Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 14:52   #3721
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
zauwazxylismy ze maly wrezsczy godzinami a awystarczy załozyc mu czapeczke i od razu usypia twardo, juz 4 razy tak było
OOO

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:56   #3722
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny ja wczoraj dopiero wyszłam ze szpitala oczywiście razem już z moja "kruszynką" Dominiką ważąca 3 900 i mierząca 58 cm. Która przyszła na świat 31 lipca 2012 roku przez cc. Narazie się docieramy. Nie nadrabiam bo ledwo żyję. Gratuluję dla nowych mam Pozdrawiam
Gratulacje

I brawo dla Igusi za pierwszy miesiąc

Wczoraj było u nas pięknie, słonecznie i wręcz upalnie Spędziliśmy dzień poza domem, wygrzewaliśmy się w ogrodach w centrum miasta
A dziś oczywiście leje Ledwo udało nam się uniknąć przemoczenia jak wracaliśmy z carboota Kupiliśmy Marysi dwie pary butów (na wyrost, bo to takie pierwsze do chodzenia będą) i kurteczkę.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:56   #3723
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
OOO
noo może Ci na Niunię zadziała
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:03   #3724
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć Jestem
Ktoś urodził? Bo zaciskałam żeby tak

za kolejne tygodnie
za wizyty/porody
Niestety nie, choć pewnie każda w gotowości
Anna mimo tego, że to będzie cc - ale pozieleniałam z zazdrości, że już w przyszłym tygodniu utulisz Frania Dobrze, że lekarze podjęli decyzję.

Nadrabiam drugi link: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...inforest-k4562

My dziś znowu byliśmy na zakupach w Czeladzi i nogi mam jak banieczki. Ciśnienie 110/70 i doczytałam, że to z odwodnienia Teraz Mąż szykuje mi soczek z marchewki

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:05   #3725
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Gratulacje, ale duuuża dziewczynka

Jeśli CIę to pocieszy - to pewnie nie Ty jedna... Ja siedzę i wyję od rana... tak bez powodu bo ... bo gruba jestem

Macie jakiś fajny przepis na ciasto ze śliwkami?? Sprawdzony, dobry i szybki?
Po pierwsze nie jesteś gruba tylko jesteś w ciąży!!! zapamiętaj to sobie!! Ja jak mówię to męża, że gruba jestem to na mnie krzyczy, że jestem w ciąży i tak ma być i wcale nie jestem gruba. Więc zapamiętaj to sobie i już!!!

Może być drożdżowe ze śliwkami?
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
dla początkujących gospodyń

Przygotowanie: 30 min. Oczekiwanie: 60 min. Pieczenie: 60 min. Trudność: łatwe, na pewno się uda
Składniki
2,5 szklanki mąki + 12 łyżek mąki na kruszonkę
1 kg dojrzałych śliwek
4 żółtka
8 łyżek cukru + 6 łyżek cukru na kruszonkę
1 kostka margaryny
1 opakowanie drożdży instant
1 szklanka letniego mleka
1 op. cukru waniliowego
trochę bułki tartej

Etapy przygotowania
1.Mąkę przesiać do miski , wsypać drożdże i szczyptę soli, wymieszać. Mikserem utrzeć żółtka z cukrem do białości ,na koniec dodać mleko. Całość wlać do mąki razem z roztopioną margaryną. Wyrobić ciasto i zostawić do wyrośnięcia.

2.Piekarnik rozgrzać do temp. 130 stopni C. Śliwki przepołowić ,usunąć pestki. Do wyższej miseczki włożyć pół zimnej margaryny, mąkę i cukier na kruszonkę.Dodać cukier waniliowy. Przy pomocy końcówek hakowych miksera utrzeć kruszonkę / sposób niezawodny i szybki/.

3.Wyrośnięte ciasto przełożyć na natłuszczoną blachę, posypać na wierzchu bułką tartą /wchłonie wilgoć ze śliwek/. Ułożyć dachówkowo owoce /skórką do spodu/ i posypać na wierzchu kruszonką.

4.Wstawić do piekarnika na 60 min. W trakcie pieczenia stopniowo zwiększać temperaturę do 180 stopni C. Po upieczeniu zostawić ciasto jeszcze na kilka minut w piekarniku. Smacznego !

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc. No ja już po wizycie... i najprawdopodobniej będe miala w tyg cc. Jutro idę do ordynatora umówic się na termin. Mały jest owinięty pępowiną i nie będziemy ryzykowac. Poza tym akcja porodowa ustała u mnie. przepowiadacze nie ruszyły mi szyjki i mogłabym tak chodzic i do po terminie... A tak to Franio będzie już z nami.

Widzisz, doczekasz się szybciej niż myślałaś
za cc i szybkie zobaczenie Frania

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:07   #3726
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny na razie spi od 13 mój suseł, potem mu podam coby sie nie zmarnowało
My raz musieliśmy wylać bo stało już długo wyjęte z lodówki (choc mniej niz 12 h) i TZ stwierdził że z ciężkim sercem wylewał, powiedział że "czuł że wylewa coś cennego, to tak jakby krew wylewał"
Eh ten mój TŻ czasem potrafi rozczulić.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:10   #3727
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
My raz musieliśmy wylać bo stało już długo wyjęte z lodówki (choc mniej niz 12 h) i TZ stwierdził że z ciężkim sercem wylewał, powiedział że "czuł że wylewa coś cennego, to tak jakby krew wylewał"
Eh ten mój TŻ czasem potrafi rozczulić.
no bo to prawda w sumie
Stary 2012-08-05, 15:10   #3728
Linka25
Zakorzenienie

Anna
dobrze ze cc jeśli Mały jest owinięty pępowiną. Ciekawe jaką datę Ci wyznaczą

ciekawe kto urodzi w moje urodziny 12 sierpnia ;p
Stary 2012-08-05, 15:14   #3729
red_scorpio
Rozeznanie

Wiktoria dzięki za przepis tylko mój mąż jak powiedziałam, że zrobię ucierane to wymyślił kruche...
I już chleję sok - pycha

Stary 2012-08-05, 15:14   #3730
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc. No ja już po wizycie... i najprawdopodobniej będe miala w tyg cc. Jutro idę do ordynatora umówic się na termin. Mały jest owinięty pępowiną i nie będziemy ryzykowac. Poza tym akcja porodowa ustała u mnie. przepowiadacze nie ruszyły mi szyjki i mogłabym tak chodzic i do po terminie... A tak to Franio będzie już z nami.
Dobrze, że akceptujesz to cc, bo faktycznie lepiej nie ryzykować. No i będziesz miała synka przy sobie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:15   #3731
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Anna
dobrze ze cc jeśli Mały jest owinięty pępowiną. Ciekawe jaką datę Ci wyznaczą

ciekawe kto urodzi w moje urodziny 12 sierpnia ;p
Będziemy się bić

Stary 2012-08-05, 15:20   #3732
Linka25
Zakorzenienie

Z ciekawostek:
skład pokarmu mamy jest stały, nie zdarza się by brakowało w nim minerałów czy wartości odżywczych ---> to cytat z doradcy laktacyjnego

Więc mity o chudym słabym pokarmie można włożyć do szuflady.
Ewentualnie nasze zdrowie ucierpi jeśli np. nie odżywiamy się prawidłowo.

jesli dziecko źle przybiera to znaczy że coś nie tak jest z techniką karmień itp. a nie z jakością pokarmu

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Będziemy się bić
no ja myślę

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-08-05 o 15:24
Stary 2012-08-05, 15:24   #3733
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
aaaaa i zrobił mi sie zaszczał, masakra jak to boli, wczortaj we wrzatku palca moczyłam, ale dupa nie przeszło......
Najlepsza metoda- przekrojony liść aloesu przyłożyć miąższem do zastrzału i owinąć plastrem lub bandażem, szybko pomaga
Cytat:
Hey dziewczyny ja wczoraj dopiero wyszłam ze szpitala oczywiście razem już z moja "kruszynką" Dominiką ważąca 3 900 i mierząca 58 cm. Która przyszła na świat 31 lipca 2012 roku przez cc. Narazie się docieramy. Nie nadrabiam bo ledwo żyję. Gratuluję dla nowych mam Pozdrawiam
Gratulacje!!!!!!!!!!!!k laski:
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Cześć kochane, przepraszam ze sie nieodzywam, ale chyba mam depresję ....przedporodowa.....jeś li taka istnieje, a jak nie istnieje to jestem pierwsza która dopadła:mu r:
Nie jesteś jedyna
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:25   #3734
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja myślę
Jak mnie zbierze 12 to będę klepać zdrowaśki co by urodzić 13.08 - w moje urodziny

Stary 2012-08-05, 15:29   #3735
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś znowu byliśmy na zakupach w Czeladzi i nogi mam jak banieczki. Ciśnienie 110/70 i doczytałam, że to z odwodnienia Teraz Mąż szykuje mi soczek z marchewki
Ciśnienie masz dobre. Przez większość ciąży bez kawy miałam rzędu 100/60, a po kawie podobne do Ciebie. No i pod koniec kilka razy zdarzyło się wyższe.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-08-05 o 15:31
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:30   #3736
mrowka88
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

ja mam dzisiaj doła Chodzi o to, że planuję we wrześniu bronić tytuł magistra, więc wypadałoby pracę napisać jeszcze przed urodzeniem dziecka...bo później nam się wszystko wywróci do góry nogami, będzie dużo innych obowiązków i ostatnia rzecz na którą będę mieć czas i siłę to przesiadywanie nad magisterką. Ja to wiem i chciałabym temu sprostać, bo między innymi dlatego akurat w takim momencie zdecydowaliśmy się na dziecko....bo obiecałam sobie, że mimo iż będę w ciąży to się sprężę i napiszę tą pracę jak najszybciej. Teoretycznie nie ma nic co mi uniemożliwia zrealizowanie tego planu...bo przez całą ciążę czułam się na prawdę dobrze, mogłabym na palcach jednej ręki policzyć dni kiedy czułam się słabo z powodu dolegliwości ciążowych ale uwierzcie, że teraz, z nie wiadomo jakiego powodu siedzę i po prostu płaczę nad tym komputerem bo nic nie mogę sensownego spłodzić
Wkurzam się sama na siebie, że jestem taka jakaś rozmemłana i nie potrafię się skupić tak jak powinnam. To nie jest tak, że akurat dzisiaj mam dzień do dupy a jutro będzie już lepiej i zabiorę się z natchnieniem za pisanie. Bo mam już tak na prawdę długo, że siadam i nad jednym zdaniem rozmyślam 100 godzin....przy dobrych wiatrach to mi się jednorazowo udaje napisać 3 strony....a gdzie tu do końca?! Nic już na mnie nie działa...żadne zamykanie się w pokoju, przesiadywanie w bibliotece, pisanie pracy po nocach...jestem bezradna a praca się sama nie napisze
Nie oczekuję od Was Kobietki pocieszenia ani żadnej pomocy...musiałam pomarudzić

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 16:01   #3737
linzey
Rozeznanie

Czesc mamusie
Z grubsza Was nadrobiłam
Tż z Zosią pojechali na basen a mała śpi od porannego spaceru czyli od 10( z małą przerwą na karmienie)
Obiadek gotowy czeka a ja z nudów przeglądałam ciuchy sprezd ciaży. I to były duży błąd Spodnie wchodzą mi do połowy ud
18 sierpnia bedą chrzciny Asi i raczej w nic nie wejde
PS Przedstawiam naszą Joasie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060528.jpg (46,4 KB, 71 załadowań)
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 16:15   #3738
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czesc mamusie
Z grubsza Was nadrobiłam
Tż z Zosią pojechali na basen a mała śpi od porannego spaceru czyli od 10( z małą przerwą na karmienie)
Obiadek gotowy czeka a ja z nudów przeglądałam ciuchy sprezd ciaży. I to były duży błąd Spodnie wchodzą mi do połowy ud
Śliczna dziewczynka i do tego moja imienniczka
Tym, że nie wchodzisz w ciuchy sprzed ciąży to się nie ma co dołować...daj sobie czas. Będziesz miała przynajmniej okazję kupić sobie coś ładnego na chrzciny córeczki no i kupuj coś z możliwością późniejszego zwężenia, jak już osiągniesz talię osy

01.02.2011 inż
Stary 2012-08-05, 16:33   #3739
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

ja mam dzisiaj doła Chodzi o to, że planuję we wrześniu bronić tytuł magistra, więc wypadałoby pracę napisać jeszcze przed urodzeniem dziecka...bo później nam się wszystko wywróci do góry nogami, będzie dużo innych obowiązków i ostatnia rzecz na którą będę mieć czas i siłę to przesiadywanie nad magisterką. Ja to wiem i chciałabym temu sprostać, bo między innymi dlatego akurat w takim momencie zdecydowaliśmy się na dziecko....bo obiecałam sobie, że mimo iż będę w ciąży to się sprężę i napiszę tą pracę jak najszybciej. Teoretycznie nie ma nic co mi uniemożliwia zrealizowanie tego planu...bo przez całą ciążę czułam się na prawdę dobrze, mogłabym na palcach jednej ręki policzyć dni kiedy czułam się słabo z powodu dolegliwości ciążowych ale uwierzcie, że teraz, z nie wiadomo jakiego powodu siedzę i po prostu płaczę nad tym komputerem bo nic nie mogę sensownego spłodzić
Wkurzam się sama na siebie, że jestem taka jakaś rozmemłana i nie potrafię się skupić tak jak powinnam. To nie jest tak, że akurat dzisiaj mam dzień do dupy a jutro będzie już lepiej i zabiorę się z natchnieniem za pisanie. Bo mam już tak na prawdę długo, że siadam i nad jednym zdaniem rozmyślam 100 godzin....przy dobrych wiatrach to mi się jednorazowo udaje napisać 3 strony....a gdzie tu do końca?! Nic już na mnie nie działa...żadne zamykanie się w pokoju, przesiadywanie w bibliotece, pisanie pracy po nocach...jestem bezradna a praca się sama nie napisze
Nie oczekuję od Was Kobietki pocieszenia ani żadnej pomocy...musiałam pomarudzić
Współczuję
Mam nadzieję, że jednak uda się napisać tą pracę Trzymam za to

Cytat:
Czesc mamusie
Z grubsza Was nadrobiłam
Jaka cudna żabka Przepiękna

Stary 2012-08-05, 16:52   #3740
Mandragorrka
Zakorzenienie

Od jakiegoś czasu karmię Małą. Tylko, że ona nie ma coś weny na jedzenie. Co chwilę robi sobie przerwy
W temacie dzieci:
http://kwejk.pl/obrazek/1345361/t%C5...-rodzicom.html

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 17:06   #3741
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu karmię Małą. Tylko, że ona nie ma coś weny na jedzenie. Co chwilę robi sobie przerwy
W temacie dzieci:
http://kwejk.pl/obrazek/1345361/t%C5...-rodzicom.html
Małej się nie dziwię. Mnie z powodu temp. też się nie chce ruszać mordką Ale ponieważ liczę, ze wkrótce urodzę ( za to) to postanowiłam wyciągnąć męża na kebaba pikantnego Co prawda on marudzi, że lepiej łagodny bo poród... bla bla bla... ale ja i tak zjem pikantnego bo mi się chce

A obrazek bdb

Stary 2012-08-05, 17:16   #3742
phdwao
Zakorzenienie

dobra znów mam pytanie:

co robić:prosi :

mój mały zje sobie mleczko, jak zasnie po karmieniu to odkładamy go do łożeczka lub kołyski jak usnie to usnie, ale sa takie akcje że nie usnie i wtedy jest bek. No i gdy wezme go na rece to mnie kojarzy tylko z cycem, wiec domaga sie usielnie jedzenia, a gdy wexmie go mąż to sie uspakaja. Ale... mąz musi go trzymac na rekach bo jak tylko odłozy znów bek. No i patrze na wsze fotki jak dziecko sobie lezy takie spokojne, u nas nawet jak leze obek nie bedzie spokojny, tylko jest ryk. Nie wiem co robic
Stary 2012-08-05, 17:22   #3743
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję Duża jest Twoja kruszynka. W sumie fajnie, że miałaś cc. Mam nadzieję, że dobrze się po nim czujesz

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heh, mój też pojechał sczaić autko. Jedno u nas w mieście, a drugi 80km dalej, więc wróci przed 14... A na 14 mamy iść na poprawiny. Wszystko ok, ale kiedy się wykąpię i uczeszę chociażby Wszystko przez to, że koleś, do którego wczoraj dzwoniłam myli godzinę 9 z 10 i wszystko się przeciągnęło
Co macie na oku?
U nas Mazda Premacy albo Honda Stream
A u nas Renault Scenic, małż mieści się w nim bez problemu. Ale dzisiaj nic ciekawego nie widział. Same stare modele. A stary samochód to mamy teraz, chcemy coś nowszego.

Jedyne co kupił to różową opaskę dla Amelki Pokazał mi ją i mówi: wiem, że miało nie być różowego, ale ona wołała mnie, żeby ją kupić

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Mi tutaj mówili, że schodzenie pomaga, a wjezdzać mam windą
Wogóle mam doła od leżenia tutaj
Z tym chodzeniem tak samo mówili nam na sr. Polecali znaleźć sobie 10 piętrowy budynek z zepsutym domofonem Do góry windą, na dół piechotką.
Mam nadzieję, że za niedługo urodzisz

Cytat:
No to czekamy na Frania Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Mój mąż to też antytalent wokalny
Rady zapisuj, notuj, zapamiętaj Książka na pewno będzie sukcesem
Dzisiaj byliśmy z teściami na obiedzie, ale z rad to nic nowego.
Oczywiście teściowa bez przerwy kazała przykrywać małą bo jej jest zimno - było bardzo gorąco i duszno.
Potem siedzieliśmy na tarasie - dalej gorąco i duszno, a teściowa kazała zakryć wózek bo może mucha wlecieć i usiąść na dziecko. Chyba chciała nam zagotować Amelkę

Cytat:
Czesc mamusie
Z grubsza Was nadrobiłam
Asia śliczna
Fajnie, że jednak uda się Wam zrobić chrzciny w sierpniu. Garderobą się nie przejmuj Ja ciągle polecam legginsy i tuniki. W niektóre tuniki sprzed ciąży się mieszczę, a jeansów nie mierzę żeby się nie stresować

Stary 2012-08-05, 17:22   #3744
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:
Współczuję
Mam nadzieję, że jednak uda się napisać tą pracę Trzymam za to
Dziękuję Kciuki na pewno się przydadzą

01.02.2011 inż
Stary 2012-08-05, 17:31   #3745
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
To będziemy trzymać kciuki

Cytat:
dobra znów mam pytanie:

co robić:prosi :

mój mały zje sobie mleczko, jak zasnie po karmieniu to odkładamy go do łożeczka lub kołyski jak usnie to usnie, ale sa takie akcje że nie usnie i wtedy jest bek. No i gdy wezme go na rece to mnie kojarzy tylko z cycem, wiec domaga sie usielnie jedzenia, a gdy wexmie go mąż to sie uspakaja. Ale... mąz musi go trzymac na rekach bo jak tylko odłozy znów bek. No i patrze na wsze fotki jak dziecko sobie lezy takie spokojne, u nas nawet jak leze obek nie bedzie spokojny, tylko jest ryk. Nie wiem co robic
Nie mam pojęcia, a chciałabym wiedzieć.
Moja mała też tak czasem ma - niestety zdarza się to na ogół w nocy. Tylko ryczy i nie wiem co z nią zrobić... Ah nasze kochane dzieci

Stary 2012-08-05, 17:35   #3746
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedyne co kupił to różową opaskę dla Amelki Pokazał mi ją i mówi: wiem, że miało nie być różowego, ale ona wołała mnie, żeby ją kupić

Z tym chodzeniem tak samo mówili nam na sr. Polecali znaleźć sobie 10 piętrowy budynek z zepsutym domofonem Do góry windą, na dół piechotką.
Mam nadzieję, że za niedługo urodzisz

Dzisiaj byliśmy z teściami na obiedzie, ale z rad to nic nowego.
Oczywiście teściowa bez przerwy kazała przykrywać małą bo jej jest zimno - było bardzo gorąco i duszno.
Potem siedzieliśmy na tarasie - dalej gorąco i duszno, a teściowa kazała zakryć wózek bo może mucha wlecieć i usiąść na dziecko. Chyba chciała nam zagotować Amelkę

Asia śliczna
Fajnie, że jednak uda się Wam zrobić chrzciny w sierpniu. Garderobą się nie przejmuj Ja ciągle polecam legginsy i tuniki. W niektóre tuniki sprzed ciąży się mieszczę, a jeansów nie mierzę żeby się nie stresować
Bo te rzeczy dla dzieci to takie, że właśnie mówią "kup mnie" i ze sklepu wychodzi się z czymś czego nawet człowiek nie przypuszczał, ze może kupić

Bo kocyk i czapka na głowie to podstawa Już widzę jak będzie u mnie w domu. Ja mam ciągle okna pootwierane (jeśli bardzo nie grzeje słońce bo wtedy to się tylko dom nagrzewa), a moi teściowie ciągle zamknięte (prawie nie wietrzą). I diabli mnie biorą jak gdzieś jadę, wracam i mam wszystkie okna pozamykane Nic tylko wyjść z siebie i stanąć obok!!! Więc już widzę jak będę słuchać, że to dla dziecka nie za dobre. Ale ja nie zamierzam się kisić w niewywietrzonym i dziecka tym bardziej kisić nie będę

Kurcze, jak to chodzenie po schodach pomaga to ja chyba zacznę biegać od parteru do poddasza Może nie za imponujący dystans ale zawsze coś

I popieram - nie ma się co stresować jeansami sprzed ciąży Przecież musimy sobie dać trochę czasu. Chociaż moja mama mówiła, że ona w jeansy sprzed ciąży weszła w 3 dni po porodzie jak ze szpitala wychodziła (tata jej przywiózł jako strój na wyjście ). Tylko, że ona miała wtedy 20 lat i cała ciążę wymiotowała jak tylko coś zjadła. Mówi, że bardzo mało przytyła bo jadła jak głodomór ale jak przełykała ostatni kęs to już czuła, że musi do toalety

Stary 2012-08-05, 17:36   #3747
pumas
Zakorzenienie

Hejka
Miałam słabą noc, mała się wiertoliła, ale nie płakała na szczęście. Niestety strasznie chce mi się spać....a że kawy nie piję, to jest ciężko. Siedzę w altanie z laptopem i grillowanym jedzeniem i się relaksuję. Tż dzisiaj wyjeżdża, smutno mi trochę, że znowu zostajemy same, ale nie ma tego złego...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 17:43   #3748
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam pojęcia, a chciałabym wiedzieć.
Moja mała też tak czasem ma - niestety zdarza się to na ogół w nocy. Tylko ryczy i nie wiem co z nią zrobić... Ah nasze kochane dzieci
ech u nas czasami tak jest w nocy, ale częsciej w dzien mimo wszytsko czasem brakuje mi sił juz
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hejka
Miałam słabą noc, mała się wiertoliła, ale nie płakała na szczęście. Niestety strasznie chce mi się spać....a że kawy nie piję, to jest ciężko. Siedzę w altanie z laptopem i grillowanym jedzeniem i się relaksuję. Tż dzisiaj wyjeżdża, smutno mi trochę, że znowu zostajemy same, ale nie ma tego złego...
mi tez
Stary 2012-08-05, 17:50   #3749
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, ja mam tak, że mała nie chce spać w wózku, łóżeczku ani gdziekolwiek, tylko w moich ramionach. Przerąbane... także zasypia u mnie, a potem podstepem przekładam ją gdzieś. Ciężko jest, muszę coś wymyślić, by to zmienić. Aktualnie śpi w wózku, uffff.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 17:52   #3750
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao, ja mam tak, że mała nie chce spać w wózku, łóżeczku ani gdziekolwiek, tylko w moich ramionach. Przerąbane... także zasypia u mnie, a potem podstepem przekładam ją gdzieś. Ciężko jest, muszę coś wymyślić, by to zmienić. Aktualnie śpi w wózku, uffff.
u mnie jest to samozasypia po karmieniu i maniana, a jak odłoze ryk, potem jak juz zdycham, bierze go TZ i nosi i tak w kólko macieju
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości