|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- O, Perfekcyjna Pani domu na TVN
|
||
|
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze się nie ważyłam, jeansów nie zakładam - widzę, że jestem większa niż przed ciążą. Ale teraz się tym nie stresują, pomyślę po połogu ![]() Tak a propos wymiotowania, moja sąsiadka co w ciąży przytyłam 40 kg też bardzo dużo wymiotowała - trafiła nawet do szpitala. A jednak sporo przytyła ![]() Cytat:
). Ale i tak kocham moją kropkę. |
||
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że u mnie mała nie chce jeść, tylko zasypia na piersiach tuląc się. Jak dłużej ją przetrzymam, to nie mam problemu z położeniem jej, ale jak od razu po zaśnieciu, to mały potwór czuwa i się budzi z rykiem i wielkimi oczami ![]() Zmieniacie te avatary jak szalone! |
|
|
|
|
#3754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tylko mówi, że dobrze, że tego nie zrobiłam ![]() Ale ja się przyznaję, że na dziecko to ja jestem gotowa dopiero od jakichś 2-3 lat Wcześniej nie byłam gotowa na dzieciątko.
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko Ty jedna stała w uczuciach do swojego
![]() Zaczyna grzmieć, oby nie padało, bo z wypadu nici ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
W życiu bym nie powiedziała bo świetnie się zajmujesz młodym. Tym bardziej należą Ci się wielkie
|
|
|
|
#3757 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pojawienie się werwy!!! Będzie lepiej!! Cytat:
Cytat:
Ja mam znowu pytanie odnośnie puchnięcia... do samego rozwiązania mialaś takie nogi spuchnięte? Czy po hektolitrach płynów jakie w tym czasie piłaś coś schodziło?? W końcu piekę coś na wzór pleśniaka/huby ale ze śliwkami. Już prawie gotowe... |
|||||
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to wypociłam tą wodę, bo w sali miałyśmy saunę
|
||
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak se pomyślę, że ojcem dziecka mógłby być chłopak z którym byłam w wieku lat 20... brrrrAle opieka nad nim świetnie Ci wychodzi Poza tym my z małżem planowaliśmy dziecko, mamy dużo więcej lat niż Ty, a w pewien sposób też trzeba było dorosnąć.
|
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis jestem wykonczona, glowa mi peka. Co chwile mała je. Masakra a ze niczym nie dokarmiam bo mi w szpitali niekazali to ciagle chodze z cycem na wierzchu ![]() ja nie wiem czemu Ona taka głodna i nie spi dzis w dzien wcale!! oszukuje mnie ja sie ciesze ze po jedzeniu na cycu spi odkladam Ja a ona robi wielkie oczy i powtorka z rozrywki![]() a u tzta nie chce wcale dzis byc na rekach. Chwile bedzie cicho a potem nawet smok nie pomaga....
|
|
#3761 |
|
Rozeznanie
|
Ja się nawet nie zastanawiam co by było jakby było dziecko te 12-14 lat temu. Zresztą moja siostrzenica ma blisko 22 lata i jej z dzieckiem nie widzę
![]() Soleilka ![]() dziewczyny z dzidziami a próbowałyście do łóżeczka albo wózka dać jakiś swój ciuch żeby Maluszki Was czuły? Czy to tylko będzie je drażnić, bo będą szukać piersi? Gdzieś własnie coś takiego czytałam i zastanawiam się czy to prawda...., że dzidzia powinna być spokojniejsza. Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-08-05 o 18:49 |
|
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A niby w moim wieku...Łoo też ładnie spuchłaś No, ale już niedługo Ja wkładam telefon na spacerze. Nagrałam jak śpiewam mu ulubioną kołysankę i sobie śpi przy tym Mój łobuziak Zdążyłam tylko tyle szybko uchwycić. Skurczybyk nie poleży na brzuszku http://www.youtube.com/watch?v=vxYvn...ature=youtu.be
|
||
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad 2. Jak dzisiaj w nocy Amelka nie będzie chciała spać to wypróbuję ten sposób. Brzmi sensownie. A jeśli chodzi o stopy to za niedługo urodzisz i po opuchliźnie nie będzie śladu |
|
|
|
|
#3764 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś sobie nie wyobrażam siebie z innym facetem niż mój mąż Chyba po prostu trzeba trafić na tego jedynego...Mam podobne zdanie co Ty w drugim akapicie Cytat:
Nóżki masz fajne. Mnie wczoraj też spuchły nogi i nie chce mnie puścić. Ale jutro idę do lekarza to go zapytam o to bo to pierwszy raz jak mi spuchły. Cytat:
![]() Ale cudny Fabiś Słodziak
|
|||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
A nie pisałam Wam, że byliśmy dzisiaj na obiedzie w restauracji w której chcemy robić chrzciny. Bardzo nam się spodobała, jedzenie super, obsługa też. Cenowo jak wszystkie knajpy w okolicy. Do tego w pobliżu restauracji jest ładny kościółek. Jedyne co to mamy z małżem odmienne zdanie odnośnie alkoholu. Ja uważam, że nie powinno go być a mój małżonek wręcz odwrotnie. Nie wiem jeszcze na czym stanie.
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
16 grudnia byłam tym faktem przerażona (a dopiero wtedy zrobiłam test), teraz nie wyobrażam sobie jak to było bez mojego skarbka On jest przecudowny ![]() Cytat:
![]() Ile płacicie od osoby? |
||
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Soleilka Fabiś - express
)Mandragorka orientowaliśmy się dziś w terminach chrzcin i jest tak, że w co IV niedzielę miesiąca ALE.. nie mamy ślubu kościelnego i na stronie kościółka jest adnotacja, że musimy być w stanie łaski uświęcającej (spowiedź, komunia, itp...). Nie wiem zatem czy nie będziemy zmuszeni szukać innego kościoła a mamy u siebie na ulicy Na stronach wyczytaliśmy jescze tu cytat: Zgłaszenie chrztu: Dziecko należy zgłosić w kancelarii parafialnej najpóźniej tydzień przed planowanym chrztem przynosząc ze sobą następujące dokumenty: 1. Akt urodzenia dziecka z USC 2. Zaświadczenie, iż wybrani chrzestni są godni by pełnić tę funkcję (z parafii swego zamieszkania). Na chrzestnych można bowiem wybrać osoby ochrzczone, bierzmowane i praktykujące!!! Trzeba zwrócić uwagę na chrześcijańskie przeżycie w rodzinie sakramentu chrztu dziecka. Rodzice wraz z rodziną i chrzestnymi winni być w stanie łaski uświęcającej, aby móc w pełni uczestniczyć w Liturgii Eucharystii i chrztu dziecka. Chrzest św. nie powinien być okazją by przyjęcie w domu było "zakrapiane" alkoholem. |
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przy okazji zobaczyłaś fotkę moją i TŻ ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Dziewczyny czy jak TŻ nie ma bierzmowania, to uznają go jako ojca podczas chrztu, czy dziecko będę musiała pod moim nazwiskiem mieć?
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja, mimo że młody ciągle w brzuchu, nie oddałabym go za nic ![]() My będziemy robić chrzciny w domu. Co do alkoholu to winko do obiadu na pewno. A później to jeszcze nie wiem. Jakoś nie wydaje mi się żeby to było takie złe pod warunkiem, że skończy się na drinku czy dwóch Ale szczerze mówiąc jeszcze o tym nie myślałam
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteś śliczną dziewczynką Sprawdź, może parafia ma stronę internetową - tam wszystko powinno pisać... Co kościół i proboszcz to inna wersja... |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale co parafia to inny pomysł
|
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszym wyjściem byłoby zaprosić samych chrzestnych na obiad, ciacho i kawę, ale... to znowu nie wypada żeby reszta gości poszła po mszy do domu ![]() No i od samej mojej strony mam 10 osób do zaproszenia ![]() Cytat:
![]() Pisze tylko tyle Sakrament Chrztu Świętego jest udzielany w każdą niedzielę, oprócz ostatniej niedzieli miesiąca podczas Mszy św. o godz. 13:00. Funkcje chrzestnych mogą pełnić wierzący i praktykujący katolicy. Katecheza Chrzcielna dla Rodziców i Rodziców Chrzestnych w każdy I czwartek miesiąca. Zapisy oraz wydawanie zaświadczeń w kancelarii parafialnej. Zgłaszając Chrzest należy przedstawić: » Odpis aktu urodzenia dziecka. » Dane personalne rodziców i rodziców chrzestnych. » Rodzice chrzestni spoza naszej parafii winni posiadać zaświadczenie od swojego ks. Proboszcza. |
||
|
|
|
#3773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że mamę mam fajną, a miała wtedy 19 lat, to zapytała księdza czy ją na górce podwiało, że dziecko się bez ojca zrobiło ![]() Znowu brat był chrzczony w szpitalu z wody i ojca normalnie już uznali... A kościelny mama z tatą wzięli jak ja miałam 6 lat. Wybawiłam się na ich weselu
|
|
|
|
|
#3775 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na ile osób robicie przyjęcie?
|
||||
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie jest moje zdanie. I chociaż rozumiem, że byłe żony z byłymi mężami mogą łączyć, oględnie mówiąc, chłodne relacje to jednak są takie sytuacje kiedy to kto inny jest pępkiem świata i należy zacisnąć zęby Chyba, że ani Ty ani TZ nie chcecie aby Fabiś znał dziadków - wtedy to co innego... Ale sytuacji nie zazdroszczę.Trzymam żeby udało się sytuację jakoś unormować na dzien chrztu.Wiesz, mnie to by chyba nie zdziwiło... Dziś jechałam przez wieś do której miały dotrzeć relikwie bł. Jana Pawła II i św. Faustyny - XXI wiek a cała wieś ubrana wstążeczkami Co do braku ślubu kościelnego to w sąsiedniej parafii jest ksiądz, który nie robi z tego powodu problemów. Zawsze mówi, że różne są sytuacje i do każdego trzeba podejść osobno. Poza tym odmowa chrztu dziecku z powodu braku ślubu rodziców to karanie dziecka za grzech rodziców (to są słowa księdza, nie moje). Efekt jest taki, że jest uważany za bardzo fajnego księdza i zawsze są tłumy w kościele bo go ludzie po prostu lubią
|
|
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie niektóre zasady kościoła są w ogóle z kosmosu. Dlaczego księża nie mogą mieć żon i dzieci, skoro i tak na boku sobie mają kobiety? Czemu na mszach nie można śpiewać fajnych, żywych pieśni pochwalnych tylko takie "żałobne" coś? Czemu kościół się nie rozwija z duchem czasu, tylko ciągle tkwi w średniowieczu... Za 15-20 lat kościół katolicki będzie miał tylko grupkę wyznawców, bo jeśli oni nie chcą się rozwijać, to nikt nie będzie żył w takiej ciemnocie Bo wierzyć można, kochać Boga też, ale nie dawać robić z siebie głupka kościołowi - oczywiście to tylko moje zdanie, więc nie obrażajcie się o to ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- A wypluwa sam cyca, czy Ty mu zabierasz? Cytat:
Ja sama staram się mieć jak najmniejszy kontakt z tym człowiekiem, ale chciałabym żeby wnuka znał. Co do TŻ i jego rodziców, to się nie wypowiadam, bo sytuacji dobrze nie znam, nie widziałam też i nie znam jego ojca
|
||
|
|
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama jest wierząca, chodzi do kościoła ale na księży to jest uczulona. Po prostu ich nie lubi. Nawet pokłóciła się ze swoją koleżanką, która przyniosła jej to radio co odbiera tylko radio Maryja. Powiedziała jej, że wody z mózgu sobie nie pozwoli robić i koleżanka się na nią obraziła ![]() Ale wystarczy popatrzyć na kościoły - coraz bardziej puste, a średnia wieku coraz wyższa... |
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm przeczytalam tylko troche, widze ze rozmawialyscie o mlodych mamach, temat dla mnie
Chociaz ja z tych przed 25r z a juz z dwojeczka na karku ![]() Zaraz nadrobie wszystko, mam nadzieje, ze uda mi sie dzisiaj poodpisywac, nie zapominajcie o mnie ![]() Teraz mam wielki, za przeproszeniem, zapie... w domu, wielkie pranie wszystkich ciuszkow dla Adama, malowanie pokoi, przemeblowanie... Nie mam sil nawet na to, zeby w spokoju usiasc na tylku. ufff. Obym tylko dotrzymala do 17
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Spodnie wchodzą mi do połowy ud

). Tylko, że ona miała wtedy 20 lat i cała ciążę wymiotowała jak tylko coś zjadła. Mówi, że bardzo mało przytyła bo jadła jak głodomór ale jak przełykała ostatni kęs to już czuła, że musi do toalety 
mimo wszytsko czasem brakuje mi sił juz
zasypia po karmieniu i maniana, a jak odłoze ryk, potem jak juz zdycham, bierze go TZ i nosi i tak w kólko macieju
Chodzi o to, że planuję we wrześniu bronić tytuł magistra, więc wypadałoby pracę napisać jeszcze przed urodzeniem dziecka...bo później nam się wszystko wywróci do góry nogami, będzie dużo innych obowiązków i ostatnia rzecz na którą będę mieć czas i siłę to przesiadywanie nad magisterką. Ja to wiem i chciałabym temu sprostać, bo między innymi dlatego akurat w takim momencie zdecydowaliśmy się na dziecko....bo obiecałam sobie, że mimo iż będę w ciąży to się sprężę i napiszę tą pracę jak najszybciej. Teoretycznie nie ma nic co mi uniemożliwia zrealizowanie tego planu...bo przez całą ciążę czułam się na prawdę dobrze, mogłabym na palcach jednej ręki policzyć dni kiedy czułam się słabo z powodu dolegliwości ciążowych ale uwierzcie, że teraz, z nie wiadomo jakiego powodu siedzę i po prostu płaczę nad tym komputerem bo nic nie mogę sensownego spłodzić
za pojawienie się werwy!!! Będzie lepiej!! 

i nie spi dzis w dzien wcale!! oszukuje mnie ja sie ciesze ze po jedzeniu na cycu spi odkladam Ja a ona robi wielkie oczy i powtorka z rozrywki

No, ale już niedługo
On jest przecudowny