|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
troszke mnie uspokoilas z tymi torbielami ze pekaja same bez ingerencji lekarza...ale ja mimo wszytsko pojde sobie na ta wizyte do lekarza:P dzien cyklu 39 (dlugie miewam) ostatnio jak u niej bylam to chyba do konca nie wiedzialam czy juz chce dzidzie...a teraz jej powiem konkretnie to moze jakies badania poleci ...albo cos doradzi ![]() no fakt, na weselu najlepiej byloby bez ciazy...ale zobaczyymy co bedzie ![]() Cytat:
my mielismy pierwsza 18 czerwca ![]() dieter kapusciana kiedys stosowalam przez jakies 4 dni bo nie moglam wytrzymac,,,ale mysle ,ze teraz dalabym rade ![]() powodzenia Ci zycze ![]() ja tez cos cwicze sobie od marca...dokaldnie to skacze codziennie (prawie) na skakance, robie brzuszki i jakies tam wymachy.... a wczoraj zaczelam cwiczenia na boczki.... po skakance troche spadly ale chcialabym wiecej :P do tego staram sie zdrowiem odzywiac itd... cos tam pomoglo ale jak to kobieta, chcialabym wiecej :P |
||
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
W niedziele przyjechała z Anglii dziewczyna kuzyna Dziś też wybieramy sie na pizze i piwko
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4593 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() Ja dziś się nie wyspałam bo kumpela mnie smsami z bramki internetowej obudziła... U Nas pogoda nie jest najgorsza-wręcz przyjemna ![]() Zaraz muszę łazienkę ogarnąć bo po tym remoncie w całej chacie się lekki syf zrobił ![]() Dziewczyny jak mam plamienia ( nie duże) ale już z krwią to zaliczyć to do 1 dnia cyklu,tak?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Trzeba pracowac a spać się chce...masakra z tym ciśnieniem ![]() Cytat:
![]() Ja jutro na badania bo w czwartek wizyta u endokrynologa...znowu ze 200 zł pójdzie.... |
|
|
|
|
#4596 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Ty zawsze masz takie długie cykle? Nie myślałaś żeby je regulować lutką? To straszne tyle czekać na @ i kolejne staranka...Wczoraj rano zadzwoniłam do kierowniczki żeby jej powiedzieć, że mnie nie będzie i mam zwolnienie i powiedzialam że przyjdę z nią pogadać jak przyjadę ze zwolnieniem. Ona nawet z uśmiechem przyjęła wiadomość o mojej ciąży i mi pogratulowała. Ale ona w sumie w tym wydziale tylko gwiazdorzy i zupełnie ma gdzieś, że nie ma ludzi do pracy. Za to wszystko jest na głowie zastępczyni kierowniczki no i ona już z mniejszym entuzjazmem mnie wczoraj przywitała. Wydaje mi się, że miała focha. No ale cóż... jej problem. Powiedziałam jej co jak wygląda, że oczywiście jak wszystko będzie ok to absolutnie chcę wrócić do pracy (choć wcale nie wiem czy to prawda Cytat:
![]() Cytat:
) był jednorazowy incydent. To zdarzenie miało miejsce w czwartek wieczorem a jeszcze w piątek sob i niedz miałam śluz lekko zabarwony na brunatno. Ale od wczoraj już łady, czystygratulacje ![]() Cytat:
I jestem zaskoczona, że robił usg przez brzuch ) Czyli jednak można tak szybko przez brzuch coś zobaczyćCytat:
Ja brałam różnie. Zazwyczaj do apteki po clo leciałam w tym dniu w którym powinnam wziąć tabletkę, więc wtedy kiedy kupiłam, wtedy brałam pierwszą. No a kolejną to już staralam sie potem po około 12 godzinach. Nieraz zaczynałam rano, nieraz koło południa... Ale myślę, że nie ma to znaczeniaCytat:
Leczo robiłam pierwszy raz w życiu, bo teściowa uraczyla mnie wczoraj cukinią z działki... Nie przepadam za cukiniami i kabaczkami, więc nie wiem czy mi podejdzie, no ale zobaczymy![]() Trzyma kciuki za udane efekty diety monini
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-07 o 10:44 |
|||||||||
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
tez bym zaliczyla do kolejnego cyklu juz chyba
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Brałam przed posiłkami, miałam dawkę 2x1 więc brałam 1 rano i 1 wieczorem.
|
|
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Mokka- cykle mam 33 dniowe ale teraz wyjątkowo torbiel zatrzymała mi @ i to opóźniło starania...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam przed chwilą rodzicom
Tata jak zobaczył USG to tylko kiwnął głową bo myślał że to z tamtej ciąży a on był za granicą. I mama mu mówi że w ciąży jestem i że to teraźniejsze zdjęcie no i dopiero dotarło ![]() Ucieszyli się I tata mówił że dobrze że powiedziałam bo miał mnie dziś prosić żebysmy zrobili generalny porządek u babci (dramat) i już było zapowiedziane że tam okna mam umyć
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz musisz się oszczędzać i dbać o was
||
|
|
|
#4602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze by Cie zagonili do szorowania okien ![]() Mokka 13 sierpnia to bedzie chyba moj 45dc nie szlabym juz 13-go ale pozniej moja ginka jest 2 tyg na urlopie i wroci 3 wrzesnia i jesli do tego czasu nie dostane okresu to bylby to ok 65 dc.... boje sie, ze wowczas mogloby sie cos narobic... |
|
|
|
|
#4603 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie, idź i zobacz co się tam dzieje, tym bardziej, że to się powtarza. Mam nadzieję, że to nie będzie nic groźnego Cytat:
Cytat:
Dziś jadę odebrać wyniki, zobaczymy co tam wyszło. Mocz, krew, TSH i różyczka. Zaraz będę po nie jechać, jeszcze muszę wjechać do szkoły córki, zorientować się o co chodzi z tymi podręcznikami, bo na ich stronie internetowej piszą, że rocznik 2012/2013 korzysta z podręczników z zeszłego roku. Nie rozumiem . To kiedy będą korzystać z nowych? Monini - zrzucaj kilogramy, w ogóle to Cię podziwiam za samozaparcie , bo ja jak mam sama ćwiczyć to po pierwszym dniu już mi się odechciewa. Lubiłam za to chodzić na fitness. To było coś akurat dla mnie. Luna - nie chodzę do gin prywatnie, chodzę na NFZ, więc tym bardziej byłam zaskoczona, że toxo mam robić z własnej kieszeni. Ani mi się śni. Na następnej wizycie 30 sierpnia choćby nie wiem co to wyduszę od niego to skierowanie. A teraz lecę po wyniki. PPPPPaaaaa
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#4604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeśli już wiesz, że ten cykl jest dłuższy niż inne, to śmigaj do lekarza przed jego urlopem
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Mokka mialas racje co do moich cykli, po pierwsze sa nieregularne, po drugie ostatnie to 39, 45 i 35 dni.,
no nie wiem zobacze jeszcze... w kazdym badz razie mam czas na myslenie do poniedzialku. na wizyte zapisalam sie zeby w razie co zaklepac sobie miejsce bo do niej ciezko sie dostac a tu cudem udalo mi sie na za tydzien
|
|
|
|
#4606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz przy owulacji tez mialam plamienia, sluz pojawil sie w sobote, a dopiero we wtorek czy srode mialam skok, wiec moze jednak niemozliwe staje sie mozliwym![]() Cytat:
od kilku dni mam ta zgage, wlasciwie od wczoraj zaczelo ze mnie leciec... hmmm... pomarzyc dobra rzecz i dokladnie tak jak piszesz mam faze na: a moze to jednak jeszcze nie ten czas, moze jednak poczekamy, to wesele, dluga podroz do domu... wiec kto wie![]() Cytat:
Cytat:
matko, jak ja bym sie bala moim powiedziec bo u mnie w domu zaraz czarne wizje: jak my sobie poradzimy, czy wszystko z ciaza bedzie w porzadku |
||||
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale oczywiście musiałam nabroić, nie wzięłam do pracy Clo i Castagnusa, (wczoraj też Castagnuza zapomniałam rano zjeść ) więc zjem dopiero jak wrócę do domu.No ale to chyba nie zrobi jakiejś dużej różnicy
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba clo mi pomaga, bo test owulacyjny pozytywny
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A monitoringu nie robisz teraz?
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Mam wyniki i sama nie wiem jak je interpretować.
Mocz - tu raczej wszystko jasne i ok. Mam jakieś krysz. szcz.wapń pojedyńcze w.p.w i krysz.fosf.Ca liczne w.p.w. Glukoza w osoczu - 101 (74-106) Czy mam się martwić, że mam jej przy górnej granicy? Mam cukrzyce??? ![]() Anty HBs mam <2.0 co oznacza ujemny. Wiem tylko tyle, że to jakiś antygen żółtaczki. Nie byłam chora na żółtaczkę i chyba szczepiona też nie byłam. Dobry ten wynik??? Nie mam pojęcia. TSH - bardzo się poprawiło - 0.439 (0.27-4.20) Miałam do gina dzwonić gdybym miała powyżej 2.5 ale nie mam. I ta cholerna różyczka - 353.1 Wynik dodatni, więc wnioskuję, że mam przeciwciała i wynik dobry? ![]() Jest tu ktoś mądry i pomoże? MARU - plisss. Ty się na tym znasz.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Monitoring był w zeszłym cyklu z clo, teraz niby nie trzeba, bo wtedy było wszystko ok. Jeśli teraz się nie uda, to mam przyjść i będziemy spr drożność jajowodów. Mam nadzieję, że nie będzie to konieczne
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Isiu nie znam się na tych ciążowych badaniach, ja tylko te przedciążowe i to też nie wszystkie
![]() Ale wydaje się wszystko ok
|
#4613 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To do dzieła![]() Cytat:
Co do różyczki - w przypadku pozytywnego IgG nie ma potrzeby robic IgM, bo gołym okiem widać czy sie aktualnie różyczkę przechodzi czy nie
|
|
#4614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Oj.
A długie masz cykle? W ulotce napisano, żeby brać od 3 dc jeśli cykle są krótkie (1 faza krótsza niż12 dni) To ja już nic nie wiem
|
#4616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pamiętam, że w dzieciństwie byłam chora, bo kazałam całej rodzinie mówić do mnie Różyczka. Bardzo mi się wtedy to imię podobało. I byłam zła jak ktoś mówił do mnie po imieniu. Mokka - dzięki dziewczyno za rozwianie wątpliwości. .Jestem Ci bardzo wdzięczna
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-08-07 o 18:18 |
|
|
|
|
#4617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Więc jak byłam szczepiona to chyba nie ma sensu robić tych badań dot,różyczki?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-07 o 18:27 |
|
|
|
|
#4618 |
|
Przyczajenie
|
Heej... Tak Was podczytuję Kobietki... no i chciałabym i boję się
Bo widzicie miałam chwilę uniesienia z Moim i... no cóż mówić mam niejasne uczucie że może ... a może nie A tak konkretniej mam metaliczny smak w ustach, jakieś lekkie zawroty głowy, senność, bóle (takie lekkie rwanie) podbrzusza - wszystko to można oczywiście naturalnie wytłumaczyć czymś innym... ale nie wiem czym wytłumaczyć to że kawa przestała mi smakować, mam jakby lekki wstręt do niej (a uwielbiam kawkę z mleczkiem), niejasne przeczucie że jak wypiję jeszcze łyk to skończe z glową w klopie ... A do spodziewanej @ jeszcze TROCHĘ... No i co tu dużo mowić, poczytałam i... rany będę czytać dalej bo się napaliłam na dzidzię, a gdybym wpadła to jest to mój ostatni dzwonek (a może już po? .. a Wasze NAJWCZESNIEJSZE OBJAWY?? Jeszcze przed testami?Któraś też przestała lubić kawę, coś innego??
|
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
hej kobity
znalazłam zaginione w akcji tabletki anty, więc się chyba zahibernuję na miesiąc. Połówka i tak nie ma, więc nic nie tracę. Boję się tylko, że jak wezmę je tylko 1 mc to rozwalę sobie hormony... heeeh już sama nie wiem co zrobić... Poradzicie? Isia z tego co się orientuję to wyniki masz mieszczące się w normie, więc się nie stresuj
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojej spałam od 17:30 do teraz i w koncu sie jakoś czuje
![]() Cytat:
![]() Masz dość pospolite objawy, ale chyba mało która z nas tak szybko takie miała. Senność, bóle podbrzusza, mleko w majtkach czyli duzo śluzu to chyba główne objawy przed @, a na kiedy masz termin? Cytat:
![]() Przez miesiąc chyba można troszke uregulować hormony i zwiększyć owulacje wiec jak TŻ i tak nie ma to mogłabyć spróbować
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

i moge się założyć że po złości będzie fasolka 
Tak jak w zeszłym cyklu. Nie na żarty zaczynam się martwić... Oczywiście chyba z lenistwa się jeszcze do lekarza nie wybrałam ...

) był jednorazowy incydent. To zdarzenie miało miejsce w czwartek wieczorem a jeszcze w piątek sob i niedz miałam śluz lekko zabarwony na brunatno. Ale od wczoraj już łady, czysty
Ja brałam różnie. Zazwyczaj do apteki po clo leciałam w tym dniu w którym powinnam wziąć tabletkę, więc wtedy kiedy kupiłam, wtedy brałam pierwszą. No a kolejną to już staralam sie potem po około 12 godzinach. Nieraz zaczynałam rano, nieraz koło południa... Ale myślę, że nie ma to znaczenia
Leczo robiłam pierwszy raz w życiu, bo teściowa uraczyla mnie wczoraj cukinią z działki... Nie przepadam za cukiniami i kabaczkami, więc nie wiem czy mi podejdzie, no ale zobaczymy

.Jestem Ci bardzo wdzięczna