tak ok, 1/3 szklanki i zalewam mlekiem szklankę, czy półtorej szklanki mleka wlewam do rondelka+cukier i gotuję, jak się zagotuje wlewam te namoczone płatki i mieszam kilka minut pozwalając aby się gotowało a nie przypaliło ![]() uwielbiam miód więc czasem zamiast cukru dodaję miód ale jak już mam zupę na talerzu ![]() brzuszki za pół roku..... w dodatku w ciąży zrobiła mi się przepuklina i gin mi mówiła, że będę to musiała wyćwiczyć... muszę wytrzymać 2 tygodnie - wtedy wybieram się na wizytę to zapytam nie zdążę schudnąć do następnej ciąży ![]() Cytat:
Maga- ja ostatnio nie nadaję się do streszczeń, wszystko mi umyka
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze niana bezie chodzic dobrze!\ A Kiedy następna ciąze planujesz? |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
esesia- następna ciąża wtedy kiedy sytuacja zawodowa pzowoli
![]() co do kuchni- to ostatecznie nie zdecydowałam-wszystko wyjdzie jak rozrysuję ją dokładnie - dolne szafki mam standard szerokość 40-,50,60 i wysokość standard, zobaczymy jak wyjdą wysokości góry...
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem najprostsze platki owsiane i tez tylko zalewam mlekiem i podgrzewam az bulgotnie. chwile czekam az zgestnieje i tyle. ja bez cukru. czasem owoce sobie wkrajam ![]()
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Jechaliśmy około 320km, nawet prowadziłam
zatrzymywałam się kiedy miałam chęć, poza tym jechaliśmy vanem, więc się wygodnie siedziało, bo najbardziej nie lubię jak mnie pas dusi w brzuchEsia ja też mam małą kuchnie dlatego wszystko robiliśmy na wymiar, szafki wiszące prawie pod sam sufit, 90cm
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Maga a myślałaś o zakupie adaptera do pasów
![]() http://www.clippasafe.pl/index.php?zone=podroze Fajne rozwiązanie. Ale ja nie mam prawa jazdy więc jeżdze z Tżtem rzadko Więc nie opłacało mi się kupować
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam tak wygodnego auta lae wezme sobie tak poduszke (którą na rogala na syzje mozna przerobic) i bede ja wpychac np pod plecy. Patrz ja nie pomysłałam by takie duze wiszące szafki zrobic - jeszcze trzeba będzie to rozważyc. A w ogóle jakos strasznie duzo ☠☠☠☠☠☠☠ kuchennych mam- wy tez tyle tego macie?
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
czym mogę odkamienić plaskikowy pojemnik na wode?
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol kiedyś się nad tym adapterem zastanawiałam, ale teraz dużo nie jeżdżę. Poza tym jak jadę to co chwilę innym autem, bo nasze auta dodatkowo pracują jako nauka jazdy
i bym musiała to co chwilę przekładać. A gdzieś w dłuższą trasę to właśnie vanem i w nim się super pas układa akurat pod brzuch. Bo w osobówkach to właśnie na brzuchu wypada
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie ja bym z octem spróbowała
![]() Esia takie wysokie szafki bardzo polecam. Bo tak to się tylko kurz zbiera, a możesz mieć dodatkową półkę. Co prawda muszę do niej sięgać na krześle, ale mam tam poukładane rzeczy, które rzadziej używam ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Mi zawsze robi koleżanka za free ale moja mama na krótkich włosach to około 100zł płaci. Chociaż ceny u nas to też u niektórych sięgają 200zł...
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za podpowiedzi. rozumiem, że mam wlać sam ocet?
ja nigdy ni farbuję włosów u fryzjerki, mama mi maluje. za ścięcie, regulacje brwi i henne płacę 20 zł.
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
wow. alez pakiet!
jak po szkoleniu?
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze... trochę się podłamałam, byli tam ludzie, którzy lubią to co robią, sprawdzają się w tym a ja się czuję taka nijaka... w związku z czym depresyjnego nastroju ciąg dalszy...
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
eeee! to swiadczy tylko o tym, ze masz zyciepoza-pracowe i inne zainteresowania. nie mozesz tak myslec.
![]() maz sie stesknil? i co z tymi lodkami? szalejecie?
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie
mi się często wydaje, że moja praca to jednak nie to, a mimo to nie mam odwagi nic zmienić...Kiedy macie rocznicę ślubu? ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Może Pani chodziło o łódki
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
z jednej strony bedzie cala sciana z czerwieni

Co do koleżanki, to rzeczywiście brak słów. A ostatnio kuzynka TŻ, która zaszła w ciążę w grudniu mi mówiła, że jak nas raz spotkała na cmentarzu, to aż wciągała brzuch, bo jej tak przykro było co nas spotkało. Więc jednak można to zrozumieć...
) i meble chce czerwone!

A jak tam Zosia