|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Ja nadal w fatalnym nastroju mówię Wam dobranoc
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla ewki!!
dziewczyny podczytuje Was ale doslownie nie mam czasu pisac :P Nitka mam ten sam lezaczek :P |
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Ewka Gratulacje!
Karolka żeby to było to
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest to samo. TŻ jedzie, a Mały non stop się drze TŻ jest - Mały jak aniołekCytat:
|
||
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba idę już spać... Dobranoc
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3849 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wierze ze dieta nie ma wplywu, bo jak nie dieta to co ? To tak jak i dorosli, nażra sie wzdymajacych rzeczy i maja problem... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do jedzenia, ja jednak się wstrzymuje z wieloma rzeczami... Cytat:
![]() Cytat:
Nie bój się, na pewno świetnie dasz sobie radę. Ja pierwszego dnia też byłam przerażona zwłaszcza, że nastapiło to 6 dni po porodzie. Ale dałam radę lepiej niż mi się wydawało. Choć łatwo nie jest.... Cytat:
![]() Cytat:
))))))Czemu? czyżbym nie doczytała?U mnie nastrój też taki sobie, a wszystko przez tż. Niewiele się zmieniło w tej materii, trochę podłamana jestem, nie tak miało być. Jadę wielotorowo - pomalowałam paznokcie, laktator w drugiej ręce, domalowywanie kolejnej warstwy i wizaż. Chyba trzeba iść spać!!! |
||||||||
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
1,5 godzinne karmienie. Mały bije rekordy. Nie mam sił
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
soleilka, to za długo...
u mnie problem, małą boli brzuch, nic nie pomaga. |
|
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki....zaliczyłam już szpital:
najpierw godzinę leżałam pod KTG, gdzie skurcze były różne od 40-100 i dość regularne, ale nadal ok 40-45 sek..... potem badanie ginekologiczne-nadal brak rozwarcia....lekarka stwierdziła, że możemy wracać do domu i da mi jeszcze coś przeciwbólowego, a wracać mamy jak będzie i dłużej i bardziej boleć.... tylko, że w domu to mnie już tak napierdziela, że masakra.... ale nadal są one za krótkie.... zaaplikowałam czopka od niej....nic nie dał poza tym, że okropnie się obrobiłam ![]() i teraz skurcze jakby lżejsze..... jak ja mam to wytrzymać???i ile to potrwa?? piszę pomiędzy skurczami, Małż mi zasnął-Kochany denerwuje się okropnie, ale cudnie mnie wspiera jakby coś się działo dam znać także dalej trzymajcie kciuki tak więc od około 21 mam te skurcze...a jest 3.30 w nocy....nawet oka nie mogę zmrużyć....straszne to....
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-08-06 o 03:39 |
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej karolka współczuję. Mam nadzieję że szybciej akcja się rozkręci...
Pumas , u nas też najpierw kąpiel potem jedzenie. Przeważnie przy jedzeniu ładnie się odpręża i idzie spać. |
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Skurcze nadal są, przysypiam tylko między nimi....niektóre są kosmiczne, inne lżejsze....nie wiem ile to jeszcze potrwa....
|
#3855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moj maly identycznie zaypia ok 21 i budzi sie dop o 3 w nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie rozkrecalo sie tak 2 noce i 2 dni przed porodem |
||||
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
Czesc!
Ja gdzies po 10:00 jade do szpitala a jestem jakoś tak poddenerwowana, że nie mogę spac Ewka-gratulacje!!!! OO i jak tam???? Czy Lilutka już jest z nami? |
|
|
|
#3857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ktoś urodził? Mam nadzieję, że dziś czyjeś dzieciątko pojawi się po tej stronie brzucha ![]() za kolejne tygodnie za wizyty i ewentualne porody ![]() Ja też dziś idę do lekarza i mam nadzieję, że mi powie - pani zostaje bo pani rodzi Ale to chyba pobożne życzenia...---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Strasznie młodo wpadli. Ale widać nic ją to nie nauczyło. Dziecka szkoda.Cytat:
Ale kolejka przytkana...Mój też się trochę mniej rusza więc może rzeczywiście przed dzieciaki zbierają siły na poród? Cytat:
Wielkie gratulacje i dla mamy i synka ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Jak zasnął taki głębokim snem to dopiero wtedy można było próbować wjechać do domu. Tylko, że wtedy był problem z rozebraniem go Ale w domu nie było najmniejszej szansy żeby zasnął. Aśka mówiła, że masakra bo ciągle albo ona albo mąż musieli z nim na zewnątrz wychodzić.Będzie dobrze Podzielność uwagi ponoć jest cechą wyjątkowo kobiecą. Zresztą spróbuj pogadać z mężem jak ogląda coś co go interesuje - w ogóle nie usłyszy. A kobieta nawet w środku ulubionego filmu odpowie ![]() Cytat:
za Ciebie i Lilutkę ![]() Cytat:
za wizytę w szpitalu Na pewno będzie wszystko dobrze
|
||||||
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z wielkim cycem
wczoraj mała doiła ciagle a dzis mam BIG !!!!!szkoda ze tylko jeden, dosc ze byl wiekszy to dzis jeszcze urósł ![]() mała spała ja posprzatałam troche bo polozna ma przyjsc, ale juz po spaniu ![]() wczoraj padłam, tylko sie polozyłam i moment mnie nie było.... taka byłam zmeczona.... ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
k laski:
|
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
wiktoria za pomyślne wiadomości na wizycie
![]() ciastek oby laktacja się unormowała i piersi się zrównały ![]() A ja mam chyba rozwolnienie kręci mnie w brzuchu i latam do wc jak oszalała. ALe jestem z siebie dumna bo wstałam po 7 i już mam prawie cały dom wysprzątany |
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
U nas piekna nocka, mały usnał o 21 i obudził sie na karmienie o 3 i o 6
![]() ciastek ciekawe czy CI teraz sie zmniejszy ta piers ja tez mam jedna wiekszą |
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam!
Ewka. Gratulacje! Wiktoria, mi chodziło bardziej o to co ona teraz sobą reprezentuje... Kiedyś taka fajna z niej dziewczyna była... ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
takie same pobudki i teraz też śpi Wczoraj próbowałam patentu z czapeczką. Niestety nie zadziałał. |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja usneła wczoraj o 20.30 spała do 1 w nocy!!!1 potem usneła o 1.30 i spała do 4 i pozniej dalej spała ciut krocej ale spała i teraz tez spi![]()
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla kolejnej mamusi
![]() i za następne
|
#3865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może już się zbliża stąd to rozwolnienie? ![]() Cytat:
Tak bywa i nic nie poradzisz.
|
||
|
|
|
#3866 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to sobie wyobraź, że ja przy tym badaniu musiałam małą trzymać. Jak skończyli byłam cała mokra, raz z gorąca i "stania" w strasznie niewygodnej pozycji (leżałam ciałem właściwie na małej, rękami przytrzymywałam jej ramionka a barkiem i ciałem nogi) a dwa z nerwów. Nie widziałam dokładnie wszystkiego co jej robili na całe szczęście, ale jak mała wyła i się wyrywała jak szalona to i mi się płakać chciało i pod koniec sierpnia też powtarzamy to badanie Cytat:
Cytat:
![]() ja nie mam zamiaru. Nie podoba mi się to, że po jedzeniu ma być okres aktywności. A jakbym miała małą kąpać po jedzeniu, to już widzę jakim rzygańskiem by się to skończyło ![]() rytm dnia, a zwłaszcza pory karmień mamy już mniej więcej wypracowane i nie będę robić teraz rewolucji zastanawia mnie jeszcze to co tam było napisane odnośnie czasu karmienia - moja ssie cyca 5-7 minut, potem sama się odstawia i nie ma opcji, żeby przystawiła się znowu, muszę dać drugiego. Czy to oznacza, że pije samo mleko I fazy? Czy na samym mleku I fazy przybrałaby 900g w 3 tyg? Jakoś nie do końca wierze tej książce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i mam nadzieje, ze karolka juz jest na porodowce
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Aga na pewno Mała nie pije tylko mleka I fazy, tak jak piszesz, nie przybrałaby tyle. Też uważam że okres aktywności po karmieniu to nonsens. Po karmieniu to wyciszenie i lulu. Zwłaszcza że dziecko samo się przy tym wycisza, uspokaja, czasem zasypia.
Karolka - oby szybko i sprawnie poszło ![]() Ewka - wielkie gratulacje!!! Czekamy na więcej info ![]() Mam pytanie do Was: czy ktoś ma zamiar uzywać chusty do noszenia dziecka??? Chyba Nicki???? |
|
|
|
#3868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zbieram się do gina. Podobno to nasza ostatnia wizyta
|
|||
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstaję w nocy na siku a za chwilę wracam do kibelka
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Oj cieżko mi się teraz udzielać wciąż za mało czasu, w wolnej chwili od Nadii gdy śpi sprzątam , gotuję itp i na wizaż brakuje mi już czasu mam nadzieję że to się zmieni obiecuję Mała wczoraj cały dzień płakała i jadła daliśmy jej czopek i dopiero wtedy się uspokoiła. Męczy ją ból brzuszka myślę , że ma kolki plus zaparcia. Karmię ją mlekiem modyfikowanym i ściągam mleko laktatorem , ale mam juz malutko pokarmu dziennie uzbieram tylko 50-70 ml , ale zawsze chociaż troszkę dobrego Daję małej Infacol na gazy działa , ale brzuszek nadal boli więc wczoraj ostawiliśmy jej: - cukier który dodawałam do wody do picia - moje mleko ( mrożę od 3 dni- podejrzewałam ze to moze nietolerancja laktozy) - zmieniłam mleko z Bebiko na Hipp comfort z prebio i probiotykiem na wzdęcia ---mam nadzieję ze pomoże a teraz czekam na efekty , mała robi kupkę raz na 24-36 h i widać ze się męczy ,a brzusio robi się twardy , czy któraś z wAs też ma podobne problemy????Muszę pogadać z pediatrą , aby coś nam przepisała na zaparcia, bo nie mogę patrzeć jak się męczy i preży z bólu( chwilami płakałyśmy razem , ech bycie mamą nie jest takie proste) Dzisiaj popołudniu idziemy na I szczepienie biedulka Poza tym jest słodziutka i najkochańszaGratki z rozpoczętych tygodni ciążowych oraz urodzonych dzieciaczków, całuski dla wszystkich |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

pozdrowienia dla wszystkich mamuś
żeby to było to
TŻ jest - Mały jak aniołek

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

k laski:

pumcia?