|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Jakoś nie daje rady Was nadrobić bo jakiś nawał różnych głupot na głowie ![]() Cytat:
Czasem sie troche uspokoi i za kilka dni znowu rypie ![]() Cytat:
U nas chłodniej, w nocy burza wielka była że aż pełno liści na ulicach ![]() Ale za to powietrze jak marzenie
|
||
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
My dziś mamy drugą rocznicę ślubu
. Oczywiście spędzamy ją osobno .Ja chyba jeszcze nigdy nie czułam czkawki mojego maluszka .
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Trudno, przyjdą sprawdzić to będę kombinowała. Pocieszam się, że to już nie tak wiele. Baobabek trzymam kciuki! A wczoraj mój były, z którym byłam 5 lat pochwalił się, że też zostanie rodzicem Cieszę się i trzymam za Nich kciuki, widzę, że będzie się całe 9 miesięcy zamartwiał
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
baobabek zaciskam kciuki ,aby maleństwo dotrwało w brzuszku chociaż do tego 36 tyg a jeszcze lepiej jak pobędzie do 40
nie załamuj się ponieważ to tylko szkodzi maleństwu ... leż grzecznie i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Szczęści i miłości na dalsze lata życzę
|
#3845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Dziewczyny mam pytanie - wiem, że była juz o tym mowa na forum, ale jestem za leniwa, żeby szukać |
|
|
|
|
#3846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
I zapomniałam jeszcze, że kończymy 28 tydzień, więc od jutra jesteśmy w 29 już .
|
|||
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Baobabku, nie dziwię się lekarce, ona świetnie wie, że w domu to nie jest tak jak w szpitalu, bo w nim leżysz i koniec. W domu zawsze coś się znajdzie do roboty. Ale, mojej koleżanki lekarz też tak straszył. Dziewczyna brała leki, leżała w domu i urodziła w 37 tygodniu fajnego maluszka. U ciebie też będzie dobrze, leki na pewno pomogą. Szkoda, że rodzice trochę niepoważni i gadanie, że debile robią sobie drugie dziecko nie podnosi na duchu. Mój mąż jest jedynakiem i gdy jego oboje rodzice zmarli w bardzo krótkim czasie jedno po drugim został sam miał tylko mnie. Niby rodzina - wujek i ciocia rodzeństwo jego mamy - to też ktoś bliski, ale brat lub siostra to jest zawsze najbliższa rodzina i jest raźniej w życiu. My właśnie z tego powodu decydowaliśmy o drugim, żeby właśnie w razie takiego przypadku nie była całkiem sama.
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrabiam bo nie mam siły ... trzymam kciuki za wizyty za wszystkie mamuśki które ze skurczami walczą a rocznicowym parą 100lat życzę no i gratuluję tygodni kolejnych
|
#3849 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej, dziś upał ustąpił, jest troszkę lepiej
![]() Idę dziś na wizytę, obawiam się jak zawsze. Wyniki odebrałam i wychodzi, że nie jest źle. Hemoglobina tylko w dół, ale to normalne. Piję sok z buraków ![]() Lady Beatta mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy Baobabek trzymam kciukasy, a szpitalem nic się nie przejmuje, na długo raczej Cię nie położą. Jeśli zaistnieje taka konieczność to nie zastanawiaj się nawet. Trzymaj się dzielnie Ja też wczoraj walczyłam, teraz mam piękne, zadbane... i pomalowane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie przemęczaj się za bardzo i nie myj podłóg na kolanach, bo to bardzo ryzykowna pozycja. My już uporaliśmy się z remontem i już jestem spokojna. Dopiero po 24 sierpnia zamierzam posprzątać całą resztę bo już wtedy będę bezpieczna i donoszona.Cytat:
Cytat:
ale nam już lecą te tygodnie, a ja jeszcze muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić i tą torbe wreszcie spakowaćCytat:
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie brzmi to dobrze, ale nie denerwuj się za bardzo. Wypoczywaj. Masz wspaniałego Partnera, który pięknie się stara. Na pewno sobie poradzicie. My jesteśmy z Wami! |
|
|
|
|
#3851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki Cytat:
|
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jezusie, aż mi łezki stanęły w oczach. Bardzo Ci współczuje że masz z rodziną taką sytuację ![]() Nie mogę pojąć dlaczego rodzice mogą być tak zimni dla własnego dziecka. Ale kochana, nosek do góry, zażywaj leki i staraj sie odpoczywać. Tak jak tu koleżanki piszą, masz 3 tygodnie do donoszenia ciąży więc to już niedużo i na pewno dasz rade. My za Ciebie trzymamy kciuki a wiesz że nasza magia tutaj bardzo pomaga Na pewno wszystko będzie dobrze. Wiem że nam sie łatwo mówi, ale postaraj sie myśleć pozytywnie to i maluszek będzie pozytywnie nastawiony i dacie rade ![]() Cytat:
![]() A jak tam nasza Konczitka ??? Czyżby na imprezce z psiapsiółkami sie zieloną herbatką upiła?
|
|||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwalę właśnie dzisiaj weszłam oficjalnie w 9-ty miesiąc
zostało mi dokładnie 31 dni do punktu 0. Po 12 mam dzwonić do ginka i dzisiaj mam u niego wizytę Dzwoniłam do szpitala w Pyskowicach, już wiem co mi potrzebne, dla dzidziusia nic, dla siebie podstawowe rzeczy, no i wymóg, muszę zrobić badanie na posiew w kierunku paciorkowca i to się robi miedzy 37-38 tygodniem ciąży. Więc akurat na kolejnej wizycie polece sobie do laboartorium i zrobię ![]() Konczi, czytałam artykuł, że w Pyskowicach mają gaz rozweselający ponoć pomaga uśmierzyć ból 60-70% i dzięki temu rodzące lepiej sobie radzą ![]() Tamlin - powóz dla synka - rewelacjone ![]() No i dzisiaj całonocny deszcz orzeźwił powietrze, aż się lepiej funkcjonuje
|
#3854 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejjj
![]() Leżałam wczoraj i na wózeczek patrzałam. No piekny on jest. Jestem bardzo zadowolona Dziś Kropek zrywa tapety w pokoju ostatnim, bo czas najwyższy. Prać w dzidziowym proszku będę za jakieś dwa tygodnie. Z wyprawki brakuje mi kompletu pościeli, kapci i stanika ![]() Cytat:
Jak się czujesz? Cytat:
Cytat:
A z raju rodzica zamówiłam w środę, od razu zapłaciłam, ale jak na razie cisza. Żadnego maila o wysyłce, nic. I jak czytałam komentarze to wysyłka sprawna nie jest ich mocną stroną niestety. Tak samo jak wysyłanie rzeczy zgodnie z zamówieniem, na przykłąd określone kolory. No ale mądry Polak... przeczytałam to po złożeniu zamówienia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
niegrzeczna88 zdrowiej nam szybko
![]() Baobabek będzie dobrze i za Kubusia, żeby grzeczny był i pomagał mamusi.
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to widzisz - skoro dużo lepiej idzie w tej ciąży to na pewno będzie dobrze skoro znasz swój organizm i jego reakcje na leki. A babka nie powinna straszyć tylko wytłumaczyć spokojnie, co ona myśli, że ty sobie nie zdajesz sprawy z powagi sytuacji. Mój gin jak coś jest na rzeczy to spokojnie mówi o sprawie ale nigdy nie straszy.
|
|
#3857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam w piątek a w środę miałam przesyłkę od nich - zadowolona jestem z zakupów u nich mimo że kolor prześcieradełka pomylili to później na swój koszt dosłali ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
kochana odpoczywaj ile możesz oby do tego 36t donosić już malutko dostało .. ja na fenku od 19t jestem i teraz odstawiłam nocy nie przespałam już i wiem że teraz w każdej chwili mogę na IP wylądować ... ale staram się myśleć optymistycznie ... i Ty też tak myśl .. a Twoi rodzice - nie będę komentować ... Cytat:
u Ciebie noc też taka fatalna ?? rano poleciałam na cukier bo sobie wymyśliłam, że mam cukrzyce bo wczoraj się tak pić chciało i się pociłam ... a tu cukier 92 czyli nie jest źle nie ?
|
|
#3858 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie chciałam kupować ale mąż się uparł i zamówił, ale jeszcze wszystko schowane leży, mężuś twierdzi że będzie sam rozkładał jak będziemy w szpitalu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A za paciorkowce zapłaciłam 20 zł. Cytat:
Trzymaj się kochana Cytat:
Cytat:
![]() Odebrałam wczoraj wynik paciorkowców i jest dodatni |
||||||||
|
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet tak nie mysl!!!!! dziewczyny ja zamawiałam z raju rodzica pamietam w czwartek lub piatek i mialam na wtorek przesylke. tylko ja bralam kuriera. i nie dostalam tez zadnej wiadomosci ze zostala wyslana
|
|
|
|
|
#3860 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Asiejka niestety w doborze stanika nie pomogę, mam jeden i póki co jest dobry, a po porodzie chyba dopiero zakupię drugi (i jak będzie trzeba to trzeci). Konczi rozumiem, że impreza wczorajsza udana? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już niedługo będziesz tuliła maluszka![]() Cytat:
. Twój lekarz też mi sie pytał czy ja sport uprawiam...że powinnam odpoczywać dużo (ze względu na ilość wód)... Zresztą moja też mi to za każdym razem powtarza... Mam nadzieję, że do końca sierpnia, aż tżcik wróci dam radę, we wrześniu ma być cały czas w domu - to obowiązki przejmie, a w październiku znowu ma wyjechać, to może już wtedy do mamy pojadę . I mój Nercio będzie miał dużo "cioć" do opieki---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Biedactwo:/.I co w takiej sytuacji? Jak magisterka? Zaczęta? |
|||||||||
|
|
|
#3861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą ta lekarka to jakaś ☠☠☠☠☠☠☠nięta jest ! Po 32 tygodniu ciąży 70% dzieci oddycha samodzielnie (a to przecież jest największy problem u wcześniaków), 95% dzieci wychodzi bez żadnych komplikacji w dalszym życiu. więc nawet gdyby Twój szpital nie miał oddziału Intensywnej Opieki Noworodka to ma czas na transport takiego wcześniaka do innego szpitala, nie ma czegoś takiego jak "w moim szpitalu nie ratują takich wcześniaczków", nie chce skłamać ale bodajże od 25tyg w górę lekarze mają obowiązek (nie prawo a obowiązek) podejmować próbę ratowania życia. Skoro dla Twojej lekarki dziecko ważące 2300 (swoją drogą sorry, moja Zośka tyle ważyła w pierwszym dniu 37 tygodnia..) nie ma szans na przeżycie przy pojawieniu się na świecie po 32tyg to sorry ale to małe obok na moim avatarku z 29tygodnia ważące 850 gram to przepraszam co? zombie ? Nie słuchaj takich rzeczy, leż, odpoczywaj i do szpitala jeśli musisz to serio idź, tam pprzynajmniej pewnie nie będą Ci takich bzdur wciskać tylko po to żeby Cię wystraszyć. Swoją drogą nie rozumiem takiego podejścia lekarzy- przecież strach sprawia że kobieta w ciąży żyje w jeszcze większym napięciu
|
|
#3862 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ależ Ci zazdroszczęCytat:
Cytat:
teraz tż z nim się bawi, ale na 14stą do pracy idzie do 22ej... nie wiem jak wylezę wtedy![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
pozostaje mi tylko leżeć i mieć nadzieję, że jeszcze 4-5 tyg wytrzymamy z Izą
|
|
#3863 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
.Cytat:
. Znam parę osób urodzonych w takim terminie- kuzynki bliźniacy w 31 tc, przyjaciółka w 30-31 tc, też z bliźniaków, nawet półtorej kilo nie ważyła i siostra drugiej przyjaciółki jest z 33 tc i wszyscy są w 100% zdrowi, więc nie ma co się nastawiać negatywnie!! I dodam, że to było jeszcze lata temu, a co dopiero w obecnych czasach, gdy medycyna jest bardziej rozwinięta.
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-07 o 11:23 |
||||
|
|
|
#3864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam od nich maila z nr przesyłki kurierskiej i sobie sprawdzałam gdzie jest Cytat:
fajnie było ... posiedziałyśmy sobie pośmiałyśmy się, powspominałyśmy lata studenckie i nie chciało się do domu wracać, a mąż siedział jak na szpilach co bym tam nie zaczęła rodzić z tych emocji hahaha teraz się spotkamy po narodzinach Niuni ale to już spokojnie będzie nie ? ![]() Cytat:
Dokładnie Sojka, od razu mi się Twoje Niunie na myśl nasunęły i słowa mojej gin że jak dzieciątko już wagę 2000 przekroczy i ten 33t ma zakończony to szansa wielka dla niego bez komplikacji .. ale tu straszne straszenie jest jakieś widzę
|
|
#3865 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, dawno tu nie byłam napiszę coś najpierw a potem poczytam kilka stron wstecz
![]() Ostatnio miałam robione usg i wszystko jest w porządku tylko że córka ważyła 1880 g w 31 tc i trochę przerazila mnie wizja porodu. Jeśli o mnie chodzi mam jakieś grzybki i bakterie więc dostałam pinfucin i urosept. Poza tym alat mam w górnej ganicy normy ilekarz od razu przepisał mi essentiale. Trochę obawiam sie tego leku. Czytałam że kobiety brały go opiero przy b.wysokim poziomie alatu i cholestazie. Ostatnio mam straszne schizy. Boję się że coś złego siew stanie dziecku, martwię się że owinie się pepowina itp. Prawie bez przerwy o tym myślę i nie potrafię się odprezyc, wyluzować. Fatalnie się czuję ![]() Zostały mi 2 miesiące do porodu. W 34 tc mam już odstawic fenoterol, teraz mam powoli schodzić z dawki. A teraz poczytam co u Was
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-08-07 o 11:26 |
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia urodziła się w 8mym miesiącu w 39 roku gdzie rodziło się w domu i poobkładali ja ciepłymi butelkami i tak leżała
teraz jest sprawna wszedzie jej pełno więc kiedys można było to teraz nie?? wszystko będzie dobrze. Ja mam dzisiaj wisielczyt humor. Nawte z nikim rozmawiać mi się nie chce. Gratulacje rozpoczętych tygodni Anesh Szczescia na nast,ępne lata. Odbijecie sobie za rok idę zaraz zrobić skubańca bo dostałam śliwki więc trzeba wykorzystać. Aha nie pisałam o badaniu wczorajszym. ALe tez zreszta nie mam oczym bo szyjka ani gorzej ani lepiej. Nadal kazał leżeć. Juz mam tego dosyć.
|
|
|
|
#3867 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za nowy tydzieńCytat:
Cytat:
Cytat:
widzisz, za chwilkę będzie trójeczka z przodu ![]() Cytat:
za 9 miesiąc. Ja się jż boję za ciebie ![]() Lady Beatta dziękuje za kciuki, dziś wychodzi i napisze więcej co i jak A ja jestem z siebie dumna Wczoraj do wieczora spisałam raz jeszcze rzeczy z wyprawki (oprócz ciuszków bo te już gdzieś są ), pooglądałam na allegro i dziś robię zamówienie. Na duperele, które są potrzebne, nic wymyslnego i 240 zł
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że mam wsio prawie przyszykowane, poprane ubranka, poprasowane, poukładane...wczoraj przyszła mi wielka paka ubranek od koleżanki, ale to na 3-6-9-12 mcy więc mogą poczekać z praniem...rzeczy do szpitala też mam, kosmetyki dla malej, tylko spakować się. Pokój dla małej lada dzień zaczniemy robić, narazie półki do szafy zamówione więc jeszcze z tydzień zejdzie na czekaniu, a i tak tż wsio porobi po pracy/przed. Chociaż nie muszę się marwtić o to wszystko
|
|
#3869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A magisterka zaczęta, ruszyłam z kopyta i jest dobrze, wczoraj trochę napisałam i dziś też mam zamiar, jak mówię dla mnie najgorzej jest zacząć a jak już zacznę pisać to poleci ![]() Zmotywowałaś mnie |
|
|
|
|
#3870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast, co do wyprawki. Od początku zajmuję się nią ja.. Myślałam, że Go to wcale nie interesuje. A wiecie co usłyszałam? Że On po prostu chce mi dać wolną rękę w wyborze Weronika - Gratuluję następnego tygodnia! Cytat:
Cytat:
Teściowa to, by mnie po sklepach ciągała, a teściu kazał zapieprzać w domu.. Cóż. Dlatego tak mi się już ostatnio śpieszyło. ![]() Leż spokojnie, odpoczywaj. Kubuś może i się wynudzi, ale szybko o tym zapomni. Da sobie chłopczyna radę. Dobrze, że na TŻcie możesz polegać ![]() Tak na pocieszenie.. U mnie pierwsze skracanie się szyjki, pierwszy fenek i skurcze pojawiły się w 29tygodniu. W chwili obecnej mam skończone 36tygodni, więc w naszym liczeniu mam 37t na budziku Więc dasz radę, zobaczysz Tylko dbaj
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

jejku to już tak blisko ... nie dowierzam wręcz jakoś , że niebawem będę tuliła mojego skarba 

.
.

jest źle, nawet bardzo źle

miałam taką sama sytuacje... i tez mnie położona. Dobrze ze masz 33 tydzien tylko 3 tygodnie zostały Ci do donoszenia ja zostałam położoina w 30 tygodniu 

ponoć pomaga uśmierzyć ból 60-70% i dzięki temu rodzące lepiej sobie radzą 
i za Kubusia, żeby grzeczny był i pomagał mamusi.

teraz tż z nim się bawi, ale na 14stą do pracy idzie do 22ej... nie wiem jak wylezę wtedy
Wczoraj do wieczora spisałam raz jeszcze rzeczy z wyprawki (oprócz ciuszków bo te już gdzieś są