|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Cytat:
i uciekla mi mysl co chciałam napisac
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Mam na imię Dorota Od 4 mcy odchudzam się Miałam 90 kg Wzrost 168 Teraz mam 83 kg Mój cel 70 kg Uprawiam sportu dużo, nie jem słodkiego, bo od tego jestem gruba. Poukładałam sobie w głowie i koniec z grubą Dorotą ;-) |
|
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
A mój cel to na razie 80 kg a potem stopniowo bede nizej schodzic
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1626 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe dziewczyny, ciesze sie, że nas coraz więcej
![]() Ja dziś miałam megaochotę na orzechy (mam na nie troche alergie, ale trudno) i kupiłam sobie mieszankę studencką, ahh. Jedzmy orzechy, odżywiają mózg ! Dziś wieczorem znowu idę na imprezę i na pewno nie będę tam nic jeść, ale pić alkohol będe, więc pewnie jak wróce na wadze bedzie wiecej. Od 4 dni waga mi stoi, ale zauważyłam, że jak tak długo stoi, a potem trochę pogrzeszę, to od razu potem jest odrobinę więcej, ale potem zaczyna znwu spadac (tak jak ostatnio - poszłam na impreze ważyłam przed 68,5 po imprezie -69,9, a już po 4 dniach 67 )
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1628 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczęta!
chciałam Wam się pochwalić nowym pomysłem na obiad. dzisiaj go wcięliśmy i naprawdę było przepysznie! nazwijmy to "kurczak w gulaszu warzywnym" porcja dla 2 osób: 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku połowa dużej cukinii (albo mała) puszka czerwonej fasolki kilka zielonych oliwek pomidorki koktajlowe dwa filety z kurczaka sól, pieprz, papryka ostra, tabasco (opcjonalnie - ja lubię na ostro ), kurkuma do kurczaka (albo curry)przyrządzenie: pokrojoną w piórka cebulę wrzuciłam do garnka i oszkliłam na łyżce oliwy. cebulę posoliłam. dorzuciłam paprykę pokrojoną w cienkie paseczki i cukinię w cienkie ćwierćtalarki (cukinię można wcześniej pokroić i troszkę posolić, żeby sobie już miękła). jakieś 10 minut to musiało z sobą dojść do ładu, trochę zmięknąć. wtedy dorzuciłam fasolkę i oliwki. w międzyczasie kurczaka pokroiłam na cieniutkie paseczki, posoliłam, popieprzyłam i obtoczyłam w kurkumie i na osobnej patelni na dosłownie pół łyżki oliwy troszkę podsmażyłam. później kurczaka wrzuciłam do gulaszu, wymieszałam. dodałam tabasco, troszeczkę soku z cytryny, pieprzu. na samym końcu, dosłownie na 5 minut, kilka pomidorków koktajlowych. pychota! zaznaczam, że mało soli, naprawdę mało. pan A. stwierdził (przedstawiam pana A. - wielkiego smakosza, który nie umie gotować :P ale czasami, tak to już wyszło, razem jadamy ), że mogło być bardziej słone i można było dodać marchew. z tym, że tę marchew to trzeba by pewnie wcześniej jakoś obgotować albo obsmażyć na pustej patelni, żeby była minimalnie miększa no, to taki miałam dzisiaj dobry obiad. po godzince na siłowni był naprawdę przepyszny! miłego dnia!
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tuu spokuj.. nanana...
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Aż dziwne. Pewnie nasze kobiety imprezują w końcu sobota jest :p W zasadzie już niedziela ;p
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
w weekendy zawsze wątki pustoszeją
![]() ja spędzam weekend u teściów, więc jedzenie średnio:P ale na szczęście w poniedziałek już w domu
|
|
#1632 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja ostatnio mam mało czasu, czytam Was regularnie, ale się nie udzielam
![]() Dzisiaj się ważyłam, od początku odchudzania jest mnie mniej o 8,2 kg ![]() Z ćwiczeniami niestety nadal nie najlepiej ![]() Dieta jakoś idzie, grzeszki się zdarzają, ale waga sobie spokojnie spada, więc nie jest źle. W sumie nawet wolę jak tak w miarę spokojnie to leci. Oczywiście chciałabym schudnąć jak najszybciej, ale boję się, że przy tak szybkim spadku skóra nie nadąży i potem zamiast cieszyć się z nowej sylwetki to będę się z nią (skórą) męczyć. W końcu te moje planowane 40 kg to troszkę jest. Na razie uskuteczniam masaż gąbką "syrenką", balsamy, a ostatnio odkopałam bańki chińskie i tak się masuję nimi podczas oglądania jakiegoś serialu/filmu. Ściągnęłam sobie filmiki z Mel B, wydają mi się "sympatyczne", no i krótkie, można dowolnie je mieszać, może jakoś się zmobilizuję i tak szybko mi się nie znudzą. W końcu ćwiczenia też dla ładnej skóry są. ![]() Sylwusia, mogłabym podać linka do mojego bloga, ale on na razie prywatny jest, więc i tak nic z tego Może kiedyś go odtajnię. Na razie z braku czasu bloga też zaniedbałam. Pozdrawiam
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-08-05 o 15:05 |
|
|
|
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wróciłam z imprezy i nagrzeszyłam masakryczniem ale był to jeden dzien, dziś już wracamy do spalania i dietowania. Jutro na pewno będzie z 69, ale trudno. Za tydzien na pewno spadnie.
|
|
#1634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na pewno spadnie )
|
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby tak było
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wróciłam z imprezy, ale na niej nie nagrzeszyłam bardzo (ot, szklanka coli). Za to nie zjadłam nic od obiadu (15.00) bo zepsuł mi się samochód (i to chłodnica!), musiałam działać i z tego wszystkiego zapomniałam o jedzeniu. Dzisiaj niestety zjadłam kawałek jabłecznika, gdyż odwiedziłam dawno niewidzianą ciocię i było mi wstyd przyznać się, że się odchudzam...
Do cioci jechałam rowerem, żeby nie było
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w weekend sobie ciut ciut odpuściłam. Tzn nie ćwiczylam. Posiłki większe od tych na tygodniu, ale więcej jak 1500 kcal nie było.
W srode pierwsze ważenie jestem ciekawa, czy waga chociaż drgnie.
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczełam miec małą obsesję na punkcie słodyczy i ciągle mam na cos ochote. Nie jem tego, ale już szału dostaje. Mam wrażenie, że mogłabym zjeśc po prostu tysiac tabliczek czekolady, az do totalnej zmuly, bo mam taką potrzebę. No masakra ! Chyba będę musiała wprowadzić jakiś system nagrod w diecie i raz na jakiś czas zjeśc coś słodkiego, bo na razie wygląda to tak, że jak postanawiam sobie na coś pozwolić, to pochłaniam takie ilości, że bilans kaloryczny leci w góre ja szalony. Macie może jakis przepis na coś słodkiego, najlepiej czekoladowego(ehh), co jest w miare dietetyczne? Chociaż w sumie jakbym to zrobła, to zjadłabym całe sama, to nie wiem...
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Pomyślę nad tym, aczkolwiek boję się mieć czekoladę w domu, bo zjem całą na raz. Ale dziś się zważyłam i jest tylko pół kilo więcej, mimo moich imprezowych grzechów, także no stress
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
Wlaśnie wrociłam z zakupów i z obiadu i z dumą musze powiedzieć, że zamówilam sobie rybę na gotowanych warzywach, więc diety nie zlamałam. Poza tym kupiłam pierwszą w życiu bluzkę w rozmiarze 36
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!! Zazdroszczę... Cóż... ja jednak MUSZĘ zjeść coś słodkiego codziennie. Inaczej czuję się jakby zeszło ze mnie powietrze... Nie wiem, może mój organizm się uzależnił od cukrów prostych? ![]() W każdym razie- polecam artykuł w sierpniowej "Urodzie", piszą tam właśnie o węglach i rozgrzeszają tłuszcz.
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
ja teraz oscyluję pomiędzy 76 a 77, troszkę straciłam ostatnio przez pewne problemy zdrowotne. Jest dziś tak okropnie gorąco a mi się chce jeść jakieś przedziwne rzeczy oO
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
Wlaśnie wróciłam z dwugodzinnego, morderczego treningu. Oto moj jadłospis:
śniadanie: otreby owsiane, mleko 0,5%, przyprawa do piernika II śniadanie: pomarańcza obiad: filet z dorady, warzywa na parze, plasterek grejfruta i pomranczy z sosem balsamicznym podwieczorek: sok zmiksowany z malin, winogron i brzoskwiń, garść orzechów nerkowca kolacja: biały ser odtłuszczony, borówki, cynamon, kardamon, orzechy nerkowca. Trochę za dużo tych orzechów, ale nie mogłam się powstrzymać :P
|
|
#1645 |
|
Raczkowanie
|
na szczęście już skończył się ten weekend... jutro zamierzam kupić baterie do wagi i w końcu zacząć ją kontrolować...
jutro na śniadanie planuję kanapkę z wędliną, pomidorem i ogórkiem, do pracy pewnie też taką wezmę + może danonka;P
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że u wszystkich zdarzyły sie jakieś grzeszki w weekend
![]() u mnie też żeby nie odstawać od reszty, wczoraj u rodziców na działce zjadłam kawałak babki cytrynowej ale za to z grila tylko grilowana pierś z kurczaka z jarzynami. W środę waże sie pierwszy raz odkąd zaczęłam dietę i zobaczymy jak będzie...chociaż zbliza sie okres a wtedy czuje sie jak bania i nabieram wody. Zobacze jak bedzie w środe...trzymajcie kciuki chociaż za kilogram:-(
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1648 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja jutro: śniadanie: pomidorki koktajlowe, dwa plastry białego chudego sera + bułeczka otrębowa II śniadanie: mus malinowo-jabłkowy własnej roboty III śniadanie (taka praca ): jogurtobiad: filet z kurczaka gotowany + marchew i papryka duszone kolacja... no właśnie, od tygodnia nie jadam kolacji. tak się napycham obiadem o 17, że później jeść to chce mi się tak teraz - koło 23, a jednak jest już za późno i sobie codziennie darowuję kolację. chyba to niedobrze, co? słyszałyście o czymś takim jak hydrominum? dziś widziałam gdzieś reklamę. może to by coś dało?
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję mimo wszystko, że waga pokaże chociaż ciut mniej. A tak mnie korci jak przechodze obok wagi, by na nia stanąc, ale wytrzymam do srody
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, spokojnie, pierwsze ważenie jest zawsze najfajniejsze, bo różnica jest spora(niestety to w wiekszości woda, ale to i tak motywujące). U mnie dziś niewielki spadek, ale mam nadzieję, że wkrótce zobaczę to 66 w końcu. Chudnę tak wolno, że nie wiem... Podobno w wieku 19 lat metabolizm jest rozbuchany, a mojemu się chyba nie chce
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

), że mogło być bardziej słone i można było dodać marchew. z tym, że tę marchew to trzeba by pewnie wcześniej jakoś obgotować albo obsmażyć na pustej patelni, żeby była minimalnie miększa
-> 1.09 - 94 -> 18.02 - 70 -> 1.05 - 63

ale na pewno spadnie