Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 07:05   #4441
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.. Jutro chrzciny, więc proszę o kciuki żeby wszystko się udało, przede wszystkim żeby młoda nie była taka.marudna jak dziś i wczoraj....

zaciśnięte

glam - to musiał byc cuuuuudny widok

u nas nocka - 6 pobudek, poczynając od 21.30 ... ja nie wiem co z tym moim dzieciem skrzywiło sie jak nic :/ nadal ode mnie lyzeczki niet :/ no porazka... jeszcze mleko się zważyło w lodówce :/ z czwartku jest, ale nie powinno .... jak na zlość

młoda po 5 wstala, pobrykała sama do 6.30 a teraz probuje zasnąć... trze oczka niemiłosiernie, 2 cyce zjadla i nadal zasnac nie moze... ale chociaz spokojnie w łóżeczku swym lecem na śniadanko

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 07:06   #4442
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
mozemy podac sobie piatke... młoda ode mnie dzis nic z łyżeczki, przyszedl ex na spacer ją zabrac a ta od razu prawie wszystko zjadła ... a od mamusi ino cyc
...
moja też często jak ja ją karmię łyżeczką to grymasi, a jak w drzwiach staje tata to odrazu apetyt wraca...
dziecko jest mądre, troszkę wytrwałości, codziennie po troszkę i nauczy się na butlę niektóre dziewczyny pisały, że w nocy dawały butlę i tak dziecio zaczaiło co i jak
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
To i ja dolacze

Kurcze nie moge przestac o biednym smerfiku myslec, co ta dziewczyna przechodzi. Nie moge sie na niczym skupic
Ciagle zagladam do klubu w nadziei ze napisze ze juz u nich dobrze
ja też i tż też przynajmniej raz dziennie podpytuje czy jest jakaś wiadomość
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej mamuski, jak wam sobota minela?

Moja ''nianka'' ma ospe wczoraj bawila sie z malym, a dzis ja wywalilo okres wylegania ok 2 tyg, za 2 tyg mialam jechac do taty na miesiac, czyli albo maly tam sie znowu rozchoruje, albo tu i nigdzie nie pojade zaje...scie po prostu
o ku.
Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
A na bilansie wszystko oki, malutka waży 8,8 kg i ma 73 cm . Jutro postaram się Was doczytać.
Dobranoc

glam ooo tą z grysikiem trza zdegustować moja je ciągle ml-ryż-kuk albo te z herbatnikami...

dzień dobry

my dzisiaj na obiadek śmigamy do mamci...zobaczymy co tż wymyśli... w sasiednim mieście jest impreza, święto chleba ma grać bayer full czy jakoś tak
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 07:21   #4443
saaraa_lub
Rozeznanie

Witamy
Glam jakie dawałaś granulki na ząbkowanie?
Dominej trzymamy kciuki
Z tą butlą,ze sie dziecko nauczy to się nie do końca zgodzę-moje od 2 m-cy nie wypije z butli mm i koniec (tylko z cycka) a próbuje i w dzień i w nocy i ja i nie ja i nie chce zaskoczyć.Tylko to mleko wylewam (ha takze dziecko z torbami nas pusci -artuje oczywiście)
Dalia moze nie chce z łyzeczki bo ją uraza w dziąsełka?Moze spróbuj nie dawać nic 2-3 dni i moze potem "zaskoczy"?

Chyba śmigniemy dzisiaj do Kazimierza Dolnego.
Baha rzęsami mnie zmiotłaś

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-08-05 o 07:24
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 07:29   #4444
muffinka90
Zakorzenienie

chlopaki spia, a ja mam czas na kawke, i like it

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.. Jutro chrzciny, więc proszę o kciuki żeby wszystko się udało, przede wszystkim żeby młoda nie była taka.marudna jak dziś i wczoraj....
na pewno bedzie grzeczna

owieczko dobre to sprzeglo

glam straciatelle to sama sobie kupie jak dla mnie to herbatnik rzadzi, owocowa jest za slodka i F nie chce, a bananowa moze byc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 07:32   #4445
glamourous
Zakorzenienie

Zwazylam dzis zuliki na wadze lazienkowej- adas 8900 a dominek 9300. Konczymy dzis 9 mcy. Wyglada na to ze chlopcy swoja niska wageurodzeniowa juz daaawno nadrobili i teraz nie odstajja od rowiesnikow
Stary 2012-08-05, 07:37   #4446
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Witamy
Glam jakie dawałaś granulki na ząbkowanie?
Dominej trzymamy kciuki
Z tą butlą,ze sie dziecko nauczy to się nie do końca zgodzę-moje od 2 m-cy nie wypije z butli mm i koniec (tylko z cycka) a próbuje i w dzień i w nocy i ja i nie ja i nie chce zaskoczyć.Tylko to mleko wylewam (ha takze dziecko z torbami nas pusci -artuje oczywiście)
Dalia moze nie chce z łyzeczki bo ją uraza w dziąsełka?Moze spróbuj nie dawać nic 2-3 dni i moze potem "zaskoczy"?

Chyba śmigniemy dzisiaj do Kazimierza Dolnego.
Baha rzęsami mnie zmiotłaś

przede wszystkim nie chce uczyc 8mio mcznego dziecka jesc z butli... teraz juz jest duże wiec najlepiej wlasnie łyżeczką niech szamie

po 2 - młoda "odstawila" łyżeczke na czas choroby i wisiała na cycu tylko (4 dni) i teraz od mamusi chce tylko cyca, a od taty łyżeczka jest OK....

Kazimierz.... całe dziecinstwo tam spedzałam na Festiwalu... mam rodzine w Puławach

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Zwazylam dzis zuliki na wadze lazienkowej- adas 8900 a dominek 9300. Konczymy dzis 9 mcy. Wyglada na to ze chlopcy swoja niska wageurodzeniowa juz daaawno nadrobili i teraz nie odstajja od rowiesnikow

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-05, 07:44   #4447
glamourous
Zakorzenienie

Herbatnikowa kaszka jak dla mniethe best
A straciatella wcale nie jest mocno slodka. U nas 1 opakow na dzien idzie wiec aspekt cenowy tych kaszek to duzy atut
Domo poszlo spac a my z adaskiem sniadanko jemy
Saraa nie dawalam kulek- ale mam jakies homeopatyczne tablety na zeby, tylko wczoraj zul robil wieczorna kasze i nie dodal. Dzis dodamy i zobaczymy czy dziala

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Dalia a probowalas tego blw?
Moze jej podawaj ugotowane warzywa, makaronik, miesko w kawaleczkach do jedzenia raczkami?
Fakt ze balaganu przy tym kupa dzieci sie sporo bawia ale do brzuszka tez cos trafi
A na kaszke doidy cup?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 09:19   #4448
dygotka8
Zakorzenienie

Glam,a masz tą kartę rossmana Rossne????ostatnio ładnych parę złotych rabatu miałam,coś koło 5-6 zł!!a to nie mało

ja to się boję tego BLW,ze sie zakrztusi

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:20   #4449
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dalia a probowalas tego blw?
Moze jej podawaj ugotowane warzywa, makaronik, miesko w kawaleczkach do jedzenia raczkami?
Fakt ze balaganu przy tym kupa dzieci sie sporo bawia ale do brzuszka tez cos trafi
A na kaszke doidy cup?

po 1. musze looknac w ross te kaszki, bo u mnie tylko bananowa i wieloowocowa

ale ona je... daje jej chlebka, ziemniaczka, marchewke- tak sobie gryzie... mięska nie chciała w łapke... ale czy ona taką merchewka się naje? bo ona z łapki to niewiele je... np pol ziemniaczka i tyle... juz marchewki niet... ewentualnie troszke marchewki, troche ziemniaczka... watpie ze sie najada...

kaszka najwygodniejsza... ale ona ma teraz faze ze kompletnie nie chce pic, nawet z normalnego kubeczka mowie ze mega cycol mi sie trafił... i cos czuje ze beda klopoty, a od wrzesnia zlobek (z tym, ze jak mowie - od innych zlyzeczki zje, ode mnie jak narazie nie - znaczy od tygodnia nie je ode mnie)

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-05, 09:20   #4450
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej
nie śpimy od 6
zaraz będę sprzątać)

Olka-a ile Twoja ma??Tzn kiedy się urodziła??bo 8800 to już ładna waga
urodziła się 2 listopada ale była drobniutka, ważyła 3170. Później kiepsko przybierała na wadze podobno przez ospę, teraz nadrabia . Chociaż wg siatek centylowych to cały czas na 25centylu.

edit. 25 centyl to by był gdyby była chłopcem, dla dziewczynki to już pomiędzy 50 a 70 centylem. Myślicie że to źle że tak przeskoczyła? Chyba jej nie przekarmiam :/.

saaraa my dziś też jedziemy do kazimierza albo do nałęczowa . Ja bym wolala do nałęczowa bo chociaż trochę cienia w parku jest a w kazimierzu pewnie dużo ludzi ale tż woli kazimierz.

ja_dalia masz rodzinkę w moim rodzinnym mieście

baha - super rzęsiska , też mi się takie marzą

muffinka90 a ile Twój synio wazył jak się urodził? Na moją ciągle rodzina i znajomi mówią że chudzielec, mi tam się wydaje że jest w sam raz

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-08-05 o 09:27
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:24   #4451
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Glam,a masz tą kartę rossmana Rossne????ostatnio ładnych parę złotych rabatu miałam,coś koło 5-6 zł!!a to nie mało

ja to się boję tego BLW,ze sie zakrztusi

ja gotuje bardziej, znaczy takie bardzo miekkie są.... teraz przy ząbkach mała lubiła marcheweczke z lodóweczki zjesc

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
ja_dalia masz rodzinkę w moim rodzinnym mieście

mam i jakos sie wybieram, ale nie wiem kiedy.... pewnie jakos na weekend we wrzesniu

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

pytanie za 100 pkt. obiad musze trzasnąć małej a wczoraj zapomnialam zakupy zrobic

mam: otwarty sloiczek z marchewką, swieze buraczki, cukinie, rybe i wołowinke..... moge cos z tego małej zmieszac?

np ryba z ryzem i cukinią i marchewką ???? co Wy na to ????

bo spi i musze cos jej machnąć :P

Daniel Fasolek w drodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 09:26   #4452
Oliveira79
Zadomowienie

hej

glam to rzeczywiscie musi slodko wygladać ja se na moja napatrzec nie moge a ty masz dwa takie ciasteczka

gratki za 9 miechów

moja B. jak nie umiała pic z butli, tak teraz tak szeroko dzióbek otwiera jak widzi butle ale dostaje tylko wode, ewentualnie czasem sok - mm nie ma potrzeby, bo wcina kaszki łyżeczką i cyc od czasu do czasu

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:27   #4453
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
urodziła się 2 listopada ale była drobniutka, ważyła 3170. Później kiepsko przybierała na wadze podobno przez ospę, teraz nadrabia . Chociaż wg siatek centylowych to cały czas na 25centylu.
to ja nie wiem co to za siatka centylowa??wg tej co mam w ksiązeczce zdrowia to Twoja córcia ważac 8800 w wieku 9 miesięcy jest między 50 a 75 centylem

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-08-05 o 09:29
Stary 2012-08-05, 09:33   #4454
glamourous
Zakorzenienie

Dygotko karty rossmanowe to ja od czerwca ze 3 wzielam- ale dopiero w tym tyg aktywowalam taki ze mnie len
Stary 2012-08-05, 09:37   #4455
dygotka8
Zakorzenienie

Glam,ja też wzięłam 2 sztuki i dopiero wczoraj aktywowałam

Olka-widzę,że edytowałaś,że jest jednak między 50 a75 centylem.co pediatra powiedział na przyrost wagi??ja się nie znamy na tym przecież,ale to chyba dobrze??
kiedy ostatnio była ważona i ile wtedy ważyła?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 09:39   #4456
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
moja B. jak nie umiała pic z butli, tak teraz tak szeroko dzióbek otwiera jak widzi butle ale dostaje tylko wode, ewentualnie czasem sok - mm nie ma potrzeby, bo wcina kaszki łyżeczką i cyc od czasu do czasu

a jak ja przekonałaś ??? bo jak mojej probuje cos do paszczy wcisnąć, czytaj smoczek czy butelke czy nawet niekapka.... to zaraz jest ryk jakbym ja ze skóry obdzierała... po paru dniach dałam siana, moze sama zaskoczy... tylko juz wtedy lyzeczką ładnie jadła...a teraz... foch

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-05, 09:47   #4457
owieczka86
Zadomowienie

Witam...
Fifi śpi miałam iść wywalić się na słońce a tu się pochmurzyło...jaki nie fart. :-(

Nocka ok ale cicho żeby nie zapeszyć ;-)

Filip też przyzwyczajony do cyca i z butli odemnie nie chciał tz mu na noc dawał i z końcu załapał teraz nawet zje odemnie ale w dzień picia z butli niet...tzn czasem załapie ale tylko łyczka...

Glam gratki za 9miesięcy:-D

No i co tu dzisiaj robić...:-/

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-08-05 o 09:48
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:56   #4458
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
No i co tu dzisiaj robić...:-/

ja tez nie mam pomysłu na dziś

obiadek sie gotuje... młoda jeszcze śpi, ale to pewnie chwilowe

wczoraj czekałam na burze, 5 min popadało i dalej upał... w nocy 24 st dziś już 30 ale chociaz slonko nie daje po oczach bo chmurki są

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-05, 10:10   #4459
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
a jak ja przekonałaś ??? bo jak mojej probuje cos do paszczy wcisnąć, czytaj smoczek czy butelke czy nawet niekapka.... to zaraz jest ryk jakbym ja ze skóry obdzierała... po paru dniach dałam siana, moze sama zaskoczy... tylko juz wtedy lyzeczką ładnie jadła...a teraz... foch
powiem ci ze moja wlasnie sama zaskoczyla- na szczescie... wiec cierpliwosci, miejmy nadzieje ze Twoja tez sie przekona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 10:33   #4460
ja_dalia
Wtajemniczenie

tfu tfu.... oby

akurat obiadek ugotowany i dzieć sie zbudził

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-05, 10:46   #4461
nettka_
Zadomowienie

hej

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 10:48   #4462
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
zaciśnięte

glam - to musiał byc cuuuuudny widok

u nas nocka - 6 pobudek, poczynając od 21.30 ... ja nie wiem co z tym moim dzieciem skrzywiło sie jak nic :/ nadal ode mnie lyzeczki niet :/ no porazka... jeszcze mleko się zważyło w lodówce :/ z czwartku jest, ale nie powinno .... jak na zlość

młoda po 5 wstala, pobrykała sama do 6.30 a teraz probuje zasnąć... trze oczka niemiłosiernie, 2 cyce zjadla i nadal zasnac nie moze... ale chociaz spokojnie w łóżeczku swym lecem na śniadanko
Witam
my juz jesteśmy w drodze, Mimi śpi wiec mam chwileczkę. Nocke przespał ładnie ale mnie tak połamali ze co chwile wstawalam po leki

Dalijko współczuję nocki

Dominej zaciskam za chrzest.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 11:02   #4463
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
siema

Wreszcie mogę napisać. W czoraj Was czytałam,dziś tylko na sek, wstawiam obiecane fotki i myka dowyrka

Jutro wracamy,więc po drodze nadrobię co dziś pisałyście.

P.S. u Naswszystko ok, pogoda dopisała więc albo spacerujemy, albo moczymy dupska w basenie.

ulala śliczne rzęski

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
A na bilansie wszystko oki, malutka waży 8,8 kg i ma 73 cm . Jutro postaram się Was doczytać.
Dobranoc

klask i: za wagę.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

klask i:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-08-05, 11:03   #4464
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

edit. 25 centyl to by był gdyby była chłopcem, dla dziewczynki to już pomiędzy 50 a 70 centylem. Myślicie że to źle że tak przeskoczyła? Chyba jej nie przekarmiam :/.

tu masz fajną siatkę centylową - zaloguj się/zarejestruj - mozesz wprowazić wszystkie pomiary wagi Malej od urodzenia i zobaczysz jak leci przez ten czas "centylowo" (jak juz raz wpiszesz, to wszystkie dane sie zachowują):
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

Stary 2012-08-05, 11:05   #4465
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
po 1. musze looknac w ross te kaszki, bo u mnie tylko bananowa i wieloowocowa

ale ona je... daje jej chlebka, ziemniaczka, marchewke- tak sobie gryzie... mięska nie chciała w łapke... ale czy ona taką merchewka się naje? bo ona z łapki to niewiele je... np pol ziemniaczka i tyle... juz marchewki niet... ewentualnie troszke marchewki, troche ziemniaczka... watpie ze sie najada...

kaszka najwygodniejsza... ale ona ma teraz faze ze kompletnie nie chce pic, nawet z normalnego kubeczka mowie ze mega cycol mi sie trafił... i cos czuje ze beda klopoty, a od wrzesnia zlobek (z tym, ze jak mowie - od innych zlyzeczki zje, ode mnie jak narazie nie - znaczy od tygodnia nie je ode mnie)

Moja to też cycol

Stary 2012-08-05, 11:11   #4466
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Moja to też cycol

szczerze to troche wspolczuje...

moja wstala i glodna, wiec jej wciskalam obiadek- niet... dostała cyca- super... po 2 min puscila, wiec jej wpakowalam lyzeczke- zjadla, potem 2ga - zjadła in a3ciej sie skonczylo

niby 3 to sukces, ale wiem ze zaraz znow glodna bedzie... ale sie nie dam .... chyba zje w koncu,nie??? czy lepiej ustąpic i przeczekac ???

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-08-05, 11:17   #4467
olka1610
Rozeznanie

Oli - dzięki za linka, kiedyś założyłam tam konto i notowałam wszystkie pomiary ale zapomniałam hasła może mnie oświeci

owieczko dobre to z tym sprzęgłem

dygotka nasz pediatra nie patrzy na siatki centylowe, porównuje zawsze z wagą urodzeniową, ogólnie powiedziała że wszystko jest ok.

Rozmawiałam też z lekarzem na tym bilansie o tym że moja mała jest bardzo ruchliwa, nie ulezy minuty spokojnie, w nocy wstaje w łóżeczku i chce się bawić itp. Najpierw zasugerowała że może za dużo cukru w diecie ale przeanalizowałyśmy bardzo dokladnie co zjada i wypija, jakie ilości no i stwierdziła że widocznie ma taki temperament . Kazała też bawić się w taki wyciszający sposob, ograniczyć ilość zabawek, w miarę możliwości nie wlaczac tv przy dziecku. Zobaczymy czy to przyniesie jakies efekty.

ja_dalia, nettka a ja Wam zazdroszcze że takie cyckowe dzieci macie , moja od małego cycek tylko żeby się najesc, zero czułości , chociaz przez pierwsze pol roku butelki za nic w swiecie nie chciala a pozniej w jeden dzien calkowita odmiana, butelka dobra cycek zły . Teraz żałuję że tak łatwo odpuściłam, chciałabym jeszcze trochę karmić

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-08-05 o 11:20
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 11:21   #4468
glamourous
Zakorzenienie

Olka a jak to sie bawi w wyciszajacy sposob?
I jak ograniczyc ilosc zabawek jak oni sie po minucie nudza i chca nowych bodzcow?
Stary 2012-08-05, 11:25   #4469
dygotka8
Zakorzenienie

Olka,u nas dwóch pediatrów i oboje patrzyli na siatki centylowe.Jeśłi Twój porównuje z wagą urodzeniową to tym bardziej Twoja córka waży super!!gorzej by było pewnie jakby dopiero podwoila wagę urodzeniową.wg mnie waży idealnie jak na swój wiek.moja jest młodsza i wg siatek centylowych jest poniżej 50 centyla

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Olka a jak to sie bawi w wyciszajacy sposob?
I jak ograniczyc ilosc zabawek jak oni sie po minucie nudza i chca nowych bodzcow?
też jestem ciekawa.
u nas zabawki się nie sprawdzają...telewizora nie włączamy w ogóle

Dalia-moja jest antyzupkowa ostatnio.nie mam siły na to...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-08-05 o 11:26
Stary 2012-08-05, 11:35   #4470
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja_dalia, nettka a ja Wam zazdroszcze że takie cyckowe dzieci macie , moja od małego cycek tylko żeby się najesc, zero czułości , chociaz przez pierwsze pol roku butelki za nic w swiecie nie chciala a pozniej w jeden dzien calkowita odmiana, butelka dobra cycek zły . Teraz żałuję że tak łatwo odpuściłam, chciałabym jeszcze trochę karmić

ja teraz chętnie bym przestala... nie powiem ze to mega wygoda... ale zaraz bedzie problem ze zlobkiem bo nie bedzie chciala jesc i co ???
jutro bede u lekarza to zapytam co radzi... bo powiem szczerze, ze czas najwyzszy zaczac dzialac...

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości