|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
Ja jestem bardzo ciekawa jak mój mąż będzie się zajmował młodym. Do niego dotarło, że będzie dziecko dopiero jak moja przyjaciółka mówi do niego - i jak tatuśku? Na co on, że jeszcze nie. A ona - przecież mały już jest tylko w brzuchu więc jesteś tatusiem... I to do niego dotarło ![]() Ja na drugie, że będzie córka się jakoś specjalnie nie nastawiam. Bardzo bym chciała ale jak będzie drugi syn to też będzie cudnie Ale na drugie to się zdecydujemy dopiero za jakieś 3 lata. Teraz chcę urodzić i wrócić do pracy w lutym To jest plan na dziś, a co będzie jutro - okaże się...
|
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez to ciagle slyszalam Ja nie wiem czemu ludzie tak koniecznie chca nam wsciskac swoje racje.Tak samo jak z "a czemu on nie ma czapeczki?" , "bo czapka jest na zime!", "ale go zawieje..."... Tia... A nigdy nie choruje, raz zlapal od pielegniarki - jako noworodek, drugi raz mial 3 dniowke jako prawie roczniak, a trzeci raz zlapal od kuzyna. No faktycznie chorowitek straszny, a nie byl ani piersia karmiony, ani czapki przez wiosne/lato/jesien nie nosil, chyba ze wyjatkowo wialo i ja sama bylam cieplej ubrana...
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie boli ten palec
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na czas mojego pobytu w szpitalu jestem pewna, ze dobrze sobie poradzi z Michalem - juz teraz spedzaja duuuzo czasu sam na sam (ja pod koniec ciazy wymiekam i nie mam sil, glownie leze). Ale taki maluch placzacy przez pol nocy... Hmm ![]() No nic, zobaczymy. Mam nadzieje, ze nie wymieknie. My tej ciazy nie planowalismy, inaczej tez bym sie zdecydowala pozniej Ale juz jest, wiec musi byc dobrze, na pewno bedzie bardzo przez nas kochany. Dziadkowie juz oszaleli na jego punkcie ![]() Ostatnio mama TZ dawala mi odetchnac przy malowaniu i brala wszedzie Michala, nawet jak powiedzielismy w ktorys dzien przez tel. ze jedziemy na zakupy, to pytala czy nie chcemy Michala zostawic ![]() Uff, jestem pozytywnej mysli, chociaz mnie przeraza wizja dwojki dzieci.
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziś znów Was tylko podczytam, u mnie 40 st,siostry dzieci zepsuly mi wiatrak, ja ledwie zipie, jest mi niedobrze w dodatku......cudownego dnia!
|
#3907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Każdy ma inny organizm. Martynka śmiga w bodziaku z krótkim rękawkiem i tyle. Przecież gorąco jest i żadnej babci nic do tego
|
|||
|
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Blue nie dziwię się, ze odpuściłaś pisanie pracy w ciaży. Ja w ciąży jakoś do niczego nie miałam głowy, sporo było we mnie lęku z tytułu ciąży właśnie. Teraz się uspokoiłam. A myślałam że przy małym dziecku to dopiero zwariuję, będę się panicznie o nie bała. Ale nie.
W ogóle dochodzę do wniosku że ciąża to nie dla mnie. Nie lubię byc w ciąży Cieszę się bardzo, ze mam to już za sobą. Cytat:
jak dziecko jest marudne, to ma je przy sobie, a ręce wolne Cytat:
My 15.08 mamy 4 rocznicę. A Mała będzie wtedy miała równo miesiąc. Ad.2 86? Poczułam się staro ![]() bidulka... |
||
|
|
|
#3909 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jednak nadal w domu....
skurcze od ok. 3 do 6 były masakryczne potem zaczęły byc mniej bolesne i krótsze.....przysypiałam, aż ok 9 usnęłam i przeszły....potem ok 10.30 obudził mnie skurcz dość mocny i od wtedy miałam jeszcze ze 2 i cisza.... co to do cholery było ![]() : confused:tyle godzin bólu i nic....na 13 miałam iść na kontrolę do szpitala, ale nie wiem czy jest sens skoro wyszłam stamtąd o 1 w nocy???
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka może idź niech Cię zobaczą, dowiesz się czegoś!
Blue a co sądzisz o kółkowych chustach? Chyba są łatwiejsze w wiązaniu. |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, u nas też Martynka najchętniej spałaby w nas wtulona. Udaje się jednak, by część czasu spędzała w łóżeczku. To też zależy od tego ile mamy sił i wytrwałości. Zastanawia mnie jednak od jakiego wieku trzeba na to ostro zwracać uwagę, żeby jej jednak nie przyzwyczaić. Potrzebuje ciepła i - tak jak teraz - może sobie spać do mnie przytulona. Jednak przecież nie za każdym razem. Bywają noce, że cały czas śpi w łóżeczku z przerwami na karmienie. A bywają takie jak dziś, że nie mam siły i zasypia na trochę u mnie na brzuszku, trochę śpi w łóżeczku, a trochę z nami w łóżku...
Wcięło mi cytaty... Pamiętam, że chciałam napisać Asi, że Dzieciaczek cudnie przytula konika |
|
|
|
#3912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3913 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam za to ![]() Cytat:
U mnie też gorąco. W pokoju mam 24 stopnie i co chwilkę włączam klimę Cytat:
A z tym autem to się ktoś zachował jak dupek. Tak się nie robi. Zapytaj młodych, może ktoś coś widział? |
|||
|
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy To też Wam się zbiegną uroczystości ![]() Staro? Nie gadał głupot Przecież nie 28Myślę, że już w tym momencie noszenie Małej na jednym boku jest sporym obciążeniem. To co będzie później. Dlatego nie zdecydowałabym się. Tym bardziej, że chusta wiązana może mieć zrobiony węzeł i wtedy jest praktycznie jak kółkowa. Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-08-06 o 11:53 |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne dziecko! Jak nudno ma! To czego się bardziej obawiam to rozkład dnia, czy uda nam się wypracować jakiś rytm. Na razie jedyna stała sprawa, to kąpiel o 19-20, potem karmienie, potem łóżeczko i spanie do 2-3 w nocy. Karmienie i znów spanie do 6-7. Reszta jest ruchoma
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi wcięło cytaty
![]() blueberry - najlepszego z okazji wszystkich rocznic dla całej trójki ![]() karolka - ja bym chyba poszła ![]() Linka - dla Was też wszystkiego dobrego z okazji rocznic
Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-08-06 o 11:58 |
|
|
|
#3918 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Tak jak przypuszczałam Amelka nie dała nam zbytnio pospać, teraz śpi i zaraz idziemy na spacerek ![]() Pomysł mamy - będzie obiad i deser, tylko z małżem nie zgadzamy się co do ilości mięcha i ilości gości, ale do chrzcin mamy jeszcze czas więc dojdziemy do porozumienia ![]() A propos chrzcin: http://kwejk.pl/obrazek/1346573/ateista.html Cytat:
Mój po porodzie w ogóle nie miał wolnego, ale ja mam ten plus, że małż ma swoją działalność i często w domu jest już ok 12. A potem pracuje w domu. Cytat:
![]() Moja druga kuzynka która zaszła w ciążę mając 21 lat niestety też olewa dziecko. Z ojcem dziecka już nie jest, zdążyła wymienić w tym czasie kilku facetów. Na opiekę nad dzieckiem nie ma czasu - bo albo chłopak albo komputer. Dziecko jedzie na suchym prowiancie - kanapeczki z keczupem Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() żeby się ruszyło, czekamy na rozwarcie.Jak u mnie zaczął się poród to w domu miałam takie skurcze, że zginało mnie w pół, a w szpitalu były dużo słabsze. Jednak jak dojechałam do szpitala to miałam rozwarcie na 6 cm. U Ciebie za niedługo też będzie Cytat:
Tym bardziej, że chcieliście sprzedać. ostatnio małża też stuknęła dziewczyna z bloku obok. Na szczęście widziała to nasza sąsiadka i dała znać małżowi. inaczej winnego byśmy nie znaleźli. Sposób na zimne rączki super. Wypróbuję następnym razem ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
dziękuje przez dwie ostatnie noce mały jadł o 23 3 i 7 wiec mega sukces![]() Cytat:
gratulacje Ewka!trzymam ![]() dotttka trzymam za udaną ostatnią wizytę![]() ten skwar mnie wykańcza
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dupek jak nic! Młodzi wiedzą. Co więcej został lakier tamtego auta, więc znamy kolor. |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, musiałam sie wygadac....
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ten z krwią mówi o rychłym porodzie czyli ja jeszcze mogę spać spokojnie
|
|
#3923 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i kciuki
Ewka, gratuluję i zazdroszczę Cytat:
Dziś mam trochę więcej mocy i woli walki Cytat:
...wiem, wiem, trochę czasu mi to zajęło, ale grunt, że się udało Taryfy ulgowej u prowadzących raczej nie miałam ale to też dobrze, wiem że zasłużenie skończyłam studia. Teraz sen z powiek spędza mi ta praca, no i trochę też skurcze przepowiadające z czego się niezwykle cieszę
|
|
|
#3924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie zauważam regularności. Nigdy nie wiadomo kiedy zacznie brykać. Myślę, że to się wyklaruje. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Blue to Jasiu sie nawet nie wtula we mnie, u mnie tylko szuka papu albo samego ssania, u tz na rekach zasypia
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie właśnie chustę zamówiłam, będzie przynajmniej po to, żeby na chwilę z małą wyskoczyć do sklepu jak mi czegoś na obiad na przykład braknie. Teraz jestem uwiązana, a z wózkiem tam nie wejdę, bo za małe przestrzenie między półkami...
Cytat:
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś jechał za ciężarówką i facet nie miał przykrytego ładunku a wiózł jakieś kamienie. Wyprzedził go i mówi żeby przykrył bo sypie tym po autach, które jadą za nim. Facet mu kazał spadać i odjechał. Więc on zadzwonił na policję, że jedzie za takim i facet sypie i zniszczył mu szybę. Policja przyjechała na miejsce (powiedział jaką jedzie trasą i numery rej. tej ciężarówki) - facet z ciężarówki dostał mandat i ściągnęli mu z ubezpieczenia kasę na naprawę szyby w aucie męża A wystarczyło żeby facet powiedział, że przykryje i to zrobił to nie robiłby afery tylko odjechał... No ale niektórych to trzeba uczyć.---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Wiadomość od Malwiny To co się dzieje w tym cholernym szpitalu to są szczyty. Jestem wku.rw.wio.na na maksa. Nie chcą mnie wypuścić bo mam 40 tydz., a kroplówki nie dostałam bo t tylko 40 tydz. i szyjka jeszcze jest. Chyba sobie tam jaja robią. Po jaką jasną cholerę ją trzymają? |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:confused :![]() a 12h temu byłam pewna, że niedługo urodzę i byłam taka zadowolona
|
|
#3930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro nie masz tego wiatraka to zrób sobie chłodną kąpiel albo chociaż nalej zimnej wody do jakiejś miski i mocz sobie w niej nóżki. To na prawdę pomaga. Do tego zrób sobie coś dobrego do jedzenia albo włącz muzykę jaką lubisz i jest szansa, że się zrelaksujesz. Tulę Cię mocno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Ale raczej sie nie zdecydujemy na kolejne, przynajmniej nie w najblizszym czasie. 2 rozbojnikow to i tak duzo, nie wiem co bym zrobila gdyby 3 tez sie trafil chlopak 
Za to wczoraj na poprawinach ktoś nam trzasnął w naszego staruszka i nie zostawił kartki

Jestem kiepska w czynnościach manualnych.. A chusta by się przydała, bo nie chcę być uwiązana z dzieckiem w domu, a czasem trzeba wyskoczyć na 15 minut z domu i tachać za każdym razem wózek ze sobą.. Ja mieszkam w centrum dużego miasta i chusta na małe szybkie wypady byłaby idealna. 

za to

Boję się!!!
klask i: