|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
tydzień wcześniej miałam panieński połączony z urodzinami ![]() jestem jak najbardziej za, gdzie ta imprezka ?? dziewczyny mam dość ... małemu nasiliła się biegunka mimo podawania enterolu no i doszedł M. (biegunka, wymioty) a mnie od południa jest niedobrze wymiękam modlę się,żeby u małego się nie rozkręciło bardziej ciekawe co jeszcze los dla nas ma w zanadrzu...aż się boję myśleć Patik chyba miałaś rację,że jakiś cholerny wirus panuje znalazł nas niestety
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-04 o 22:52 |
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- |
|
|
|
|
#2643 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
![]() Wahałam się do ostatniej chwili, ale jednak postanowiłam spać w domu. Tymuś był tak miły, że nie zasnął mi w samochodzie mimo późnej pory i wielkiego ziewania i dzięki temu po kąpieli padł zanim zdążyłam go przytulić ![]() Cytat:
A jak Dominik znosi rozłąkę?Cytat:
Cytat:
1. Nie miałam pojęcia, że smecta i mleko tak na siebie działają ![]() 2. Dzięki za wyjaśnienia Cytat:
A ja w przeciwieństwie do Zmalowanej uwielbiam budyń i ciasta z budyniem Choć jako dziecko go nie tykałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas z paznokciami też jest ciężko. Tymek nie chce siedzieć spokojnie i łapki wyrywa, więc mamusia musi włączać tryb "śpiewam-tańczę-recytuję" i wtedy jakoś się daje Innymi słowy, zagaduję go, robię miny, wydurniam się, daję mu ciekawe rzeczy w jedną łapkę, a obcinam tę drugą.---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ---------- You i Justyna - jak tam, polubiłyście się czy nie bardzo?
|
|
#2644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tańce, śpiewanki, miny, ganianie i Bóg wie co jeszcze. no tragedia![]() co do paznokci. to mam kilka sposobów: 1. na spiocha 2. robię mu:sroczka kaszkę gotowała. 3. śpiewam piosenki 4. daję drugi obcinacz do zabawy 5. pokazuję ów obcinacz i mówię: a patrz co teraz będzie. ciach. i wow... robię to mega ekspresyjnie i Emilowi się podoba. kupilismy szafę w Ikei i T. ją wczoraj zaczał skręcać. tragedia. mamy pół skręconej szafy, bo z niego taka złota rączka jak z koziej d...y trąba. dzisiaj wymyślił sobie kupienie poziomicy, by sprawdzić czy wszystko jest równo. więc do godziny 12 na pewno nic nie zacznie skręcać. i może jak skończy to będzie 16. a kiedy ja tam wszystko poukładam??? on myśli chyba że ja na nadmiar czasu narzekam.a wiecie co wynalazł leń jeden . znalazł w internecie jakaś firmę, kóra zrobi dla ciebie zakupy w Ikei, przywiezie do domu i zmontuje. i już widziałam to rozczarowanie, że nie znalazł tego wcześniej, bo jestem pewna, że nie pojechalibyśmy nigdzie.![]() A chwaliłam się wam , że Emil przesypia noce? nie? to się chwale!!!!śpi w nocy pieknie, az do rana. do 5:30 albo i 6. szampan w lodówce już czeka z tej okazji . a propo mleka krowiego. jak zamierzacie go wprowadzać?ot tak po prostu dać wypicia zamiast MM? czy jakos inaczej? i jeszcze słyszałam, ze dziecim należy dawać mleko 3,2%( tak chyba w Polsce jest) albo 4%. u nas T. niestety pije wodę mleczną1% ![]()
|
||
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Noc zła.
Nie spałam ciągiem nawet 2 godzin ![]() 65454644pobudek, i wstała o 5.45. Jestem flak. Shit Nie mam pomysłu na dzień dzisiejszy. Agni mój tez taki do prac domowych. Jak spadł karnisz w sypialni to 3 tyg stał i czekał na powieszenie, a obrazów do tej pory mi nie powiesił. Doprosić się nie można o nic w domu.
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dziubku ![]() Patik u Nas też kiepska noc, Dominik jęczał strasznie. Agni my też tak ekspresyjnie obcinamy paznokcie. "abrakadabra hokus pokus CIACH! Nie ma paznokcia" Wyprasowałam większość rzeczy, ale jeszcze nic nie spakowane. Musimy wyskoczyć na szybkie zakupy bo Domek potrzebuje jakiejś bluzy a TŻ skarpetek. Mój TŻ jest "bohaterem w swoim domu". Wszystko naprawi, złoży, dokręci. Poza tym zawsze jak coś kupi (obraz, szafkę, karnisz) to musi zamontować to na już. Taki raptus. Ala za trzynastkę.Radzio, Sophie sto lat roczniaki
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Udało się dzisiaj jedziemy z Domkiem do Wiednia Szkoda tylko mi męża zostawiać, jakoś ciężko mi ich rozdzielać nawet na kilka dni... Ale może dojedzie do nas w piątek chociaż na weekend, a jak nie to w piątek wracamy. Byliśmy z Domkiem u alergologa, zrobili mu testy z krwi, za 10 dni będą wyniki. Póki co leczymy katar, kuracja na prawie 400 zł, do tego wizyta +testy 230 zł Nieźle, ale mam nadzieje, że pomoże.Brumku, dziękuję za zaproszenie, na pewno kiedyś skorzystamy Zmalowana, ![]() Agula, gdzie znowu znikłaś? Jak palec męża? Marzenko, tulę Cię mocno To na pewno przejściowe zachowanie Hani. Wierzę, że jesteś już zmęczona ![]() Dziubku, kurcze, ale Was dopadło Zdrowiejcie szybciutkoMadziulka, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Wszystkim świętującym dzieciaczkom wszystkiego najlepszego!! |
|
|
|
#2648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
udaje się 2-3 za jednym zamachem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja miałam Ci pisać że będę w Gliwicach w poniedziałek... No ale następnym razem się uda, ważne że się udało z wyjazdem! Dowód czy paszport się udało zrobić?A w ogóle to witam się na szybko, relacja z wczoraj będzie później
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny polecicie jakiś fajne łóżeczko turystyczne
![]() bo musimy zmienić to zwykłe.B wkłada sobie szczebelki między palce i się wspina chyba z 20 razy by już na główkę wyleciał złapany w ost chwili
|
|
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aniu, współczuję tych nieplanowanych wydatków
![]() W domu to ja wszystko skręcam, składam, wywiercam itp Ja to po prostu lubię Jacieee, udanego urlopu! ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Brumku, mam nadzieję że z teściowa wszystko wporządku Ja cały czas zaciskam ![]() Cytat:
Aniu, udało nam się załatwić dowód. Wszystko na wariackich papierach, ale ważne że mamy Cytat:
|
||
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Patik u mnie T. to się nie nadaje do takich robótek. on sam przyznaje, ze tego nie lubi. jego ojciec a i owszem, a on nie. i tą szafę kupiliśmy z nadzieją, że dostarczą nam za tydzień jak teściowie będą, a tu lipa i sam biedak musi skręcać. ale mimo wszystko całkiem sprawnie mu to jednak poszło. zostały drzwi, ale bez poziomicy nic nie zacznie.ech...
![]() a jak juz skręci, to będę słuchac o tym... . do przeprowadzek tez się nie nadaje, ja kieruje wszystkim, tylko on czasami nie chce słuchać i potem są niezłe kwiatki . Za to w finansach jest świetny i tu potrafi się wykazać. jakaś równowaga musi być. ![]() Współczuję nocy, a ma kto cię dzisiaj troszkę odciążyć, żebyś się zdrzemnęła kilka godzin? |
|
|
|
#2652 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dominik drzemie, ale ciężej go było uspać przez te ząbki. Dzisiaj idziemy do moich rodziców na obiadek a potem jak pogoda dopisze (bo zapowiadają burze na po południe) pojedziemy nad jeziorko. A powiedzcie mi czy używacie tych szczoteczek z włosiem już czy tych silikonowych? Bo ja szczotkuję tymi z włosiem a D. sam sobie ta silikonową. Ale nie wiem czy to nie za wcześnie? Cytat:
Gorzej jest z paznokciami u nóg, te to tylko na śpiocha.Cytat:
![]() Dominik bardzo dobrze znosi rozłąkę, chociaż widać, że jak już wracamy to jest stęskniony, bo do tej pory, jak mieliśmy już wychodzić do domu a byliśmy na gościnie dość długo u teściowej to jak braliśmy go na ręce do wyjścia to z powrotem wyciągał raczki do babci, a teraz już nie, odwraca się główką, wtula się w nas. A przez cały dzień jest wesoły, świetnie się bawi i nawet z drzemkami nie jest tak źle, a tego się najbardziej obawiałam. Jednym słowem bardzo dzielny jest mój synek a babcia dobrze się spisuje.
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze trochę zdjęć z koleżanką w wózku i nad morzem.
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Jaką mieliśmy noc... Mały co chwile płakał i wymiotował.... No i ta gorączka, co chwile zbijamy, a ona co chwile wraca.... Ehh...
|
#2655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Radek i Sophie - STO LAT DZIECIAKI!!!
![]() Ala - buziak miesięcznicowy Tymek chyba wrócił do modelu - jednak noc niespania, druga przespana w całości. Dziś np, do 8.40 bez jednej pobudki ![]() Cytat:
Chociaż dla mnie 5.30 to akurat środek nocy ![]() Co do mleka to ja nieraz spotykałam się z informacją, że właśnie nietłuste, czyli 2% dawać dzieciom. Cytat:
Cytat:
Miłego urlopu!2. ![]() Dawaj dawaj tę relację! ![]() Cytat:
Cytat:
Ale mu się podoba na piasku Cytat:
Dziubku - jak Szymek?
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się.
Najpierw za nim zapomnę. Lili Ja brałam pod uwagę też ten fotelik,bo widzę, że dużo dzieci je ma jak jeździmy, ale Nam się trafiła okazja na hamaxa i zakupiliśmy go.Dobrze by było jakbyście mieli możliwość przymierzenia małego do fotelika, bo Ja wcześniej kupiłam jeden bo mężowi się podobał i przyszedł i jedna wielka ku.pa. Bella jeżeli chodzi gryzienie, to czytałam ostatnio że to wynika z tego że coś dziecko przerasta emocjonalnie.Dzieci gryzą wtedy,gdy nie wiedzą jak coś uzyskać czego pragną np. jakiejś zabawki. Musisz najpierw poobserwować kiedy dama zaczyna gryść i wyłapać momenty aby tego nie robiła i odwracać jej uwagę np. pokazując jej coś innego, inną zabawkę . Jeżeli zastosuje inne rozwiązanie to należy ją pochwalić,jeżeli nadal będzie gryzła to podobno odstawia się dziecko tzw "wykluczenie z zabawy" na nie dłużej niż 3 min np do stolika aby sama i bez żadnych atrakcji posiedziała.. Dziubek jeżeli ma biegunkę to moja rada : poić dużo wodą - absolutnie żadnych soków malinowych i innych tylko jagodowe(ewentualnie gorzka herbata), paluszki,sucharki mu dawać,picie natomiast najważniejsze. Jeżeli nie chce jeść nie zmuszaj go,najważniejsze aby DUŻO pił. W aptece jest herbata z czarnych jagód - Ja Emilie ją robiłam jak miała biegunkę, choć wolała wodę...Smecta słonowo i priobiotyki na jelitka.Sprawdzaj ciemiączko aby się nie zapadło, jeżeli będziesz miała jakieś wątpliwości co do stolca, to zwyczajnie pojedź z nim na pogotowie i z Szymkiem ![]() Natka boję się, ale ona mi go ściąga. Mam kask "S" który jej spada na oczy i ona zaczyna marudzić:/ wydaje mi się że jeszcze ma go ciut za duży Bardzo szybko Wam idzie ta budowa ! Super Wpraszam się na parapetówkę ![]() Patik jak te Twoje dolegliwości ? CO do basenu moja mimo, że ma ciepłą wodę nie siedzi w nim dłużej niż pół godziny,bo tak samo jak Ty boję się że coś załapie...a po za tym widzę po niej że jej zimno,więc wyciągam ją z basenu... Zmalowana Ja też szukam i co z tego jak tylko powiem że mam dziecko to jestem skreślona :| tyle Cv co zaniosłam i wysłałam to aż w głowie się nie mieści...Nie no sorry idę we wt na rozmowę do Castoramy, jakaś asystentka działu kas,zobaczę co to będzie...minus taki że pracują w sob nd i do 21 na nic się nie nastawiam bo pewnie i tak wyjdzie ku.pa. Powodzenia ![]() PIĘKNE zdjęcia Waszych maluchów ! I widzę że spotkanie u Brumka się udało ! ![]() Carmela Marzena nie bój się. Emilie też wszystko płaczem wymusza. Tłumaczę jak dorosłemu dziecku milion razy, używam " chciałabym abyś tak nie robiła" i póki co skutkuje no i dużo zabawiam, bo widzę że jak ona coś chce a nie może to RYK przed dup.ne "R" to odwracam jej uwagę inną zabawką pierdołą itd. Najlepsza zabawka to kosmetyczka z kremami itd.. i najważniejsze trzeba być KONSEKWENTNYM jak mówisz NIE to się go trzymaj, bo jak pokażesz że mimo mówienia NIE pozwalasz ,potem owe NIE nie będzie nic warte. Polecam książkę "NIE z miłości" Jespera Juul "Należy zaspokajać potrzeby dziecka,ale NIE WOLNO wyrzekać się własnych.Kto bowiem neguje własne potrzeby,wkrótce poczuje, że życie go przerasta- a winę za to zrzuci na dziecko " - od jakiegoś czasu trzymam się tego jak ognia i powiem Ci wychodzi ![]() albo : "Miłość to nie to samo co obsługa.Dziecko które jest tylko obsługiwane ,staję się "zimne"- nie przejawia uczuć,za to żąda co raz więcej usługiwania.A rodziców dopada frustracja ,ponieważ duszą się w roli służących" A My już po "wakacjach" Emilie w nocy ładnie spała, wiec Brumek jak podeszłam do tego że jak nie sprawdzę jak dama śpi jeszcze w innych miejscach to nie będę wiedziała,czy wogóle planować jakiekolwiek wakacje no i udało się, teraz wiem że nie przespane noce w Ustroniu to ząbkowanie. Pozwiedzaliśmy trochę choć zdecydowanie za mało...planujemy jeszcze wyjechać we wrześniu do Szklarskiej i wyruszyć w trasę różnymi szklakami, jak nienawidziłam gór tak ponownie się w nich zakochałam !
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przyznam się bez bicia, że przeczytałam po łebkach i niestety nie nadrobię ale...Dziękujemy bardzo wszystkim mamusiom za życzenia dla Lili ![]() ![]() ![]() I od nas najlepsze życzenia dla Maksia, Zosi, Radzia i Sophie!! Rośniejcie dzieciaczki zdrowo ![]() No i po urodzinach.. mini imprezka była wczoraj ale... do zadowolenia z niej nam daleko... oczywiście moje siostrzenice musiały non stop pokazywać jak to u nas jest nuuuudno.. z Lili też się nie chciały bawić siostrze i mężowi było strasznie głupio za ich zachowanie a nam najzwyczajniej cholernie przykro....tż już zapowiedział, że choćby nie wiem co to drugie urodziny świętujemy w polsce... pół soboty robiliśmy tort i muffinki, goście mało co zjedli... wiecie jak mi jest cholernie przykro... Do tego wszystkiego Lili się męczy z gorączką wczoraj soistra ja wzięła na 2 godz żebyśmy wszystko sobie przygotowali, o 16 tz ją przywiózł z 39st gorączki (prawdopodobnie od zębów), dzisiaj rano miała 38,7.... nasza pierwsza gorączka! dostała czopka i teraz śpi....Tż w miarę ok, w czwartek jeździlismy po lekarzach bo nie miał czucia w ręce... dziś już jest ok... w piątek nie poszedł jednak do pracy, za to jutro ma iść.. chociaż lekarz kazał mu przyjść po kontynuacje chorobowego bo z taka ręką nie może pracować... jeszcze tutaj jest tak, że gdyby mu się coś w tą rękę w pracy stało, pękły szwy czy coś to musi zapłacić za całe leczenie od początku bo z jakiej paki był w pracy na chorobowym... Wszystko jest do d..... ryczec mi się chce i nic więcej..... wróce jak mis ię humor poprawi, bo nie chcę już tyle smęcić.... p.s. dziękuje za wysłuchanie żali
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar
nie smutaj się a mąż może niech zostanie faktycznie w domu,bo jeżeli nie daj Boże mielibyście płacić za cale leczenie to nie ma sensu ryzykować.
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Sophie, Radziu, STO LAT!!!!
Dziecię zasnęło o 10 i jeszcze śpi! jak wstanie, jedziemy na basen ![]() Cytat:
to udanej podróży!abulaaabar ![]() Daję, daję Bardzo fajnie było, mimo że z Adasiem wiele się nie bawiliiśmy, w domu byliśmy przed północą. Adaś taką komedię odstawiał, że szkoda mówić. Przy pierwszym tańcu zrobiliśmy kółko wokół młodych, wzięłam go na ręce, obok koleżanki. A ten na rękach zaczął ramionkami break-dance odstawiać, po czym na przemian jednej i drugiej koleżance stroić minki (do rytmu), aż się wszystkie popłakałyśmy ze śmiechu. Zainteresowanie wzbudził niemałe Skutecznie zaczepiał i fotografa, i kamerzystę.. Przy stole najważniejszy, zjadł chyba więcej niż ja ale wyglądało to śmiesznie, bo co zobaczył, to domagał się żeby mu dać - owoce, rosół, sałatki itp. Panu obok z talerza też chciał zabrać a dalej siedziała pani z 3 letnim chłopcem - jakich ona podstępów nie próbowała, żeby dziecko cokolwiek zjadło.... włącznie z obietnicami różnych nagród "jak tylko zjesz chociaż troszkę ziemniaków"... no i widziałam że lekko zdziwiona była, że mały tak wsuwa wszystko, i to w takich ilościach ![]() Przy wyjściu musiał całe towarzystwo ze stolika wycałować kilkukrotnie
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-08-05 o 12:57 |
|
|
|
|
#2660 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że wyjazd udany Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
Radek, Sophie 100lat z okazji urodzinek!!!
Dziękujemy za pamięć o naszej 13stce Dziewczyny, we wtorek mamy szczepienie to odra..... Wydaje mi sie, że z racji tych biegunek Ali chyba przełożyć to szczepienie co? Bo organizm jednak osłabiony.....Będe jutro dzwonić do ośrodka się dopytać. Dziś nie zapeszając była tylko jedna brzydka kupka i do tej pory cisza.... Ania agent z Twojego Adasia jakich mało Duma rozpiera gdy dziecko tak ochoczo je, budzi zachwyt u innych itd. Miło Cię zobaczyć (bo domniemam,że to Ty na zdjęciu z synkiem? ) Natka super, że udało się wszystko załatwić i jedziecie z Domkiem. udanej wycieczki. dziubek zdrówka dla Was zapałeczko a u Was też jakiś paskudny wirus, czy zęby? Zdrówka dla małego!!! My szczoteczki używamy, albo tej silikonowej na palec, albo tą z serii 3 szczoteczek baby ono, tę drugą....chyba muszę się rozejrzeć za tymi z włosiem jak już używacie i już można paznokcie obcinamy najczęściej przy oknie gdy dzieje się za nim coś ciekawego, ktoś idzie, kotek, piesek, tatuś kosi trawę (chodź w ostatnim czasie to rzadki widok z racji jego nieobecności) Zadziwia mnie jakie postepy Ala zrobiła w ostatnim czasie i nadal poczyna. Tyle rozumie, że czasami powiem coś tak sobie, byle powiedziec a ona to realizuje. Dzisiaj bawimy się na podłodze w saonie, nagle mówię "idziemy spac", a ona pędem do swojego pokoju, stanęła przy wózku (w którym w dzień zasypia) i krzyczy za mną. Albo wystarczy, że powiem "idziemy się bawić do twojego pokoju" i już pierwsza idzie, "chcesz banana" leci do kuchni, a dzisiaj jak powiedziałam "idziemy sie kapać" (miałam na myśli basen) to poleciała do łązienki do prysznica I tak na każdym kroku czymś mnie zadziwia ktoś pisał też o ciemiączku. U nas już chyba też zarosło, pryznajmniej ja nie mogę go już wyczuć. Zresztą nam szybko od początku zarastało, musieliśmy ograniczyć swego czasu wit. D. A i mój mąż to też złota rączka w domu, wszystko zrobi sam, ostatnio wybudował koło domu taki duzy domek gospodarczy, sąsiedzi już nawet skomentowali jak układał kostkę, że "Pan to tak wszystko sam robi" Ma mnóstwo zapału, chęci, umiejętności do takiego majsterkowania i chwała mu za to, jego brat za to, to już dwie lewe kajool już się urlopuje, że nie ma jej od jakiegoś czasu?? agadus jak remont? Unormowało się u Ciebie wszystko?? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-08-05 o 15:09 |
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, że wycałował wszystkich dookoła to się wcale nie dziwię, całuśnik z niego jakich mało Cytat:
dla bardzo rozumnej córci![]() My już spakowani, o 18 przyjadą po nas moi rodzice. Dominik od rana nie odstępuje Tż-ta na krok, jakby czuł że z nami nie jedzie
|
||
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Agni czekałam pół dnia aż pójdzie spać, nerwy mnie nosiły, a jak już usnęła to mi się odechciało i siedzę, a Sara i tż śpią.
Poza tym gorąco w domu. Zaneta nie wykupiłam recepty na leki bo w 2 aptekach nie było i śpieszyło mi się do domu. Narazie mam spokój, nic mi nie dolega, a nie chcę się ciągle faszerować lekami. Wykupię na dniach leki, jak mnie znowu złąpię to dopiero zacznę brać. I potem kontrolny posiew po leczeniu zrobię. Madzia ależ on jest zawadiacki Ania innego zachowania po Adasiu się nie spodziewałam, przecież to towarzyskie dziecko ![]() Dziubek współczuje Wam, pewnie czujesz się okropnie. Oby Szymek najlżej z Was to przeszedł.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-08-05 o 16:18 |
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nadrobiłam po łebkach bo niestety mnie też złapało
od 23 masakra w sumie dopiero teraz zaczynam wracać do żywych, spałam może z 2h dziekujemy za życzenia zdrówka Brumku Szymek ogólnie nie wygląda jakby mu coś dolegało ale częstotliwośc zmiany pieluch mówi sama za siebie ma cały czas biegunkę , wprawdzie nie jakoś dużo ale jednak dzisiaj już chyb z 6 razy zmiana pieluchyŻanetko dziękuję za rady , są bezcenne ale nie mogę ich zastosować przy moim dziecku ![]() odmawia wypicia jakiegokolwiek leku, smecte mu przemyciłam w deserku dwa razy ale zupełnie nie zadziałała, podobnie jak enterol ![]() dziś mu dałam hippa do picia (marchewkowy ten specjalny napój )ale moje dziecko nie chce ![]() ugotowałam mu krupnik z ryżem i też odmawia jedzenia wypija tylko mleko , przynajmniej do tej pory pije w zasadzie wodę z połową łyżeczki herbatki ,żeby był minimalny smak powiedzcie mi ile musi pić ,żeby się nie odwodnił ? ciemiączka nie sprawdzę bo u nas juz zarośnięte ![]() mój wypija ok 350 ml mleka i coś ok 600-700 ml herbatki , myślicie ,ze starczy ?? przepraszam ,że się nie odniosę do postów |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Madziak, teraz mi się dopiero zdjęcia załadowały, świetny plażowicz
Marzenko, jak dzisiaj Hania? Patik, musisz odespać ![]() Dziubek, kurcze i Ciebie dopadło Zdrowiejcie szybciutko wszyscy
|
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem w sumie.... Jutro jak się nic nie polepszy to pewno do lekarza będzie trzeba iść.....
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek przy biegunkach i tego typu wirusach 500 ml samego picia to jest minimum, więc jest ok. A łyżeczką próbowałaś dać ten orsalit? moze ta zechce. Dobrze że chociaż mleko chce.
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek mi trudno powiedzieć, bo Ja po moim dziecku nie widziałam odwodnienia i dla mnie ciemiączko wcale zapadnięte nie było, mimo to lekarz tak stwierdził w Szpitalu i odwodniona była...moja pije dużo wody potrafi wypić litr na dzień - samej wody, nie liczę zupek i mleka a mimo to była odwodniona,więc Ja nie mogę stwierdzić ile dziecko powinno wypić aby się nie odwodniło
myślę, że dużo zależy od dziecka. Moja smectę wypiła ale miała chwile kiedy jej nie chciała, dawałam wtedy jej przez strzykawkę i zaraz dawałam jej popić, natomiast tego marchewkowego z Hipp też nie piła mimo że z rosołu marchewkę zjada pierwszą... to spróbuj może tej herbaty z czarnych jagód ona się nazywa dokładnie Owoc Borówki Czernicy. Kleik ryżowy podałam jej z konfiturą jagodową - w Biedronce jest przy dżemach a jak dawałam sam do dodawałam trochę cukru, bo samego nie jadła i kleikiem ryżowym zagęszczałam mleko, paluszków i sucharków też nie chce ?
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on nie chce niczego zażyć na siłę mu ten enterol jeszcze dałam Cytat:
nie chce nic, paluszków, biszkoptów niczego ![]() dziś wypił jakiś 1,2 l ale własnie nie wiadomo jak to u niego jest jutro będziemy szli do lekarza z nim no i ja się też wybiorę bo od południa walczę u siebie z gorączką 39 i nie umiem jej niczym zbić ![]() dzieki za odp spadam do łóżka |
||
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Sto latek dla roczniaków Radek Sophie I spóźnione dla Zosi LiliMaksa Buziaki dzieciaki I chwale sie Krystianek od piątku chodzi Marina pare dni temu rozmawiałam z jedna mamą na placu zabaw i jej synek zaczął chodzić jak miał 14 mc Dziubek zdrówka dla Was Agula ![]() Natka oczami wyobraźni już widze Wasz śliczny dom Aania Ty i Adaś Brumek chyba Krystianek przekonał sie do rowerka wczoraj jeździliśmy ok 20 min Alibany fajnie jak Tż wszystko umie zrobić Madzia Dominik Blondynka my mamy łóżeczko Baby Design ale ciężko sie rozkłada i nie polecam Marzena Ty pytałaś o obcinanie paznokci Krystek ryczy przy obcinaniu od urodzenia nawet na śpiocha nie można bo zaraz sie budzi Więcej nie pamiętam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Możemy zorganizować zbiorowe świętowanie, z tego co pamiętam mamad też brała ślub tego dnia.
modlę się,żeby u małego się nie rozkręciło bardziej 
zębole
Choć jako dziecko go nie tykałam 
Dzisiaj musiałam co 5 minut wymyślać nowe zabawy, inaczej ryk. Czuję się jakby ktoś mnie przeciągnął przez wyżymaczkę. W dodatku tż od rana w pracy więc walczyłam w pojedynkę z Jęczysławą Marudellą.
Nocne przycinanie bez noktowizora w oczach jest dość uciążliwe.

on myśli chyba że ja na nadmiar czasu narzekam.
za trzynastkę.
Nieźle, ale mam nadzieje, że pomoże.
Jak palec męża? 

Zakończone: 2