III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 15:58   #3751
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Bidulka
Oj strasznie to przykre ... mieli brać cywilny ? czyli co zrezygnowali przez to , że poroniła ?
Eh, daj spokój... Boję się z domu wyjść, żeby mnie gdzieś nie złapało, bo jak zacznę chodzić w kółko (bo nie mogę siedzieć, leżeć ani stać, bo wtedy już w ogóle nie wytrzymuję z bólu), to ludzie pomyślą, że wariatka....

No niestety, nawet mówiła że fajnie, bo nasze dzieci się będą razem bawić, bo nieduża różnica wieku będzie.... Nie no raczej wezmą ten cywilny skoro już zamówiony, chociaż oni w sumie nie za długo są ze sobą, bo chyba z pół roku, może troszkę dłużej.... Nie wiem co z kościelnym, bo dopiero mieli planować, więc albo będą dalej załatwiać, albo się zatrzymają na razie na cywilnym.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:20   #3752
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Melduje że idę na swoje ostatnie babskie spotkanie z psiółami Będzie piwo wino mega żarcie i zielona mrożona herbata dla mnie ... no to do później
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:24   #3753
Sojka1990
Zadomowienie

Tamllin współczuję sytuacji z babcią

Maggie iesze się że na finiszu okazuje się że tak szybko Zuźka wcale nie ma zamiaru wyjść.. a pamiętam jak obie chciałyśmy żeby już te 3jki z przodu mieć i jak najwyższą cyferke przy nich dla świętego spokoju

Colds nawet, nie próbuj się wygłupiać ja rodzę tutaj pierwsza i się nie wychylaj nawet :P

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Melduje że idę na swoje ostatnie babskie spotkanie z psiółami Będzie piwo wino mega żarcie i zielona mrożona herbata dla mnie ... no to do później
Chyba chciałas powiedzieć OSTATNIE Z ZIELONA HERBATKĄ :BRZYDAL:
Stary 2012-08-06, 16:25   #3754
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Colds brawo za 37 tydzień

ja też zasypiam od razu ale oprócz wstawania na siku to mi biodra drętwieją albo prawa ręka i jestem zła wściekła i jeszcze tż mi pierdzieli o jedzeniu że dużo jem a kuźwa od początku ciąży przytyłam dopiero niedawno 1,5kg.
Zabić dziada to mało

mam tak łóżko ustawione że sie nie da lewą nogą wstać

tylko tyle już zostało

ja też mam kilka dat do rozpakowania
Najpóźniejsza to 26 wrzesień a najwcześniejsza to 17 wrzesień
Trzymam sie pierwszej co będe już przygotowana jakoś.
Mam nadzieje że do tego 17 mi bobo posiedzi ładnie w brzuchu

dziękuje

A ja też pojade kurcze Za rok na wekejszyn bo już drugi rok jestem blada jak mąka

dziękuje i
No rzeczywiście, jak ja bym przytyła 1,5 kg i mąż by mi zarzucił, że za dużo jem to bym go utłukła jak nic, przecież musisz odżywiać i siebie i dziecko, jak mój czasami coś się zająknie marudnie to zawsze go załatwiam pytaniem: chcesz się zamienić? i od razu koniec durnych gadekchoć i tak jest ich baaardzo mało w jego przypadku

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Jak ostatnio byłam w kinie to też mi się mała strasznie rzucała w brzuchu, chyba faktycznie było za głośno i się wkurzała, więc już też raczej do kina nie pójdę przed porodem.

klask i:

Mi się bardzo podoba Kalinka- sama się zastanawiałam nad tym imieniem, Zoja też ciekawe. Nadia i Maja za popularne jak dla mnie .

My tu wszystkie donosimy dzieciaczki, nie ma innej opcji .

A u mnie nic przyjemnego, wybrałam się na pobranie krwi na środową wizytę i jak wyszłam to prawie zemdlałam, niewiele brakowało, już mi się nogi z waty robiły i czarne plamy przed oczami. Usiadłam na trawie w cieniu i zadzwoniłam do TŻta i na szczęście był niedaleko i po mnie przyjechał, inaczej to bym chyba wezwała taksówkę. Coś strasznego, ledwo doszłam do siebie, a teraz boli mnie głowa, coś mi ostatnio samopoczucie nie dopisuje .
No właśnie dziś i mnie takie coś dopadło, myślałam, że nie ustoję na własnych nogach, mąż mnie szybko do domku zawiózł, rozebrał, włączył wiatrak i do łóżka położył, pospałam i przeszło

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny co byscie polecily na prezent dla 10 i 11 latki ? odpadaja gry edukacyjne bo juz im takie kupilismy w zeszlym roku. nie mam pojecia czym sie teraz bawia co lubia takie dziewczynki
Teraz jest lato więc ja stawiam na badmintona

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Dobrze że dziś mam wizytę, bo wczoraj jak się położyłam to znów skurcze miałam. Dziś tylko z trzy były i mniej bolesne. Mam nadzieję że wszystko jest pozamykane to to zwykłe przepowiadacze. A dzis może po wózek pojedziemy

Ja ma 10 białych, 2 kolorowe i 2 flanelki i myślę że starczy.

Wstęp na końcu sie pisze, przynajmniej mnie tak uczono.

No właśnie mi dzis jedna klientka też powiedziała że inaczej wyglądam i nie dotrwam do terminu I co z moim planem urodzenia po 20-tym września Niech to będzie nawet sierpień, ale po 20-tym

Mnie łapie u góry samej, najpierw robi mi się tak dziwnie że tracę jakby czucie w skórze, a macica jak dotknę to czuję jak się napina. I tak spięta trzyma a później powoli puszcza.

To samo miałam napisać

A no i z dobrych wiadomości mój synek kończy dziś 33 tygodnie i zaczyna 34

Ze złych moja babcia miała najprawdopodobniej drugi udar mózgu. Robią badania, bo w piątek ją odesłali twierdząc że wszystko jest dobrze. Babcia 10 miesięcy temu miała udar lewostronny i od tamtej pory leżała. Teraz jej rehabilitację w ośrodku załatwiliśmy, a tu drugi udar ( chyba ). Nie sprawne ma już obie strony ciała. Może to chore, ale nie mogę patrzeć na jej ból i cierpienie i niewiem czy śmierć nie byłaby dla niej lepszym wyjściem. Zawsze pełna życia, wszystkim pomocna, a teraz zdana na potcieranie tyłka przez innych. A co dopiero teraz jak jej i drugą stronę odjęło, nawet sama się nie napije...
Strasznie mi przykro z powodu babci

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Wspolczuje tamlin, moja tato przechodził udar. Był sprawny fizycznie leżąc w szpitalu ale kojarzył tylko częściowo, zabrał go nam drugi udar po 10 dniach. bylam wtedy na przełomie 6/7 miesiąca pierwszej ciązy, wiem jak się patrzy na bliską osobę która się tak męczy a zawsze byla sprawna, i wszedzie było jej pełno...

Gratuluje wszystkich tygodni kolejnych ukończonych! To juz koncówka. Ja wczoraj mialam dołek. Popuchły mi palce stóp i rąk, i się zdołowałam bo nie nosiłam dawno niektórych spodni ciążowych i wczoraj chcialam kilka zalożyć i przeszłam szok. Za małe.
Cały dzien sie meczylam myslami, w dodatku sprawy łożkowe ostatnio są nie takie jak powinny i przez to czuje sie dodatkowo nietrakcyjna. A pod koniec dnia zsotałam na chwilke sama i doszłam do wniosku ze mam to wszystko GDZIEŚ jesli sie nie podobam mojemu męzowi to jego strata, pare razy mi powiedział ze mi tyłek urósł teraz mowi narzeka ze ciagle ta sama pozycja w łóżku. Nie to NIE. Przytyłam dopiero 8 kg to nie jest jaka tragedia, fakt ze przed ciaza przytylam 6 kg i w sumie razem jestem chyba jak dotąd najciezsza w swoim życiu ale nie mam zamiaru sie tym przejmować wiecej. Dziecko jest najwazniejsze, skupie sie teraz na nim, na wyprawce, a po porodzie to juz mi sie nie będzie chcialo.

Sniło mi sie dzisiaj ze Dorotka miala 3850 i 60 cm i urodziłam ją w godzinę prawie bez bólu
Już wyżej napisałam, jak załatwić męża, zapytaj go czy chce się zamienić i być w ciąży za ciebie, na mojego to działa błyskawicznie i już nic mu wtedy nie przeszkadza a swoją drogą jak by mi marudził, że przytyłam i że tylko jedna pozycja to już by poważna rozmowa była, nie można przemilczać takich rzeczy, bo się nawarstwiają i psują uczucie między małżonkami, trzeba ze sobą rozmawiać

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie Kobietki po weekendzie
upał niemiłosierny dopiero przydreptałam do domu po wizycie u gina.

wszystko zaskakująco dobrze: szyjka zaczęła się skracać ale jeszcze długa jest (35mm), serduszko ślicznie bije. miałam robione ktg - dziś żadne skurcze nie wyszły. na kolejne mam zgłosić się jeszcze w tym tygodniu i kolejna wizyta z usg za tydzień. Na razie nie wygląda jakbym miała na dniach zacząć rodzić.
To mąż będzie niepocieszony bo on już by chciał maluszka i urlop (nie wiem, co bardziej)
dziś 36t+3d a ja mam 11 kg na plusie
Super nowiny!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:31   #3755
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Super Baw się dobrze, relaksuj!
Zielona herbata brzmi świetnie!
Stary 2012-08-06, 16:37   #3756
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Teraz jest lato więc ja stawiam na badmintona

juz maja

Cytat:

baw sie dobrze !!! tylko dlaczego ostatnie ?

my na 18 jestesmy umowieni z babka na podpisanie wstepnej umowy na wynajem wiekszego mieszkania. trzymajcie kciuki zeby nam wynajela bo babka trohe taka paniusia i ciezko jej dogodzic

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:42   #3757
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

aga ton wklejam Ci tutaj przpis na te wisnie w syropie.
Na pewno sa przepisy, że mozna zrobic to w jeden dzien, ale moja mama robi z tego przepisu bo wtedy wisnie ladniej wygladaja, zachowuja ksztalt, nie robi sie taka miazga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0236.jpg (49,0 KB, 19 załadowań)

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:43   #3758
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja też mam tego "banana" jak go mąż nazywa i mówi, że wolę go od jego "sprzętu"i opracowałam sposób przekręcania się z boku na bok - otóż też go wkładam między nogi, ale całego mam go z porzodu ciała nie z tyłu, łapię go rękami i ściskam nogami i przekręcam się w komlpecie cała razem z tą poduchą, gładko mi to teraz już idzie, bez żadnych problemów, ale na początku też kupę zachodu zajmowało i wybudzało mnie kompletnie, potrenuj w ciągu dnia i na pewno też ci się uda
Dzięki za poradę, zaczynam ćwiczyć

Cytat:

my na 18 jestesmy umowieni z babka na podpisanie wstepnej umowy na wynajem wiekszego mieszkania. trzymajcie kciuki zeby nam wynajela bo babka trohe taka paniusia i ciezko jej dogodzic
Trzymam
Stary 2012-08-06, 16:47   #3759
kraven
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki zapewnione.

Mam w moczu troche leukocytó i nieliczne bakterie. Na razie mam brać ProUro. Jak się za 3 dni nie poprawi to mam się zgłosić

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:57   #3760
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Moja druga babcia miała szczęście tak odejść...

Śliczne, a pościel z owieczką na all zamawiałaś czy w sklepie kupowałaś?

To jak u nas

Leż kochana i relacja ma być na bierząco.
A ja właśnie ostatnio się zastanawiałam nad wielkim popędem seksualnym twojego Kropka i miałam się pytać, czy tabsy was zawiodły czy guma, bo pamiętałam, że się zabezpieczaliście ale nie wiedziałam jak, teraz już wszystko jasne jest, on tak szaleje, bo może bezkarnie bez gumy śmigaći nie ma się co chłopu dziwić, piękna kobieta u boku to korzysta, ile tylko można więc na zdrowie kochani!

Cytat:
juz maja

baw sie dobrze !!! tylko dlaczego ostatnie ?

kciuki są!
Stary 2012-08-06, 17:12   #3761
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

dostałam dziś smsa od Lady Beatty:

Hej. Od piątku leżę w szpitalu, strasznie mi twardniał brzuch, dostawałam fenka w kroplówce, teraz już w tabletkach. No ale trzon macicy nadal napięty a szyjka skrócona. Jeszcze mam iść na usg, zobaczymy jak tam mały. Pozdrowienia dla wszystkich.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:16   #3762
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

Hej. Od piątku leżę w szpitalu, strasznie mi twardniał brzuch, dostawałam fenka w kroplówce, teraz już w tabletkach. No ale trzon macicy nadal napięty a szyjka skrócona. Jeszcze mam iść na usg, zobaczymy jak tam mały. Pozdrowienia dla wszystkich.
Zaciskam kciuki i szybkiego powrotu do domku !
Stary 2012-08-06, 17:24   #3763
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Lady Beatty:

Kciuki, żebyście wytrwali w dwupaku jak najdłużej.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:25   #3764
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
cześć

Oby wszystko szybko się wyciszyło
Stary 2012-08-06, 17:29   #3765
maggie123
Zakorzenienie

nadrabiam, nadrabiam i nie mogę nadrobić, bo cały czas ktoś mnie rozprasza
dziękuję za gratulacje. cała w tym zasługa mojego gina i stosowania się do jego poleceń. aż sam się cieszył, jak dziecko, że udało nam sie szczęśliwie skończyć 36 tydzień, choć nic na to nie wskazywało. Więc i ja jestem mega szczęśliwa. jeszcze sobie żartował, że nic po mnie ciąży nie widać, a tylko sobie przyczepiłam jakąś piłkę na brzuch i udaję
więc żeby dalej dobrze się prezentować i ponieważ jest tak nadspodziewanie dobrze już sobie odświeżyłam kolorek na włoskach
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
za udaną wizytę USG dziś nie miałaś ? bo chciałam spytać ile maleństwo waży
niestety dziś nie, ostatnie było aż 8 tygodni temu i już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia! powinnyśmy do niego dotrwać
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę łóżeczkiem mojego Skarbka
Założyłam baldachim, ochronkę i jestem bardzo zadowolona.
Materac jeszcze w folii, nie chcę żeby się kurzył. Kołderka i podusia też jeszcze schowana bo pościel nie wyprana.
Niestety przewijak kupiłam za duży(ma leżeć na łóżeczku). Liczę że mi go wymienią.
ślicznie to wygląda i bardzo mi się podoba pościel
Widzę, że ochraniacze też wystają nad łózeczko. tak się zastanawiałam, jak je założyć? bo jeśli nad materacykiem zacznę zakładać, to wystaje, a jeśli najpierw założę ochraniacz, później włożę materac do łóżeczka, wystawać nie będzie, ale za to śliczny miś na ochraniaczu będzie częściowo zasłonięty
[QUOTE=colds;35722750]

Patrząc na tygodnie to jestem w trochę krótszej ciąży niż Ty - bo ja dzisiaj zaczęłam 37tydzień dopiero, a szyjkę mam o wiele krótszą.. 16mm O ile w środę nie okaże się jeszcze krótsza

[QUOTE]
Colds, już i tak jesteśmy w prawie donoszonej ciąży, więc i tak jest dobrze i nie ma co się za bardzo denerwować. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jakie mam skurcze
Nigdzie się już dzisiaj nie ruszam.. TŻ mnie spakuje.. Nie dam się wygonić z wyrka..
leż i odpoczywaj jak najwięcej kochana
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A ja w torbie nie mam nic jeszcze do szpitala stoi pusta i sie do mnie uśmiecha i nadal niue mam pojecia co to są skurcze niby w czwartyek coś tam bolalo ale sama nie wiem trudno jak cos sie bedzie działo wcześniej liczę na odejście wód wtedy będę poewna że coś sie zaczyna dziać
a ja już mam spakowaną torbę. dziś dokupiłam ostatnie potrzebne rzeczy (czekolada) i jestem gotowa... przynajmniej teoretycznie....

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Tam na tych oddziałach poporodowych jest ciepło, prawda? Czyli szlafrok też nie jakiś super gruby brać?
powiedziałabym nawet, że jest przeraźliwie gorąco... także szlafrok jak najcieńszy

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Maggie iesze się że na finiszu okazuje się że tak szybko Zuźka wcale nie ma zamiaru wyjść.. a pamiętam jak obie chciałyśmy żeby już te 3jki z przodu mieć i jak najwyższą cyferke przy nich dla świętego spokoju

Colds nawet, nie próbuj się wygłupiać ja rodzę tutaj pierwsza i się nie wychylaj nawet :P
Sojeczko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
ech.. pamiętam jak się martwiłyśmy.. i jak to szybko minęło... zastanawiam się kiedy?

wczoraj świętowaliśmy z moimi rodzicami ich 30-stą rocznicę ślubu.... i tak sobie przypominałam nasze dzieciństwo, wyjazdy wakacyjne z rodzicami i chciałabym, żeby moje dzieci też miały takie fantastyczne wspomnienia, jak ja i moja siostra

A w sobotę widziałam się z koleżankami i ich maluszkami. Jedna z koleżanek 3 tygdonie temu urodziła córeczkę (niecałe 3 kg) i w ogóle nie widać po niej, że kiedykolwiek była w ciąży. zero brzuszka. i jest tak świetnie zorganizowana, że tylko pozazdrościć. Od razu przepełniło mnie to optymizmem i nadzieją, że może i mi też się tak uda, jak się mocno uprę i skoncentruję

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
cześć

również mocno zaciskam kciuki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:37   #3766
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej biedna... Oby wszystko było ok!

A wiecie, że mój mały się przekręcił głową w górę? Dziś miał czkawkę na górze, a do tej pory zawsze była na dole... Kurczę, a to już 35 tydzień leci!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:38   #3767
Nisia4
Zadomowienie

Hej Dziewczyny! Byłam dzisiaj u lekarza w przychodni gdyż umówiliśmy się, że da mi od dzisiaj L4. Zwolnienie dostałam, ale widzę, że mam wpisane, że "chory ma leżeć". Mam się tym przejmować? Pielęgniarka mi wypisywała to zwolnienie bo przecież lekarz dał mi je ot tak po prostu, ale wszystko jest u mnie dobrze :/
Poza tym pobierał mi dwa wymazy, jeden z odbytu. Średnio to przyjemne :/
Zawsze po usg drukuje mi takie zestawienie z obwodem brzuszka, długością kości udowej i wagą, ale dzisiaj mu się drukarka zepsuła i nie dostałam. Dowiedziałam się tylko, że Dzidzia jest dłuuuuga.
Teraz wizyta 4 września w przychodni a prywatnie mam 23 sierpnia.
Stary 2012-08-06, 17:43   #3768
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
.

A u mnie nic przyjemnego, wybrałam się na pobranie krwi na środową wizytę i jak wyszłam to prawie zemdlałam, niewiele brakowało, już mi się nogi z waty robiły i czarne plamy przed oczami. Usiadłam na trawie w cieniu i zadzwoniłam do TŻta i na szczęście był niedaleko i po mnie przyjechał, inaczej to bym chyba wezwała taksówkę. Coś strasznego, ledwo doszłam do siebie, a teraz boli mnie głowa, coś mi ostatnio samopoczucie nie dopisuje .
Lilka to wszystko przez pogodę

Cytat:

A no i z dobrych wiadomości mój synek kończy dziś 33 tygodnie i zaczyna 34

Ze złych moja babcia miała najprawdopodobniej drugi udar mózgu. Robią badania, bo w piątek ją odesłali twierdząc że wszystko jest dobrze. Babcia 10 miesięcy temu miała udar lewostronny i od tamtej pory leżała. Teraz jej rehabilitację w ośrodku załatwiliśmy, a tu drugi udar ( chyba ). Nie sprawne ma już obie strony ciała. Może to chore, ale nie mogę patrzeć na jej ból i cierpienie i niewiem czy śmierć nie byłaby dla niej lepszym wyjściem. Zawsze pełna życia, wszystkim pomocna, a teraz zdana na potcieranie tyłka przez innych. A co dopiero teraz jak jej i drugą stronę odjęło, nawet sama się nie napije...
za nowy tydzień. Sytuacji z babcią bardzo współczuję

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie, ledwo żyje. Wróciłam niedawno od lekarza, Klaudia dostała jeszcze 3 dodatkowe zastrzyki. Jest mała poprawa. Bo dużo odkrztusza. Lekarka mówi, że mogła ją jednak wysłać do szpitala - ja dziękuję postoję. Wolę leczyć w domowych warunkach. Wystarczająco zeszły rok zrył mi psychikę pod względem szpitali. Ja się zastanawiam kiedy u niej skończą te choróbska - czas najwyższy. Do tego upał niemiłosierny - można odpaść. Siedzę z młodą w domu pościągane rolety zewnętrzne z mikro-wentylacją i ani myślę iść na zewnątrz.
Współczuję Klaudii bo w taki upał wszystkie dolegliwości są jeszcze bardziej męczące

[QUOTE=Enigmama;35721037

Cały dzien sie meczylam myslami, w dodatku sprawy łożkowe ostatnio są nie takie jak powinny i przez to czuje sie dodatkowo nietrakcyjna. A pod koniec dnia zsotałam na chwilke sama i doszłam do wniosku ze mam to wszystko GDZIEŚ jesli sie nie podobam mojemu męzowi to jego strata, pare razy mi powiedział ze mi tyłek urósł teraz mowi narzeka ze ciagle ta sama pozycja w łóżku. Nie to NIE. Przytyłam dopiero 8 kg to nie jest jaka tragedia, fakt ze przed ciaza przytylam 6 kg i w sumie razem jestem chyba jak dotąd najciezsza w swoim życiu ale nie mam zamiaru sie tym przejmować wiecej. Dziecko jest najwazniejsze, skupie sie teraz na nim, na wyprawce, a po porodzie to juz mi sie nie będzie chcialo.

Sniło mi sie dzisiaj ze Dorotka miala 3850 i 60 cm i urodziłam ją w godzinę prawie bez bólu [/QUOTE]

Burok. Jeesteś sliczna i się nim nie przejmuj

Cytat:
witajcie Kobietki po weekendzie
upał niemiłosierny dopiero przydreptałam do domu po wizycie u gina.

wszystko zaskakująco dobrze: szyjka zaczęła się skracać ale jeszcze długa jest (35mm), serduszko ślicznie bije. miałam robione ktg - dziś żadne skurcze nie wyszły. na kolejne mam zgłosić się jeszcze w tym tygodniu i kolejna wizyta z usg za tydzień. Na razie nie wygląda jakbym miała na dniach zacząć rodzić.
To mąż będzie niepocieszony bo on już by chciał maluszka i urlop (nie wiem, co bardziej)
dziś 36t+3d a ja mam 11 kg na plusie
jakże pomyślne wieści

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać że moja córcia dziś kończy 7 lat
tak sobie przypominam jak to było, o tej porze miałam już dość konkretne skurcze
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny odebrałam wyniki. Morfologia ok, ale mocz zupełnie skopany. Nie dość, że odczyn kwaśny, to jeszcze leukocyty, bakterie, liczne nabłonki płaskie i pojedyncze okrągłe, barwa też nie ta. Czy to może oznaczać, że te moje bóle to pęcherz lub nerki? Czy któraś z Was miała też takie paskudne wyniki jak ja?

Tamlin bardzo mi przykro z powodu babci.
Dearlie a spróbuj jeszcze raz z moczem. Też miałam złe wyniki a wystarczyło że zmieniłam sposób sikania do pojemnika. Tzn. umyłam się a nie podmyłam, potem tampon, siku ze środkowego strumienia i wyrzucamy tampona. Moje wyniki były o niebo lepsze bo część cholerstwa przedostała się z pochwy.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę łóżeczkiem mojego Skarbka
Założyłam baldachim, ochronkę i jestem bardzo zadowolona.
Materac jeszcze w folii, nie chcę żeby się kurzył. Kołderka i podusia też jeszcze schowana bo pościel nie wyprana.
Niestety przewijak kupiłam za duży(ma leżeć na łóżeczku). Liczę że mi go wymienią.

Cytat:
Chyba zadzwonię do mojej przychodni i się spytam, czy położna przychodzi, ale szczerze wątpię, bo tam jest taka stara położna, do której jeszcze moja mam ze mną chodziła i powinna być już raczej na emeryturze .
Ja dzwoniłam i mi beszczelnie przed szkolę rodzenia zaproponowała za kasę of kors, a jak nie jestem zainteresowana to dopiero po porodzie mam się zgłosić

Cytat:

trzymam

Reszty jak zwykle nie zacytowało a chciałam Sojce życzyć wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i pogratulować nowych tygodni Colds, Alfabii i chyba zapomniałam komu jeszcze.

Co do terminów porodu to mi się zaczyna od 9 września (z pierwszego prenatalnego usg), 11 września, 13 września. W sumie wszystko w kupie.

Stary 2012-08-06, 17:45   #3769
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

za szybki powrót do domku w dwupaku
Stary 2012-08-06, 17:47   #3770
elena_100
Wtajemniczenie

a no i seksiku my też niet. Na urlopie jak pobaraszkowaliśmy to tak mnie andzia bolała, że się bałam że urodzę. Chyba sobie do końca już podarujemy

Wczoraj byliśmy na grillu u znajomych i podarowali nam elektryczną nianię

A dziś jestem od 6 na nogach. W taki upał prawie zero odpoczynku, pół dnia w aucie, jestem wymachana jak koń po westernie

Stary 2012-08-06, 17:53   #3771
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Byłam dzisiaj u lekarza w przychodni gdyż umówiliśmy się, że da mi od dzisiaj L4. Zwolnienie dostałam, ale widzę, że mam wpisane, że "chory ma leżeć". Mam się tym przejmować? Pielęgniarka mi wypisywała to zwolnienie bo przecież lekarz dał mi je ot tak po prostu, ale wszystko jest u mnie dobrze :/
Poza tym pobierał mi dwa wymazy, jeden z odbytu. Średnio to przyjemne :/
Zawsze po usg drukuje mi takie zestawienie z obwodem brzuszka, długością kości udowej i wagą, ale dzisiaj mu się drukarka zepsuła i nie dostałam. Dowiedziałam się tylko, że Dzidzia jest dłuuuuga.
Teraz wizyta 4 września w przychodni a prywatnie mam 23 sierpnia.
jeśli masz tak wpisane, to bardziej inf. dla ZUS, że powinnaś podczas l4 być w domu. Jeśli by Cię chcieli skontrolować i by Cie w domu nie było, miałabyś troszkę problem i sporo wyjaśniania.
dziwne, że pielęgniarka takie zwolnienie Ci wypisała. Zazwyczaj w ciąży zaznaczają, że można chodzić...

Zapraszam
Stary 2012-08-06, 17:58   #3772
elena_100
Wtajemniczenie

Anesh śliczny brzuszek

Stary 2012-08-06, 18:01   #3773
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
jeśli masz tak wpisane, to bardziej inf. dla ZUS, że powinnaś podczas l4 być w domu. Jeśli by Cię chcieli skontrolować i by Cie w domu nie było, miałabyś troszkę problem i sporo wyjaśniania.
dziwne, że pielęgniarka takie zwolnienie Ci wypisała. Zazwyczaj w ciąży zaznaczają, że można chodzić...
Ja też jestem zaskoczona... To co, mam leżeć w domu?
Stary 2012-08-06, 18:10   #3774
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też jestem zaskoczona... To co, mam leżeć w domu?
może niekoniecznie leżeć (chyba, że gin Ci nakazał), ale nie wychodzić z domu. ewentualnie apteka, lekarz. Bo inaczej ZUS w przypadku kontroli i nie zastania Ciebie w domu może się przyczepić

Zapraszam
Stary 2012-08-06, 18:14   #3775
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
może niekoniecznie leżeć (chyba, że gin Ci nakazał), ale nie wychodzić z domu. ewentualnie apteka, lekarz. Bo inaczej ZUS w przypadku kontroli i nie zastania Ciebie w domu może się przyczepić
No to pięknie...
Ale pocieszam się, że przez pierwszy miesiąc to pracodawca płaci więc ZUS chyba nie często kogoś sprawdza przez pierwszy miesiąc.
Stary 2012-08-06, 18:28   #3776
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh śliczny brzuszek

Ach... nie mam siły cytować... bo sprzatałam all time i jeszcze musze rozpalić w piecu na wode ciepłą i z psiurem iść, i w ogrodzie byłam pielić, padam dosłownie...:/

Z tego co pamiętam:
Tamlin odpoczywaj kochana. Współczuje z powodu babci.
Enigma Ty śliczna jesteś
Sojka wszystkiego najlepszego i któraś mówiła,że miała w sobotę to również wszystkiego najlepszego.
Za wszytskie nowe tygodnie
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:29   #3777
lilka00
Wtajemniczenie

Poszłam odebrać wyniki krwi i moczu i z z moczem wszystko ok, czyściutki, a z morfologii wyszła mi anemia, nigdy w życiu nie miałam hemoglobiny i czegoś tam jeszcze poniżej norm, mała mi kradnie najwyraźniej, a teraz tak się wypycha, że zaraz chyba sobie brzuch otworzy i wyjdzie .
Cytat:
a no i seksiku my też niet. Na urlopie jak pobaraszkowaliśmy to tak mnie andzia bolała, że się bałam że urodzę. Chyba sobie do końca już podarujemy
Mnie też boli, chyba u my też już sobie nie poszalejemy przed porodem .

Cytat:
cześć

Oby wszystko było ok, trzymam kciuki .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:31   #3778
anesh_
Zakorzenienie

I jeszcze paznokcie u nóg sobie pomalowałam.... co za wyczyn
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:34   #3779
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie dziś i mnie takie coś dopadło, myślałam, że nie ustoję na własnych nogach, mąż mnie szybko do domku zawiózł, rozebrał, włączył wiatrak i do łóżka położył, pospałam i przeszło
Cytat:
Lilka to wszystko przez pogodę

Ta pogoda jest zabójcza, na prawdę . Jak jeszcze kiedyś zdecyduję się na ciążę to spróbuję tak sobie zaplanować, żeby nie chodzić z brzuszkiem w takie upały.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 18:54   #3780
spioszka
Raczkowanie

Juhuuuu!!! Zostaly mi tylko 3 rzeczy do kupienia (termometr, szlafrok i staniki do karmienia)
Wczoraj nabiegalam sie jak glupia za plynem do kapieli Oilatum, wszedzie powykupowany byl, nie wiem o co kaman?
No i jestem bardzo z siebie dumna, bo w koncu napisalam moj Plan porodu (takie tu maja wymagania).
A wogole to nie wiem,czy juz sie Wam zalilam,ale moj porod w wodzie niestety bedzie niemozliwy Polozna stwierdzila,ze przez moje problemy z sercem (w przeszlosci), bezpieczniej bedzie rodzic na normalnym oddziale, wiec z moich planow nici

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja na pralce... włączonej

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości