|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
ale masz rację- dziewczyny bawią się z większą klasą choć niestety nie zawsze... w sumie z facetami tez różnie jest- jedni szaleją a drudzy kulturalnie się bawią. Głupio, że ci koledzy tak się zachowali w stosunku do swoich dziewczyn- bez sensu, chyba tylko po to tak zrobili aby wzbudzić niezdrową zazdrość - no i doprowadzili do kółtni- żenada.Sama więc widzisz, że Twój chłopina uczciwie powiedział wszystko bo nie miał co ukrywać i chwałą mu za szczerość- dobry chłop Spowiedzią się nie przejmuj- ja była 3 tyg przez ślubem na pierwszej a mój małż 2 tyg przed- trochę ksiądz poburczał ale wpuściliśmy to jednym uchem a drugim wypuściliśmy
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A faceci, rzeczywiście, niefajnie się zachowali, skoro wiedzieli, że taka zabawa może się nie spodobać. Ale tak to już z nimi jest. Ja też jestem nieźle podminowana, bo...... Miałam w sobotę sesję w plenerze. W piątek ciężki dzień w pracy, wróciłam wieczorem. Mąż przyjechał późno z jakimiś tam problemami, więc nastroje nienajlepsze. Szybko położyliśmy się spać gdzieś ok. 11, bo przed 6 w sobotę musieliśmy już wstać. I ok. północy studencik pod nami zaczął imprezować A gówniarz się wtedy śmieje. Nigdy nie wiem, o której w nocy sprosi towarzystwo i zacznie impreze - raz o 1, raz o 2 albo o czwartej nad ranem. Może mi coś doradzicie?Mamusia tego chłopaka też imprezowała, ale rok temu zdecydowałam się założyć sprawę w sądzie, tylko dzielnicowy mnie powstrzymał i pogadał z nią. I od tego czasu był spokój - dopóki studencik do domu nie wrócił
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak sesja się udała? Co do sąsiadów- powiem tak- zgłaszać na policję, zgłaszać i jeszcze raz zgłaszać. Koleżanka miała podobną sytuację- mieszkanie wynajmowali jacyś studenci i non stop imprezy 7 dni w tygodniu
|
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W dodatku kobieta, która pracuje w Urzędzie Miasta. Na początku, gdy przyjeżdżała policja, to funkcjonariusze nie mogli się dostać do środka, bo było tak głośno, że nikt nie słyszał dobijania do drzwi. Tak wyglądała pierwsza interwencja. Później to jakoś cichło, ale były kolejne interwencje. W końcu kobieta zaczęła mi dokuczać - np. włączała o 3 w nocy lub o 4 nad ranem muzykę na cały głos - tak na 10-15 minut, by policja nie zdążyła przyjechać. Na szczęście zawsze ktoś u mnie nocował, więc miałam świadków. Poszłam do dzielnicowego, by zgłosić do Sądu, ale obiecał, że pogada z nią a gdy to nie pomoże, to wtedy do Sądu. Od września ub r miałam spokój. Teraz ten robi dokładnie to, co matka. Pół godziny imprezy w środku nocy i albo udaje, ze go nie ma, albo rzeczywiście wynosi się na miasto. Właśnie próbuje się dodzwonić do dzielnicowego. Ale strasznie mnie wkurza ta sytuacja. A sesja, mimo baaaardzo kiepskich nastrojów wyszła super czekamy teraz na zdjęcia - pochwalę się, jak tylko dostaniemy. Na razie widziałam je tylko w aparacie u kolegi i spodobały mi się
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
Jestem dziewczyny
baaaardzo dziękuję za wszystkie kciuki Nie chciałam jeszcze Wam nic pisać żeby nie zapeszać, ale ponieważ muszę zasięgnąć rady na innym wątku naszego wspaniałego forum, a nie chcę być podejrzana o jakieś matactwa, napiszę teraz. Otóż.... jestem w ciąży hi hi prawdziwe starania mieliśmy zacząć, po ślubie, a liczyliśmy się z tym, że czeka nas długa walka o nią ponieważ ja mam PCOS. Tym większa nasza radość teraz bo ciąża jest jeszcze bardzo młodziutka i żeby wszystko było w porządeczku
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeej ale mnie podniosłaś na duchu, też mam PCOS i bardzo martwię się, że będzie ciężko o dzidziusia...
|
|
#2408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trochę sie wzruszyłam bo ja też juz bym chciała mieć dzidzie Od października zaczynamy działac![]() Wika28 Myśle ze w tym przypadku tylko dzielnicowy pomoże. Postraszy studencika i pewnie sie uspokoi... |
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie w porządku i dzidziuś będzie rósł sobie zdrowiutki. Pochwal się który tydzień
|
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
wloszka- zdjecia świetne!
widać że impreza udana, śliczna sukienka---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- jojla- Oj faktycznie Cie tu dawno nie było buty super! świetny obcas- wygląda na stabilny za kolejne załatwione sprawy---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- bluesky89- kiedy kiecka będzie gotowa? Jak odbierzesz to zdjecia muszą być! ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- ewula87- gratuluję z całego serducha kciuków nie puszczamy żeby wszystko nadal było Ok gratuluję jeszcze raz
|
#2412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!
|
|
#2413 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2414 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piosenka na I taniec wybrana, senny szept czerwonych gitar. Natomiast na weselu pierwszy taniec para młoda miała przy piosence której ja nie znam. A tanczyli walczyka z ładnymi figurami. A żeby się nie stresowali, wymyślili że w w połowie tańca najbliżsi przyjaciele do nich dołączą. Wyglądało to bardzo ładnie a para młoda wiedziała że może na nas liczyć i było im raźniej )---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Więc moim zdaniem, dla starszyzny powinien być jeden kierowca np samochodem koło 12 lub 1 a dla młodzieży 2 ewentualnie 4 - dwa kursy. To moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
3maj się
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej się ciesze razem z tobą gdyż sama mam to schorzenie. I sama się obawiam, jak to będzie zwłaszcza że czas ucieka, a ja mam już blisko do 30 Możesz mi tylko napisać jak obecnie byłaś leczona? Bo ja od pani doktor usłyszałam że póki się nie staramy o dzidziusia wystarczy jak będę brała antykoncepcje a potem trzeba ją odstawić próbować samemu zajść w ciąże, a jak się nie uda to do niej po odpowiednie leki? I nie wiem czy to dobry sposób ??????????
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
A moje zdanie odnośnie odwozów z wesela jest takie ze każdy powinien w własnym zakresie sobie transport załatwiać, no chyba że wesele jest bardzo oddalone od któregoś z miejsca zamieszkania państwa młodych... Np teraz idę na wesele które jest jakieś 200 km od Pana Młodego (ja jestem z jego strony) i on załatwia autokar ale z tego co doszły nas słuchy to każdy mówi ze jedzie własnym autem żeby nie być uzależnionym od godziny odwozu. Możliwe że jest to uzależnione od regionu i tradycji w rożnych stronach PL. My będziemy mieć kierowce który będzie osobowym samochodem do dyspozycji, jeżeli już ktoś faktycznie nie będzie miał czym wrócić. No i podobno busa który pojedzie od TŻ do kościoła do mnie i na salę- bo JAKBY CZASEM chrzestny TŻ nie miał czym dojechać
(ku mojemu zdenerwowaniu, bo jestem przeciwna temu Dobra zdenerwowałam sie trochę...A tak z innej beczki- zamowilam dzis zasłony i firany do sypialni i zasłony do saloniku. Wyszło mnie niecałe 500zł- wydaje mi sie sporo ale chyba takie ceny teraz... a napis "Always kiss me goodnight" juz przyklejony nad łóżkiem
|
#2417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje!!
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje!! My się bijemy z myślami co do dziecka.. |
|
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
wloszka koleżanki spisały się na medal! super, że zabawa się udała
śliczna z Ciebie dziewczyna i miałaś piękną sukienkę! co do kawalerskiego to zgadzam się z dziewczynami - brawa dla TŻta, że szczerze o wszystkim Ci powiedział, to znaczy, że nie miał nic do ukrycia, nie zrobił nic złego. wyobrażam sobie co musisz czuć - nie chciałabym, żeby jakakolwiek kobieta znalazła się tak blisko mojego Męża... nie martw się, że kiedykolwiek będzie Cie porównywał do tej striptizerki - to Ty jesteś dla niego tą wyśnioną, najpiękniejszą i z najzgrabniejszymi nogami - wkrótce jego Żoną uszy do góry! nie myśl o tym, co było, ale o tych wszystkich cudnych chwilach, które przed Wami ewula87 - świetna wiadomość! kciuki trzymam nadal uważaj na siebie i pamiętaj, że wizażowe ciocie czekają na kolejne raporty super, że macie taki piękny prezent przedślubny katie99kasia - kwestia transportu gości zależy chyba od wielu czynników... nasze wesele odbyło się w miejscowości oddalonej o 25km od kościoła. część naszych gości (przyjezdni ze Śląska, znad morza, zza granicy) miała nocleg w hotelu, więc spod kościoła swoimi autami pojechali na salę. dla gości mieszkających w naszym mieście lub w okolicach załatwiliśmy autokar, którym pojechali na salę. ok. godz. 21 przyjechał kierowca (tata kolegi), który naszym autem odwoził do domów bardziej zmęczonych gości (głównie dziadków i dzieci). po pozostałych przyjechał autokar o godz. 3:15 - wyjechali kiedy wesele się skończyło, ok. 3:45. na drugi dzień przywiózł ich na poprawiny, a po zabawie odwiózł. nie chcieliśmy, żeby nasi goście musieli się martwić transportem. wprawdzie nie było to najtańsze rozwiązanie i myślałam o tym, że zawsze sami musieliśmy organizować sobie transport na różne wesela, ale zależało nam, by u nas było inaczej i chyba nikt nie narzekał
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny proszę o pomoc bo juz chyba powoli wpadam w popłoch
Wydaje mi sie że zapomnę załatwic czegoś i bedzie klapa ![]() Mam załatwione: -kamerzysta -zespół -fotograf -ksiadz (zapowiedzi, protokół, nauki, poradnia) -USC -organista -dekoratorka -sala OSP -catering -suknia sie szyje, -buty -strój dla TŻ (dokupić 2 koszule na zmianę) -kosmetyczka -fryzjerka Do dogadania: -spotkać się ostatecznie z kamerzystą, fotografem, zespołem, dekoratorką -zadzwonic do catering odnosnie ilości gości -drugie spotkanie u księdza -poprosić panie sprzątające kościół o dekoracje kwiatami pod ołtarz -kupić kwiaty do kościoła i domu -kupić balony na dekoracje domu i co dalej? błagam o jakieś rady i wskazówki
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
ewula87 - Gratulacje!!! Wspaniały prezent ślubny !
Dbaj o siebie i maluszka a My czekamy cały czas na relację katie99kasia - Ja też uważam że każdy powinien zadbać o swój powrót z wesela. Co prawda u Nas był zamówiony kierowca na telefon, ale nikt z niego nie korzystał. Goście którzy byli z tzw. "dojazdu" ze świata mieli zamówione noclegi. My jadąc na każde wesele mamy załatwiony transport we własnym zakresie bo nie chcemy być uzależnienie od nikogo. wloszka dla TŻ, a Ty się nie zadręczaj głupotami bo to Ty jesteś wybranką serca swojego TŻ Luzia - My też często poruszamy temat dzieciątka i tak jak Wy bijemy się z myślami. Dziewczyny w sobotę byliśmy na weselu no i jeszcze nigdy nie byłam na takim ślubie i weselu. Msza była jakaś inna. Pan Młody nie mówił całej przysięgi, za to Młoda mówiła całą regułkę, tak samo było przy obrączkach, nie było podniesienia czy jak to się tam zwie. Rodzice młodego nie byli u komunii . Chyba PM jest innej wiary albo coś innego, tak jakoś dziwnie. Ślub o 19, a pierwszy taniec był dopiero o 22. Zespól grał same hity radia Eska, a jak zagrali jedną piosenkę disco polo wtedy wszyscy goście byli na parkiecie. Godzina 4.00 goście na parkiecie a zespół podziękował wszystkim i się spakował i odjechał, włączyli jakiś sprzęt grający i przez godzinę leciała tylko jedna piosenka. |
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Ewula! gratuluję z całego serducha
))I z dużą zazdrością czytam wszystkie wpisy tych, które się planują zacząć starać o maleństwo ))Bardzo, ale to bardzo chciałabym mieć maleństwo, ale najnormalniej w świecie ze względu na nawał pracy nie mam czasu - nie wyobrażam sobie, że mogłabym zająć się maleństwem, bo na chwilę obecną czasami nie mam czasu nawet zająć się sobą. Mam nadzieję, że wszystko mi się unormuje w ciągu 2lat.. |
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Młody był innego wyznania więc to by tłumaczyło przebieg ślubu ale wesele- hm.... widac tak młodzi chcieli ale jak dla mniee dziwnie. A oczepiny i zabawy inne weselne były? A tort, podziękowania i to wszystko co jest na każdym weselu?
|
|
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko stres coraz większy:P Przed chwilą wróciłam od kosmetyczki dogadać szczegóły(paznokcie)---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- a zdjęcia sukienki muszę zrobić i na pewno dodam ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- A dziewczyny nie bójcie się macierzynstwa, to wszystko przychodzi ja jestem szczęsliwą mamą 4 latka(jutro ma urodzinki). Bardzo się bałam, gdyż bardzo młodo zaszłam w ciązę ,a le miłośc do maleństwa była tak wielka,ze nawet największy problem stawał się malutki i łatwy do rozwiązania
Edytowane przez abecadlo12345 Czas edycji: 2012-08-06 o 18:16 |
|
|
|
|
#2426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aż sama zaczęłam myśleć o Dzidzi
||
|
|
|
#2427 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że Twój panieński tak fajnie się udał Wyglądałaś bardzo ładnie i prezenty super ![]() A co do imprezy Tża to wielkie brawa dla niego za odwagę i zaufanie do Ciebie. Uszanuj to że powiedział Ci prawdę bo jak sama widzisz po facetach koleżanek mało kto tak robi. Faktycznie czasem lepiej jest nie znać całej prawdy ale pomyśl jak byś się czuła gdyby to wyszło za kilka lat i to nie od Tż? I jak? Cytat:
Opowiedz coś więcej o plenerze? Jak wyszła fryzurka? jak Ci się udało wstać o tak nieludzkiej porze? gdzie robiliście zdjęci? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra sprawa jest z tym dyżurującym kierowcą ale niestety nie mamy nikogo takiego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja byłam w piątek na ślubie koleżanki w naszej katedrze (dziwne wrażenie patrzeć na młodą parę i wiedzieć ze za miesiąc będziemy tam my ) i znów zdarzyło się coś czego u siebie chciałabym uniknąć. Msza sie skończyła, Para Młoda się pomodliła, zaczął sie marsz wiec i oni zaczęli wychodzić i... wyszli... a na zewnątrz nikogo... Nikt nie bił brawo, nikt nie obsypał ich grosikami, popatrzyli na zoo odeszli kawałek i odwrócili się do gości żeby przyjąć życzenia. Smutne to dla mnie. Juz bym wolała iść przez pusty kościół do ludzi niż wyjść pierwsza i czekać...
|
|||||||
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewczynki
Czy u Was też tak leje? paskudna pogoda aż mi się nic nie chce---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Najlepiej jak część gości wyjdzie na zewnątrz a część zostanie w środku
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sesję mieliśmy w parku jasnogórskim - jakos tam udało się wstać, chociaż nastroje kiepskie. Ale kolega tak nas rozbawił i przegonił po tych wszystkich pagórkach i chaszczach, że nawet sie to wszystko udało. ![]() To co miałam na głowie, trudno nazwać fryzurą - 3 minuty spinania pięcioma wsuwkami ale nie było żle. O 6 rano na nic więcej mnie nie stać Jak tylko dostanę zdjęcia, pochwalę sie ![]() A nawet mam pierwsze robione zdjęcie, na którym mniej więcej widać to, co powstało na mojej głowie tylko głupia minę zrobiłam, więc nie zwracajcie uwagi. ![]() Cytat:
chyba jakaś dziwna jestem, ale zawsze wolę jak jest chłodniej niz upał.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-08-31 o 14:49 |
||
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie dotarłam wczoraj na spowiedz.. grr.. Tż został dłużej w pracy. Kolejne podejście jutro, bo dzisiaj ja pracuje.
Ja nie tyle się boję macierzyństwa co tego, że w chwili obecnej będziemy mieszkać w kawalerce i dopiero za 2-3lata będziemy myśleć o czymś większym jak się kasę uda odłożyć. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

boje się, że dostaniemy niezłe kazanie z tego powodu...;(
ale masz rację- dziewczyny bawią się z większą klasą choć niestety nie zawsze... w sumie z facetami tez różnie jest- jedni szaleją a drudzy kulturalnie się bawią. Głupio, że ci koledzy tak się zachowali w stosunku do swoich dziewczyn- bez sensu, chyba tylko po to tak zrobili aby wzbudzić niezdrową zazdrość - no i doprowadzili do kółtni- żenada.Sama więc widzisz, że Twój chłopina uczciwie powiedział wszystko bo nie miał co ukrywać i chwałą mu za szczerość- dobry chłop
16.06.2012 
A gówniarz się wtedy śmieje. Nigdy nie wiem, o której w nocy sprosi towarzystwo i zacznie impreze - raz o 1, raz o 2 albo o czwartej nad ranem. Może mi coś doradzicie?
prawdziwe starania mieliśmy zacząć, po ślubie, a liczyliśmy się z tym, że czeka nas długa walka o nią ponieważ ja mam PCOS. Tym większa nasza radość teraz
bo ciąża jest jeszcze bardzo młodziutka i żeby wszystko było w porządeczku 

ale super że Ci się tak podoba
Dobra zdenerwowałam sie trochę...
uważaj na siebie i pamiętaj, że wizażowe ciocie czekają na kolejne raporty