|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
r
ocenicie? |
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Irish lady 28, a Ty ciągle na eRce? Jak dalej będziesz tak jadła, to nigdy nie schudniesz. Mogę wiedzieć ile schudłaś od stycznia?
|
|
|
|
#2433 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorem staram sie najpozniej o 22 byc w lozku (maz czesto jeszcze oglada tv, jeden kot idzie ze mna spac a drugi towarzyszy mezowiCytat:
, sa spore, maja po ok 400 - 440 kcal i po zjedzeniu takiego batona jestem syta, wiem ze owsianka lepsza, jednak jak pisalam dla duszy tez cos musi byc dlatego 1-2 tygodniowo jem takiego batona na sniadanie dzisiejszy jadlospis jest niezbyt ambitny ale w weekendy mam problem 1. z piciem duzej ilosci wody, z reguly sobota to dzien zakupowy/wyjsciowy/wyjazdowy i poprostu zapominam o piciu, w pracy latwiej bo codziennie przed praca kupuje dwie 1.5l butle wody i mam jedna na biurku, co godzine, poltora staram sie wypic szklanke (druga pod biurkiem jakby pierwsza sie skonczyla bo czasami wypijam 2-2.5l w ciagu dnia) 2. utrzymaniem stalych por posilkowych do rzeczy, moje U: start dnia - aktywnosc fizyczna: 5.30 marszobieg z elementami biegu - 65 minut sniadanie I: nieszczesny baton (w skladzie owies, orzeszki pistacjowe, maka sojowa) kawa z ekspresu z mlekiem sojowym nieslodzonym (pol na pol) sniadanie II: dwa duze jablka lunch: na szybko przed wyjazdem zlapalam jogurt sojowy naturalny (nieslodzony) ukroilam 2 kromki chleba (z pelnego przemialu) i obralam ogorka - wrzucilam to do papierowej torby i jadlam w aucie (maz prowadzil) w czasie zakupow przypomnialo mi sie o wodzie, zakupilam 2 wody mineralne niegazowane 500ml, jedna wypilam w czasie zakupow a druga w aucie jak wracalismy do domu, przed podwieczorkiem wypilam jeszcze 2 szklanki wody podwieczorek: pol kubka jogurtu sojowego naturalnego 1 lyzka orzechow nerkowca gruszka obiadokolacja: ryba pieczona w piekarniku zawinieta w folie (2 kawaleczki dorsza spryskane sokiem z polowki cytryny, posypane mieszanka ziolowo - pieprz, czosnek, pietruszka, majeranek, nastepnie na wierzch na kazdy kawalek polozona okolo 0.5-centymetrowa warstwa zmielonych migdalow - przepis francuski) 3 czubate lyzki gotowanej soczewicy salatka z pomidora, ogorka i kawalka sera mozzarella (wersja zolta, twarda) z czystego lakomstwa malutki deser: 4 truskawki zmiazdzone widelcem i 3 lyzki sera mascarpone (znow przepis francuski) teraz pije herbatke ziolowa i jak skoncze ide spac
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
A dlaczego do Ciebie nic nie dociera? Skoro wiesz, że jest za mało, to zacznij jeść więcej. Sok i parówka to nie posiłek. Ja bym to w ogóle wyrzuciła.
|
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
start: mocna kawa (: śniadanie: owsianka [5 łyżek mieszanki płatków i otrąb] z serkiem wiejskim [jakieś 4 łyżki] musem jagodowo-truskawkowym, łyżką słonecznika, połówką startego jabłka i cynamonem II śniadanie: kromka chleba razowego z masłem i warzywami, szklanka truskawek zmiksowanych z mlekiem 2%, śliwka węgierka obiad: filet z dorsza zapiekany z koperkiem i oblany łyżką oliwy z oliwek, trochę mniej niż pół woreczka kaszy gryczanej, papryka czerwona i zielona, czarne i zielone oliwki, garść mieszanki sałat zbożówka z mlekiem 0,5% kolacja: serek wiejski [200g] z garścią mieszanki sałat, tuńczykiem wsw [na oko 1/4 puszki] kilkoma oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i pieprzem ruch: godzina na stepperze, 45 minut hula-hopa + zdecydowanie za dużo coli light z nudów ![]()
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-08-04 o 23:26 |
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I widzę, że też lubisz oliwki!
Edytowane przez whiness Czas edycji: 2012-08-05 o 13:39 |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Dziewczyny !!
Ja dzis tylko sie przywitam, ale od jutra startuję z Wami. Pisałam z Wami regularnie w 2009, przed ślubem i bardzo mi pomogla eRka w Waszym towarzystwie. W drugiej połowie 2010 zaszłam w ciąze i się zaczęło. Przytyłam 23 kg W lutym br, gdy Mała miała 9msc wróciłam do pracy i znacznie ograniczyłam karmienie. Dodatkowo praca za biurkiem, brak ruchu tylko sprzyja nadmiernym kg. Nie dość, ze w lutym miałam jeszcze ok 2kg nadwagi tak teraz mam już 6 ! W pół roku przytyłam 4kg Jesteście moją ostatnią deską ratunku. Czas spędzony z Wami baaardzo miło wspominam. Pewnie juz nikt mnie nie pamięta, ale mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie w swoje progi. Planuję oczywiście Redukcję. Dzis tak delikatnie się rozgrzewam. Na I sniadanie była owsianka, jabluszko i cynamon, II Sniadanie: 2 kromki chleba z maslem osełkowym, szynka wieprzowa bez tłuszczyku (chyba na R się nie powinno? nie pamiętam ) z jajkiem na twardo, ogórkiem małosolnym i sałatką z pomidora, cebuli z odrobiną jogurtu. Na obiad nie mam jeszcze weny.
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie plany na dziś
![]() R zdrowe: 1. szklanka wody z cytryną póóóóóóóóźne sniadanie placki: 1/2 porcji placków z: 3 łyżek płatków owsianych, 6 łyżek otrąb, gdzieś około filiżanki mleka, 2 jajek, musu z marchewek, jabłek i buraczków który zostaje po robieniu soku (recykling ), trochę rodzynek, ziaren sezamuto posmarowane wiejskim + 2 łyżeczki dżemu domowego z czerwonych i białych porzeczek 2. szklanka soku z marchwi, jabłek, buraka , robiłam kilka godzin przetwory z jabłek więc musiałam sporo popróbować w międzyczasie ; ![]() ![]() 3. 2-3 łyżki czubate ugotowanej gryczanej, pierś z kurczaka z piekarnika (marynata olejowa) fuuuura surówki z cebuli, białej kapusty, koperku z oliwą z oliwek i sezamem, sos ze zmielonego pomidora i jogurtu 4. surówka j.w. + trochę wędzonego łososia i jajko na twardo sos j.w. 5. wiejski + surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora+ sos j.w. w międzyczasie sok z żurawiny bez cukru, woda z octem jabkowym, pokrzywa, herbata czerwona Mogę prosic o ocenę?
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanko
rzucicie okiem?
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szpinak, feta, oliwki, łosoś Zdrowo, smacznie - jestem na tak PS. Podać Ci adres? Możesz mi catering załatwić
|
|
#2442 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Za dużo? Yyy a gdzie?
|
#2444 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
całość jak zwykle urozmaicona i genialna Cytat:
zdrowo, i smacznie, a ilości to przecież kwestia indywidualna nie widzę tu zresztą żadnych śmieci, ciesz się dobrym metabolizmem ![]() to ja też wstawię U przed: dwie śliwki węgierki i morela 40 min biegu I. Kasza jaglana na szklance mleka 3.2 % z serkiem wiejskim, bananem, morelami, borówkami amerykańskimi i wiórkami kokosowymi II. Po garści: migdałów i nerkowców III. Duszone udko z kurczaka podane z sosem kurkowo-śmietanowym, smażone plastry cukinii, buraczki z czosnkiem, ziemniaki z koperkiem IV.Grahamka z masłem, sałatą, 4 pl szynki wieprzowej, pomidorem i szczypiorkiem/serkiem topionym ziołowym i ogórkiem(ten serek to smak dzieciństwa do picia pokrzywa z malwą, herbata zielona malinowa i woda
|
||
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
R
i jak dzisiaj? starałam się zdrowo....
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolację daj jeszcze coś z białka np.twaróg/jajko/tunczyk/ruszasz się trochę ?
|
|
|
#2448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
R: godziny posiłków są przybliżone zazwyczaj codziennie podobne.
2 h ćwiczeń 8. 00 Ś: owsianka z otrębami żytnimi na mleku z koszyczkiem borówek amerykańskich i bananem 12. 00 IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z wędliną drobiową i ogórkiem świeżym; kalarepa; kawa parzona z mlekiem 15. 20 O: ryż brązowy; kalafior gotowany; pierś z kurczaka sport jabłko 18. 15 K: twarożek lekki z różnymi warzywami ( cała micha wyszła ) i jak? spać 21. 30- 22.00 iza wiosenna: dlaczego restrykcyjnie kochana? porcje są spore, nie mierzę, nie odliczam. chyba jedynie mało nnkt.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jadło do oceny
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2453 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U/R. Od kilku dni niestety bezmlecznie
Zero serków, kefirków i innych Oprócz tego stosuję diete niełączenia (staram się bo dopiero się uczę), bo mam problemy trawienne![]() I: Pół melona miodowego i szklanka malin II: bruschetta na żytnim chlebie i kromka żytniego z tachiną (pasta z sezamu) III: miseczka pomidorków koktailowych IV: piers z pieczonego kurczaka, sałatka (sałata, pomidory, papryka, cebula, trochę oliwek) z vinegretem V: grasc orzechów brazylijskich VI: sałatka jw. z prażonym sezamem i tofu |
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Rka
![]() I pudding z kaszy manny na mleku, z łyżką masła orzechowego, kakao, miodem i migdałami plus pół banana II dwie kromki żytniego chleba z pastą z awokado i jajkiem III talerz zupy pomidorowej z kawałkiem chudego wędzonego mięsa IV sok z buraków, marchewki i selera, kilka migdałów V sałatka: ciecierzyca, odrobina fety, pomidorki, papryka, oliwki
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaję swoje dzisiejsze mam nadzieję U
Mam dziś straszny apetyt, bez przerwy bym jadła, do tego jestem strasznie niewyspana i zesthttps://wizaz.pl/forum/newreply.php?do=newreply& p=35727637resowana, już @ mi się długo spóźnia i się zaczynam bardzo martwić, poza tym troszku mi się przybrało w ostatnim miesiacu ![]() 1. dużo wędliny (ponad 100g) + warzywa: miska pomidorów z cebulą, papryka,szczypior, sałata+ b.duża kromka chleba z soją grubo z masłem+ 6 placuszków z cukinii /wielkie jabłko/ /kawa z mlekiem porcja ciasta kupnego/ 2. dwa duże gołąbki z białym ryżem+3gruntowe ogórki drzemka 3. micha zupy takiej rosołowej, b.tłustej, gęstej z brązowym ryżem /kawa z mlekiem/ 4. pół wędzonej makreli z cebulą, miska pomidorów z cebulą, papryka, marchewki, sałaty sporo itp. 5. micha ogromna sałatki z fetą(pół opakowania) a tam różne sałata, pomidory,papryka,cebula zjadłam teraz więc zanim pójde spać wpadnie na pewno jeszcze jeden posiłek jak jest??
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
nowhere a dziękuję, dziękuję :róża:
Dzisiejsze U (wstałam późno )I lodówkowy pudding kakaowy (ryż arborio gotowany z kakao naturalnym i otrębami na naturalnym mleku sojowym) podany z borówkami + duża kawa II 2 kawałki świezutkiego chleba pełnozairnistego z chrupiącą skórką ze słonecznikiem, siemieniem i soją III pieczona papryka nadziewana kuskusem, fetą, oliwkami i ostrą papryczką do tego pieczony w ziołach filet drobiowy ricore z lodem IV makaronowa sałatka z ciecierzycą smażoną na oliwie ze świeżym szpinakiem podana z orzechami włoskimi i sosem balsamicznym do picia: woda EDIT: teraz jeszcze ostatnie 5 orzechów brazylijskich (hm nawet nie zauwazylam kiedy rozszedł się cały zapas )
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-08-06 o 20:29 |
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2458 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam. Na myśl o żarciu na praktykach robi mi się niedobrze, choć jadłam w sumie smacznie i w dość ogarnięty sposób, ale mało różnorodnie... Jeszcze na miejscu okazało się, że to wcale nie jest takie wygnajewo jak mnie straszono, i miałam tylko kilka km do sporego miasta z marketami itd... No ale wcześniej zrobiłam żarciowe zapasy i przywiozłam je ze sobą, ponadto obiecałam sobie, że w ramach oszczędności będę dokupować tylko chleb
Więc dziadowałam na tym co miałam. No a teraz czas spędzałam u TŻ i zjadłam chyba kilka kilo mięsa, bo przez 5 dni chodziliśmy na grilla . Na dodatek piłam najlepsze piwo na Ziemi... Kurczę, dobrze się czuję, kiedy nie ograniczam sobie jedzenia. Generalnie lubię zjadać nawet bardzo duże porcje, ale nie jest mi po tym źle. Powtarzam też sobie, że kiedyś, kiedy sobie nie wydzielałam jedzenia i miałam gdzieś kalorie - byłam zdrowa, MIAŁAM OKRES. Tak bardzo chcę do tego wrócić. A teraz jak mam przerwę od tabsów, to ciągle podróżuję, co wcale nie ułatwia mi stabilizacji i odzyskania naturalnych cykli ![]() ![]() Dzisiejsze U Śniadanie (made by TŻ, zjedzone w drodze na pociąg): kajzerka z wędliną, żółtym serem, margaryną i pomidorem II śniadanie (już w domu): owsianka z kaszą manną i otrębami owsianymi na chudym mleku, z borówkami amerykańskimi, orzechami włoskimi i domowym musem z papierówek Przekąska: brzoskwinia Obiad: mięso mielone z szynki z 60g kaszy jęczmiennej, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą Podwieczorek: miseczka zimnego musu z papierówek ); kilka ostatnich wiśni z ogródka ![]() Kolacja: 2 kromki razowca z suszonymi śliwkami: z ziołowym camembertem, salami, pomidorem, czarnymi oliwkami, jasnymi winogronami i sałatą Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, herbaty: zielona, pu-ehr, owocowa. A teraz mnie wzdęło, nie wiem, czy po tym chlebie, czy też po niebotycznej ilości jabłek...
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
rrrr
i jak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

i sporo szpinaku z czosnkiem

...mam niedoczynność tarczycy, jem kalorycznie chyba niezbyt wiele, ja po prostu ciągle chyba będę masywna;(
, sa spore, maja po ok 400 - 440 kcal i po zjedzeniu takiego batona jestem syta, wiem ze owsianka lepsza, jednak jak pisalam dla duszy tez cos musi byc dlatego 1-2 tygodniowo jem takiego batona na sniadanie
I widzę, że też lubisz oliwki!

+ mascarpone i kapka almette chrzanowego, kromka razowca, pomidor, szczypiorek

na kolację daj jeszcze coś z białka np.twaróg/jajko/tunczyk/