|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
ja w ogóle tych skurczy nie czuje a sa na ktg i doktorek mi powiedział że one sie zaczynaja od góry i że cały brzuch twardnieje na chwile |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
hej mamusie!
ja pospalam dzis do 9:40 i jeszcze w łóżku leże ale musze sie wziazć za sprzątanie bo bałagan troszke![]() dzis mężul składa łóżeczko a potem idą z młodym na rower wiec bede miała troche czasu dla siebie ![]() gratuluje rozpoczetych tygodni ![]() lidka 100lat tamlin,bafi współczuje cieżkich nocy ja dzis mialam pierwszą dobrą od niepamiętnych czasówIwoncia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
No co mam powiedzieć
wiem że nikt niezastąpiony nie jest ale jak powiedziałam że chcę się wycofać w połowie sierpnia to widziałam rozczarowanie. I padło pytanie czy będę pod telefonem i mailem. Jak zobaczyli moją minę to zaczęły się niby żarty czy na porodówce też ale spokoju wewnętrznego nie mam. Za to jednego p***ba który robi mi koło dupy.
|
|
|
|
#3395 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam przywitać się od rana.
Na 11 uciekam do pracy na 3 h, a później leżę plackiem w łóżku resztę weekendu. Brzuch nadal mnie pobolewa, na razie wzięłam tylko magnez, ale jak nie przejdzie to po powrocie do domu łyknę jeszcze nospę. W poniedziałek o 8:30 mam wizytę położnej, zobaczymy co powie o tych moich bólach. Już nawet rozważam opcję pojechania w poniedziałek do mojego gina. Ostatnio mam bardzo nerwowy okres, o którym nawet tutaj za wiele nie pisałam. Pewnie część z Was kojarzy, że mam psychiczną babcię i daje nam się ona we znaki. ![]() Cytat:
![]() No i pięknie! Trzymam za słowo! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A w jakiej dawce bierzesz urosept?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin nie daj się, nawet niech Mateusz nie myśli o tym, żeby już wychodzić
![]() Kurcze, ale dzisiaj jestem śpiąca.... Chyba zaraz wracam do wyra, bo nie wyrobię :/ |
|
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających nowe tygodnie
![]() Lidka 100 lat!!! u mnie dziś naleśniki ze swiezo zesmazonymi jabuszkami ![]() ale mi dziś duszno .... masakra ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
ja też spalam bo tak samo nie wyrabialam
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Pozdrawiam serdecznie z plazy z Rowow.
Tamlin odpoczywaj jak najwiecej. Iwoncia gratuluje rocznicy. Katee milego wypoczynku. My wyjechalismy tylko na weekend prawdziwy urlop bedziemy miec za 2 tygodnie. Milego dnia i odezwe sie wieczorem.
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ułożyłam sobie ankietę do mojej pracy magisterskiej . W końcu wzięłam się za jakieś działania dot. magisterki - mam co prawda jeszcze rok, ale wiadomo jak to będzie jak dzidzia już na świecie będzie....A zaraz zmykam na obiad do znajomych, a potem na imieniny do teściówki . Może zdąże Was jeszcze troszku nadrobić .Iwoncia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- No tak
|
|
|
|
#3400 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z okazji wczorajszych urodzinek wszystkiego najlepszego i oczywiście łatwego porodu Cytat:
![]() Cytat:
![]() A najlepsze jest to że do końca września mam jeszcze napisać pracę przejściową ![]() A dziś robię sobie racuszki na obiad
|
|||
|
|
|
#3401 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() za kolejny tydzień.Dobrze, ze się na Jagódke jednak zdecydowaliście , takie ładne zdrobnienie. Angelika nie ma takiego zdrobnienia .Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 30 tydzień Mi do 30 brakują jeszcze 3 tygodnie![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() Ach... wypiło by się piwko, nie ma co . Desperadosa nigdy nie spróbowałam:P, tam jest duża zawartość alkoholu jak dla mnie:P, dlatego nigdy nie kupiłam. Ja jak wypije jednego Reds'a to już mam kręciołki w głowie . A tego lecha to na pewno kiedyś spróbuję (oczywiście po karmieniu piersią), bo tam niby tylko ciut powyżej 2 %.Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Wyrzuty sumienia? Jak dla mnie to długo już pracujesz w ciąży... i nie powinni mieć do Ciebie pretensji... |
||||||||
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja pospałam aż do teraz Mi też mały w brzuchu buszuje całą noc, ale ja już się przyzwyczaiłam i śpię sobie z ręką na brzuchu i podobno uśmiechem na twarzy
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz koniecznie!!! Mnie zmobilizowała moja dobra koleżanka z poprzednich studiów. Ona zawsze taka sumienna była. Dzięki niej miałam dobre oceny - bo dzwoniła do mnie z pytaniami ile już umiem i tym samym mobilizowała mnie do nauki . Właśnie wczoraj z nią rozmawiałam i mnie trochę opieprzyła, że maluszek się urodzi i wtedy nie będę miała czasu na szkołę, egzaminy, a co dopiero pisanie pracy. Powiedziała, ze mam pisać 2 strony dziennie to w miesiąc na spokojnie będę miała ją gotową . I że mnie będzie sprawdzać:P. No to muszę się wziąć do roboty . I Tobie też radzę, bo jak nie to .Lecę się szykować, bo na 13 miałam być, a ja jeszcze w proszku
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
fiolusiek, karolluki oto link : https://www.bebilon.pl/ musicie się zarejestrować na stronce
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu widzę o pracach magisterskich , a mnie w przyszłym roku czeka licencjacka ... nawet nie mam pojęcia o czym chcę ją pisać :/ ogólnie teraz w ciąży to nawet u mnie z koncentracją słabo ...
|
#3407 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuję - już jest lepiej, czasami jeszcze czuję ból moczowodu z prawej strony, ale na ostatniej wizycie ginek mówił, że dzidzia trzyma tam sobie głowkę więc może mnie trochę naciskać. Łobuziara noo Za to brzuchol dalej twardnieje i biorę no spe forte 3x dziennie. Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego kochana! Lecę na mini spacerek z koleżanką, miłego dnia dziewczynki
|
|||
|
|
|
#3408 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tamlin odpoczywaj dużo, jeszcze trzeba troche podtrzymać. zycze lepszego samopoczucia. Cytat:
Cytat:
ja wlasnei do tej pory kilogram co wizyte tylko a w 7 miesiącu prawie 4 kg! mzoe to przez upały.Cytat:
![]() Cytat:
Weronika ponoć w ciąży się szybicej zapamiętuje i łatwiej uczy. Dasz rade przede mną magisterka ... też....Dziś u nas taka duchota że najchetniej chodzilabym nago. Nie dsoc ze ponad 30 stopni to zero przewieu i straszna sauna. Z samego rana byłam juz na cmentarzu u taty oporządzić troszkę nagrobek , dziewczynki mi towarzyszyły oczywiscie a teraz troszkę posprzątalam, i powolutku po kawałku maluje nadal łózeczko - juz od kilku dni Na ten upał sie nawet wychodzic nie chce!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-04 o 12:28 |
|||||
|
|
|
#3409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie!A z insuliną..Te troszkę czasu się przemęczysz, Małe najważniejsze ![]() Dobrze, dopiszę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3410 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do pracy to chyba też będę musiała obrać taki system, codziennie po 1 lub 2 stronach i poleci, mi najgorzej jest zacząć, ale jak już napiszę kilka pierwszych stron to później już będzie z górki Cytat:
|
||
|
|
|
#3411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę. Dopiero wróciłam znad morza a już mi tęskno.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze mieć takiego stróża przy sobie ![]() Cytat:
I na Traugutta/ Hetmańskiej był fajny komis jeśli interesują Cię używane. Bardzo dużo mieli rzeczy. W Plazie był też z wózkami sklep, perełki cenowe się trafiały bo koleżanka kupiła. Ja akurat w Pati i Maksie kupowałam. |
||||
|
|
|
#3412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i nie wiem teraz, czy ceny w tym sklepie mogą się różnić z tymi podanymi na ich stronie internetowej? .Teraz, z akcji desperacji, weszłam na stronę Tako. Znalazłam kilka sklepów, w których powinny być ich produkty. Nic tylko czekać na nowy tydzień, bo pieniążki już mamy uszykowane
|
||||
|
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny orientujecie się czy foteliki tako mają wkładkę dla noworodka?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kircze dzis jadlam ciemne pieczywo i cukier i tak po sniadaniu ponad 170.Ciekawa jestem ile bedzie po obiedzie bo przez sprzatanie zbilam sobie do 63 ![]() |
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ellena ty o siemieniu pisałaś kiedyś, podrzuć jeszcze raz, jak się to zaparza i spożywa, bo podobno też pomaga, kakao powoli przestaje na mnie działać |
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- ja pije szklanke wody cieplej na czczo i jem duzo jabłek i śliwek,ciemnego pieczywa i powiem ci ze jest duzo lepiej z zaparciami |
|
|
|
|
#3417 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zdecydowałaś się już na kompletowanie wyprawki, czy uparcie czekasz na poród?Cytat:
![]() Katiem, idziemy zatem łeb w łeb ![]() też dziś zaczynamy 37tydzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widać, że zaczęli hurtowo wysyłać ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę i myślę, że poszłabym do fryzjera bo gorąco mi w tej czuprynie którą mam ;/ ale wiem, że jest jakiś przesąd o ciąży i obcinaniu włosów. Wierzycie w niego?
|
|
|
|
#3419 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
zaraz biorę się za nadrabianie byłam u mamy i teraz nic mi się nie chce ![]() Lidka wszystkiego naj naj ![]() A siemię: zmielone i odtłuszczone 1 łyżeczkę zalewam wrzątkiem, chwilę mieszam i wypijam/zjadam na łyżeczce. Ale ja to na zgagę a nie na zaparcia stosuję. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Nie wiem jaki on jest. Ja poszłam i obciełam w zeszłym tygodniu. A potem pół dnia przepłakałam bo mi się nie podobało
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli któraś chciałaby zamówić w Poznaniu wózek Tako Laret to podaję ceny i adresy sklepów oraz okres oczekiwania na zamówienie:
Pati i Max ul. Polna 40 cena fotelika - 169zł cena wózka 2w1 - 1359zł czas oczekiwania: od 4 do 6tygodni Akpol Baby (MODENA) ul. Kraszewskiego cena fotelika - 250zł cena wózka - 1420zł czas oczekiwania: do 3tygodni Akpol Baby ul. Łacina 6 (Rataje) cena fotelika - 220zł cena wózka - 1399zł czas oczekiwania: od 2 do 3tygodni Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-08-04 o 13:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

i też mam tego stojącego miśka niestety ... jak nie wysyłali to nie wysyłali a teraz w ostatnim czasie kilka z nas dostało
więc dziewczęta czekające na paczuszkę sprawdzić skrzynkę radzę
wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi, trzeba było przygotować kolację, potem posprzątać więc się trochę zmachałam. A w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, tylko trochę wyżej 

ja dzis mialam pierwszą dobrą od niepamiętnych czasów
stawiamy z Jagódką soczek

a mamy ten sam termin...
63 dni do godziny 0