Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 20:00   #2431
Irish lady 28
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

r
  1. sok pomarańczowy świeży z lodem
  2. 2 kromki razowca z pastą pomidorową, ogórkiem, jajko na twardo
  3. parówka sojowa
  4. pierś kurczaka smażona + ok.12 pomidorków koktajlowych i sporo szpinaku z czosnkiem

ocenicie?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 21:56   #2432
akot80
Zadomowienie

Irish lady 28, a Ty ciągle na eRce? Jak dalej będziesz tak jadła, to nigdy nie schudniesz. Mogę wiedzieć ile schudłaś od stycznia?

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 22:01   #2433
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akot80 Pokaż wiadomość
Irish lady 28, a Ty ciągle na eRce? Jak dalej będziesz tak jadła, to nigdy nie schudniesz. Mogę wiedzieć ile schudłaś od stycznia?

właśnie utyłam,a nie schudłam...mam niedoczynność tarczycy, jem kalorycznie chyba niezbyt wiele, ja po prostu ciągle chyba będę masywna;(
Stary 2012-08-04, 22:24   #2434
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
witam, witam

aktywność fizyczna jest bardzo ważna w ocenie jadłospisu, więc bardzo dobrze, że ją uwzgledniłaś (btw, podziwiam za porę!).
nie mam jak uprawiac sportu w ciagu dnia ani wieczorem wiec zostaje mi wstac wczesniej wieczorem staram sie najpozniej o 22 byc w lozku (maz czesto jeszcze oglada tv, jeden kot idzie ze mna spac a drugi towarzyszy mezowi)
Cytat:
jadłospis całkiem fajny, ale śniadanie kiepskie. Zamiast batona zbożowego może owsiankę zrób, lubisz? na podwieczorek mogłaś sobie pozwolić na więcej orzechów, a tak ogólnie, przydałoby się u Ciebie nieco więcej warzyw. Reszta OK .
lubie owsianke, praktycznie w kazdym wydaniu ale te batony tez lubie, sa spore, maja po ok 400 - 440 kcal i po zjedzeniu takiego batona jestem syta, wiem ze owsianka lepsza, jednak jak pisalam dla duszy tez cos musi byc dlatego 1-2 tygodniowo jem takiego batona na sniadanie

dzisiejszy jadlospis jest niezbyt ambitny ale w weekendy mam problem
1. z piciem duzej ilosci wody, z reguly sobota to dzien zakupowy/wyjsciowy/wyjazdowy i poprostu zapominam o piciu, w pracy latwiej bo codziennie przed praca kupuje dwie 1.5l butle wody i mam jedna na biurku, co godzine, poltora staram sie wypic szklanke (druga pod biurkiem jakby pierwsza sie skonczyla bo czasami wypijam 2-2.5l w ciagu dnia)
2. utrzymaniem stalych por posilkowych

do rzeczy, moje U:

start dnia - aktywnosc fizyczna
:
5.30 marszobieg z elementami biegu - 65 minut

sniadanie I:
nieszczesny baton (w skladzie owies, orzeszki pistacjowe, maka sojowa)
kawa z ekspresu z mlekiem sojowym nieslodzonym (pol na pol)

sniadanie II:
dwa duze jablka

lunch
:
na szybko przed wyjazdem zlapalam jogurt sojowy naturalny (nieslodzony)
ukroilam 2 kromki chleba (z pelnego przemialu)
i obralam ogorka
- wrzucilam to do papierowej torby i jadlam w aucie (maz prowadzil)

w czasie zakupow przypomnialo mi sie o wodzie, zakupilam 2 wody mineralne niegazowane 500ml, jedna wypilam w czasie zakupow a druga w aucie jak wracalismy do domu, przed podwieczorkiem wypilam jeszcze 2 szklanki wody

podwieczorek
:
pol kubka jogurtu sojowego naturalnego
1 lyzka orzechow nerkowca
gruszka

obiadokolacja:
ryba pieczona w piekarniku zawinieta w folie (2 kawaleczki dorsza spryskane sokiem z polowki cytryny, posypane mieszanka ziolowo - pieprz, czosnek, pietruszka, majeranek, nastepnie na wierzch na kazdy kawalek polozona okolo 0.5-centymetrowa warstwa zmielonych migdalow - przepis francuski)
3 czubate lyzki gotowanej soczewicy
salatka z pomidora, ogorka i kawalka sera mozzarella (wersja zolta, twarda)
z czystego lakomstwa malutki deser: 4 truskawki zmiazdzone widelcem i 3 lyzki sera mascarpone (znow przepis francuski)

teraz pije herbatke ziolowa i jak skoncze ide spac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 22:51   #2435
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
właśnie utyłam,a nie schudłam...mam niedoczynność tarczycy, jem kalorycznie chyba niezbyt wiele, ja po prostu ciągle chyba będę masywna;(
A dlaczego do Ciebie nic nie dociera? Skoro wiesz, że jest za mało, to zacznij jeść więcej. Sok i parówka to nie posiłek. Ja bym to w ogóle wyrzuciła.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 23:06   #2436
hello_penny
Raczkowanie

Redukcja
start: mocna kawa (:
śniadanie: owsianka [5 łyżek mieszanki płatków i otrąb] z serkiem wiejskim [jakieś 4 łyżki] musem jagodowo-truskawkowym, łyżką słonecznika, połówką startego jabłka i cynamonem
II śniadanie: kromka chleba razowego z masłem i warzywami, szklanka truskawek zmiksowanych z mlekiem 2%, śliwka węgierka
obiad: filet z dorsza zapiekany z koperkiem i oblany łyżką oliwy z oliwek, trochę mniej niż pół woreczka kaszy gryczanej, papryka czerwona i zielona, czarne i zielone oliwki, garść mieszanki sałat
zbożówka z mlekiem 0,5%
kolacja: serek wiejski [200g] z garścią mieszanki sałat, tuńczykiem wsw [na oko 1/4 puszki] kilkoma oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i pieprzem

ruch: godzina na stepperze, 45 minut hula-hopa

+ zdecydowanie za dużo coli light z nudów

Sumienie miała czyste. Nieużywane.

56 55 54 53 52 51 50 49 48 47

Edytowane przez hello_penny
Czas edycji: 2012-08-04 o 23:26
hello_penny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:34   #2437
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość
Redukcja
start: mocna kawa (:
śniadanie: owsianka [5 łyżek mieszanki płatków i otrąb] z serkiem wiejskim [jakieś 4 łyżki] musem jagodowo-truskawkowym, łyżką słonecznika, połówką startego jabłka i cynamonem
II śniadanie: kromka chleba razowego z masłem i warzywami, szklanka truskawek zmiksowanych z mlekiem 2%, śliwka węgierka
obiad: filet z dorsza zapiekany z koperkiem i oblany łyżką oliwy z oliwek, trochę mniej niż pół woreczka kaszy gryczanej, papryka czerwona i zielona, czarne i zielone oliwki, garść mieszanki sałat
zbożówka z mlekiem 0,5%
kolacja: serek wiejski [200g] z garścią mieszanki sałat, tuńczykiem wsw [na oko 1/4 puszki] kilkoma oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i pieprzem

ruch: godzina na stepperze, 45 minut hula-hopa

+ zdecydowanie za dużo coli light z nudów

Tobie nawet nie ma na co zwracać uwagi. Smacznie, zdrowo i nie zapominasz o żadnych składnikach. Coli light nie komentuję, bo sama ją piję z nudów. I widzę, że też lubisz oliwki!

Edytowane przez whiness
Czas edycji: 2012-08-05 o 13:39
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:11   #2438
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dzien dobry Dziewczyny !!
Ja dzis tylko sie przywitam, ale od jutra startuję z Wami.
Pisałam z Wami regularnie w 2009, przed ślubem i bardzo mi pomogla eRka w Waszym towarzystwie. W drugiej połowie 2010 zaszłam w ciąze i się zaczęło. Przytyłam 23 kg

W lutym br, gdy Mała miała 9msc wróciłam do pracy i znacznie ograniczyłam karmienie. Dodatkowo praca za biurkiem, brak ruchu tylko sprzyja nadmiernym kg. Nie dość, ze w lutym miałam jeszcze ok 2kg nadwagi tak teraz mam już 6 ! W pół roku przytyłam 4kg
Jesteście moją ostatnią deską ratunku. Czas spędzony z Wami baaardzo miło wspominam.
Pewnie juz nikt mnie nie pamięta, ale mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie w swoje progi.
Planuję oczywiście Redukcję.

Dzis tak delikatnie się rozgrzewam.
Na I sniadanie była owsianka, jabluszko i cynamon,
II Sniadanie: 2 kromki chleba z maslem osełkowym, szynka wieprzowa bez tłuszczyku (chyba na R się nie powinno? nie pamiętam ) z jajkiem na twardo, ogórkiem małosolnym i sałatką z pomidora, cebuli z odrobiną jogurtu.
Na obiad nie mam jeszcze weny.

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:10   #2439
Maggie_90
Wtajemniczenie

Takie plany na dziś

R zdrowe:

1. szklanka wody z cytryną
póóóóóóóóźne sniadanie
placki: 1/2 porcji placków z: 3 łyżek płatków owsianych, 6 łyżek otrąb, gdzieś około filiżanki mleka, 2 jajek, musu z marchewek, jabłek i buraczków który zostaje po robieniu soku (recykling ), trochę rodzynek, ziaren sezamu
to posmarowane wiejskim + 2 łyżeczki dżemu domowego z czerwonych i białych porzeczek

2. szklanka soku z marchwi, jabłek, buraka
, robiłam kilka godzin przetwory z jabłek więc musiałam sporo popróbować w międzyczasie ;
3. 2-3 łyżki czubate ugotowanej gryczanej, pierś z kurczaka z piekarnika (marynata olejowa) fuuuura surówki z cebuli, białej kapusty, koperku z oliwą z oliwek i sezamem, sos ze zmielonego pomidora i jogurtu

4. surówka j.w. + trochę wędzonego łososia i jajko na twardo sos j.w.

5. wiejski + surówka z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora+ sos j.w.

w międzyczasie sok z żurawiny bez cukru, woda z octem jabkowym, pokrzywa, herbata czerwona
Mogę prosic o ocenę?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 16:03   #2440
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanko
  • jajecznica na maśle, z 4 jajek, duuużo szczypiorku, grahamka z pomidorkiem, sałatą, chrzanem, banan
  • kilka roladek : wędzony łosoś + mascarpone i kapka almette chrzanowego, kromka razowca, pomidor, szczypiorek
  • kawałek karkówki smażony w sosie sojowym, kilka -ok.5 ziemniaczków, fuura szpinaku z czosnkiem, mizeria
  • sałatka grecka, odrobina fety, oliwek, full pomidorów, ziół, itd . + kromka razowca z papryką czerwoną

rzucicie okiem?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 17:52   #2441
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanko
  • jajecznica na maśle, z 4 jajek, duuużo szczypiorku, grahamka z pomidorkiem, sałatą, chrzanem, banan
  • kilka roladek : wędzony łosoś + mascarpone i kapka almette chrzanowego, kromka razowca, pomidor, szczypiorek
  • kawałek karkówki smażony w sosie sojowym, kilka -ok.5 ziemniaczków, fuura szpinaku z czosnkiem, mizeria
  • sałatka grecka, odrobina fety, oliwek, full pomidorów, ziół, itd . + kromka razowca z papryką czerwoną

rzucicie okiem?
Wszystkie posiłki to moje smaki!
Szpinak, feta, oliwki, łosoś
Zdrowo, smacznie - jestem na tak
PS. Podać Ci adres? Możesz mi catering załatwić
Stary 2012-08-05, 17:58   #2442
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Wszystkie posiłki to moje smaki!
Szpinak, feta, oliwki, łosoś
Zdrowo, smacznie - jestem na tak
PS. Podać Ci adres? Możesz mi catering załatwić

hehehe
Bardzo Ci dziękuję....a nie za dużo troszku?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 18:54   #2443
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
hehehe
Bardzo Ci dziękuję....a nie za dużo troszku?
Za dużo? Yyy a gdzie? są 4 posiłki ale w ciągu dnia wszystko co potrzebne - bardzo zdrowo mniam!
Stary 2012-08-05, 19:50   #2444
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

I serek homo naturalny z musli bio, płatkami zdrowy błonnik, migdałami, nerkowcami i sliwkami + duża kawa parzona

II grillowana kukurydza z ajwarem (znów )

III pełnoziarniste farfalle w sosie z kurek, koziej roladki plesniowej i kolorowego pieprzu ze świeżą bazylią

IV mrożona kawa na naturalnym mleku sojowym z gałką lodów o smaku gorzkiej czekolady i mrożonymi malinami

V grzanki z razowca z bieluchem, łososiem, szczypiorkiem i żółtymi pomidorkami

do picia: woda i roiboos
porywam III zwłaszcza, kurki są świetne całość jak zwykle urozmaicona i genialna
Cytat:
Napisane przez Magdalena0603
utrzymanko

rzucicie okiem?

zdrowo, i smacznie, a ilości to przecież kwestia indywidualna nie widzę tu zresztą żadnych śmieci, ciesz się dobrym metabolizmem

to ja też wstawię U
przed: dwie śliwki węgierki i morela
40 min biegu
I. Kasza jaglana na szklance mleka 3.2 % z serkiem wiejskim, bananem, morelami, borówkami amerykańskimi i wiórkami kokosowymi
II. Po garści: migdałów i nerkowców
III. Duszone udko z kurczaka podane z sosem kurkowo-śmietanowym, smażone plastry cukinii, buraczki z czosnkiem, ziemniaki z koperkiem
IV.Grahamka z masłem, sałatą, 4 pl szynki wieprzowej, pomidorem i szczypiorkiem/serkiem topionym ziołowym i ogórkiem(ten serek to smak dzieciństwa )
do picia pokrzywa z malwą, herbata zielona malinowa i woda
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 19:58   #2445
Irish lady 28
Zadomowienie

R
  1. jajko na twardo, 4 plastry szynki , kromka razowca, kilka pomidorów koktajlowych, pół ogórka, mała cebulka, micha homo, kawa
  2. 2 ziemniaczki + miseczka "śledź w śmietanie"- bardziej jogurt i kefir, tylko trochę śmietany dałam
  3. filiżanka zupy grzybowej
  4. sałatka- rukola, czosnek, groszek, pomidor, ogórek, zioła, oliwa z oliwek

i jak dzisiaj?
starałam się zdrowo....
Stary 2012-08-05, 21:05   #2446
whiness
Zadomowienie

Cytat:
R
  1. jajko na twardo, 4 plastry szynki , kromka razowca, kilka pomidorów koktajlowych, pół ogórka, mała cebulka, micha homo, kawa
  2. 2 ziemniaczki + miseczka "śledź w śmietanie"- bardziej jogurt i kefir, tylko trochę śmietany dałam

i jak dzisiaj?
starałam się zdrowo....
o, dzisiaj faktycznie lepiej w porównaniu do Twoich poprzednich jadłospisów.
Stary 2012-08-05, 22:31   #2447
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
R

i jak dzisiaj?
starałam się zdrowo....
leczysz tą tarczycę ? jesz już coraz lepiej/więcej na kolację daj jeszcze coś z białka np.twaróg/jajko/tunczyk/

ruszasz się trochę ?
Stary 2012-08-06, 11:09   #2448
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
R
  1. jajko na twardo, 4 plastry szynki , kromka razowca, kilka pomidorów koktajlowych, pół ogórka, mała cebulka, micha homo, kawa ok, tylko trochę masła brakuje.
  2. 2 ziemniaczki + miseczka "śledź w śmietanie"- bardziej jogurt i kefir, tylko trochę śmietany dałam dwa ziemniaczki (zwłaszcza jeśli te małe młode) to za mało.
  3. filiżanka zupy grzybowej też mało. skoro zmieściło się w filiżance, to pewnie makaronu nie było.
  4. sałatka- rukola, czosnek, groszek, pomidor, ogórek, zioła, oliwa z oliwek a to wszystko w serku wiejskim/z jogurtem.

i jak dzisiaj?
starałam się zdrowo....
na pewno mniej śmieciowo niż zawsze, ale objętościowo nadal zakrawa o głodówkę. śniadanie nawet ładne.

Stary 2012-08-06, 11:19   #2449
mpati86
Zadomowienie

R: godziny posiłków są przybliżone zazwyczaj codziennie podobne.

2 h ćwiczeń

8. 00 Ś: owsianka z otrębami żytnimi na mleku z koszyczkiem borówek amerykańskich i bananem

12. 00 IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z wędliną drobiową i ogórkiem świeżym; kalarepa; kawa parzona z mlekiem

15. 20 O: ryż brązowy; kalafior gotowany; pierś z kurczaka

sport
jabłko

18. 15 K: twarożek lekki z różnymi warzywami ( cała micha wyszła )

i jak?

spać 21. 30- 22.00

iza wiosenna: dlaczego restrykcyjnie kochana? porcje są spore, nie mierzę, nie odliczam. chyba jedynie mało nnkt.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 12:30   #2450
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość

2 h ćwiczeń

8. 00 Ś: owsianka z otrębami żytnimi na mleku z koszyczkiem borówek amerykańskich i bananem

12. 00 IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z wędliną drobiową i ogórkiem świeżym; kalarepa; kawa parzona z mlekiem

sport
jabłko

i jak?

spać 21. 30- 22.00

iza wiosenna: dlaczego restrykcyjnie kochana? porcje są spore, nie mierzę, nie odliczam. chyba jedynie mało nnkt.
jak dla mnie wszystko gra, tylko tłuszczu nie ma, czyli zdecydowanie mało nnkt. właściwie tu chyba niemal brak. oliwa, pestki, orzechy, a może ryba na kolację?
Stary 2012-08-06, 14:13   #2451
hello_penny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość

2 h ćwiczeń

sport
jabłko

i jak?

spać 21. 30- 22.00

no to nie nie rozumiem. skoro wiesz, że mało nnkt, to dlaczego gdzieś nie wciśniesz orzechów, masła, oliwy z oliwek...?

Stary 2012-08-06, 14:26   #2452
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hello_penny Pokaż wiadomość
no to nie nie rozumiem. skoro wiesz, że mało nnkt, to dlaczego gdzieś nie wciśniesz orzechów, masła, oliwy z oliwek...?
jutro postaram się wcisnąć i wstawię.
jadło do oceny
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:24   #2453
hauuu
Wtajemniczenie

Moje U/R. Od kilku dni niestety bezmlecznie Zero serków, kefirków i innych Oprócz tego stosuję diete niełączenia (staram się bo dopiero się uczę), bo mam problemy trawienne

I: Pół melona miodowego i szklanka malin
II: bruschetta na żytnim chlebie i kromka żytniego z tachiną (pasta z sezamu)
III: miseczka pomidorków koktailowych
IV: piers z pieczonego kurczaka, sałatka (sałata, pomidory, papryka, cebula, trochę oliwek) z vinegretem
V: grasc orzechów brazylijskich
VI: sałatka jw. z prażonym sezamem i tofu
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:09   #2454
lexie42
Zakorzenienie

Moja Rka
I pudding z kaszy manny na mleku, z łyżką masła orzechowego, kakao, miodem i migdałami plus pół banana
II dwie kromki żytniego chleba z pastą z awokado i jajkiem
III talerz zupy pomidorowej z kawałkiem chudego wędzonego mięsa
IV sok z buraków, marchewki i selera, kilka migdałów
V sałatka: ciecierzyca, odrobina fety, pomidorki, papryka, oliwki
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:11   #2455
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dodaję swoje dzisiejsze mam nadzieję U
Mam dziś straszny apetyt, bez przerwy bym jadła, do tego jestem strasznie niewyspana i zesthttps://wizaz.pl/forum/newreply.php?do=newreply& p=35727637resowana, już @ mi się długo spóźnia i się zaczynam bardzo martwić, poza tym troszku mi się przybrało w ostatnim miesiacu

1. dużo wędliny (ponad 100g) + warzywa: miska pomidorów z cebulą, papryka,szczypior, sałata+ b.duża kromka chleba z soją grubo z masłem+ 6 placuszków z cukinii
/wielkie jabłko/
/kawa z mlekiem porcja ciasta kupnego/
2. dwa duże gołąbki z białym ryżem+3gruntowe ogórki
drzemka
3. micha zupy takiej rosołowej, b.tłustej, gęstej z brązowym ryżem
/kawa z mlekiem/
4. pół wędzonej makreli z cebulą, miska pomidorów z cebulą, papryka, marchewki, sałaty sporo itp.
5. micha ogromna sałatki z fetą(pół opakowania) a tam różne sałata, pomidory,papryka,cebula
zjadłam teraz więc zanim pójde spać wpadnie na pewno jeszcze jeden posiłek
jak jest??

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:10   #2456
Milka1224
Rozeznanie

nowhere a dziękuję, dziękuję :róża:

Dzisiejsze U (wstałam późno )
I lodówkowy pudding kakaowy (ryż arborio gotowany z kakao naturalnym i otrębami na naturalnym mleku sojowym) podany z borówkami + duża kawa

II 2 kawałki świezutkiego chleba pełnozairnistego z chrupiącą skórką ze słonecznikiem, siemieniem i soją - z łososiem, pomidorem i ajwarem / bieluchem i szczypiorkiem

III pieczona papryka nadziewana kuskusem, fetą, oliwkami i ostrą papryczką do tego pieczony w ziołach filet drobiowy

ricore z lodem

IV makaronowa sałatka z ciecierzycą smażoną na oliwie ze świeżym szpinakiem podana z orzechami włoskimi i sosem balsamicznym

do picia: woda

EDIT: teraz jeszcze ostatnie 5 orzechów brazylijskich (hm nawet nie zauwazylam kiedy rozszedł się cały zapas )

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-08-06 o 20:29
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:16   #2457
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
nowhere a dziękuję, dziękuję :róża:

Dzisiejsze U (wstałam późno )
I lodówkowy pudding kakaowy (ryż arborio gotowany z kakao naturalnym i otrębami na naturalnym mleku sojowym) podany z borówkami + duża kawa

II 2 kawałki świezutkiego chleba pełnozairnistego z chrupiącą skórką ze słonecznikiem, siemieniem i soją - z łososiem, pomidorem i ajwarem / bieluchem i szczypiorkiem

III pieczona papryka nadziewana kuskusem, fetą, oliwkami i ostrą papryczką do tego pieczony w ziołach filet drobiowy

ricore z lodem

IV makaronowa sałatka z ciecierzycą smażoną na oliwie ze świeżym szpinakiem podana z orzechami włoskimi i sosem balsamicznym

do picia: woda
przepyszne

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:30   #2458
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
przepyszne
dzięki
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 21:12   #2459
Poa alpina
Zadomowienie

Wróciłam. Na myśl o żarciu na praktykach robi mi się niedobrze, choć jadłam w sumie smacznie i w dość ogarnięty sposób, ale mało różnorodnie... Jeszcze na miejscu okazało się, że to wcale nie jest takie wygnajewo jak mnie straszono, i miałam tylko kilka km do sporego miasta z marketami itd... No ale wcześniej zrobiłam żarciowe zapasy i przywiozłam je ze sobą, ponadto obiecałam sobie, że w ramach oszczędności będę dokupować tylko chleb Więc dziadowałam na tym co miałam.
No a teraz czas spędzałam u TŻ i zjadłam chyba kilka kilo mięsa, bo przez 5 dni chodziliśmy na grilla. Na dodatek piłam najlepsze piwo na Ziemi... Parę stron wcześniej pisałam, że od paru lat jestem abstynentką, jednak postanowiłam czasem dla smaku i towarzystwa wypić sobie jakiś dobry lokalny niskoprocentowy trunek. No i teraz zakochałam się. Wyobrażacie sobie smak gorzkiej czekolady, mocnej kawy, owoców, ziół i orzechów ukryty w jednej butelce?

Kurczę, dobrze się czuję, kiedy nie ograniczam sobie jedzenia. Generalnie lubię zjadać nawet bardzo duże porcje, ale nie jest mi po tym źle. Powtarzam też sobie, że kiedyś, kiedy sobie nie wydzielałam jedzenia i miałam gdzieś kalorie - byłam zdrowa, MIAŁAM OKRES. Tak bardzo chcę do tego wrócić. A teraz jak mam przerwę od tabsów, to ciągle podróżuję, co wcale nie ułatwia mi stabilizacji i odzyskania naturalnych cykli

Dzisiejsze U

Śniadanie (made by TŻ, zjedzone w drodze na pociąg): kajzerka z wędliną, żółtym serem, margaryną i pomidorem

II śniadanie (już w domu): owsianka z kaszą manną i otrębami owsianymi na chudym mleku, z borówkami amerykańskimi, orzechami włoskimi i domowym musem z papierówek

Przekąska: brzoskwinia

Obiad: mięso mielone z szynki z 60g kaszy jęczmiennej, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą

Podwieczorek: miseczka zimnego musu z papierówek (błagam, niech mój tata przestanie go robić, bo dziś już zjadłam łącznie cały półmisek który zrobił wczoraj); kilka ostatnich wiśni z ogródka

Kolacja: 2 kromki razowca z suszonymi śliwkami: z ziołowym camembertem, salami, pomidorem, czarnymi oliwkami, jasnymi winogronami i sałatą

Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, herbaty: zielona, pu-ehr, owocowa.

A teraz mnie wzdęło, nie wiem, czy po tym chlebie, czy też po niebotycznej ilości jabłek...

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 21:36   #2460
Irish lady 28
Zadomowienie

rrrr
  1. grahamka z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem sałatą, kapka majonezu
  2. jogurt naturalny + pomidor, sypnęłam soli
  3. kabanos.nie jadłam ponad tydzień...nałóg....
  4. mała pierś kuraka , smażona na oleju, 20g fasolki szparagowej żółtej, 6 pomidorków koktajlowych
2 lampki czerwonego wina

i jak?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości