Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 11:59   #481
marta00537
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hehe to już wiem co to
Dziewczyny powiedzcie mi czy obawiacie się, że będziecie mieć żylaki ?? Mój tato miał, mama ma. Mojej jednej siostrze po ciąży lekkie wyskoczyły. Druga nie ma nic. I boje się, że ja będę miała. Kiedyś byłam na usg żył dolnych, lekarz powiedział, ze jak będę w ciąży to od 3 miesiąca powinnam nosić pończochy przeciwżylakowe , no ale jest przecież tak strasznie gorąco że się nie da. Smaruje się kremem na pękające naczynka ale czy to wystarczy ???

marta00537 moja generalnie mówi ciągle bym odpoczywała i się nie przemęczała. Ostatnio jak przyjechała poszłyśmy na bazarek to nic mi nieść nie pozwoliła i sama nosiła, aż mi głupio było. Tylko mówi żebym na jakieś spacerki chodziła i tyle, bo później nie będę miała siły przy dziecku. hehe a po za tym namawia mnie na cesarkę, bo mówi że przy sn baaaardzo boli.
hmm o żylaki nóg się, aż tak nie boję. Ale mam stracha o żylaki odbytu :/ mojej mamie po pierwszej ciąży wyszły. u mnie w rodzinie to chyba genetycznie bo i dziadek i wujek mieli usuwane operacyjnie :/ no i ja miałam malutki już przed ciążą

hehe dokładnie mówi moja mam, ostatnio nawet jak szłyśmy i miałam ciężką torebkę to mi ją zabrała

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moją mamę odesłali ze szpitala wojewódzkiego do domu. Jak TŻ wróci z pracy, to ją chyba zawieziemy do miejskiego, ewentualnie zrobi to tata, jeśli zdąży po pracy przyjechać na czas... Co za lekarze, kobietę z odklejoną siatkówką odsyłają do domu, powaliło ich tam, mam ochotę ich wypatroszyć. "Nie mamy miejsce, a lekarze na urlopach". Co mnie to obchodzi?!
czy oni powariowali??!!! dużo zdrówka dla mamy

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:01   #482
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam wizytę i tak się stresuje jakie będą wyniki moczu. Niby czuję różnicę, mniej piecze i boli.
Dzisiaj czułam dzidzie po przebudzeniu , wydaje mi się, że to ona, w sumie już w 16 tyg jesteśmy.
Też chcę już poczuć dzidziola... Wizyta poprzednia prawie dwa tygodnie temu, następna 3 września, więc chociaż tak mógłby się ze mną komunikować
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:06   #483
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mowisz, ze chlopiec?
Moja twarz wskazuje na dziewczynke (codziennie jakies niefajne niespodzianki ).
Ja mam tak samo, ale więcej znaków wskazuje na chłopca, no i w sumie tak przeczuwam... USG mam za 1,5 tygodnia, na pewno będzie już widać płeć na nim...

Moja siostra zwolniła się z pracy i już jedzie do nas, żeby zabrać mamę do tego drugiego szpitala. Stamtąd jej raczej nie odeślą z kwitkiem, także może już dzisiaj, albo jutro z samego rana, zrobią jej ten zabieg.

Ja też dzidziola czuję, ale najbardziej z samego rana, jak się budzę... Wtedy takie fajne, leciutkie pukanie w podbrzuszu mam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:07   #484
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Wizyta taka z usg? może poznasz płeć
Raczej to na połówkowym, nie wiem czy zrobi mi usg bo tydzień temu miałam.
Po wizycie spotkam się z rodziną TZ i pochwalę się brzuszkiem bo w końcu coś widać, ostatnio jak ich wydziałam wyglądałaby jakbym więcej zjadła

Pora na przeszukania lodówki, a później będę się szykować na wizytę więc pożegnam się z wami. Jak mnie mąż dopuści do internetu wieczorem to się odezwę i powiem jak wizyta.
Miłego dnia wszystkim

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:07   #485
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane
w nocy znowu mnie złapało coś za jajnika, masakra :/ od razu nospa w ruch...... Ja nie wiem, ta ciąża w ogóle się nie układa tak, jak myślałam, ehhh.... Mam nadzieję, że będzie ok w końcu...... Oby z Maluchem było wszystko dobrze, tak się stresuję, od jednego usg do drugiego, całe szczęście że tych plamień nie ma, cały czas sobie próbuję wytłumaczyć, że gdyby było coś baaaaardzo niedobrego, to od razu by się pojawiły straszne plamienia....... Przepraszam, że tak zamulam, ale naprawdę się martwię okropnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:10   #486
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane
w nocy znowu mnie złapało coś za jajnika, masakra :/ od razu nospa w ruch...... Ja nie wiem, ta ciąża w ogóle się nie układa tak, jak myślałam, ehhh.... Mam nadzieję, że będzie ok w końcu...... Oby z Maluchem było wszystko dobrze, tak się stresuję, od jednego usg do drugiego, całe szczęście że tych plamień nie ma, cały czas sobie próbuję wytłumaczyć, że gdyby było coś baaaaardzo niedobrego, to od razu by się pojawiły straszne plamienia....... Przepraszam, że tak zamulam, ale naprawdę się martwię okropnie
Jej, strasznie Ci współczuję, bo ciągle coś się u Ciebie dzieje Leż jak najwięcej! Mam nadzieję, że wczoraj nie robiłaś nic więcej poza odpoczywaniem. A kiedy teraz masz wizytę?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:15   #487
marsi11
Zakorzenienie

Lady,mnie też czasem jajniki napieprzają
nie martw się, będzie dobrze
kiedy masz wizytę?
ja mam w środę i też się stresuje, chociaż jak czuje kopniaki to wiem,że z maleństwem jest ok
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:15   #488
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
hmm o żylaki nóg się, aż tak nie boję. Ale mam stracha o żylaki odbytu :/ mojej mamie po pierwszej ciąży wyszły. u mnie w rodzinie to chyba genetycznie bo i dziadek i wujek mieli usuwane operacyjnie :/ no i ja miałam malutki już przed ciążą
hmm o tym też mysłałam, kiedyś miałam jednego malutkiego, ale brałam jakieś tabletki i maści i przeszło, ale to było dawno temu. Mam nadzieje że nie będzie teraz niespodzianek.

Też się zmierzyłam. Mam 90 cm , a to dopiero 17 tydzień.Co to bedzie później hehehe
Zazdroszczę Wam tych ruchów, bo ja jeszcze nic nie czuję
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:19   #489
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane
Rzeczywiście, stresujaca sytuacja, od wizyty do wizyty. Cały czas z duszą na ramieniu bedzie dobrze, moze lekarz da ci na najbliższej wizycie cos bardziej rozkurczliwego i Ci przejdzie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:20   #490
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Ostatnio zaczęłam brać Femibion 2 i tam są kwas tłuszczowy DHA i to chyba wystarczy
No to pewnie dlatego ja mam brać osobno, bo ja z witamin to zwykły Falvit łykam.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
A nie ma w nim witaminy A? Ja też myślę o omega3 ale takiego preparatu co jest 30 tabletek za blisko 50 zł nie kupię! Jednak ciąża to jest biznes dla koncernów farmaceutycznych
No właśnie u mnie co do tych kwasów to lekarka powiedziała, żeby kupić takie normalne, że są też specjalne dla kobiet w ciąży, ale oprócz większej ceny nie ma między nimi żadnej różnicy. Także ja kupiłam kwasy za 6 zł

Lenova współczuję takiego snu, ale nie przejmuj się, na pewno nie znaczy nic złego. Choć łatwo się mówi, mnie takie sny zawsze na parę dni wybijały z równowagi.

Aga wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:21   #491
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
hej kochane
Będzie dobrze Wszystko nam pracuje na wysokich obrotach w brzuszku, tylko oszczędzaj się (taaak to już musi być męczące to oszczędzanie się i leżenie plackiem, ale przyjdzie maluch na świat to się jeszcze narobisz)
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:22   #492
LadyWhisper
Zakorzenienie

leżę! nic nie robię! nawet herbaty se sama zrobić nie mogę
za tydzień mam wizytę, ja nie czuję kopniaków w ogóle czasem mi sie tylko wydaje, że coś czuję, ale mogę to sobie wkręcać....
marsi a u Ciebie to jest taki ból zwykły czy skurcze? Bo ja mam normalnie skurcze tych jajników, aż mnie zgina i się wyprostować kompletnie nie mogę....

Stary 2012-08-06, 12:22   #493
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lady,mnie też czasem jajniki napieprzają
nie martw się, będzie dobrze
kiedy masz wizytę?
ja mam w środę i też się stresuje, chociaż jak czuje kopniaki to wiem,że z maleństwem jest ok
Ja też mam w środę, na 15.00, podobno bede pierwsza wiec nie bede czekac a Ty na która masz? mam to samo, jak nie czuje dlugo nic to sie martwie czy aby wszystko jest ok. ide ciutke poleżę, może poczuje maleństwo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:24   #494
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Też się zmierzyłam z ciekawości 78 cm, wieczorem to na pewno z 10cm więcej Ale cycki nawet wieczorem mam większe od brzuszyska haha
I to najwazniejsze!!
Mnie tez wywala wieczorem...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, ale więcej znaków wskazuje na chłopca, no i w sumie tak przeczuwam... USG mam za 1,5 tygodnia, na pewno będzie już widać płeć na nim...

Moja siostra zwolniła się z pracy i już jedzie do nas, żeby zabrać mamę do tego drugiego szpitala. Stamtąd jej raczej nie odeślą z kwitkiem, także może już dzisiaj, albo jutro z samego rana, zrobią jej ten zabieg.

Ja też dzidziola czuję, ale najbardziej z samego rana, jak się budzę... Wtedy takie fajne, leciutkie pukanie w podbrzuszu mam.
A ja wlasnie przeczuwam dziewczynke

Trzymam kciuki za mame

Zazdroszcze Wam tych ruchow!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:27   #495
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
.
marsi a u Ciebie to jest taki ból zwykły czy skurcze? Bo ja mam normalnie skurcze tych jajników, aż mnie zgina i się wyprostować kompletnie nie mogę....
skurcze....
wczoraj wzięłam buscopan i aspargin i jak leżałam to było ok

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja też mam w środę, na 15.00, podobno bede pierwsza wiec nie bede czekac a Ty na która masz? mam to samo, jak nie czuje dlugo nic to sie martwie czy aby wszystko jest ok. ide ciutke poleżę, może poczuje maleństwo
ja mam na 14.20 będę druga
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:30   #496
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
leżę! nic nie robię! nawet herbaty se sama zrobić nie mogę
za tydzień mam wizytę, ja nie czuję kopniaków w ogóle czasem mi sie tylko wydaje, że coś czuję, ale mogę to sobie wkręcać....
Będzie dobrze

Ja też nic nie czuję, ale na razie się nie martwię. W odpowiednim czasie poczuję, choć też oczywiście już bym chciała

Ech, przegraliśmy

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-06, 12:30   #497
LadyWhisper
Zakorzenienie

jejku to mnie uspokoiłaś myślałam, że ja taka dziwna jestem

dzisiaj doszła do nas pralka jestem w niej zakochana!!! Nie mogę się doczekać, aż mąż ją zainstaluje od razu pranie zrobię tzn mężowi każę zrobić

Stary 2012-08-06, 12:33   #498
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
jejku to mnie uspokoiłaś myślałam, że ja taka dziwna jestem

dzisiaj doszła do nas pralka jestem w niej zakochana!!! Nie mogę się doczekać, aż mąż ją zainstaluje od razu pranie zrobię tzn mężowi każę zrobić
No, dobrze, że się poprawiłaś

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-06, 12:46   #499
nafiyqa
Zakorzenienie

Ech, ci siatkarze...
No nic, zwijam sie z domu - mam zamiar kupic buty i oczywiscie zahaczyc o lumpa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:51   #500
zoffka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,

czy u Was też tak gorąco??? U mnie jest straszny skwar. Jak sobie radzicie w takie upały? Ja się z domu nie ruszam, rano i wieczorem tylko z Zosią na spacer wychodzę, bo obie nie dajemy rady

magnez - ja biorę 2x1 asparaginian, tak mi gin zalecił.

oszczędny tryb życia - ja się staram, choć przy 1,5 rocznym dziecku łatwo nie jest Ale próbuję, bo w pierwszej ciąży przeleżałam III trymestr, czego teraz nie chcę powtarzać. Wtedy chodziłam do pracy, mieliśmy przeprowadzkę do nowego mieszkania, nie oszczędzałam się za bardzo i być może to było później powodem moich kłopotów.
Jak lekarz mówi, że mamy leżeć, to leżymy I nieważne co powie mama, teściowa, babcia czy jeszcze jakaś inna wszechwiedząca

najgorsza rzecz po porodzie - tak, jak któraś wspomniała dla mnie było to też pójście do toalety, strasznie się bałam, ale wcale mnie nie bolało. Pamiętam, że dwa razy dziennie pielęgniarki przychodziły i pytały czy każda z nas się wypróżniła, byłyśmy 3 na sali żadna z nas przez 3 dni nie powiedziała tak Potem bałam się pierwszego sexu, normalnie chyba gorzej niż pierwszego razu Ale było normalnie, tak jak wcześniej Myślę, że każda z nas będzie się czegoś obawiać, bo połóg to zupełnie inna sytuacja

żylaki - bałam się w pierwszej ciąży, ale nie miałam, u mnie w rodzinie nie ma, więc może dlatego.

Mam pytanko do mam, które brały luteinę, do kiedy brałyście? Ja zaczynam dziś 16 tc i mam ją już odstawić.
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:53   #501
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

buuuuuuuuuuuuuu
Polacy przegrali w siatkę

Co do ruchów, to czy jest to możliwe, że w 15 tc można coś czuć? Raz jak sobie siedziałam na kanapie, to poczułam tak jakby wibracje w brzuchu
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:55   #502
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
najgorsza rzecz po porodzie - tak, jak któraś wspomniała dla mnie było to też pójście do toalety, strasznie się bałam, ale wcale mnie nie bolało.
Mojej mamie nie chodziło ból, a sama świadomość i dotyk rozciągniętego miejsca

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:06   #503
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane
Odpoczywaj!! Oby wszystkie niemiłe dolegliwości wreszcie Ci odpuściły.

U mnie upał niemiłosierny na termometrze mam 33 stopnie! Aż głowa mnie zaczęła boleć. A miałam poodkurzać i zmyć podłogi. Mowy nie ma, zrobię tylko obiad i fajrant
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:07   #504
Ewik86
Zakorzenienie

Cały czas głodna jestem, więc idę rosołek z wczoraj sobie odgrzać

Dominika

Alicja
Stary 2012-08-06, 13:22   #505
Hosenka*
Zakorzenienie

Dawno żadna piosenka tak mnie nie denerwowała jak ta: http://www.youtube.com/watch?v=oGwXzrW5mFc

Instagram

Stary 2012-08-06, 13:27   #506
meduzza
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35718741]Lenova

Dziewczyny, powiem wam, że ja u siebie widzę bardzo dużo:

xlanderów
bogusiów http://allegro.pl/polski-wozek-od-pr...537149548.html

arti

bexy

więc chyba te tańsze też nie takie złe Ja osobiście naprawdę bexę polecam, bo jakościowo mam wrażenie - spokojnie xlanderowi dorównuje (prowadziłam, macałam) a cena połowę niższa.

http://allegro.pl/bexa-b4-fotelik-sa...514379841.html

dokładnie taki mam, tylko cały zielony. Ten żółty to ostrzegam, strasznie po oczach daje, widziałam na żywo

A teraz takie piękne bordowe zrobili, że szok![/QUOTE]

Bexa B4 ma najlepszą ocenę za stosunek jakości do ceny Cena nam bardzo odpowiada (1300 zł z fotelikiem). Mnie się najbardziej podobają te zielone modliszki lub ten:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d1.jpg (33,3 KB, 36 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:45   #507
LadyWhisper
Zakorzenienie

a ja amy mc donald lubię, chociaż dużo bardziej mi leży Kate Nash, ją to wręcz uwielbiam.

zoffka ja dalej biorę luteinę, tak jak i duphaston. 17t obecnie.

Stary 2012-08-06, 13:54   #508
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mojej mamie nie chodziło ból, a sama świadomość i dotyk rozciągniętego miejsca
A mnie chodziło akurat o wypowiedź Lenovy
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:56   #509
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
A mnie chodziło akurat o wypowiedź Lenovy
Aaa to nie pisałaś

Instagram

Stary 2012-08-06, 14:36   #510
bokeh
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ! Ja mam za sobą ciężką noc... W ogóle miałam dziwny sen że wyciagnęliśmy dziecko z brzucha razem z tż i był taki mały siusiak, ale potem nie dało się go włożyć spowrotem, ogólnie tez mam dziwaczne sny ostatnio....
Lece cos porobić chociaż upał taki że nie wiem...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości