|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
gratuluje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zapowaidaja 35 stopni wiec nawet nie planuje wychodzic....Cytat:
![]() ![]() dzien dobry ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
oj tak Nadia |
||||||
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
No właśnie, wydaje mi się, że będzie dużo Mai, hmmm. Wybór imienia to trudna sprawa...
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raczej nie, bo już wszyscy poinformowani, że będzie Jagódka
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już też zastanawiam się powoli nad praniem.. Ale myślę, że dopiero w przyszłym tygodniu się zabiorę za to ![]() Tak jak pisała Angel, Maja jest w chwili obecnej oklepanym imieniem. Ja wybrałabym Nadię ![]() Cytat:
, bo było to w 29t. I pępolek miałam wklęsły..W chwili obecnej skurcze, u mnie, zaczynają się od momentu żeber. Idą ku dołowi. ![]() Oby jednak Sojka mnie wyprzedziła ![]() Widzę, że wy o Batmanie, a mnie TŻ ciągnie na Madagaskar |
||
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
mój mnie też
a w ogóle jak ten film jak urodzic i nie zwariowac? bo mieliśmy sięwybrac i zapomnieliśmy, grają go jeszcze u nas ale kurczę jedynie o 12:45
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-08-06 o 09:38 |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Nisia dla mnie Maria
|
|
|
|
#3638 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj kupiłam proszek, Dzidziusia, przygotowałam pudełko, bo proszki trzymam w takich plastykowych pojemnikach, a ten z Dzidziusiowym proszkiem wykleiłam naklejkami z Hello Kitty ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba się skuszę
Ale to dopiero po wypłacie, bo teraz, mimo zniżek jakie dostaliśmy, nie jesteśmy w stanie jechać . Cóż, apetyt wzrośnie TŻowi ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Ostatnio Jagienka mi wpadła w ucho, ale u Nas zostanie Melania ![]() Cytat:
. A te nowe ubranka to tylko raz, w dziecięcym od razu. |
||
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
moj 22 letni brat tez wczoraj na to pojechał
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() To się nazywa dopiero szybkość
|
|
|
|
#3643 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nie odzywałam się cały weekend, ale sprawdzałam czy jakiś dzidziuś nie pojawił się u Nas
![]() Jakoś tak myśle, że wszystkie donosimy do wyznaczonych terminów, już nie wiele Nam zostało. Ci lekarze poprostu panike sieją... no ale w ciąży też warto poodpoczywać troszkę ![]() Cytat:
Jakoś nie mam apetytu jak tak gorąco i duszno.Cytat:
Zrobiłam Twoje korniszone z miodem, ciekawe czy dobre Jeszcze mam zamiar z 10 kilo ukisić. Ja uwielbiam robić przetworyDżemiki też zrobiłam z wiśni, porzeczki czarnej i agrestu. A gdybym miała jeszcze siłe siłe to zrobiłabym buraki i przetwory z mango imbirem i chili, pychotka do mięska. No ale dam sobie już spokój... Śmieją się ze mnie, że narobie a później jeść nie będę bo będę karmiła Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3644 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Udanego wypoczynku życzę i pogody przede wszystkim Cytat:
A tymi spodniami to mnie zaintrygowałaś. Ciekawe czy działają bo nie ukrywam, że przydały by sięCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 35 tydzień, już niewiele... Trzymam kciuki za wizytę
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale cyferki gnają![]() jeszcze magiczna 5![]() [QUOTE=Almariel;3571714 My mamy dzisiaj wizytę. Kciuki za wizytę
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Paniom
ufff....znów trzy dni do nadrobienia wiec idę czytać...
|
|
#3647 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kobietki
tak sobie czytam...Nie umiem jeszcze poruszać się po forum, ale może się ogarne?![]() chciałam Wam powiedzieć ,że od początku ciąży przytyłam 5 kg...a 27 tc trwa. To przez ta moja dietkę cukrzycowa. Poza tym od jakiegoś czasu nie mam apetytu. Dziś w nocy nie spałam 4 godz. bolało mnie podbrzusze, raczej piekło. A wyobraźnia działaaaaa!!!!Co do imion- miałam opcję dla dziewczynki Gabrysia lub Pola, a dla chłopca ...no właśnie- brak!!!!Milego poniedziałku życzę
|
|
|
|
#3648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane.
Nie oddzywałam się cały weekend, ale cały czas śledziłam wątek. Jestem po wizycie położnej i... jadę jednak dzisiaj do ginka. Powiedziała, że jej bez badania ciężko zdiagnozować te moje bóle i kłucia w dolnych partiach brzucha. Może to być zarówno coś niegroźnego, ale nie można też wykluczyć, że coś się dzieje z szyjką. Tym bardziej, że mam problem z twardnieniem brzucha. Powiedziała, że lepiej pojechać i się przebadać, chociażby dla własnego spokoju, bo sama widziała, że jestem zestresowana tym wszystkim,a zaplanowaną wizytę mam dopiero 30 sierpnia. Oczywiście puls od razu dzisiaj 112. Z pozytywnych rzeczy to informacja, że moje pH wróciło do normy. Poleciałam dzisiaj rano przebadać krew i siuśki, po 12 mam wyniki.Aaaaa... Antek nadal dupką w dół. A dzisiaj w nocy obudziłam się i miałam wrażenie, że się obrócił, bo kopał mnie wysoko nad pępkiem, dupkę miał wypiętą tak mocno po prawej, ale ledwo wstałam i przespacerowałam się do łazienki to wrócił na dół. ![]() Cytat:
Gratuluję!!! ![]() Cytat:
Podobno w większości przychodni jest opieka prenatalna położnych, tylko nie każdy o tym wie. Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamcie
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony już mnie ta ciąża męczy więc byle szybciej do końca ![]() Nie wyspałam się, wieczorem byłam nieprzytomna, położyłam się spać o 23 a o 4 oczy jak pięciozłotówki i po spaniu było, nie wiem co jest grane U mnie taki upał że nie ma czym oddychać a muszę jeszcze skoczyć po wyniki paciorkowców do laboratorium i na zakupy, już mi się nie chce... ale ględzę jak baba w ciąży
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak Julka... ile już lat to imię jest popularne. Obczytałam się o tych waszych skurczach i stwierdzam, że ja nic takiego nie mam. Brzuch mam raczej miękki, nie czuje go w ogóle, chyba, że mały się wypnie. Nie biorę żadnych leków typu fenek luteina itd. Tylko magnez z potasem 2 tabletki dziennie. A jak idę do lekarza to zawsze zagrożona jestem porodem przedwczesnym. Skoro tak mi zawsze gada to chyba powinnien zastosować jakieś leczenie środkami farmakologicznymi. A on nic nie przepisuje. Idę jutro do niego i jak znów zacznie gadać, że jest źle z moją szyjką to się zdenerwuje. Może on mnie kłamie
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Helloł Mamusie
![]() Przepraszam, ale nadrobiłam tylko tą stronę bo komputer mi si zacina i ładowanie jednej strony trwa dobre 10 minut a mam do nadrobienia ich kilka bo wczoraj cały dzień mnie nie było.Tż zabrał mnie na wycieczke objazdową z okazji urodzin i muszę przyznać że mimo zmęczenia i upału było rewelacyjnie Postarało się moje kochanie. no cóż został nam tylko prawdopodobnie jeden weekend więc mam nadzieje że też go wykorzystamy bo 17ego na oddział
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak nigdy muszę się wyżalić na mojego tżeta. Juz ostatnio nie potrafie sie z nim dogadać normalnie ubździł sobie różne rzeczy w tej swojej główce i za chiny nie potrafię mu przegadać. normlanie mam ochotę mu walnąć patelnią w łeb tak porządnie może wreszcie dotrze coś do niegoa tak jak gorchem o ścianę
no nic jadę do apteki i wpadnę do mamy na kawę może bedzie mi treochę lepiej. |
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Małej chyba też nie przypadł do gustu, calutki film przefikała. Możliwe, że jednak dla płodu jest w kinie za głośno. W każdym razie wole już nie chodzić do kina przed porodem i jej nie denerwować. Madagaskar chętnie bym zobaczyła. Widzę, że ciągnie Was do morza Ja mam całkiem blisko ale nie korzystam za bardzo w tym roku. Nie idzie się nawet wygodnie ułożyć na plaży, a opalanie w ciąży też niewskazane. Pierwszy raz latem jestem taka blada.Z przyjemnością bym popływała, ale kostiumy mam za małe Byłam wczoraj w hurtowni z rzeczami dla dzieci i widziałam taki malusieńki kostium kąpielowy jednoczęściowy. Rozmiarem na noworodka. W życiu bym jej czegoś takiego nie ubrała, ale widok niesamowity
|
|
|
|
|
#3654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, kiedy ja będę miała 3 z przodu...?![]() Cytat:
. Podoba mi się strasznie Adrianna i Zuzanna, ale tż nie chce słyszeć o żadnym innym .Almariel za wizytę ![]() A tak poza tym - dzwoniłam dzisiaj na uniwerek medyczny i jak jestem studentką UAMu to u nich też mogę książki wypożyczyć - więc jadę w środę . Dziś postaram się poszukać coś sensownego z tych staroci, które zdobyłam .
|
|||||
|
|
|
#3655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja obchodziłam w sobotę.Mój postarał się z tej okazji minimalnie, ale przynajmniej pamiętał |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
dearlie
żeby wszystko było ok. Wizyta na pewno Cie uspokoianusia ja byłam pewna, że bierzesz fenek magnez to mi mój gin przepisał tez nim cokolwiek się działo. Także ryzyko przedwczesnego porodu u Ciebie nie takie dużesojka wszystkiego naj, naj, najlepszego asiulka nie przejmuj się tżetem. Facetom często się w głowie coś zagnieżdża ale to dlatego, że za wiele wolnego miejsca tam mają
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-08-06 o 10:28 |
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry
![]() gratuluje rozpoczetych tygodni ![]() i trzymam kciuki za wizyty ![]() tamlin córeczka przesłodka sojka 100 lat pieknie mi sie dzis spalo
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie!
U nas nic nowego,dalej w trójpaku ![]() Jestem z siebie zadowolona bo jutro zaczynamy 34tydz. P.S. Nie wiem czy moge tu napisać ale na wrześniówkach na gazeta.pl są już 2 wcześniaczki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

gratuluje
już coraz bliżej donoszenia dasz radę