III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 21:31   #3481
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Maggie mam zamiar kupic tylko minimum potrzebne do szpitala:P
a po wyjściu ze szpitala masz zamiar chodzić po sklepach i calą wyprawkę kupować, czy zlecisz mężowi, gdy jeszcze będziesz w szpitalu?
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was będzie używała sudocremu ?
będę używała ale tylko wówczas, gdy zdarzą się odparzenia.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Ja mam szpital w tym samym mieście jakieś 10 km dalej ... myślę że pojadę jak będę miała skurcze co 10 min ... zapewne to Tż weźmie taksówkę bo będzie tak wystraszony że nie wsiądzie za kierownicę to po pierwsze, a po drugie to Tż pracuje godzinę drogi od domu ... do pracy jeździ zakładowym autobusem ... więc jak dostanę skurcze jak on będzie w pracy to nie mam pojęcia co zrobię :/
też mamy z 10 km do szpitala (w tym samym mieście) ale zamierzam jechać dopiero, gdy skurcze będą co 5 minut i będą dłuższe niż 30 sekund. wcześniej wolę siedzieć w domu, wziąć ciepłą kąpiel lub prysznic, poskakać na piłce, zjeść coś. nie lubię szpitali, więc nie będę się tam spieszyć

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 21:53   #3482
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

i apropo tego to mam pytanie: jak dojadę do szpitala ze skurczami to rozumiem że najpierw muszę się zalogować w IP a potem na porodówce czy też od razu gnać na porodówkę?

I pytanie nr 2 - to do mamuś mających poród za sobą. Jak już się męczyłyście z porodem to miałyście majtki i potem je ściągałyście czy jyż bez byłyście. Wiem jak to brzmi ale tak myślę, jak mi po korytarzu każą ganiać a mi np. jeszcze będą wody odchodzić
Odp 1) - najpierw IP i cala papierologia a potem gnasz na porodówkę.

Odp 2) - jak mnie już powpisywali na IP to ostatnia rzecz jaka była to badanie i usg i potem już przebrałam się jeszcze na IP w koszule do porodu i już bez majtasów szlam na porodówkę. A moja koszula to by taki długi t-shirt przed kolanami się kończył wiec tyłkiem nie świeciłam.

I najważniejsze nie ma głupich pytań - są tylko głupie odpowiedzi

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

też mamy z 10 km do szpitala (w tym samym mieście) ale zamierzam jechać dopiero, gdy skurcze będą co 5 minut i będą dłuższe niż 30 sekund. wcześniej wolę siedzieć w domu, wziąć ciepłą kąpiel lub prysznic, poskakać na piłce, zjeść coś. nie lubię szpitali, więc nie będę się tam spieszyć

No dobre podejście, mam tyle samo km - ja to przy pierwszym przegięłam jechałam jak bóle były co 2-3 minuty - bo ja miałam czas szczescie ze wody mi nie odeszły.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 21:57   #3483
weronika_91
Zakorzenienie

Bafi@Home no ja właśnie widziałam na stronie mojego szpitala, że t-shirt do porodu ma być . Muszę poszukać jakiś taki dłuższy żeby tyłkiem nie świecić

maggie123
ja chyba jednak wolę pojechać jak będę miała co 10 min ... chyba że Tż będzie w domu to wtedy poczekam jak już będą częściej ...
znając życie to Tż akurat będzie w pracy ...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

No dobre podejście, mam tyle samo km - ja to przy pierwszym przegięłam jechałam jak bóle były co 2-3 minuty - bo ja miałam czas szczescie ze wody mi nie odeszły.
no to faktycznie zwlekałaś i co po jakim czasie będąc w szpitalu urodziłaś ?
Stary 2012-08-04, 21:58   #3484
katiem
Wtajemniczenie

Hej kochane

My cały dzień poza domem. Pojechaliśmy do rodziny męża. Kuzynka ma dom z bali przy lesie. Cały dzień na powietrzu. Młody się dotlenił po wszystkie czasy

A co do porodu to opowiem o swoim i może trochę się uspokoicie
4 rano odeszły mi wody. Telefon do położnej. Każe ze spokojem się szykować jesli nic poza tym nie czuję. Telefon do szpitala, w którym chciałam rodzić czy w ogóle jest miejsce.
6 rano przyjechałam do szpitala.
Na IP pielegniarka zbiera wywiad, każe się przebrać. Przychodzi lekarz, bada, rozwarcie 1cm - czyli nic. I mówi, że jeśli do 10 nie będę nic czuła podłączają oksytocynę.
Kładą mnie na sali i podłączają ktg. I......nic.
Wysłuchuję tylko krzyków innych rodzących.
Godzina 8 każą wstać i chodzić.
Godzina 10 podłączają oksytocynę i dopiero po niej zaczynam czuć pierwsze skurcze. Chwilę po 14 tulę dzieciątko

Maggie pamiętam, że Ty tez w sobotę zaczynasz tydzień
Więc też gratuluję

Konczi, ale miałaś szczęście z tą wygraną. Powinnaś w ten sam dzień w totka zagrać.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 22:05   #3485
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
elena, spróbuj tego płynu:

http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...yn-200-ml.html

jest rewelacyjny przy problemach z dziąsłami
Agus widzę ze w kwestii płynów do płukania mamy to samo zdanie jeszcze pasta do zębów elgydium (zalecana po interwencja chirurgicznych)

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Bafi@Home no ja właśnie widziałam na stronie mojego szpitala, że t-shirt do porodu ma być . Muszę poszukać jakiś taki dłuższy żeby tyłkiem nie świecić

maggie123
ja chyba jednak wolę pojechać jak będę miała co 10 min ... chyba że Tż będzie w domu to wtedy poczekam jak już będą częściej ...
znając życie to Tż akurat będzie w pracy ...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

no to faktycznie zwlekałaś i co po jakim czasie będąc w szpitalu urodziłaś ?
yyy jakby to powiedziec o godz 00:00 bylam w szpitalu, po załatwieniu formalnosci na porodowce wyladowalam o 00:50 a o 1:50 młoda była już na moim brzuszku (przyjechałam z pełnym rozwarciem) część wod odeszła mi na pol godziny przed urodzeniem a reszta wyplynela razem z mloda. Nigdy nie zapomnę tego widoku, mala ze mnie wychodzi, położna ja odbiera, z buzi leci jej ta woda a ona drze gębę na czym świat stoi.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-04 o 22:08
Stary 2012-08-04, 22:33   #3486
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
ja wczoraj weszłam w 30 tydzień

Cytat:
Wy tu widzę o pracach magisterskich , a mnie w przyszłym roku czeka licencjacka ... nawet nie mam pojęcia o czym chcę ją pisać :/ ogólnie teraz w ciąży to nawet u mnie z koncentracją słabo ...
Mi też ciężej z koncentracją... ale rano jest ok.

Cytat:
też dziś zaczynamy 37tydzień

Cytat:
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?
Nie wierzę w przesądy
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 22:48   #3487
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj skończyłam 28 lat!

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamusie!

Iwoncia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

dziękuje

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

dziękuje

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc. Pozdrawiam serdecznie z plazy z Rowow.

Iwoncia gratuluje rocznicy

dziękuje

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej

Iwoncia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

dziękuje

Cytat:

gratulacje! i wszystkiego najlepszego na kolejne wspólne lata!

dziękuje

Cytat:
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?

w żadne przesądy nie wierze bo to totalna głupota

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Iwoncia wszystkiego dobrego z okazji 5 rocznicy slubu

dziękuje

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Iwoncia wszystkiego najlepszego Obyście jak najdłuzej wytrwali w miłości i zgodzie

dziękuje

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Na drogę gacie można ubrać Na izbie zdejmiesz

Dzięki
A jak wody odeszły w domu to w szpitalu od razu na wózek i tak na porodówkę jechały. I szczerze mówiąc to już jak boli tak okropnie to czy się chodzi czy siedzi czy leży jeden pies.
Raz właśnie pamiętam jak przywieźli babkę co jej pępowina wypadła, lekarz rękę jej w pochwie trzymał aby dalej nie wysuwała się i migiem na cięcie.

błagam, bez takich historii bo padiemy tu na zawał - znaczy ja padne

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kochana wszystkiego najlepszego dla Was .. miłości, zrozumienia i wytrwałości w tej wspólnej drodze
Dziękuje kochana

A ja znowu padnięta
Dzień super spędzony i chciałabym takich znacznie więcej
Tylko szkoda że tak szybko padam ze zmęczenia
Jak dłużej w tym upale pochodze to stopy i dłonie wyglądają jak lekko nadmuchane.
Też tak macie?
Wieczorem z rąk schodzi, a ze stóp dopiero po nocy bo nawet zimna woda niewiele pomaga

Ide już w podusie bo nic na oczy nie widze.
Buźki mamcie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 23:12   #3488
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wierzę w żadne przesądy! i w ciąży robię wszystko normalnie również obcinanie i malowanie włosów.
bo jaki wpływ moje malowanie włosów może mieć na kolor włosów dziecka (niby powinno być rude). albo to, że robię normalny make up (powinno być transwestytą!) - dajcie spokój
Dobre te przesądy
JA własnie chciałam pofarbować, ale nie wiem jaką farbą, bo to podobno może być niebezpieczne dla dzidzi...

Cytat:
A wiem co mi się przypomniało. Grające zabawko to samo zło. Dla rodzica Rany bratanica jak wszystko pozałączała to się szło
Ojjjj tak...

Cytat:
U mnie dziś równiusienko 40 dni do porodu

i apropo tego to mam pytanie: jak dojadę do szpitala ze skurczami to rozumiem że najpierw muszę się zalogować w IP a potem na porodówce czy też od razu gnać na porodówkę?

I pytanie nr 2 - to do mamuś mających poród za sobą. Jak już się męczyłyście z porodem to miałyście majtki i potem je ściągałyście czy jyż bez byłyście. Wiem jak to brzmi ale tak myślę, jak mi po korytarzu każą ganiać a mi np. jeszcze będą wody odchodzić
Za 40 dni do porodu
Też się zastanawiałam z tym dugim jak to jest

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
N
A jak wody odeszły w domu to w szpitalu od razu na wózek i tak na porodówkę jechały. I szczerze mówiąc to już jak boli tak okropnie to czy się chodzi czy siedzi czy leży jeden pies.
Raz właśnie pamiętam jak przywieźli babkę co jej pępowina wypadła, lekarz rękę jej w pochwie trzymał aby dalej nie wysuwała się i migiem na cięcie.
Wow, co za historia..

Cytat:
jestem z Ciebie dumna !!! bardzo dobra mobilizacja i trzymam kciuki za Ciebie .. wiem co to znaczy .. ja broniłam się na przełomie 29/30t a pracę pisałam do kwietnia i było to dość ciężkie ale dałam radę i Ty też dasz ale im więcej teraz dasz rady napisać tym lepiej .. później będzie trudniej
pochwal się o czym piszesz?

Piszę o raku płuc - genetyka, etiologia, patofizjologia, diagnostyka i
profilaktyka

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
A ja wróciłam przed chwilą z zakupów. Kupiłam drugą koszulę nocną i 4 pary skarpetek dla Maluszkowej. I blendamed na dziąsła. Niestety moja mieszanka już nie pomaga a dziąsła są w opłakanym stanie
Spróbuj tego koncentratu - mi pomaga
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/AJONA-PAS...NCENTRAT-25-ML

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:

a i zapomniałam się pochwalić że dzisiaj wygrałam w real plecak jest loteria jakąś tam i odpowiada się na pytania z dziadziny geografia .. zapytano mnie o jakąś kotlinę w afryce nie maiłam pojęcia co to gdzie to i jak to .. ale podali 5 odpowiedzi na wyświetlaczu to se strzeliłam 3 i wygrałam a mój mąż borak niestety nie trafił w odpowiedzi i wygrał rabat do McDonalda powiedziałam, że ma go wyrzucić albo oddać szczupłym
Ale super
Ja też chcę coś wygrać - to może klikniecie mi w mojego babydrem'a w podpisie?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Tak a propos SPA i połogu to kuzynka opowiadała mi wczoraj o swojej "przygodzie" w szpitalu tuż po narodzinach synka. Ale to dla osób o mocnych nerwach (!).

Przyszła do niej znajoma para - takich, co się uważali za przyjaciół TŻta kuzynki, chociaż prosiła go żeby nikt poza najbliższą rodziną jej nie odwiedzał w szpitalu. Ale przyleźli z kwiatami, których nie miała gdzie włożyć. Wstała z łóżka, żeby poszukać jakiegoś naczynia, i w tym momencie krew zaczęła jej cieknąć po nogach. Para nie wiedziała gdzie oczy podziać, przeprosiła ich i poszła do łazienki (w pokoju) gdzie po ściągnięciu majtek wypadł jej wielki skrzep krwi. W łazience brak było papieru toaletowego, nawet szmaty. Zamiast wychylić się i poprosić o cokolwiek (bo była zbyt zażenowana i spanikowana) wzięła ten skrzep w ręcznik papierowy i wrzuciła do ubikacji, co się skończyło oczywiście zatkaniem toalety. Wyobraźcie sobie, cała umazana krwią, spanikowana i z prawie obcą parą za drzwiami. TŻ sobie gdzieś polazł, czekała na niego w tej łazience, choć trochę to trwało...
Jejku, Ci "przyjaciele" to chyba tez powinni zdawać sobie sprawę, że tak wcześnie się kobiety po porodzie nie odwiedza.... co?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 23:18   #3489
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
no to faktycznie moze lepiej dolozyc do paliwka a szybciej miec wozek w domu
nie sadzilam ze tak dlugo sie czeka na wozek.. myslalam ze podoba mi sie i wyjezdzam od razu nim ze sklepua tu klops
nam tesciowa mowila ze kupi ale nie chcemy jej obarczac takimi kosztami wiec tysiaka da a reszte sobie dolozymy, i tak nam sporo pomoze
No ja myślałam, że to raptem kilka dni, a nie TYGODNI
Porozmawiałam z TŻem i w środę, przed wizytą, jedziemy prosto do Lubonia

O coś chciałam Was pytać.. Coś o brodawkach.. Wiecie, ta skleroza mnie wykończy

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Póki co, pochwale się, że kupiłam dzisiaj tetrę! Naczy.. Pieluchy tetrowe .
Więc znowu o jedno mniej na końcówce

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

A. I gdybyście chciały - wczoraj trafiłam na telefonie - program na tvn player "Mamo to ja"
Stary 2012-08-04, 23:32   #3490
gda
Zakorzenienie

A właśnie a propos pieluch tetrowych, to dziś wyjęłam te co kiedyś kupiłam, żeby je wyprać i zauważyłam, że są takie szorstkie w dotyku I teraz nie wiem czy nie kupić innych... Jak myślicie???
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 23:39   #3491
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dobre te przesądy
JA własnie chciałam pofarbować, ale nie wiem jaką farbą, bo to podobno może być niebezpieczne dla dzidzi...
nie sądzę, żeby farbowanie włosów było niebezpieczne dla dziecka. Ewentualnie zapach może Ci przeszkadzać.
z farbowaniem odrostów wstrzymałam się do końca I trymestru i na próbę zrobiłam castingiem loreala ale byłam bardzo niezadowolona, bo kolor szybko się zmył i na dodatek nieładnie mi odrosty pokryło. Od tamtego momentu już 2 razy farbowałam zwykłą farbą sprzed ciąży z amoniakiem. Właśnie po niedzieli też planuję odświeżyć kolor, bo później to różnie może być z czasem.
Na dodatek 25.08 i 01.09 mamy wesela i ciekawe, czy uda nam się na nie wybrać. w sumie to bliska rodzina więc jeśli już będziemy PO to warto byłoby się p ojawić. Tylko pytanie - co zrobić z maluszkiem?
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A właśnie a propos pieluch tetrowych, to dziś wyjęłam te co kiedyś kupiłam, żeby je wyprać i zauważyłam, że są takie szorstkie w dotyku I teraz nie wiem czy nie kupić innych... Jak myślicie???
chyba wszystkie tetry takie są...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 23:48   #3492
katiem
Wtajemniczenie

Anesh kliknełam. I ja też uwazam, ze mozesz pofarbować. A jak koniecznie chcesz farbę bez chemii to w aptekach zaczęły się pojawiać. takie bez parabenów, amoniaku( te sklepowe też juz można kupic bez amoniaku) itd.

Gda jak chcesz bardzo mięciutkie to muślinowe.
http://www.pieluszkarnia.pl/product-...0-g-4-pak.html
Tylko cena

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-04, 23:56   #3493
gda
Zakorzenienie

Uuuu, ale drożyzna!

To chyba zostanę przy tych swoich Wypiorę je, to może troszeczkę się zmiękczą...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 00:00   #3494
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Uuuu, ale drożyzna!

To chyba zostanę przy tych swoich Wypiorę je, to może troszeczkę się zmiękczą...
Tak bo One są bardzo chlonne i kupowane jak wkład do pieluszek wielorazowych. I produkcja jest chyba ekologiczna.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-05, 07:43   #3495
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
a po wyjściu ze szpitala masz zamiar chodzić po sklepach i calą wyprawkę kupować, czy zlecisz mężowi, gdy jeszcze będziesz w szpitalu?
Maggie jakoś damy radę troche mąż pokupi troche moja siostra a i przez neta mozna zamowić aby kaska była teraz to nie problem

Witam mam nedzieje ze nocki spokojne

zbieram się do kosciola na 8.30 buziaki
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:10   #3496
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane nadrabiam Was puki mężul spi, bo później nie będę miała czasu.
My wczoraj relaks na działce u teściów no i nasz szczur został ostrzyżony, bo zarosła masakrycznie
oczywiscie sobota nie mogła się obejść bez pobolewania brzucha
musiałam wziąsc znów wczoraj nospę, jak myślicie nie zaszkodzi łączenie jej z fenkiem??
dziś odpukać jeszcze mnie brzusio nie bolał, obym nie wykrakała
najważniejsze by wytrzymać do tych 36 skończonych. Jeszcze 2 tygodnia

katiem,anusia kolejnego tygodnia
iwoncia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

iwocia dzieki bo wg suwaczka od soboty mi się zaczyna a kiedy miałaś ostatnią @? ja 10grudnia.
dearlie dzieki kochana, odpocznij sobie wreszcie, bo przesadzasz z tą pracą!

anesh dziękuję no i nawet teściom się spodobała Jagódka, tylko teściowa dziwne pytanie mi zadała: czy to się tak pisze normalnie Jagoda?
lidka hehe ja też mam mega roz☠☠☠☠ziel ze względu na remont ale co już mogłąm to ogarnęłam zresztą na przeszkodzi stoi mi mężul

wczoraj jak bylismy u tesciów to spotkalismy się z kolegą męzula, którego dziewczyna też jest w ciąży. Tp ma 22 paźdzernika, a na plusie ma 20kg. Startowała z 50, obecnie waży 70 i w ogóle po niej tego nie widac ja jestem dokładnie 5 tyg dłużej niż ona, przytyłam 12kg, a wyglądam jak wielka beczka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:10   #3497
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Maggie jakoś damy radę troche mąż pokupi troche moja siostra a i przez neta mozna zamowić aby kaska była teraz to nie problem

Witam mam nedzieje ze nocki spokojne

zbieram się do kosciola na 8.30 buziaki

dziendoberek
ja dzis oczywiscie od 5 nie spiei nudzi mi sie okrutnie bo reszta domowników jeszcze chrapie
jem sniadanko.wsumie to juz drugie bo jak sie obudzilam to musialam arbuza zjesc.zaraz ide pod prysznic a potem znowu nuda bo moje chlopaki do 11 lubia pospac

kajaja podziwiam cie.ja bym nie wytrzymala.ja w sumie kompletuje odkąd sie dowiedzialam o ciąży.a pozatym mam juz pol szafy zawalonej rzeczami dla malej a i tak mam wrażenie ,ze czegos brakuje,ze za mało tego albo tamtego.....
wsumie brakuje mi pampersów,wanienki.....a i przewijaka(mieli mi zrobic koledzy meza ale stwierdzilam,ze i chce kupic taki na łóżeczko)
no i wózek zamawiam we wtorek,wiec koniec z wyprawka

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:40   #3498
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
wpadam się przywitać i uciekam ...

13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:47   #3499
zielona1911
Zakorzenienie

Witam
U mnie dzis 32 tydzien
czyli 8miesiac juz zrobilo sie poważnie
Brzuch strasznie mi do przody wybilo i juz widac ciaze,a wybilo mi w ciagu paru dni.
Oskar odkad go nie smaruje tymi masciami wyglada coraz lepiej,wczoraj tylko posmarowalam mu na kilka godzin taka mascia lagodząca robiona i pozniej przetarlam mu watka i wszystkie strupy odeszly-zaznaczam ze bez krwi
Wczoraj poszlam do smyka i kupilam 2 czapeczki tylko wzielam rozmiar 46/48...ale jestem mądra w domu poczytalam kasiazeczke zdrowia Oskara i on sie urodzil z glowka 36cm-wiec musze isc te czapki wymienic.
Z tztem zero sexu odkad przyjechal bo mowi ze sie bo,ze zaczne rodzic...

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

ja tez ostatnio wpadlam do ciucholandu i kupilam znowu 2 kg ubranek-dla siebie tez cos wygrzebałam. Ale kurcze jakie fajne takie dresiki i jeansy miekkie-bralam nawet na 3-6mies,bo jak tanie to czemu nie
a pajacow to mam chyba z 15 juz,ale przynajmniej nie bedzie mi szkoda,ze ubral niektore tylko raz lub wogole bo kupione za grosiki
pozniej zrobie wielka pake i wszystko opyle na all i znowu zarobie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:49   #3500
kraven
Zakorzenienie

Czesc.
Przyszlam sie przywitac i zyczyc milego dnia.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:49   #3501
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzień dobry
Tak sie zastanawiam czy kiedyś jeszcze sie wyśpie, ale z moich kalkulacji wynika że już nigdy ....
Nawet w trumnie sie nie wyśpie bo mnie robale jeść będą

Dzisiaj mi sie śniło chyba 3 albo 4 raz jak w ciąży jestem że urodziłam malucha już. Tak wzruszona w tym śnie byłam że po obudzeniu aż zmęczona byłam
A co najlepsze że w tym śnie miałam skurcze których wcale nie odczuwałam
Chciałabym tak przy porodzie, ale tak myśle że przy znieczuleniu chyba tak to właśnie działa no nie????

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
iwoncia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

iwocia dzieki bo wg suwaczka od soboty mi się zaczyna a kiedy miałaś ostatnią @? ja 10grudnia.
Dziękuje kochana za życzonka
Ja ostatnią @ miałam 12 grudnia.

Kurde jak mi ręce drętwieją w nocy a nie śpie na nich wcale, co to ma być znowu?
Jakiś nowy objaw chyba...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:02   #3502
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej dziołszki - ja wstałam o 8 musiałam włączyć budzik bo dwa razy już mnie budziła pielęgniarka która przychodzi dawać zastrzyki mojej córce. Dzisiaj spałam dobrze co oznacza że dzisiejsza zapowiada się nie przespana patrząc na statystykę mojego spania. Wczoraj np jak się kładłam to brzusio ani nie rwał ani nie ciągnął. Tak jakby go prawie nie było. Już chyba wiem skąd miałam kiepskie spanie - w piątek jadłam paprykę i mi nie podeszła, stąd te sensacje.

Wczoraj mój małżonek powyciągał wszystkie akcesoria po Klaudii i praliśmy wózki, bujaczek, nosidełko, fotelik. Trochę się załatwiłam, córka mi pomagała czyścić wózek, a że Graco jest taki sprytny że wszystkie elementy materiałowe łatwo zdemontować i wrzucić do pralki to ona czyściła sam stelaż z elementami plastikowymi i kurczaczki, szorstka gąbka porysowała mi plastik który służy jako nakładka gdzie dziecko trzyma butelkę z piciem i inne takie. I teraz kombinuje czym to posmarować, żeby tych rys nie było widać. Mąż sugeruje, że spray do samochodowych cocpitów może załatwić sprawę.

Ciuszki też już mam poprane, czekają na prasowanie.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-05 o 09:06
Stary 2012-08-05, 09:23   #3503
katiem
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj mam plan - sprzątanie.

Angel dziękuję i pozostałym dziewczynom też
A co do leków to niestety nie wiem
A Jagoda ślicznie

Zielona gratuluję tygodnia i super, że synkowi lepiej

Zaczęła mi siara lecieć.

Iwoncia czuje się parte.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Bafi biedna Klaudia. Jak znosi zastrzyki?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-05, 09:32   #3504
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Tak sie zastanawiam czy kiedyś jeszcze sie wyśpie, ale z moich kalkulacji wynika że już nigdy ....
Nawet w trumnie sie nie wyśpie bo mnie robale jeść będą
Iwoncia wyśpisz się, jak tylko dziecko zacznie chodzić do przedszkola, tak będzie ci padać jak mucha. Ja też myślałam, że będzie kiepsko, ale zmieniłam cały swój rozkład dnia, i w efekecie razem z córką wstawałam wcześnie rano zwykle koło 6-6.30 ale spać chodziłam koło 21.30 córka padała już koło 20. Raz, że byłam wyspana i wypoczęta a dwa jakoś tak fajnie dużo dnia mi zostawało by zrobić więkoszość prac domowych. Zresztą, ja nie byłam noncym markiem, raczej z tych co rano wstają. Także, spokojnie zobaczysz że dopasujesz się. Pamiętam, że jak córka była niemowlakiem, to miała tak prosty system karmienia na żądanie, w nocy budziła się co 4 godziny i to nie było takie złe, bo się najadała w 10 minut i spanko więc miałam mały przerywnik, przykładałam głowę do poduszki i spałam twardo do kolejnego karmienia

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj mam plan - sprzątanie.

Angel dziękuję i pozostałym dziewczynom też
A co do leków to niestety nie wiem
A Jagoda ślicznie

Zielona gratuluję tygodnia i super, że synkowi lepiej

Zaczęła mi siara lecieć.

Iwoncia czuje się parte.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Bafi biedna Klaudia. Jak znosi zastrzyki?
Katiem - muszę powiedzieć, że całkiem dzielnie. Wczoraj włączyła histerię ale tłumaczenia pomogły i jest bardzo dobrze nawet nie zdąży policzyć do czterech i już jest po zastrzyku. Także ją podziwiam, ale te zastrzyki to była konieczność bo inaczej siedziałaby dzisiaj w szpitalu, bo niestety miała już początki zapalenia płuc. Więc zgodziliśmy się bez gadania. Ogólnie coś dziwnego jest, upały są a dzieci chorują na zapalenia oskrzeli. Tej pielęgniarki bratanica, notabene koleżanka przedszkolna mojej córki też przechodzi tę chorobę tylko u niej łagodniejsza postać a dwa ona zgorączkowała, a u mojej podstępem łapie, bez gorączki i to mnie strasznie wkurza. Dużo jej nie zostało jeszcze 3 ukłucia trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę kontrolną.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-08-05, 09:37   #3505
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wczoraj jak bylismy u tesciów to spotkalismy się z kolegą męzula, którego dziewczyna też jest w ciąży. Tp ma 22 paźdzernika, a na plusie ma 20kg. Startowała z 50, obecnie waży 70 i w ogóle po niej tego nie widac ja jestem dokładnie 5 tyg dłużej niż ona, przytyłam 12kg, a wyglądam jak wielka beczka
angel, myślę, że dla siebie jesteś bardziej krytyczna i stąd ta sroga samoocena. Niepotrzebnie. 12 kg to w sam raz. I nie wierzę, że z 50 kg znajoma skoczyła na 70 i nie widać tego po niej. Angel, jesteś piękną przyszłą mamusią i tak masz na siebie patrzeć

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-08-05 o 09:40
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:39   #3506
lourose
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Do 15:00 będę się smęcić po domu bo mąż w pracy i dopiero potem się widzimy... pogoda niewyraźna więc nie mam wyrzutów sumienia :P
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:39   #3507
alfabia
Raczkowanie

Bafi zastanawiam się, czy jeśki dziecko jest w nocy mało aktywne i zaczyna piszowac dopiero rano, to może jej tak zosanie i nocki będzie przesypiać dobrze, taj jak moja Wiktoria Nadzieja, nadzieja, nadzieja
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:39   #3508
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Katiem - muszę powiedzieć, że całkiem dzielnie. Wczoraj włączyła histerię ale tłumaczenia pomogły i jest bardzo dobrze nawet nie zdąży policzyć do czterech i już jest po zastrzyku. Także ją podziwiam, ale te zastrzyki to była konieczność bo inaczej siedziałaby dzisiaj w szpitalu, bo niestety miała już początki zapalenia płuc. Więc zgodziliśmy się bez gadania. Ogólnie coś dziwnego jest, upały są a dzieci chorują na zapalenia oskrzeli. Tej pielęgniarki bratanica, notabene koleżanka przedszkolna mojej córki też przechodzi tę chorobę tylko u niej łagodniejsza postać a dwa ona zgorączkowała, a u mojej podstępem łapie, bez gorączki i to mnie strasznie wkurza. Dużo jej nie zostało jeszcze 3 ukłucia trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę kontrolną.
Ja też bym wybrała wizyty domowe. Dzielna córcia.
mój też odkąd poszedł do żłobka co jakiś czas choruje. Kiedy On tą odporność nabierze
Od kwietnia wisi nad nami ostatnia dawka szczepienia. Co go zapiszę to odwołuję.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-05, 09:42   #3509
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
angel, myślę, że dla siebie jesteś bardziej krytyczna i stąd ta sroga samoocena. Niepotrzebnie. 12 kg to w sam raz. I nie wierzę, że z 50 kg znajoma skoczyła na 70 i nie widać tego po niej. Angel, jesteś piękną przyszłą mamusią i tak masz na siebie patrzeć
Najgorzej to porównywać siebie do kogoś. Ostatnio u fryzjera widziałam PIĘKNĄ laskę w ciąży, była w 9m-cu a ja w 7 czułam się jak zaniedbany klocek, chociaż wszyscy naokoło mówią że wyglądam pięknie (lol).
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:43   #3510
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Bafi zastanawiam się, czy jeśki dziecko jest w nocy mało aktywne i zaczyna piszowac dopiero rano, to może jej tak zosanie i nocki będzie przesypiać dobrze, taj jak moja Wiktoria Nadzieja, nadzieja, nadzieja
To z tego by wychodziło, że mój mi da popalić w nocy.

Grunt to dobre nastawienie więc może się sprawdzi

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości