Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 17:25   #3931
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
-hej, dlaczego nie byłaś na naszym ślubie? wysłaliśmy Ci zaproszenie na fb.
-a sorry, nie wchodziłam tam przez ostatni tydzień
w moim przypadku tak by to wygladalo.

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Ja zwykle jak nie mam dużo zakupów to biorę sobie siateczki z działu z warzywami i do nich ładuje, potem przy kasie opróżniam i z powrotem do nich pakuję
ja tak robie, jak nie ma wolnych koszykow, stad poddalam taki pomysl.
Stary 2012-08-06, 17:28   #3932
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym na reklamówkach też pewnie czają się śmiercionośne bakterie
A niby w jaki sposób na Twojej własnej reklamówce lub reklamowce wyprodukowanej na taśmie produkcyjnej przez serię maszyn miałyby się znaleźć bakterie pana Kazia z jego podcieranego tyłka?... Hmmm.

Twoje stwierdzenie jest nielogiczne

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:29   #3933
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
A niby w jaki sposób na Twojej własnej reklamówce lub reklamowce wyprodukowanej na taśmie produkcyjnej przez serię maszyn miałyby się znaleźć bakterie pana Kazia z jego podcieranego tyłka?... Hmmm.
a ja wlasnie jem obiad .
Stary 2012-08-06, 17:31   #3934
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Twoje stwierdzenie jest nielogiczne
na mikrobiologii bawiliśmy się w identyfikowanie bakterii z różnych miejsc, na blacie w laboratorium zidentyfikowaliśmy E.coli...

tak więc nic już mnie nie zdziwi ;-) ja tam w paranoję na punkcie bakterii nie wpadam.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-08-06 o 17:32
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:34   #3935
201610310857
Konto usunięte

denerwuje mnie bardzo, że za każdym razem kiedy jest moja kolej na PRALNIE to jest ona zajęta.
Zaraz mnie szlag wręcz trafi, idę koczować i dorwać tego bezmyślnego człowieka.

Otóż w Szwajcarii mało kto ma pralkę w mieszkaniach, jest jedna pralnia z pralka i suszarką wirową, każde mieszkanie ma jeden dzień od 17 godz. do 17 następnego dnia.
Muszę zrobić ze 4-5 prań, a nie mogę prać po 22...
Właśnie odbyłam wycieczkę do pralni, a pralka i suszarka są na chodzie.
Zdenerwowałam się, bo poniedziałek i wt. to moje dni wolne, moje dni na pralnie, a ona jest do cholery zajęta.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
na mikrobiologii bawiliśmy się w identyfikowanie bakterii z różnych miejsc, na blacie w laboratorium zidentyfikowaliśmy E.coli...
a reklamówka, zanim trafiła do sprzedaży - też przecież przeleciała przez kilka/kilkanaście rąk

tak więc nic już mnie nie zdziwi ;-) ja tam w paranoję na punkcie bakterii nie wpadam.
Miałam kiedyś praktyki w laboratorium i na stole też byly bakterie e coli
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:37   #3936
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
a reklamówka, zanim trafiła do sprzedaży - też przecież przeleciała przez kilka/kilkanaście rąk

I bardzo dobrze, że nie wpadasz w paranoję nie ma rzeczy istniejących w przyrodzie (w przeciętnych warunkach termicznych) jałowych.

Ale pomiędzy rzeczą brudną a jedną z najbrudniejszych ja tam widzę jakąś różnicę i mi chlebek z koszyka już tak nie smakuje. No cóż, tak mam Ty możesz mieć inaczej . Ludzie się różnią między sobą.

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie jem obiad .
Zacytuję Madonnę z jej piosenki: "prze-pra-szum".

Stary 2012-08-06, 17:38   #3937
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:

-hej, dlaczego nie byłaś na naszym ślubie? wysłaliśmy Ci zaproszenie na fb.
-a sorry, nie wchodziłam tam przez ostatni tydzień

Ja nie posiadam ani fejsa, ani nk, więc w grę wchodzi jakby co jeden krótki sms

A co do koszyków w marketach, ja staram się wszystko ofoliowywać Jak idę do biedrony to najpierw idę na dział owoców/warzyw po te małe torebki i sobie nimi moszczę swój koszykowózek Ale i tak pieczywo, warzywa i owoce wkładam do torebek. A jak mam mało do kupienia, to w ogóle nie biorę koszyka i nikt mi jeszcze uwagi nie zwrócił.
Stary 2012-08-06, 17:40   #3938
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
No i co mnie trochę śmieszy... to (przepraszam) określenie TŻ. Jakby nie można było normalnie napisać przyjaciel/chłopak/narzeczony/mąż .
A co jak partner nie jest narzeczonym czy mężem, a do tego z racji jego wieku określenie „chłopak” do niego nie pasuje? Jak wtedy mówić? Mój partner? Mój mężczyzna? Mój konkubent? Moim zdaniem określenie TŻ jest świetne I brakuje mi go podczas normalnych rozmów z osobami spoza Wizażu

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Otóż w Szwajcarii mało kto ma pralkę w mieszkaniach (...)
Dziwne Dlaczego tak jest?
Stary 2012-08-06, 17:57   #3939
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A co jak partner nie jest narzeczonym czy mężem, a do tego z racji jego wieku określenie „chłopak” do niego nie pasuje? Jak wtedy mówić? Mój partner? Mój mężczyzna? Mój konkubent? Moim zdaniem określenie TŻ jest świetne I brakuje mi go podczas normalnych rozmów z osobami spoza Wizażu

Dziwne Dlaczego tak jest?
nie wiem, podobno nie mają miejsca w łazience na pralki, nie byłoby gdzie wieszać...
tak mówią Szwajcarzy, a my, Polacy se radzimy i wieszamy na balkonie, w łazience, na przenosnych suszarkach..

kij ich wie
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:58   #3940
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
A co do koszyków w marketach, ja staram się wszystko ofoliowywać Jak idę do biedrony to najpierw idę na dział owoców/warzyw po te małe torebki i sobie nimi moszczę swój koszykowózek Ale i tak pieczywo, warzywa i owoce wkładam do torebek. A jak mam mało do kupienia, to w ogóle nie biorę koszyka i nikt mi jeszcze uwagi nie zwrócił.
Ja często jak wchodzę do Tesco to biorę gazetkę żeby wyłożyć nią dno koszyka - zawsze lepsza gazeta (która, jak chcę wierzyć, prosto z drukarni trafia na stojak w sklepie nie macana przez zbyt wielu osobników) niż to co czasami można w tych koszykach znaleźć na dnie...
Cytat:
Napisane przez Chatul
Ja też uważam, że określenie jest całkiem fajne. Może rzeczywiście trochę zbyt bezpośrednio wskazuje na stopień zażyłości związku, ale to już takie tam czepianie się...
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:01   #3941
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
I bardzo dobrze, że nie wpadasz w paranoję nie ma rzeczy istniejących w przyrodzie (w przeciętnych warunkach termicznych) jałowych.

Ale pomiędzy rzeczą brudną a jedną z najbrudniejszych ja tam widzę jakąś różnicę i mi chlebek z koszyka już tak nie smakuje. No cóż, tak mam Ty możesz mieć inaczej . Ludzie się różnią między sobą.

Zacytuję Madonnę z jej piosenki: "prze-pra-szum".
ale w sumie... chleb/bułki/owoce/warzywa czy wszystko inne, co może mieć bezpośrednią styczność z brudnym dnem koszyka a więc i bakteriami kałowymi pana Zenka ;-) przecież i tak wrzuca się w siateczkach foliowych ;-)

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Ja nie posiadam ani fejsa, ani nk, więc w grę wchodzi jakby co jeden krótki sms
zapomnij o wszelkich ślubach i weselach! nie istniejesz!

Cytat:
a no właśnie, przecież folia chroni przed bakteriami, więc co za różnica a po powrocie do domu ręce powinno się myć, więc też odpada kontakt na linii rączka koszyka - moja dłoń - jem chlebek
Stary 2012-08-06, 18:05   #3942
alkaxy
biegam dla Zabawy

To obfoliowanie wszystkiego wydaje mi się strasznie nieekologiczne. Rozumiem, że rzeczy, które nie mają opakowanie - warzywa, owoce, pieczywo- wkłada się do woreczka. Ale po co obkładać resztę koszyka?
Co do branie koszyka przez chusteczkę: drzwi do sklepu też otwieracie przez chusteczkę/woreczek? Bo tam jest pewnie to samo co na tej rączce koszyka. Nie popadajmy w paranoję.

Zwrócić wam uwagę, że wkładacie rzeczy do swojej siatki nie mogą. Chyba, że odrywacie przy okazji zabezpiecznia . Kradzież jest dopiero w momencie jak przechodzicie przez kasy/bramki z niezapłaconym towarem. Włożenie do własnej siatki na terenie sklepu kradzieżą nie jest.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:11   #3943
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Co do branie koszyka przez chusteczkę: drzwi do sklepu też otwieracie przez chusteczkę/woreczek? Bo tam jest pewnie to samo co na tej rączce koszyka. Nie popadajmy w paranoję.
bakterie są wszędzie... zalatuje mi to Monk'iem
Stary 2012-08-06, 18:21   #3944
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
To obfoliowanie wszystkiego wydaje mi się strasznie nieekologiczne. Rozumiem, że rzeczy, które nie mają opakowanie - warzywa, owoce, pieczywo- wkłada się do woreczka. Ale po co obkładać resztę koszyka?

Zwrócić wam uwagę, że wkładacie rzeczy do swojej siatki nie mogą. Chyba, że odrywacie przy okazji zabezpiecznia . Kradzież jest dopiero w momencie jak przechodzicie przez kasy/bramki z niezapłaconym towarem. Włożenie do własnej siatki na terenie sklepu kradzieżą nie jest.
W Lewiatanie do którego czasem chodzę jest wywieszona informacja o tym, że nie wolno zakupów wkładać do własnych siatek i proszą o branie koszyków.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:33   #3945
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
W Lewiatanie do którego czasem chodzę jest wywieszona informacja o tym, że nie wolno zakupów wkładać do własnych siatek i proszą o branie koszyków.
Prosić mogą, ale nie bardzo widzę jak mieliby to egzekwować. U mnie w Lewiatanie jest tylko informacja o tym, że na salę wejście tylko z koszykiem. Koszyków w godzinach szczytu zawsze brakuje i nikt nie robi problemu jak się wejdzie bez.
Stary 2012-08-06, 18:37   #3946
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja tam im się nie dziwię, zwykle dopiero podczas inwentaryzacji wychodzi, ile złodziei mieszka wokół i na ile tysięcy sklep jest stratny ;-)
jeśli jest wymóg - z koszykiem na salę + bez własnych zakupów, to przynajmniej zmniejsza się prawdopodobieństwo, że ktoś coś wyniesie, niż w przypadku, gdy hulaj dusza, piekła nie ma.
tu ktoś coś wrzuci do własnej siateczki, tu gdzieś do torby, a przy kasie zapłaci tylko za część
Stary 2012-08-06, 18:47   #3947
alkaxy
biegam dla Zabawy

Dlatego ja wkładam tylko do jednej siatki, w której nie mam zakupów z innych sklepów. Nigdy nikt mi nie zwrócił uwagi.
Założę się, że jak ktoś idzie coś ukraść to ten koszyk dla picu do ręki weźmie, a co sobie wrzuci do kieszeni to inna sprawa.

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2012-08-06 o 18:48
Stary 2012-08-06, 19:17   #3948
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Mnie dziwi taki zachwyt nad Warszawą... tzn źle to określiłam. Podam przykład Mam koleżankę dość daleką, no ale jednak znamy się, widujemy, w znajomych na fejsie. No i ona pojechała do Warszawy właśnie. I się zaczęło. Codziennie po kilka postów typu -
- czas na złote tarasy (oznaczenie oczywiście)
- klub w warszawie!
- ah relaks warszawie
- ja i moja kumpela warszawa
- piję soczek warszawa
- kupiłam buty warszawa
-nie mogę zasnąć warszawa
i dosłownie każda czynność z oznaczeniem Warszawy. Jakby to był cud i w ogóle coś niespotykanego, że tam pojechała
No dla mnie wiocha robić takie coś
Odwołuję się do dość "starego" postu, bo zawsze nadrabiam jak mnie długo nie ma.
Jak ja Cię rozumiem... Pamiętam jak w gimnazjum moja koleżanka podniecała się tym, że na ferie jedzie do cioci do WARSZAWY! A potem sikała po nogach, że była w Pałacu Kultury w WARSZAWIE! I ma buty zimowe z WARSZAWY!
Boże, jaka ona była śmieszna w tym swoim zadufaniu i zachwycie...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 19:24   #3949
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
A co jak się zostało narzeczoną po dwóch miesiącach znajmości ? To wtedy "można" już używać tego terminu czy jeszcze nie ? W ogóle - po jakim czasie wspólnego bycia jest to termin "uprawniony" do użycia ? Po miesiącu, po pół roku, roku, 10 latach, czy po jakim czasie ? Ktoś to ustalił, wyliczył jakoś ?

Moim zdaniem to jest zwykłe czepialstwo takie rozkminanie, kto i kiedy powinien używać tego skrótu i to mnie dziwi, że komuś się chce o to czepiać Termin TŻ został wymyślony - jak ja to rozumiem - żeby było łatwiej i krócej, a żeby wszyscy wiedzieli, ze chodzi o osobę, z którą się jest w związku/miłosnej relacji. Miał zastąpić chłopaka, męża, narzeczonego, konkubenta, partnera, kochanka i tyle.

Jeżeli będzie się to traktować jak termin, do którego najpierw trzeba "awansować" to potem nie ma sie co dziwić, jak panny zacieszają na jakimś wątku, że już od roku ciągną ptaka TŻa Toć to zaszczyt mieć TŻ i w sposób uprawniony tak o nim mówić, wychodzi na to.
Gorzej, jak ktoś uzna, że rok to za krótko i co wtedy. Ło la boga, jakie to forum jest trudne

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ja się nie mogę nadziwić zjawisku wstawiania do kosza dzieciaków w brudnych buciorach. Parę razy już widziałam coś takiego - dziecko nie siedziało na tym siodełku, które jest z przodu kosza, a zostało wstawione do środka i tak jeździło uasadowione między zakupami Były to dzieci dość duże, chodzące - pewnie chodzące też po psich .ównach. Także świetny pomysł, smacznego i dużo zdrowia dla mądrych matek (a przede wszystkim dla tych dzieci) i wszystkich, którzy potem wkładali tam swoje zakupy. Bezmyślność ludzka nie zna granic.

Cytat:

Cytat:

Podobno najwięcej bakterii jest na telefonach komórkowych... Ja trochę obsesyjnie myję ręce, ale faktem jest, że w tramwaju trzymam się za te poręcze i tak dalej (których najbardziej obrzydliwe, obsrane i obrzygane żule niestety też używają) i oczywiście jak tylko mam możliwość, to myję ręce, ale jednak... Jak dostanę w tramwaju smsa to odpisuję, tymi samymi rękoma, które trzymały się poręczy.
I przez takie i podobne sytuacje, wg. jakichśtam badań, najwięcej bakterii mamy na naszych telefonach.
Całkiem logiczne się to wydaje. Zasłyszane w radiu.
Stary 2012-08-06, 19:30   #3950
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Jak ja Cię rozumiem... Pamiętam jak w gimnazjum moja koleżanka podniecała się tym, że na ferie jedzie do cioci do WARSZAWY! A potem sikała po nogach, że była w Pałacu Kultury w WARSZAWIE! I ma buty zimowe z WARSZAWY!
Boże, jaka ona była śmieszna w tym swoim zadufaniu i zachwycie...
jade jutro do stolYcy - to mowisz, ze nie powinnam sobie robic sesji zdjeciowej przy kazdym (warszaFskim) murku, celem wrzucenia pozniej fotek na fejsika?
Stary 2012-08-06, 19:30   #3951
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Podobno najwięcej bakterii jest na telefonach komórkowych... Ja trochę obsesyjnie myję ręce, ale faktem jest, że w tramwaju trzymam się za te poręcze i tak dalej (których najbardziej obrzydliwe, obsrane i obrzygane żule niestety też używają) i oczywiście jak tylko mam możliwość, to myję ręce, ale jednak... Jak dostanę w tramwaju smsa to odpisuję, tymi samymi rękoma, które trzymały się poręczy.
I przez takie i podobne sytuacje, wg. jakichśtam badań, najwięcej bakterii mamy na naszych telefonach.
Całkiem logiczne się to wydaje. Zasłyszane w radiu.
też słyszałam o telefonach.
ale średnio mi się widzi przecieranie codziennie ekran dotykowy jakimś odkażalnikiem nie chciałoby mi się.
Stary 2012-08-06, 19:34   #3952
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Podobno straszny syf jest na klamkach w toaletach i na suszarkach do rąk
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:14   #3953
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzieś zgubiłam badania , ale jakby ktoś chciał wiedzieć na tych rączkach można znaleźć niezliczoną ilość bakterii kałowych (bardzo duży odsetek mężczyzn i spory kobiet nie uznaje zwyczaju mycia rąk po skorzystaniu z toalety) i te bakterie tak sobie siedzą i się namnażają z nudów... a potem hop-siup na chlebek i do żołądka przez otwór paszczowy .
Właśnie to jest śmieszne, że generalnie faceci dotykają że tak powiem Wacława ręką i jej nie myją, a bądź co bądź kobieta bezpośrednio nie dotyka Bożeny a większość kobiet myje ręce. Zawsze zastanawiam się gdzie tu logika wg. facetów jest.
Stary 2012-08-06, 20:18   #3954
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja wkładam tylko do jednej siatki, w której nie mam zakupów z innych sklepów. Nigdy nikt mi nie zwrócił uwagi.
Założę się, że jak ktoś idzie coś ukraść to ten koszyk dla picu do ręki weźmie, a co sobie wrzuci do kieszeni to inna sprawa.
Ano. Ostatnio mieliśmy gościa, co po całym sklepie łaził z koszykiem a koniec końców nawet kulturalnie odstawił koszyczek na miejsce. Przy okazji wynosząc piwo i bluzkę...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 20:34   #3955
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Szecheryzada Pokaż wiadomość
o boże, przypomniałaś mi pewną historię z podstawówki ...

Kiedy kończyłam podstawówkę, poszłam do innego gimnazjum niż inni. Poszłam z moją przyjaciółką, tak się złożyło. Reszta se poszła gdzie indziej. Ja zawsze byłam dość towarzyską i lubianą osobą, przynajmniej tak mi się wydawało Kiedy po zakończeniu roku poszliśmy całą klasą do lodziarni, na takie pożegnanie, większość osób mnie olała. Kilka dziewczyn powiedziało mi prosto w twarz, że nie będą za mną tęsknić (i dodały - bez obrazy, niee? ) . Poza tym, te same dziewczyny wpadły na pomysł nadania każdemu przezwiska - jsa oczywiście bylam tą z największym trądziekim. Dzięki, tak zapamiętam podstawówkę!! (żeby nie było - nie miałam dużego trądziku - po prostu kilka drobnych, nawet nie zaczerwienionych syfów tu i tam ...) a, one nie powiedziały, po ludzki że mam trądzik - że jestem trędowata (taki żart z ich strony niby

Żeby nie było - ja staram się być osobą niekonflikotową. Kłócę się o swoje, ale nie w gronie najbliższych. Byliśmy z klasą bardzo zżyci, w zasadzie niemal wszyscy sobie pomagali ... ech ...

Potem, każdy każdego odprowadzał i jako ze miałąm dom blisko lodziarni i dostałam doła po tym, co mi dziewczyny powiedziały, poszłam od razu do domu. Pożegnałam się, przytuliłam ... i co? jaki odzew? no, papa. dzięki za pożegnanie ...
Wiedziałąm, że mam w klasie chamów, ale nie że aż takich ...

A, no i zapomniałam - dziewczyny dodały, że mam gruby nos, a jeden chłoapk walnął mnie kamieniem w oko.

NIGDY nie zaczaję tego zachowania. NIGDY.
To może tak być, że po prostu mnie nie lubili, tylko, że te same osoby, to były bardzo bliskie mi osoby, kumplowalyśmy się, nigdy nie było jakiś wojen, których, jak mówiłam - unikam ...

Nie, wiem, trochę to zle3kcewałyżam, ale zrobiło mi się smutno ... Mówię sobie, że to nie moja wina, że tak postąpili i nie mam sobie nic do zarzucenia
Tu nie ma nic do zaczajenia.... to było zwykła znęcanie się nad Tobą.
Dzieci naprawdę potrafią być okrutne.

Stary 2012-08-06, 21:09   #3956
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Właśnie to jest śmieszne, że generalnie faceci dotykają że tak powiem Wacława ręką i jej nie myją, a bądź co bądź kobieta bezpośrednio nie dotyka Bożeny a większość kobiet myje ręce. Zawsze zastanawiam się gdzie tu logika wg. facetów jest.
Bo oni uważają, że skoro się nie podcierają to nie mają kontaktu z moczem więc nie opłaca się im myć rąk
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 21:40   #3957
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Bo oni uważają, że skoro się nie podcierają to nie mają kontaktu z moczem więc nie opłaca się im myć rąk
Ja bym oszalała. Nie mam żadnych zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych, ale jak nie umyję po czymś rąk, to mam cały czas takie uczucie brudu na rękach... Nawet myślałam sobie o zakupie takiego antybakteryjnego czegoś, do stosowania bez wody. Nie boję się bakterii, uważam że i bez tych specyfików ludzie sobie jakoś radzili i tak dalej, ale miałabym cudowne uczucie mogąc sobie tym chlapnąć po rękach po wyjściu z tramwaju

O coś takiego: http://www.carex.pl/zele-do-rak,3.html

Nie kupiłam tylko dlatego, że odnoszę wrażenie, że patrzono by na mnie jak na wariatkę Nigdy nikogo z tym nie widziałam.

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-08-06 o 21:42
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 21:50   #3958
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
To w temacie... Jakiś czas temu wracałam autobusem komunikacji międzymiastowej i jechała kilkuosobowa grupa facetów (30-40 lat), dość dobrze się bawiących. Poprosili kierowcę o przerwę na wyjście do lasu i wracając postanowili ze mną zacieśnić więzy. Dwóch posmyrało mnie po ramieniu (poklepało? przepraszając za niedogodności jazdy z nimi)

Takimi wacławowymi rękoma , bo nie podejrzewam lasu o ukryte hydranty...

Fuj!

Stary 2012-08-06, 22:07   #3959
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Mnie dziwią rodzice, którzy chcą, aby tylko dziecko zdało. Nieważne, jak, z jakimi ocenami, byleby był promocja do następnej klasy

Ja: I jak tam w szkole?
Kuzynka/sąsiadka : Dobrze. Zdam.
Ja: Jakie masz oceny na koniec?
Kuzynka/sąsiadka - 2,3 , ale mama/tata/rodzice powiedzieli, że mam tylko zdać - wzruszenie ramionami i zadowolenie.

Kurczę, moja mama siedziała ze mną do ok. 6 kl. do kiedy mogła mi coś wytłumaczyć. I miałam dobre oceny. Czego teraz takie dziecko się uczy? Ujdzie jeszcze, kiedy oboje rodzice pracują, ale matka, która siedzi w domu albo ojciec i nie potrafią dopilnować dziecka?

A Wy jak sądzicie?
Ogólnie to się zgadzam, uważam że rodzice powinni motywować dzieci do nauki, nawet jeśli sami nie są zbyt wykształceni(a to głównie ci olewają oceny dzieci).
Ja miałam tak, że zawsze sama odrabiałam lekcje, od pierwszej klasy. Najpierw rodzice mnie sprawdzali, potem już wiedzieli, że nie ma co, bo pomoc mi niepotrzebna a lekcje zawsze odrabiam. I jak byłam u koleżanki gdzieś tak w 5 klasie to byłam w szoku, że mama jej sprawdza lekcje(a wtedy ta dziewczyna dostawała same 5).

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
A mnie dziwią studenci, którzy nie pracują w wakacje. 3 miesiące to kupa czasu, żeby zarobić chociaż trochę i mieć na własne wydatki. Nie kumam, po prostu nie kumam. I nie rozumiem rodziców, którzy w ogóle dziecka nie nakłaniają do wakacyjnej pracy. Wychowują sobie jakąś ofiarę losu, a nawet przy głupiej pracy za granicą można ulepszyć znajomość języka obcego.
O matko, serio to jest dziwne? Żeby pracować musiałabym zostać w mieście, w którym studiuję, 100 km od domu. Rodzice i tak musieliby mnie przez te 2 miesiące utrzymywać, bo wypłatę dostałabym pewnie pod koniec sierpnia. A w domu wychodzi im taniej. Nie pojechałabym z nimi na wakacje, nie widywałabym TŻ... A że kasy na żadne większe wydatki nie potrzebuję to co w tym dziwnego?

Stary 2012-08-06, 22:08   #3960
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Ja bym oszalała. Nie mam żadnych zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych, ale jak nie umyję po czymś rąk, to mam cały czas takie uczucie brudu na rękach... Nawet myślałam sobie o zakupie takiego antybakteryjnego czegoś, do stosowania bez wody. Nie boję się bakterii, uważam że i bez tych specyfików ludzie sobie jakoś radzili i tak dalej, ale miałabym cudowne uczucie mogąc sobie tym chlapnąć po rękach po wyjściu z tramwaju

O coś takiego: http://www.carex.pl/zele-do-rak,3.html

Nie kupiłam tylko dlatego, że odnoszę wrażenie, że patrzono by na mnie jak na wariatkę Nigdy nikogo z tym nie widziałam.
bez przesady, jaka wariatka. moja przyjaciolka ma identyczny specyfik, nosi go zawsze ze soba, ja sie smieje, ze wyglada jak zabawka Durexowa; sama uzywam zelu z Rossmanna, w malej tubce. na wyjazdach typu podroz pociagiem - idealna rzecz, bez takiego zelu nie wsiadam do pociagu .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-08-06 o 22:10
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości