|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
ale np. w czasie upałów dobry sposób na odświeżenie dłoni czy jak się czymś do żarcia wybrudzę
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3963 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3964 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
To było dla mnie dziwne, naprawdę dziwne.
|
|
#3965 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Nauczycielki od polskiego na ogół przygotowują jakieś okazyjne przedstawienia, angażują do nich te same grupy bardziej aktywnych uczniów i przy wystawianiu oceny Z POLSKIEGO biorą to pod uwagę. Choćby uczennica miała ze sprawdzianów 3, 4 to dostawi kilka 5 i siup! 5 na koniec. No wydaje mi się, że związek uczestniczenia w przygotowaniu przedstawień z programem przedmiotu jest znikomy...
|
|
#3966 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
, ale czesto cos przezuwam, wiec potem dobrze rece sobie obmyc .
|
|
|
#3967 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to często gęsto w męskim kibelku jest schludniej niż w babskim. Cytat:
Też mam też żel, jest bardzo fajny, bo łapki się po nim nie lepią. Co do brudu w sklepach, to mnie razi ten nachalny, oczywisty. Dlatego do kosza o brudnym dnie niczego nie włożę, ale już sama rączka mnie nie przeraża tak bardzo (jakoś się nad tym nie zastanawiam za bardzo) ![]() Ja muszę się troche w brudzie ponurzać, żeby mój układ immunologiczny przestał mnie samą traktować jak wroga. Coś do roboty muszę mu podrzucać dlatego łapię sklepowe klamki i chwytam za sklepowe koszyki z kupą pana Zdzisia |
||
|
|
|
#3968 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
|
#3969 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Typowa tzw. seksolatka. Ciało miała kompletnie zrujnowane. |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
- nie możesz mieć własnej interpretacji wiersza, tylko jedna jest właściwa - nie pisz tego, co uważasz, pisz pod klucz - nie popisuj się dodatkową wiedzą, i tak na nic Ci się nie przyda (patrz: klucz) - bierz udział w apelach organizowanych przez polonistów, a będziesz mieć lepsze oceny - nie wyrażaj własnego zdania, bo tylko to co powiedział nauczyciel jest dobre. Nie krytykuję tu Ciebie ale niestety dla mnie ten przedmiot kompletnie zabija wszelką indywidualność ucznia, bo jak tu pisać o tym, co się uważa, jak interpretować utwory po swojemu, jeśli ma się gotowe klucze i pod nie trzeba pisać?A, no i jeszcze dodam. Ja wiem, że na innych przedmiotach uczeń też nie zawsze wyrazi swoją indywidualność, ale o ile na biologii czy matematyce czy czym innym liczy się wiedza, o tyle język polski powinien opierać się też na czymś innym. Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-08-06 o 22:56 |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro chyba zahaczę o Rossmana, to może przy okazji wpadnie do (oby czystego
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. [Recz jasna mowa była o tych z czujnikiem ruchu, nie z przyciskiem.]Cytat:
Cytat:
. Już tłumaczę - podzielić oceny na kategorie (np. pisanie, znajomość lektur, znajomość epok, aktywność), następnie po wyciągnięciu średniej z każdej kategorii oraz przypisaniu jej wagi wyciągnąć ocenę. Kliniczne i bezosobowe, wiem, ale na ścisłych przedmiotach byly u mnie oceny ważone i właśnie tam było najmniej żali, nieporozumień i jęczenia o lepsze.Szlag mnie trafiał jak oświecona i wrażliwa nauczycielka humanistycznego przedmiotu podwyższała ocenę o stopień bo X się stara, Y zrobił postępy a Z był taki aktywny. Ktoś zarabiający wiedzą na swoje oceny a nie bezsensowym paplaniem o łzach Joasi Podborskiej nie miał szans na dostąpienie łaski zaokrąglenia do lepszej a nie do gorszej oceny bo taki niezainteresowany. Na polskim aktywność jest ważna, ale kurka wodna nie najważniejsza! |
||||
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze oceny były z wypracowań/odpowiedzi, potem z niezapowiedzianych kartkówek, na końcu zadania domowe.
|
|
#3975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wagi były w statucie, w rzeczywistości, cytuję 'oceny w każdej chwili mogą ulec zmianie, są tylko sugestią dla nauczyciela' , więc fajnie
|
|
|
|
|
#3976 | |||||||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- A mój TŻ wie, że jest TŻtem... I całkiem mu to pasuje ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
Oczywiście jak ta kuzynka jest u mnie sama, bez męża, to może siedzieć i do 21... ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ---------- Cytat:
|
|
#3977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te, które zwykle kładą lachę na wszystko, później mają pretensje. Piszę z własnych obserwacji, nie mówię, że wszędzie tak jest. Cytat:
Wszystko zaczęło się od reformy edukacji i wprowadzeniu nowej matury. To nie wina nauczycieli, tylko tych "na górze", którzy tę bzdurę wprowadzili. Wyobraź sobie, że nauczyciel prowadzi lekcję na zasadzie "Puść wodze fantazji" - jest super, jesteś kreatywna, trzy lata w liceum są piękne. I przychodzi matura - piszesz ją tak, jak umiesz, czyli nie wbijasz się w klucz odpowiedzi. Ledwo ją zdajesz. Do kogo masz pretensje? Do nauczyciela oczywiście. A nauczyciel jest z wyników rozliczany. Nikt nie patrzy na to, że wypuścił ze szkoły stado megakreatywnych osób, które są w stanie podbić świat. Dla dyrektora liczą się cyferki - wyniki matur, egzaminów. Nauczycielowi j. polskiego, choćby chciał, nie opłaca się uczyć kreatywności, bo oberwie za to. Marzy mi się zlikwidowanie tego tworu jakim jest obecna matura z polskiego. To jest parodia a nie egzamin. Edytowane przez lapida Czas edycji: 2012-08-07 o 12:16 |
||
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetna rzecz |
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3982 | |
|
BAN stały
|
NA urodziny już jej pewnie nikt nie zaprasza.
Ja się nie śmieję, też się tego boję. Jak moje dziecko okaże się idiotą, to naprawdę nie wiem, co z nim zrobię, jak je czegoś nauczę. Cytat:
Najzabawniej jest na językach obcych, jak nauczyciel mówi o jakiejś części mowy czy zdania, a uczeń po polsku nie wie, co to jest, bo podstawówka była dawno. Nie mówię, żeby licealistom robić dyktanda, no ale można by im powiedzieć, że "cofanie się do tyłu" to nie najlepszy pomysł. Matura z polskiego może się komuś podobać lub nie (ja jak większość jestem na nie), ale dziwi mnie nieprzygotowywanie uczniów do matury. Te wypracowania pod klucz są dziwne i trzeba się tego nauczyć. U mnie w mieście były dwa licea, w moim robiło się takie wypracowania od pierwszej klasy i na polski nie mogę narzekać, było sporo dodatków, jak filozofia związana z daną epoką, ale w drugim liceum oni na polskim pisali listy do przyjaciela. Ja rozumiem na języku obcym w pierwszej klasie, ale na polskim w trzeciej. I jak oni mięli tę maturę dobrze zdać?
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że fanki tych żeli zdają sobie sprawę, że one tylko zabijają bakterie (mają alkohol, który wszyscy znamy), ale brudu to nie za bardzo mają jak usuwać, wbrew temu co głosi producent, to nie jest żadne mycie. Z tego co obserwuję, prawie wszyscy używają takiego żelu jak kremu do rąk, wsmarowują i już, resztki brudku zostają, mało kto przeciera dłonie suchą chusteczką higieniczną
Ja wolę użyć chusteczki nasączonej delikatnym środkiem myjącym (Babydream z Rossmanna), nie znoszę obrzydliwego uczucia lepkości, które dają żele użyte na spocone, lepkie dłonie
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-08-07 o 13:05 |
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
No i ja dalej będę się upierać, że kreatywność i wyrażanie siebie też są ważne. Rośnie pokolenie potrafiące rozwiązywać tylko testy "na pałę", wstrzelać się w klucz, a które nie potrafi wydać własnej opinii. Moja koleżanka studiuje dziennikarstwo i przychodzą tam ludzie, którzy nie potrafią pisać z głowy, swobodnie, nie mają lekkości pisania, bo tego zdanie matury z polskiego nie zapewnia. Ja wiem, że to nie wina nauczycieli i współczuję im, że muszą się trzymać podstawy programowej, bo pewnie nieraz sami chcieliby nauczyć uczniów nie tylko trafiania w klucz. Ja nie rozumiem najbardziej tego, że w szkole jest jedna słuszna interpretacja wiersza i nie można mieć własnej. Dla mnie to bzdura totalna. U mnie na polskim każdy mówił, jak interpretuje wiersz, a nauczyciel: "Niestety, nie o to chodzi". I jak taki uczeń ma potem z własnej woli sięgnąć po poezję? |
|
|
|
|
#3986 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Śmiejcie się z biednych uczniów, ale 'wejściówki' z rozbioru zdania w moim lo nigdy nie zaliczyłam (z resztą jak 3/4 klasy) - poprawnej odmiany, pisania, ortografii uczyłam się czytając książki, ebooki, ew poradnię pwn. Nazwy części zdania były w podstawówce i do dzisiaj gucio mnie obchodzi co to jest zaimek przymiotny a co to przysłowny
. Po wystawieniu armii jedynek z testu i trzech popraw nauczycielka zamiast zrobić temat w dwie lekcje, poddała się ![]() ![]() .
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie denerwują wątki `nie żyje....`. No i co na takim wątku niby pisać oprócz `przykro mi`. Jak ktoś chce być na bieżąco z takimi informacjami to niech czyta wiadomości.
|
|
|
|
#3989 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dziwi mnie takie zachowanie dzieci...
http://www.youtube.com/watch?v=JmWVj...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=JDp2D...feature=fvwrel
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-08-07 o 16:17 |
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem dlaczego panie pracujące w sklepie mięsnym:
a) podczas dziabdziania mięsa wycierają sobie nos/drapią się gdzieś b) po co zakładają rękawiczki, skoro potem przez te rękawiczki macają pieniądze, a potem znowu dziabdziają mięso
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

. moja przyjaciolka ma identyczny specyfik, nosi go zawsze ze soba, ja sie smieje, ze wyglada jak zabawka z Durexa
; sama uzywam zelu z Rossmanna, w malej tubce. na wyjazdach typu podroz pociagiem - idealna rzecz, bez takiego zelu nie wsiadam do pociagu
ale np. w czasie upałów dobry sposób na odświeżenie dłoni czy jak się czymś do żarcia wybrudzę 
). I że sam sąd go po skazaniu namawiał do wniesienia apelacji.

. [Recz jasna mowa była o tych z czujnikiem ruchu, nie z przyciskiem.]
. Już tłumaczę - podzielić oceny na kategorie (np. pisanie, znajomość lektur, znajomość epok, aktywność), następnie po wyciągnięciu średniej z każdej kategorii oraz przypisaniu jej wagi wyciągnąć ocenę. Kliniczne i bezosobowe, wiem, ale na ścisłych przedmiotach byly u mnie oceny ważone i właśnie tam było najmniej żali, nieporozumień i jęczenia o lepsze.
TŻ zbaraniał, mówił, że ona się zaczęła śmiać i w końcu dała mu dwie 5-złotówki.
. Kiedyś oglądałam program o dzieciach z anoreksją, w tym było kilku chłopców. Zaczęli się maniakalnie odchudzać, bo któreś z rodziców ich ciągle strofowało i koledzy się z nich śmiali.