|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
![]() Ale tez zrobilam ze 3 zdjecia pozniej, ale dlatego ze chcialam zobaczyc jak to wyglada, balam sie dotknac itd. A w szpitalu nie bylo takiego lustra zebym zobaczyla ![]() Z tym ze ja te zdjecia od razu wykasowalam. Ohyda... I ten pomaranczowy brzuch (balam sie dokladnie umyc w tym miejscu, dopiero w domu sie porzadnie doszorowalam, bo juz mniej sie balam dotykac ta rane )
|
|
#4172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to już niedługo będzie "sio na porodówkę" ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do drugiego, to mamy już zupełnie inne problemy i sprawy dlatego o starych szybko zapomniałyśmy, jakby ich nigdy nie było miała, ale wszystko się przyśpieszyło bo chwyciły ją skurcze i do jutra by nie doczekała! Cytat:
Cytat:
konsultowałaś zastosowanie tych leków z kimś (położna, pediatra) czy na własną rękę? Pumcia ja też kupuję chuste/ nie chcę być skazana na wózek, np. przy wyjściu z domu na 15 minut ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Modnisia jak ja urodziłam (15 lipca) to było chłodno. I taka pogoda utrzymywała się parę dni, około tygodnia. W 7 dobie poszliśmy na pierwszy spacer (wtedy pogoda sie poprawiła) - godzinny, potem już po 3 h. Weradnować nie chcieliśmy bo mieszkamy na 4 piętrze i wieje dość mocno przy niesprzyjającej pogodzie a wtedy taka była. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-08-07 o 10:44 |
|||
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pamiętam już - mocno bolało dwa dni, a potem już spoko. Ból przy wstawaniu utrzymywał się jakieś 3 tygodnie. |
||
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo widzę że Karolka urodziła! Gratulacje!!!
5.05 fajna godzina
|
|
|
|
#4176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to oznacza niedobory magnezu, ale do porodu już nie bierz, żeby Ci nie złagodziło tych właściwych skurczy. Ja odstawiałam magnez po skończonym 38 tygodniu. Po silnym skurczu mięśnie niestety mogą boleć dłużej - również następnego dnia. Cytat:
2. Czym zetrzeć z szyby samochodowej resztki naklejki z numerem rejestracyjnym? To dotyczy mojego garażu na wózek , więc problem jest zdecydowanie dzieciaczkowy. 3. Nie zapomnij o odstawieniu tego magnezu. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
Przeczytałam, że mamy nowe dzieciaczki Anna Karolka Ogromne gratulacje ![]() ![]() klask i:Idę do mojego płaczącego Skarba, może uda nam się przespać. Trzymajcie się kobietki. |
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś uważa, że drugi wątek to zły pomysł?
Ja jestem za utworzeniem takiego samego jak tu, tzn. z listą na początku, tyle, że bez porad ciążowo-przedporodowych |
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was orientuje się jak załatwić macierzyński, jeśli w trakcie jego trwania kończy się umowa? Jak wyglądają formalności?
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec wydaje mi sie bez sensu to, ze czesc dzieciowa bedzie tutaj, a czesc dopiero w nowym watku, jak juz zaczelysmy tutaj to moze lepiej tez tutaj skonczyc rozpakowywanie? I tak srednio idzie tempo pisania - sa upaly, wiec mamy nierozpakowane mniej pisza przez zmeczenie, a te rozpakowane i tak maja mniej czasu... Ale robcie jak Wam wygodnie
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Chciałam napisać, że karolka110 urodziła, ale widzę, że Soleilka mnie ubiegła (a ja nie mogłam wcześniej, bo akurat byłam na usg bioderek)
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
i informuj na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Bebe, za wizytę!A u mnie dalej cisza... Czasami coś zaboli, czasami brzuszek stwardnieje i tyle
|
||
|
|
|
#4187 |
|
Raczkowanie
|
Ja w piatek na 8 rani jade do szpitala na cc. No chyba ze bedzie alarm wczesniej. Mam niezlego stresa i ciezko mi spac po nocach, a podobno to ostatnia szansa na wyspanie sie
.Dzis skonczylam tez zyrandol do pokoju mojego synka. Moze ktoras z was sie zainspiruje. http://kobus-bedyk.blogspot.com/2012...ego-smyka.html
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty jedziesz w ten piatek na CC, a ja w kolejny ![]() Z tym ze ja sie stresuje tym, ze moge nie dotrwac
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4191 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hemoroidy raczej nie, bo mnie nic nie swędzi i nie piecze... Zresztą zobaczę co powie gin. Cytat:
żeby się rozkręciło!!!Cytat:
![]() Wspaniałe wiadomości od rana! Widzę, że z mamuś sierpniowych jestem następna w kolejce A co z mamusiami lipcowymi? ![]() Mamusie lipcowe: Selay (33 lata) 28.07.2012 Koray Kamil Paulaaa23 29.07.2012 Adam Krzysztof Mamusie sierpniowe: bebe1987 (Beata, 25 lat) 8.08.2012 Gośka Malwina_a (Malwina, 28 lat) 9.08.2012 Agatka wvictoria (Iza, 32 lata) 13.08 Kubuś ... ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
za pomyślne cc!!!
|
||||
|
|
|
#4192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozpuszczalnikiem acetonowym (kupiłam w Praktikerze) usuwałam (zmywacz do paznokci za słaby był)
|
||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nameiszane jest to wszystko zwiazane z ciaza.
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
No i już nie mam czego liczyć.....trudno, oka sobie nie wyjme, ale pojadę na miasto trochę pochodzić, bo w domu i tak nie posprzatam.
O co chodzi z tym magnezem? Bo ja codziennie pije, poważnie jego tez odstawić?
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki. Fajnie ze sie podoba. Troche moje spiecie sie rozladowalo przed piatkiem
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
Ja magnez i no-spę odstawiłam jakieś 2 tyg temu, a jestem teraz w 38 tc (takie było zalecenie mojej gin). Magnez brałam bo często mi się spinał i stawiał brzuszek wtedy kiedy jeszcze nie powinien, więc analogicznie trzeba było go odstawić, żeby "nie przeszkadzać" skurczom macicy. To, że dzięki skurczom następuje skracanie się szyjki to przecież wszystkie wiemy. A patrząc na to co się dzieje dzisiaj to zastanawiam się czy potrzebnie brałam te tabletki...bo albo już się do tych skurczy przyzwyczaiłam i nie zwracam na nie uwagi, albo jest ich jakoś mniej
![]() Pociesza mnie natomiast fakt, że w ostatnich dniach sporadycznie miałam skurcze, które czułam mocniej...nie mogę ich opisać jako bolesne, ale były o wiele silniejsze niż wcześniej. Łudzę się, że nie pozostały obojętne dla mojej szyjki
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
no i nie poszłam na spacer. Znowu walczyłam z małą, żeby się uspokoiła. No i leży w końcu spokojnie, ale ani myśli spać
![]() odstawiaj, magnez hamuje akcje skurczową macicy (chociaż mi to ani magnez ani fenek w końcówce nie pomógł )Cytat:
![]() odstawiaj magnez
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam narazie tylko jedną stronę i już widzę że dzieckiaczkow przybyło Anna, Karolka110 GRATULUJE
![]() widziałam też że rozmawiałyście o kryzysie laktacyjnym, to ja miałam takowy w piątek i sobotę a w niedziele już moje dzieciątko było grzeczniutki jak dawniej udało się bez dokarmianiaCytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ja podawałam ale nie na zaparcie tylko na wzdęcia i owszem jest bardzo dobry ale maluch przesypał po tym większość dnia więc odstawiliśmy, troche mnie to martwiło, o takim skutku ubocznym w ulotce nie pisali Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-08-07 o 13:20 |
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
co ja dzisiaj przezywam z tym łobuzem... od rana nie spi, ja sama w domu,nawet umyc sie nie mialam jak, zeby dziada nie zostawiac. jak tylko zasnela to bach ja do nosidelka i do lazenki. obudzila sie jak mialam łeb pełny piany, wiec wlaczylam suszarke i dzieki temu mialam 20 min dla siebie. aktualnie dzwiek suszarki leci z youtuba, ona u mnie na rekach,a ja pisze jednym palcem. koszmar.
linka tak konsultowalam z pediatra delicol i bobotic i mi powiedziala ze to raczej efekt placebo ale zebym probowała bo moze pomoze. ze ogolnie dobre leki ale dawanie ich profilaktycznie sprawia ze czujemy sie pewniej. z drugiej str jak dziecko ma atak kolki to zaden lek nie pomoze natychmiast bo liczy sie systematycznosc. dziewczyny to co z tymi chustami? odpisalyscie mi? wybacznie ale rzucajac okiem nie wychwycilam i nie wiem czy mam szukac. pies rodzicow siedzi w szafie bo jest mu smutno ze pojechali do Linki miasta ;-) wszystkie leki typu magnez nospa trzba odstawic tak w 38 tyg bo w przeciwnym razie szyjka ani drgnie. Anna i Karolka, gratuluje !!!!! czekamy na was i wasze dzieci ;-) Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-08-07 o 13:27 |
|
|
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a synuś już duży chłop! nawet nie myśl o mm, po co go paść sztucznym skoro na Twoim mleczku tak pięknie rośnie ![]() KarolinaPW my imienia nie mieliśmy do samego końca, jakoś nie umiałam podjąć ostatecznej decyzji jak nie wiedziałam kto u mnie w brzuszku mieszka, dopiero w szpitalu zrobiliśmy naradę, nikt na tym nie ucierpiał, jak się synuś urodzi to na pewno będzie Wam dużo łatwiej Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-08-07 o 13:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

mam do teraz") na pamiatke

Dopiero po jeszcze chwilowym masowaniu mogłam stanąć i próbować rozchodzić te kurcze. Matko, ale taki ból, że myślałam, że oszaleję.
No to już niedługo będzie "sio na porodówkę"

Cały czas mnie mięśnie w łydkach bolą. Jakby tego było mało to w nocy włączył się alarm na przeciwko. Jest tam taki duży skład budowlany i około 2 w nocy obudził mnie alarm... no i nie mogłam zasnąć. Po jakimś czasie zamilkł i już kiedy zasypiałam na nowo - bach, włączył się ponownie 
i wróci w październiku, więc z jej pomocy nici. 
Naklejki to już coś

klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)