III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 21:51   #3811
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Co się dzieje słońce?
Ach... to chyba moja wina, ze się tak źle czuję... poszłam sobie pielić w ogrodzie , bo było pochmurno przez chwilę i jak wyszło słońce to ja dalej... i dalej i tak aż mi się zakręciło w głowie...., chwile odpoczęłam i się wzięłam za sprzątanie.... całej chaty, bo jtr. koleżanka przyjeżdża (zazwyczaj sobie dzielę, żeby się nie przemęczać, a dziś musiałam całą)... i po prostu padam. Mam nadzieję, że to po prostu zmęczenie... i jtr. będzie lepiej.

No i nie mogłam się dodzwonić do mojej ginki, żeby się na wizytę umówić....:/

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Tamlin wózek śliczny.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 21:59   #3812
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

kciuki są!
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Trzymam
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Kciuki zapewnione.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

trzymam

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Szyjka pięknie zamknięta ( co prawda lekarz badał ją tylko ręką, ale nie było najwidoczniej potrzeby dokładniejszych pomiarów), łożysko w porządku i co najważniejsze... ani śladu tej mojej infekcji grzybicznej oraz ph idealne!!! Moczem podobno mam się na razie nie przejmować, gdyż najważniejsze, że nie ma w nim białka. Na następną wizytę mam powtórzyć badanie i jakby coś było nie tak to będziemy leczyć. Niby nie kazał nic łykać, ale ja tam sobie dokończę ten listek Uroseptu, który kupiłam. Moje bóle i złe samopoczucie może wynikać z przemęczenia... obiecałam, że po odprawieniu w sobotę panny młodej, przestanę pracować. Mam dużo leżeć i jak najwięcej odpoczywać.

I uwaga... Antoś obrócony główką w dół!!!

A my tu do niego gadamy codziennie i gadamy, że ma fiknąć, a on już pięknie główką w dół. Mały zrobił niezłego fikołka, bo leży nadal po lewej stronie, tyle, że obrócony w zupełnie odwrotnie niż te 2 tygodnie temu.

Trzymam kciuki!

dzieki dziewczyny za kciuki, przydały sie umowa podpisana i nawet za dodatkowa stowke nam garaz dorzuciła wiec jestesmy zadowleni przeprowadzamy sie 29 wiec musze sie pomalu brac za pakowanie

brawa dla Antosia super wieści !!!
ja ide w srode na wizyte mam na dzieje, że to samo usłysze

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Oj, to trzymam mocno

My właśnie wróciliśmy z wizyty, wszystko w porządku. Szyjka ok, więc Pani dr zmniejszyła mi dawkę luteiny i mam ją brac jeszcze 2 tygodnie, a potem odstawic. Mały waży 2100 gram i stwierdziła, że trochę dużawy ale w normie
gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

dostałam dziś smsa od Lady Beatty:

Hej. Od piątku leżę w szpitalu, strasznie mi twardniał brzuch, dostawałam fenka w kroplówce, teraz już w tabletkach. No ale trzon macicy nadal napięty a szyjka skrócona. Jeszcze mam iść na usg, zobaczymy jak tam mały. Pozdrowienia dla wszystkich.

biedaczysko trzymamy za ciebie!!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 22:02   #3813
lidka0308
Zadomowienie

ja dobranockam!

Gratuluję udanych wizyt, oby za tydzień w poniedziałek też się okazało, że moja mała wykonała swojego fikołka tak jak Antoś!

Anesh następnym razem dostaniesz baty za takie wyczyny, mój dzień też dziś ciężki przez te zawroty głowy, matko jak już bym chciała być w 38 tygodniu i urodzić lada dzień, bo czasem jest mi tak ciężko, że ledwie zipię, no ale trza wytrzymać jeszcze troszkę, jutro kończymy 32 tydzień, więc do jutra!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 22:23   #3814
kraven
Zakorzenienie

Dearline ja mam jak Ty 4-7 leukocytów w polu widzenia. Lekarz kazał brać Żurawine z wit c. JUż czuje, ze mi przechodzi.

Tamlin bardzo łądny wózek, taki zgrabny.

Anesh myśle, że dzidzia ważniejsza niż czysty dom na wizytę koleżanki

Zmykam spać. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 22:40   #3815
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj laseczki u mnie remont kuchni zakończony jeszcze pokój czeka w kolejce.... booosze szybko zrobimy [pokoik i bede miała luzy do porodu

a i informuję ze w piątek wkroczyłam z mym synkiem w 8 miesiąc ciązy z tej okazji dzidek zrobił impreze taką ze az bałam sie własnego brxzucha padam na pysk dziewczyny sprzatałam dzisiaj caaaaly dzien po remoincie kuchni i az mnie mndłości dopadły teraz zmykam się kąpac i spac dobranoc!!!

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 22:46   #3816
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja dobranockam!

Gratuluję udanych wizyt, oby za tydzień w poniedziałek też się okazało, że moja mała wykonała swojego fikołka tak jak Antoś!

Anesh następnym razem dostaniesz baty za takie wyczyny
, mój dzień też dziś ciężki przez te zawroty głowy, matko jak już bym chciała być w 38 tygodniu i urodzić lada dzień, bo czasem jest mi tak ciężko, że ledwie zipię, no ale trza wytrzymać jeszcze troszkę, jutro kończymy 32 tydzień, więc do jutra!
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearline ja mam jak Ty 4-7 leukocytów w polu widzenia. Lekarz kazał brać Żurawine z wit c. JUż czuje, ze mi przechodzi.

Tamlin bardzo łądny wózek, taki zgrabny.

Anesh myśle, że dzidzia ważniejsza niż czysty dom na wizytę koleżanki

Zmykam spać. Do jutra
Święta racja.

No to z magisterki tyle ile na dziś zaplanowałam to napisałam, więc teraz lecę się prysznicować i w poduchy.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 22:50   #3817
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaj laseczki u mnie remont kuchni zakończony jeszcze pokój czeka w kolejce.... booosze szybko zrobimy [pokoik i bede miała luzy do porodu

a i informuję ze w piątek wkroczyłam z mym synkiem w 8 miesiąc ciązy z tej okazji dzidek zrobił impreze taką ze az bałam sie własnego brxzucha padam na pysk dziewczyny sprzatałam dzisiaj caaaaly dzien po remoincie kuchni i az mnie mndłości dopadły teraz zmykam się kąpac i spac dobranoc!!!
Lucia, avka zmieniłaś! Świetny

No to szybkich remontów
Stary 2012-08-06, 23:07   #3818
marzenka1984
Rozeznanie

Kobiety czy Was też boli całe krocze? Ja mam tak, że jak leże na boku to nie ma szans żebym podniosła nogę do góry albo jak wychodząc z wanny ciężko podnieść mi girkę do góry bo ciąży jak nie wiem a w kroku mam uczucie jakby mnie ktoś tam skopał a to dopiero 30 tydzień jak będzie dalej.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:23   #3819
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile razy dziennie Wasze dzieci mają czkawkę?? Bo mój ma jakieś 6-8 razy na dobę :p Wariat!!!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 00:50   #3820
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kobiety czy Was też boli całe krocze? Ja mam tak, że jak leże na boku to nie ma szans żebym podniosła nogę do góry albo jak wychodząc z wanny ciężko podnieść mi girkę do góry bo ciąży jak nie wiem a w kroku mam uczucie jakby mnie ktoś tam skopał a to dopiero 30 tydzień jak będzie dalej.
oooooo mam to samooooooo z tym kroczem juz od dawna i jest coraz gorzej jak bym se kości obiła tam

czkawke moje dziecie ma ze 3 razy dziennie zawsze rano to obowiazkowo musi mieć i koniec ale za to dłuuugie te czkawki nawet kilkanascie minut se dzidek czka

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

oo właśnie Natek ma czkawkę

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 06:13   #3821
gda
Zakorzenienie

U nas też są dłuuugie Wczoraj miał o tej samej porze co Natanek, a dziś znowu wita dzień czkawką

Nie mogę z nim, co za pijak mały!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 06:55   #3822
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile razy dziennie Wasze dzieci mają czkawkę?? Bo mój ma jakieś 6-8 razy na dobę :p Wariat!!!
Mi jest trudno tę czkawkę wyróżnić, do tej pory może ze dwa razy czułam się tak jakby Dzidzia miała czkawkę.

Za to doskonale wiem kiedy łapią mnie skurcze w nogach w nocy :/ Dziewczyny jaka jest maksymalna dawka magnezu w ciąży?
Stary 2012-08-07, 07:48   #3823
angel166
Zakorzenienie

uffff nadrobiłam wczorajsze pogaduszki i zmykam poleżakowac, bo coś brzusio zaczął mnie pobolewać grrrr niedziela i wczoraj było ok, a dziś znów ale to pewnie przez wczorajszy wysiłek, bo byłam na spotkaniu z położną, a później mężul rozwalał meble w ostatnim pokoju i się troszkę przeforsowałam chowając w kartony swoje ciuchy musiałam to zrobić sama, bo jak on by mi je pochował to bym nic nie znalazła. Nie nosiłam ich oczywiscie ale chyba samo wkładanie tych rzeczy mnie nadwyrężyło

w ogóle przerażona jestem tym remontem czuję się coraz bardziej ociężała i coraz częściej mam bóle, a wszystko jest rozpier*dolone sypialnia i łazienka tylko zrobiona. W wc stoi tylko kibelek jeszcze nie zabudowany, w jadalni jest położona wykładzina, trzeba jeszcze pomalować i zrobić tam porządek, bo obecnie jest w niej składzik. Kuchnia nawet nie ruszona, przedpokój zawalony kartonami, a ostatni trzeba w tym tygodni pomalować,a dopiero połowa segmentu wyniesiona, nie wspomnę już o tapetach, które trzeba zerwać
w dodatku kasy i czasu coraz mniej,a pomocy brak. Ja prawie nic nie mogę pomóc, bo nawet pozamiatać mi ciężko i umyć podłogi, bo zaraz mnie brzuch zaczyna boleca mężul późno wraca z pracy i zmęczony ma słabsze obroty. Chociaż dziś o 5 rano wstał i wynosił częśc płyt z tych rozwalonych mebli. 20 zaczyna urlop to mam nadzieję, że remont nabierze tempa, byleby Jagódka ten czas wysiedziała w brzuchu, bo nei chce iści mieszkać do teściów

tamlin
współczuję sytuacji z babcią mój tato miał dwa udary, po pierwszym sparaliżowało mu tylko rękę, drugiego jednak nie przeżył
enigmama nie przejmuj się facetem, szkoda nerwów wszystkiego najlepszego dla córeczki
agnus śliczne łóżeczko

co do baraszkowania, to nasze stosunki przez całą ciążę idzie policzyć na palcach jednej ręki od początku miałam zakaz ze względu na polipa, później w 12tyg dostałam krwawienia to się baliśmy, a później obkurczyła się ta szyjka i znów zakaz od ginka także śmiejemy się z mężulem, że może w rocznicę ślubu uda nam się pobaraszkować

colds u mojego męzula podobnie z okazywaniem emocji co do brzuszka czasem pogłaszcze, coś tam powie ale bez entuzjazmu, bo mała zazwyczaj wtedy zamiera w bezruchu o tyle dobrze, że zaczął się interesować wyprawką dla malutkiej i rzeczy z all zamówione, a w tym tygodniu idziemy po pampersy i kosmetyki także będzie już chyba wszystko z wyprawki

w ogóle która zamawiała od raj rodzica rzeczy? ile czekałyście na przesyłkę??

ja torbę do szpitala mam spakowaną tylko czekam, aż przyjdą mi z all czapeczki bawełniane, gacie jednorazowe i podkłady. No i stanika do karmienia nie mam

martusia to odpoczywaj kochana może pozamawiaj co nie co na all, by nie ryzykować biegając po sklepach?

dearlie udanej wizyty. Ja też w ogóle nie poczułam kiedy Jagódka mi się odwróciłaMówiłam, że na pewno wszystko w porządku
almariel rośnie synuś jak na drożdżach
tamlin super wózek
lukrecja to odpoczywaj kochana i 8mca
gda Jagódka właśnie teraz ma czkawkę 2/3 razy dziennie to u niej normalka
nisia 4x1 tab chyba

pytanie do dziewczyn, które robią prywatnie wymaz na paciorkowca ile zapłaciłyście?

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

to siem rozpisałam

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 07:49   #3824
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Widzę że znów zapowiada się upalny dzionek ... a ja mam dziś kilka spraw do załatwienia na mieście :/ wodę w torebkę zapakuje i myślę że dam radę

A tak w ogóle to my z Jaśkiem dziś kończymy 35 tydzień, a co za tym idzie wkraczamy w 36
jejku to już tak blisko ... nie dowierzam wręcz jakoś , że niebawem będę tuliła mojego skarba

Cytat:
hoho to szaleje mały mój ma tak raz dziennie przeważnie wieczorkiem, a czasem się zdarzy że nie ma wcale .
Stary 2012-08-07, 08:29   #3825
lourose
Wtajemniczenie

Cześć i dzień dobry!
U nas dziś pochmurno i raczej zimno, chociaż wczoraj o 22 na termometrze widziałam 30 stopni! Popadało w nocy i teraz jest czym oddychać...

Czkawkę moje dziecię ma teraz, nie wytrzymam tych ruchów

Gratuluję rozpoczętych tygodni, to niewiarygodne jak szybko czas leci Niedługo pojawią się pierwsze maluchy!

Angel, współczuję tego remontu, nienawidzę kiedy dom jest w rozsypce. Pamiętaj żeby nie szaleć za bardzo (Anesh, ty to samo!).
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 08:30   #3826
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzien dobry. Juz wieczorkiem nie chcialo mi sie nadrabiac i teraz nadrobilam.

U nas upaly ze nic mi sie nie chce,ale dzisiaj wezme sie chyba w koncu za porzadki i szafki dla dzidzi.
Milego dnia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 08:33   #3827
zielona1911
Zakorzenienie

Witamy i gratulujemy rozpoczatych tygodni
u mnie kiepsko,chyba tak jak niektore z Was dostane tego fenka,wczoraj znowu od wieczora przez noc mialam takie dziwne bole jak okresowe i to w dzien prawie nic nie robilam tylko leniuchowalam. W nocy to sie nawet budzilam z bolu... a wizyta dopiero w poniedzialek...
moj mial czkawke zaledwie kilka razyy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 08:34   #3828
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie do tych które są na L4, a szczególnie do tych które mają wpisaną 1, czyli że mają leżeć. Poszłam dzisiaj do przychodni zapytać czy to konieczne, że mam mieć 1 skoro lekarz nie mówił nic o wskazaniach do leżenia (L4 wypisała mi położna), na co ona, że tak, że wszyscy tak mają. Więc mówię jej, że raczej nie wszyscy, na co ona, że 2 można wypisać dopiero po 36 tygodniu. Domyślam się, że chodzi o kasę bo jakbym poszła prywatnie to nie byłoby problemu. Mogłam to L4 wziąć od lekarza do którego chodzę prywatnie :/
Moje pytanie: czy któraś z Was przebywająca na zwolnieniu L4 miała kontrolę z ZUS?
To moje pierwsze zwolnienie, nie boję się, że pracodawca może coś na mnie donieść bo sam mnie wyganiał na to zwolnienie, myślicie, że przez te pierwsze 33 dni raczej nie sprawdzą mnie? To bez sensu abym leżała w domu jak nie mam najmniejszych wskazań do tego.
Stary 2012-08-07, 08:39   #3829
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych które są na L4, a szczególnie do tych które mają wpisaną 1, czyli że mają leżeć. Poszłam dzisiaj do przychodni zapytać czy to konieczne, że mam mieć 1 skoro lekarz nie mówił nic o wskazaniach do leżenia (L4 wypisała mi położna), na co ona, że tak, że wszyscy tak mają. Więc mówię jej, że raczej nie wszyscy, na co ona, że 2 można wypisać dopiero po 36 tygodniu. Domyślam się, że chodzi o kasę bo jakbym poszła prywatnie to nie byłoby problemu. Mogłam to L4 wziąć od lekarza do którego chodzę prywatnie :/
Moje pytanie: czy któraś z Was przebywająca na zwolnieniu L4 miała kontrolę z ZUS?
To moje pierwsze zwolnienie, nie boję się, że pracodawca może coś na mnie donieść bo sam mnie wyganiał na to zwolnienie, myślicie, że przez te pierwsze 33 dni raczej nie sprawdzą mnie? To bez sensu abym leżała w domu jak nie mam najmniejszych wskazań do tego.
ja mam zwolnienie od początku ciąży i zawsze mam wpisaną 2 więc nie dokońca rozumiem po 36 tygodniu ??
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 08:39   #3830
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

w ogóle która zamawiała od raj rodzica rzeczy? ile czekałyście na przesyłkę??
Ja czekałam tydzień.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 08:41   #3831
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
O to ja myślałam, że moja ma często bo tak z 3-4 razy.
Widać smakują mu Twoje wody płodowe
Stary 2012-08-07, 08:42   #3832
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
ja mam zwolnienie od początku ciąży i zawsze mam wpisaną 2 więc nie dokońca rozumiem po 36 tygodniu ??
Tak jak mówię, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Ehhh.
Stary 2012-08-07, 08:57   #3833
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam sie z okropnym bolem gardla.. poszlam do apteki i pani polecila mi homeogene 9 i zobaczymy co z tego bedzie ..wypilam jeszcze mleko z miodem cala noc nie spalam doslownie wszyscy chrapali a ja leze i zamulam
nie mam sily was nadrabiac dziewczyny oblecialam po lepkach,
widzialam wozeczek tamlin, ladniutki, my tez wczoraj wkoncu zamowilismy i zdecydowalismy sie na Tutek Grander zobaczymy jak sie bedzie sprawowal
gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:01   #3834
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Tamlin cieszymy sie razem z Tobą Wózek super!

Dearlie dobrze, że wyszłaś na panikarę. Mam nadzieję że na następnej wizycie którą będzie w 37 tygodniu to też zobaczymy małą z główką obróconą w dół.
Nie dziwię się że nie masz siły się udzielać po pracy. Lepiej korzystaj z odpoczynku.

maggie123 na razie łóżeczko ustawione jest na najwyższy poziom to faktycznie ochraniacz wystaje, ale mi to nie przeszkadza. Jak już dzidzia będzie trochę fikała to obniżymy poziom co by przypadkiem nie wypadła.

Jadę dzisiaj po moje L4. Mam nadzieję, ze mi nie napisze, że mam leżeć...
Stary 2012-08-07, 09:02   #3835
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja czekałam tydzień.
aha czyli jeszcze trochę poczekam

pospałam jeszcze trochę i brzusio przestał mnie bolec, teraz czas iść po chleb, bo oczywiscie nie miał mi kto go kupićgrrr

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:10   #3836
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Angel
ja zapłacę 35 zł plus 20 zł jeśli coś wyhoduje i będą musieli zrobić bakteriogram

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------
Nisia -> Co do L4 miałam wpisane raz 1 - a tak to zwykle 2. Wszystko zależy co lekarz wpisał w kodzie choroby. Moja koleżanka, miała całą ciążę wpisywaną 1. Z drugiej strony mogą sprawdzić i nie muszą - zawsze mogłaś iść do apteki bądź na badania. Więc ja nie widzę jakiegoś problemu. Zresztą powiem, że ja mimo L4 rzadko gdzieś wychodzę. Małe miasteczko, pokus żadnych - tyle co na większe zakupy z mężem raz w tygodniu i to tylko autem.

Pamiętam jak 10 lat temu moja koleżanka była w ciąży i od początku miała zagrożoną i kazali jej się stawić - dosłownie stawić w ZUSie celem kontroli, ledwo tam doczłapała - jak ich z...ła! to im się głupio zrobiło. Pokazała papiery, że wcześniej poroniła, że ta ciąża to ciąża wysokiego ryzyka, papiery szpitalne pokazała bo kilka razy w ciąży w szpitalu była, nie mówiąc, że wymiotowała do 6 miesiąca ciąży. Wtedy jeszcze tak durnowacie było, że na całą ciąże przysługiwało ileś dni chorobowego, teraz przepisy się zmieniły i należy się tyle dni ile trwa cała ciąża.

No i nie czarujmy się, niby ciąża to nie choroba, ale przepraszam, rwące krocze, bądź spojenie łonowe, nie mówiąc o obciążonym krzyżu czy rozchodzącej się miednicy, nie przespane noce i to nie jedna ale wiele, jak człowiek ma funkcjonować w pracy ja się pytam, czy wymioty. Pamiętam, że łaziłam jak zombie i odliczałam godziny do wyjścia nie mówiąc, że ledwo potrafiłam doczłapać do auta na parkingu bo tak mnie rwał dół brzucha, do tego pół godzinna jazda powrotna do domu mnie wykańczała. A teraz się nie martwię, nie wyśpię się w nocy, to drzemie w ciągu dnia, relaksuje się i wyciszam. A dwa nie słucham pytań i jak się czujesz itp itd.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-07 o 09:22
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:26   #3837
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:37   #3838
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
kochana strasznie mi przykro nie rozumiem jak rodzina wlasna moze tak olac sytuacje i nie wspierac, pomagac
wierze,że daci rade i z Iza wytrzymacie jeszcze troszke a lekarka glupia pin.da ze ci tak powiedziala, ze dziecko nie da sobie rady... lez ile sie da , kubus jakas da rade bez wiekszej uwagi mamy

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:41   #3839
asiejka86
Rozeznanie

Witam się po kilkudniowej nieobecności. Ale Wy pędzicie - matko od wczoraj Was nadrabiam I chyba wreszcie mi się udało

Gratuluję Wszystkim udanych wizyt i rozpoczętych tygodni. Trzymam kciuki za zaplanowane wizyty

Tamlin śliczny wózek i cena też rewelacyjna

Lady Beatty trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało i żebyś jak najdłużej pozostała w dwupaku

Dearlie brawa dla Antosia za ułożenie główkowe - zuch chłopak

Colds leż i odpoczywaj - wytrzymaj jeszcze troszeczkę

Witam nową mamusię

Nie pamiętam już co jeszcze chciałam napisać - ach ta ciąża pada mi na mózg W każdym razie ciesze się, że póki co Wszystkie jesteśmy w dwupaku - choć drzwi porodówki coraz bliżej...

A my teraz mamy 34 tydzień - wizyta za 2 tygodnie - już nie mogę się doczekać. Wczoraj było u mnie tak gorąco, że siedziałam i pociło mi się dupsko - masakra
Pochwale się Wam - w sobotę mój chrześniak wrócił z wakacji znad morza i kupił dla naszej Malutkiej śliniaczek z imieniem Julia Takie to miłe - 9-latek i pamięta o swojej kuzynce. I mówi, że juz nie może się doczekać, jak Julka się urodzi - słodziak mój kochany

Angel ja płaciłam 15 zł. Gdyby coś mi wyhodowali to musiałabym dopłacic 55 zł - naszczęści czysto.

Baobabek trzymam kciuki. A ty leż i myśl pozytywnie.

Edytowane przez asiejka86
Czas edycji: 2012-08-07 o 09:49
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 09:41   #3840
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Boję się...
Babobabku ja Cie doskonale rozumiem miałam taką sama sytuacje... i tez mnie położona. Dobrze ze masz 33 tydzien tylko 3 tygodnie zostały Ci do donoszenia ja zostałam położoina w 30 tygodniu mnie sie udało Tobie też się uda. Sunek napewno zrozumie że mamusia chora i musi lezeć wiem to po Zuzi która ciagle powtarzala ze mama chora i musi leżeć. Wytrzymaj i sie nie stresuj Fenoterol Cie podtrzyma 3mam za was kciuki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości