![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=NyJS9WOTB60 http://www.youtube.com/watch?v=c_9HP...eature=related |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Przyczajenie
|
Dla mnie wybór pierwszego wózka- czyli moje obecne zadanie jest jakąś istną tragedią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Przyczajenie
|
myśle o rider ... ale podoba mi sie maxi cosi elea ... na żywo nie widziałam ale może ktoś z Was widział i poradzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
Według wagi, z tego co patrzyłam, to raczej maks do półtora roku
![]() ![]() ![]() A ja już postanowiłam, jednak mutsy evo. Co chwilę czytam, że dziecko nie chciało jeździć w gondoli od 4, 5, czy 6 miesiąca i trzeba wtedy je do spacerówki było przenieść. A przecież takie małe dziecko nie siedzi samo, więc do kubełka odpada - wolę nie ryzykować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wzięłaś Evo? A jako kolorek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wzięłam, bo remont nam się w mieszkaniu dopiero kończy i pomieszkujemy poza domem - jak wrócę dopiero wszystko kupię. Ale planuję biały na czarnej ramie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też rozwazalam zakup Elei ale nie z MAxi Cosi tylko z Bebe Confort bo podobno te połączenie sił nie wyszło na korzysc(inni mowią,że to to samo..) Z tego co zauwazyłam roznia się one gondola--BC ma gondolę Windoo -która ma w sobie funkcję kołyski ze wzgledu na okragłu dół i Bebe Confort ma swój fotelik, a Maxi Cosi swoja gondolę i swoj fotelik, stelaz zostaje bez zmian -roznia sie tylko napisem ![]() Ja brałam pod uwage mozliwosc samodzielnego znoszenia wozka -gondola z dzieckiem i stelaz osobno i jest to w tym wozku mozliwe. Nie pamietam ile wazy rama ale nie za duzo i fajnie sie sklada i gondola ma uchwyty do przenoszenia, spacerowka tez fajnie sie sklada, bez siedziska do bardzo malycg rozmiarow. Na zywo fajnie sie prezentuje. W rezultacie wybrałam Jane Muum i jestem zadowolona ![]() Moja sasiadka zakupila Mutsy Evo czerwony ale tylko spacerowkę bo ma juz 8msc Bobasa. Maja ja ok ok 2miesiecy i mowi ze jedyna jego olbrzymia wada jest materail-dziecko sie bardzo poci tym samym powoduje odparzenia, ale juz ma tam jakis sposob-podklada malej piekuszki flanelowe. A siedzisko spaderowe wazy łacznie ok 11-12kg. Sam stelaz chyba bez kół 6i cos. Edytowane przez funpic Czas edycji: 2012-08-01 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
Mój drbny 3 latek ma ponad 100cm i ok 15kg dziwnie w Joolzie wygląda
![]() Mój roczniak ok 8.5kg w BJCM ginie bo ten wózek jest bardzo obszerny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
A myślicie, że kółka Elea dadzą radę na śniegu??
Wizualnie bardzo mi się podoba.
#3221 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zalezy tez od tego ile chcesz na nia wydac i w jakich warunkach uzytkowac. elea jest typowo miejskim wozkiem, ze sniegiem watpie by dala rade, ale tak na dobra sprawe malo ktory wozek na piankowych kolach daje rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozycja w kubełku jest zupełnie inna niż w foteliku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co widzę ostatnio pojawiają się tutaj takie nazwy Maxi Cosi Elea Jane Muum Mutsy Evo Joolz Day (ale to kubełek)
![]() |
#3228 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak z małymi ale jak np byłaby to juz spacerowka to zawsze mozna na chwile sniegowe zrobic tak aby wieksze kola były z przodu wtedy zdecydowanie latwiej prowadzic i manewrowac. Sa ta porzadne kola z dobrymi lozyskami. Transporter tez ma piankowe i jakos ludzie na narzekaja na prowadzenie po sniegu. A te male wcale nie sa takie male i na pewno nie tak badziewne jak minikoleczka w parasolkach ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Masz racje co do ograniczej czasowo mozliwosci przebywania dzieciaka w pozycji jakie serwuje fotelik i pochylony kubelek-jak dziecko stabilnie nie siedzi to proste ze nie posadzisz go do prostej pozycji w kubelku a jesli wyroslo z gondoli to wyjscia nie masz innego jak wozenie w pochylonym kubelku. I nie jest to bzdura-w szkole rodzeniai nie tylko byla mowa o fotelikach i pozycji jaka dziecko w nich przyjmuje -chodzi głownie o te ulozenie kregoslupa a w pochylonym kubelku jak kolezanka slusznie twierdzi jest podobnie jak w foteliku!! Poza tym zawsze mozesz utwierdzic sie w przekonaniu pytajac osobe ktora ma medyczna wiedze na ten temat-ortopeda albo pediatra na pewo posiada bardziej obszerna wiedze i radzę sluchac takich osób ![]() Edytowane przez funpic Czas edycji: 2012-08-02 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Przyczajenie
|
Dot.: najlepszy wózek dla dziecka
Ja mam model Murano marki Bebetto i jak najbardziej go polecam - nie zamieniłabym go na żaden inny. Moja druga córeczka już z niego korzysta, więc oprócz tego, że jest lekki, jest jeszcze wytrzymały i mimo stałego użytkowania, nie zniszczył się. Do tego jest wielofunkcyjny - jest wyposażony w siedzisko, które wykorzystuje jako krzesełko i kołyskę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Przyczajenie
|
![]() Ja napisze tak, ze mielismy JOOLZA ale jak juz pisalam szybko sie go pozbyłam po kilkudniowym wozeniu w kubelku malucha!, jest tak taki dyskonfort o czym juz pisalam!! Opinie pozytywne na temat takiego siedziska to dopiero bzdura!!! Poza tym dla zainteresowanych Joolz ma bardzo plyciutkie siedzisko-max dla 1,5roczniaka i potem musi nastapic zmiana bo dziecko bedzie skolone na maksa!!! Poza tym jesli wybierasz wozek wez pod uwage argumenty jaki przemawiaja za tym i konkretnym modelem oraz wez uwage swoja sytuacje, pietro na jakim mieszkasz itd a nie sluchaj kolezanek, ktos moze miec 20kg wozek i mieszka w domu z podjazdem i dla niej jest idealny to nie znaczy ze ty beziesz sie tym sugerowac i wnosic taki ciezar bo dla kogos byl iedalny???! BEz sensu !!!! Patrz na swoje mozliwosci, ja tez planowalam zakup przereklamowanego Joolza na caly okres uzytkowania ale dziecko nawet niezdazylo wyrosnac i juz sie go pozbylismy po ok pol roku wiec bierzcie pod uwage wszystkooo!!! Najlepiej ogladac wozki-chociaz ja tez ogladalam i kupilam niewypal!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak kubełki są bardzo niewygodne można dla twojego dziecka. Mój synek w Jolzie śpi ponad 3 godz bo bardzo mu ta pozycja odp. A druga sprawa większość firmowych drogich wózków to kubełki no Bugaboo Cameleon, Stokke gdyby były szkodliwe to by nie były produkowane i tyle gwiazd by Nimi nie jeździło ![]() A może twoje dziecko jest jakieś wielkie że 1,5 rocznika się nie mieścił ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
to ze kubelki robia znane firmy wcale nie swiadczy to o zdrowotnosci tych ze spacerowek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i jak bajka napisała, nie zawsze to co drogie jest najlepsze. Marketing robi swoje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam, że kubełek kubełkowi nierówny. Ogólnie bywają dobrze przystosowane do kręgosłupa dziecka i źle przystosowane. Tak samo jak spacerówka z rozkładanym siedzeniem.
Mnie zniechęcił jedynie fakt, że do kubełka nie włożę niesiedzącego dziecka a bardzo często spotykam się z sytuacją, że malucha trzeba przesadzić do spacerówki zanim zacznie siedzieć niestety. Inaczej brałabym joolza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Przyczajenie
|
ponawiam pytanie :
Miał ktoś styczność z Maxi Cosi Elea? Prosze o opinie mam które sprawdziły ten wózeczek.Chodzi mi o spacerówke. |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,10161...ytek_.html?v=2
![]() |
#3237 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() To teraz proszę o radę.... Chciała bym kupić spacerówkę dla mojej córeczki ma dopiero 4 miesiące i tak za miesiąc chciała bym przełożyć ją do spacerówki. Moje wymagania : ma być zgrabna , dość wysoka , rozkładana, przekładane siedzisko i wystarczyć do końca wózkowania. Cenowo tak do 1500zł. Proszę o rady mam które wypróbowały i z doświadczenia wiedzą coś o danym modelu. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
ja wozilam synka od 3-4 mies w kubełku
![]() w spacerówce na płasko zjeżdżał.Podobnie teraz w spacerówce nie kubełkowej zjeżdża.Ale na codzień jeździ Joolzem w domu w dzień śpi w Joolzie na wyjazdy w BJCM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Ale tu nie chodzi o niewygode dziecka tylko o psucie mu kręgosłupa. Kubelek dzieciom niesiedzacym szkodzi. Już doczytalam w wielu miejscach o tym. Dziecku Moze być bardzo wygodnie, tak jak w foteliku zamiast gondoli. Nie zmienia to jednak faktu, ze dla jego kręgosłupa to rzecz niezdrowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Raczkowanie
|
![]()
My kupilismy wózek 3 w 1 polskiej firmy Tako model Jumper i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Synek urodzil się 12.2010 do maja jeździł w gondoli, potem z racji tego że zaczął siadać przeszliśmy na spacerówkę i jeżdżę nią do tej pory, mamy w planach kupno parasolki bo lżejsza i poręczniejsza, ale ta jest super. Minus przy przejściu z gondoli na spacerówkę to utrudniony dostęp do kosza. Duuuuzy plus za możliwość przekładania siedziska spacerówki przodem albo tylem do kierunku jazdy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.