|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Cytat:
![]() ![]() glam - to musiał byc cuuuuudny widok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas nocka - 6 pobudek, poczynając od 21.30 ... ja nie wiem co z tym moim dzieciem ![]() ![]() młoda po 5 wstala, pobrykała sama do 6.30 a teraz probuje zasnąć... trze oczka niemiłosiernie, 2 cyce zjadla i nadal zasnac nie moze... ale chociaz spokojnie w łóżeczku swym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziecko jest mądre, troszkę wytrwałości, codziennie po troszkę i nauczy się na butlę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() glam ooo tą z grysikiem trza zdegustować ![]() dzień dobry ![]() my dzisiaj na obiadek śmigamy do mamci...zobaczymy co tż wymyśli... w sasiednim mieście jest impreza, święto chleba ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Rozeznanie
|
Witamy
![]() Glam jakie dawałaś granulki na ząbkowanie? Dominej trzymamy kciuki Z tą butlą,ze sie dziecko nauczy to się nie do końca zgodzę-moje od 2 m-cy nie wypije z butli mm i koniec (tylko z cycka) a próbuje i w dzień i w nocy i ja i nie ja i nie chce zaskoczyć.Tylko to mleko wylewam (ha takze dziecko z torbami nas pusci ![]() Dalia moze nie chce z łyzeczki bo ją uraza w dziąsełka?Moze spróbuj nie dawać nic 2-3 dni i moze potem "zaskoczy"? Chyba śmigniemy dzisiaj do Kazimierza Dolnego. Baha rzęsami mnie zmiotłaś ![]() Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-05 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
chlopaki spia, a ja mam czas na kawke, i like it
![]() Cytat:
![]() ![]() owieczko dobre to sprzeglo ![]() glam straciatelle to sama sobie kupie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Zwazylam dzis zuliki na wadze lazienkowej- adas 8900 a dominek 9300. Konczymy dzis 9 mcy. Wyglada na to ze chlopcy swoja niska wageurodzeniowa juz daaawno nadrobili i teraz nie odstajja od rowiesnikow
![]()
#4446 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przede wszystkim nie chce uczyc 8mio mcznego dziecka jesc z butli... teraz juz jest duże wiec najlepiej wlasnie łyżeczką niech szamie ![]() po 2 - młoda "odstawila" łyżeczke na czas choroby i wisiała na cycu tylko (4 dni) i teraz od mamusi chce tylko cyca, a od taty łyżeczka jest OK.... Kazimierz.... całe dziecinstwo tam spedzałam na Festiwalu... mam rodzine w Puławach ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
Herbatnikowa kaszka jak dla mniethe best
A straciatella wcale nie jest mocno slodka. U nas 1 opakow na dzien idzie wiec aspekt cenowy tych kaszek to duzy atut Domo poszlo spac a my z adaskiem sniadanko jemy Saraa nie dawalam kulek- ale mam jakies homeopatyczne tablety na zeby, tylko wczoraj zul robil wieczorna kasze i nie dodal. Dzis dodamy i zobaczymy czy dziala ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dalia a probowalas tego blw? Moze jej podawaj ugotowane warzywa, makaronik, miesko w kawaleczkach do jedzenia raczkami? Fakt ze balaganu przy tym kupa ![]() A na kaszke doidy cup?
#4448 |
Zakorzenienie
|
Glam,a masz tą kartę rossmana Rossne????ostatnio ładnych parę złotych rabatu miałam,coś koło 5-6 zł!!a to nie mało
ja to się boję tego BLW,ze sie zakrztusi ![]() ![]() ![]()
#4449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po 1. musze looknac w ross te kaszki, bo u mnie tylko bananowa i wieloowocowa ![]() ![]() ![]() ale ona je... daje jej chlebka, ziemniaczka, marchewke- tak sobie gryzie... mięska nie chciała w łapke... ale czy ona taką merchewka się naje? bo ona z łapki to niewiele je... np pol ziemniaczka i tyle... juz marchewki niet... ewentualnie troszke marchewki, troche ziemniaczka... watpie ze sie najada... kaszka najwygodniejsza... ale ona ma teraz faze ze kompletnie nie chce pic, nawet z normalnego kubeczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit. 25 centyl to by był gdyby była chłopcem, dla dziewczynki to już pomiędzy 50 a 70 centylem. Myślicie że to źle że tak przeskoczyła? Chyba jej nie przekarmiam :/. saaraa my dziś też jedziemy do kazimierza albo do nałęczowa ![]() ja_dalia masz rodzinkę w moim rodzinnym mieście ![]() baha - super rzęsiska ![]() muffinka90 a ile Twój synio wazył jak się urodził? Na moją ciągle rodzina i znajomi mówią że chudzielec, mi tam się wydaje że jest w sam raz ![]()
Alunia ![]() Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-05 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja gotuje bardziej, znaczy takie bardzo miekkie są.... teraz przy ząbkach mała lubiła marcheweczke z lodóweczki zjesc ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- pytanie za 100 pkt. ![]() ![]() mam: otwarty sloiczek z marchewką, swieze buraczki, cukinie, rybe i wołowinke..... moge cos z tego małej zmieszac? np ryba z ryzem i cukinią i marchewką ???? co Wy na to ???? bo spi i musze cos jej machnąć :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zadomowienie
|
hej
![]() glam to rzeczywiscie musi slodko wygladać ![]() ![]() ![]() gratki za 9 miechów ![]() ![]() moja B. jak nie umiała pic z butli, tak teraz tak szeroko dzióbek otwiera jak widzi butle ![]() ![]()
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-05 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
Dygotko karty rossmanowe to ja od czerwca ze 3 wzielam- ale dopiero w tym tyg aktywowalam
![]()
#4455 |
Zakorzenienie
|
Glam,ja też wzięłam 2 sztuki i dopiero wczoraj aktywowałam
![]() Olka-widzę,że edytowałaś,że jest jednak między 50 a75 centylem.co pediatra powiedział na przyrost wagi??ja się nie znamy na tym przecież,ale to chyba dobrze?? kiedy ostatnio była ważona i ile wtedy ważyła?
![]() |
#4456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak ja przekonałaś ??? bo jak mojej probuje cos do paszczy wcisnąć, czytaj smoczek czy butelke czy nawet niekapka.... to zaraz jest ryk jakbym ja ze skóry obdzierała... po paru dniach dałam siana, moze sama zaskoczy... tylko juz wtedy lyzeczką ładnie jadła...a teraz... foch |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zadomowienie
|
Witam...
Fifi śpi miałam iść wywalić się na słońce a tu się pochmurzyło...jaki nie fart. :-( Nocka ok ale cicho żeby nie zapeszyć ;-) Filip też przyzwyczajony do cyca i z butli odemnie nie chciał tz mu na noc dawał i z końcu załapał teraz nawet zje odemnie ale w dzień picia z butli niet...tzn czasem załapie ale tylko łyczka... Glam gratki za 9miesięcy:-D No i co tu dzisiaj robić...:-/
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-08-05 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Wtajemniczenie
|
ja tez nie mam pomysłu na dziś ![]() obiadek sie gotuje... młoda jeszcze śpi, ale to pewnie chwilowe ![]() wczoraj czekałam na burze, 5 min popadało i dalej upał... w nocy 24 st ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
tfu tfu.... oby
![]() akurat obiadek ugotowany i dzieć sie zbudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
hej
![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my juz jesteśmy w drodze, Mimi śpi wiec mam chwileczkę. Nocke przespał ładnie ale mnie tak połamali ze co chwile wstawalam po leki ![]() Dalijko współczuję nocki Dominej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ulala śliczne rzęski ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tu masz fajną siatkę centylową - zaloguj się/zarejestruj - mozesz wprowazić wszystkie pomiary wagi Malej od urodzenia i zobaczysz jak leci przez ten czas "centylowo" (jak juz raz wpiszesz, to wszystkie dane sie zachowują): http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
![]() |
#4465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja to też cycol ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
szczerze to troche wspolczuje... moja wstala i glodna, wiec jej wciskalam obiadek- niet... dostała cyca- super... po 2 min puscila, wiec jej wpakowalam lyzeczke- zjadla, potem 2ga - zjadła in a3ciej sie skonczylo ![]() niby 3 to sukces, ale wiem ze zaraz znow glodna bedzie... ale sie nie dam .... chyba zje w koncu,nie??? czy lepiej ustąpic i przeczekac ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Rozeznanie
|
Oli - dzięki za linka, kiedyś założyłam tam konto i notowałam wszystkie pomiary ale zapomniałam hasła
![]() owieczko dobre to z tym sprzęgłem ![]() dygotka nasz pediatra nie patrzy na siatki centylowe, porównuje zawsze z wagą urodzeniową, ogólnie powiedziała że wszystko jest ok. Rozmawiałam też z lekarzem na tym bilansie o tym że moja mała jest bardzo ruchliwa, nie ulezy minuty spokojnie, w nocy wstaje w łóżeczku i chce się bawić itp. Najpierw zasugerowała że może za dużo cukru w diecie ale przeanalizowałyśmy bardzo dokladnie co zjada i wypija, jakie ilości no i stwierdziła że widocznie ma taki temperament ![]() ja_dalia, nettka a ja Wam zazdroszcze że takie cyckowe dzieci macie ![]() ![]() ![]() ![]()
Alunia ![]() Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-05 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Olka a jak to sie bawi w wyciszajacy sposob?
I jak ograniczyc ilosc zabawek jak oni sie po minucie nudza i chca nowych bodzcow?
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Olka,u nas dwóch pediatrów i oboje patrzyli na siatki centylowe.Jeśłi Twój porównuje z wagą urodzeniową to tym bardziej Twoja córka waży super!!gorzej by było pewnie jakby dopiero podwoila wagę urodzeniową.wg mnie waży idealnie jak na swój wiek.moja jest młodsza i wg siatek centylowych jest poniżej 50 centyla
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
u nas zabawki się nie sprawdzają...telewizora nie włączamy w ogóle ![]() Dalia-moja jest antyzupkowa ostatnio.nie mam siły na to...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-05 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja teraz chętnie bym przestala... nie powiem ze to mega wygoda... ale zaraz bedzie problem ze zlobkiem bo nie bedzie chciala jesc i co ??? jutro bede u lekarza to zapytam co radzi... bo powiem szczerze, ze czas najwyzszy zaczac dzialac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.