|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Teściowa opowiadała, że właśnie o pierwsze dziecko dłuuugo się starali, Ona po lekarzach jeździła - bo to czasy gdzie kobitę się obwiniało za wszystko. A z drugim dzieckiem, tzn. z TŻem, to od razu teściu trafił . Więc i Tobie Konczi tego życzę Żeby z drugim dzieciątkiem po myśli było
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
|
|
#3723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko dasz rade Cytat:
zovbacztymy czy ta moja szyjka ktorej juz nie ma ma ujscie zamkniete czy otwarte ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
czyli u mnie wychodzi teraz tak ze przez 2 miesiace przytulamy sie bez zabezpieczenia a 3 miesiac abstynecja i tak dokonca zycia |
|||
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
colds kobieto spakuj torbę bo mnie ciarki przechodzą wiesz? niech będzie gotowa!!!! rożnie bywa tak ? Cytat:
życie pokaże jak to będzie ... liczę na wsparcie Tego u Góry uciekam do łóżeczka bo dzisiaj mam wyjsciówę i muszę odpocząć hyhyhy
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te skurcze masz już w regularnych odstępach? Leż i odpoczywaj... |
|
|
|
|
#3726 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas seksu nie ma prawie od początku. Ja najpierw nie miałam ochoty, ani ciupińkę!, uwierzcie.. Później, jak już ochota była, to zakaz się pojawił. I tak do teraz. Po porodzie to jak dziewica będę . TŻ jednak nie narzeka, bo staram się zaspakajać Go na tyle ile mogę. . I sam też powtarza, że Go strasznie podniecam, i nie może doczekać się czasu po połogu gdy już będziemy mogli spokojnie baraszkować . Natomiast.. Co do wylewności.. Na początku w ogóle zero jakiegokolwiek ogarnięcia w temacie, później - po moich tutejszych żalach - nadrobił zaległości . Jednak nie ma jakiś ogromnie dużych pieszczot brzuszka. Przytuli, pocałuje, ale nie codziennie. Po prostu On z tych, którzy muszą widzieć. Oby, oby! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Ciekawe jak można to sprawdzić... Bo jakby była możliwość to czemu nie skorzystać, no nie? ![]() Jeszcze nie odmierzam czasu.. Liczę, że to tylko takie chwilowe.. Leżakuję z girkami do góry
|
|||
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w torbie nie mam nic jeszcze do szpitala stoi pusta i sie do mnie uśmiecha
i nadal niue mam pojecia co to są skurcze trudno jak cos sie bedzie działo wcześniej liczę na odejście wód wtedy będę poewna że coś sie zaczyna dziać
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślicie, że takie kapcie z Ikei miękkie dadzą radę? Takie jednorazowe A w czym mam rodzić, to już kompletnie nie wiem... Gdzie ja znajdę takie wielkie tiszerty? Ale ta lista jest taaaakaaa długa, a oni jeszcze napisali, żeby nie brać toreb/walizek, tylko foliowe siaty! Oszaleli... |
|
|
|
|
#3729 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie była raz i opowiadała o diecie w ciąży, następnie będzie o porodzie, laktacji. Ja fajnie trafiłam, bo okazało się, że babka mieszka w moim bloku i powiedziała, że zawsze mogę na nią liczyć, gdyby coś się działo. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam na tych oddziałach poporodowych jest ciepło, prawda? Czyli szlafrok też nie jakiś super gruby brać? A czemu mężem się nie martwisz?
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
MAggie gratulacje za wizyte.
Enigmama - wszystkiego najlespszego dla córci ![]() Agnus - łóżeczko bardzo ładne. ![]() Colds odpoczywaj. Mnie wczoraj troche skurcze wzięły po jeździe samochodem, ale przesżło. Teraz czekam na wyniki moczu. Dearline jak dla mnie to może coś się dziać w drogach moczowych.
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szlafrok mam taki cieniutki, żeby tylko narzucić i tyle. a bo dlatego że on nawet by nie chciał być przy mnie przy porodzie więc będzie siedział w poczekalni i czekał
|
|
|
|
|
#3736 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Co do skurczy, mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Szyjka ok, ujście zewnętrzne otwarte ale wewnętrzne zamknięte. Główka wysoko. Przytyłam przez 3 tygodnie 400 gram
Ogólnie jest dobrze, tylko mam się oszczędzać. Powiedział że przy tej pogodzie, skokach ciśnienia, ciągłych burzach to normalne że organizm reaguje. Bez ciąży się buntuje, to teraz tym bardziej. Pogoda się unormuje to powinno wszystko się ustabilizować.Ja też nie ![]() Cytat:
No ale my 120km mamy.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do snu, to takiego porodu Ci życzę. I nam wszystkim Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A szlafrok mam cienki bawełniany. |
||
|
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki,
mam doła, bo TŻ ma wolne, chciałam z nim połazić po sklepach za wyprawką i spędzić jakoś fajnie czas, a tu mi brzuch cały czas twardnieje, podbrzusze boli jak cholera, jakies skurcze łapia i biorę na zmianę nospę, fenka i magnez i nie wiem o co chodzi. wczoraj rozpoczęłyśmy 30 tydzień.
|
#3739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i pod prysznic mam japonki. a do porodu taka stara koszule znalazlam w domu i to ubiore a potem w kosz. za to jak bylam teraz w weekend u rodzicow to wygrzebałam szlafrok mojej mamy taki cienki, niebieski, z krotkim rekawem co miala do szpitala jak mnie rodzila i go wezme, bo szkoda mi kupowac nowy jak ja i tak potem w tym chodzic nie bede.
|
||
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Witanko!
Ale się dziś wystraszyłam, bo mnie okropne zawroty głowy dopadły, więc wróciłam z mężem do domku, położyłam się, pospałam i już jest lepiej, uff! Cytat:
Gratuluję wam również rozpoczętych tygodni, Colds twój licznik zawsze mnie pozytywnie nastraja, że to już tak niedługo
|
|
|
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jak u nas ![]() Leż kochana i relacja ma być na bierząco. |
||
|
|
|
#3742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja baldachim chciałam koniecznie, żeby na czas drzemki chociaż troszeczkę odciąć ją od świata bo u nas jest tylko jeden pokój. No i chce żeby miała ochronę w nocy przed owadami. Osłonki były od razu przy łóżeczku.
|
|
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
jak kąpałam młodego to wanienke stawialam poprostu na podlodze ale przyznaje,ze niewygodne to bylo
dlatego sie zastanawiam nad stelażem,tylko nie widzialam go jeszcze "na żywo" i nie wiem jak ze stabilnością jest
|
#3744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje twoim plecom my mamy cos takiego http://allegro.pl/stojak-stelaz-do-w...523347008.html i jest stabilny
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale upał... Normalnie nie wyrabiam ![]() Wczoraj mnie złapał taki atak, że nawet z tego bólu nie mogłam płakać Chciałam tylko żeby albo przestało, albo żebym już umarła, bo nie mogłam wytrzymać Mam nadzieję, że lekarz da mi jakieś leki zapobiegawcze, bo ja sobie nie wyobrażam,żeby do zabiegu przechodzić przez takie piekło w każdym tygodniu.... ![]() Właśnie się dowiedziałam, że moja dobra koleżanka poroniła Miała urodzić na początku kwietnia,już się bardzo cieszyła, za kilka dni mieli brać cywilny... Eh, życie jest niesprawiedliwe
|
|
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Oj strasznie to przykre ... mieli brać cywilny ? czyli co zrezygnowali przez to , że poroniła ?
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
QUOTE=tamlin111;35724279]
Śliczne, a pościel z owieczką na all zamawiałaś czy w sklepie kupowałaś? [/QUOTE] Pościel kupiona w sklepie. Firmy Plus Baby. W zestawie dostałam też rożek.
|
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3750 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ło matko, jeszcze lepszy wynik, ja też chcę już taki, żebym przestała się martwić o moją dzidzię w te upały
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Również wszystkiego najlepszego! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

.
Żeby z drugim dzieciątkiem po myśli było 

. Dzwoniłam aby się dowiedzieć czy położna przychodzi tylko po porodzie czy też może przed. Od razu się umówiłyśmy na wizytę 
.
za wizytę!

. I sam też powtarza, że Go strasznie podniecam, i nie może doczekać się czasu po połogu gdy już będziemy mogli spokojnie baraszkować 

ja szlafrok mam taki cieniutki, żeby tylko narzucić i tyle.

biorę na zmianę nospę, fenka i magnez i nie wiem o co chodzi.