Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 10:54   #1591
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Andzya, dopiero co biegałaś do szpitala do Antka, a tu juz zęby! Ja Cięęęęe!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:55   #1592
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Ej no Gaabbi! P. wraca o 17 to cały wieczór przed Wami. A co mają powiedzieć jak mąż w pracy do 22 albo i dłużej? Albo na zmiany pracuje i w dzień odsypia nocki Nie narzekaj
Jest jeszcze ktos kto ma gorzejMianowicie jaBo meża nie mam w ogóleA jak jest to np musimy na działkę pojechac i wcale tam nie odpoczywamy.Ale staramy sie wyjśc razem na spacer,pojechac gdzieś na cały dzień.A przytulamy się nie wieczorem tylko w nocy jak Szymon się obudzi na jedzenie,nakarmimy go i jak on śpi to wtedy
Cytat:
I jeszcze... tak gadają moje chłopaki
EEEEEEEEEee wez się tata ogol

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 10:59   #1593
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Andzya, dopiero co biegałaś do szpitala do Antka, a tu juz zęby! Ja Cięęęęe!
no sama jestem w szoku, zwłaszcza,że się powtórzę, idą mu trzonowce przecież dzieciom nigdy nie idą one jako pierwsze
Stary 2012-08-07, 11:01   #1594
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no sama jestem w szoku, zwłaszcza,że się powtórzę, idą mu trzonowce przecież dzieciom nigdy nie idą one jako pierwsze
Nigdy nie mów nigdy

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-07, 11:04   #1595
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Wczoraj nie budziłam Piotrka na jedzenie o 23 i przespał od 21 do 3 rano. Potem gdzieś od 4.30 do 8.30.

Coś mi dziś marudzi...

Robię prasowanie, z nowym żelazkiem rewelacja. Potem wybieramy się na spacerek. U nas dziś chłodniej.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Andziu Antoś już ząbkuje???
Stary 2012-08-07, 11:14   #1596
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Jest jeszcze ktos kto ma gorzejMianowicie jaBo meża nie mam w ogóleA jak jest to np musimy na działkę pojechac i wcale tam nie odpoczywamy.Ale staramy sie wyjśc razem na spacer,pojechac gdzieś na cały dzień.A przytulamy się nie wieczorem tylko w nocy jak Szymon się obudzi na jedzenie,nakarmimy go i jak on śpi to wtedy

EEEEEEEEEee wez się tata ogol
Ty jesteś hardcore!

Wcale się nie gol. Maciek uwielbia jak mu chłop po podeszwach jeździ tym zarostem

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!
Wczoraj nie budziłam Piotrka na jedzenie o 23 i przespał od 21 do 3 rano. Potem gdzieś od 4.30 do 8.30.

Coś mi dziś marudzi...

Robię prasowanie, z nowym żelazkiem rewelacja. Potem wybieramy się na spacerek. U nas dziś chłodniej.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Andziu Antoś już ząbkuje???
ŁAdnie pospał

o
Stary 2012-08-07, 11:24   #1597
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty jesteś hardcore!

Wcale się nie gol. Maciek uwielbia jak mu chłop po podeszwach jeździ tym zarostem
A to jeszcze musimy jego drugi dom posprzątac-ManaPowiem szczerze że jestem tak zrąbana zawsze po weekendzie że szok,czuje mniejsze zmeczenie jak jestem sama z dwójką dzieciWeekendy narzucają nam szybkie tempo,bo to co nie możemy zrobic w tyg a nie możemy robimy w weekendy.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

A ostatnio ktoś nam wgiął drzwi od naszego gazikaEjjj no lezącego sie nie kopie oczywiście nie wiem kto
Jeszcze przeglad musze zrobic do 10 a my robimy po kontaktach bo tak to nam nie chcą zrobic

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 11:41   #1598
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Czy zdarzyło Wam się, żeby komar ugryzł Wasze dziecko? Już kilka razy u nas było tak, że komara mieliśmy w sypialni i pogryzł, P, a Hani nie. Komary podobno rejestrują kwas mlekowy u człowieka i do niego lecą, a dziecko tego kwasu mlekowego nie ma. Uważacie, że tak jest na prawdę?
właśnie wczoraj uświadomiłam sobie, że ja mam całą du*e zgryzioną i nogi a Mała ani jednego ukąszenia nie ma...więc coś chyba w tym jest...

Ja też się nie wyspałam...coś córce mojej się poprzestawiało spanie i jak w sobotę spała pięknie w nocy i w dzień tak teraz od dwóch dni zasypia 20:30 albo 21:00 budzi się o 2:00 przewijanie, karmienie potem pobudka o 5:00 (sic!) i już nie ma spania..i tak kwitniemy do 13:00 z jedną jej drzemką 30minutową...
mam dosyć
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:07   #1599
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
A to jeszcze musimy jego drugi dom posprzątac-ManaPowiem szczerze że jestem tak zrąbana zawsze po weekendzie że szok,czuje mniejsze zmeczenie jak jestem sama z dwójką dzieciWeekendy narzucają nam szybkie tempo,bo to co nie możemy zrobic w tyg a nie możemy robimy w weekendy.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

A ostatnio ktoś nam wgiął drzwi od naszego gazikaEjjj no lezącego sie nie kopie oczywiście nie wiem kto
Jeszcze przeglad musze zrobic do 10 a my robimy po kontaktach bo tak to nam nie chcą zrobic
Jak nic trzeciego dziecka i trzeba!

o
Stary 2012-08-07, 12:08   #1600
onething
Zadomowienie

Ile śpią wasze dzieciaki w dzień? I co ile jedzą (na cycu)?

Szymon też dziś w nocy dał mi popalić, bo o 4 stwierdził, że pospał i mama też pospała. A teraz ma już drugą godzinną drzemkę

anulka4771 nam ktoś maskę porysował i reflektor uszkodził, taka hołota Dla mnie to ty demon seksu jesteś Ja jedyne o czym marzę to sen i nawet mężowi ostatnio powiedziałam, że chyba w nekrofila będzie się musiał pobawić, bo ja padam
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:11   #1601
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Na początek pytanie CZY KTÓRAŚ KARMIĄCA PIERSIĄ MAMUSIA PIJE PRAWDZIWĄ KAWĘ?

Cytat:
słuchajcie,Antoś jest na pepti,a od 3dni wali takie bąki śmierdzące,że masakra. Oprócz tego od dwóch dni nie zrobił porządnej kupy,a ta którą robi jest taka ciągnąca się i żółta z grudkami Widzę,że moje bobo się męczy,ale nie wiem jak mu pomóc Jest niespokojny i w ogóle.
Macie może jakieś rady w tej sytuacji?
Paula też jest na Pepti i na piersi, i też wali bąki że aż strach na spacerze Kupki z grudkami czasem mamy, a to źle??

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Lovela uczula mnie i męża. Więcej w tym nie piorę. Mąż jest cały w czerwone plamy... ja mam lekką wysypkę, bo ja nie alergiczna na ogół jestem. Dobrze, że Piotrka nie uczuliło...

Jakich proszków używacie? Tak, żeby można było i małemu prać, bo piorę jego ubranka z naszymi...
Ja piorę w balsamie dzidziuś, nasze rzeczy też dorzucam, jak nie mam całej pralki. Obowiązkowo piorę w nim moje biustonosze, piżamki i koszule i bluzki, koszulki..wszystko to do czego Paulinka przytula buźkę nie dodaję płynu do płukania do tych rzeczy.

Cytat:
Kurcze, wróciłam z zakupów, dałam Hani cycusia i zasnęła tak twardo, że żal Ją budzić. A dziecko jest nie wykąpane Po tak upalnym dniu, aż grzech Jej nie kąpać Sama wstanie pewnie dopiero około 4 na karmienie
Ja Pauliny nie kapałam dwa dni, bo jak zasnęła po karmieniu o 17 to raz obudziła się o 21,30 a drugi raz o północy. Miałam straszne wyrzuty sumienia, że jej nie wykąpałam, tym bardziej że ma tę skazę czy coś Teraz już po karmieniu ok 17-18 nie pozwalam jej zasnąć.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
hmm....co do diety to ja sie dowiedziałam dzięki skazie mojego dziecka, że ciastka ryżowe też mają mleko! już mam dosyć tego, że niczego jeść mi niewolno bo po wszystkim albo on sie drze, albo ma wysypkę - ach
Masz na mysli jakieś ciastka ? nie wafle ryżowe ? Ja też mam problem z jedzeniem. Moje zakupy trwają w nieskończoność bo czytam wszystkie etykiety. Jak ostatnio kupiłam paluszki i już zjadłam połowę, to doczytałam, że mają w składzie śladowe ilości mleka w proszku??
Stosujesz aż tak bardzo rygorystyczną dietę ?? Że nie jesz rzeczy nawet takich ze śladowymi ilościami mleka itp? Bo ja już nie wiem co robić. Najgorsze w moim przypadku jest to że gotuje mi teściowa, i mimo tego że wie o mojej diecie i niby nie używa dla mnie tych alergizujących rzeczy to pewności nie mam

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Dziewczynki, kiedy maluch karmiony piersią zaczyna dłużej sypiać w nocy między karmieniami? któraś wie?
Mój maluch po karmieniu piersią ok 20 budzi się dopiero o 3-4 a potem o 7 Zdarza się, że o tej 3-4 nie jest głodna , trzy razy pociągnie i śpi dalej, zmieniam pampka i śpi do tej ok 7.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy na szczepienie.

No i dzisiaj mamy 2 rocznice slubu.... Ale zleciało. A dokładnie rok temu zdecydowalismy ze czas na dziecko
Wszystkiego najlepszego

Powodzenia na szczepieniu.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
za skończone tyg i miesiące
u nas dzisiaj 11 tyg (matko, jak ten czas zapieprza)

Cytat:
mówiłam Wam tak w ogóle,że Antoś zaczął ząbkować? I,żeby było śmiesznie, trzonowce mu idą

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Nie mam co na siebie włożyć na chrzciny!
Znam ten ból ja kupiłam sobie sukienkę, ale zanim ją kupiłam, byłam na skraju wyczerpania nerwowego w życiu tak długo nie kupowalam jednej kiecki

Cytat:
Wow,cudnie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 12:19   #1602
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie a reguły. Mój przesypia noce (7, czasem 9 godzin) od kiedy skończył 4 tyg chyba. Albo 6... no w każdym razie już nie pamiętam kiedy się nie wyspałam przez Filipka aa w ogóle to wczoraj skończyliśmy 3 miesiące
Zazdroszczę Chociaż też nie mam źle.
Gratuluję skończonych 3 miesięcy!

Cytat:
Brawo za tygodnie!
Cytat:
mówiłam Wam tak w ogóle,że Antoś zaczął ząbkować? I,żeby było śmiesznie, trzonowce mu idą
Ząbki??? Jak to ząbki??? Już ząbki??? Jeszcze trzonowce... Te nasze dzieci są niesamowite

Cytat:
Dzień dobry!
Ale pospaliśmy dzisiaj Maciej wczoraj usnął po 20, pobudka o 2.30 na żarcie i spał do 6.20. Szybkie przewijanie, cycek i dalej do 9.20 Aż mnie głowa boli od tego spania.

Budziłaś Hanię?
JA nie budzę w takiej sytuacji, sama bym nie chciała żeby ktoś mnie wyrwał z głębokiego snu i pakował do wanny, chociażbym była cała w kupie utytłana, więc i dziecka nie budzę
Ale u mnie to luuuuuuuuuz z myciem. Mądrzy ludzie żyją w brudzie

Ej no Gaabbi! P. wraca o 17 to cały wieczór przed Wami. A co mają powiedzieć jak mąż w pracy do 22 albo i dłużej? Albo na zmiany pracuje i w dzień odsypia nocki Nie narzekaj

Maxi cosi faktycznie spory jest. Maciek robi się klocek ale w foteliku miejsca ma jeszcze ddddduuuużżooo
Be safe z tego co pamietam jak oglądałam foteliki, do obszernych nie należy.

JA też piorę w Dzidziusiu, nawet swoje ubrania, uwielbiam zapach tego proszku. Taki dzidziusiowy właśnie
U nas tak często noc wygląda, tylko zasypia Hania później, bo my nocne marki jesteśmy więc kąpiel jest dopiero koło 20tej.

Nie budziliśmy Hani, bo wyszliśmy dokładnie z takiego samego założenia, jak Ty Tak spała twardo, że nie mieliśmy sumienia. Na pewno była mocno zmęczona po tak upalnym dniu... i spocona, ale co tam Dzisiaj rano Ją obmyłam trochę wacikami, trochę pod kranem i jest gites

No w sumie nie powinnam narzekać. Ja bym tylko prosiła o tak 2h więcej w ciągu doby

Kurcze, właśnie tak myślałam z tymi fotelikami. W ogóle przy zakupie nie wzięłam pod uwagę wielkości fotelika. Poproszę koleżankę, która chciała nam pożyczyć maxi cosi, żeby jednak pożyczyła

Ja też jestem zadowolona z dzidziusia i zapach też mi przypadł do gustu

Zdrzemnęłam się teraz z Haneczką półtorej godziny i śniłaś mi się z Maćkiem Byłaś z Nim na placu zabaw przed moim domem, w którym mieszkałam z Rodzicami. Patrzyłam na Was przez okno, ale nie mogłam do Was wyjść...nie wiem dlaczego

A tak w ogóle, to ta drzemka była mi dzisiaj baaaardzo potrzebna. Teraz dopiero funkcjonuję jak się należy.

Cytat:
Super!!!!! Moja Hania w ogóle nie chce leżeć na brzuszku Ani na kocyku, ani na klacie

Cytat:

Wy to macie ciekawe życie
Drzwi się wyklepie, trzeba kopnąć z drugiej strony A tak poważnie, to nie rozumiem dlaczego ludzie uciekają z miejsca zdarzenia i się nie przyznają do tego co zrobili
Powodzenia z przeglądem, chociaż pewnie nie ma się czego bać, skoro będzie po znajomości

Czy Twoje przepisy na ogórki są na pierwszej stronie? Jeśli nie, to proszę je tam wrzucić. Wsadziłam już kiszone i trochę mi zostało. Chętnie z któregoś przepisu Twojego bym skorzystała
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:30   #1603
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Wy to macie ciekawe życie
Drzwi się wyklepie, trzeba kopnąć z drugiej strony A tak poważnie, to nie rozumiem dlaczego ludzie uciekają z miejsca zdarzenia i się nie przyznają do tego co zrobili
Powodzenia z przeglądem, chociaż pewnie nie ma się czego bać, skoro będzie po znajomości

Czy Twoje przepisy na ogórki są na pierwszej stronie? Jeśli nie, to proszę je tam wrzucić. Wsadziłam już kiszone i trochę mi zostało. Chętnie z któregoś przepisu Twojego bym skorzystała
Ja te samiutkie drzwi rowzwaliłam bo wjechałam do rowu,tzn cały bok poszedł i były klepaneTo są w sumie nie moje ogórki ale ja je robiłam w zeszłym roku i polecam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-07, 12:33   #1604
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Na początek pytanie CZY KTÓRAŚ KARMIĄCA PIERSIĄ MAMUSIA PIJE PRAWDZIWĄ KAWĘ?
Najgorsze w moim przypadku jest to że gotuje mi teściowa, i mimo tego że wie o mojej diecie i niby nie używa dla mnie tych alergizujących rzeczy to pewności nie mam
Ja kawy w ogóle nie pijam więc nie odpowiem, ale wiesz jakie jest moje zdanie na temat tego co jeść pić, a czego nie Jakbym była kawoszem, to na pewno jedną, słabą kawkę bym trzasnęła na dzień

Jakie to są rzeczy alergizujące?
Ja przede wszystkim wykluczyłabym z diety wszelakie kostki, wegety i tego typu rzeczy. Ja już tego nie jem ponad 5 lat

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Bardzo różnie. Wczoraj np. Hania spała mało i jadła często, bo było gorąco. Cyca wołała co godzinę. A czasami bywa tak, że prześpi praktycznie cały dzień i cyca woła co 2h, albo nawet co 3h. Także bardzo różnie to bywa. Ja generalnie daję na każde żądanie Kiedyś patrzyłam na zegarek, a teraz po prostu słucham mojego dziecka i jak płacze na papu, to wystawiam stołówkę i już
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:39   #1605
izotropia
Rozeznanie

u nas z bioderkami wszystko dobrze ) okulista zalecił masaże kanalików łzowych, ja chyba z dzieckiem podczas tych zabiegów będę płakać

nasze dziecko było wyjątkowo spokojne, aż okulistka była w szoku, że jak mu myła i masowała to nie płakał a on był tyle co po jedzeniu

jak patrzę na niego to nie mogę uwierzyć, że już jest to moje maleńkie szczęście
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:46   #1606
onething
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo różnie. Wczoraj np. Hania spała mało i jadła często, bo było gorąco. Cyca wołała co godzinę. A czasami bywa tak, że prześpi praktycznie cały dzień i cyca woła co 2h, albo nawet co 3h. Także bardzo różnie to bywa. Ja generalnie daję na każde żądanie Kiedyś patrzyłam na zegarek, a teraz po prostu słucham mojego dziecka i jak płacze na papu, to wystawiam stołówkę i już
Pytam, bo Szymon co 4 godziny je czasami i to wtedy ja go przystawia, on się nie upomina, a brzuch ma jak piwosz, taka piłka I tak sie zastanawiam czy dziecko im starsze je rzadziej czy częściej..
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-08-07 o 13:12
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:47   #1607
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

ŁAdnie pospał
Sama jestem w szoku...
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
właśnie wczoraj uświadomiłam sobie, że ja mam całą du*e zgryzioną i nogi a Mała ani jednego ukąszenia nie ma...więc coś chyba w tym jest...

Ja też się nie wyspałam...coś córce mojej się poprzestawiało spanie i jak w sobotę spała pięknie w nocy i w dzień tak teraz od dwóch dni zasypia 20:30 albo 21:00 budzi się o 2:00 przewijanie, karmienie potem pobudka o 5:00 (sic!) i już nie ma spania..i tak kwitniemy do 13:00 z jedną jej drzemką 30minutową...
mam dosyć
Mój po 3 też nie chciał spać. Wzięłam go do łóżka, nie podobało mu się. Odłożyłam do łóżeczka, spokój, gadanie... Zasnął gdzieś koło 4.30...
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
u nas z bioderkami wszystko dobrze ) okulista zalecił masaże kanalików łzowych, ja chyba z dzieckiem podczas tych zabiegów będę płakać

nasze dziecko było wyjątkowo spokojne, aż okulistka była w szoku, że jak mu myła i masowała to nie płakał a on był tyle co po jedzeniu

jak patrzę na niego to nie mogę uwierzyć, że już jest to moje maleńkie szczęście
No to super, że bioderka w porządku.
Masaży kanalików współczuję..

Mój brzdąc dziś prawie cały dzień śpi... Aż się boję co będzie w nocy...
Stary 2012-08-07, 13:06   #1608
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno przyjdzie czas ze bedzie dłużej spac tylko kiedy tego nikt nie wie.Filip mój bardzo ładnie spał na piersi bo nawet 6h czyli dużo,Szymonjeszcze jak karmiłam potrafił przespac 5h czyli też ładnie a znowu mam kolezanki że dziecko budzi się np co 1,5h.

Szymona jeszcze nie pogryzł komarZreszta ja mam ich mało bo mieszkamy na 2piętrze i jakos do nas nie dolatują,jeżeli juz są to uzywam do kontaktu raida,podłączam go w przedpokoju.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Matko gdzie ja mam głowę
Dzisiaj mamy 12tyg
klaski za 12 tyg

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
My od samego poczatku uzywamy Loveli.

Do kapieli teraz płyn z baby dream mamy, dopiero 3 kapiele w nim miała, miałam kupic żel co Agata polecała, ale skusiłam sie na płyn.

Dzisiaj idziemy na szczepienie.

No i dzisiaj mamy 2 rocznice slubu.... Ale zleciało. A dokładnie rok temu zdecydowalismy ze czas na dziecko
za drugą rocznice ślubu oby następne lata były piękne

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:

Dzieciaczki nasze śliczne

Justyś najlepszego z okazji rocznicy

młoda się budzi. może jak ją obróce na plecy to pozwoli mi jeszcze poprasować
słodziutka

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
super dla antosia oby mu gładko wyszły

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
O jaaaa! Brawo! U nas to był chyba fałszywy alarm. Chociaż nie zaglądałam ostatnio małemu do buźki. Właśnie leży w łóżeczku i smęci. Już spał, ale kupsztal go obudził i teraz już pewnie nie zaśnie a chciałam poprasować... Nie mam co na siebie włożyć na chrzciny!
ja kupowałam w oskarze sukienke na chrzciny i dałam 46zł idz sobie popatrz

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
słodkie zdjęcie,świetne robisz fotki

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Pytam, bo Szymon nawet co 4 godziny je, a brzuch ma jak piwosz, taka piłka I tak sie zastanawiam czy dziecko im starsze je rzadziej czy częściej..
moja mm je co 2 h
Stary 2012-08-07, 13:10   #1609
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja kawy w ogóle nie pijam więc nie odpowiem, ale wiesz jakie jest moje zdanie na temat tego co jeść pić, a czego nie Jakbym była kawoszem, to na pewno jedną, słabą kawkę bym trzasnęła na dzień

Jakie to są rzeczy alergizujące?
Ja przede wszystkim wykluczyłabym z diety wszelakie kostki, wegety i tego typu rzeczy. Ja już tego nie jem ponad 5 lat

Mleko, czekolada, białko jajka, ponoć mięso inne niż drobiowe i z królika ..tego niby nie wolno przy skazie.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-08-07, 13:20   #1610
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Urocze
Cytat:
Kiedys zapisywałam ile je, ale odpusciłam sobie, bo przez upały czesciej, a jesli chodzi o sen, to np. wczoraj złapała 4 drzemki po ok. 45 min. Dzisiaj ma za soba 2 drzemki tez ok. 45 min. i teraz spi ale nie wiem jak długo.
Kiedys łapała 3 godz. spanie razy 2 w ciagu dnia i jakies krótsze, ale te czasy mineły

My po szczepieniu, szczepiłam bezpłatnymi, i o dziwo jestem w szoku, bo Maja popłakała nie az tak bardzo, po wyjsciu z gabinetu przestała, pomarudziła, ale oczy szeroko otwarte i ogladała swiat przychodni. Po wyjsciu usneła w foteliku, wiec pojechalysmy na zakupy, w domu jak wyjmowałam ja z fotelika to obudziła sie, popatrzyła na karzule, zjadła i spi Spokojna jest poki co.

Pediatra poleciła kropelki na gorączke pedicetamol, wiec je kupiłam, bo stwierdziłam ze latwiej zapodac krople, niz czopka w razie czego. Stosowała to któras?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:37   #1611
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczyny ale jaja. Przed chwilą napisałam że piorę w dzidziusiu. A przecież prałam też w płynie Gaga, który już mi się skończył. I teraz odkryłam, że mała tylko w miejscu pampersa nie ma wysypki może jest uczulona na tamten płyn???

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-08-07, 13:49   #1612
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Mleko, czekolada, białko jajka, ponoć mięso inne niż drobiowe i z królika ..tego niby nie wolno przy skazie.
http://abcdieta.pl/dieta-dla-dzieci-ze-skaza-bialkowa
Cytat:
Dziewczyny ale jaja. Przed chwilą napisałam że piorę w dzidziusiu. A przecież prałam też w płynie Gaga, który już mi się skończył. I teraz odkryłam, że mała tylko w miejscu pampersa nie ma wysypki może jest uczulona na tamten płyn???
wiesz z małymi dziecmi to wszystko możliwe zwłaszcza ze nam nic nie powiedzą,metoda prób i błędów możemy powoli dochodzic co z czym się jje.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-08-07, 13:59   #1613
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Zamówiłam bratu na rocznice ślubu kalendarz z ich zdjęciami i już go mam cudny

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-08-07, 14:23   #1614
nasteczka83
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Mam pytanie czy Wasze dzieci mają refluks? Ja mam z Zosią chyba ten problem...tylko nie ulewamy, ale słychać jak cofa jej się i połyka to z powrotem pewnie ją piecze w przełyku. Dziś wyszłyśmy na spacer i po tym był taki wrzask, że masakra...jeszcze czegoś takiego nie było myślę, że to przez ten wózek (leży na płasko) to już drugi raz taki atak płaczu po spacerze....JAk myślicie czy to możliwe? Ja już wymiękam
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:35   #1615
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Czy karmiąc piersią można jeść winogrona??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-08-07, 14:51   #1616
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
Czy karmiąc piersią można jeść winogrona??
Ja jem. Zresztą jem prawie wszystko. Oprócz takich oczywistych oczywistości jak cebula, kapusta, czekolada.
A co do kawy to nigdy nie byłam kawoszem ale bardzo lubiłam rozpuszczalną. Małej ona nie odpowiada. Wypiłam raz i jakaś nerwowa była. Nie wiem czy to od tego ale wolę nie próbować póki co. Dlatego przerzuciłam się na bezkofeinową i anatol.
Stary 2012-08-07, 15:09   #1617
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja jem. Zresztą jem prawie wszystko. Oprócz takich oczywistych oczywistości jak cebula, kapusta, czekolada.
A co do kawy to nigdy nie byłam kawoszem ale bardzo lubiłam rozpuszczalną. Małej ona nie odpowiada. Wypiłam raz i jakaś nerwowa była. Nie wiem czy to od tego ale wolę nie próbować póki co. Dlatego przerzuciłam się na bezkofeinową i anatol.
Ja kawę zaczęłam pić, małej nie przeszkadza.

Jedziemy na urodziny do kuzynki. Dzięki za wszystkie rady, kupiłam zel po prysznic Soraya litrowy różowy z pompką i balsam do ciała Soraya też różowy.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-07, 15:10   #1618
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam, bo Szymon co 4 godziny je czasami i to wtedy ja go przystawia, on się nie upomina, a brzuch ma jak piwosz, taka piłka I tak sie zastanawiam czy dziecko im starsze je rzadziej czy częściej..
Na pewno nie ma większego niż Maciek!

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2012-09-07 o 13:06
Stary 2012-08-07, 15:12   #1619
andzya
Zakorzenienie

ojej,dziękuję bardzo za gratulacje Spodziwałam sie zdziwienia z Waszej strony,a Wy gratulacje
Stary 2012-08-07, 15:29   #1620
libretka
Raczkowanie

cześć

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Mam pytanie czy Wasze dzieci mają refluks? Ja mam z Zosią chyba ten problem...tylko nie ulewamy, ale słychać jak cofa jej się i połyka to z powrotem pewnie ją piecze w przełyku. Dziś wyszłyśmy na spacer i po tym był taki wrzask, że masakra...jeszcze czegoś takiego nie było myślę, że to przez ten wózek (leży na płasko) to już drugi raz taki atak płaczu po spacerze....JAk myślicie czy to możliwe? Ja już wymiękam
Moja mała nie ma refluksu, ale zaburzenia połykania, a to powoduje częste krztuszenie się, zalecenie lekarzy (pediatry i laryngologa) to zakaz leżenia a raczej spania na plecach, do wózka żeby mała nie spała na płasko, włożyłam pod materacyk gruby segregator. Mała leży na pleckach ale pod główką ma znacznie wyżej. Spróbuj, pod materacykiem w łóżeczku mam podłożony zwinięty koc. Jak tak zrobisz to dzidzi nie będzie się cofała treść z żołądka, bo główka a raczej cały tułów będzie wyżej.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości