|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Ad. wyjazdu, właśnie odczułam wreszcie taki pozytywny przełom - i naprawdę cieszę się i ekscytuję tym wyjazdem, wcześniej martwiłam się głównie, że się nie wyrobię z pracą.
Rzuciłam się na przewodniki i je konsumuję ![]() ![]() Jeszcze mam pytanie do Was o filtry - jakich preparatów do opalania używacie? Planuję zaopatrzyć się w 30 i 15. Zupełnie nie wiem, co wybrać, najchętniej coś w sprayu, ale najwyższe filtry w tej opcji widziałam 10. |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie używam żadnych aptecznych, bo szkoda mi na nie kasy - staram się po prostu często smarować odpowiednio wysokim filtrem i zazwyczaj to wystarcza. A np. z Nivea nie ma wyższych filtrów w sprayu? Albo Rossmann? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dermo są bardzo drogie też chcę wybrać jakiś drogeryjny fotostabilny. Cytat:
![]() Jednak wtedy w ogóle się nie opalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz tańsze i w sprayu to polecam taki: http://www.iwostin.pl/rozwiazania_iw...y-spray-spf-10 Nie pamiętam, czy był też wyższy, ale chyba tak. popieram |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Raczkowanie
|
Dobrze, ze masz skierowanie. Ja miałam zawroty itp, ale nikt nie wpadł na to, żeby skierować mnie na rezonans. Skutek- niewykryty pęknięty tętniak z wylewem krwi do mózgu. Nie chcę straszyć... Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puerto Santiago jest już spokojniejsze, bulwarem połączone jest z Los Gigantes (klify). Podsumowując, jeśli ciągnie cię do miasta, centrów handlowych, sklepów bezcłowych, wybierz Adeje, jeśli niekoniecznie chcesz wychodzić poza hotel, mała miejscowość wystarczy, bardziej liczą się dla ciebie krajobrazy, to wybierz Puerto Santiago. Jeśli ma być blisko, ale też tłoczno, to Luabay Costa Adeje. Jeśli luksusowo, bardziej kameralnie, z super plażą to Melia Jardines Del Teide. Barcelo Santiago - tak, ale jeśli nie zależy Ci na plaży (ta najbliższa taka sobie) i szukasz wysokiego standardu. Be Live Playa La Arena - najbardziej swobodna atmosfera, standard nieco niższy niż przy Melii i Barcelo, blisko plaża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy teraz już wszystko z Twoim zdrowiem ok? Może przyłączysz do nas? ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() Przekażę wszystko TŻ i zobaczymy ![]() Czyli rozumiem, że Melia jest w dobrej lokalizacji (miasto, nie "zadupie"), natomiast jest mimo to kameralnie i luksusowo, dodatkowo ma świetną plażę? To już wiem, co wybierze TŻ ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Asiuk, będę z Tobą myślami podczas badania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Helo,
Ja też używam tylko aptecznych filtrów. Avene albo LRP ![]() ![]() ![]()
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Jesuuu, jaka ta tuba jest wąska...
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Normalnie też tak mam - czyli opalanie na czerwono, później schodząca skóra, ale jak umiejętnie dobiorę filtry, to czasem udaje mi się opalić na lekko brązowo bez fazy czerwieni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Właśnie popijam kawę. Prawdopodobnie po pracy pojedziemy z TŻ do biura podróży i zarezerwujemy wakacje ![]() ![]() ![]() Miśku, ja się nie obawiam tego, że nie wjadę do rezonansu czy tam utknę, ale że ta ciasna przestrzeń mnie przytłoczy i wpadnę w panikę. Czy hałas jest na tyle głośny, że można się go przestraszyć (chodzi mi o ewentualne ruszanie się podczas badania - wiadomo, że nie wolno)? Czy te słuchawki coś jednak tłumią? Czy ubierasz się na to badanie jakoś specjalnie (specjalnie bez metalowych elementów), czy po prostu się rozbierasz (stanik też ma metalowe elementy)? |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Musisz spróbować podejść do tego racjonalnie (oczywiście jeśli nie masz na co dzień takich klaustrofobicznych lęków), no bo co ci się w tej tubie może stać? Leżysz tam sobie i tyle a sprzęt robi zdjęcia. Hałas jest głośny to fakt, ale nie masz się co spinać, że musisz leżeć i nie oddychać, bo cała seria zdjęć trochę trwa, nawet jak się minimalnie w którymś momencie poruszysz, to będzie to tylko oznaczać nieostre zdjęcie w którejś sekwencji, ale przecież zostanie jeszcze sporo innych i lekarz na pewno wszystko zobaczy. Słyszałam, że słuchawki sporo tłumią, jednak ja ich nigdy nigdzie nie dostałam (robiłam rezonans 3 razy i za każdym razem w innym miejscu). W jednym było też tak, że między robieniem zdjęć były przerwy, wtedy była chwila ciszy i można się było ruszyć a każdy kolejny raz sygnalizował dźwiękiem, więc spokojnie było wiadomo, kiedy się nie ruszać. Inny był taki, że po prostu nagle zaczynał naparzać. Nie ubieram się specjalnie - trzeba być bez makijażu a stanik każą i tak zdejmować. Elementy metalowe mam zawsze najbliżej w zapięciu spodni, ale to ponoć daleko od głowy i nie trzeba ich zdejmować. Czyli zostajesz bluzce i spodniach. Co jeszcze istotne, niektóre leki trzeba odstawić przed tym badaniem i zrobić przerwę 2 dni - chodzi o to, by nie rozwalić sobie nerek, bo ten kontrast, który podają, dość mocno je obciąża. Poczytaj w ulotce swoich tabletek, czy powinnaś je odstawić, czy nie. Na badanie idziesz na czczo. Po badaniu pij dużo wody, żeby jak najszybciej pozbyć się kontrastu. Tyle Da się to na pewno przeżyć i nie będzie tak strasznie. Polecam zamknąć oczy na czas badania i spróbować się uspokoić i po prostu leżeć spokojnie a nie się rozglądać i nakręcać myśli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale mi sie nie chce pracować - a fe. Byłam wczoraj w centrum handlowym....kicha na tych wyprzedażach...dopiero w Tesco w F&F upolowałam 2 mega przecenione bluzeczki, sukienkę na wakację i stanik. Ceny śmieszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoniłam do przychodni i potwierdziłam sobotnie badanie. Pytałam o jedzenie przed rezonansem - dostałam odpowiedź, że nie trzeba być na czczo ![]() Poziom kreatyniny mam idealnie w normie ![]() Cytat:
![]() Po wypadzie do Zakopanego nie mam kasy, więc nie poszaleję na wyprzedaży już. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej bym chciała upolować jakąś sukienkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Jak wkładka i zapiętka nie pomogły to obawiam się, ze będzie ciężko Cytat:
![]()
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wakacje zarezerwowane, musimy tylko wpłacić zaliczkę ![]() Emilko, Twój wyjazd jest organizowany przez jakieś biuro, czy jedziecie na własną rękę (jeśli pisałaś, to przepraszam, umknęło mi)? |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Asiuk, pokaż linka na co się w końcu zdecydowaliście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak będę miała planową cesarkę ![]()
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego jeśli można spytać? Jak się czujesz w ogóle?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio dobrze, przypływ energii mam.
Ogólnie mogłabym rodzić sn, gdyby ten poród przebiegał naturalnie , a gin wie że ordynator ma różne pomysły i każę rodzić za wszelką cenę. Stwierdziła że po cesarce, przy cukrzycy, wadzie serca bezpieczniej będzie jednak drugą cesarkę. Ona dopilnuje wszystkiego, umówimy się na cięcie tak żeby ona robiła. Ufam jej więc niech będzie ![]()
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lekarka na pewno wie, co mówi. A jeśli jej ufasz, to jeszcze lepiej! I to najważniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
http://www.itaka.pl/wczasy/wyspy_kan...p?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DB1&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A
Termin 1-15. marca ![]() Pokój z widokiem na morze ![]() ![]() ![]() Ja, mam nadzieję, też będę mieć planowaną cesarkę - zapewnił mnie o tym mój gin (poprzednia cesarka i "trauma" poporodowa, poza tym prawdopodobnie przyplącze mi się po raz kolejny cholestaza ciężarnych). Dzięki. Na ulotce antydepresantu nie ma wzmianki o konieczności odstawienia przy kontraście, więc rozumiem, że nie muszę tego robić ![]() Jutro idę ściągnąć szwy (na ręce mam 4, na nodze 6). Ciekawe, czy będzie już wynik hist-pat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.