|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Marsi ale z Ciebie laska
![]() :slina :
|
|
|
|
#452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście, najlepszego wszystkiego!!!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-08-06 o 11:09 |
|||
|
|
|
#453 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() U mnie znów upały, od rana ponad 30 stopni, więc na razie nigdzie nie wychodzę. Dziś posiedzę chyba w domu, muszę odpocząć po weekendzie W sob. mieliśmy gości, a wczoraj byliśmy na zakupach. Nabyłam nowy komplet bielizny - stanik 80C i wielkie majtki![]() Ogólnie to przytyłam już 3,5 kg (15 tydz.), tylko że wcześniej nie byłam taką chudzinką jak większość z Was. W ciąży niestety nie tyję tylko w brzuch i piersi, tylko ogólnie robię się okrągła, idzie we wszystko Wczoraj spotkałam jeszcze kolegę, pochwaliłam się ciążą, a on mówi: no właśnie widzę, że na buzi przytyłaśCytat:
Cytat:
Cytat:
To wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, dużo miłości i wzajemnego zrozumienia i zdrowego dzidziusia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fakt - od 2 dni wywaliło mi brzuch, nawet mama wczoraj nie mogła się nadziwić, mówi że kiepsko mnie widzi pod koniec ciąży ![]() Dziś na obiad serwuję szagówki, polane podsmażonym boczkiem wędzonym, buraczki. Mniam! |
||||||
|
|
|
#454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już po śniadanku, ogarnęłam mieszkanko bo dwie koleżanki ze studiów mają wpaść na herbatkę Miłego dnia laseczki
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova- takie sny to norma, mi po porodzie śniła się biała trumienka i pogrzeb dziecka- to zupełnie naturalne i nie masz co się zamartwiać
pomódl się za babcie |
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pstryczek84;35719
o mnie tez sie troszczą wszyscy jak tylko mogą, więc dlatego ciężko mi wyobrazić taka sytuacje jak u mitabe. Rodzona matka, ehhh[/QUOTE] Ja tez tego nie rozumiem. Choć moja mama mówi że powinnam się więcej ruszać !! I w tym jej przyznaje rację, bo jak się tak zasiedzę, to później przy dziecku siły nie będę mieć. Trzeba też zrozumieć, że jak nasze mamy rodziły to były inne czasy. Moja mama robiła wszystko w ciąży, do pracy chodziła, w pole ziemniaki buraki, w domu wszystko itp...... Teraz są inne czasy, i nie zawsze potrafią to zrozumieć, ale i my też nie mamy tyle sił co nasze mamy. |
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście mam całkowite wsparcie mamy. Przez tydzień nie było TŻ, w tym samym czasie nie było taty i zaproponowała, żebym przez ten tydzień u niej mieszkała . Widziałam się z nią przez ten czas 2 razy - pyszny obiadek, coś "na wynos", potem odprowadzała mnie, żebym nie dźwigała. Proponuje tez, że jak mam więcej sprzątania, czy coś cięższego, to że przyjdzie mi pomóc.
Myślę, że to dlatego, że sama miała 2 ciężkie, zagrożone ciąże i mimo, że u mnie wszystko ok, to woli dmuchać na zimne.
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też oglądam siatkarzy i różowo to nie wygląda Chyba już się rozluźnili, że przechodzą dalej
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Jestem z wlkp. i u nas tak się mówi na jakby kopytka Ziemniaki ugotowane, trze się na tarce, do tego jajo, mąka (najlepiej ziemniaczana), sól. Gotuje się w wodzie.
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama urodziła piątkę dzieci, ale nie wymądrza się, ze to trzeba tego nie wolno. Mam od moich sióstr i od mamy ogromne wsparcie Ehhh normalnie aż mi sie łezka zakręciła. Ich pierwszy wnuk/wnuczka to dopiero będzie jak się urodzi
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe to już wiem co to Dziewczyny powiedzcie mi czy obawiacie się, że będziecie mieć żylaki ?? Mój tato miał, mama ma. Mojej jednej siostrze po ciąży lekkie wyskoczyły. Druga nie ma nic. I boje się, że ja będę miała. Kiedyś byłam na usg żył dolnych, lekarz powiedział, ze jak będę w ciąży to od 3 miesiąca powinnam nosić pończochy przeciwżylakowe , no ale jest przecież tak strasznie gorąco że się nie da. Smaruje się kremem na pękające naczynka ale czy to wystarczy ??? marta00537 moja generalnie mówi ciągle bym odpoczywała i się nie przemęczała. Ostatnio jak przyjechała poszłyśmy na bazarek to nic mi nieść nie pozwoliła i sama nosiła, aż mi głupio było. Tylko mówi żebym na jakieś spacerki chodziła i tyle, bo później nie będę miała siły przy dziecku. hehe a po za tym namawia mnie na cesarkę, bo mówi że przy sn baaaardzo boli. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-08-06 o 11:32 |
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i to teraz, rano, wieczorem strasznie mnie wywala). Na szczescie tyje tylko tam, reszta w porzadku ![]() Tez nie wiedzialam co to szagówki, u mnie (dolny slask, a teraz pomorze) mowi sie kopytka ![]() Ja tez ogladam i troszke martwi mnie ich forma... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-08-06 o 11:34 |
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Za babcię już sie pomodliłam, jak będę w rodzinnym mieście to pójdę na cmentarz. Faktycznie to wszystko pewnie przez te ostatnie wydarzenia,moje samopoczucie i zamartwianie się . Mówiłyście o obwodzie brzucha ja mam już 80 dookoła pępka , także chyba nie jest źle skoro cycki i tak mam większe |
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
buuu a mnie tak boli kręgosłup,że chyba jajo zniosę
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
ło matyldo, ja mam alergie na poliję. jak tylko widze ich z daleka to mam dreszcze. Nigdy nie mialam bezpośredniego styku z nimi, jako pasażer - owszem ale jakby mnie tak osobiście zatrzymali to bym chyba zemdlała z wrażenia.
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się i jest cudnie. Cytat:
Moją mamę odesłali ze szpitala wojewódzkiego do domu. Jak TŻ wróci z pracy, to ją chyba zawieziemy do miejskiego, ewentualnie zrobi to tata, jeśli zdąży po pracy przyjechać na czas... Co za lekarze, kobietę z odklejoną siatkówką odsyłają do domu, powaliło ich tam, mam ochotę ich wypatroszyć. "Nie mamy miejsce, a lekarze na urlopach". Co mnie to obchodzi?! Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-06 o 11:54 |
||
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja wstałam dzisiaj z lepszym humorem. Chyba pomogło wygadanie sie tutaj na forum. To racja co piszecie, moja mam z innej epoki trochę. Dobrze, że w mężu mam 100% wsparcie, jak leżałam wszystko robił za mnie. U niego w rodzinie jest inaczej, jego mama leżała przez całe 2 ciąże, więc jego rodzina podchodzi do sprawy delikatnie. Postanowiłam się nie przejmować i stwierdziłam, że nie będę zwracać uwagi na jej komentarze.
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
Mój obwód to 83 cm
ale wieczorem jest kilka cm więcej bo mnie strasznie wywala.
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na wysokosci pepka mam 85cm, ale to nie jest najszersze miejsce. Najszersze jest ciut nizej i tam mam tak, jak pisalam wczesniej 90cm w 12tc
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj mam wizytę i tak się stresuje jakie będą wyniki moczu. Niby czuję różnicę, mniej piecze i boli.
Dzisiaj czułam dzidzie po przebudzeniu , wydaje mi się, że to ona, w sumie już w 16 tyg jesteśmy.
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
78 cm, wieczorem to na pewno z 10cm więcej
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja twarz wskazuje na dziewczynke (codziennie jakies niefajne niespodzianki ).
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
też mam tyle, a jestem w 16 tygodniu - grubasek ze mnie
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

), a niektórzy tak bardzo, bardzo tego pragną, robią wszystko, żeby w tę ciążę zajść, a nie wychodzi... Okrutne. 

Chyba już się rozluźnili, że przechodzą dalej
Ziemniaki ugotowane, trze się na tarce, do tego jajo, mąka (najlepiej ziemniaczana), sól. Gotuje się w wodzie.
Ehhh normalnie aż mi sie łezka zakręciła. Ich pierwszy wnuk/wnuczka to dopiero będzie jak się urodzi