III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 11:46   #3871
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
taaa już ojciec własnie powiedział: czasem się wpadnie na chwilę...
dobrze, że mam wsio prawie przyszykowane, poprane ubranka, poprasowane, poukładane...wczoraj przyszła mi wielka paka ubranek od koleżanki, ale to na 3-6-9-12 mcy więc mogą poczekać z praniem...rzeczy do szpitala też mam, kosmetyki dla malej, tylko spakować się. Pokój dla małej lada dzień zaczniemy robić, narazie półki do szafy zamówione więc jeszcze z tydzień zejdzie na czekaniu, a i tak tż wsio porobi po pracy/przed. Chociaż nie muszę się marwtić o to wszystko
Kurcze, aż nie chce mi się wierzyć, że w takiej sytuacji rodzice nie chcą pomóc

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:49   #3872
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Anesh Szczescia na nast,ępne lata. Odbijecie sobie za rok

Odpoczywaj Kochana

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
3 na pewno, a zaczęła się po 30 tygodniu. I zawsze ma o 22

widzisz, za chwilkę będzie trójeczka z przodu
To może i ja po 30 tygodniu poczuję czkawkę?

Już tej trójeczki z przodu się doczekać nie mogę, będę spokojniejsza o brzdąca.

No nic... chyba wezmę się za pisanie, bo kolejne dwie strony dziś mnie nie ominą:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:53   #3873
tamlin111
Zakorzenienie

Cyrk normalnie, z babcią lepiej ale za to dziadek wylądował piętro niżej. Ma raka pęcherza moczowego i biedny z bólu nie wyrabia, a operację ma na 30 sierpnia.
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
My dziś mamy drugą rocznicę ślubu. .
Wszystkiego dobrego dla Was

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie - wiem, że była juz o tym mowa na forum, ale jestem za leniwa, żeby szukać Jak kupujecie staniki do karmienia to w rozmiarze takim na teraz czy jeden rozmiar większy czy ile? Czytałam w jakiejś gazecie, że niby pod koniec 8 miesiąca piersi są już na tyle ukształtowane, że wystarczy kupić tylko o jeden rozmiar większy. Ale z drugiej strony jak po porodzie będzie np nawał mleczny to jeden rozmiar może być chyba za mało?
Ja mam na razie jeden, drugi kupię rozmiar większy, albo dopiero po porodzie. Choć po porodzie to niewiem jak to przymierzyć, jak mleko się leje przez pierwszy okres strumieniami.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę właśnie dzisiaj weszłam oficjalnie w 9-ty miesiąc zostało mi dokładnie 31 dni do punktu 0.

No i dzisiaj całonocny deszcz orzeźwił powietrze, aż się lepiej funkcjonuje
Gratuluję 9-tego miesiąca klask i:
u mnie też całą noc lało i przez to i ja lałam

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam w piątek a w środę miałam przesyłkę od nich - zadowolona jestem z zakupów u nich mimo że kolor prześcieradełka pomylili to później na swój koszt dosłali
To może nie będzie tak źle z tym rajem.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Głowa do góry !!!

Swoją drogą ta lekarka to jakaś ☠☠☠☠☠☠☠nięta jest !
Po 32 tygodniu ciąży 70% dzieci oddycha samodzielnie (a to przecież jest największy problem u wcześniaków), 95% dzieci wychodzi bez żadnych komplikacji w dalszym życiu. więc nawet gdyby Twój szpital nie miał oddziału Intensywnej Opieki Noworodka to ma czas na transport takiego wcześniaka do innego szpitala, nie ma czegoś takiego jak "w moim szpitalu nie ratują takich wcześniaczków", nie chce skłamać ale bodajże od 25tyg w górę lekarze mają obowiązek (nie prawo a obowiązek) podejmować próbę ratowania życia.
Skoro dla Twojej lekarki dziecko ważące 2300 (swoją drogą sorry, moja Zośka tyle ważyła w pierwszym dniu 37 tygodnia..) nie ma szans na przeżycie przy pojawieniu się na świecie po 32tyg to sorry ale to małe obok na moim avatarku z 29tygodnia ważące 850 gram to przepraszam co? zombie ?

Nie słuchaj takich rzeczy, leż, odpoczywaj i do szpitala jeśli musisz to serio idź, tam pprzynajmniej pewnie nie będą Ci takich bzdur wciskać tylko po to żeby Cię wystraszyć.
Swoją drogą nie rozumiem takiego podejścia lekarzy- przecież strach sprawia że kobieta w ciąży żyje w jeszcze większym napięciu
Dobrze mówisz

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć, dawno tu nie byłam napiszę coś najpierw a potem poczytam kilka stron wstecz
Ostatnio miałam robione usg i wszystko jest w porządku tylko że córka ważyła 1880 g w 31 tc i trochę przerazila mnie wizja porodu. Jeśli o mnie chodzi mam jakieś grzybki i bakterie więc dostałam pinfucin i urosept. Poza tym alat mam w górnej ganicy normy ilekarz od razu przepisał mi essentiale. Trochę obawiam sie tego leku. Czytałam że kobiety brały go opiero przy b.wysokim poziomie alatu i cholestazie.
Ostatnio mam straszne schizy. Boję się że coś złego siew stanie dziecku, martwię się że owinie się pepowina itp. Prawie bez przerwy o tym myślę i nie potrafię się odprezyc, wyluzować. Fatalnie się czuję
Zostały mi 2 miesiące do porodu. W 34 tc mam już odstawic fenoterol, teraz mam powoli schodzić z dawki.
A teraz poczytam co u Was
Słońce nie nakręcaj się, wszystko będzie dobrze, urodzisz pięknego i zdrowego maluszka. Pozytywne podejście do sprawy to podstawa
Stary 2012-08-07, 11:53   #3874
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hej, dziś upał ustąpił, jest troszkę lepiej
Idę dziś na wizytę, obawiam się jak zawsze. Wyniki odebrałam i wychodzi, że nie jest źle. Hemoglobina tylko w dół, ale to normalne. Piję sok z buraków
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Hejjj
Leżałam wczoraj i na wózeczek patrzałam. No piekny on jest. Jestem bardzo zadowolona
Dziś Kropek zrywa tapety w pokoju ostatnim, bo czas najwyższy. Prać w dzidziowym proszku będę za jakieś dwa tygodnie. Z wyprawki brakuje mi kompletu pościeli, kapci i stanika
Kochana niewiem jak to z luteiną
Jak się czujesz?
Mi z wyprawki to tych przeraźliwych gaci dla mnie brakuje i podpasek.

Pytam, bo mój Doktor powiedział, że lutkę powinno się brać właśnie do tego tygodnia. Nie dłużej. No i mi odstawił, już jakiś czas temu, ale sam fakt mnie teraz zaczął zastanawiać. Nigdy wcześniej nie słyszałam takiej teorii.

Dziękuję, dzisiaj lepiej. Skurczybyki są, ale nieregularne, w ogóle rzadkie, i chwilowe.
Stary 2012-08-07, 11:54   #3875
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
W takiej sytuacji z tego co czytałam na necie (bo wizytę mam dopiero w piątek) po zgłoszeniu się na porodówkę przed porodem dostanę kroplówkę z antybiotykiem żeby dziecko nie zaraziło się w czasie porodu. Nie wiem jak to wygląda, może dziewczyny które miały taką sytuację napiszą co i jak

A magisterka zaczęta, ruszyłam z kopyta i jest dobrze, wczoraj trochę napisałam i dziś też mam zamiar, jak mówię dla mnie najgorzej jest zacząć a jak już zacznę pisać to poleci
Zmotywowałaś mnie
To chyba będzie dobrze, co? Dostaniesz kroplówkę i dzidziuś się nie zarazi.

za magisterkę, ja własnie też biorę się za swoje umowne dwie strony. Madzia przyjedzie i mnie sprawdzi. Już mi nowych książek szuka. Dobrą mam koleżankę, co?
Stary 2012-08-07, 11:55   #3876
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

angel jakie zamawialas podklady i majtki ? i ile sztuk ?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-07 o 11:56
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 11:56   #3877
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Was

Oby babcia i dziadek wydobrzeli.
Stary 2012-08-07, 11:56   #3878
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Cyrk normalnie, z babcią lepiej ale za to dziadek wylądował piętro niżej. Ma raka pęcherza moczowego i biedny z bólu nie wyrabia, a operację ma na 30 sierpnia.
Jak już się wali to konkretnie.
A dziadek się nacierpi, bo to prawie cały miesiąc przed Nim
Stary 2012-08-07, 12:05   #3879
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam sie z okropnym bolem gardla.. poszlam do apteki i pani polecila mi homeogene 9 i zobaczymy co z tego bedzie ..wypilam jeszcze mleko z miodem cala noc nie spalam doslownie wszyscy chrapali a ja leze i zamulam
nie mam sily was nadrabiac dziewczyny oblecialam po lepkach,
widzialam wozeczek tamlin, ladniutki, my tez wczoraj wkoncu zamowilismy i zdecydowalismy sie na Tutek Grander zobaczymy jak sie bedzie sprawowal
gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni
Hejka też mamy Tutka Grandera będziemy pomykać!

Cytat:
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
Trzymaj się kochana i bądź spokojna. Musicie we trójkę to przetrzymać-wszystko będzie dobrze. Szkoda że na rodziców nie można liczyć, ale tak się nieraz zdarza
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:25   #3880
Konczita
Zakorzenienie

Tamlin cholera ale się sypie u Ciebie noo zdrówka dla dziadzia i babci ...
oglądałam Wasza brykę fajna jest widzę że tez okazja się trafiła hyhyhy .. tak jak u nas

coś mi się brzuszek stawia
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:36   #3881
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhhh ja nigdy na nich liczyć nie mogłam...tacy rodzice i dziadkowie tylko na pokaz

ależ Ci zazdroszczę
oby oby, mam nadzieję, że dotrwam do 36 tyg...Twój wózek widziałam - bardz o ładny

mały zaczyna kapować, że mamusia nie wstanie na jego zawołanie i wykorzystuje to teraz tż z nim się bawi, ale na 14stą do pracy idzie do 22ej... nie wiem jak wylezę wtedy

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

umnie na mamusiowym watku koleżanka urodziła 2 razy wcześniaczki, jedna z 29 tyg z wagą 900 gram i teraz w grudniu drugą w 27 tyg z wagą 700 gram, ale u niej super szpital i cudowna opieka, dzieci zdrowe niestety u mnie w mieście szpital to jedna wielka porażka....lekarze to nawet nie powinni sie lekarzami nazywać oddziału dla noworodków specjalnego nie ma, zwykły dziecięcy tylko, w razie czego odsyłają do kielc, a tam też aż tak ciekawie nie jest pozostaje mi tylko leżeć i mieć nadzieję, że jeszcze 4-5 tyg wytrzymamy z Izą
no jak to w kielcach nie za ciekawie??? Muszę sie zbulwersować bo szpital na prostej ( tam trafiają dzieci wcześnie urodzone i wszystkie z problemami noworodki do instytutu matki i dziecka właśnie jest nowoczesny bardzo dobry sprzęt znakomici lekarze i ja tam bede rodzić

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:36   #3882
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Kurcze, aż nie chce mi się wierzyć, że w takiej sytuacji rodzice nie chcą pomóc
nikt nie chce wierzyć...bo w otoczeniu to grają super rodziców i dziadków

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Trzymaj się kochana i bądź spokojna. Musicie we trójkę to przetrzymać-wszystko będzie dobrze. Szkoda że na rodziców nie można liczyć, ale tak się nieraz zdarza
dzięki
tz własnie nakarmiła małego zupką którą mu ugotował i teraz odgrzewa nam gołąbki kochany jest...jedyna osoba na którą zawsze mogę liczyć to właśnie on mimo, że pada na pysk czasami to jest tak uczynny i pomocny a ja czasem śmiem narzekać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:37   #3883
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Dziękujemy za kolejne brawa dla Antosia akrobaty. Trzymamy kciuki, aby wszystkie nieobrócone maluchy szybciutko poszły w jego ślady.

Ja już po pierwszej turze w pracy, a o 16 idę jeszcze na godzinkę.

Mój TŻ pojechał dziś na 2 tygodnie do Niemiec znowu. Wiem, że narzekałam w ostatnim czasie na tego moje gada, ale tak naprawdę to już tęsknię za nim jak wariatka, a myśl, że go teraz nie będzie tak długo mnie jeszcze bardziej dobija. Cały czas powtarzam sobie, że nie jestem sama, bo mam Antosia pod serduszkiem i musimy dzielnie znieść tę rozłąkę, ale czuję, że nie będzie łatwo.

Poza tym czekam na mamę, która ma mnie zabrać na poszukiwania bordowego cienia do powiek, bo moja sobotnia panna młoda sobie wymyśliła, że chce takowy na oczach. Wczoraj obeszłam całą galerię w Lesznie i nie znalazłam nic w tym kolorze.

Colds jak się dzisiaj czujesz? Nadal masz skurcze?

Tamlin trzymam kciuki za zdrowie dziadków.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam sie z okropnym bolem gardla.. poszlam do apteki i pani polecila mi homeogene 9 i zobaczymy co z tego bedzie ..wypilam jeszcze mleko z miodem cala noc nie spalam doslownie wszyscy chrapali a ja leze i zamulam
nie mam sily was nadrabiac dziewczyny oblecialam po lepkach,
widzialam wozeczek tamlin, ladniutki, my tez wczoraj wkoncu zamowilismy i zdecydowalismy sie na Tutek Grander zobaczymy jak sie bedzie sprawowal
gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni
My też jesteśmy zdecydowani na Grandera. Którą opcję kolorystyczną wybraliście?

Cytat:
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
O mateńko, ściskam Was mocno Odpoczywajcie kochani ile wlezie, mam nadzieję, że synuś zrozumie sytuację i będzie wyrozumiały. Co do rodziców to bardzo mi przykro, że nie masz w nich wsparcia. A rodzeństwo, bądź przyjaciele?

Cytat:
My dziś mamy drugą rocznicę ślubu. Oczywiście spędzamy ją osobno.

Ja chyba jeszcze nigdy nie czułam czkawki mojego maluszka.
Anesh wszystkiego najlepszego z okacji rocznicy
Stary 2012-08-07, 12:39   #3884
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
oj kochana to twój mąż cos wzrokow nie bardzo bo piekna z Ciebie kobietka, zdjecia z wakacji mowia same za siebie
Bardzo dziękuję za miłe slowa...
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jeju ale mnie wkurzają tacy faceci, przepraszam, ale po prostu mnie skręca aż jak to czytam!

Co on samym seksem żyje??? W seksie chodzi o pozycję, czy o miłość i przyjemność... A może on się spodziewał, że jego żona jeszcze schudnie w ciąży? Grrr... Szkoda, że niektórzy mężczyźni nie zdają sobie sprawy, jak można przeżywać zmiany w swoim wyglądzie w ciąży i zamiast wspierać, jeszcze bardziej dołują...

A Ty się nie przejmuj tym!

Wydaje mi się, że się nie zastawnowił w ogóle nad tym jak ja to odbierać będę, jego słowa....tak jak napisałaś dołujące dość...

Cytat:
oj nie przejmuj się, jestes bardzo fajna elegancka kobietka, moze przesle Ci moje zdjecie i pokaz mezowi to wtedy moze uzmyslowi sobie jaka cudna ma kobiete przy sobie i przestanie marudzic

no to super 3maj sie w dwupaku jak n ajdluizej

100 lat dla córki

Mój też mi sie pyta kiedy bedziemy sioe znowu mogli poprzytulac ja mu dam teraz przytulanie ciagle sie teraz o cos czepia i on chce sie przytulac hola hola nie ma takich glupich
Mnie normalnie cała ochota przeszła po tym wszystkim!

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dobrze, że się tym nie przejmujesz. Nie warto.
Pomysł z 8kg plecakiem jest dobry. Niektórym facetom brakuje wyobraźni i delikatności.

Mój o dziwo jakby bardziej jest ostatnio zainteresowany. Za to mi się nie chce... taki teraz ciężki ten brzuch.
Moj tez był nagle mu coś odbiło z dnia na dzień, tymgorzej to odczuwam.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Enigmama - Wszystkiego najlepszego dla córci!
dziekuje kochana

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Enigmama pieknie wygladasz i nie przejmuj sie mezemoczy to on chyba w ma....
ja mam na +14kg i sie tym nie przejmuje wszystkie majtki mam juz za ciasne
ja juz majtki wymieniałam kilak razy w tej ciazy na wieksze, biodra mi sie stale poszerzają.... nie bede sie nim wiecej przejmowac! Tylko nie wiedzialam ze moze miec takie zagrania :/

Cytat:

Enigmama doczytałam, Twój mąż nieładnie postępuję bardzoo nieładnie ... ale może to chwilowe i mu przejdzie chociaż słowa na długo zapadają w nas ...
100lat dla córci !
dzieki, no własnie ciezko potem zapomniec :/ Jak po spotkanku?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Enigmama - wszystkiego najlespszego dla córci
(
Dziękuje!

Cytat:

Przykro mi z powodu taty
A co do snu, to takiego porodu Ci życzę. I nam wszystkim

Buziaki dla niej od wizażowych ciotek
dobrze ze u Was z tymi skurczami lepiej!
Cytat:

Enigma Ty śliczna jesteś
? DZIEKUJE

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kobiety czy Was też boli całe krocze? Ja mam tak, że jak leże na boku to nie ma szans żebym podniosła nogę do góry albo jak wychodząc z wanny ciężko podnieść mi girkę do góry bo ciąży jak nie wiem a w kroku mam uczucie jakby mnie ktoś tam skopał a to dopiero 30 tydzień jak będzie dalej.
znam to , ale wraca co jakis czas, okropny ból... wystarczy ze wiecej pochodze i znowu boli...
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

tamlin
współczuję sytuacji z babcią mój tato miał dwa udary, po pierwszym sparaliżowało mu tylko rękę, drugiego jednak nie przeżył
enigmama nie przejmuj się facetem, szkoda nerwów wszystkiego najlepszego dla córeczki
Widzę, że jest nas wiecej ze złymi doswiadczeniami z udarem. Sytuacja prawie jak u mnie....
Dzieki!
Tamlin nieszczescia chodzą parami ? wspóółczuje
Baobabek, wydaje mi sie ze lekarka wiedziala poprsotu ze przy dziecku bedzie ci ciezko leżec plackiem, moze byla zbyt ostra ale mysle ze chciala dobrze dla Was...Trzymaj sie ciepło... i oszczedzaj sie naprawde ile mozesz...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-07 o 12:43
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:39   #3885
Baobabek
Zakorzenienie

tamlin, pewnie Ci ciężko ja jak na patologii z synkiem leżałam to moja babcia zmarła na raka...babcia, która mnie wychowywała bo rodzice pracowali, a mnie na pogrzeb nie puścili nawet...sytuacja z małym była taka sama jak teraz z Izą

Stary 2012-08-07, 12:41   #3886
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę łóżeczkiem mojego Skarbka
Założyłam baldachim, ochronkę i jestem bardzo zadowolona.
Materac jeszcze w folii, nie chcę żeby się kurzył. Kołderka i podusia też jeszcze schowana bo pościel nie wyprana.
Niestety przewijak kupiłam za duży(ma leżeć na łóżeczku). Liczę że mi go wymienią.

śliczne łóżeczko

Cytat:
a nam sie udało z jednym i z drugim po 3 miesiacach staran czyli u mnie wychodzi teraz tak ze przez 2 miesiace przytulamy sie bez zabezpieczenia a 3 miesiac abstynecja i tak dokonca zycia

to wychodzi na to, że my teraz możemy ok 5 lat baraszkować bez gumki

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki,
mam doła, bo TŻ ma wolne, chciałam z nim połazić po sklepach za wyprawką i spędzić jakoś fajnie czas, a tu mi brzuch cały czas twardnieje, podbrzusze boli jak cholera, jakies skurcze łapia i muszę leżeć. mam już dość wszystkiego, a szczególnie tego leżeniabiorę na zmianę nospę, fenka i magnez i nie wiem o co chodzi.
wczoraj rozpoczęłyśmy 30 tydzień.
matrusia, i jak po glukozie, byłaś? ja wybieram się jutro i już mnie trzęsie na samą myśl...

Cytat:
aga ton wklejam Ci tutaj przpis na te wisnie w syropie.
Na pewno sa przepisy, że mozna zrobic to w jeden dzien, ale moja mama robi z tego przepisu bo wtedy wisnie ladniej wygladaja, zachowuja ksztalt, nie robi sie taka miazga
dzięki za przepis. jutro polecę na ryneczek, może jeszcze jakieś wiśnie znajdę.
widzę, że Twoja mama również korzysta z przepisów siostry Anastazji też mam kilka jej książek i niektóre przepisy są rzeczywiście super

Cytat:
cześć

dostałam dziś smsa od Lady Beatty:

Hej. Od piątku leżę w szpitalu, strasznie mi twardniał brzuch, dostawałam fenka w kroplówce, teraz już w tabletkach. No ale trzon macicy nadal napięty a szyjka skrócona. Jeszcze mam iść na usg, zobaczymy jak tam mały. Pozdrowienia dla wszystkich.
trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile razy dziennie Wasze dzieci mają czkawkę?? Bo mój ma jakieś 6-8 razy na dobę :p Wariat!!!
ja dopiero w ten weekend doświadczyłam tego, co to czkawka malucha niezbyt przyjemne to było, takie dziwne rytmiczne pulsowanie w dole brzucha. miałam wrażenie że w pochwie też mi coś pulsuje i jeszcze dosyć długo to trwało.

Cytat:
Boję się...
odpoczywaj kochana, zdrówko małej najważniejsze

Cytat:
My dziś mamy drugą rocznicę ślubu. Oczywiście spędzamy ją osobno.

Ja chyba jeszcze nigdy nie czułam czkawki mojego maluszka.
najlepsze życzenia z okazji rocznicy
my swoją obchodzimy pod koniec miesiąca, to już 6 będzie a razem jesteśmy ponad 12 lat

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Konczi, czytałam artykuł, że w Pyskowicach mają gaz rozweselający ponoć pomaga uśmierzyć ból 60-70% i dzięki temu rodzące lepiej sobie radzą
zdaniem położnej ze szpitala, w którym mam zamiar rodzić ten gaz jest bardzo przydatny ale .... dla towarzyszącego męża niż dla samej rodzącej osobiście nam go nie polecała, jej zdaniem dużo gorzej współpracuje się z rodzącą na haju i często poród kończy się cc.

w czwartek jedziemy oglądać wózeczki. mam nadzieję, że coś wybierzemy.
poza tym tego dnia mam też wizytę i usg 3d już nie mogę się doczekać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:44   #3887
Enigmama
Raczkowanie

musze dodac post pod psotem, bo nie chce sie zapisac, mam ponoc za duzo grafiki w jednym poscie....

dziewczyny dziekuje wszystkim za miłe słowa i wspracie po tym co napisalam o moim TŻ. Pewnie macie wszystkie racje nie warto sei przejmować, ale wiadomo to boli trochę... Wczoraj nie dotarlam juz do kompa bo u nas było z 34 stopnie plus tak parno że nie mogłam oddychać a w nocy przeszla nawałnica, nie moglam spać, z gorąca, z huków, jak nie wiatr to grad mi walił po parapecie, pozamykalam okna, to znowu nie moglam oddychać.
Ale postawił mi mąż wczoraj łózeczko, nie mogę się na nie napatrzeć, narazie materac leży w folii i pościel nie ubrana, ale to by bylo za szybko.

dziś się przeszlam troche na spacer z dziewczynami bo troszke rano bylo chlodniej po tej nawalnicy, i mialam juz nic malej nie kupowac ale za "całe" 6 zł kupilam taki fajny zestawik: spodenki i czapusia sa w slicznym rozowym kolorze ale zdjecia z teefonu wiec jakos kiepska...i jeszcze fotka łóżeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-07-051.jpg (89,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-07-052.jpg (107,6 KB, 38 załadowań)

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-07 o 12:55
Stary 2012-08-07, 12:45   #3888
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Dziękujemy za kolejne brawa dla Antosia akrobaty. Trzymamy kciuki, aby wszystkie nieobrócone maluchy szybciutko poszły w jego ślady.

Ja już po pierwszej turze w pracy, a o 16 idę jeszcze na godzinkę.

Mój TŻ pojechał dziś na 2 tygodnie do Niemiec znowu. Wiem, że narzekałam w ostatnim czasie na tego moje gada, ale tak naprawdę to już tęsknię za nim jak wariatka, a myśl, że go teraz nie będzie tak długo mnie jeszcze bardziej dobija. Cały czas powtarzam sobie, że nie jestem sama, bo mam Antosia pod serduszkiem i musimy dzielnie znieść tę rozłąkę, ale czuję, że nie będzie łatwo.

Poza tym czekam na mamę, która ma mnie zabrać na poszukiwania bordowego cienia do powiek, bo moja sobotnia panna młoda sobie wymyśliła, że chce takowy na oczach. Wczoraj obeszłam całą galerię w Lesznie i nie znalazłam nic w tym kolorze.

Colds jak się dzisiaj czujesz? Nadal masz skurcze?

Tamlin trzymam kciuki za zdrowie dziadków.

O mateńko, ściskam Was mocno Odpoczywajcie kochani ile wlezie, mam nadzieję, że synuś zrozumie sytuację i będzie wyrozumiały. Co do rodziców to bardzo mi przykro, że nie masz w nich wsparcia. A rodzeństwo, bądź przyjaciele?

Anesh wszystkiego najlepszego z okacji rocznicy
ja mam tylko siostrę, która do 18ej pracuje, a na dodatek ma córcię rok starszą od mojego, więc odpada...przyjeciółka jedna we francji, a druga mieszka 30 km ode mnie i też ma dziecko pół roku strasze od mojego nie wiem czy nie rozważę opcji wzięcia jakiejś opiekunki kurka no nie wiem sama, kasa mnie nieswędzi bo teraz kredyt na mieszkanie spłacamy, ale nie wiem czy będę miała wyjście....

Stary 2012-08-07, 12:47   #3889
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny odebrałam wyniki. Morfologia ok, ale mocz zupełnie skopany. Nie dość, że odczyn kwaśny, to jeszcze leukocyty, bakterie, liczne nabłonki płaskie i pojedyncze okrągłe, barwa też nie ta. Czy to może oznaczać, że te moje bóle to pęcherz lub nerki? Czy któraś z Was miała też takie paskudne wyniki jak ja?
ja ostatnio miałam podobne wyniki, do tego cukier, azotyny i białko w moczu

po 2 tygodniowej kuracji nospą i uroseptem wyniki moczu idealne. żadne normy nie są już przekroczone i nereczki przestały boleć
Stary 2012-08-07, 12:47   #3890
Konczita
Zakorzenienie

dostałam te podkłady na łózko co mi Iwcia podesłała i one takie cieniutkie sa - Iwcia Twoje też? ja myślałam że to grubszy interes
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:54   #3891
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja ostatnio miałam podobne wyniki, do tego cukier, azotyny i białko w moczu

po 2 tygodniowej kuracji nospą i uroseptem wyniki moczu idealne. żadne normy nie są już przekroczone i nereczki przestały boleć
Super! Gratuluję idealnych wyników! Mi lekarz niby nic nie kazał brać na ten mocz, ale jednak będę sobie łykała jeszcze kilka dni ten Urosept. To ziołowy lek, więc raczej nie zaszkodzi, prawda? A skoro Tobie pomógł to i może u mnie przyniesie poprawę w wynikach.
Stary 2012-08-07, 12:57   #3892
Enigmama
Raczkowanie

Dearlie ja tez brałam urosept, moj lekarz twierdzi ze to niewiele pomaga ale powiedział że mozna brac, ja czułam poprawe po tym + bardzo duzo picia.

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-08-07, 13:07   #3893
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
nawet tak nie mysl!!!!! bedzie dobrze

dziewczyny ja zamawiałam z raju rodzica pamietam w czwartek lub piatek i mialam na wtorek przesylke. tylko ja bralam kuriera. i nie dostalam tez zadnej wiadomosci ze zostala wyslana
Ja też miałam kuriera i czekałam na niego równy tydzień

Baobabek trzymam za Was kciuki, odpoczywaj sobie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:20   #3894
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Super! Gratuluję idealnych wyników! Mi lekarz niby nic nie kazał brać na ten mocz, ale jednak będę sobie łykała jeszcze kilka dni ten Urosept. To ziołowy lek, więc raczej nie zaszkodzi, prawda? A skoro Tobie pomógł to i może u mnie przyniesie poprawę w wynikach.
mi też kazał się zbytnio nie przejmować kiepskimi wynikami ale ja wolałam by były lepsze no spy brałam 3 razy po 1 a uroseptu tak jak w ulotce 3 x 2.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Dearlie ja tez brałam urosept, moj lekarz twierdzi ze to niewiele pomaga ale powiedział że mozna brac, ja czułam poprawe po tym + bardzo duzo picia.
ja też czułam różnicę, przede wszystkim częściej i więcej ilościowo sikałam i masz rację, trzeba więcej pić

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

dziś się przeszlam troche na spacer z dziewczynami bo troszke rano bylo chlodniej po tej nawalnicy, i mialam juz nic malej nie kupowac ale za "całe" 6 zł kupilam taki fajny zestawik: spodenki i czapusia sa w slicznym rozowym kolorze ale zdjecia z teefonu wiec jakos kiepska...i jeszcze fotka łóżeczka

to tak ja ja tyle razy sobie obiecywałam, że koniec z zakupami dla małej ale ostatnio zaszłam do smyka i znowu zgrzeszyłam

a komplecik śliczny

u mnie łóżeczka nadal brak, naprawdę nie wiem dlaczego tak z tym zwlekam
Stary 2012-08-07, 13:21   #3895
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

pospalam troche.. wzielam 2 tabletki na to gardlo, pije herbatke z miodem i cytrynka ale narazie czuje sie tak samo
dobrze ze upal troche odpuscil, jest takie rzeskie powietrze

Cytat:
niegrzeczna88 zdrowiej nam szybko
staram sie , staram, dziekuje

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Zdrówka!
dziekowac kochana!

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
oj bedziemy juz sie doczekac nie moge

Cytat:

my wybralismy kolory czarny- wrzos A Wy na jaki jestescie zdecydowani?
Zapomnialam pogratulowac tego ze Antos sie obrocil, widzisz jak slucha rodzicow
i doczytalam ze grzybica sobie od ciebie poszla, a ja jakos tego holerstwa zwalczyc nie moge ciagle globulki, tabletki i eh az sie boje co mi powie lekarz jak pojde za tydzien na wizyte.. znowu pewnie "uu nie wyglada to za dobrze"

Anesh wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu
Baobabek przykro mi ze nie mozesz polegac na rodzicach, zycze duzo sil i odpoczywaj
tamlin kochana tule cie mocnoprzykro mi bardzo

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:25   #3896
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
mi też kazał się zbytnio nie przejmować kiepskimi wynikami ale ja wolałam by były lepsze no spy brałam 3 razy po 1 a uroseptu tak jak w ulotce 3 x 2.

ja też czułam różnicę, przede wszystkim częściej i więcej ilościowo sikałam i masz rację, trzeba więcej pić

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

to tak ja ja tyle razy sobie obiecywałam, że koniec z zakupami dla małej ale ostatnio zaszłam do smyka i znowu zgrzeszyłam

a komplecik śliczny

u mnie łóżeczka nadal brak, naprawdę nie wiem dlaczego tak z tym zwlekam
Aga-ton Nie nie spokojnie to my się pośpieszyliśmy z tym łożeczkiem dość, ja narazie omijam smyka u siebie póki wypłata nie przyjdzie Ale po 10 tym czeka mnie wiecej zakupów bo nie mam wanienki, pieluch nic do szpitala a Ty jetes juz spakowana ? chyba mamy czas co ? mamy praktycznie ten sam termin bo mój sie waha miedzy 30.09 - 02.10 a obie córcie rodziłam 37 t 3 dzien
Almariel napisz o swojej wyprawce ? suwaczki mamy takie same

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-07 o 13:31
Stary 2012-08-07, 13:27   #3897
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zamówiłam w piątek a w środę miałam przesyłkę od nich - zadowolona jestem z zakupów u nich mimo że kolor prześcieradełka pomylili to później na swój koszt dosłali

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

kochana odpoczywaj ile możesz oby do tego 36t donosić już malutko dostało .. ja na fenku od 19t jestem i teraz odstawiłam nocy nie przespałam już i wiem że teraz w każdej chwili mogę na IP wylądować ... ale staram się myśleć optymistycznie ... i Ty też tak myśl .. a Twoi rodzice - nie będę komentować ...

Iwcia żyję ... mała oczywiście była w centrum uwagi, zgarnęła prezenty i poszła do domu hahaa ... jak wróciłam siły na nic nie miałam .. przeczytałam co u Was ale już nie komentowałam bo padłam ..
u Ciebie noc też taka fatalna ??
rano poleciałam na cukier bo sobie wymyśliłam, że mam cukrzyce bo wczoraj się tak pić chciało i się pociłam ... a tu cukier 92 czyli nie jest źle nie ?
Super że imprezka udana
Mnie sie jakoś z kumpelami widzieć nie chce :p
A już z tą cukrzycą nie wymyślaj bo teraz upały są to każdy chlapie ostro
A nam trza pić więcej w takie skwary

Cytat:
dostałam te podkłady na łózko co mi Iwcia podesłała i one takie cieniutkie sa - Iwcia Twoje też? ja myślałam że to grubszy interes
Taaa, ja sobie kupiłam jeden bo więcej nie trza jak to ino do domciu
Poza tym od dołu cerata to nic nie przecieknie a i też w dupe nie bedzie grzało
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:31   #3898
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie spokojnie to my się pośpieszyliśmy z tym łożeczkiem dość, ja narazie omijam smyka u siebie póki wypłata nie przyjdzie Ale po 10 tym czeka mnie wiecej zakupów bo nie mam wanienki, pieluch nic do szpitala a Ty jetes juz spakowana ? chyba mamy czas co ? mamy praktycznie ten sam termin bo mój sie waha miedzy 30.09 - 02.10 a obie córcie rodziłam 37 t 3 dzien
Ja też mam taki termin z OM. I również zamierzam po wypłacie się zając zakupami, mamy zamiar kupic wózek i łóżeczko przede wszystkim.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:33   #3899
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też mam taki termin z OM. I również zamierzam po wypłacie się zając zakupami, mamy zamiar kupic wózek i łóżeczko przede wszystkim.
No właśnie edytowałam u góry i do Ciebie tez z tym pytankiem się zwrócilam
My za wózio zaplacimy pod koniec sierpnia i dostaniemy kurierem. Choć ja sie boje troche wiem ze to głupie przesądy, wlacze z nimi w każdym razie.

Ale spakowana do szpitala nie jestes? ja chyba dopiero pod koniec sierpnia się spakuję ...

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-08-07, 13:40   #3900
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga-ton Nie nie spokojnie to my się pośpieszyliśmy z tym łożeczkiem dość, ja narazie omijam smyka u siebie póki wypłata nie przyjdzie Ale po 10 tym czeka mnie wiecej zakupów bo nie mam wanienki, pieluch nic do szpitala a Ty jetes juz spakowana ? chyba mamy czas co ? mamy praktycznie ten sam termin bo mój sie waha miedzy 30.09 - 02.10 a obie córcie rodziłam 37 t 3 dzien
ja prawdę mówiąc wszystkie pierdółki typu pieluchy, butelki, wanienka mam już kupione. na sam koniec zostawiłam sobie grubsze rzeczy,tj wózek, łóżeczko drewniane i turystyczne i leżaczek bujaczek czyli w sumie najdroższe rzeczy
torba do szpitala jeszcze nie spakowana ale pewnie po niedzieli się za to wezmę. osobiście uważam, że mam na to jeszcze sporo czasu ale małżonek już mi tu panikę sieje, że mam się spakować co by później nie został z tym sam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości